Anaheim Ducks 2012-2013

  • 510 353
  • 987

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sun pitäisi Sambo päättää nyt se, että onko sinusta Visnovsky hyvä vai huono pelaaja. Vai onko mahdollista, että pelaaja on syksyllä hyvä ja keväällä paska? Jos pelaaja on hyvä, niin onko sinusta toisen kierroksen varausvuoro Lubon tapauksessa hyvä treidi? Jos pelaaja on paska, niin olisiko kannattanut vaihtaa syksyllä?

Itse pidän Luboa hyvänä pelaajana ja minusta toisen kierroksen varausvuoro on aika perkeleen vähän. Se olisi aika perkeleen vähän, vaikka kaveri tosissaan harkitsisi lopettamista. Yleensä pelaajat lopettavat NHL-uransa silloin, kun sopimusta ei enää irtoa tai eivät fyysiesti kykene jatkamaan. Onko tämä sinusta siis Visnovskyn tapauksessa todennäköistä?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Getzlafista sen verran...

Aamen. Sanasta sanaan juurikin näin. Getzin täytyy sievästi sanottuna ottaa nyt se pää pois perseestä ja alkaa keskittyä olennaiseen. Hän oli viime kaudella ihan koko liiga huomioiden yksi suurimmista pettymyksistä. Potentiaali on varmasti edelleen erittäin korkealla, mutta eihän Ferraristakaan saada mitään irti jos ei edes viitsitä lyödä suurinta vaihdetta silmään.

Jos "kapteenilta" (ymmärrätte varmasti lainausmerkkien merkityksen) nähdään vielä toinen yhtä surkea kausi, ei ala olla muuta vaihtoehtoa kuin yrittää löytää uusi ykkössentteri jostain. Niin.. Kylillä puhuivat että tänä viikonloppuna pidettiin drafti jossain päin Pennsylvaniaa ja varattavissa olisi ollut pari huippulahjakasta sentteriä... Miksei Murraylle kerrottu tästä mitään?!?!?! VAADIN PÄITÄ VADILLE!!!

Nojuu, ei viitsi enempää avautua kun se on varmat bannit sen jälkeen jos nämä paineet päästää pihalle mitä tulee draftiin. Mutta mitä taas tulee Getzlafiin, niin ensi kaudella täytyy tulla luja tasonnosto. Tai muuten se on viimeinen joutsenlaulu ankkapaidan osalta.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Sun pitäisi Sambo päättää nyt se, että onko sinusta Visnovsky hyvä vai huono pelaaja.

Kaudella 2010-11 hyvä, kaudella 2011-12 reilusti huonompi.

Jos pelaaja on hyvä, niin onko sinusta toisen kierroksen varausvuoro Lubon tapauksessa hyvä treidi?

Mielestäni toisen kierroksen varausvuoro oli hyvä korvaus kiekollisesta puolustajasta jonka saldoksi jäi 27 pistettä.

Jos pelaaja on paska, niin olisiko kannattanut vaihtaa syksyllä?

Jos Crosbyn ura nyt lähtee laskuun aivotärähdysten takia, väitätkö että hänet olisi kannattanut kaupata silloin kun hän oli vielä hyvä? Et varmaan, koska et nähnyt sitä mahdollisuutta että Crosby ei välttämättä pelaakkaan enää niin hyvin kuin aikaisemmin vaan luotit siihen että Sid hallitsee ja takoo pisteitä. Kuten jo aikaisemmin totesin, sellaista alamäkeä ei ehkä nähty tulevan Visnovskyn kohdalla ja Lubon kykyihin luotettiin. Nyt kävi näin ja Anaheim katsoi kortin joka ei ollutkaan katsomisen arvoinen. Eli edelleen olen sitä mieltä että tuo oli hyvä korvaus.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Bobby Ryan haluaa vaihtaa seuraa ja pikaisesti. MTV3 sivuilla juttua asiasta.

Mobiili
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Saatiin sentään Etelä-Kalifornian oma poika Kerdiles, josta fanit varmaan tykkäävät, joten siinä mielessä Bob tai scouting-johto vähän lunastivat itseään. Muita alempia varauksia en ehtinyt vielä katsella.

Bobby tilittää kyllä vähän siihen tyyliin, ettei ole enää tulossa takaisin Anaheimiin. Ja ymmärrän kyllä tavallaan kaverin fiilikset.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Hajoaako ankkalammen jengi kokonaan?

Visnovsky Islesiin käytännön ilmaiseksi. Teukka vetää tästä johtopäätökset ja pistää hokkarit naulaan? Bobby Ryan kaupataan jonnekin Phillyyn taas jossain älyvapaassa kaupassa. Siihen vielä kaupan päälle Koivun, Getzlafin ja Perryn sopparit loppuu tulevaan kauteen koko porukan siirtyessä UFA-markkinoille ellei uutta sopparia ala näkyä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kyllä Selänne jatka jos tämä perseily jatkuu! Ensin Visnovsky käytännössä ilmaiseksi itään ja nyt on Ryan lähtökuopissa. Jos ja kun Bobby lähtee, korvaus on oltava erittäin laadukas.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän Ryanista hyvää vastinetta saa, mutta kun mies itse anoaa nyt siirtoa pois, koska ei halua pelata enään Anaheimissa niin se todennäköisesti laskee miehen arvoa hieman (?), koska periaatteessa tässä tapauksessa Duckseilla ei ole muuta tehtävissä kuin myydä Ryan. Selänteen jatkon suhteen viime aikaiset tapahtumat ankkalinnassa eivät ole vaikuttaneet positiivisesti.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
En ala nyt puhelimella vääntämään pitempiä sepustuksia, mutta sen voin sanoa että Ducks nimenomaan ei halunnut Visnovsky -kaupassa pelaajaa takaisin, vaan koko treidin idea on vapauttaa tilaa jollekin muulle hankinnalle. Hankinnan on tietysti oltava todella hyvä, koska sopimuksenalainen puolustus (Beauch-Fowler-Sbisa-Lydman) ei riitä mihinkään. Murrayn vapaiden agenttien signaamishistorian tuntien odotukseni eivät ole korkealla, mutta tämän vuoksi en vielä ole häntä lynkkaamassa. Ja Islandersin 2. kierroksen pick tulee todennäköisesti jälleen olemaan suunnilleen sijoilla 31-40, joten ei se nyt mikään huono korvaus ole. Harmi tietysti, että vasta ehkä neljän vuoden päästä nähdään, onko kyseisellä pickillä varatusta pelaajasta mihinkään.

Mitä Bobbyyn tulee, olen kyllä pettynyt tuollaisista kommenteista. Jos noin henkilökohtaisesti ottaa asiat, niin on kyllä valinnut väärän ammatin. Eihän joku Schenn/JVR/Kaberle/Nash valittanut tuolla lailla vaikka olivat treidihuhujen kohteena ikuisuuden. It's not personal, it's business.
 
Getzlafista sen verran että pelaaja on aina niin hyvä kuin on.
Juuri tällä hetkellä 57 pistettä on Getzlafin arvo ja vain ja ainoastaan sen verran, nuo pisteet eivät oletusarvoisesti kuulu ykköskentän keskimmäiselle pelaajalle jolle maksetaan pisteistä.

Eli tällä hetkellä Olli Jokisen arvo on suurempi kuin Getzlafin, Perryn ja Rick Nashin. Jokinen tosiaan pelasi hyvän kauden, ja älkäämme unohtako että kyseessä on entinen yli 90 pisteen sentteri.

Ja tuo teoriasi vahvistaa sitä käsitystä, että Mikko Koivu olisi hyvä kakkossentteri, ykkösen pitäisi olla oletusarvoisesti sellainen jolle maksetaan pisteistä, ja joka pystyy olemaan tehokas.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ja tuo teoriasi vahvistaa sitä käsitystä, että Mikko Koivu olisi hyvä kakkossentteri, ykkösen pitäisi olla oletusarvoisesti sellainen jolle maksetaan pisteistä, ja joka pystyy olemaan tehokas.

Eikö riitä enää se, että olet näillä jonninjoutavilla höpinöilläsi terrorisoinut jo kahta Minnesotan ketjua ja vienyt keskustelun tason luokkaan kahden promillen kännijorinat sporttibaarissa? Ei näköjään, nyt täytyi tulla heittelemään paskaa vielä Ducks-ketjunkin puolella.

Mitä tulee tuohon lainaamaani pätkään niin oli taas kerran puhdas provo kohdistettuna Wild-faneille, eikä pidä edes alkuunkaan paikkaansa. Ykkössenttereitäkin on erilaisia... Getzlaf on pelaajana niin vahvasti hyökkäyspäähän orientoitunut, ettei häneltä voida edes odottaa sellaista kahdensuunnan pelaamista kuin nyt vaikkapa Koivulta. Tällöin esimerkin pitäisi näkyä suhteessa enemmän pisteiden muodossa, mutta eipä näkynyt. Jos Getzin huippukaudesta voitaisiin odottaa noin sataa pinnaa ja siitä saadaan puolet niin onhan se helvetin huonosti. Koivulta taas ei tuollaisia lukemia odoteta, mutta sen sijaan odotetaan lujaa asennetta ja suunnannäyttämistä eli johtajuutta, loistavaa kahdensuunnan pelaamista ja kaksinkamppailuiden jatkuvaa voittamista etc. Ja näitä kaikkia Koivulta saatiin jälleen kerran viime kaudella. Ja toki myös pelityyli ja ketjukaverit huomioiden ok-pisteet siinä sivussa.

Se, että lähdet tuolla tavalla JÄLLEEN kerran tuomaan Koivua keskusteluun ja arvioimaan hänen hyödyllisyyttään suoraan tehopinnoilla, kertoo kaiken siitä ettet ymmärrä hevonpaskaa siitä millainen pelaaja on kyseessä, vain ja ainoastaan omista antipatioistasi joita purat helvetin typerästi. Jos oikeasti olisit perillä NHL:stä, et kirjoittaisi noin. Annas kun arvaan, yhtään ainoaa änäripeliä et ole edelleenkään katsonut?
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Onkos kellään tietoa tästä neloskierroksella varatusta Kevin Roysta ?

Tosissaan hurjat tehot lyönyt USHL-liigassa taululle, ollen ensimmäinen yli 50 maalia kaudessa tehnyt pelaaja sitten kauden 93-94. Palkiittin vuoden pelaajana sarjassa ja voitti joukkueen sisäisenkin pistepörssin 50 pisteen erolla seuraavaan.

USHL:stä varattiin melkoinen määrä pelaajia myös kärkikierroksilla joten olivatko nuo pieni koko ja ikä (-93) sitten ne syyt miksei Royta aikaisemmin huippukaudesta huolimatta poimittu vai? Hyvä haku kuitenkin mielestäni neloskierrokselta.
 
Viimeksi muokattu:

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vishnovskyn siirrosta äärimmäisen positiiviseksi asiaksi tekee sen, että tällä pedattaneen juuri Sami Vataselle suurempaa roolia. Tällä hetkellä kun katsoo Anaheimin pakistoa, niin Vatasella on realistinen tilaisuus napata itselleen ykkösylivoimaan toisen pakin paikka. Vatasen valintaa puoltaa vielä rightin kätisyys.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Vaikka näin JYPin kannattajanakin toivoisi Helen skenaarion totetuvan, niin todella vaikea uskoa, että ankat uskaltaisi suoraan luottaa Vatasen läpilyöntiin. Eiköhän tuohon vielä joku pakki lähtökohtaisesti hommata, Vatasella silti erittäin hyvät mahdollisuudet aloittaa ylhäällä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Eli tällä hetkellä Olli Jokisen arvo on suurempi kuin Getzlafin, Perryn ja Rick Nashin.

Niinhän se tuppaa olemaan. Perry ja Nash ovat olosuhteiden uhreja, Getzlaf sen sijaan on kuin Applen tuote, jolle maksetaan brändistä, ei niinkään tuotteesta itsestään. Kun Perry voitti Rocketin hänen arvonsa oli reilusti parempi kuin Jokisen, mutta tottakai osakkeet lähtivät laskuun huonomman kauden jälkeen. Nyt Jokisen kurssi osoittaa ylöspäin ja tuon kolmikon alaspäin, Jokinen on haluttua tavaraa töitä tekevänä 60 pisteen kakkossentterinä, Getzlaf taas ei ole sluibaavana 60 pisteen ykkössentterinä. Arvo ei kuitenkaan ole sama kuin trade value, koska Nashista ja Perrystä saisi roimasti paremmat korvaukset kuin Jokisesta.

Ja tuo teoriasi vahvistaa sitä käsitystä, että Mikko Koivu olisi hyvä kakkossentteri, ykkösen pitäisi olla oletusarvoisesti sellainen jolle maksetaan pisteistä, ja joka pystyy olemaan tehokas.

Se nyt riippuu täysin roolituksesta ja pelitavasta, onko se puolustusvoittoinen vai hyökkäävä jne... Mikko olisi kyllä, pakko myöntää, ideaali kakkossentteri jonkun Sedinin taakse. Oikeastaan Mikko Koivu sopisi kakkosketjuun paremmin kuin hyvin, loistavasti. Mutta ongelma onkin se että Koivu on Minnesotan senttereistä, vaikka onkin hyvä puolustamaan, myös se joka tekee eniten pisteitä. Ykkösketjuun ei ole laittaa parempaa miestä. Jos Koivu olisi pelannut täyden kauden, hän olisi todennäköisesti päätynyt sinne 65 pisteeseen. Se tarkoittaisi, että Koivu on sekä parempi puolustaja, parempi johtaja, enemmän töitä tekevä sekä tehokkaampi pelaaja kuin Ryan Getzlaf joka täten kuuluisi korkeintaan kolmosketjuun.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuosta Koivun Mikosta, kaikki tietävät että Koivu on ehkä NHL:n parhaita kahdensuunnan pelaajia, suuri johtaja ja armoton taistelija. Mutta miksi Koivu ei muka ole tarpeeksi tehokas? Koivu on mielestäni aivan riittävän tehokas, omiin vahvuuksiinsa nähden. Jos koivulla olisi Perry/Ryan tason laiturit, tehot olisivat varmasti 75 paremmalla puolella.
 

-Vikke-.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators, Minnesota Wild, Tappara
Jos koivulla olisi Perry/Ryan tason laiturit, tehot olisivat varmasti 75 paremmalla puolella.

Ei kyllä kuulu tähän ketjuun, mutta pakko sanoa. Tuosta on muistaakseni muutaman kerran aiemminkin puhuttu, että Mikko tekisi +80 pistettä, jos olisi kunnon laiturit. No Wild hankki Heatleyn ja Setoguchinin ja pidettiin varmana (minäkin) , että Koivu tekisi +80 pistettä, mutta pisteitä syntyi 44, toki vajaa kausikin 55 peliä pelattuna, mutta vaikka olisi pelannut kokonaisen kauden, niin ei olisi piste per peli tahdilla tullut pisteitä, vaan pisteet olisivat siellä 65 hujakoilla. Toki Heatley ei iskenyt tuttuun tapaan maaleja, mutta silti. Toki Mikko on loistava 2 suunnan pelaaja.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
...Getzlaf on pelaajana niin vahvasti hyökkäyspäähän orientoitunut, ettei häneltä voida edes odottaa sellaista kahdensuunnan pelaamista kuin nyt vaikkapa Koivulta. Tällöin esimerkin pitäisi näkyä suhteessa enemmän pisteiden muodossa, mutta eipä näkynyt. Jos Getzin huippukaudesta voitaisiin odottaa noin sataa pinnaa ja siitä saadaan puolet niin onhan se helvetin huonosti...

Nyt kun on niin pirun trendikästä lyödä lyötyä, niin on pakko vetää weißmüllerinä vastavirtaan jo pitää hieman puolustuspuhetta Getzlafille. On täysin fakta, ettei "Getzkyn" viime kauden pistemäärät olleet riittävät. Samoin on selvää, että hän näyttää kentällä ollessaan kauniisti sanottuna laiskalta ja saamattomalta paskalta. Mutta väitän silti, että hänen puolustustaitonsa puutteet ovat ehkä juuri flegmaattisuudesta johtuen nousseet muun muassa tällä palstalla jopa myyttisiin sfääreihin, kuten esimerkiksi edellisestä viestistä voi todeta. Väitän, ettei Getzlaf ole ollenkaan niin huono puolustuspäässä, mitä uskotaan.

Lyön tilastollista (vale, emävale jne.) settiä puheeni tueksi. Tässä on jo muutamia päiviä palstalla pyörinyt eri ketjuissa tämä Player Usage Chart, joka siis näyttää miten vaikeita vastustajia vastaan pelaaja on pelannut, kuinka paljon saanut hyökkäyspään lähtöjä ja miten homma on toiminut. Jo ketjussa mainittu M. Koivu (vaikka vertaan Koivun Mikkoon, en väitä että Getzlaf olisi puolustuspäässä parempi) on itseasiassa saanut helpompia vastustajia ja jopa inan enemmän hyökkäyspään tilanteita kuin Getzlaf, eikä ole silti suoriutunut urakastaan niin hyvin, jos lukuun otetaan laukausten +/- -tilasto. Okei, toki herra Getzlaf pelaa hienossa ketjussa, muun muassa huikean kahden suunnan laiturin Corey Perryn kanssa koko ajan, mutta jos tuo yksi herra, sentteri kaiken lisäksi, heittäisi jatkuvalla syötöllä puolustuspelin läskiksi ei tulokset olisi tuota luokkaa.

PDF-tiedosto paljastaa myös nopeasti, missä suurin ero on M. Koivun ja Getzlafin välillä. Se on Kyle Brodziak. Siinä missä Minnesotalla on ollut heittää pahimpia vastustajan jermuja vastaan kokenut ja varma Brodziak, on Anaheimin valmennuksen ollut pakko painaa pahimmissa tilanteissa ykköskentällä eteenpäin, kun muut eivät urakasta kunnialla suoriutuisi.

Viime kaudella Anaheimilla oli muun muassa Max Lapierre ja Todd Marchant jakamassa puolustuspään vastuuta, toki jälkimmäinen epäonnistui hommissaan selvästi. En tiedä, auttoiko hieman helpommat vastustajat ja suuremmat määrät hyökkäyspään aloituksia siihen, mutta Anaheimin ykköskenttä vain yksinkertaisesti dominoi vastustajiaan. Sen dominoinnin voi ehkä nähdä myös jonkinlaisena tilastollisena ihmeenä, piikkinä, sillä Anaheimin viime kaudenkin joukkue oli roolituksiltaan kaikkea muuta kuin hyvin rakennettu. Saman toistuminen tälle kaudelle olisi ollut ehkä salaman iskemistä samaan kohtaan. Yksi kenttä ei vain voi olla koko aikaa koko joukkue. Sitten kun mennään vaikka Getzlafin parhaaseen kauteen 08-09, huomataan toki että joukkue oli maagisesti ympärillä parempi, mutta kahdesta alimmasta kentästä löytyivät muun muassa Sami Påhlsson, Travis Moen ja Rob Niedermayer. Kolme kovaa, jotka voi heittää jäälle antamaan ykköskentälle "parempaa" jääaikaa hyökkäyspäässä. PDF:stä voi myös katsoa Vancouverin jengin. Sieltä löytyi kaksi jo mainittua ex-Ducksia, Lapierre ja Påhlsson, jotka muun muassa puolustuspään lähdöillään edesauttavat Sedinin kaksosten tasakentällisin otettujen hyökkäyspään aloitusten määrän huimaan 80%:n lukemaan. Turha varmaan kysyä, miksi homma heillä toimii.

Eli tästä kaikesta vetäisin sellaisen johtopäätöksen, etten olisi niin huolissani siitä onko Getzlaf laiskan vai todella laiskan näköinen, vaan siitä saako Anahemin kahteen alimpaan ketjuun kesän aikana jotain ykköskentän puolustusvastuuta keventävää pelaajistoa.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ei kyllä kuulu tähän ketjuun, mutta pakko sanoa. Tuosta on muistaakseni muutaman kerran aiemminkin puhuttu, että Mikko tekisi +80 pistettä, jos olisi kunnon laiturit. No Wild hankki Heatleyn ja Setoguchinin ja pidettiin varmana (minäkin) , että Koivu tekisi +80 pistettä, mutta pisteitä syntyi 44, toki vajaa kausikin 55 peliä pelattuna, mutta vaikka olisi pelannut kokonaisen kauden, niin ei olisi piste per peli tahdilla tullut pisteitä, vaan pisteet olisivat siellä 65 hujakoilla. Toki Heatley ei iskenyt tuttuun tapaan maaleja, mutta silti. Toki Mikko on loistava 2 suunnan pelaaja.


Mutta mutta, ethän tosissaan vertaa Heatleya ja Setoa Perryyn ja Ryaniin? Heatley on jo parhaat kautensa pelannut ja Seton piste-ennätys on 64. Perry on 50 maalin mies ja Ryan varma 30 maalin mies. Eroa on kuin yöllä ja päivällä.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eli tästä kaikesta vetäisin sellaisen johtopäätöksen, etten olisi niin huolissani siitä onko Getzlaf laiskan vai todella laiskan näköinen, vaan siitä saako Anahemin kahteen alimpaan ketjuun kesän aikana jotain ykköskentän puolustusvastuuta keventävää pelaajistoa.



Mitäs mieltä olisit Paul Gaustadista? Toki ihan heitto vaan, mutta olisko mies sopiva 3 ketjuun?
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Eli tästä kaikesta vetäisin sellaisen johtopäätöksen, etten olisi niin huolissani siitä onko Getzlaf laiskan vai todella laiskan näköinen, vaan siitä saako Anahemin kahteen alimpaan ketjuun kesän aikana jotain ykköskentän puolustusvastuuta keventävää pelaajistoa.

Tässäpä se tiivistettynä onkin kun katsotaan ensi kauden joukkuetta isossa kuvassa. Yksi iso syy sihen miksi juuri Getzlafilta odotetaan paljon enemmän kuin päättyneellä kaudella saatiin, on hyökkäyksen syvyyden puute. Niin kauan kuin bottomsix ei pysty kantamaan kunnolla vastuuta, odotukset ylempien ketjujen pelaajiin ovat todella suuret. Suurin kehittämisenkohde on ilmanmuuta bottomsix -hyökkääjät. Tällä hetkellä tuo osasto näyttää kaikkea muuta kuin siltä, mitä sen pitäisi olla terveelle jalustalle rakennetussa joukkueessa. Kuten kaikki tietävät niin näiden hyökkääjien pitäisi kyetä pelaamaan vähintään 12-15min per peli, kantamaan alivoimavastuuta, pelaamaan tarvittaessa vastustajan parhaimpia vastaan ja luomaan myös säännöllisesti tilanteita sekä tekemään tulosta vastustajan päässä. Tällä hetkellä kuvaelma ei vastaa alkuunkaan sitä, mitä viime kauden Ducksien bottomsixiltä voitiin odottaa - ja myös saatiin. Niin kauan kuin tilanne on näin, täytyy topsixin kantaa suhteessa moneen muuhun joukkueeseen hirvittävän suurta kuormaa ja tehdä kovasti tulosta illasta toiseen. Se on vaikea tilanne, kenelle tahansa pelaajalle tuollaisessa liigassa. Toivoa täytyy siis ehdottomasti, että jotenkin saadaan hyökkäyksen rakennetta nyt kesän aikana terveemmälle pohjalle.

Mitä tulee Getzlafiin, niin minun mielestäni hän ei ole C:n arvoinen pelaaja. Kapteenin täytyy olla suunnannäyttäjä ja osoittaa joka ilta esimerkillään lujaa tahtoa voittaa. Getzlafin otteista tällainen ei välity ainakaan katsomoon saakka. Mutta tämä on vain oma mielipiteeni ko. pelaajasta. Ilmeisesti hän kuitenkin nauttii joukkueen sisällä arvostusta ja luottamusta, kun kerran C on rintaan lätkäisty. Ja siitä ei ole toki halaistua hajuakaan, millainen kaveri hän on esimerkiksi pukukopin puolella. Näistä kun ei Ankkalinnassa olla juuri ulospäin puhuttu.

Toivottavasti joukkueessa tehdään kesän aikana paljon oikeita asioita. Roolitukset täytyy saada paremmalle tolalle ja toivottavasti sitä kautta esimerkiksi Getzlafin otteet paranevat tulevalla kaudella. Mitä ne oikeat toimenpiteet sitten hänen kannaltaan ovat, sitä on vaikea sanoa. Aiempaa erilaista treeniä? Harjoittelua eri pelaajien kanssa -> eri ketjukaverit syksyllä? Elämäntapamuutoksia? Toivottavasti jotain sellaista tapahtuu, mikä näkyy kauden alkaessa raikkaana tekemisenä. Ja jottei ymmärretä väärin... vaikka Getzlafia on tullut haukuttua melko railakkaasti (enimmäkseen syystä), niin korostan sitä ettei hän ei ole missään nimessä huono pelaaja. Päinvastoin hän on hemmetinmoinen kiekkoilija. Ja myös sellainen kiekkoilija, jolta on lupa odottaan tulevaisuudessa paljon. Toivottavasti mies vastaa vielä huutoon.

Niin ja TaoTaolle tacks tuosta Player Usage Chart:sta! Mennyt tuollainen kokonaan ohi, joten täytyypä perehtyä tarkemmin.
 

-Vikke-.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators, Minnesota Wild, Tappara
Mutta mutta, ethän tosissaan vertaa Heatleya ja Setoa Perryyn ja Ryaniin? Heatley on jo parhaat kautensa pelannut ja Seton piste-ennätys on 64. Perry on 50 maalin mies ja Ryan varma 30 maalin mies. Eroa on kuin yöllä ja päivällä.

Heatleytä voi kyllä todellakin verrata Ryaniin ja jopa Perryyn. Heatley on kumminkin 2 kertaa rikkonut 50 maalin rajan ja Perry kerran. Ryan taas ei kertaakaan rikkonut edes 40 maalin rajaa. Heatley kumminkin on ihan puhdas sniperi ja uskon, että nämä pari kautta ovat vain olleet jonkinlaisia suvantokausia ja ensikaudella nähdään sitä tuttua Heatleytä. Ryan ja Perry taas ovat pelityyliltään vähän erinlaisia kuin Heatley kuten jo sanoin Heatley ei lähinnä kyttää muuta kuin maalintekopaikkoja (kuten huippu maalintekijän kuuluukin) ja Perry ja Ryan taas luovat pelikavereillekkin paikkoja ja riistävät kiekkoja ja taklaavat. Eli osallistuvat myös siihen ns. ''likaiseen työhön'' Mutta kuten sanoin ja sinä sanoit, niin Heatley on pari kautta pelannut huonommin kuin ennen. Ikää on kuitenkin vasta 31
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Heatleytä voi kyllä todellakin verrata Ryaniin ja jopa Perryyn. Heatley on kumminkin 2 kertaa rikkonut 50 maalin rajan ja Perry kerran. Ryan taas ei kertaakaan rikkonut edes 40 maalin rajaa. Heatley kumminkin on ihan puhdas sniperi ja uskon, että nämä pari kautta ovat vain olleet jonkinlaisia suvantokausia ja ensikaudella nähdään sitä tuttua Heatleytä. Ryan ja Perry taas ovat pelityyliltään vähän erinlaisia kuin Heatley kuten jo sanoin Heatley ei lähinnä kyttää muuta kuin maalintekopaikkoja (kuten huippu maalintekijän kuuluukin) ja Perry ja Ryan taas luovat pelikavereillekkin paikkoja ja riistävät kiekkoja ja taklaavat. Eli osallistuvat myös siihen ns. ''likaiseen työhön'' Mutta kuten sanoin ja sinä sanoit, niin Heatley on pari kautta pelannut huonommin kuin ennen. Ikää on kuitenkin vasta 31

Mielipide kysymys, mutta itse en ikimaailmassa pidä Dany Heatleyä enää Perryn tai Ryanin tasoisena pelaaja. En ikinä! Jos heatley nakuttaa ensikaudella enemmän pinnoja kuin tämä Ducks kaksikko, jumprahuiti että olen yllättynyt.
 
Se, että lähdet tuolla tavalla JÄLLEEN kerran tuomaan Koivua keskusteluun ja arvioimaan hänen hyödyllisyyttään suoraan tehopinnoilla

Arvasin ettet malta olla lukematta, vaikka koviksena vannoit että...

Lähinnä vaan se kummastuttaa, että täällä Getzlaf ja Visnovsky sai sköndää niskaan, ja Bobby olisi lähdössä.
Melkein näyttää ettei heitä osattaisi arvostaa riittävästi. Taas sanon, että Getzlaf kelpaisi aika moneen muuhunkin joukkueeseen. Ja monellako pelaajalla koko liigassa todella on eväät sinne 90 tai sataan pisteeseen? Ei kovin monella, joten kannattaisi vähän katsoa läpi sormien ja kohdella silkkihansikkain, rentoutua ja odotella jos sieltä rävähtäisi. Odotusarvot on nimittäin korkeat silloin kun Ryan, Getzlaf ja Perry astuu jäälle!
Siitä lähtien kun tuo ketju aloitti yhdessä, olin heti periaatepäätöksellä sitä mieltä, että se on liigan paras ketju!
Ja kun kakkosessa on/oli Selänteen tapainen pelaaja, niin kyllä se top4 tai top6 oli todella kova. lisäys jälkeenpäin: Niin, olihan siellä vielä Lupul jossain vaiheessa, että ei paha! Vaikka oli sairaana eikä muutenkaan onnistunut...

Kun taas Minnesotassa ne odotukset ei ole kovin korkealla, vaikka Mikko Koivu, Dany Heatley ja Kukavaan Nobody tulee jäälle.
Tässä on se ero. Anaheimilla on neljä suurmiestä, joilta voi aina odottaa paljon, kävi miten kävi. Ja heillä on reilun 5 miljoonan sopimukset, Selänteellä vielä vähemmän.
Minnesotassa taas Koivu nostettiin jalustalle, hänen ohi on kenenkään vaikea kiilata ykkössentteriksi, koska se paikka on varattu kovapalkkaiselle kapteenille (jolta tosin ei voi odottaa kovaa pistetehtailua). Se vähän niinkuin tukahduttaa koko systeemin, jos oletetaan Koivun olevan aina se heidän paras pelaaja, ja kaikki muut tulee samaan työteliääseen tyyliin perässä. Ja sitten Heatley otettiin kalliine sopimuksineen toivotaan, toivotaan-periaatteella.
Ducksin ja fanien pitäisi viimeiseen asti pitää kiinni tähdistään, ne voi tuoda menestystä ja tehoja ja muuten vaan hienoja hetkiä.
Minnesotan taas pitäisi hankkia niitä tähtiä, tai kasvattaa vihdoin itse. Se täysillä vaihtoaitioon luistelevien farmijyrien kierrättäminen ei tuo menestystä.

On vähän harmi, ettei Anaheim tällä kaudella pärjännyt. Pelaajamateriaali oli kuitenkin sellainen, että olis ollut lupa odottaa jotakin. Viime vuoden pudotuspeleissäkin odotin menestystä, mutta sitä ei tullut vaikka Selänne oli uskomattomassa vireessä.
Onko tämä viime kausien runko sitten hajoamassa? Se olisi sääli, mutta toisaalta joka vuosi se Selänteen loppu lähenee, samoin Koivun, ja Visnoskyn.

Muistelenpa vaan, että silloin kun Bobby Ryan tuli hirvittävällä ryminällä sisään Anaheimiin, hän oli vähän turhautunut tai hämmentynyt siitä ettei jo aikaisemmin saanut kunnon mahdollisuuksia. "Tilaa olisi voinut tehdä", sanoi Ryan jälkeenpäin. Oli sentään liigan kakkosvaraus ja pelasi vakuuttavasti kunhan sai kunnolla vastuuta.
Ja nyt sitten Ryan on turhautunut uusiin myyntihuhuihin. Ei oikein hyvä...

Olis kyllä hienoa, jos Sami Vatanen onnistuu Anaheimissa lähivuosina. Ducksilla on muutenkin jo todellisia lahjakkuuksia, Fowler ja Sbisa (oliskin vielä Gardiner...)
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Heatleytä voi kyllä todellakin verrata Ryaniin ja jopa Perryyn.

Eletäänpä tässä päivässä jos näitä vertailuja lähdetään tekemään. Muuten niitä on turha tehdä. Nyky-Heatley ei ole pelaajana enää likimainkaan samalla tasolla kuin vielä pari vuotta sitten.

Tämä kuuluisi ehkä ennemmin Wildin ketjuun, mutta kirjoitan nyt tähän kun kerran tässä aloitettiin... Heatley ei ollut viime kaudella niin arvokas Wildille kuin nyt esimerkiksi Ryan tai Perry olivat Duckseille. Pelityyliltään Heatley on erilainen kuin Ducks-kaksikko, kuten kerroitkin aivan oikein. Pelityyliltään hän on aina ollut maalipaikkojen haistelija, joka saattaa pyöriä 58 minuuttia pelistä tilanteiden ulkopuolella ainoastaan pyrkien maalipaikoille menemiseen. Parhaimmillaan (lue: muutama vuosi sitten) hän saadessaan kiekon sitten maalintekotilanteessa laittoi sen myös maalintekijän varmuudella, hyvällä prosentilla pussiin. Tähän ei Heater kuitenkaan ole enää parin viime kauden aikana kyennyt. Etenkin nyt päättyneellä kaudella tuli miehen otteita sattuneesta syystä (siirto Wildiin) seurattua aiempaa enemmän, ja valitettavasti hän ei juuri parempaan kyennyt noissa maalintekotilanteissa kuin mihin esimerkiksi Antti Miettinen kykeni Wild-paidassa vielä pari vuotta sitten. Ei olisi uskonut, jos ei olisi itse tätä nähnyt...

Toki osa Heatleyn heikosta kaudesta menee myös Koivun loukkaantumisen piikkiin. Pelatessaan Cullenin tai Brodziakin kanssa hän oli vieläkin näkymättömämpi. Mutta sellainen näkymätön pelaajahan Heatley on, eli tämä ei sinällään yllättänyt. Se mikä oli kuitenkin surullista nähdä muutaman vuoden takaiselta maaliruiskulta, oli nimenomaan maalipaikkojen tuhlailu. Ja tähän asiaan löytyy suorat perustelut tilastofaktoista. Heatleyn maalintekoprosentti oli päättyneellä kaudella vain 10,1%. Esimerkiksi Miettinen tykitteli kaudella 2010-2011 lukemalla 9,5%. Perryllä ja Ryanilla nämä lukemat olivat vastaavasti viime kaudella 13,4% ja 15,2%, joten puhutaan melkoisesta erosta. Tiedän, tilastoja voi aina käyttää halutessaan oman mielipiteensä tukemiseen parhaiten näkemällään tavalla. Tässä vertailussa lukemat kuitenkin todistavat aukottomasti tuon eron, joka on maalinteossa Heatleyn ja Ducks -kaksikon välillä. Ja nyt siis vertailu tuli tehtyä ainoastaan maalinteossa onnistumisessa, jos muitakin pelillisiä asioita lähdetään arvioimaan niin Anaheimin pojat hakkaavat Heatleyn "valuessaan" mennen, tullen ja palatessa.

Edit. Ja provo-GM:lle sellaiset terveiset että Wild-ketjuun tuottamaasi saissea en ole lukenut aikoihin. Nyt oli pakko tarttua kun aloit tätäkin ketjua pommittamaan. Minnesotan organisaatiosta ja joukkueesta olet todistanut jo aikoja sitten olevasi totaalisen kuutamolla, ja olet keskinnyt ainoastaan provoiluun noissa Wildin kausiketjuissa. Nyt lukemieni muutaman Ducks -postauksesi perusteella onneksi tunnut olevan paremmin perillä Anaheimista, ja toivon kyllä ettet aloita täällä samanlaista provokierrettä. Toivottavasti vain opettelet kirjoittamaan jonain kauniina päivänä kunnolla ja asiaa, myös mitä tulee Wildiin, ilman turhia provoiluja. Epäilen vahvasti, mutta aika näyttänee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös