Antti Kerälä läpimurron kynnyksellä

  • 35 702
  • 77

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Hattulasta matkaan ponkaissut Antti Kerälä (3.2.1987) solmi Helsingin Jokerien kanssa kaksivuotisen sopimuksen keväällä 2010.

Kaudella 2009-2010 Kerälä vei joukkueensa Jokipojat mestismestariksi tehden runkosarjassa 45 pelissä tehot 10+38=48, näillä tehoilla hän oli koko sarjan pistepörssin kahdeksas ja oman joukkueensa paras pistemies. Tahti ei hiipunut pudotuspeleissäkään, sillä 9 kamppailussa syntyi tehot 6+7=13. Kerälä valittiin kauden päätteeksi Mestiksen ensimmäiseen tähdistökentälliseen ja herrasmiespelaajaksi.

Kerälä on toistaiseksi pelannut sm-liigaa vain 15 ottelun verran HPK:n riveissä. Tehoja siunaantui maalin ja kolmen syötön verran, vaikka rooli ei ollut suuri. Suurta roolia ei Hannu Jortikkakaan Kerälälle luvannut Jokereissa ennen kauden 2010-2011 alkua, mutta ainakin European Trophy -otteluiden perusteella Kerälä olisi sellaisen ottamassa Jokereissa. Läpi harjoituskauden jokerijoukkueen kakkoskentässä Janne Lahden ja Teemu Pulkkisen välissä viilettänyt Kerälä oli harjoitusotteluissa yksi joukkueen tehokkaimmista hyökkääjistä (11 ottelua, tehoilla 2+5=7). Tuskin Jortikkakaan niin tyhmä on että hajoittaisi Kerälän johtaman tehoketjun juuri ennen sarja-avausta. Kilpailu pelipaikasta tulee olemaan todella kova, mutta kaikki eväät läpimurtoon sm-liigatasolla ovat olemassa.

Kerälä on suhteellisen pienikokoinen (182/82), leftin sentteri. Jatkoajan pelaajaprofiilin mukaan rauhallisesti ja fiksusti pelaava keskushyökkääjä on kokoisekseen yllättävän vahva. Antti on aina ollut lahjakas ja monipuolisuutensa vuoksi erinomainen lisä keskushyökkääjäosastolle, vaikkakin puolustavaan rooliin ei Anttia kannata tuhlata.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Kerälän otteita liigassa!
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kerälä on tosiaan kenties mielenkiintoisin nimi hyökkäyksessä ainakin minun silmin. Kun miehen soppari julkaistiin niin päällimmäiset ajatukset olivat, että "ihan ookoo Mestis-haku". Harjoituspelit sujuivat kuitenkin erittäin hyvin ja harkkapelien perusteella meillä olisi liigatasolle erittäin hyvä kakkoskenttä, jossa Kerälän laidoilla pelaavat Janne Lahti ja Teemu Pulkkinen. Kuviot ovat olleet ainakin varsin hyvässä kuosissa niissä peleissä, joita allekirjoittanut on käynyt katsomassa. Tosin sentteriosastolle on jopa ylitarjontaa, joten Kerälän täytyy onnistua heti ensimmäisestä pelistä lähtien, jos mies haluaa pelata kakkosessa koko pitkän kauden. Itse ainakin pidän peukkuja Kerälälle.
 

naapuri

Jäsen
Näin kaksi harkkapeliä Tikkurilassa joissa kummassakin luonnollisesti tuli kiinnitetyä huomiota uusiin jätkiin jengissä. Kerälässä on paljon aineksia nousta monen suosikkipelaajaksi, ainakin yhdeksi niistä, tulevalla kaudella. Kerälä on ihan selkeästi ajatteleva pelaaja. Ei mikään supertaitava veivikone, mutta oletettavasti miehellä on kyky antaa oikea syöttö oikeaan aikaan. Ei välttämättä joka kerta puolustusta puhkova luoti, vaan perusvarma oikea-aikainen syöttö lapaan. Jollain hämärällä ajatuksenjuoksulla Kerälä on köyhän miehen nikokapanen, peliä tekevä, välillä tolppien väliin osuva ja puolustussuuntaan tunnollinen. Fyysisesti mestisihmeemme pärjää takuuvarmasti.

Veikataan tässä rohkeasti Kerälän tekevän 31 pistettä runkosarjassa. 10+21.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Veikataan tässä rohkeasti Kerälän tekevän 31 pistettä runkosarjassa. 10+21.

Kaverini, joka on Jokerifani, löi toisen kaverimme (ifk:n miehiä) kanssa vetoa siitä että Kerälä tekee 35 pistettä runkosarjassa. En pidä tätä mitenkään mahdottomana yhtälönä mikäli ET-peleissä hyvin esiintynyt Lahti-Kerälä-Pulkkinen pidetään yhdessä ja miehet selviävät ilman suurempia loukkaantumisia. Potentiaalia tuossa ketjussa on.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Yllättäen Kerhossa ei ymmärretty tämänkään helmen potentiaalia. Muualta hommatut jätkät on kyllä ihan hyviä mutta omien junnujen sorsiminen on ollut tapana jo liian pitkään. Hämeenlinnassa valmentajan suuruus mitataan sillä kuinka kovaa pelimiestä on istuttanut penkin päässä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yllättäen Kerhossa ei ymmärretty tämänkään helmen potentiaalia. Muualta hommatut jätkät on kyllä ihan hyviä mutta omien junnujen sorsiminen on ollut tapana jo liian pitkään. Hämeenlinnassa valmentajan suuruus mitataan sillä kuinka kovaa pelimiestä on istuttanut penkin päässä.

Mielestäni on liian aikaista sanoa onko Kerälästä miesten peleihin Liigassa. Potentiaalia toki on, mutta riittääkö vauhti ja kovuus sitten kun isot tykit vetävät täysillä.

Toivotaan että Kerälässä on meille loistava kakkossentteri, joka omalla pelillään nappaa paikan Lahden ja Pulkkisen välistä.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tänään IFK:ta vastaan Antti Kerälältä henkilökohtaisesti kauden paras peli. Oli Jokerien paras sentteri sekä muutenkin yksi ehdottomista avainhahmoista. Lahti-Kerälä-Pulkkinen on pidettävä jatkossakin yhdessä, eikä sitä tule pilata millään massi-esoilla. Nyt voi Kerälän haukkujatkin pitää suunsa kiinni. Kerälä on ansainnut paikkansa Lahden ja Pulkkisen välissä.

Tehoja ei ole yhtä paljon kun laituriparilla, mutta Kerälä ei saanut samanlaista yv-aikaa alkukaudella kuin Lahti ja Pulu. Kerälä sitäpaitsi pelaa ensimmäistä täyttä sm-liiga kauttaan. Kuten Pulkkinenkin toisaalta, mutta toisilla se saattaa ottaa aikansa tottua liigavauhtiin.

Tiistaina IFK:ta vastaan Kerälä alusti maagisella syötöllä ensimmäisen maalin. Hän kiersi maalin takaa katse ylhäällä ja antoi millintarkan no-look passin suoraan Janne Lahden lapaan, ihan maalin eteen. Lahdella oli helppo työ sutaista avausmaali. Jokerien toisessa maalissa Pulkkinen tarjoili loistavalla kääntölämärisyötöllä Kerälälle takatolppaa kohti ja Antti viimeisteli todella kylmäpäisesti Lunkan jalkojenvälistä. Myös 4-3 voittomaalissa Kerälä oli vahvasti mukana, sillä hänen karvauksensa johdosta kiekko pomppi Lahden lapaan ja Jaska ratkaisi ottelun.

Kerälästä on meille vielä paljon iloa!
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvään suuntaan on Kerälän peli menossa. Jortsu on itsepintaisesti pitänyt Kerälän ketjun samana läpi kauden, vaikka muut kentät ovat eläneet voimakkaasti. Ehkä Jore näki Kerälässä potentiaalia ja vakituinen pelipaikka hyvien laiturien välissä on tuonut tulostakin. Tasaisiin otteisiin on silti vielä matkaa. Joka tapauksessa jossain muussa ketjussa Kerälä todennäköisesti vajoaisi massaan, eikä Eaves tai Pirnes Lahden ja Pulkkisen välillä välttämättä olisi yhtään parempi.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Kerälä pelasi kyllä hienon matsin. Alkukaudesta mietin, että mitäköhän tulee Kerälästä, kun ei meinannu peli avautua millään. Mutta näköjään täytyy olla kärsivällinen ja antaa pelaajallekkin aikaa. Antti on päässy hyvään kenttään Jaskan ja pulun kanssa. Siinä on varmasti helppo olla, kun laidalta tulee hyviä syöttöjä.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Olisikohan tässä niillä faneilla pienen nörtymisen paikka, jotka vaativat Kerälää Ki-Vaan ja ihmettelivät jäbän semestoitua asemaa. Nyt nähdään tulos. Se mikä eilen kulminoitui tulokseksi on ollut nähtävissä jo muutamissa aiemmissakin peleissä. Kerälä lukee peliä hyvin ja taitoakin on. Hyvien laiturien kanssa pelaaminen tuo jatkossakin tehoja.

Koko kentän työmoraali ja halu tehdä kaverista hyvä on silmiinpistävää. Tätä pitäisi saada muihinkin kentällisiin - etenkin näihin "tähtiin".

Jos Antti jatkaa näin, niin on kyllä Virmaselta todella ansiokas haku!
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Hyvä matsi Kerälältä. Ei auta kieltäminen. Mutta seuraillaan tilannetta muutama matsi eteenpäin, että oliko eilinen hyvä esitys vain sattumaa tjms.

Tsemppiä kuiteskin kaverille jatkoon!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olisikohan tässä niillä faneilla pienen nörtymisen paikka, jotka vaativat Kerälää Ki-Vaan ja ihmettelivät jäbän semestoitua asemaa.

Vantaalle en tuota ole vaatinut, mutta olen monta kertaa vaatinut pienempää ja ennen kaikkea suoritustasoon sopivampaa roolia. Nyt pari ottelua Kerälä on pelannut ainakin pisteiden valossa hyvin, plussat siitä. Sen sijaan olisin tässä vaiheessa kysymässä pelasiko Kerälä 1) Alkukauden alle tasonsonsa vai 2) Nyt yli tasonsa. Mihinkään hurjaan kehittymiseen kesken kauden en usko, varsinkaan näin lyhyellä varoitusajalla ja suurella kontrastilla.

Jos vastaus kysymykseen on 1, niin ihmettelen hiukan. Alkukautta ei kuitenkaan varjostanut loukkaantuminen tai näytönpaikkojen puute. Jos kuitenkin kyseessä oli vain "heikko jakso", niin paikka kakkosessa kuumien laiturien keskellä on perusteltu. Ehkä kyse oli itseluottamuksen puutteesta tai vastaavasta?

Jos taas vastausvaihtoehto on 2, niin olisin valmis parista hyvästä ottelusta huolimatta tiputtamaan Kerälän sentterikarkeloissa lähtökohtaiseksi kolmoseksi. Toki, kuumille pelaajille pitää antaa peliaikaa, se on selvä. Sen sijaan en haluaisi uskoa, etteikö valmennuksella ole näkemystä muuttaa ennakko-odotuksiin perustuvia ketjukokoonpanoja illan esitysten mukana. Toisin sanoen paras pelaa ja ennen peliä paras pelaaja on se, jonka suoritusta pidetään todennäköisimmin tiettyyn rooliin sopivana. Kärjistetty esimerkki, mutta Timonen aloittaa ykkösylivoiman ja Helenius katsoo penkiltä. Jos kuitenkin kesken pelin Helenius osoittaa oireita Timosta paremmasta pelistä, niin Timonen penkille ja Helenius ylivoimaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen sijaan olisin tässä vaiheessa kysymässä pelasiko Kerälä 1) Alkukauden alle tasonsonsa vai 2) Nyt yli tasonsa. Mihinkään hurjaan kehittymiseen kesken kauden en usko, varsinkaan näin lyhyellä varoitusajalla ja suurella kontrastilla.

Luulenpa että vastaus löytyy Jortikan viimeisestä yrityksestä saada hyökkäyspeliin tolkkua. Ainakin Hifkimatsissa sentterit pelasivat aktiivisemmin ja hyökkäävämmin kuin lokakuun peleissä, joka osaltaan sopii Kerälälle paremmin kuin jarrupuolustus. Kiekkohan miehellä pysyy lavassa, mutta takuuvarmasti sellainen alkuhermostus on haitannut peliä. Kun kulkee kasvaa itseluottamus ja pääsee pelaamaan vahvuuksillaan.
 

Sambody

Jäsen
Arvostan Ika Lehkosen asiantuntemusta jääkiekon saralla ja hän kertoi hyvän pointin Pulkkisen muuntumisesta superjunnusta liigakiekkoilijaksi. Hän siis sanoi, miten Pulu on päässyt paremmin käsiksi peliin ja sen vauhtiin eli käytännössä huomannut ettei jatkuvalla koohottamisella jäätä edes takaisin saa kuin happoja jalkoihin. Ikan mielestä nykyisin Pulkkinen malttaa ottaa oikeissa paikoissa vähän rauhallisemmin jolloin ehtii lukea peliä paremmin ja tämä on suuressa roolissa Teemun läpimurrossa.

No miksi puhun Pulkkisesta Kerälää koskevassa ketjussa. No siksi että näkisin yhtenä mahdollisena syynä otteiden parantumiselle myös Kerälän tottumisen ns. liigavauhtiin. Se on kuitenkin melkoinen loikkaus vielä hyvästä mestispelaajasta liigapelaajaksi. On siis ehkä ollut havaittavissa pientä otteiden rauhoittumista myös Kerälän pelissä. Enää ei siis tarvitse tehdä hätäisiä ratkaisuja kiekon kanssa, koska on huomannut mistä sitä tilaa ja aikaa löytyy vaikka aluksi tuntui että aina on joku iholla.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ei ole epäilystäkään, etteikö Lahti-Kerälä-Pulkkinen olisi toimivin osa Jokerijoukkuetta. Puolustussuuntaan Kerälän tulee parantaa ja tehojakin on tullut hyökkäyksessä enemmän. Kerälä ei yritä liikoja, vaan antaa Lahden ja Pulkkisen olla enemmän kiekossa kiinni.

Jos Kerälän paikalla olisi Pirnes tai Eaves, niin se saattaa vaan sekoittaa Jannen ja Teemun loistavaa yhteispeliä. En kiellä kuitenkaan, etteikö tehoja voisi tulla enemmänkin.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Kyllähän Kerälä parantaa peliään kuin sika juoksuaan. Tänään taas hyvä tasapainoinen suoritus. Teki vielä maalinkin. Tasainen pelaaja, niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan mielestäni. Tuntuu tietävänsä omat rajansa eikä yritä liikoja. Nyt kun saanut hieman itseluottamusta lisää, niin kiekkokin pysyy lavassa.

Olisi ihan mielenkiintoisia tietää Joensuulaisilta, että minkälaista peliä Kerälä esitti viime kaudella mestiksessä? Oliko se kokonaisvaltaista vai vain hyökkäyssuuntaan toimivaa?
 
Viimeksi muokattu:

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä on kaveri mennyt eteen päin viime peleissä aimo harppauksin. 7 viime matsissa 7(4+3) pistettä ja tuo kertoo jo jotain Kerälän nykypelaamisesta. Treenipelit menivät hienosti, mutta runkosarjan alkaessa otteista paistoi kokemattomuus liigatasolta ja jonkinlainen jännittäminen. Vielä kun laidoilla viiletti kaksi joukkeen parasta pelaajaa, niin siinä oli helppo kulkea varjoissa pienellä profiililla.

Viime aikoina Kerälä on kuitenkin alkanut tuoda tähän kenttään yhä enemmän omaa panosta ja "heräämisen" johdosta esimerkiksi Pulu on nakuttanut mukavat tehot 2+7 noissa 7 pelissä. Jaskalla taas 6 maalia samoissa peleissä kertoo paljon miehen nykykunnosta ja tuon kentän selkeästä johtoroolista Jokeri-joukkueessa. Vielä kun saataisiin 1. ja 3. kentät pelaamaan yhtä tasaisesti tulosta tehden, niin Jokeri-laiva kulkisi aika hyvää vauhtia kohti sarjataulukon kärkipäätä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästä voi kai nyt jo Jortikkaakin osaltaan kiittää? Menköön vaikka sitten minkä tahansa Joren jääräpäisyyden piikkiin pitää Kerälä väkisin Lahden ja Pulkkisen kanssa yhdessä, mutta nyt voi ainakin sanoa että se kannatti. Lahti ja Pulu ovat olleet lähes läpi kauden hyviä, mutta nyt kenttä on ollut selvästi Jokerien paras kokonaisuus ja siinä on Kerälällä ollut myös iso osuus. Hyvä lähtökohta myös Erkalle, ettei koko palettia tarvitse heti pistää uusiksi. Alkukaudesta Kerälällä tuli vain pieniä väläytyksiä, mutta ifk:ta vastaan näytti ihan oikealta ja pärjäävältä liigapelaajalta. Toivottavasti taso säilyy jatkossakin.
 
Kerälän johtama ketju on Jokerien ainoa toimiva kenttä. Tätä taustaa vasten olisi järjetöntä siirtää Kerälä alempiin ketjuihin. Jo ennen kautta ketjun peli oli varsin lupauksia herättävää ja nyt noita lupauksia lunastetaan.

Kuka Eaves? Kuka Pirnes? Antti Kerälä laitahyökkääjineen lyö molemmille jauhot suuhun.

Aivan järkyttävän hyvä haisto. Olikohan Virmas-Matin haku? Koska viimeksi Jokerit on uskaltanut nostaa mestispelaajan liigajoukkueeseen? KiVaa ja omien junnujen pyöritystä ei lasketa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska viimeksi Jokerit on uskaltanut nostaa mestispelaajan liigajoukkueeseen? KiVaa ja omien junnujen pyöritystä ei lasketa.

Olisikohan Teemu Kuusisto edellinen? Pelasi itse asiassa hänkin muistaakseni harjoituspeleissä tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan onnistunut liigassa näyttöpaikoissaan riittävän hyvin ja oli lopulta vähän väliinputoaja joukkueessa.
 
Olisikohan Teemu Kuusisto edellinen? Pelasi itse asiassa hänkin muistaakseni harjoituspeleissä tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan onnistunut liigassa näyttöpaikoissaan riittävän hyvin ja oli lopulta vähän väliinputoaja joukkueessa.


Ah, Kuusisto, vanha Mestis-Sniper! Unohtunut minulta täysin, kuten varmaan monelta muultakin. Taisi olla muuten Hannu-sedän aikana tämäkin tapaus. Kuusisto ei tosiaan saanut oikein mitään aikaiseksi, vaikka toisaalta viiletti suurimman osan peleistään neloskentässä. Se rooli ei sopinut Teemulle vähääkään. Vähän semmonen Jaska Vilen -tyyppinen tapaus kaiken kaikkkiaan.

No anyway, harvinaista herkkua nämä kerälät.
 
Lisätään myös Ville Uusitalo, jonka Jokerit nosti Salamoista liigajoukkueeseen.

Uusitalokaan ei kauaa Jokereissa vanhentunut. Ei ollut tuolloin kyllä syytäkään. Oli muuten silloin mielestäni hieman ihmeellinen hankinta, vaikka siinä tilanteessa toki kaikkea mahdollista piti kokeilla.

Toisin kuin Kuusistosta (joka muuten oli tavallaan oma mies), Uusitalosta kuoriutuikin mukiin menevä liigakiekkoilija. Ei kylläkään Jokereissa.
 

Luiro

Jäsen
Antin otteita on tullut seurattua C-juniorista saakka ja hienoa nähdä, että alkaa vihdosta viimein nousta sille tasolle, mikä oli nähtävissä jo tuolloin. Kyllähän se 30 tehopistettä on ihan paperia tällä kaudella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kerälän johtama ketju on Jokerien ainoa toimiva kenttä. ( ) Aivan järkyttävän hyvä haisto.

Kerälän arvoa ei Jatkoajassa selvästikään huomata. Jos pelejä katsoo ja seuraa Kerälän otteita kaukalossa, niin johan avautuu. Kerälä on ylihypetetty pelaaja, jonka arvo joukkueelleen on vähäinen. Tämä tarkoitaa sitä, että hänen paikallaan valtaosa senttereistä pelaisi paremmin. Jos joku niin Kerälä on hyötynyt kahdesta erinomaisesta pelaajasta ketjussaan eli Lahdesta ja Pulkkisesta. Kun katsotaan Kerälän pelaamista niin sama perässähiihtäjyys vaivaa edelleen kuten jotain kuukausi sitten kirjoitin. Ei mene tilanteisiin varsinkaan laidassa (jos sinne eksyy) täysillä, ei pistä itseään kunnolla likoon, ei haasta vastustajaa, on hidas, ei tule kiekon kanssa ahtaista paikoista jne. Aika paljon puutteita.

Jokereista luultavasti jokainen sentteri johtavia A-junnuja myöten olisi samassa ketjussa vähintään samoilla pisteillä kuin Kerälä. Muutama hyvä peli toki on ollut ja muutama hyvä välähdys muissa peleissä, mutta muuten yhdeksi johtavaksi Jokerien peliä tekeväksi sentteriksi korkeintaan tyydyttävä esitys. Tosin vaatimus edellä mainittuun onkin korkealla. Kerälän pistemäärä Lahden ja Pulkkisen välissä on hänen 30.9. tuohon ketjuun siirryttyään vaatimaton 12 pistettä ja 20 peliä Kerälän oltua ketjustaan 2 pelistä pois. Keskiarvo siten 0.6 pistettä per ottelu, vaikka roolia on annettu niin Jortikan kuin Erkan toimesta peliaikaa kasvattamalla.

Paljon pitää tapahtua että Kerälä nousisi itse ratkomaan pelejä joko syötöillä tai maaleilla. Tällä kaudella? Ei. Tässä yksi kauden menestysongelma onkin, koska Eaves on rikki.

Tulevaisuudessa Kerälä voi nousta isoonkin rooliin, mutta silloin hänen on kyettävä nostamaan tasoaan reippaasti. Myös pelirohkeus kaipaa päivitystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös