Anaheim Ducks 2019–2020

  • 48 936
  • 185

Largo

Jäsen
Tässä on nyt pari matsia pelattu, niin kommentoidaan vähän molempia.

Pastan Bruins - Ducks 4-2

Pasta upotti neljällä maalilla Ducksin. Peli itsessään oli ajoittain tasaista, mutta Pasta rokotti aina paikan saadessaan. Pelaajista nyt ei jäänyt mitään erikoista kerrottavaa. Manson ja Lindholm pelasivat huonon pelin, ehkä se on ainut kun jäi mieleen.

Sabres - Ducks 2-5

Nyt oli hyvää peliä. Varsinkin kakkoskentältä, mutta myös nuorisolta. Sabres meni johtoon Eichelin voimin, kun Manson menettää kiekon hyökkäyssinisellä. Eichel suojaa ja kurvaa maalin eteen viimeistellen hienon maalin. Olofsson pistää ylivoimalla Sabresin jo 2-0 johtoon, kunnes Ducks alkaa pelaamaan. Ensin vastahyökäyksestä Jones pistää riparista kiekon maaliin, mutta se hylätään paitsiona. Siitä vajaa minuutti ja kavennus saadaan aikaiseksi, kun Henrique ohjaa Mansonin vedon ohi Ullmarkin. Toinen erä käyntiin js tasoitus tapahtuu välittömästi. Silf katkaisee kiekon päädyssä ja heittää nopeasti Rakellille, joka harhauttaa Ullmarkin jäihin ja kiekko maaliin. Sitten ensimmäinen ylivoimamaali näkee päivänvalon. Steel ja Getzlaf sahaavat neliötä hienoilla syötöillä ja Getzlaf pistää one-timerin ohi Ullmarkin. Aivan erän lopussa Henrique viimeistelee illan toisen maalinsa Comtois’n hyvästä esityöstä. Päätöserässä vielä Silf pistää yhden tyhjään rysään ja voitto Ducksille.

Henriquen kenttä toimii hyvin ja ovat olleet illasta toiseen parhaimmistoa. Myös Terry ja Jones pelasivat hyvin. Steel ei oikein sytytä. Häviää kaksinkamppailut ja jatkuvasti katollaan. Hieno syöttö kuitenkin Getzin maaliin. Hyvä peli kaiken kaikkiaan.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mielestäni Steel näytti lupaavalta tuossa Boston -pelissä, antoi pari hyvää syöttöä ja näki, että kaverilla on poikkeuksellinen pelisilmä. Vielä on kumminkin kasvettavaa niin pelillisesti kuin fyysisestikin, mutta mielestäni hänen on parempi pelata NHL:ssä kuin AHL:ssä.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Luca Sbisa Anaheimiin!

Näinhän homma etenee, polut yhdistyvät.

Just joo.
aplodeja mälyttömästi tähän loppuun eli jokin hymiö.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mikä tämä Ducksin ja siis Murrayn fetissi on näihin vanhoihin pakkeihin? Todella outo siirto!
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Mikä tämä Ducksin ja siis Murrayn fetissi on näihin vanhoihin pakkeihin? Todella outo siirto!

Onko se että Larsson (kaukana poissa) laitetaan AHL:ään pelaamaan isompia minuutteja ja kehittymään vielä vuodeksi? Eihän tuo ollut kun vuoden soppari. Täytepakkina saattaa mennä ihan sillä 5-10 min peliajalla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Olen iloinen, ettei Murray hankkinut Phaneufia jollain 3x5 sopparilla. Sbisa ei nyt oikeasti ole vanha, mutta aika nähty kortti. Entinen ykköskierroksen varaus tietenkin, joita Murray tykkää poimia. Taisi vaan GM unohtaa, että tämä kaveri pelasi jo Anaheimissa eikä hän silloin tai lähdön jälkeen saanut pakettia kasaan. En usko, että hänestä saadaan kolmos parin pakkia parempaa ja voi olla, ettei siihenkään riitä. No onneksi tämä on ihan mitätön sopimus kaikinpuolin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Largo

Jäsen
Jets nappasi Sbisan waivereista. Hieman yllättävää, mutta kun heidän pakkitilanne on mikä on, niin ymmärrettävää. Se että onko Sbisa vahvistus siihenkään puolustukseen on sitten eri keskustelu.

Pari peliä tullut turpaan. Ensin Calgary vei 2–1, vaikka siinä pelissä olikin mahdollisuuksia ottaa pisteet kotiin. Sitten pohjanoteeraus Nashvilleä vastaan. Tuomarit antoivat herkästi Ducksille jäähyjä ja varsinkin ensimmäinen 5vs3 oli aiheeton. Muuten rokotettiin aika isolla kädellä virheistä. Sissonsin maali tuli suoraan jäähyboksista, kun MDZ päätti ylivoiman loppusekunneilla varmistaa jäähyboksista tuleva mies ja syöttö viivaan lipuu Sissonsille. Noh, MDZ ei siitä huolimatta onnistu ja Gibsonin huonon sijoittumisen kera maali Sissonsille. Ehholmin alivoimamaali oli myös aikamoinen räpellys meidän kärkipelaajilta, kun Getzlaf - Lindholm kaksikko sössivät Ekholmin läpiajoon. Grimaldin ohjurille ei Gibson voinut mitään, mutta ei tosiaan mikään hyvä peli häneltä. Näitä sattuu. Steel parantaa koko ajan ja Ritchie yrittää kovasti saada tulosta aikaan. Manson on ollut itselle iso pettymys alkukaudesta. Terry yrittää, mutta ei valmista tule. Kase on sähäkkä, mutta pelistä puuttuu se viimeinen silaus, jotta häntä voisi pitää kärkiketjujen kantavana voimana. 40-50 pinnaa varmaan tekee ehjänä pysyessään, mutta tuolla taitotasolla ja nopeudella voisi olla rahkeita isompaan. Henriquen ketju on ihan ok kakkoskenttä, mutta ykköskenttä meiltä puuttuu. Kyllä on nopeasti muuttunut joukkue sitten kauden 16-17, kun oltiin konferenssifinaaleissa. Silloin oli kaksi hyvää kärkiketjua, erinomainen puolustus ja loistava maalivahti. Nyt on enää maalivahti, mikä ei edesauta yhtään, kun nyt pitäisi alkaa tankkaamaan.
 

Largo

Jäsen
Olipahan hyvä matsi viime yönä, vaikka omiin menikin neljä maalia. En vaan keksi antaa edes Gibsonille lampaita, vaikka hän ainakin Littlen maalin, sekä varauksella Wheelerin maalin voi ottaa kontolleen. Gibson pelasi välillä uhkarohkeasti kiekkoa maalin takaa ja Wheeler rankaisi kertaalleen siitä. Larsson toki voi ottaa puolet kontolleen tuosta maalista, mutta Gibsonin ei olisi kannattanut edes lähteä maalin taakse. Josh Mahura oli mahtava. Del Zotto oli myös todella hyvä. Pelaavat Fowlerin kanssa hyvin yhteen. Nelonen oli mahtava, Getzlaf oli hyvä, kaikki pelasi hyvin. Dallas Eakins on saanut tämän porukan pelaamaan viihtyisää jääkiekkoa. Alkukausi oli voitoista huolimatta sitä kuuluisaa virkamieslätkää, mutta nyt näytttää hyvältä. Loukkaantumisia on paljon, mutta ainakin toistaiseksi on syvyys riittänyt. Puolustukseen hommattiin Gudbranson tuomaan syvyyttä ja on onnistunut ihan kelvollisesti uudessa seurassaan.

Loukkaantuneista ei kauheasti varmaa tietoa ole, mutta Lindholm palannee tällä viikolla. Manson pistettiin IR-listalle ja voi olla viikkoja sivussa. Kase evaluoidaan tällä viikolla tarkemmin.
 

Largo

Jäsen
Aika turhauttava ottelu Wildia vastaan. Lähtivät tuohon kävelyvauhtiin mukaan helposti ja pelistä puuttui aktiivisuus kokonaan. Hawks-peli oli paljon parempaa, vaikka sielläkin otettiin kuokkaan. Sitä peliä jaksoi sentään seurata.

Katsotaan vähän miten meidän prospektit ovat pelanneet.

Brayden Tracey herättää fiiliksiä meikäläisessä isosti. Iski viikonloppuna kahdessa matsissa 7+1 ja odottava fiilis on nähdä tämä mies aikanaan Ducks-paidassa. 9 ottelua, 8+8 kasassa tällä hetkellä. Tracey on enemmän maalintekijä, mutta taitaa myös pelinteon ja on hyvä luistelemaan. Ei pelaa järin fyysisesti ja siinä on varmaan suurin kysymysmerkki ja kehittäminen ennen kuin NHL:ssä ovet aukeaa.

Trevor Zegras on aloittanut kautensa vaisusti. Ikäluokkansa parhaimmaksi syöttelijäksi luokiteltu Zegras on hyvä luistelemaan ja omaa korkean hockey IQ:n. On tyyliltään enemmän ”always pass, never shoot”, mitä pidetään selkeänä heikkoutena. Lihasmassaa pitää saada reilusti lisää, jotta pärjää miesten peleissä.

Jackson LaCombe varattiin ennakoitua aikaisemmin, kun Ducks ei enää uskonut hänen olevan vapaana heidän seuraavalla, neljännen kierroksen vuorolla. Kiekollinen puolustaja, jonka arviointia hankaloitti pelaaminen ylä-asteella, selkeästi helpompia vastustajia vastaan. Kysymysmerkkeinä pidettiin miehen offensiiviset kyvyt, kun taso kovenee. Mies on aloittanut yliopistossa kautensa tehoin 0+4 kahdeksassa ottelussa. Hyvin liikkuva puolustaja, jota voidaan verrata aika helposti Brandon Montouriin. Pidempi projekti mielestäni, mutta palkinto voi olla todella miellyttävä.

Henry Thrun jäi kovatasoisen Yhdysvaltojen nuorisojoukkueen riveissä vähemmälle huomiolla. Ei millään tavalla näyttävä pelaaja, mutta on jokaisella osa-alueella keskitasoa parempi. Luistelu on saanut vähän sekalaisia arvosteluja, mutta kokoisekseen (188/86) liikkuu hyvin. Ei ole mitkään silkinpehmeät kädet ja keskittyy pelissään yksinkertaisiin ratkaisuihin. Assimiloi pelityyliltään Duncan Keithiä ja jonkun scoutin mukaan muistuttaa kentällä paljon Jeff Petryä. Pelannut vasta yhden ottelun yliopistossa, jossa iski tehot 1+1.

Myös 2018 draftissa varattu BO Groulx on pelannut hyvin. Halifaxin kapteeni on iskenyt 6+15, 14:ssa ottelussa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
On kyllä turhauttavaa seurata, kun Ankat ottivat turpaan kahdelta liigan kyntäjältä. Tuntuu, että jo useana vuotena on ollut sama meininki eli hyviä joukkueita vastaan välillä skarpataan ja pelataan vähintään vastustajan tasolla ja myös voitetaan, mutta sitten kun tulee vastaan joku heikompi joukkue niin valahdetaan vastustajan tasolle tai sen ali ja hävitään. Tuo jengi kaipaisi maalintekijöitä, kyllä sellainen Pasternak vaan kelpaisi.

Joukkueen nuoret lupaukset eivät ole vielä suuremmin säväyttäneet. Steel on alkanut näkyä pistesarakkeissa syöttöjen merkeissä, mutta Terry, Jones ja Comtois on niitä keneltä toivoisi enemmän. Veikkaan, että ovat aika pitkässä hihnassa ja annetaan aikaa näyttää kyvyt NHL:ssä, etenkin Terryn kohdalla, mutta kyllä kaikille kolmelle tekisi hyvää vielä kehittyä AHL:ssä. Sprong sinne lähetettiinkin jo kehittymään ja odotan tästä kaverista vielä tekijämiestä. Jonesista on tullut vähän liikaa ne Etem -vibat. Terry tarvitsee massaa mielellään lihaksen muodossa.

Vaikuttaa siltä, että tämän kauden Anaheim on keskikastin joukkue mikä on vähän huono homma, koska ottaisin mieluummin kärkivarauksen ensikesän draftista kuin näkisin joukkueen yhden kierroksen ajan pudotuspeleissä. Tankkaamista en kannata, mutta kyllä vaan joukkue kaipaisi lisää kovia kärkivarauksia.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vähän tullut muidenkin pöytiin huudeltua, mutta kuulisin mielelläni miten ankkalammen pakisto on suorittanut Vatasen ja Montourin poistuttua. Vadua tuskin on ikävä kun vasta nyt sopimuskaudella löytänyt vanhan itsensä. Lindholm vai Fowler ykköspakkina? Vai jaetaanko vastuuta kahden mainitun ja Mansonin kanssa?

Kiitos jo etukäteen jos joku vaivautuu vastaamaan. Muistelin vain taannoin lämmöllä kevään -15 poffeja kun nuoret pakit kantoivat tyylillä vastuuta.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Vähän tullut muidenkin pöytiin huudeltua, mutta kuulisin mielelläni miten ankkalammen pakisto on suorittanut Vatasen ja Montourin poistuttua. Vadua tuskin on ikävä kun vasta nyt sopimuskaudella löytänyt vanhan itsensä. Lindholm vai Fowler ykköspakkina? Vai jaetaanko vastuuta kahden mainitun ja Mansonin kanssa?

Kiitos jo etukäteen jos joku vaivautuu vastaamaan. Muistelin vain taannoin lämmöllä kevään -15 poffeja kun nuoret pakit kantoivat tyylillä vastuuta.


Pakisto on suorittanut jopa yllättävän hyvin. Tosin nykyinen valmennus auttaa siinä paljon. Vatanen, Montour ja jopa Theodore tekisi pakistosta tosin paljon vaarallisemman, etenkin nyt kun valmennus haluaa puolustajilta tukea hyökkäykseen. Tämän lisäksi nykyvalmennus antaa puolustajille myös vapauksia kiekolliseen pelaamiseen puolustusalueellakin.

Itse asiassa vähän jopa harmittaa, että nyt kun olisi valmennus jollekka tuo kevään -15 poffien puolustus sopisi kuin nenä päähän, niin siitä ei ole kuin rippeet jäljellä.

Se kummanko näkee olevan ykköspuolustaja riippuu varmaan näkökulmasta. Fowler pelaa enemmän tasakentällisin ja ylivoimalla, mutta Lindholm kantaa sitten vastuuta alivoimalla, jossa Fowleria ei nähdä käytännössä ollenkaan. Itse sanoisin Lindholmin olevan joukkueen tärkein puolustaja, mutta Fowler on tavallaan roolinsa puolesta ykköspuolustaja. Manson on pelikunnossa ollessaan sitten selkeästi joukkueen kolmanneksi paras puolustaja.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Vähän tullut muidenkin pöytiin huudeltua, mutta kuulisin mielelläni miten ankkalammen pakisto on suorittanut Vatasen ja Montourin poistuttua. Vadua tuskin on ikävä kun vasta nyt sopimuskaudella löytänyt vanhan itsensä. Lindholm vai Fowler ykköspakkina? Vai jaetaanko vastuuta kahden mainitun ja Mansonin kanssa?

Kiitos jo etukäteen jos joku vaivautuu vastaamaan. Muistelin vain taannoin lämmöllä kevään -15 poffeja kun nuoret pakit kantoivat tyylillä vastuuta.

repe_Joke vastasikin hyvin, mutta kutsuisin Lindholmia ykköspuolustajaksi, koska yleensä Lindholm-Manson -pari pelaa vastustajan parhaimpia vastaan ja he ottavat paljon puolustuspäänaloituksia. Lindholm kykenee tekemään sen noin 30 pistettä kaudessa, mikä on hyvä suoritus puolustusvelvotteisiinsa nähden. Lindholm on ehdottomasti monikäyttöisempi kuin Fowler, mutta sanoisin ettei Fowler ole kokonaisuutena hirveästi Lindholmia jäljessä. Makuasioita varmaan, että kumman mieltää ykköseksi. Valitettavasti Anaheimista ei ole vuosiin löytynyt sellaista kiistatonta ykköspakkia.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Viides tappio putkeen ja kuuden pelin kotiotteluiden sarjasta siis tuloksena yksi jatkoaikavoitto, kaksi jatkoaikatappiota ja kolme tappiota varsinaisella peliajalla. Ja tappioita tuli sellaisia joukkueita vastaan kuin Minnesota, Detroit ja Chicago, jotka eivät ole kovin kummoisia joukkueita tällä hetkellä. Tosin ei ole ilmeisesti Anaheimkaan, mutta luulisi ettei noille kaikille häviäisi. Lisäksi noita tappioita on tullut johdon sulamisen seurauksena. Seuraavaksi vuorossa neljän pelin vierasputki, jossa Anaheim kohtaa joukkueet St.Louis, Washington, Florida ja Tampa Bay. Sanotaanko, että ei ole hirveästi luottoa, että tuolta kiertueelta tulisi kovin montaa pistettä, ehkä piste jostain jatkoaikatappiosta.

Lindholm ja Manson ovat loukkaantuneina, Manson vielä ainakin neljä viikkoa sivussa, Lindholm varmaan palaa ensi viikolla ehkä? Kyllähän sen on nähnyt, että kärkipakkipari puuttuu, kun johtoja ei saada pidettyä ja lisäksi Gibson ei ole pelannut mitenkään maagisesti. Puolustus on vaan todella surkea tällä hetkellä ja Fowleria lukuunottamatta kuinka moni pelaajista Gubranson, Larsson, Guhle, Holzer ja Mahura pelaisi muissa NHL-joukkueissa? Gibsonin huonouden ja pakiston loukkaantumistilanteen lisäksi hyökkäyksestä ei löydy tulivoimaa, jolla voitaisiin paikata oman pään vuotamista ja voittaa maalintekokisa. Silfverberg saa puhtaat paperit, sillä on matkalla 70 pisteen kauteen. Hyökkääjäprospektit eivät ole onnistuneet pisteiden teossa kovin hyvin ja Comtois esimerkiksi lähetettiin jo AHL:ään. Mielestäni Jones ja Terry voitaisiin laittaa sinne myös. Tilalle Shore ja AHL:stä Sherwood. Steel saa jäädä ja toivottavasti saisi pian maalitilin avattua tältä kaudelta.

Kauden hyvä alku on tällä hetkellä muisto vain. Tulevan vieraskiertueen jälkeen joukkue todennäköisesti löytyy divisioonan toiseksi viimeiseltä sijalta ja lähellä liigan bottom-vitosta. Nyt ehkä mielenkiintoisin asia on, mitä liikkeitä Murray tekee, koska hänellä on aina tapana katsella ensimmäinen neljännes ja tehdä sitten joku liike. Maalintekijöitä tarvittaisiin ja pakisto kaipaisi myös parannusta. Ongelma on, että nuo avut eivät tule halvalla eikä joukkueella ole hirveästi kaupattavaa tai sellaista, mistä kannattaisi luopua ja tehdä samalla uusi aukko. Luultavasti luvassa on joku pieni treidi johonkin entiseen ykköskierroksen varaukseen, jonka Murray uskoo löytävän uuden vaihteen uralleen.

Joukkueen tilan korjaaminen vaatisi nyt ensinnäkin pakiston tervehtymistä, jossa menee vähintään se neljä viikkoa, jotta Manson palaa, hyökkäystehojen löytymistä (junnut?, mihin Kase katosi?) ja maalivahtipelin paranemista. Yksi helppo paikka parantaa olisi ylivoima, joka on tällä hetkellä liigan toiseksi huonointa lukemalla 9,4% ja sanon, että tuo on helpoin paikka parantaa, koska se on niin surkea, että ei tuosta voi mennä kuin ylöspäin. Käytännössä ylivoima on tuottanut viisi maalia tällä kaudella. Vaikka Anaheimin hyökkäys ei ole enää huippuluokkaa niin kyllä sitä pitäisi saada kasaan yksi ylivoimakenttä, joka osaisi laittaa kiekon verkkoon. Ritchie maalin eteen, Getzlaf ja Silfverberg laukomaan, Steel tekemään peliä ja vaikka Fowler pakiksi, jolla ei ole lupaa laukoa, koska vetää kumminkin ensimmäistä pelaajaa päin. Vaikea nähdä, että asiat paranevat seuraavan neljän pelin aikana ainakaan.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Joo ei jäänyt vieraskiertueesta hirveästi kerrottavaa. Ihme kyllä Anaheim voitti St. Lousin, joten retkeltä tuli kotiin kolme pistettä eikä yhtä niin kuin olin ennustanut. Floridaa vastaan sulaminen oli surullista, mutta kuvastaa hyvin suurinta osaa Ducksien peleistä eli peli saattaa näyttää pitkään hyvältä, mutta sitten vastustaja pelaa yhden hyvän erän ja tilanne menee nurinkurin. Tosin en siis tarkoita, että Ducks johtaisi aina vastaavanlaisilla numeroilla tai edes johtaisi peliä, vaan että peli-ilme näyttää hyvältä, kunnes tulee käänne ja kaikki menee päin hemmettiä. Tuntuu myös, että kun vastustaja saa pelinsä käyntiin niin kaikki onnistuu vastustajalta eikä onnikaan ole lainkaan mukana.

Niin kuin arvelinkin, että kiertueen jälkeen joukkue on nyt Pacificin toiseksi viimeisenä ja koko liigassa sijoitus on seitsemänneksi viimeinen eli bottom-5 on lähestynyt. Joskin muutama joukkue on samoissa pisteissä ja sijoituksissa edellä ja takana on paljon joukkueita pisteen tai parin päässä eli sijoitukset voivat muuttua äkisti parin voiton tai tappion seurauksena. Detroitia lukuunottamatta takana olevat joukkueet ovat pelanneet Anaheimia vähemmän, joten pelimäärien ollessa tasan tilanne saattaisi olla Anaheimin kannalta huonompi.

Ongelmia löytyy lähes joka osa-alueelta tällä hetkellä. Maalivahdeista kumpikaan ei ole ryöstänyt peliä vähän aikaan saati pelannut mitenkään hyvin. Tähän osin vaikuttaa pakiston loukkaantumistilanne ja toisaalta pakkien taso. Lindholm palasi nyt kokoonpanoon, mutta edelleen pelaavaan kokoonpanoon mahtuu pelaajia, joilla ei olisi NHL:ään asiaa monissa muissa joukkueissa. Larsson on hajuton ja mauton sekä pettymys varaussijaansa nähden, aikaa on tietenkin vielä kehittyä. Holzer on ideaalisti korkeintaan seiskapakki eikä vakituinen kasvo kokoonpanossa, Guhle ja Mahura ovat vielä nuoria, mutta kumpikaan ei ole hirveästi säväyttänyt ja AHL olisi molemmille oikea paikka. Gubranson menee kolmosparin pakista, mutta hän on joutunut pelaamaan isompaa roolia kuin olisi kykyjä pelata. Fowler oli pitkään ainoa terve top4 -pakki ja mielestäni hän on onnistunut ihan hyvin kauden osalta. Odotan, että tilanne paranee vähän, kun Lindholm tuli takaisin ja Manson palailee ensi kuussa, mutta vahvistuksia tai tasonnostoa kaivattaisiin. Lisäksi maalivahtien tilanne pitäisi selvittää, tuntuu että kumpikin pelaa ensimmäistä kautta NHL:ssä.

Hyökkäyksessä on onnistujia ja epäonnistujia. Silfverberg ja Rakell ovat olleet hyviä, ja myös Getzlaf pystyy edelleen tekemään pisteitä ihan kohtuullista tahtia. Henrique on pistetehtailultaan epätasainen, mutta NHL-tason middle 6 -pelaaja. Grant on nelosketjun sankari ja Steel on lupaava pelaaja, joka kuuluu NHL:ään. Steelillä on eniten tehopisteitä ylivoimalla (4) ja toivottavasti hänen ylivoimavastuunsa kasvaa jatkossa. Aloitusprosentti on junnuksi hyvä (50,4%). Pettymysten osalta Terry kuuluisi AHL:ään ja hän tarvitsee lisää massaa pärjätäkseen. Tylsää roikottaa häntä nyt mukana, kun näyttää ettei tällä kaudella vielä lähde homma sujumaan. Jones on siinä rajoilla, fyysisesti paketti on kasassa, mutta pelillisesti on kehittymisen varaa. Ketään ei ole pilattu liiallisella AHL-ajalla, joten edelleen kannattaisin lisäaikaa farmissa.

Terryn ja Jonesin osalta kuten muidenkin nuorten kanssa odotuksissa on kasvukipuja, joten hyökkäyksen osalta isoimmat pettymykset ovat Ritchie ja Kase. Ritchie turhauttaa, koska näyttää ettei hänestä ole fyysistä alempien ketjujen pelaajaa kummempaa, mikä on pettymys varaussijaan nähden. Jokaisen kauden alussa toivoisi näkevänsä hänen ottavan askelia oikeaan suuntaan kehityksessä, mutta hän näyttää jämähtäneen tuolle tasolleen. Onhan se NHL-pelaaja, mutta varaustilaisuuden odotuksiin nähden jättää paljon toivomisen varaa. Aina sanotaan, että voimahyökkääjien kehitys vie pidempään, mutta missä vaiheessa voi sanoa, että jonkun pelaajan kohdalla seinä on tullut vastaan? Kasen kohdalla myös odotti askelta eteenpäin, mutta onko sitten loukkaantumiset verottanut menoa. Kasesta kumminkin huokuu sellainen potentiaali, että pisteitä voisi tulla enemmän ja hän näyttää vaaralliselta, mutta tältä kaudelta tulokset vielä puuttuvat. Minulla löytyy kumminkin vielä uskoa häneen ja muutaman pelin pisteputki kääntäisi pisteodotukset uusiksi. Uskon, että Kase pystyy parantamaan peliään kauden mittaan.

Kaiken kaikkiaan koko joukkueessa on paljon haasteita tällä hetkellä ja jos yksi tai kaksi asiaa alkaa menemään paremmin, näkyy se varmasti joukkueen pistesarakkeessa. Lindholmin paluu on ainakin askel oikeaan suuntaan. Ylivoiman ja alivoiman parantaminen on tärkeää ja mielestäni joukkueesta löytyy pelaajia, joilla nuo saataisiin edes liigan keskitasolle. Maalivahtien osalta en tiedä onko jotain psykologisia ongelmia taustalla, mutta ei tuostakaan ole suunta kuin ylöspäin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Vähän monologiksi mennyt, mutta jatketaan.

Miltei kuukausi sitten viimeksi kirjoitin tähän ketjuun ja ei ole kovin hyvin mennyt sen jälkeen. Joukkue on löytänyt tiensä divisioonansa pohjalle ollen koko liigan viidenneksi viimein. Nyt on meneillään neljän pelin itärannikon vieraskiertue ennen joululomia ja reissu on puolessa välissä kaksi tappiota tilillä. Viikonloppuna pelit Islandersia ja Rangersia vastaan tulevat suomalaisten kannalta katsomisystävälliseen aikaan, siitä en tiedä ovatko pelit itsessään katsojaystävällisiä ankkafanin silmin. Pelaamisessa näkyy hyviä ja huonoja puolia, ja monesti vaikka peli-ilme olisi hyvä niin ottelu päättyy tappioon. Monessa hävityssä pelissä Anaheim on esimerkiksi vienyt laukaukset (esim. tämän viikon Philly -matsissa 41-31), mutta maaleja ei saada aikaan. Tämän saman tarinan voisi sanoa useamman pelin kohdalla.

Kauteen lähtiessä tiedettiin, että luvassa tuskin on mikään superkausi, mutta mahdollisesti pudotuspeleihin voisi livahtaa, koska divisioona on niin heikko ja rosterista löytyy muutamia valopilkkuja. No hyvän kauden aloituksen jälkeen pudotuspeleistä lienee turha haaveilla. Gibson ei ole ollut oma itsensä ja Manson ei myöskään ole häikäissyt, joskin hän vasta palasi loukkaantumisen jälkeen. Kase ja Ritchie eivät ole menneet eteenpäin tai tarjonneet liiemmin tulitukea ja Henrique on hyvin ailahtelevainen hyökkäystehoissaan. Steel ja Terry ovat vielä raakileita eikä heihin voi vielä luottaa vakaina pistemiehinä. Nyt Terry ja Ritchie ovat molemmat sivussa. Guhle ja Larsson eivät ole NHL-tasolle valmiita ja jälkimmäisestä epäilen, onko hän koskaan valmis.

Positiivisia puolia löytyy muutamia. Lindholm on huikea ja Fowler on luotettava. Gudbranson on ollut hyvä haku. Getzlaf on edelleen pelimies ja matkalla ihan hyvään pistesaldoon. Rakell päätyisi tällä tahdilla toiseksi parhaimpaan pistesaaliiseen urallaan ja Silfverberg puolestaan parhaaseen tulokseensa. Nelosketju on ollut hyvä puolustamaan ja energinen; Grant, Rowney ja Deslauriers tekevät tehtävänsä illasta toiseen. Peli-ilme on iloisempi kuin viime vuonna, mutta jostain syystä se vaan ei konkretisoidu useammin voittoina. Sanoisin, että kokoonpanosta puuttuu se tähtiaines, jokä laittaisi noita Getzlafin syöttöjä varmemmin reppuun tai taikoisi itse niitä maalipaikkoja.

Kyllähän se ensi draftin Lafreniere olisi juuri sitä, mitä lääkäri määräisi tuohon kokoonpanoon. Byfield on totta kai myös houkutteleva, mutta kärkivarausten jälkeen löytyy monta muutakin kovan potentiaalin omaavaa nuorta. Draftia olen odotellut jo viime kesästä lähtien, koska tiesin, ettei tämä tule olemaan Anaheimin huippukausi ja tuo varaustilaisuus on todella lupaava. Usko pudotuspeleistä ainakin alkaa mennä, koska se vaatisi useamman pelaajan syttymistä ja sitä, että ne hyvin suorittavat jatkaisivat samalla tavalla. Tietenkin iso tekijä on Gibson, joka pystyi viime kaudella varastamaan pelejä ja oli hyvin luotettava maalissa, mutta tällä kaudella on mennyt liikaa helppoja vetoja sisään. Ylivoima on edelleen liigan pohjimmaisia (4. huonoin). Onhan se nyt parantunut tuohon 9,4% verrattuna, kun nyt se on jo 14%. Alivoima on parantunut ja se on 10. huonointa enää, joten jotain hyvää sentään.

Monen asian pitäisi muuttua, jotta pudotuspelit koittaisivat ja oikeastaan toivoisin, ettei homma parane vaan ensi kesänä tulisi joku kova pelaaja sisään. Jos Anaheim menee pudotuspeleihin niin en jaksa uskoa kovin kovaan menestykseen ja sitten on ensi kaudella taas sama kokoonpano ja samat ongelmat. Toivoisin kanssa, että jos ja kun trade deadlinen koittaessa joukkue on ulkona jatkopeleistä niin Murray uskaltaisi oikeasti kaupata hyviäkin pelaajia pois varausvuoroja vastaan. Getzlaf, Gibson, Lindholm ja ehkä Silfverberg pitäisin, koska Getzlafin nyt tulee eläköityä ankkana, Gibsonin kaltaista maalivahtia ei noin vain löydetä ja Lindholm on puolustuksen johtaja. Silfverberg on monipuolinen ja todella hyvä ja hänestä luopuisin vain kovaa tarjousta vastaan.

Joululahjaksi toivoisin aikaista ykköskierroksen varausvuoroa ensi kesäksi.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
@Oles Ei haittaa jos menee vähän monologiseksi. Kiva, että joku pitää ketjua elossa vähän väliä. Itsellä on vähän hiljaisempi vaihe menossa matsien suhteen, niin on kivaa lukea edes jotain mietteitä. Anna palaa vaan.

Mitään ylistys sanoja ei tarvitse hakea tämän kauden suhteen. Divisioonan viimeinen ja konferenssin viimeinen eli pohjilla mennään. Pacific on pikkaisen muita heikompi ja silti pudotuspelipaikka näyttää karkaavan käsistä. Saa minun puolestani karatakkin, että saadaan kesällä palkinto. Kauhein ajatus olisi, että kohta ankat löytävät paremman vireen ja kiipeää keskikastiin. Vaikka ensi drafti onkin varsin mielenkiintoinen ja siellä on hyviä pelimiehiä jaossa, niin kyllä se todellinen timantti Lafreniere olisi unelmien täyttymys. Kelpaisi todellakin Lafreniere-Zegras kaksikko.

Parhaat ankat ovat sellaisessa 55-60pinnan tahdissa ja samaan aikaan pistepörssin kärjet ovat nyt jo noissa lukemissa. Rakell on pistepörssissä sijalla 82. Tehot 10+15=25p. Onhan tuo surkeaa, ettei oikeasti löydy todellisia ykköskentän pelaajia. Gibsonillakin alkaa olemaan vaikeaa pitää vezina-tasoa yllä ja torjuntaprosentti on joka pelissä semmoista 90%... Toki hän ei edellenkään päästä kovin helppoja sisään ja saa minulta anteeksi, jos pelissä ei mene kahta tai kolmea maalia enempää sisään. Hänen ansiosta meitä ei murskata ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain -15. Se voisi olla -60, kuten Detroitilla.
Kaikkeista isoin pettymys itselleni on Kase. Hyvä jos menee tällä kaudella edes yli 30pistettä rikki. Käyrä on näyttänyt hänen osaltaan hyvältä ja kehitystä on tapahtunut joka kausi, mutta nyt menee todella sumussa. Alkaa pikkuhiljaa näyttämään 7.kierroksen varaukselta. Ei näytä ollenkaan hyvältä. Toivottavasti en joudu katumaan hänen pelipaitansa ostoa.
Missä ovat Steel, Terry, Comtois, Jones, Larsson tai jopa Lundeström? Kentällä heitä ei todellakaan huomaa. Näiden on pakko parantaa ensi kaudella. Tämä kausi on jo pelkkää floppia heidän osaltaan. Itse ainakin odotin todella paljon parempaa.

Vaikka tässä nyt itsekkin toivon, että nyt pitää tankata draftia varten, niin en ihan kaikkea toivoa ole heittänyt kaivoon. Jos siis sitä toivoa edes oli ennen kauden alkua.
Viimeisin stanley cupin voittaja oli ankkoja enemmän kusessa tähän aikaan vuodesta. Ei koskaan voi tietää mitä tässä lajissa tapahtuu ja pienellä todennäköisyydellä voin katsoa kesäkuun alussa ankkojen finaalipelejä. Sitten mä heräsin.

Sunnuntaina tulee ihan oikealta kanavalta ilmaiseksi (nelonen klo 19.00) Anaheim Ducks-New York Rangers. Toivon todella, että siitä ei tulisi mitään häpeällistä selkäsaunaa ja kaverit jättäisivät vittuilut pienemmällä. Kakko saa toki tehdä vaikka hatun, mutta kunhan ankat tekevät enemmän.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
@OlesGibsonillakin alkaa olemaan vaikeaa pitää vezina-tasoa yllä ja torjuntaprosentti on joka pelissä semmoista 90%... Toki hän ei edellenkään päästä kovin helppoja sisään ja saa minulta anteeksi, jos pelissä ei mene kahta tai kolmea maalia enempää sisään. Hänen ansiosta meitä ei murskata ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain -15. Se voisi olla -60, kuten Detroitilla.

Gibson on tällä kaudella ollut lähinnä keskinkertainen. Ja on joukkueen tehottomuuden lisäksi yksi iso syy moneen hävittyyn peliin. Helppojakin tuntuu menevän about joka pelissä vähintään yksi. Vastapainona tulee toki myös huikeita torjuntoja, mutta viime kauden tasosta ei kuitenkaan ole tietoakaan.

Gibson ei siis ole viime kauden tapaan se pelaaja joka on pitänyt jengin tällä kaudella peleissä mukana. Enemmänkin kyse on siitä, että joukkue pelaa oikeasti todella paljon mallikkaammin kuin viime kaudella. Ja jos jengissä olisi edes muutama maalintekijän tapainen, niin pudotuspelit kutsuisivat hyvinkin todennäköisesti, jopa Gibsonin keskinkertaisesta kaudesta huolimatta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kaikkeista isoin pettymys itselleni on Kase. Hyvä jos menee tällä kaudella edes yli 30pistettä rikki. Käyrä on näyttänyt hänen osaltaan hyvältä ja kehitystä on tapahtunut joka kausi, mutta nyt menee todella sumussa. Alkaa pikkuhiljaa näyttämään 7.kierroksen varaukselta. Ei näytä ollenkaan hyvältä. Toivottavasti en joudu katumaan hänen pelipaitansa ostoa.
Missä ovat Steel, Terry, Comtois, Jones, Larsson tai jopa Lundeström? Kentällä heitä ei todellakaan huomaa. Näiden on pakko parantaa ensi kaudella. Tämä kausi on jo pelkkää floppia heidän osaltaan. Itse ainakin odotin todella paljon parempaa.

Odotin kanssa Kaselta hyvää kautta, mutta toistaiseksi ei ole vakuuttanut. Sitä samaa hyvää pyörimistä, mitä muultakin joukkueelta, mutta konkreettisia tuloksia tarvittaisiin. Voi olla, että on ohikausi, kun ei kehitys ole lineaarista ja mielelläni pitäisin hänet ensi kaudenkin, mutta jos tulee hyvä treiditarjous niin sitten lihoiksi. En vain usko, että nyt on kovaa kysyntää hänestä ja hinta olisi varmasti alhaisempi kuin aiemmalla kaudella, joten siinä mielessä ei olisi edes kannattavaa kaupata. Ritchie on se kehen olen kausi kauden jälkeen pettynyt, kun ei meno parane ja hän oli sentään kymmenes varaus. On jättänyt paljon toivomisen varaa. Ja nyt klesana tietenkin.

Steel, Terry ja Comtois ovat esittäneet hyviä otteita. Jonesista olen kanssa kuullut hyvää, mutta en ole itse niitä pelejä nähnyt. Steeliltä tulee hyviä syöttöjä, mutta vaatii nopeutta, massaa ja kokemusta vielä. Comtois on hyvä karvaamaan, liikkuu hyvin ja pelaa fyysisestikin. Terrykin väläyttelee taitojaan, mutta niin kuin aiemmin puhuin, hän kaipaa lisää massaa. Noista hyökkääjistä vanhin peluri on Terry, joka on 22-vuotias niin malttaisin vielä kehityksen kanssa. Hän on kanssa näistä se kokenein ja huikeat 67 peliä vyöllään vasta. En näiden osalta vielä luovuttaisi. Joskin pitää sanoa, että Lundeström ei minua ole ikinä innostanut. Onhan hän fiksu pelaaja, mutta hyökkäystehoilla hän ei ole oikein koskaan mässäillyt niin silleen huolestuttaa, että pystyykö hän tuomaan niitä yhtään sitten NHL:n puolella. Draftasiko Ducks ykköskierroksella nelosketjun sentterin tietoisesti? Olisi siellä ollut jäljellä mielenkiintoisempiakin pelaajia vielä. Ja täytyy sanoa, että Larssonin kohdalla olen epäoptimistisin, kun tuntuu ettei hänellä ole mitään erikoisia vahvuuksia ja on todella mitäänsanomaton tapaus. Vielä, kun tekee pahoja virheitäkin niin ei kovin positiivinen fiilis ole jäänyt, mutta katsotaan nyt.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Hienosti on kyllä yllä kerrottu tämän hetken tilanteesta ylempänä jo, joten en ota asiaan enempää kantaa.

Mitä mieltä olette tankkauksesta tulevaisuutta varten? Oma mielipide on, että pakko tankata nyt. Joukkueen runko on nuori vielä joten jostain sinne on saatava lisää talenttia. Zegras siellä on varmaan se jolta odotetaan tällä hetkellä eniten.

Vaikka drafti on omalla tavallaan lottoa, niin toivosi ensi kesälle kerrankin top3 sijoitusta draftiin. Enkä laittaisi pahakseni jos tapahtuisi lisää varausvuoroja trade deadline dayna.

Eihän draftilla tehdä vuodessa kahdessa joukkueelle mitään mullistavaa välttämättä, mutta tällä hetkellä en oikein näe muutakaan tietä parempaan tulevaisuuteen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Joo oli aika yhdentekevä tuo Rangers -peli. Getzlaf taas sivussa ja ilmeisesti flunssa vaivaa joukkuetta, kun Silfverberg ja Rakellkin sivussa, joten käytännössä paras ketju ei pelannut. Kiertueen vika peli peräkkäisinä pelipäivinä, niin meno oli sen mukaista. Väsynyt junnukokoonpano ei vain pärjännyt. En haluaisi ottaa mitään vastustajalta pois, mutta ei voi olla vaikuttamatta joukkueen peliin nuo asiat. Rangers välillä piti pilkkanaan Anaheimia pikkunäteillä syötöillään ja jos jotain tästä pelistä voisi oppia niin Rangersin ali- ja ylivoimapelaaminen oli hyvää. Anaheimin ylivoima oli taas ihan aneemista parin kaverin syöttelyä, kunnes joku menettää kiekon tai joku laukoo harmittomasti, mikä johtaa kiekon menetykseen. Viikko sitten ylivoima näytti hetken ihan erilaiselta ja nyt se oli taas laiskaa läpsyttelyä.

Islanders-peli oli näkemisen arvoinen, joskin itse näin vain kolmoserän lopun ja tietenkin jatkoajan ja rankkarit, mutta olisi ollut kiva nähdä tuo maali-ilottelu kokonaan. Silfverbergiltä hieno ratkaisu rankkarilla. Jatkoajalla pelatessa pitäisi luopua tuosta, että annetaan vastustajalle tilaisuus vaihtaa, kun peruutetaan keskialueelle. Siinä mielessä jatkoajalla pelaaminen on parantunut, kun Ducks ei enää luovu kiekosta huvin vuoksi vaan sitä pidetään omilla. Seuraavaksi vaan pitäisi uuvuttaa vastustajaa ja sitä kautta pyrkiä maalipaikkoihin. Oikeastaan se tuntuu olevan Anaheimin hyökkäyksen ongelma tällä hetkellä, että vaarallisia paikkoja ei osata luoda vaan, vaikka vetoja kertyy, ovat ne helppoja esimerkiksi juuri ylivoimalla hidasta kiekon siirtelyä ja laukaus paikasta, jonka veska näkee ja ilman, että on joutunut poikittaisliikkeeseen. En sitten tiedä, onko kyse enemmän valmennuksesta vai taidon puutteesta. Varmaan molemmista.

Olipa sekavanoloinen kirjoitelma, mutta nyt on Anaheimin joululoman aika ja toivottavasti tauon jälkeen saadaan kentälle terveempi Ducks.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Zegrasilla kisoissa kahteen peliin 0+5 ja enemmänkin voisi olla. Kyllä tuolla pelisilmällä voisi pelata jo nhl:ssä. Melkoinen seppä on ankoille kypsymässä. Ehkä jopa yksi suurimmista?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvää uutta vuotta vaan ankkafaneille. Meno on synkkää kuin talvi Helsingissä, tällä hetkellä Anaheim majailee jaetulla toiseksi viimeisellä sijalla koko liigassa Ottawan ja New Jerseyn kanssa. Detroit johtaa tätä kisaa ja en usko, että se joukkue nousee enää kenenkään ohi tuolta. En ole vähään aikaan peliä katsonut, koska ei tee mieli pilata yöunia katsomalla Anaheimin peliä tällä hetkellä. Ensi kuussa on luvassa aikaisempia matseja, joita voi sitten katsoa.

Alkaa olemaan selvää, että pudotuspeleihin ei tällä kaudella ole asiaa, joten mielenkiinto kohdistuu trade deadlineen, joka on 24. helmikuuta eli puolitoista kuukautta saa odotella ja katsoa, mitä liikkeitä mahdollisesti tapahtuu. Friedman huhusi, että Anaheim olisi halukas ottamaan vastaan hinnakkaita sopimuksia, jos saavat korvaukseksi nuoria pelaajia (ja varmaan varausvuoroja). On jännä nähdä, pitääkö tuo paikkansa, koska yleensä Anaheim on ollut joukkue joka ei välttämättä tuhlaile palkkakattoon asti, joka ei käytä rahaa UFA -pelaajiin ja jonka antamat jatkosopimukset ovat hyvin maltillisia. Suoraan sanoen lähes kaikki kaupat, joiden mukana tulee varauksia tai lupauksia ovat mielestäni tervetulleita ja on hienoa, jos tällä kaudella siihen pyritään keinoja kaihtamatta.

Tule varaustilaisuus vaikuttaa lupaavalta, joten ehdottomasti pyrkisin hankkimaan ainakin yhden lisävarauksen ensimmäiselle kierroksella ja sitten totta kai toiselle kierrokselle ja niin edespäin. Varaustilaisuuksissa aina joku pelaaja tippuu ennakoihin nähden ja uskon, että tänä vuonna jotkut noista kovista hyökkääjistä valuu alaspäin, koska pakkeja arvostetaan kovasti ja joukkueet ovat valmiita ottamaan niitä aiemmin kuin uskoisi. 20. varauksen tuntumassa vapaana voi olla ties ketä ja Anaheim on ollut hyvä poimimaan pelaajia.

Hyviä uutisia viime aikoina on ollut lähinnä Zegrasin otteet junnukisoissa ja kauden aikana. Siinä vasta on hyvin luova ja taitava kaveri, joka ansaitsee rinnalleen kavereita, jotka osaavat laittaa kiekkoa sisään. Varaustilaisuuden kannalta Holtz on sellainen pelaaja, joka voisi olla Anaheimin vuoron tullessa vapaana ja joka kannattaisi napata. Oletan, että ykkösvarausta ei tule ja Anaheim draftaa noin viidentenä. Toivon jo nyt, että ensimmäinen varaus käytetään hyökkääjään, koska tuolla on lahjakkaita sellaisia tarjolla ja Drysdale ei minua niin innosta. No menen vähän jo asioiden edelle, mutta toivon, että Anaheimin vuoron tullessa siellä on vapaana joku hyökkäyspään taituri.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
No siis hyökkääjä sieltä varmasti tulee, koska pakkeja ei ole tarjolla top5:sessa tai edes top10:ssä.

Itselleni kelpaa oikeastaan kaikki, mutta lemppareina (Lafrenieren ulkopuolelta) on Stutzle ja Raymond. Rossi on myös erittäin mielenkiintoinen prospecti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös