Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Anaheim Ducks (1.) – Nashville Predators (4.), Lännen konferenssifinaalit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Largo, 12.05.2017 klo 01.25.

 1. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Jos kannattamasi joukkue lähtee divisioonan kärjestä neljä vuotta putkeen ja pelit loppuvat pleijareissa aina siihen, kun valmentaja ei osaa muuttaa pelitapaa suuntaan tai toiseen, niin kyllähän se korventaa. Ehkä olen sitten se PJ, mutta ainakin itse olen sitä mieltä että Bruce Boudreaun pelikirjassa on vain liian vähän sivuja. Runkosarjassa sillä pärjää, mutta pleijareissa vastustajat scouttaavat tuon pelitavan ja vastaavat siihen. Joukkue on ehkä jopa heikentynyt viime kaudesta, mutta pelaaminen on parempaa. Toki Getzlaf pelaa ihan eri lailla, liekö valmentajalla ollut osuutta siihenkin? Ja siihen alkuperäiseen väittämään sanon että eivät pelanneet lähelläkään samalla lailla kun viime vuoden game7:ssa.
   
 2. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  En ole kaikkia Boudreaun alaisia game seiskoja nähnyt, mutta viime vuonna kyllä silmiin pisti nimenomaan Getzlafin ja kumppaneiden aivan täydellinen katoamistemppu. Samaa olen pistänyt merkille aiemmin ja olenkin ihmetellyt, että miten tuollainen pälvikaljuinen juntti voi olla joukkueensa kapteeni, kun tärkeimmällä hetkellä ei pelaaminen nappaa.

  Valmentajalla on varmasti osuus ollut asiaan Getzlafinkin suhteen, kuten kaikkien muiden pelaajien motivoinnissa. Mutta vaikea uskoa, että pelkkä Boudreaun vaihtaminen on saanut Getzlafin tuollaiseen lentoon.
   
 3. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  Tuostahan on taas puhuttu, että ns. "pelaajien valmentaja" saa luotua runkosarjassa jengiin hyvän hengen, mikä sitten siivittää joukkueen lentoon. Runkosarjassa BB:n näytöt ovat aivan kiistattomat.

  Pudotuspeleissä sitten fokus siirtyy omasta jengistä entistä enemmän myös vastustajaan ja sen pelitapaan, kun pelataan samaa joukkuetta vastaan illasta toiseen. Asioiden mennessä huonosti huippuvalmentajat pystyvät reagoimaan ja tekemään muutoksia. Olen itsekin alkanut kallistua siihen, ettei BB tuolla osa-alueella ole ihan sitä parasta A-luokkaa.
   
 4. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  No joo, turpiin tuli. Tai siis peli hävittiin, mutta ei tuo mitenkään huolestuttavan huonoa suorittamista ollut, varsin tasaista liikettä. Pleksi säilyttää tasonsa kiitettävästi kyllä. Ankat ovat kaksi sarjaa klaaranneet kohtuu vähillä vauriolla, mutta mikä on Keslerin, tärkeän palikan, tilanne nyt?
  Sinänsä olen huono fani, että en osaisi olla maani myynyt mikäli Preds pääsisi finaaliin. Puhumattakaan mestaruudesta, minkä näkisin olevan täysin mahdollista mikäli he tämän sarjan voittavat. Mutta mutta, tästä tulee kunnon vääntö, toivottavasti ilman loukkaantumisia.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Nämä sarjat on aika usein pienestä kiinni, Oilers ja Ducks sekä Ducks ja Predators ovat aika tasaisia pareja. Ilman Tyler Jonhsonin suonevetoa voisi Cooperinkin maine ja ura olla ihan toinen kun olisi tullut karu exit Detroitia vastaan. Yhdessä pelissä voi se kuuma veskakin ratkaista koko homman, kuten Bishopin game 7. Rangersia vastaan. Mutta joo maine pysyy pelaajilla ja valmentajilla niin kauan kunnes se eka kannu tulee. Sitten ollaankin isoja johtajia ja voittajia.
   
 6. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  Näinhän se menee. BB saa ottaa kontolleen kohtuuttoman paljon joukkueidensa sulamisista pudotuspeleissä. Toisessa ääripäässä sitten joku Mike Babcock, joka tuntuu jo saavan suhteettomankin paljon krediittiä esim. Toronton noususta sijalta 30 pudotuspeleihin.
   
 7. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Ei kai sitä mitään voi varmaksi sanoa ja kaikki voi olla ihan sattumaa, mutta jotain siinä Boudreaussa mättää. Vuosi, kaksi, jopa kolme voi laittaa sattuman piikkiin, mutta yhdeksän on jo vaikeampaa. @larzzon voi toki tulla oikaisemaan jos siltä tuntuu. Olit kuitenkin sen pro-boudreaun pj, tai sitten ymmärsin jotain väärin?
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Mitä yhdeksän? Yhdeksän vuotta ilman kannua vai mitä tarkoitat?
   
 9. Largo Jäsen

  Lainaus:
  No, kahdeksan tarkemmin. 4.vuotta Washingtonissa ja 4. Anaheimissa.
   
 10. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Eli se kannu on kriteeri onnistumiselle? Pat Quinn on käsittääkseni aika korkealle arvostettu valmentaja vaikka ei päässyt kannua nostelemaan. Quinnevillellä meni 12 kautta kunnes mestaruus tuli. Vastaavasti taas tekeekö se kannu Bylsmasta hyvän valmentajan?
   
 11. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin. Aivan.
   
 12. Kuppi Jäsen

  Lainaus:
  Alkuperäinen väittämä ei sinänsä ottanut kantaa pelityyliin vaan pointti oli että viime vuonnakin game7:ssa ankoilla oli selkeästi enemmän laukauksia ja maalipaikkoja kuin vastustajalla.

  Ovatpa aika laiskoja nuo muut valkut kun eivät runkosarjassa ikinä viitsi iskeä tohon heikkoon pelikirjaan vaikka sillä on jo noin monta kautta pelattu. Jotenkin sillä pleijareissakin irtosi aina vähintään ne kolme voittoa vaikka siellä BB:tä viedään kuin märkää rättiä. Ei siinä, me nyt vaan ollaan eri mieltä BB:n taidoista joten turha tästä vääntää. Kuten totesit, absoluuttista totuutta on vaikea tietää.

  Noin yleisesti mielipiteeni on kuitenkin että playoffssarjojen suhteen on valtavasti "fooled by randomness" -tyyppistä ylireagointia jossa tappio suurin piirtein yhtä hyvää joukkuetta vastaan johtuu aina siitä että jokin on totaalisen pielessä. Voittojen suhteen taas ylireagointi toiseen suuntaan. Mike Yeo, joka ei missään vaiheessa saanut Minnesotaa minkäänlaiseen lentoon, ei runkosarjassa eikä pleijaressa, olikin tänä vuonna muuttunut väliaikaisesti taktiseksi neroksi.

  Onhan se mahdollista että jotkut ovat parempia playoffvalmentajia kuin toiset, mutta itse uskon erojen olevan erittäin pieniä. Sanoisin että GM:n rooli on huomattavasti isompi playoffmenestyksen suhteen. Voi rakentaa joukkueen jolla pärjää runkosarjassa mutta jossa ei ole kaikkia palasia mitä playoffseissa tarvitaan. Esim WSH:in pudottua kaikki oli Ovin syytä vaikka mies pelasi aika lailla kuten voisi olettaa. Onneksi oli niitäkin viestejä jossa mietittiin mitä voisi olla jos joukkue olisi rakennettu toisella tavalla. Sanoisin tämän olevan paljon lähempänä ydintä kuin Ovin, Holtbyn tai Trotzin suoritukset.

  Menipä aika lailla OT:ksi, ei taida juuri liittyä tähän muuten kuin että odottelen tässä sarjan seuraavaa peliä. En oikein tiedä mitä odottaa, Ducks sai hyvin kiinni pelistä toisessa ja kolmannessa erässä mutta toisaalta jatkoerässä Nashville oli niskan päällä. Tasaista varmaan tulee taas. Jos Perrystä jollain saisi taas maalintekijän niin sitten alkaisi näyttää oikein hyvältä. Myös Vatasella parannettavaa, tällä hetkellä ailahtelee paljon. Muut ankat pelaavat aika lailla tasonsa mukaan, jotkut jopa paremmin. Nashvillestä ekassa pelissä erottui edukseen Johansen. Oli paljon näkyvämpi kuin viime vuoden sarjassa, yllättävän fyysinen myös.
   
 13. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Niin, siellä pelaa 30 joukkuetta ja saatat pelata viikonlopun aikana b2b pelejä täysin erilaisia joukkueita vastaan. Silloin keskitytään omaan pelitapaan, pleijareissa sitten pelataan illasta toiseen samaa vastaan ja silloin keskitytään vastustajan pelitapaan eri tavalla.
   
 14. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Voi Peksi, Peksi. Toivottavasti se joka keväinen sulaminen ei alkanut tästä. Vatasen maalissa täysin väärin sijoittunut ja voittomaalissa jo väistellään kiekkoa. Kyllä ne kenttäpelaajatkin uhrautuu siellä, joten kai sitä odotettaisiin myös Pekalta. Ei yksi huono peli tietysti kaikkea kerro, mutta nyt Anaheimia vastaan kahdessa pelissä jo kolme helppoa maalia, kun kahdessa aiemmassa sarjassa ei mennyt tyyliin ainuttakaan.

  Nashvillen ykköskenttä ja etenkin RyJo on aikamoisessa liekissä. Nyt jos Fischerit ja Wilsonit ym. osasto kaivaisi vielä sen liekin mitä esim. viime keväänä, niin Ankat pitäisi olla täysin löytävissä.
   
 15. Hejony Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi
  Lainaus:
  Hienoa kyllä, että sinunkin kevääseesi saatiin nyt jotain positiivista, kun olet laukannut ympäri palstaa hehkuttamassa Rinteen sulamista, ja nyt jo heti toukokuun puolivälissä mies pelaa yhden huonon ottelun. Pinnat kuitenkin siitä, että jaksoit upealla maltilla todeta, ettei tämä yksi peli nyt välttämättä ihan kaikkea kerro verrattuna niihin kymmeneen ensimmäiseen.

  Työpäivät vaikeuttavat näiden arkiotteluiden seuraamista, ja vain koosteen näin tällä kertaa. Sen perusteella Nashvillelle turha ja kenties kalliiksi osoittautuva tappio, vieraskaukalossa 0-2 johto ja kolme tehtyä maalia pitäisi riittää. Rinteeltä surkea peli, kooste oli vieläpä leikattu niin että jokainen Anaheimin tilanne päättyi maaliin johonkin kolmannen erän puoliväliin mennessä, joten sen perusteella ei todellakaan jäänyt positiivista kuvaa.

  Noh, ei Nashvillellä nyt ainakaan mitään suurempaa hätää näissä vierasotteluissa tainnut olla, joten kotimatseihin pääsevät hyvistä asetelmista. Jotenkin tämä tappio jäi kyllä oman mielen päälle, Anaheim tuntuu väistelevän pahoja luoteja hyvällä menestyksellä tänä keväänä (EDM game 5 esim.), ja tuollaiset kokemukset varmasti kasvattavat joukkuetta. Toivottavasti Ducksien pelit päättyvät kuitenkin jo tälle kierrokselle.
   
 16. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Tämä oli kyllä päivän paras :). Ehkä se on tosiaan se perisuomalainen mielenlaatu minullakin, joka aina ajattelee nämä asiat negaation kautta, vaikka mielestäni varsin positiivinen ihminen olen muutoin. Jos suomalainen pelaa hyvin, niin aina voi pohtia, että kyllä se varmasti seuraavassa pelissä jo pelaa huonosti vai miten sen meni :D. Lupaan kyllä nostaa käden pystyyn virheen merkiksi, jos Pexi & Preds nostelevat kannua tänä keväänä.

  Se on tietysti täyttä totta, että Peksi on tähän asti omasta ja aika monen muunkin mielestä ollut jopa Conn Smythe -vedossa, joten yksi huonompi peli ja yksi helppo maali toisessa (tuplawee)pelissä eivät tietysti isoa kuvaa muuta mihinkään. Predsin bandwagonissa tässä kuitenkin tukevasti tänä keväänä mennään. Aikaisempina vuosina on kuitenkin Viaplay-tilaus lähtenyt kesätauolle heti, kun Chicagon pelit ovat päättyneet, mutta tänä keväänä katsotaan Nashvillen pelit loppuun saakka.
   
 17. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Lainaus:
  Asiahan nyt ei minulle mitenkään kuulu, mutta en mä ainakaan ole @B4rre n viesteistä saanut tuollaista kokonaiskuvaa. Päinvastoin, tunnut olevan Nashvillen puolella (tässä sarjassa).

  Btw. On muuten mielenkiintoiset finaalit edessä, jos Preds ja Pens sinne tiensä selvittävät. Kaikkien mielenkiinto kohdistuu vaan siihen kumpi maalivahti sulaa ensimmäisenä... :D
   
 18. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
 19. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
 20. Largo Jäsen

  Kesler 1-0 Johansen.

  Kesler tekee tismalleen mitä pitääkin, jotta tämä sarja menisi omille. Johansen voisi pitää pään kylmänä. McDavid piti pään kylmänä ja sen verran voisin väittää, ettei Connor ainakaan helpommalla päässyt. Toisaalta Johansen voisi räjähtää kunnolla ja huitaista vaikka muutaman pelin pelikieltoa. Ei haittaisi itseäni. Kesler pelaa aivan äärirajoilla, mutta pleijareissa annetaan pelata kovempaa ja Kesler tietää sen.
   
 21. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
  Muuten ymmärrän pienen sikailun ja rottailun, mutta kyllä noista päähän kohdistuneista voisi ihan kylmästi ajaa ulos. Iskun ei tarvitse olla edes kova, jotta se johtaa aivotärähdykseen. Kolhuja voi parannella jääpusseilla ym, mutta toista pääkoppaa onkin vähän hankalampi hommata. Toki olen hieman kriittisempi asian kanssa, koska kaveri vammautui pysyvästi aivoverenvuodon takia (lajina ei kylläkään ollut jääkiekko).
   
 22. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Predatorsin maalien hylkäykset eivät olleen johdonmukaisia tämän kevään tuomarilinjan kanssa. Ei voi välttyä ajatukselta, että NHL tietoisesti haluaa hämärtää sääntöjä, mikä on maalivahdin häirintää, mikä ei, koska siten sillä on sanomista otteluiden ja ottelusarjojen lopputuloksiin. Meno vitun NBA.

  Kaupasta foliota.
   
 23. Eekenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings
  En nyt ihan ymmärrä millä perusteella nuo kaksi peräkkäistä Nashvillen maalia hylättiin? Varsinkin ensimmäinen noista oli ihan Anaheimin pelaajien omaa estämistä. Oikeus tapahtui voiton myötä onneksi, sen verran yhtä päätyä näytti peli olevan.
   
 24. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Oliskos tuo Montourin maali pitänyt hyväksyä, kun Ekholm siirsi tahallaan maalin pois paikaltaan kiekon lipuessa maaliin? Miten tuo sääntö NHL:n puolella menee?
   
 25. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Ai että mä nautin kun saan nähdä tuon kyrpäorganisaation ottavan kuivana kakkoseen! Siellä pistettiin vielä hulinaksi loppusummerin jälkeen, kun ei siellä muutakaan osata.

  Tasainen peli, mitä kotijoukkue lievästi hallitsi. Rinne oli hieman liian tappiin viritetty, koska ei millään malttanut 100% luottaa puolustajiinsa, vaan yritti pariinkin otteeseen varastaa syöttöä, joista molemmat päättyivät kiekon lirumiseen omaan maaliin. Toinen vain onneksi hyväksyttiin. Toivottavasti Pekka rauhoittuu seuraavaan matsiin ja Ducks jätetään kylmästi nollille, jolloin voidaan käydä finaalipaikka ryöstämässä Kalifornian lämmöstä.

  Hieman tylsempi sarja kokonaisuudessaan ollut kuin idän vastaava, mutta Predatorsin vankkureissa mennään, toivottavasti päätyyn asti, joten pakkohan nämä on katsoa.