Mainos

Anaheim Ducks 2012-2013

  • 511 491
  • 987

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mietin tuossa peliä katsoessani, että minkälaiset tehot Folwer olisi iskenyt, jos omaisi läheskään samanlaisen vedon.

Vastaus kuuluu: mittavat tehot ;) Kyllä se kieltämättä niin on, että muuten kiekollisilta ominaisuuksiiltaan aivan loistavan Fowlerin eräänlainen akilleenkantapää on juuri tuon laukauksen puuttuminen. Vähentää jampan vaarallisuutta kentällä huomattavasti, mikä vaikuttaa tietenkin myös syöttömahdollisuuksiin/muiden saamaan tilaan.

Nyt jos Ducksilla on pokkaa peluuttaa Samia myös jatkossa ei voi muuta kuin odottaa Ducksin yv-pelin huomattavaa tehokkuudennostoa. Alkaa olla kohtuullisen vaarallinen viisikko jäällä. Voi olla, että ei Vataselle pudotuspeleissä taida juuri minuutteja tulla, mutta ei siinä mitään; hienoja näyttöjä on jo antanut, vaikka ei valmis pelaaja olekaan. On tässä aikaa.
 

Vilttimies#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim
Hienoa, että tuli peräkkäisinä päivinä voitot Edmontonista. Tosin Oilers on tällä hetkellä sarjan huonopimpia joukkueita, joten liikaa ei kannata voitoista ylpistyä. Ilmeisesti peli oli kuitenkin ollut Duckseilta hyvää varsinkin tässä jälkimmäisessä kohtaamisessa, joka on tietysti pääasia. Lisäksi divisioonavoitto on todella kova suoritus!

Playoffien ekalla kierroksella tulee sitten todennäköisesti vastaan joku kolmikosta Detroit, Columbus, Minnesota. Tallaajalta oli hyvä huomio tuosta Fowlerin laukauksen pelottomuudesta. Mielestäni Vatasta kannattaisikin ehdottomasti peluuttaa myös pudotuspeleissä jo pelkästään tuon laukauksensa tuoman ylivoimauhkan ansiosta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No niin, nyt alkaa tapahtua. Andersen vihdoinkin kutsuttu ylös, koska Norfolkin tarina on kerrottu tältä kaudelta. Joten Freddie maalille Vancouveria vastaan ja saadaan Duckseille uusi alku loppukauteen. BB:n mukaan (ES:n ja DW:n twiiteistä kopsattu) Bobby lähetetty takaisin Orange Countyyn, ja Saku ja todennäköisesti Teemu, Getzlaf ja Beauch eivät pelaa Vancouverissa. Ylös on nostettu myös DSP ja Maroon, jotka todennäköisesti pelaavat Vancouverissa. Aika ykkös-kakkosjoukkueella Ankat sitten lähtevät näihin loppupeleihin. Mielestäni ihan hyvä veto antaa avainpelaajille aikaa toipua ja palautua ja tervehtyä. Saako Sami vielä joukkueesta keerolen, kun Souray on palaamassa takaisin? Ei paljon väliä, luja usko minulla siihen, että Andersen vie joukkueen pitkälle. Jos vaan pääsee pelaamaan.
 

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Kyllähän voitto aina kelpaa, tällä kertaa se tuli heikommalla miehistöllä. Getzlaf,Selänne,Koivu ainakin lepäsivät. Itse en peliä kokonaan katsonut joten hankala arvioida pelillistä esitystä.

Hiller oli maalissa ja pelasi kelpo pelin. Vielä yksi peli, ja päästään aloittamaan pleijarit vastus luultavasti Minnesota. Harmi, että Wild tippuu jos se tulee meitä vastaan ;)
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Noniin, pitkästä aikaa ehtii meikäläinenkin opiskelukiireiltä taas jatkiksen pariin. Edellisen kerran kun tähän ketjuun kirjoittelin, ei Perry ollut tehnyt vielä jatkosoppariaan. Huikea juttu Ducksin kannalta, vaikka kalliiksi nuo kaksi miestä tulevatkin. Perryn cap hit on vielä isompi kuin Getzlafilla, mutta sellaista se Hart Trophyn voittaminen saa aikaan. Molempien herrojen agentit tiesivät, että Ducksin on pakko tehdä kaikki mahdollinen heidän pitämisekseen, ja senpä takia cap hiteistä tuli noin mammuttimaiset. Itse ajattelen sen niin, että cap hitissä on yksi miljoona siitä hyvästä, että Ducksin oli pakko pitää heistä kiinni. Todella tärkeät sopimukset muistakin syistä, esim. nyt Ducksin on helpompi houkutella vapaita agentteja Kaliforniaan, kun joukkueen ydin on tiedossa kahdeksaksi vuodeksi eteenpäin. Tietysti capissa ei ole yhtään ylimääräistä tilaa noiden sopparien myötä, mutta enpä usko Ducksin havittelevan niitä kaikkein kovimpia nimiä muutenkaan, vaan niitä jotka haluavat voittaa.

Tässä on ollut niin paljon pelejä, että turha alkaa erikseen niistä kirjoittelemaan. Pakko silti mainita ihmispaskan aka Justin Schultzin ensimmäinen vierailu Anaheimiin Edmontonin paidassa, ja jumankauta kun lämmitti mieltä hänen faneilta saamansa kohtelu. Hienoa oli myös se, että Ducks keskittyi olennaiseen ja ignorasi Schultzin täysin.

Viime aikoina Ducksin ote on päässyt vähän lipsumaan, johtuen varmaan osittain siitä että playoff -paikka varmistettiin niin aikaisessa vaiheessa. Sen on huomannut kyllä itsestäkin, että ei oikein jaksa samalla lailla innostua peleistä kun tietää, että pleijareihin mennään. Ja nämä pari viimeistä peliä ovat ihan läpsyttelyä, kun divisioona on voitettu ja kotietu on varmistettu kaikkia muita paitsi Chicagoa vastaan.

Teemu on saanut ansaittua lepoa, kuten myös hetken loukkaantuneenakin ollut Getzlaf. Myös Koivu, Souray, Sbisa, Ryan ja Allen ovat lepäämässä/parantelemassa haavoja. Teemusta kyllä huomasi maaliskuun aikana, että vaikka kuinka olisi kova pelimies, niin ei 42-vuotiaana vaan pysty palautumaan tarpeeksi nopeasti, kun pelejä on joka toinen päivä noin pitkä aika putkeen. Toinen syy Teemun vaisuuteen on myös se, että ketjukaverit ovat vaihtuneet vierellä koko ajan, eikä Ducks saanut kunnon kakkossentteriä trade deadlinella. Derek Royn missaaminen kirpaisee vieläkin, kun katsoo millä hinnalla hän Vancouveriin lähti. Mielestäni hän olisi ollut ideaali vaihtoehto Teemun vierelle, pelintekijä, nopea ja lefti. Sen sijaan tuli Lombardi, joka ei näköjään ole edes saanut pelata kaikkia pelejä. Samoin Holland laitettiin istumaan ja sittemmin lähetettiin Norfolkiin. Nyt Norfolkin pelien päätyttyä häntä ei edes nostettu ylös Andersenin, DSP:n ja Maroonin kanssa, joten saapa nähdä saako hän pelata playoffeissa lainkaan.

Jos Hollandia ei lasketa, niin muuten Ducksin nuoriso-osasto on pelannut erittäin hyvin viime aikoina. Kyle Palmieri on nyt viimeisen kymmenen matsin tehojensa myötä 0,5 pisteen per peli -tahdissa, ja koko ajan hänestä näkyy sellainen päättäväisyys. Emerson Etem ei ole ihan yhtä hyvin tehnyt pisteitä, mutta hänestä on tullut tärkeä osa Ducksin alivoimaa, ja yhdessä Coglianon kanssa he muodostavat suorastaan pelottavan alivoimakaksikon. Voi tulla jollain Regehrillä ja muilla hitaammilla pakeilla kiire, kun tuo kaksikko lähtee 2 vs 1 -hyökkäykseen.

Nick Bonino palasi kokoonpanoon missattuaan oikeastaan puolet kaudesta, ja kyllä häntä kaivattiinkin. Tekee niin paljon sitä huomaamatonta työtä, josta harvemmin tulee kunniaa. Hyökkääjäksi blokkaa todella paljon laukauksia. DSP nostettiin myös ylös, ja peukkua tälle ehdottomasti. Playoffeissa tulemme tarvitsemaan hänen kaltaistaan pelaajaa.

Kauden aikana tehdyistä lisähankinnoista Lovejoy nyt on ottanut paikkansa jo kauan sitten, mutta myös Steckel on osoittautunut täydelliseksi hankinnaksi nelosen keskelle. Myös Dvorak on ollut todella positiivinen yllätys, tekee tärkeitä maaleja, istuu mukisematta pari peliä katsomossa, ja kun pääsee takaisin kentälle, tekee taas maaleja ja on oikea nelosketjun grinderin perikuva. Tulee taistelemaan peliajasta DSP:n kanssa.

Ja sitten on tietysti tämä Sami Vatasen keissi. Viimeisessä parissa pelissä hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös puolustuspäähän hyvin. Edelleenkin välillä tulee niitä yli-innokkaita nousuja hyökkäyksen tueksi, mutta kyllä esim. Vancouveria vastaan hän pelasi aivan loistavasti omaan päähän. Mieleen jäi yksi vaihto ekassa erässä, jossa Vataselta nähtiin useampia hyviä puolustuspään pelaamisia ihan liukuhihnalta. Siihen kun lisää kaverin taidot ylivoimalla, niin vaikeaa tulee olemaan Boudreaulla, kun päättää Game 1:n kokoonpanoista.

Yksi läpsyttelypeli vielä Phoenixia vastaan, siitä voitto ja playoffeihin voidaan lähteä neljän ottelun voittoputkesta. Vastaan tulee todennäköisimmin Minnesota, joka ainakin minulle kelpaa noista parhaiten, koska heillä on ollut suuria ongelmia viime aikoina, eikä Minnesota ole itse asiassa edes varmistanut pleijaripaikkaa vielä. Muut vaihtoehdot ovat sitten Detroit ja Columbus, jotka ottaisin nekin paljon mieluummin vastaan kuin vaikkapa St. Louisin tai San Josen. Columbus tietysti mieluummin, koska vaikka Kekäläisen jengi on mielettömässä lennossa ollut viime aikoina ja todellakin toivon heidän menevän pleijareihin Detroitin kustannuksella, niin uskon että Ducksissa voittamisen kulttuuri on silti valovuosia Columbusta edellä. Ja varmasti jossain vaiheessa alkaa heilläkin väsymys painamaan. Ja Detroit nyt on Detroit, oli Lidströmiä tai ei.
 

Lubeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Anaheim Ducks
DSP nostettiin myös ylös, ja peukkua tälle ehdottomasti. Playoffeissa tulemme tarvitsemaan hänen kaltaistaan pelaajaa.

Itse en jaksa uskoa etä DSP juuri vastuuta tulee poffeissa saamaan, jos suuremmilta loukkaantumisilta vältytään. Myönnän kyllä että en Canucks-ottelusta katsonut kuin koosteen, mutta enpä nyt tiedä kenen edelle hän tämän hetkisessä rosterissa menisi. Etemin? Beleskeyn? Etem tekee nopeudellaan ja taidollaan nelosketjustakin vaarallisen ja osaa tarvittaessa taklatakin. Beleskeykin on nähdäkseni joka osa-alueella DSP:tä edellä. Tietysti jos kevät jatkuu pitkälle tullaan pelaajia todennäköisesti jonkin verran kierrättämään.

Itse lähtisin tällaisilla liikkeelle:

Ryan-Getzlaf-Perry
Palmieri-Bonino-Selänne/Dvorak
Cogliano-Koivu-Winnik
Beleskey-Steckel-Etem

Lombardille ei löydy kyllä millään käyttöä, muutamassa ottelussa kesti pari erää ennen kuin huomasi että Lombardi on kehissä. Jos hänestä kaavailtiin kakkosketjun sentteriä, niin metsään mentiin ja pahasti. Hollandillakin on helposti kovemmat näytöt.

Puolustajien osalta kilpailu onkin kovaa verrattuna viime kausiin. Eteenpäin on menty ajoista kun Nate Guenin oli seitsemäs puolustaja. Beauchemin ja Souray ovat varmasti kokoonpanossa, toivottavasti myös tasaisesti suorittanut Lovejoy. Myös Allen ja Lydman ovat olleet myös hyviä viimeisissä peleissä. Tällä hetkellä Ducksilla on kahdeksan NHL-tason puolustajaa ylhäällä, joten valinnanvaraa riittää.

Myös Dvorak on ollut todella positiivinen yllätys, tekee tärkeitä maaleja, istuu mukisematta pari peliä katsomossa, ja kun pääsee takaisin kentälle, tekee taas maaleja ja on oikea nelosketjun grinderin perikuva. Tulee taistelemaan peliajasta DSP:n kanssa.

Tosiaan, Dvorak on ollut oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja maaleja on tippunut tasaisesti. Alivoimavastuutakin on tullut ihan kivasti, mikä oli ainakin allekirjoittaneelle yllätys. Nelosketjun grinderina en häntä kuitenkaan pidä, sillä fyysinen peli on melko olematonta. Toki hän pystyy suoriutumaan nelosessakin, mutta itse näkisin Dvorakin ennemmin kakkosketjussa tuuraamassa Teemua. Varsinkin jos sarjat venyvät pitkiksi saattaa Teemun jalka alkaa painaa. Neloseen on sitten tarvittaessa tarjolla Staubitzia, DSP:tä ja mahdollisesti Maroonia.
 

Jänkhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim Ducks
Detroit tulee sitten vastaan ensimmäisenä playoffeissa. Columbus tai Minnesota olisi luultavasti ollut helpompi vastus, mutta Detroit on mielenkiintoisin. Luottavaisin mielin playoffeihin lähdetään.

Hyvä runkosarjan päätösottelu, vaikka häviö tulikin. Selänteelle huili oli nyt tehnyt hyvää, sillä luistin liikkui hyvään malliin. Maroon - Bonino - Selänne on näin yhden pelin perusteella paras koostumus, mitä tässä kakkosketjussa on pyöritetty.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jänkhä ehti taas edelle, hidas kun olen. Mutta samat sanat, hyvä runkosarjan viimeinen peli. Teemu Selänne oli kuin uudestisyntynyt, Teemu suorastaan lensi kentällä. Vähän paremmalla onnella olisi voinut tehdä 4-5 maalia. Oliko Teemu sitten päättänyt, että pitää vähän tsempata uransa viimeisessä NHL:n runkosarjapelissä. Nähtäväksi jää. Ruotsalainen molari, niin tappio tuli, kiekot niihin tuttuihin paikkoihin, jalkojenvälistä ja yläkulmaan, mitkä muut molarit olisivat todennäköisesti ottaneet.

Jos Ducksit tuolla pelillä jatkavat, ja maaliin laitetaan Andersen (ei tule tapahtumaan) tai edes Hiller, niin eiköhän pari kierrosta mennä eteenpäin playoffeissa. Tuo kakkonen oli ihan loistava, Ankkojen paras ketju ylivoimaisesti. Nyt kun olen näitä pelejä muutaman enemmän nähnyt, niin rupean ymmärtämään tuota Bonerin hyvyyttä. Samoin Lovejoy pelaa ihan hyvin. Joten heille peukkuja. DSP, Dvorak, Steckel (aloituksia lukuunottamatta) ja varauksin Winnik, en ymmärrä miksi tuollaisia miehiä on kokoonpanossa. Ehkä olisi pitänyt katsoa niitä matseja enemmän. Puolustajissa ei suurempaa huomauttamista tai valittamista. Allen on vissiin parantanut, pelaa simppeliä peliä, mutta ei tee mitään hirveitä virheitä.

Tämän viimeisen pelin perusteella laittaisin kentät

Ryan - Getzlaf - Perry
Palmieri - Bonino - Selänne
Winnik - Koivu - Cogliano
Beleskey - Steckel/Holland - Etem
Vaihtomiehenä sitten Maroon. Puolustukseen sitten

Beauchemin - Lydman
Fowler - Lovejoy
Souray - Allen
(pareista en ole ihan varma) ja varalle sitten Sami Vatanen.

Vastassa on siis Detroitin ruotsalaisjoukkue (7 svedua). Niinhän se on, että ruotsalainen voittaa aina, mutta kaikkien aikojen Anaheim - Detroit playoffs-sarjat ovat 2-3 jos tuon nyt oikein katsoin, joten pientä toivon kipinää on.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Teemu Selänne oli kuin uudestisyntynyt, Teemu suorastaan lensi kentällä. Vähän paremmalla onnella olisi voinut tehdä 4-5 maalia.
Tämä pisti minullekin silmään. Teemun paras peli sitten helmikuun. En usko että parin pelin huilit kauden tässä vaiheessa voivat vaikuttaa noin paljon, eli kyllä Teemu on säästellyt aika reilustikin maalis-huhtikuun aikana. Mutta tässä pelissä Teemu näytti siltä samalta kaverilta, joka oli Ducksin viime pleijareissa joukkueen paras pelaaja Nashvillea vastaan.

Tuo kakkonen oli ihan loistava, Ankkojen paras ketju ylivoimaisesti.
Maroon-Bonino-Selänne -ketju toimi kuin unelma, mutta luulenpa että Maroon istuu ensimmäisen pelin Detroitia vastaan, vaikka hyvin pelasikin. Toivottavasti Bonino ja Teemu kuitenkin jatkavat tuohon malliin, sillä en ole koskaan nähnyt heidän pelaavan yhteen tuolla tavalla.

DSP, Dvorak, Steckel (aloituksia lukuunottamatta) ja varauksin Winnik, en ymmärrä miksi tuollaisia miehiä on kokoonpanossa. Ehkä olisi pitänyt katsoa niitä matseja enemmän.
Antipatiasi DSP:tä kohtaan ovat olleet selviä jo pari vuotta, mutta Winnikin mainintaa tässä yhteydessä en ymmärrä ollenkaan. Pelasi kaikki 48 peliä tehoin 6+13=19 ja +13, eikä pisteiden teko ole edes hänen tärkein hommansa. Koko kauden hän on ollut tasaisimpia suorittajia koko joukkueesta Coglianon ja Beaucheminin ohella, täydellinen kolmosketjun pelaaja ja elintärkeä alivoimalla. Nauttii myös valmennuksen luottamusta niin paljon, että 3 vs 5 -alivoimalla se on Winnik joka laitetaan ainoana hyökkääjänä jäälle, vaikkei hän ole edes sentteri. Maaleja ei montaa tullut sen superstartin jälkeen, mutta pisteitä hän teki vain viisi vähemmän kuin muuan #8, ja siis täysin ilman ylivoima-aikaa. Lisäksi löytyy sopivasti fyysisyyttä, kokoa, peliälyä ja luistelunopeuttakin. Winnik on vähän niin kuin Beleskey isommilla aivoilla.

Vastassa on siis Detroitin ruotsalaisjoukkue (7 svedua). Niinhän se on, että ruotsalainen voittaa aina, mutta kaikkien aikojen Anaheim - Detroit playoffs-sarjat ovat 2-3 jos tuon nyt oikein katsoin, joten pientä toivon kipinää on.
Itse pitäisin ykköskierroksella Detroitille tippumista järkyttävänä alisuorittamisena ja pettymyksenä tuollaisen runkosarjan jälkeen. Toki Detroitin pelaajilta löytyy playoff -kokemusta kenties enemmän kuin keneltäkään muulta liigassa, mutta on niitä kokeneita pelaajia ja Stanley Cupin voittaneita meilläkin. Detroitilla ei myöskään ole ollut mahdollisuutta lepuuttaa avainpelaajiaan, kun taas Ducksilla huilia saaneita on useita. Detroitin loukkaantumisista en ole ihan ajan tasalla, mutta Ducksilla ainoastaan Luca Sbisa on loukkaantuneena, ja hänkin tulee palaamaan ensimmäisen kierroksen aikana. Lisäksi meillä on kotietu, Joe Louis Arena kun ei ole kovin mukava paikka Ducksille koskaan ollut.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Toki Detroitin pelaajilta löytyy playoff -kokemusta kenties enemmän kuin keneltäkään muulta liigassa, mutta on niitä kokeneita pelaajia ja Stanley Cupin voittaneita meilläkin. Detroitilla ei myöskään ole ollut mahdollisuutta lepuuttaa avainpelaajiaan, kun taas Ducksilla huilia saaneita on useita. Detroitin loukkaantumisista en ole ihan ajan tasalla, mutta Ducksilla ainoastaan Luca Sbisa on loukkaantuneena, ja hänkin tulee palaamaan ensimmäisen kierroksen aikana. Lisäksi meillä on kotietu, Joe Louis Arena kun ei ole kovin mukava paikka Ducksille koskaan ollut.

Detroitin kokoonpanon voit tarkistaa tuolta jo avatusta playoff-ketjusta. Kokemusta on, mutta ns. kolmosketju on täynnä keltanokkia näissä peleissä. Pakistossa uutena kaverina kehiin astuu DeKeyser.

Loukkaantumisia aika vähän. Helm sivussa, mutta poppariosatolla alkaa olemaan tunkua. Bertuzzi, Samuelsson, White, Colaiaccovo, Lashoff jne.

Mielenkiintoinen sarja tiedossa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Antipatiasi DSP:tä kohtaan ovat olleet selviä jo pari vuotta, mutta Winnikin mainintaa tässä yhteydessä en ymmärrä ollenkaan. Pelasi kaikki 48 peliä tehoin 6+13=19 ja +13, eikä pisteiden teko ole edes hänen tärkein hommansa. Koko kauden hän on ollut tasaisimpia suorittajia koko joukkueesta Coglianon ja Beaucheminin ohella, täydellinen kolmosketjun pelaaja ja elintärkeä alivoimalla. Nauttii myös valmennuksen luottamusta niin paljon, että 3 vs 5 -alivoimalla se on Winnik joka laitetaan ainoana hyökkääjänä jäälle, vaikkei hän ole edes sentteri. Maaleja ei montaa tullut sen superstartin jälkeen, mutta pisteitä hän teki vain viisi vähemmän kuin muuan #8, ja siis täysin ilman ylivoima-aikaa. Lisäksi löytyy sopivasti fyysisyyttä, kokoa, peliälyä ja luistelunopeuttakin. Winnik on vähän niin kuin Beleskey isommilla aivoilla.
Beleskeyn pelissä olen ollut näkevinäni tällä kaudella joitain välähdyksiä lahjakkuudesta. Winnikin alkukausi oli pisteiden valossa loistava. Sen koommin niitä pisteitä, tai ainakaan maaleja, ei ole enää juurikaan tullut. Joten kai hän tekee sitä näkymätöntä työtä, jota ei opi arvostamaan kuin vain katsomalla ja seuraamalla pelejä tiiviimmin. Joten panen sen piikkiin tuon asian, että en kyseistä herraa ole oppinut arvostamaan. Kiitos koulutuksesta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nostetaanpa tämä ketju vielä hetkeksi ylös. Kokonaisuutena Duckseilla kausi oli PALJON parempi, kuin mitä etukäteen odotin (odottelin sellaista sijat 10-13 kautta lännessä). Loppupuolen kautta Ducksit pelasivat sitten suunnilleen tuolla tasolla, kuin odotinkin, mutta ensimmäinen puoli kautta oli suorastaan loistava, ehkä paras Ducksien historiassa tulosten valossa. Joten siitä nautittiin silloin kun se putki oli vielä päällä, kiitos Ducks.

Laitetaan tähän omaksi ilokseni vielä pelaajien numeroarvostelut skaalalla 4 (ehdot) - 10 (huippusuoritus). Todelliset asiantuntijat, jotka katsoivat pelejä paljon enemmän kuin minä, saavat sitten laittaa sen oikean lottorivin halutessaan, tämä tässä alla heijastaa vain sitä, miten minä asiat näin silloin kun satuin katsomaan matseja joko paikan päällä tai TV:ssä.

Maalivahdit:

Jonas Hiller 7.5. Ei ole näkynyt enää sitä Hilleriä joka silloin oliko viime vai edelliskaudella pelasi upeasti, kunnes tuli liian monta kiekkoa päänuppiin (vieläkin niitä muuten osuu naamariin ihan kiitettävästi). Ajoittain loistavaa peliä, mutta sitten helppoja maaleja ja heikosti torjuttuja tilanteita vastapainoksi.

Viktor Fasth 8. Pelasi voitokkaasti silloin kun muukin joukkue pelasi hyvin alkukaudesta. Sen jälkeen Fasth oli keskenkertainen korkeintaan. Heikkoutena six-hole (jalkojenväli) ja ylhäällä etenkin hanskakäden puolella maalinnurkat.

Puolustajat:

Francoise Beauchemin 9. Hyvä kausi Beauchilta. Oli selvästi puolustuksen johtaja, ja jopa Norris-trophyn puhetta oli hänen ympärillään pikkuisen. Ehkä olisi voinut tehdä vielä vähän enemmän pisteitä, mutta hyvä näin.

Cam Fowler 7.5. Pisteet ja varsinkin maalit olivat tiukilla Camille. Mielestäni hänelle voitaisiin antaa enemmänkin vapauksia ja kaveri voisi viedä kiekon päätyyn asti hyvän luistelutaitonsa ansiosta, mutta muut Ankat eivät taida pysyä vauhdissa mukana. Tai sitten yrittää jotain end-to-end soolomaaleja, vaan Camillä ei maalintekotaito ja laukaus taida olla niitä vahvuuksia. En kuitenkaan huomannut kamalasti mitään puolustuspään virheitä enää, joten siinä mielessä kehitystä lienee tapahtunut.

Toni Lydman 7.5. Hyvää ja huonoa, mutta ei hyvin huonoa. Oli ajoittain joukkueen parhaita pakkeja, mutta ajoittain sitten taas ei niinkään hyvä. Vähän epätasainen kausi, mutta parempaan suuntaan on peli menossa. Tekeekö vielä paluun tällin saatuaan? Toivotaan niin.

Sheldon Souray 7. Pelasi alkukauden vielä aika hyvin Beauchin parina, mutta loppukautta kohti maalihanat alkoivat tyrehtyä ja laukaus ei enää löytänyt tolppien väliin, ja hitaus tuli ikävästi esille.

Bryan Allen 6. Oikeastaan pitäisi olla 5 tai 5.5, mutta petrasi vähän loppukautta kohti. On kuitenkin armottoman hidas ja ei omaa mitään taitoja kiekon kanssa. Ei käyttöä myöskään hyökkäyspäässä.

Ben Lovejoy 8. Oli mielestäni positiivinen yllätys ainakin odotuksiin nähden. Loppukautta kohden ajoittain suorastaan loistava, ja vakiinnutti paikkansa aloituskuusikossa.

Luca Sbisa 5.5. Sorry Sbisa, jouduit nyt kyllä hampaisiini. Ei käyttöä NHL:ssä. Tekee typeriä ratkaisuja jäällä, eikä pysty tukemaan hyökkäksiäkään. Virhe virheen jälkeen. Ei hyvä.

Sami Vatanen 8.5. Okei, ehkä hieman sinivalkolasien läpi nähtynä, mutta mielestäni Sami pelasi hienosti ne vähät ottelut mitkä sai pelattua, ja toi selvästi uutta virtaa hyökkäyspäähän. Puolustuspäässä hän taisteli sen minkä pieni kokonsa ja vähäinen NHL-kokemuksensa hänen salli. Hyvä Sami! Toivottavasti hän saa luottoa lisää ensi kaudella ja vakiinnuttaa paikkansa Duckseissa.

Jordan Hendry. Liian vähän pelejä, jotta pystyisi jonkun numeron antamaan.

Hyökkääjät:

Ryan Getzlaf 9. Getzy pelasi hienon kauden, ja yritystä oli selvästi havaittavissa. Vielä ehkä on hivenen parannettavan varaa, mutta tosiaan Perryn vaisuus vieressä rokotti Getzlafinkin pistesaldoa. Mutta kunhan nyt pitää tämänkin tasonsa, niin ensi kaudelta voidaan odottaa parempaa tulosta koko joukkueelle.

Corey Perry 6.5. Odotuksiin nähden todella heikkoa pelaamista. Maalihanat lopulta aukesivat pikkuisen runkosarjassa, mutta Detroitia vastaan pleijareissa ei mistään sisälle, ja muutenkin haluttoman näköistä pelaamista. Oliko joku vamma, sillä saisi anteeksi, muuten ei saa. Corey Perry = Pärekori tällä kaudella, kuten joku ansiokkaasti häntä nimitti otteluseurantaketjussa.

Bobby Ryan 7. Ei ollut hyvä kausi Bobbyllakaan. Odotukset nyt eivät olleet ihan Perryn luokkaa, mutta heikoksi jäi, ja varsinkin playoffeissa oli aika kadoksissa. Kauppahuhut palatkoon!

Teemu Selänne 7. Oikeastaan armosta ja säälistä ja hyvästä alkukaudesta tuo seiska. Loppupuoli runkosarjasta Teemu oli siellä 4-5 luokassa. Yritti piristyä playoffeihin, ja aloittikin hyvin, mutta tuli selväksi, ettei Teemu enää palaudu tällaisessa joka toinen päivä ottelutahdissa. Uskon, että suurin osa tosifaneista toivoo aidosti, että Teemu ripustaa nyt hokkarit naulaan, niin pahalta kuin se tuntuukin sanoa. Kiitos kaikesta Teemu, loistava ura!

Nick Bonino 8. Boner näytti minullekin, ja vakuutuin loppukaudesta. Hänestä on tullut joukkueelle tärkeä pelaaja, ja pisteitäkin tuli aina välillä mukavasti. Vielä olisi kuitenkin petrattavaa, että hänestä aito kakkoskentän sentteri saataisiin.

Kyle Palmieri 8.5. Palmieri on ollut yksi suosikeistani siitä asti, kun hänet ensimmäistä kertaa Ducksien leirillä näin muutama vuosi sitten. Tällä kaudella Palmieri lunasti lupauksia ja teki hyvin maaleja. Toivottavasti kehitys jatkuu tulevilla kausilla.

Saku Koivu 7.5. Sakulta hyvä alku kuten koko joukkueelta, mutta sitten Saku alkoi häipyä kuvasta loppua kohti. Joten sanoisin, että keskinkertainen kausi. Tärkeä pelaaja kuitenkin Duckseille, joka yrittää ja raataa joka ilta, mutta pieni koko ja iän myötä tullut vauhdin puute vähän vaivaavat.

Daniel Winnik 6.5. Tästä tulee sapiskaa, mutta hockey intelligence-tasoni ei riitä näkemään sitä näkymätöntä työtä, jota Winnik tekee. Aloitti kauden tehokkaasti, mutta en nähnyt niitä alkukauden pelejä, ja loppukaudesta Winnikia ei sitten enää pistetilastoissa näkynytkään (eikä häneltä sellaista odotettukaan). Alivoiman raataja, mutta muut avut mielestäni puuttuvat.

Andrew Cogliano 7. Luistelee nopeasti, mutta tulosta ei aina tule. Teki myös alkukaudesta pisteitä, ja loppukaudesta sitten vähempi. Luistelunopeutensa vuoksi erottuu kentällä, mutta tehokkuus ei ole huippuluokkaa. Alivoimalla vaarallinen Etemin kanssa.

David Steckel 8. Varmaan vaikein arvosteltava. Ei mikään pistelinko, ja hidas kuin mikä, mutta johti neloskenttää kuitenkin menestyksekkäästi loppukaudesta, ja repi aloitusvoittoja. Mutta minulle vähän tuota HMV-kalustoa.

Emerson Etem 9. Ei voi mitään, uusi suosikkini Duckseissa. Loisti playoffeissa, ja paransi päivä päivältä. Hidas alku, muuten voisin antaa vaikka kympin!

Matt Beleskey 8. Opin tykkäämään tästäkin kaverista vihdoin. Teki tärkeitä maaleja, ja taistelee joka vaihdossa.

Radek Dvorak 7. Teki maaleja hyvään tahtiin, muuten HMV pelaaja.

Devante Smith-Pelly 5. Joo, ei mitään rasismia, mutta ymmärrykseni puute DSP:n hyvyydestä on hyvin dokumentoitu Jatkoajan ketjuissa. En näe mitään käyttöä hänelle. Ei pisteitä, eikä ymmärtääkseni enää edes fyysistä pelaamista.

Peter Holland 7. Holland väläytteli, mutta ei pystynyt kuitenkaan vakiinnuttamaan paikkaansa Ducksien pelaavassa kokoonpanossa. Kello tikittää, ensi kaudella sen läpimurron pitäisi tapahtua.

Rickard Rakell 8. Yllättävän pirteä esiintyminen alkukaudesta, vaikka lähetettiinkin sitten takaisin junioreihin.

Brad Staubitz 6. Typerää fyysistä pelaamista, ei paljon käsiä.

Patrick Maroon 8. Mielestäni isolta mieheltä hyvää peliä niissä muutamissa peleissä, joihin pääsi mukaan. Taistelee ensi kaudella toivottavasti nelosketjun paikasta.

Matthew Lombardi 4. Ai kuka? Mikä? Täysin vikahankinta, ei mitään käyttöä mielestäni.

Lopuksi vielä Bruce Boudreau 7. Ihme ketjurulettia. En usko, että tuo on joukkueelle hyväksi, että kukaan pelaajista ei koskaan tiedä kenen kanssa seuraavan ottelun pelaa, jos pelaa. Ja "virhepisteitä' siitä, ettei ottanut Vatasta kunnolla mukaan ja luottanut tähän. Playoffeissa junnattiin samaa runkosarjakiekkoa, kun olisi pitänyt nostaa tasoa ja taistella apinan raivolla. Jakaa peliaikaa tasaisesti kentille, mikä voi olla hyväkin asia, mutta ehkä sitä voisi antaa enemmän "kuumille ketjuille" tai "kuumille miehille". Virhepisteitä myös siitä, että BB näyttää ihan Randy Carlylelta (sitä oli parodoitukin The Hockey Newsin numerossa tällä kaudella).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös