Anaheim Ducks 2011-2012

  • 472 689
  • 891

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen iki-ihanien iltapäivälehtien mehustelua sitten odottelemaan. "SuperSuomiKetju!11!!!! Katso kuvat!"

Eipä sillä, oikeassa roolissa Hakilla on yhä annettavaa. Enemmän tai vähemmän tässä pelataan nyt NHL-uran jatkumisesta. Ankkojen umpisolmuhyökkäykseen nyt on mikä tahansa apu paikallaan.

Keltaisessa lehdistössä jo revitellään: Todellinen suomalaisseura! Niklas Hagmankin Anaheimiin (linkki vie Iltalehden sivuille)

Mutta joo, hyvät fibat on tästä siirrosta. Toivotavasti Hakki laitetaan Temen ja Sakun ketjuun, voisi tulla ihan hyvää jälkeä!
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Itse kyllä ottaisin Pikku-Hakin Anaheimiin, jos re-entrya pukkaa jossain vaiheessa. Uskoisin Hagmanin siis olevan selkeästi parempi vaihtoehto Anaheimin 3-ketjuun kuin kukaan sen tämän hetkisistä pelaajista. Tai miksi ei miestä voisi kokeilla jopa 2-ketjussa, jotta saataisiin FIN-line kasaan. Tosin tämä nyt on turhaa pohdiskelua, sillä miestä ei kuitenkaan ikinä tulla Anaheimissa näkemään. Vaikka itselleni kuinka moinen sopisi paremmin kuin hyvin, jos sitä re-entryä pukkaisi jossain vaiheessa.

Näin kirjoittelin "Suomalaiset NHL:ssä 2011-12" ketjussa, eikä mielipiteeni ole tästä muuttunut.
Mielestäni Hagman olisi siis loistava poiminta Anaheimin kannalta. Nyt saatiin siis oikeasti sitä leveyttä hyökkäyseen, mitä ollaan oltu hakevinaan kesällä, mutta käteen on jäänyt vain Cogliano. Joka taas on mennyt "hukkaan" 2-ketjussa, kun ei ole voinut tuoda sitä kaivattua leveyttä 3-ketjun keskellä.
Mutta mitäs tuosta Pikku-Hakista muuta vielä sanoisi. No parastahan miehessä on tietenkin luistelu, joka on räjähtävyydessään melkein Selänteen luokkaa. Tuo nopeus tulee olemaan Anaheimille erittäin tärkeä apu, jos sitä osataan käyttää oikein. Toisin sanoen, Hagmanille pitää löytää roolia hyökkäävistä ketjuista, sillä rikkovana pelaajana mies on mielestäni suhteellisen turha tapaus.
Mutta, mutta. Toivotaan Hagmanille hyvää alkua Anaheimissa, ettei vaan mies täälläkin vajoa saman tyyliseen negatiivisuuden kierteeseen kuin Calgaryssa taisi käydä.

Ja jos nyt heittäisi vielä muutaman ajatuksen viime yön Minnesota pelistä. En katsonut pelistä kuin ensimmäisen erän, joten sikäli täyttä kuvaa pelistä ei ole. Mutta tuossa ensimäisessä erässä näkyi seuraavaa:
Anaheim aloitti pelin pirteästi, ja loi muutamia paikkoja, joista kuitenkaan ei ollut maalia tuloksena. No sitten iski Minnesotan Kyle Brodziak maalin, ja koko peli meni ihan sekaisin. Tämän jälkeen peli olikin sitä että vain odotettiin montako maalia Minnesota pystyy tekemään ennen erä taukoa. No tällä kertaa niitä tuli vielä kaksi lisää, mikä riitti lopulta voittoon asti.
Itseluottamus joukkueelle tuntuu siis olevan todella hataralla pohjalla, kun yksi maali tuntuu pistävän paletin totaalisen sekaisin. Tosin homma oli kait saatu kasattua suhteellisen hyvin kahteen viimeiseen erään. Että parempaan suuntaan se peli kait on kuitenkin edelleenkin menossa.
 

L.Stanley

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Calgary Flames
Kova on usko, että Hagman menestyy hyvin Ankoissa. Vahva loppukausi ja pelastaa NHL-uralleen vielä jatkoa. Toiveissa olisi, että kurittaisi myös Flamesia, kun seuraavan kerran kohtaavat. Ei pelannut niin huonosti, että olisi katsomokomennuksen ansainnut.
 

scholl

Jäsen
Mielestäni Hagman olisi siis loistava poiminta Anaheimin kannalta.

Aivan totta. Itsekin ajattelin, että $1,5m hinnalla mies menee heti. Ei ole kolmen miljoonan sopparin arvoinen, mutta hänessä on kuitenkin maalintekijän potentiaalia. Anaheim on lännessä lähes pohjilla, joten heidän kannattaa tehdä hankintoja. Toi on pienen riskin hankinta, joka voi onnistua. Calgary sen sijaan vaikuttaa aika pena-organisaatiolta. Heidän hankinnoistaan ei onnistu ikinä oikein mikään tai he penailevat lupaavat pelaajat huonommiksi.
 

Lubeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Anaheim Ducks
Anaheimin suunnalla noudatettiin kuukauden takaista ehdotustani, kun joukkue hommasi Niklas Hagmanin re-entry waivereista. Kakkoskenttä sitten muotoon Hagman-Koivu-Selänne?

Enpä lähtisi kakkoskenttää hajottamaan juuri kun Cogliano alkaa päästä hyvään vetoon. Ennemmin yrittäisin istuttaa Hagmania kolmoseen, jonka peli on ollut koko kauden sekaisin riippumatta ketkä siellä ovat pyörineet.

Viimeöinen peli Wildia vastaan oli hyvin samanlainen peli kuin Canucksia vastaan, tällä kertaa kaksi hyvää erää ei vaan riittänyt voittoon. Paikkoja oli vaikka muille jakaa ja tolpatkin kolisi ainakin kolmesti, mutta ei ollut tuurikaan meidän puolella. Tällä hetkellä kaikki paitsi kolmosketju toimivat hyvin, varsinkin nelosen peli oli erinomaista ja se saikin paljon vastuuta myös kolmannessa erässä. Kolmonen pelasi noin viisi minuuttia, mutta eipä se peliaikaa tällä hetkellä yhtään enempää ansaitsekaan. Holland lähetettiin takaisin farmiin, eipä taida Peter olla NHL-valmis vielä tällä kaudella.

Suurimmaksi huolenaiheeksi on näköjään muodostumassa maalivahtipeli. Hiller on ollut tällä kaudella kuin varjo viime kautisesta loistosta. Toivottavasti Carlyle antaa Ellisille kunnon näytönpaikan ja heittää hänet maaliin kahdesti seuraavissa kolmessa pelissä.
 

Bakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks,TPS
Kirjoittelussa palstan ensikertalainen, anaheimia ja sivua kuitenkin yli 10vuotta seuranneen mietteitä:

Pidän Hagmanin hankinnasta, hyvä mies alennusmyynti hintaansa nähden.Tilanne muuttuu erityisen mielenkiintoiseksi kun Blake saadaan pois sairastuvalta. Jos ajatellaan että Selänne ja Koivu jatkavat yhdessä kakkosessa, jää kolmos ketjuun kaks ryhmästä Cogliano/Hagman/Blake. Tähän vielä kylkeen vaikka Mcmillan, niin johan alkaa miehet "lentämään" vastustajan pakeista ohi.

Itse toivoisin myös lisää peluutusta Ellisille. Mies on pelannu hyvin niissä harvoissa matseissa joita on päässy koittamaan, kun taas Hiller on sen helpon pari päästänyt lähes joka toisessa pelissä. Yllättävän paljon saanut pelata kun miettii mitä siitä seurasi viime vuonna.

edit:typoja
 
Viimeksi muokattu:

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Hyvä homma Hagmanille ja toivottavasti Ducksille myös. Toivon että onnistuu saamaan pisteitä ja auttamaan joukkuetta. Calgaryssa ei saanut tällä kaudella oikein edes saumaa, ihan kohtalaisen hyvin pelasi mielestäni ne mitä pelasi. Eiköhän kaveri saa siirrosta pientä lisäenergiaa itsekin.
 

NuggetHoppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, AC Milan, Kärpät,
Hagman!!!!

Itsekkin elättelin jo toiveita tästä poiminnasta ja nyt se tapahtui! Nyt toivotaan että kaveri pystyisi iskemään loppukauden aikana ainakin 20 maalia. Olisi mukavaa jos hänet laitettaisiin pelaamaan Teemun ja Sakun kanssa jolloin toivonmukaan ei tarvitsisi katsella enää Blakea siinä vasemmalla...
 

Tempura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Hämäläinen kiakko, Ässäsympatiat.
Itsekkin elättelin jo toiveita tästä poiminnasta ja nyt se tapahtui! Nyt toivotaan että kaveri pystyisi iskemään loppukauden aikana ainakin 20 maalia. Olisi mukavaa jos hänet laitettaisiin pelaamaan Teemun ja Sakun kanssa jolloin toivonmukaan ei tarvitsisi katsella enää Blakea siinä vasemmalla...

Jos Hagman jotain on Calgaryssa oppinut, niin ainakin puolustamista joukkueen pelitavasta johtuen. En väitä, ettei olisi ennenkin osannut, mutta nyt todennäköisesti vähän paremmin vielä. Kolmoskenttään menisi komeasti hän, kun Cogliano käsittääkseni alkanut kakkosessa saamaan jotain aikaankin.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Peukku ainakin varovasti ylös tästä sainauksesta... Hakki tuo ehdottomasti lisää syvyyttä hyökkäykseen, mutta nyt täytyy roolituksen myös osua kohdilleen. Jos hänestä meinataan saada kaikki hyöty irti niin viereen täytyy löytyä sellaiset kaverit jotka osaavat myös hyökätä ja joilla on tarpeeksi potkua jaloissa. Jos minä saisin päättää niin iskisin kakkosen heti muotoon Hagman-Cogliano-Selänne. Koivun ja Selänteen yhteispeli nyt ei vain ole toivotulla tasolla johtuen Sakun liikkeestä ja tällä tavalla tuohon kakkoseen saataisiin rutkasti lisää vauhtia. Tiedä sitten onko Koksulla ja Nikellä tarpeeksi pelisilmää heittää Teemulle lättyä oikeisiin rakoihin jos mietitään Teemun maalivainun hyödyntämistä, mutta ehdottomasti tuo olisi kokeilun arvoinen kombinaatio ja parempi kuin tämän hetken kakkonen, jossa Koivu valitettavasti tappaa Teemun pelaamisen tasakentällisin.
 
Olen samaa mieltä kun muut täällä eli minusta Hagmanin hankkiminen on hyvä veto. Toivotaan että Pikku-Hakki ei floppaa uudestaan. Tämä on luultavasti se viimeinen mahdollisuus jos tässä liigassa haluaa pelata.

Suurimmaksi huolenaiheeksi on näköjään muodostumassa maalivahtipeli. Hiller on ollut tällä kaudella kuin varjo viime kautisesta loistosta. Toivottavasti Carlyle antaa Ellisille kunnon näytönpaikan ja heittää hänet maaliin kahdesti seuraavissa kolmessa pelissä.

En ole tänne kauheasti kirjoitellut eikä ole Ankkoja tullut seurattua paitsi tietenkin Teemun edesottamuksia. Tämä kysymys on siksi suunnattua teille viisaamille ketjun kirjoittajille. Eli onko Ankoilla lupaavia maalivahteja organisaatiossa jotka kohta olisivat valmiina NHL:ään? Ellis ei mielestäni kuitenkaan ole ykkösmaalivahti. Eikös Iiro Tarkki ja Jeff Drouin-Deslauriers ole pelannut kohtalaisesti farmissa? Eikö olisi aika antaa myös muille mahdollisuus?
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Katselin juuri Minnesota -pelin, ja on se vaan kumma ettei tuolla joukkueella pystytä pelaamaan täyttä 60 minuuttia kunnolla. Ottelun ekat 5 minuuttia oli todella hyviä, sen jälkeen Minnesota hyödynsi Anaheimin muutamat virheet puolustuspäässä ja peli 3-0. Eka maali Hillerin piikkiin, näköjään on kaverin heikko kohta nuo maalin takaa tulevat roiskaisut. Tuntuu, että Hillerillä on aina vaikeuksia löytää kiekko, kun se heitetään maalin takaa tai sivusta. Itse vetoon ei ollut mitää mahista ehtiä, mutta jos olisi heti napannut kiekon niin eipä olisi vetoa tullutkaan. Tokassa maalissa Lydman pelasi itsensä tilanteesta lahjakkaasti ulos jonka ansiosta Cullen pääsi avopaikkaan. Kolmannessa maalissa taas Wild heitti kiekon Anaheimin alueelle, Fowler lähti kiekon perään, mutta kiekko osuikin tuomariin ja kimposi Minnesotan pelaajille. Tästä yksi syöttö Spurgeonille ja lämärillä maali. Tuokin Hillerin olisi kuulunut torjua kun ei ollut maskia eikä mitään, mutta olipahan taas huonoa tuuria matkassa.

Jos nuo kolme tilannetta unohdetaan, Ducks pelasi mielestäni erittäin hyvän pelin. Ainoastaan huono tuuri ja Minnesotan peruuttelu ja loistava puolustuspelaaminen pitivät Ducksin kurissa. Teemu veti tolppaan kahdesti, Cogliano kerran, ja Beauchemin sivurautaan. Getzlafilla tyhjä maali, mutta Powe vahingossa kaatui suoraan kiekon eteen ja pelasti maalin. Ottelun lopussa Ducks sai kiekon menemään Bäckströmin jalkojen välistä, mutta jostain se vielä otti kimmokkeen ja lipui parikymmentä senttiä maalin ohi. Ei varmaan tarvi jatkaa litaniaa, jos olisi pomput olleet meidän puolella, ottelu olisi voitettu kevyesti. Jopa laukaukset voitettiin selkeästi 34-26.

Joukkueen asenne on selkeästi parantunut. Vaikka taululla oli 3-0, niin silti jaksettiin lähteä yrittämään voittoa. Kerrankin myös ykkös- ja kakkosketju pelasivat molemmat hyvän pelin. Vaikka Hagman liittyykin joukkueeseen, pitäisin ehdottomasti Coglianon kakkoskentässä. Monien haukkumat Getzlaf ja Ryan pelasivat erittäin hyvän pelin, ja varsinkin Ryanin pelin jälkeisestä haastattelusta huomaa, että kyllä nämäkin löysäilijäpojat ottavat pelit tosissaan, ja häviäminen ottaa koville.

Jo edellisen ottelun jälkeen kehuin Macenaueria, ja tämän matsin jälkeen olen hänestä yhä enemmän vakuuttunut. Sen lisäksi että hän puolustaa hyvin, nyt alkoi myös hyökkäyspeli toimimaan. Selkeästi Macenauerilla ja Beleskeyllä on pientä kemiaa aluillaan. Cam Fowler tulee ottamaan isoa roolia nyt Visnovskyn poissaollessa, ja ei voi paljon paremmin alkaa kun tekee kaksi maalia ja melkein kolmannenkin. Huikeata, että 19-vuotias kaveri pelaa lähes joka ilta kovimmat minuutit koko joukkueesta.

Täältä myös peukkua ylöspäin Hagmanin hankinnalle. Etenkin palkka on kohdallaan. Toivottavasti peluutetaan kolmosessa, en oikeasti kohta enää kestä näitä iltapäivälehtien otsikoita tyyliin "Anaheimin unelmasuomalaiset samassa unelmaketjussa!!!".

En ole tänne kauheasti kirjoitellut eikä ole Ankkoja tullut seurattua paitsi tietenkin Teemun edesottamuksia. Tämä kysymys on siksi suunnattua teille viisaamille ketjun kirjoittajille. Eli onko Ankoilla lupaavia maalivahteja organisaatiossa jotka kohta olisivat valmiina NHL:ään? Ellis ei mielestäni kuitenkaan ole ykkösmaalivahti. Eikös Iiro Tarkki ja Jeff Drouin-Deslauriers ole pelannut kohtalaisesti farmissa? Eikö olisi aika antaa myös muille mahdollisuus?

No ei Ellisin tarvitsekaan olla ykkösvahti, koska meillä on Jonas Hiller. Olkootkin, että kausi ei ole alkanut hänen osaltaan toivotulla tavalla. Enemmän meillä on ongelmia joukkueen muiden pelaajien asenteessa. Kun Hiller vähän tuosta parantaa ja Ellis pelaa sen about 25 peliä kaudessa, niin Anaheimilla on asiat maalivahtiosastolla niin hyvin, että ei tarvitsekaan miettiä mahdollisuuden antamista muille. Itse kysymykseesi, ainakin Tarkki on ollut erittäin hyvä Syracusessa. Deslauriers ei sitten taas ihan niin hyvä, mutta hänelläkin on kokemusta NHL:stä Oilersin ajoilta jo ihan kiitettävästi, joten hän on todennäköinen ykkösvaihtoehto, jos Ducksin vahdeista jompikumpi loukkaantuu. Ikääkin hänellä jo 27. Nuorempia prospekteja on sitten Igor Bobkov, Timo Pielmeier ja viime kesän kakkoskierroksen varaus John Gibson. Näistä Bobkovissa ja Gibsonissa on paljonkin potentiaalia, mutta Bobkov on 20-vuotias ja Gibson vasta 18, joten maalivahdit tietäen heillä on vielä vuosia matkaa NHL:ään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eka maali Hillerin piikkiin, näköjään on kaverin heikko kohta nuo maalin takaa tulevat roiskaisut. Tuntuu, että Hillerillä on aina vaikeuksia löytää kiekko, kun se heitetään maalin takaa tai sivusta. Itse vetoon ei ollut mitää mahista ehtiä, mutta jos olisi heti napannut kiekon niin eipä olisi vetoa tullutkaan.

Mielenkiintoinen havainto, jos näin on kerran ollut. Tuli tuosta vaan mieleen, että olisiko kaveri sittenkään vielä parantunut kunnolla niistä aivotärähdysoireista? Maalin takaa nopea syöttö eteen tietää nopeata pään (ja aivojen) heilahdusta sivuttain ja jospa kaverilla silloin vain näkökentässä pimenee? Tietysti aika edesvastuutonta, jos tästä ei kerro valmennusjohdolle, vaan koittaa puskea ongelmista huolimatta eteenpäin. En tiedä, kunhan spekuloin. Ihmeelliseltä tuo imurointi on vaan näyttänyt.

Hagman 1,5 miljoonalla on hyvä veto mille tahansa joukkueelle. Pikku-Hakki on mielestäni aina aloittanut hyvin uudessa seurassaan, mutta taantuu ajan myötä jostain syystä. Auttaa Anaheimia loppukauden, jatkosopimuksen kanssa sitten mietittävä tarkkaan.
 

FD89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Cogliano pitäisi ehdottomasti pitää kakkoskentässä, hän on sen mielestäni esityksillään ansainnut ja tuo muutenkin vauhtia/suoraviivaisuutta kentän peliin. Kovaa yrittämistä ja on sieltä pikkuhiljaa alkanut pisteitäkin tulemaan.

Hiller pois maalilta ainakin seuraavaksi peliksi ja annetaan näyttöpaikka Ellikselle vaikka ei hän ykkösmaalivahti tasoa olekaan. Hillerillä on jotain ongelmia ja se näkyy pelissä, välillä tulee sellaisia lipsautuksia mitä ei pitäisi all-stars maalivahdille tulla. Toki puolustus on ollut välillä niin pahasti hukassa ettei Hiller ole maaleille mitään voinut.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Onhan Niklas Hagman kova yrittämään mutta ei kyllä mikään pistelinko ja max 20 häkin mies. En tiedä oikein mitä mieltä olen tästä mahdollisesta FIN-ketjusta, voisihan sitä alkuun kokeilla. Tuntuu vaan että Hagman tekee Ruudut eli yksi kausi Ankoissa ja sitten ensikaudeksi SM-liigaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onhan Niklas Hagman kova yrittämään mutta ei kyllä mikään pistelinko ja max 20 häkin mies.

Max 20 häkin mies, joka on kolme kertaa viimeiseen neljään kauteen tehnyt yli 20 maalia? Ehkä nuo 27, 22 ja 25 maalia peräkkäisillä kausilla ovat olleet pelkkää tuuria. Ja juu, en odota mitään yli 20 maalia enää tällä kaudella, mutta kyllähän Hakilla mahdollisuudet on vieläkin noihin 20+ maalien kausiin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Juu, hyvä juttu Ducksille tämä Hagmanin nappaaminen. Hagman tuo syvyyttä tähän porukkaan mitä juuri tähän joukkueeseen tarvitaankin. Mahdottomia pistelukemia ei kannata silti odottaa vaikka pelaisi "unelmasuomipappaketjussa". Pikemminkin voi joskus olla ihan mukava yllätys, kun Hagmanin nimi lukee tulostaululla.
 

NuggetHoppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, AC Milan, Kärpät,
Itsekkin elättelin jo toiveita tästä poiminnasta ja nyt se tapahtui! Nyt toivotaan että kaveri pystyisi iskemään loppukauden aikana ainakin 20 maalia. Olisi mukavaa jos hänet laitettaisiin pelaamaan Teemun ja Sakun kanssa jolloin toivonmukaan ei tarvitsisi katsella enää Blakea siinä vasemmalla...

Jos Hagman jotain on Calgaryssa oppinut, niin ainakin puolustamista joukkueen pelitavasta johtuen. En väitä, ettei olisi ennenkin osannut, mutta nyt todennäköisesti vähän paremmin vielä. Kolmoskenttään menisi komeasti hän, kun Cogliano käsittääkseni alkanut kakkosessa saamaan jotain aikaankin.

Itse en ole juuri Hagmanin pelejä Calgaryssa seurannut, mutta ilmeisesti roolitus ei ole oikein osunut kohdalleen koska joutunut siirtolistalle. Antaisin hakille kunnon näyttöpaikan kakkosessa koska näen hänet kuitenkin hitusen potentiaalisempana maalintekijänä kuin Coglianon ja juuri lisää maaleja Ducks tällähetkellä tarvii.

Coglianon "heräämisestä" vielä sen verran, että en ole pelejä juuri itse viimeaikoina katsonut, joten siihen en uskalla alkaa väittämään sen kummemmin vastaan, mutta ainakaan tilastoja katsomalla en ole vielä mitään erikoista havainnut.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntuu vaan että Hagman tekee Ruudut eli yksi kausi Ankoissa ja sitten ensikaudeksi SM-liigaan.
En oikein näe pikku-Hakkia palaamassa vielä SM-liigaan, toki ura on nyt ihan viime aikoina ollut melkoisessa alamäessä parhaisiin päiviin katsoen mutta uskoisin että tuon ikäisenä ja kuitenkin kiistatta kovana ja monipuolisena pelimiehenä jaktaa vielä joko NHL-kaukaloissa tai muualla ulkomailla.

KHL voi olla potentiaalinen vaihtoehto, mutta myös Sveitsin liiga saattaa hyvinkin viedä miehen ja perheen mukanaan ja perhettä ajatellen varmasti tämä vaihtoehto ajaa Venäjän edelle. Viihtyivät erinomaisesti Davosissa aikanaan ja moneen kertaan olen kuullut miehen puhuvan pelkkää hyvää kaudestaan siellä, mutta ennen kaikkea en pidä mitenkään mahdottomana ajatuksena että pelaa vielä muutamankin kauden NHL:ssä.

Toivotaan Ducksin ja miehen itsensä kannalta, että nyt on taas tuulta purjeissa ja homma lähtee käyntiin jäällä samaan malliin kuin vielä pari kautta sitten, kun hakkasi kuitenkin se 25 maalia. Tuskin siellä paljon huonompi Nikke jäällä viilettää kuin viimeistä edeltäneellä kaudella.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Freeway-sarjan ensimmäinen osa meni sitten Kingseille rankkareilla. Hiller piti Ducksejä pystyssä radiosta kuultuna. Laukaukset Kingseille 37-24. Teemu heitti häkin jolla hän kuulemma ohitti Brendan Shanahanin ja meni viitossijalle kaikkien aikojen NHL:n ylivoimamaalien listalla.

Maalinteko on edelleen kiven takana. Olisiko sitten niin, että kun se ketsuppipullo lopulta aukeaa, niin sitten niitä tulee oikein kunnolla. Yksi asia mihin olen kiinnittänyt huomiota on se, että ennen vanhaan kun Ankat jäivät selvästi jyrän alle, niin laitettiin rähinäksi ja ruvettiin nahistelemaan oikein kunnolla. Tällä kaudella kai ei ole näin juuri käynyt? En tosiaan ole tuon sikailun ja goonailun puolella, mutta jos se tapahtuu ihan luonnollisesti tunteiden turhautuessa, niin kertoohan se kai ainakin siitä, että tunnetta on pelissä. Tarvittaisiinko sitä tunnetta nyt jollain lailla lisää Ankkojen peliin ja mistä se revittäisiin? Tänään uusi tilaisuus näyttää tunteita Kingsejä kohtaan Ankkalinnassa.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Saadaan Hilleriä kiittää siitä yhdestä pisteestä joka käteen jäi. Oliko laukauksia kahden erän jälkeen kasassa taas jotain 12? Ja mikä helvetin älynväläys oli laittaa Kurtis Foster yrittämään rankkaria? Ja missä oli se karvauspeli, jonka jokainen Ducks -pelaaja sanoo kysyttäessä osaksi joukkueen pelityyliä? Peliä taisi olla 5min jäljellä, tilanne 0-1 ja Ducks näytti enemmänkin pelaavan keskialueen sumppua Tampa Bayn tyyliin, kuin yrittävän saada karvaamalla kiekonriistoja. Joukkue näyttää taas siltä, että mitään itseluottamusta ei ole. Nuoremmat kaverit (alemmat kentät) ei kestä sitä painetta, joka tappiokierteessä olevalla joukkueella tällä hetkellä on. Veteraanit taas (ylemmät kentät) joutuvat kannattelemaan koko joukkuetta harteillaan, ja pitemmän päälle sellainen vaikuttaa peliotteisiin varmasti vaikka kuinka olisi 41-vuotias.

Kokeneita vahvistuksiahan tuonne kaivataan. Hagman on hyvä alku, mutta kukaan täysjärkinen ei näe häntä minään pelastajana. Nyt tarvittaisiin joku sellainen pelaaja, jonka saapuminen ei aiheuta mitään kysymysmerkkejä. Pelaaja, joka on jo todistanut itsensä liigassa. Voin vain kuvitella esim. nyt Kingsin joukkueen mielialan, kun joukkoon on liittynyt Mike Richards. Ennen kauden alkua oikeastaan kaikki alempien ketjujen pelaajat olivat kysymysmerkkejä Parrosia lukuunottamatta. Nyt meillä on Hagman, mutta hänkin on pelaaja jonka ura on ollut laskusuhdanteinen viimeiset pari vuotta. Vaikka Bob Murrayn kädet ovat melko sidotut budjetin kanssa, niin pikkuhiljaa alkaa pännimään nämä toivotaan-toivotaan -ratkaisut. 20 pelin raja on aivan kohta saavutettu, toivottavasti Hagmanin nappaaminen ei ollut ainoa vahvistus.

Itse pelissä positiivisia juttuja oli Hillerin esitys ja se, että puolustettiin edes sen verran hyvin, että Kings sai aikaiseksi vain yhden maalin. Myös alivoima oli totutun hyvää, mutta ei jäähyjäkään voi loputtomasti tappaa menestyksellä. Cogliano pelasi taas hyvän pelin, tuota kaveria kun katsoo Teemun vierellä, näyttää Koivukin hitaalta. Beauchemin oli taas erittäin hyvä, ja myös Sbisa erottui positiivisesti joukosta. Kahden alemman kentän tehottomuutta kuvaa hyvin tilasto tästä ottelusta: Jacquesia (peliaikaa reilut 3min) lukuunottamatta kaikki jäivät ilman laukausta kohti maalia.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Kun ei kulje niin ei kulje. Joukkueen itseluottamus taitaa olla aika nollissa tällä hetkellä, en usko että se paljon muusta kiikastaa kun pelissä pysytään hyvin mukana. Suurin ongelma on mielestäni tällä hetkellä 1.ketjun peli. RPG:n pelityyli on kaikkien joukkueiden tiedossa ja vastustajat pelaavat heidät kylmästi pois maalintekopaikoilta. Getzlaf, Perry ja Ryan pelaavat kulmissa koko ajan eivätkä pääse sieltä pois. Käyttävät mielestäni pakkeja liian vähän, usein roiskaisu viivalta olisi vaarallinen kun Perry kuitenkin tekee tuhoaan maalin edessä, osuu jokaiseen ohjauskiekkoon ja tekee hyvää maskia. Tällä hetkellä tätä Perryn yhtä parhaista avuista ei vaan käytetä.

Viime pelissä Hagman kokeili 3. erässä Perryn ja Getzlafin kanssa ja onnistui aika hyvin. Uskon, että Hagmanin nappaus waiverilta oli hyvä liike kun joukkue vaan pääsisi tästä slumpista.

Cogliano onnistui kahdesti ja on ottanut muutenkin hyvin paikkansa kakkosessa. Puolustuspelikin tältä ketjulta on pikkaisen parantunut, alkukaudesta Saku ja Teemu jäivät usein liian syvälle vastustajan alueelle kun jo mentiin toiseen päähän.

Voittava maalivahtikin tietysti auttaisi. Nyt Anaheimilla on kaksi keskinkertaista maalivahtia. Tässä voi osa olla pakkienkin syytä. Monta maalia on tällä kaudella tehty Anaheimin päähän irtokiekoista, jotka vapaaksi jätetty vastustaja on lapioinut sisään.

Ja Lydman... Viime kauden messias, tällä kaudella selostajilta kuuluu"Lydman gets turned inside out", "Lydman pinches, turnover!" Eilen otti 6 minuuttia jäähyjä 3. erässä kun piti aloittaa kiri.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Suurin ongelma on mielestäni tällä hetkellä 1.ketjun peli. RPG:n pelityyli on kaikkien joukkueiden tiedossa ja vastustajat pelaavat heidät kylmästi pois maalintekopaikoilta. Getzlaf, Perry ja Ryan pelaavat kulmissa koko ajan eivätkä pääse sieltä pois. Käyttävät mielestäni pakkeja liian vähän, usein roiskaisu viivalta olisi vaarallinen kun Perry kuitenkin tekee tuhoaan maalin edessä, osuu jokaiseen ohjauskiekkoon ja tekee hyvää maskia. Tällä hetkellä tätä Perryn yhtä parhaista avuista ei vaan käytetä.

Ainakin molemmissa Kings-peleissä ko. ketju pääsi toistuvasti laidoilta ja kulmista maalin eteen ja tekopaikoille. Se oli Quickin hyvyyttä ja tuuria, kun sisään ei mennyt kuin yksi Perryn yritys.

Jälkimmäisen ottelun Anaheim hävisi Ellisin heikkouteen, muutenhan Ducks oli siinä ottelussa parempi. Ensimmäisessä kohtaamisessa Kings vei kaksi erää peliä miten tahtoi, mutta Hillier pelasi superottelun. Kolmas erä oli minusta Anaheimin ja tasoitus oli ihan ansaittu. Oli Losin hyökkääjien oma vika, kun eivät saaneet kahdessa ensimmäisessä erässä kuin yhden maalin aikaiseksi. Tekopaikkoja oli ainakin kolmeen maaliin.

Tilaston mukaan Anaheimilla oli ekassa pelissä 18 kiekonmenetystä ja Losilla 11, mutta itsestä tuntui, että Anaheimin pakit hukkasivat kiekon ainakin tuplasti tuon määrän. Ja Fowlerin pitäisi käydä enemmän punttisalilla, jätkä on ihan sukka kamppailutilanteissa - melkein kuin pelkäisi kontaktitilanteita.
 

BaronFIN

Jäsen
No onhan tämä nyt huvittavaa 19 pelin jälkeen:

Selänne: 6+12=18
Perry: 7+6=13
Getzlaf: 4+7=11
Ryan: 5+4=9

Yli 40-vuotias papparainen pyyhkii ykkösketjun miljonääreillä lattiaa. Eihän Selännettä vain voi sivuuttaa All Star pelaajia valittaessa. Eihän? Mieshän on jumalauta jumalasta seuraava noilla vuosilla ja tuolla pelaamisella.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Ainakin molemmissa Kings-peleissä ko. ketju pääsi toistuvasti laidoilta ja kulmista maalin eteen ja tekopaikoille. Se oli Quickin hyvyyttä ja tuuria, kun sisään ei mennyt kuin yksi Perryn yritys.

Ei pääse lähellekään samalla tavalla maalin eteen kuin ennen ja maaleja tasakentällisin syntyi 0 kpl. Se on mikä jää viivan alle, 0 maalia. Samanlaista peliä ne pelaa kuin aina ennenkin ja silloin kun se toimii on se hieno katsoa kun vastustajan päässä pyöritään koko vaihto. Nyt se vaan useimmiten jää siihen, että kierrätetään rännin kautta eikä se etene siitä mihinkää kun vastustaja osaa pysyä pelin sisällä ja antaa niiden pyöriä kulmissa. 2.ketju on paljon luovempi tällä hetkellä, vaikkakin alttiimpi kiekonmenetyksiin.

Tilaston mukaan Anaheimilla oli ekassa pelissä 18 kiekonmenetystä ja Losilla 11, mutta itsestä tuntui, että Anaheimin pakit hukkasivat kiekon ainakin tuplasti tuon määrän. Ja Fowlerin pitäisi käydä enemmän punttisalilla, jätkä on ihan sukka kamppailutilanteissa - melkein kuin pelkäisi kontaktitilanteita.

Tältä vaikuttaa minustakin, kiekonmenetyksiä tulee paljon omassa päässä. Lieneekö tämä sitten Carlylen joku ohje, että pelaamalla pitää päästä omista pois, mutta näin se vaan menee. Itse suosisin rumaa roiskimista lasien kautta herkemmin, mutta kai se on sitten vanhanaikaista tyyliä kun nykyään pitää säilyttää kiekkokontrolli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös