Anaheim Ducks 2012-2013

  • 511 427
  • 987

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Eihän Anaheimia nyt mitenkään erikoisena varaajana ole voinut pitää ainakaan positiivisessa mielessä viime vuosina, mutta silti...jumaleissön.
Ducksin draftausosasto on kyllä ottanut edistysaskeleita viime vuosina ja kyllä siellä on kasassa tiimi, johon GM BM luottaa. Tulokset ei vielä näy. Jos joku Matti Möttönen ei tiedä jonkun pelaajan nimeä, kun hypetys on jäänyt vähemmälle, on kyseessä paska pick?
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ketjussa on ollut leikkimielistä vertailua Heatleyn ja Perryn suhteen. Itseasiassa ainakin sharks kausien Heatley oli aika lähelle Perryn kaltainen pelaaja. Heatley oli kaukana yksipuolisesta maalitykistä muutenkin, kuin kostuneen ruutinsa takia. Heatley kunnostautui ennenkaikkea erinomaisella pelillään vastustajan maalin läheisyydessä. Ennakkoluuloista poiketen Heatley pelasi agressiivisesti ja painoi tilanteet loppuu korkealla työmoraalilla. Äärettömän tarkalla perstuntumalla arvioituna Heatley aiheutti sharks vuosinaan yksin enemmän maalineduskähinöitä, kuin koko muu joukkue yhteensä. Alivoimapelissä hän muodosti Joe Thorntonin kanssa kolmannen hyökkäysparin.

Heatleyn kohdalla polvivammat ja muut loukkaantumiset taisivat viedä herran otteista huipputasolta vaadittavan terän. Ennen shark -kausia itsellänikin oli vahvat stereotypiat yksipuoleisena maalitykkinä. En tiedä olivatko loukkaantumiset sitten syynä pelityylin pakolliseen muuttamiseen enemmän rouhia osaston suuntaan. Tosin useita kausia ihan terävimmässä huipussa vetävät pelaajat ovat todella harvinaisia. Tuskimpa Perrykään enää 5+ vuosien päästä hätyyttelee enää 50 maalin rajoja.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ketjussa on ollut leikkimielistä vertailua Heatleyn ja Perryn suhteen. Itseasiassa ainakin sharks kausien Heatley oli aika lähelle Perryn kaltainen pelaaja.

Voi olla, että Sharks kausien Heatley oli samankaltainen pelaaja. Jos miesten Primekausia verrataan, ero on pieni. Tosin Perryn paras kausi voi olla vielä tuloillaan. Mutta viimekauden Heatleyn vertaaminen nyky Perryyn on typerää, aivan erimaailmassa miehet ovat.

Mutta eiköhän mielipiteeni ole tullut esille, tämä tästä oftopicista.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lager Lager kiteytti aika hyvin omat ajatukseni tuon Lindholmin valinnan suhteen. Ei Murrayb scouttitiimeineen Lindholmia huvikseen ja faneille vittuillakseen noin alhaisella vuorolla valinnut, vaan todennäköisesti taustatyöt on tehty todella tarkasti, jopa tarkemmin kuin silloin jos olisi päädytty johonkin Dumbaan tai Forsbergiin, jotka olisivat olleet "luonnollisia" valintoja tuolla vuorolla.

Ja kyllähän Ducks on viime vuosina hyvin draftannut. Muutamia esimerkkejä mainitakseni Vatasen löytäminen neljänneltä kierrokselta kolme vuotta sitten ja nuorten MM-kisojen maalipörssin talvella voittaneen Fribergin poimiminen viidenneltä kierrokselta viime vuonna.

Voi olla, että Sharks kausien Heatley oli samankaltainen pelaaja.

Sharks-kausien on oikea muoto.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Jokinen on haluttua tavaraa töitä tekevänä 60 pisteen kakkossentterinä, Getzlaf taas ei ole sluibaavana 60 pisteen ykkössentterinä. Arvo ei kuitenkaan ole sama kuin trade value, koska Nashista ja Perrystä saisi roimasti paremmat korvaukset kuin Jokisesta
Uskallan väittää, että lähes jokainen GM ottaisi Getzlafin joukkueeseensa heti, jos kohtuuhinnalla Anaheimista irtoaisi. Onneksi ei irtoa. Kaikki tietää, että Getzlafin potentiaali on siellä 100 pisteessä, ja tätä kautta ennen perustaso oli piste per peli tai enemmän. Ei yksi huono kausi nyt sentään tee Getzlafista vähemmän haluttua pelaajaa kuin Olli Jokisesta.

Eli tästä kaikesta vetäisin sellaisen johtopäätöksen, etten olisi niin huolissani siitä onko Getzlaf laiskan vai todella laiskan näköinen, vaan siitä saako Anahemin kahteen alimpaan ketjuun kesän aikana jotain ykköskentän puolustusvastuuta keventävää pelaajistoa.
Tässäpä pähkinänkuoressa yksi tämän joukkueen isoimmista ongelmista viime kaudella, ja oikeastaan aiemminkin. Viime kauden alussa bottom six koostui sellaisista pelaajista kuin Cogliano, McMillan, DSP, Gordon, Macenauer, Beleskey ja Parros. Ei näistä kaikki ihan turhakkeita ole, mutta ei kukaan noista ollut mikään johtava pelaaja, johon voidaan luottaa. Hyvänä vertauskohteena Stanley Cup -kauden kolmosketju Moen-Påhlsson-Niedermayer, jotka olivat roolissaan täydellisiä. Bob Murray teki sen virheen, että lähti tuollaisella bottom sixillä kauteen, ja Carlyle taas mokasi siinä, että ei luottanut heihin pätkääkään, jonka lopputuloksena ykkös- ja kakkosketju pelasivat 18-23 minuuttia, ja kolmos- ja nelosketju hädin tuskin kymmentä. Onneksi tätä nykyä meillä on Boudreau, joka luottaa neljän ketjun tasaisempaan peluutukseen, ja Murraykin on vielä sitoutunut muokkaamaan rosterista sellaisen, jolla tuota pelitapaa pystytään noudattamaan.

Mitä tulee Getzlafiin, niin minun mielestäni hän ei ole C:n arvoinen pelaaja. Kapteenin täytyy olla suunnannäyttäjä ja osoittaa joka ilta esimerkillään lujaa tahtoa voittaa. Getzlafin otteista tällainen ei välity ainakaan katsomoon saakka. Mutta tämä on vain oma mielipiteeni ko. pelaajasta. Ilmeisesti hän kuitenkin nauttii joukkueen sisällä arvostusta ja luottamusta, kun kerran C on rintaan lätkäisty. Ja siitä ei ole toki halaistua hajuakaan, millainen kaveri hän on esimerkiksi pukukopin puolella. Näistä kun ei Ankkalinnassa olla juuri ulospäin puhuttu.
Hän todellakin nauttii arvostusta joukkueen suunnalta, koska kapteeniksi hänet valittiin joukkueäänestyksellä. Ei hän minustakaan ole aina C:n arvoinen sen perusteella, miltä hänen pelaaminen jäällä näyttää, mutta eipä minulla sen suhteen ongelmaakaan ole, kunhan hän tekee ensi kaudella paluun normaalille tasolleen. Eli siis näyttää edelleen laiskalta, mutta siinä sivussa tekee sen 90 pistettä.

Anaheimin mielestä Hampus on siis tulevaisuudessa parempi puolustaja kuin Dumba, Trouba tai Määttä...Selvä. Hampuusin potentiaali ylitti ilmeisesti myös Forsbergin, Grigorenkon ja Teräväisen potentiaalin...ok. Eihän Anaheimia nyt mitenkään erikoisena varaajana ole voinut pitää ainakaan positiivisessa mielessä viime vuosina, mutta silti...jumaleissön.

Edit: Ja onhan tuo Visnovskyn treidi myös aivan käsittämätön. Jos mies on seurajohdon mielestä kakkosrundin varausvuoron arvoinen, niin miksi eivät treidanneet jo kauden 10-11 jälkeen? Silloin pelaajasta olisi saanut paljon paremman hinnan. Eihän yhdenkään pätevän GM:n silmissä yksittäisen pelaajan arvo voi nousta/laskea yhden kauden aikana maasta taivaisiin.
Boldattu kohta kertookin jo sen, ettei sinulla ole ilmeisesti hajuakaan Anaheimin prospekteista. Tarkista nyt ensin taustat nimistä Palmieri, Etem, Holland ja Smith-Pelly ennen kuin lauot tuollaisia kommentteja. Olihan siellä vielä Vatanen ja Ducksin varaama Jake Gardiner. Niin joo, ja Suterin ja Parisen jälkeen eniten tavoitelluin tuleva UFA Justin Schultz. Ei Hampus Lindholm minussakaan riemunkiljahduksia aiheuttanut, mutta joku roti sentään.

Ja ehkä sitä Visnovskyä ei treidattu aiemmin sen takia, että uskottiin hänen pystyvän toistamaan se 68 pisteen kautensa? Saattaahan se edelleenkin pystyä, mutta hyvin vaikean näköistä hänen pelaamisensa oli viime kaudella. Oli siellä pari loukkaantumistakin, mutta lähellekään sama pelaaja hän ei ollut kuin edellisellä kaudella. Ikääkin on jo kohta 36, eli ihan perusteltua hänen treidaamisensa mielestäni oli. Nyt vaan toivotaan kunnon korvaajaa hänen paikalleen, eikä lähdetä signaamaan lisää miehiä tyyliin Eminger/Boynton/Mara/Sutton/Lilja.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Boldattu kohta kertookin jo sen, ettei sinulla ole ilmeisesti hajuakaan Anaheimin prospekteista. Tarkista nyt ensin taustat nimistä Palmieri, Etem, Holland ja Smith-Pelly ennen kuin lauot tuollaisia kommentteja. Olihan siellä vielä Vatanen ja Ducksin varaama Jake Gardiner. Niin joo, ja Suterin ja Parisen jälkeen eniten tavoitelluin tuleva UFA Justin Schultz. Ei Hampus Lindholm minussakaan riemunkiljahduksia aiheuttanut, mutta joku roti sentään.

En tiedä miksi taas haluat vääntää tästä aiheesta, vaikka puoli vuotta sitten tein kattavasti listaa usean vuoden otoksella siitä, kuinka moni NHL-varattu pelaaja (vuodesta x) on ehtinyt tekemään itselleen NHL-uran. Tuossa listauksessa Anaheim oli alempaa keskikastia, tosin eroa joukkueiden välillä ei ollut hirveän paljoa. Tosin kyllä sillä laadullakin on merkitystä, ykköskiekalla lähtökohtaisesti pitäisi olla tavoitteena jokin muu, kuin täytemiehen värvääminen. Verrataan nyt vaikka paikalliskilpailija Kingseihin NHL:ssä läpimurtonsa tehneitä pelaajia vuodesta -05. Anaheim: Bobby Ryan, Brendan Mikkelson, Matt Beleskey, Cam Fowler, Jake Gardiner (DSP makuasia). Kings: Anze Kopitar, Jonathan Quick, Trevor Lewis, Wayne Simmonds, Alec Martinez, Drew Doughty, Kyle Clifford.

Heität esimerkinomaisesti ilmoille nimiä, jotka eivät ole NHL-tasolla vielä todistaneet mitään. Voisin melkein veikata, että myös muilla joukkueilla on "hyviä" NHL:ssä korkkaamattomia prospecteja varastossa. Millä joukkueella ei ole?
 
Viimeksi muokattu:

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Eihän Anaheimia nyt mitenkään erikoisena varaajana ole voinut pitää ainakaan positiivisessa mielessä viime vuosina

Fowler varmaan näki tämän kommenttisi niin, että tarkoitit lähihistorialla varauksia kahden tai kolmen viimeisen vuoden ajalta. Jos hän tarkoitti näin, kuten itse ymmärsin, niin ei mielestäni noiden mainittujen pelaajien (Holland, Vatanen, Etem, Palmieri, DSP) varaamista ainakaan vielä voida tuomita. Lahjakkaita pelaajia he ovat kaikki ja heidän varaansa on hyvä rakentaa joukkueen runkoa tulevaisuudessa, sikäli mikäli he yhtään onnistuvat potentaalinsa edellyttämällä tavalla uraa NHL:ssä tekemään. Mikäli taas puhutaan vanhemmista varauksista, kuten vuosilta 05-08, ei Ducksien varaaminen tosiaan mitenkään mairittelevaa ollut. Lähihistoriassa (~09->) varaukset ovat kuitenkin pääsääntöisesti olleet odotuksia nostattavia, ja tulevaisuudessa vasta tullaan näkemään miten hyvin nämä sitten oikeasti natsasivat.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB, Eagles
Ducksin draftausosasto on kyllä ottanut edistysaskeleita viime vuosina ja kyllä siellä on kasassa tiimi, johon GM BM luottaa. Tulokset ei vielä näy. Jos joku Matti Möttönen ei tiedä jonkun pelaajan nimeä, kun hypetys on jäänyt vähemmälle, on kyseessä paska pick?

Kyllä, varsinkin viime vuoden draftia pidän erittäin onnistuneena Ducksien osalta (toki tulevaisuus näyttää sen).

Rickard Rakell (Plymouth Whalers OHL: 60 ottelua, 28 maalia, 34 syöttöä 62 pojoa).

Hampus oli itsellekin pienoinen "järkytys" kun avasin netti yhteyden Juhannuksen jälkeen. Toki Grikorenko olisi kelvannut sentteri osastolle, mutta Ducksien historia Venäläisten varausten suhteen tietäen sekään ei tullut yllätyksenä.

Edit. 2010 draft Fowler, Etem ja DSP ei mielestäni voi olla epäonnistunut. Fowler pelaa top-4 parissa sekä DSP on ottanut paikkansa bottom 6 paikoista. Etem tulee vielä.

Kaikki odottavat täällä Ducksien jyräävän Stanley Cuppiin, kuten 2007 (jollloin kaikki natsasi kohdilleen). Luultasti suurin osa on Teemun "jälkeläisiä". Tämä joukkue vie tulevaisuudessa samaan tavoitteeseen, mutta ei lähitulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Viipastu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Onnistuneet varaukset ykköskierroksella pitemmällä tähtäimellä viimeiseltä kymmeneltä vuodelta:

7th/02 Joffrey Lupul
9th/04 Ladislav Smid
/Lupul ja Smid+ First round -07 ja cond. -08 vaihdettiin Prongeriin 2006. .


19th/03 Ryan Getzlaf
28th/03 Corey Perry
2nd/05 Bobby Ryan
12th/10 Cam Fowler

Odotuksia herättävät:
17th/08 Gardiner

Ei vielä näyttöjä:
15th/09 Holland
26th/09 Palmieri
29th/10 Etem
30th/11 Rakell

Missatut varaukset:
19th/06 Mitera
19th/07 L. MacMillan

Omasta mielestä Anaheimin ykköskierroksen varaukset ovat onnistuneet keskiarvoa paremmin vertailussa muihin joukkueihin. Sitä vastoin syvyysdraftaus myöhemmiltä kierroksilta ei ole luonnistunut.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaan vielä nuo uudet ankanpoikaset tähän, kun ei heitä ole ainakaan tässä ketjussa vielä muistaakseni kokonaisuudessaan listattu:

1. Kierros: Hampus Lindholm, puolustaja. Ainakin sen mukaan kuin mitä nyt vähän jaksoin hänestä lukea, hän paransi kauden mittaan Allsvenskanissa oikein roimasti loppua kohden. Muistaakseni luin, että Calle Johansson vertasi häntä Nicklas Lidströmiin. Joten jos tosiaan uusi Lidström saatiin, niin sitten kaikki kunnia Ducksien scouteille.

2. Kierros: Nicolas Kerdiles, keskus/laitahyökääjä. Kalifornian oma poika, vaikka syntyikin Texasissa ja varttui Ranskassa. Minulle on ainakin jäänyt todella hyvä kuva tästä kaverista. Voitti USA:n nuorten valmennusohjelman lukiojoukkueiden sarjassa pelaavan joukkueen sisäisen pistepörssin viime kaudella.

3. Kierros: Frederik Andersen, maalivahti. Tanskalainen pelasi hienon kauden Frölundassa. Kuuluu tähän Ankkojen tällä kertaa harrastamaan vanhempaan värvättyyn osastoon, koska on syntynyt jo 1989. Mielestäni ihan hyvä haku, sen enempää kaverista tietämättä. Kyllä näistä Ankkojen systeemissä olevista molareista toivottavasti joku kasvaa Hillerin kakkosmaalivahdiksi tai korvaajaksi.

4.Kierros: Kevin Roy, keskushyökkääjä. Joku taisi jo jossain mainitakin tästä, tuon USA:n High School liiga USHL:n vuoden pelaaja, joka teki liigan historiassa ensimmäistä kertaa 50 maalia kaudessa. Hänetkin draftattiin vuosi myöhässä (olisi ollut viime vuonna saatavilla). Pieni koko (n. 178 cm) voi olla rasite, mutta ainahan näitä Martin St. Louiseja ja Theoren Fleuryjä pinnalle pulpahtaa. Ja onhan kaveri pidempi kuin nuo kaksi mainitsemaani. Hyvä haku tämäkin mielestäni.

4. Kierros: Andrew O’Brien, puolustaja. Pelasi QMJHL:n junioriliigassa, ollen joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja. Kokoa on mukavasti noin 190 cm. Kuuluu näihin myöhään draftattuihin, olisi ollut draftattavissa jo viime vuonna.

5. Kierros: Brian Cooper, puolustaja. USHL liigasta kotoisin myös. Oli joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja viime kaudella. Lyhyt, kuten Roy.

7. Kierros: Kenton Helgesen, puolustaja. WHL-junioriliigass pelannut 190-senttinen kolossi.

7. Kierros: Jaycob Megna, puolustaja. Pelasi WCHA-yliopistoliigassa. Yli 190-senttinen puolustaja. Olisi ollut saatavilla jo viime vuonna.

Joten kokonaisuutena aika mielenkiintoinen sakki. Nuo viimeiset 3-4 ovat tietenkin vähän "toivotaan, toivotaan" valintoja tässä vaiheessa, mutta mistä sitä koskaan tietää kenestä kasvaa mikäkin helmi NHL:ään.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Nyt myös Ducks on julkistanut oman "Condition Camp" rosterinsa. Kaikki tämän vuoden varaukset ovat mukana jo näyttäytymässä.

Muutama "free agent" on myös saanut kutsun, puhtaasti tilastojen valossa, Ludwig Karlsson varmasti noista mielenkiintoisin nimi.

Camp rosteri kokonaisuudessaan

E. Lisätään vielä tieto siitä, että William Karlsson joka dirressä nakkasi piste/peli tahdilla tehoja siirtyy eliteprospectista bongatun tiedon mukaan HV71:een joten mielenkiintoista nähdä mitä saa aikaan liigatasolla. Onko potentiaalinen 2-3 sentteri tulevaisuudessa Ducksiin?
 
Viimeksi muokattu:

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Fowler varmaan näki tämän kommenttisi niin, että tarkoitit lähihistorialla varauksia kahden tai kolmen viimeisen vuoden ajalta. Jos hän tarkoitti näin, kuten itse ymmärsin, niin ei mielestäni noiden mainittujen pelaajien (Holland, Vatanen, Etem, Palmieri, DSP) varaamista ainakaan vielä voida tuomita. Lahjakkaita pelaajia he ovat kaikki ja heidän varaansa on hyvä rakentaa joukkueen runkoa tulevaisuudessa, sikäli mikäli he yhtään onnistuvat potentaalinsa edellyttämällä tavalla uraa NHL:ssä tekemään. Mikäli taas puhutaan vanhemmista varauksista, kuten vuosilta 05-08, ei Ducksien varaaminen tosiaan mitenkään mairittelevaa ollut. Lähihistoriassa (~09->) varaukset ovat kuitenkin pääsääntöisesti olleet odotuksia nostattavia, ja tulevaisuudessa vasta tullaan näkemään miten hyvin nämä sitten oikeasti natsasivat.

Juurikin näin. Myönnetään, että ihan mihinkään 2006 -vuoteen asti en väittämissäni ottanut kantaa. Mutta kyllähän Ducksin prospekteja pidetään yleisesti tällä hetkellä NHL:n parhaimpien joukossa, kun se Schultzkin kuitenkin on Ducksin varaama. Ehkä olisi pitänyt ilmaista itseäni paremmin. Tarkoitin enemmänkin sitä, että esim. nuo lainatussa viestissä mainitut nimet ovat erittäin lupaavia prospekteja, joilla kaikilla on tietysti edessään se lopullinen murtautuminen NHL -miehistöön. Tähän mennessä noilla kaikilla on kuitenkin mennyt kaikki ihan käsikirjoituksen mukaan, joten ei minusta ole mitään syytä väittää Ducksin varaamista huonoksi tai edes keskitasoiseksi. Holland pelasi loistavan tulokaskauden AHL:ssä, Vatasella ei ole Suomessa mitään todistettavaa, Etem on ollut viimeiset kaksi kautta aivan liekeissä WHL:ssä (61 maalia viime kaudella) eikä hänelläkään ole siellä mitään todistettavaa, Palmieri on kaksi kautta mättänyt maaleja varsin hyvällä syötöllä AHL:ssä ja on jo väläyttänyt osaamistaan NHL:n puolella, ja DSP on jo ottanut paikkansa Ducksin rosterissa. Siihen vielä Jake Gardinerin tulokaskausi Torontossa ja Justin Schultzin nyt haluavat kaikki joukkueet. Että kyllä edelleen pidän Ducksin varaamista hyvänä, se on sitten eri juttu kuinka nämä pelaajat pärjäävät NHL:ssä. Potentiaalista se ei ainakaan jää kiinni, joten sikäli Ducksin scouttaus on onnistunut lupaavien pelaajien löytämisessä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Milläs perusteilla noita vapaita agentteja kutsutaan tuonne conditioning campille? Nimet Ludwig Karlsson, Gabe Guentzel, Alex McLean ja Dominic Poulin eivät sano kyllä minulle mitään. Poimitaanko sinne ihan ketä nyt sattuu vaan olemaan vapaa agentti ja jollain tavalla kiinnostava? Voivatko nämä vapaat agentit osallistua monenkin joukkueen campeihin?

Oli kiinnostavaa nähdä Smith-Pellyn nimi tuolla kuntoutus-campin rosterissa. Ehkä häneltä yritetään sitä painoa sitten pudottaa, kun joku täällä Jatkoajassa muistaakseni kirjoitti, että hän näytti vähän liian painavalta viime kaudella. Mutta enemmänkin tuo on todiste kai siitä, ettei kaveri nyt ihan vakiokamaa rosterissa vielä ole, vaikka sellaisen kuvan monen kirjoittajan kirjoituksista olen saanut.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
se on sitten eri juttu kuinka nämä pelaajat pärjäävät NHL:ssä. Potentiaalista se ei ainakaan jää kiinni, joten sikäli Ducksin scouttaus on onnistunut lupaavien pelaajien löytämisessä.

Minusta on jotenkin omalaatuista mitata prospectien kyvykkyyttä CHL tai AHL statseilla. NHL-draftissa varataan NHL-potentiaalin perusteella ja NHL-tilastojen perusteella ne lopulliset tuomiotkin pitäisi jakaa. Näin ollen on kyseenalaista vertailla organisaatioiden scouttaus-kyvykkyyttä parin-kolmen viime vuoden perusteella tai sisällyttää niitä vuosia ylipäätään. Oikeastaan eihän kukaan niin tekisikään, ellei saldo vuosilta 06-09 olisi kehnon puoleinen.

En kiistä, etteivätkö edellä mainitut pelaajat voisi onnistua myös NHL:ssä, mutta jos kurkistetaan vaikka jälleen Kingsien Draft-historiaan, niin sieltä löytyvät muun muassa Tyler Toffoli ja Jordan Weal, jotka ovat molemmat iskeneet rapiat 100 pistettä OHL:ssä ja WHL:ssä edellisellä kaudella. Kyllä Anaheimin varauksia voi pitää hyvinä, mutta hiukan tuntuu yksisilmäiseltä kehua Anaheimin Draft-historiaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En kiistä, etteivätkö edellä mainitut pelaajat voisi onnistua myös NHL:ssä, mutta jos kurkistetaan vaikka jälleen Kingsien Draft-historiaan, niin sieltä löytyvät muun muassa Tyler Toffoli ja Jordan Weal, jotka ovat molemmat iskeneet rapiat 100 pistettä OHL:ssä ja WHL:ssä edellisellä kaudella. Kyllä Anaheimin varauksia voi pitää hyvinä, mutta hiukan tuntuu yksisilmäiseltä kehua Anaheimin Draft-historiaa.
En tiedä lisääkö tämä mitään keskusteluun, mutta The Hockey News, jota kai yleisesti pidetään asiantuntevimpana NHL-kiekon julkaisuna, rankkasi Ducksien prospectit kolmanneksi parhaiksi kaikista NHL:n joukkueista Future Watch -julkaisussaan maaliskuussa. Joten jos heidän mielipiteeseensä on luottamista, niin aika hyvin on Ankoilla pullat uunissa (tai ankanpojat muhimassa, miten sen nyt haluaakin sanoa!).
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Oli kiinnostavaa nähdä Smith-Pellyn nimi tuolla kuntoutus-campin rosterissa. Ehkä häneltä yritetään sitä painoa sitten pudottaa, kun joku täällä Jatkoajassa muistaakseni kirjoitti, että hän näytti vähän liian painavalta viime kaudella. Mutta enemmänkin tuo on todiste kai siitä, ettei kaveri nyt ihan vakiokamaa rosterissa vielä ole, vaikka sellaisen kuvan monen kirjoittajan kirjoituksista olen saanut.

Meikäläinenhän se on heti tunnukset saatua tullut tänne kirjoittamaan vaan painavaa asiaa ;) Mutta joo tuo paino voi olla tässä osa syy, mielestäni kuitenkin nuo DSP:n 183/96 mitat on vähän kyseenalaiset. Esim. 5kg:n tiputus voisi tehdä ihan hyvää ja näkyvä positiivisesti liikkeessä.

Orange County spekuloit tänään lukuisilla puolustajilla joita joukkue havittelee/olisi syytä havitella. Suterin houkuttelu Anaheimiin on varmasti erittäin vaikeaa tai mahdotonta mutta eiköhän hänellekin tarjous kuitenkin jätetä. Ducksilla on tällä hetkellä palkkakatossa tilaa 31 miljoonaa, se mikä on sitten tuo Ducksin oma raja ei ole tiedossa mutta arvattaenkin tilaa on reilusti vielä jäljellä.

Jokista myös huudellaan tuossa jutussa ja hänet mielellään joukkueeseen huolisin. Ihan varma en ole millaiset keskinäiset kemiat Teemulla, Sakulla ja Ollilla on, miten Saku sitten suhtautuu siihen jos Olli tulee ja nappaa paikan Teemun rinnalta. Eiköhän äijiä, ainakin Teemua, kuitenkin konsultoida jos Jokiselle tarjous jätetään.

E. lisätään vielä linkki tuohon juttuun.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä lisääkö tämä mitään keskusteluun, mutta The Hockey News, jota kai yleisesti pidetään asiantuntevimpana NHL-kiekon julkaisuna, rankkasi Ducksien prospectit kolmanneksi parhaiksi kaikista NHL:n joukkueista Future Watch -julkaisussaan maaliskuussa..

Varmasti asiantunteva näkemys heiltä, en epäile. Täytyy yrittää muistaa palata tähän asiaan jälleen vuoden päästä, jolloin on kertynyt enemmän materiaalia -09 ja -10 draftatuista pelaajista. Itse toivon ja uskon ainakin Sami Vataselta läpimurtoa suoraan NHL-tasolle. Mutta kannattaa nyt kuitenkin pitää mielessä, että myös muilla seuroilla on näitä lupaavia prospecteja, eikä Anaheim ole ainoa joukkue, missä odotetaan joukkueen vahvistuvan / täydentyvän prospectien kautta. Prospectien vertailu on vaikeaa ja kuten sanoin, minusta lopullinen selvyys pelaajan kyvykkyydestä saadaan vasta NHL:ssä.

Asiasta toiseen, eli pidän Getzlafin ja Perryn tilannetta äärimmäisen mielenkiintoisena tällä hetkellä. Heillä on siis vuosi sopimuksistaan jäljellä ennen UFA-markkinoita. Allekirjoittavatko he uudet sopparit vai eivät? Uskovatko he menestyvänsä Anaheimissa tulevina kausina ja miten paljon sopimusten rahallinen arvo painaa puntarissa? Tuntevatko he Anaheimin kodikseen? Spekuloin tällä asialla jo vuosi sitten, jolloin olisin ollut valmis treidaamaan näitä isoja nimiä pois.

Suoraan sanottuna, mikäli Anaheim onnistuu kiinnittämään molemmat herrat pitkiin sopimuksiin tulevan kauden aikana, pidän sitä todella merkittävänä onnistumisena GM:n taholta. Vaihtokauppoja voidaan ken ties nähdä tulevankin kauden aikana, mutta mikä on tuossa tilanteessa saatu vastine? Epäonnistuminen tässä, eli Getzlaf ja Perry UFA-markkinoille, olisi taas melkoinen katastrofi, joukkue olisi aivan sekaisin, eikä vastineeksi olisi saatu mitään. Jännittävää.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Epäonnistuminen tässä, eli Getzlaf ja Perry UFA-markkinoille, olisi taas melkoinen katastrofi, joukkue olisi aivan sekaisin, eikä vastineeksi olisi saatu mitään. Jännittävää.

Ei tämä mikään melkoinen katastrofi olisi, vaan niin täydellinen katastrofi kuin vain voi olla! Jos tällainen skenaario toteutuisi, niin Schultzin kusetukset tuntuisivat pieneltä riesalta tähän verrattuna. Tässähän organisaatio ajautuisi pian rebuildin partaalle...

Jos Perry ja Getzlaf syystä tai toisesta ovat kaivamassa lähtökuoppiaan, niin ehdottomasti täytyy Murraylta löytyä sen verran pelisilmää, että kaupat saadaan tehtyä kauden aikana. Mielenkiintoinen kausi on siis tämän keissin suhteen edessä... Jos kaukalossa hommat sujuu hyvin ja siirtotakarajaan mennessä näyttää siltä, että pudotuspelipaikka on haarukassa, niin lähteekö Murray näitä miehiä treidaamaan jos he kuitenkin päättäisivät tilanteessa kuin tilanteessa karata viimeistään vuoden kuluttua muualle? Saas nähdä... Jos kaikki menee kuten elokuvissa, niin kaksikko haluaa jatkaa vielä pitkään Ankka-paidassa ja tällaisia ei tarvitsisi turhaan pyöritellä.

Joku sopimusasioista paremmin tietävä voisi muuten valaista, että miten näissä tilanteissa menee nuo sopimusten uusimiset? Eli onko jokin tietty raja, milloin tulevalle UFA -tai RFA -pelaajalle voidaan aikaisintaan tehdä jatkosopimus?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Joku sopimusasioista paremmin tietävä voisi muuten valaista, että miten näissä tilanteissa menee nuo sopimusten uusimiset? Eli onko jokin tietty raja, milloin tulevalle UFA -tai RFA -pelaajalle voidaan aikaisintaan tehdä jatkosopimus?

Getzlaf ja Perry voivat allekirjoittaa uudet sopimukset 1. heinäkuuta lukien. Neuvotteluja voivat toki käydä jo sitä aiemmin, kuten esimerkiksi Pittsburgh on tehnyt Crosbyn kanssa.

Pelaajat voivat allekirjoittaa jatkosopimukset, kun heidän viimeinen sopimuskausi lähtee kulumaan, eli siis 1. heinäkuuta lukien. Tästä poikkeuksena on pelaajat, jotka ovat tehneet yksivuotisen sopimuksen, ja voivat tehdä uuden sopimuksen vasta kyseisen sopimuskauden aikana 1. tammikuuta alkaen.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Getzlaf ja Perry voivat allekirjoittaa uudet sopimukset 1. heinäkuuta lukien. Neuvotteluja voivat toki käydä jo sitä aiemmin, kuten esimerkiksi Pittsburgh on tehnyt Crosbyn kanssa.

Jeps, kiitokset tästä! Toivon mukaan siellä nyt väsätään jo täyttä häkää jatkosopparia G&P:lle ja nimet saadaan heti heinäkuun alussa papereihin, niin ei tarvitse turhaan alkaa tämän suhteen maalailemaan piruja seinille.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Jeps, kiitokset tästä! Toivon mukaan siellä nyt väsätään jo täyttä häkää jatkosopparia G&P:lle ja nimet saadaan heti heinäkuun alussa papereihin, niin ei tarvitse turhaan alkaa tämän suhteen maalailemaan piruja seinille.
Perryn agentin kanssa on kuulemma jo vähän keskusteluja avattu, Getzlafin ei vielä. Getzlaf on moneen kertaan sanonut haluavansa jatkaa Ducksissa ja kun vaimonsakin on Kaliforniasta kotoisin ja perhettäkin on jo kertynyt, niin uskon että hänen kanssaan jatko tullaan tekemään hyvin todennäköisesti. Perryltä en muista lukeneeni tällaisia kommentteja, mutta tietäen hänen vaatimattoman luonteensa ja roolinsa joukkueen parhaana hyökkääjänä, uskon hänenkin jatkavan Ducksissa. Mielenkiintoista nähdä, millaiset sopimukset heille tehdään. Nykyiset sopparithan ovat identtiset, mutta miten on uusien laita? IMO Perry on tällä hetkellä arvokkaampi, vaikka hänenkään viime kautensa ei ollut lähelläkään hänen tasoaan. Silti hän on vain yhden vuoden takainen Hart -voittaja ja 50 maalin mies. Ja kuinka paljon neuvotteluissa annetaan painoarvoa sille, että ennen kautta 11-12 Getzlafia pidettiin yksimielisesti Perryä parempana ja takana oli mm. 90 pisteen kausi. Voisin kuvitella Perryn saavan sopimuksensa jo off-seasonin aikana, ja Getzlafin ensi kauden kuluessa, kun hän on todistanut olevansa jälleen se piste per peli -sentteri. Tietysti sitten on vielä uusi CBA tulossa ja tietäen Ducks -johdon konservatiivisuuden, voi olla, ettei sopimuksia ainakaan virallisteta ennen kuin uusi CBA on voimassa. Nyt sitten vaan toivomaan, että ne palkkapyynnöt pysyvät inhimillisinä. Jos vuosipalkka jäisi molemmilla korkeintaan 7,5 miljoonaan, niin olisin tyytyväinen.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Minusta viime kauden jälkeen (ja nehän ne tuoreimmat näytöt ovat) ei pitäisi missään nimessä maksaa ainakaan yli tuota 7,5m. Ehdoton maksimi molemmille. Mielestäni Perry on jo paljon arvokkaampi pelaaja kuin Getzlaf, mutta parhaimmillaanhan kaverit ovat olleet keskenään. Onko B. Ryanin treidimahdollisuuksista kuulunut mitään uutisia? Huhuissahan puhutaan, tai ehkä fantasioidaan, Olli Jokista Anaheimiin. Voisiko näitä jotenkin samassa kaupassa liikutella suuntaan jos toiseen lisävarauksilla tai muilla? Ihan mielenkiintoinen siirto voisi kyllä olla, mutta pidän myös Ollin floppausta varsin mahdollisena. Kakkossentteriä tuo rosteri mielestäni jokatapauksessa vaatii ja Ollilla rahkeet riittäisi parhaimmillaan siihen.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Onko B. Ryanin treidimahdollisuuksista kuulunut mitään uutisia? Huhuissahan puhutaan, tai ehkä fantasioidaan, Olli Jokista Anaheimiin. Voisiko näitä jotenkin samassa kaupassa liikutella suuntaan jos toiseen lisävarauksilla tai muilla? Ihan mielenkiintoinen siirto voisi kyllä olla, mutta pidän myös Ollin floppausta varsin mahdollisena. Kakkossentteriä tuo rosteri mielestäni jokatapauksessa vaatii ja Ollilla rahkeet riittäisi parhaimmillaan siihen.

Ryanin treidaaminen ja OJ:n mahdollinen Anaheimiin tuleminen eivät ole sidoksissa toisiinsa. Sillä OJ on UFA, joka voi sunnuntaina tehdä sopparin haluaamansa joukkueeseen. Ja jos se joukkue ei ole Anaheim(mitä se ei btw tule olemaan), niin OJ:ta ei Anaheimissa tulla näkemään.

Mitä tulee Ryanin treidihuhuihin, niin viimeisimmät mitä itse olen siitä lukenut, kertovat että sekä Anaheimissa että Columbuksessa seurataan minne Parise signaa ennen päätöksiä treideistä. Mikä voi olla ihan fiksuakin, sillä Parisen saa vain yksi joukkue, vaikka miehen perässä on varmasti aikalailla kaikki joukkueet NHL:ssä.

Mitä tulee Anaheimin muihin hankintoihin. Niin Anaheimillahan on noin 15 miljoonaa matkaa palkkalattiaan. Siellä on siis muutamalle kovalle vahvistukselle + Selänteelle tilaa, ja silloin ollaan vasta palkkalattian yläpuolella. Anaheimilla on siis kaikki mahdollisuudet rakentaa erittäin kilpailukykyinen joukkue tulevaksi kaudeksi, jos vain Murraylla on uskallusta(ja Anaheimissa tietenkin imua) tehdä kovia kaappauksia sunnuntaina.
Parilta viime kaudelta tutuksi tullut "odotellaan että parhaat menevät päältä" taktiikalla, Anaheim päätyy maksamaan kolmoskorin äijille kakkoskorin äijien palkkoja, koska jollain tavalla siihen palkkalattiaan on kuitenkin päästävä kiinni.
Ellei sitten mahdollisessa Ryan diilissä Anaheimin suuntaan tule merkittävästi enemmän palkkoja kuin mitä sieltä lähtee.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Selvä. Kuulostaa kieltämättä hyvälle, että odotellaan ja katsastellaan ennen kuin päästetään omista pelaajista irti. Matka palkkalattiaan on aika iso joten lienee syytä odotella kovan profiilin pelaajaa? Tai sitten ylihintaisia pelaajia kuten jo yllä mainittu. Mieleen näistä huhuista tulee Semin, Nash, Parise ainakin. En tiedä onko esimerkiksi Seminin tai Nashin kohtalo jo ratkennut. Ollaanko täällä sitten tyytyväisia Anaheimin 3. & 4. kentän rooleihin kun vain isoja nimiä odotellaan? Voisiko olla, että syvyyteen ja secondary scoringiin satsattaisiin huomattava summa tuosta 15m:stä?

Kysymyksiä, kysymyksiä, kysymyksiä joihin varmoja vastauksia saadaan kuitenkin suht pian. Kieltämättä vähän liian pienelle on jäänyt seuraaminen kun ei mistään tiedä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ollaanko täällä sitten tyytyväisia Anaheimin 3. & 4. kentän rooleihin kun vain isoja nimiä odotellaan? Voisiko olla, että syvyyteen ja secondary scoringiin satsattaisiin huomattava summa tuosta 15m:stä?

No itse olisin suht tyytyväinen jos hommattaisiin 2.sentteri, puolustaja, pidettäisiin Ryan, ja sitten vielä Selänteelle jatkot.
Tällöin kokoonpano olisi about tämän kaltainen:

CAPGEEK.COM USER GENERATED ROSTER
My Custom Lineup

FORWARDS
Devante S.-Pelly ($0.870m) / Ryan Getzlaf ($5.325m) / Corey Perry ($5.325m)
Kyle Palmieri ($1.025m) / X Sentteri ($4.500m) / Bobby Ryan ($5.100m)
Andrew Cogliano ($2.390m) / Saku Koivu ($3.800m) / Teemu Selanne ($4.000m)
Matt Beleskey ($0.738m) / Nick Bonino ($0.728m) / George Parros ($0.875m)

DEFENSEMEN
Francois Beauchemin ($3.500m) / Luca Sbisa ($2.175m)
X Puolustaja ($4.500m) / Cam Fowler ($1.400m)
Toni Lydman ($3.000m) / Sami Vatanen ($1.325m)

GOALTENDERS
Jonas Hiller ($4.500m)
Jeff D.-Deslauriers ($0.613m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled without the bonus cushion)
SALARY CAP: $70,200,000; CAP PAYROLL: $55,687,650; BONUSES: $2,375,000
CAP SPACE (20-man roster): $14,512,350

Tuo olisi semmoinen kokoonpano jolla mentäisiin palkkalattian yli, mutta ei mitenkään reilusti. Mutta sillä pystyisi myös mielestäni taistelemaan pudotuspelipaikasta, jos vain hankinnat natsaavat kunnolla.
Tärkein hankinta edelleenkin on 2-ketjun sentteri, joka sitten pitäisi minusta rakentaa tuon hankinnan ja Ryanin ympärille. Sillä tällöin Koivu&Selänne saadaan tiputettua kolmoseen, ja saadaan sitä syvyyttä maalintekoon jota on kaivattu jo muutaman kauden ajan.

Ongelma tuon tyylisen kokoonpanon luomisessa tulee siinä, että UFA-markkinat on todella köyhät. Ja ainoa palapeliin sopiva sentterin siellä on OJ, seuraavaksi paras on Gaustad, joka on enemmänkin 3-kentän sentteri.
Puolustajienkin suhteen taso on aika heikkoa Suterin&Carlen ulkopuolella. Anaheim siis joutunee olemaan aktiivinen treidirintamalla. Toivottavasti se ei kuitenkaan meinaa sitä että Ryan lähtee. Sillä silloin tarvitaan taas joukkueeseen 30 maalin pystyvä laitahyökkääjä, ja niitäkään ei nyt liiaksi vapaillamarkkinoilla ole.
Varmaa on kuitenkin se, että johonkin noita rahoja tullaan laittamaan. Ja näin joukkueen kannattajana voi vain toivoa että ne rahat käytetään fiksusti.

P.S. Tuossa kokoonpanossa voi ehkä hiukan liikaa näkyä luotto joihinkin nuoriin pelaajiin. Ja 4-ketju jäisi ehkä turhan huonoksi. Mutta omaan silmään se näyttäisi kuitenkin suhteellisen kilpailukykyiseltä, etenkin jos sitä vertaa pariin edelliseen kauteen. Ja toisaalta taas, tuo kokoonpano olisi ainakin käytettyjen taalojen puolesta aikalailla lähellä sitä mitä tullaan oikeasti näkemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös