Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Anaheim Ducks (1.) – Nashville Predators (4.), Lännen konferenssifinaalit

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Largo, 12.05.2017 klo 01.25.

 1. Largo Jäsen

  Ducksilla vain yksi välipäivä ja huomenna pelit jatkuu. Aloitetaan otteluohjelmalla:

  La 13.5 Predators @ Ducks 4:00
  Ma 15.5 Predators @ Ducks 2:30
  Ke 17.5 Predators vs. Ducks 3:00
  Pe 19.5 Predators va. Ducks 3:00
  Su 21.5 Predators @ Ducks 2:15
  Ti 23.5 Predators vs. Ducks 3:00
  To 25.5 Predators @ Ducks 4:00

  Suomen aikaa.

  Lähtökohtaisesti uskoisin voimasuhteiden olevan Predatorsin puolella.

  Maalivahtipeli:
  Pekka Rinne on ollut ilmiömäinen ja on sitä ollut myös yleensä Ducksia vastaan. Kauhulla muistelen vieläkin viime vuotta, kun Ducks veteli pitkää päätyyn ja Rinne kylmästi siirteli kiekot omille pakeille. Sitä koitettiin väkisin, eikä muuta yritetty. Nyt on erilainen meininki ja pelikirjassa saattaa olla muitakin tapoja päästä hyökkäysalueelle. John Gibson on parhaimmillaan maaginen, mutta täyttä luottoa ei mieheen löydy. Tämä tulee olemaan sarjan kannalta isossa roolissa. Jos Peksi jatkaa tuolla lailla, niin vaikeaa on. Jos taas välillä hörppii ja Gibson puolestaan löytää tasaisen huippuvireen, niin Ducksilla on mahdollisuus.

  Puolustus:
  Nashvillen TOP-4 on mielestäni yksi NHL:n parhaita, ellei jopa paras. Liikkuva ja taitava puolustus, jota vastaan on vaikea pelata. Ducks-puolustus on ihan kiva, mutta vaatii lähes kaikilta huippupeliä pärjätäkseen nopealle Predators-hyökkäykselle.

  Hyökkäys:
  Aika tasan sanoisin voimasuhteiden olevan tässä, joskin annan edgen Ducksilla, koska siellä on kokemusta enemmän. Vaatii Getzlafilta otteisen jatkumista, Perrylta vieläkin pientä heräämistä ja bottom-osastolta satunnaisia onnistumisia, niin kaikki on mahdollista, joskaan helppoa se ei ole.

  Ducksin kokoonpanosta uupuu varmuudella Eaves ja pitkäaikaispotilas, mahdollisesti jo kauden päätteksi eläköityvä Simon Despres. Kevin Bieksa on lähellä paluuta, joskaan en ole täysin varma hänen tarpeellisuudesta. Logan Shaw on myös day-to-day. Eaves ei kuulemma ole edes lähellä, sanoo Bob Murray. Ducksin kentät ovat hieman eläneet ja elävät varmaan jatkossakin. Ainut varma on Keslerin ketju, laidoillaan Silfverberg ja Cogliano. Getzlaf pelaa Perryn, Rakellin ja Ritchien sekoituksen kanssa ja puolestaan kolmonen on jossain Vermetten, Wagnerin ja Kasen muodossa, josta sitten Wagner varmaan nelosessa ja joko Ritchie tai Rakell tässä. Itse ainakin pidin ketjusta Kase-Vermette-Rakell, joka rakennettiin game7:n toisessa erässä Oilersia vastaan. Ritchie puolestaan siirtyi Getzlafin rinnalle ja kiitti ampumalla voittomaalin. Nähdäänkö nämä ketjut myös ensi yönä? Puolustus on myös hieman elänyt, mutta näillä varmaan mennään:

  Fowler-Vatanen
  Lindholm-Montour
  Theodore-Manson

  En ala tekemään mitään syväluotaavaa Predatorsin puolelta. Siihen löytynee joku valveutuneempi käyttäjä.

  Sitten hyvin realistinen veikkaukseni tästä sarjasta:

  Preds in 6.

  Ja vielä PAINT IT ORANGE!

  Olen Ducksin puolella, mutta pessimisti ei pety tai vaan yllättyy positiivisesti.
   
 2. oxymoron Jäsen

  Joskus ehkä kuukausi tai kaksi sitten sanoin, että Subban on ollut joukkueen kolmanneksi paras puolustaja. Pudotuspeleissä ollut tuota viimeistä peliä lukuunottamatta ehkä jopa paras. Eikä se johdu muiden tason laskusta. Muut puolustajat pelaavat kuta kuinkin samalla tasolla kuin silloinkin, mutta Subban on parantanut kevättä kohti huimasti tehden samalla joukkuekavereistaan tehokkaampia.

  Postaan varmaan joka kerta nämä samat videot kun puhutaan ANA-NSH-ottelusta tai -sarjasta, tai Miikka Salomäestä, mutta nyt ne ovat jälleen ajankohtaisia, joten täältä pesee:

  (Viime vuoden ANA-NSH-sarjasta)
  Miikka Salomaki big hit on Corey Perry - Predators vs Ducks (04/27/16) - YouTube
  (Runkosarjasta toissakaudelta?)
  Miikka Salomaki Hits Corey Perry - YouTube
   
 3. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Viimeksi ilmeisesti 3 kertaa vieraissa Nashville voitti Ducksin joista kaksi ekaa 3-2 voitoin. Ja game 7 sitten 2-1 vieraissa ja tuli 3-2 sarjan tappiolta ohi. Onko kellään muistikuvia millaiselta pelit näyttivät vuosi sitten?
   
 4. Fironic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks
  Lainaus:
  Ne näyttivät hirveältä. Siinä omat muistikuvat.

  Onneksi nyt on kevät 2017. Randyn Ducks on näyttänyt vähemmän tuskaiselta kuin Brucen Ducks. Lähden keulimaan ja sanon Ducks in 5.
   
 5. Kuppi Jäsen

  Lainaus:
  Näin kärjistäen Nashville oli parempi sarjan alkupuoliskolla, neljännestä pelistä lähtien Ducks oli kuskin paikalla. Alun tuplaryöstö oli ansaittu. Seitsemäs peli oli samankaltainen kuin ANA-EDM seiskapeli, erona tietysti että silloin Ducks ei tehnyt paikoista maaleja koska BB oli niin paska.
   
 6. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Winnipeg Laine
  Lainaus:
  On se jännä, että pelaajat ei enää osaa paikoista tehdä seiskapelissä sen takia, että penkin takana seisoo joku tietty äijä.

  Mielenkiintoinen sarja tulossa. Uskon kuitenkin, että Predsit vie tämän yllättävän helposti kuudessa pelissä. Rinne pitää yllä vireen ja laaja maalintekosektori tekee tarvittavat.
   
 7. Larionov #8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Yllättävän helposti kuudessa pelissä? Kyllä kuuteenkin peliin mentäessä saadaan sarjaan monta käännettä suuntaan jos toiseen.

  Itse veikkaan, että Anaheim pystyy parhaimmillaan pistämään Predatorsit todella tiukalle. Kokemusta ei tässäkään voi aliarvioida, vaikka Anaheimin kokemukset pääasiassa ovatkin olleet miinusmerkkisiä.

  Toivon Nashvillen menevän jatkoon, mutta ei Ducksien voittokaan yllätys tässä vaiheessa enäö olisi.
   
 8. Hejony Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi
  Lainaus:
  Yleensä toki näin, mutta sen verran komppaan Robua, että esim. joku 2-0 ja 3-1 ottelujohdot sisältävä ja kuudessa poikki menevä ottelusarja voi kyllä helposti tuntua siltä, ettei toinen ollut missään vaiheessa lähelläkään jatkoonmenoa, vaikka melkein täydet ottelut pelattiinkin. Toki riippuu paljon yksittäistenkin otteluiden tuloksista ja tapahtumista.

  Ducks eniten dissaamani jengi näistä jäljellä olevista, ja Preds puolestaan tällä hetkellä suosikkini mestariksi, joten kaippa tämä sarja jännittää henkilökohtaisesti enemmän kuin idän kamppailu. Nashville on ollut vakuuttava, mutta selvinnyt myös sangen helpolla, joten mielenkiintoista nähdä miten joukkue reagoi, jos Getzlafit, Perryt ja muut kusipäät dominoivat kahta ensimmäistä ottelua Anaheimissa.

  Toivotaan Pekan unelmavireen jatkumista ja Predsin nopeaa etenemistä finaaliin. Veikataan Predators kuudessa, ja hieman spesifimmin niin, että jos Ducks vie molemmat kotipelit alkuun, niin he voittavat, ja jos tulee split tai Nashville vie molemmat, niin kantrikaupunki jatkaa.
   
 9. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Lainaus:
  Paskapuhetta, en usko ennen kuin nimim. @Largo tulee vahvistamaan asian :D
   
 10. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Luja luotto Anaheim Duckseihin tässä sarjassa. Eiköhän Rinne sula, jos saadaan vähän painetta sinne maalinsuulle, niin johan Pekan pää alkaa pyöriä. Toisaalta jos Nääsville tästä jatkoon menee, niin ei harmita sekään, koska Rinne.

  Avaimena Duckseille tietenkin on tuon Predsin ykkösen pitäminen kurissa. Uskon siihen lääkkeiden löytyvän Ankkojen koon ja fyysisyyden avulla, siellä Nashvillen ykkösessä kun on vain p(t?)ikku-ukkoja. Ja puolustuksesta Josi, Subban ja Ellis kuriin, niin eiköhän Nääsvillen eväät ole syöty, vai onko siellä ratkaisijoita muissakin ketjuissa ja/tai puolustajissa? Aika vähän näkemäni perusteella. Ja Gibson ei voi Ankkojen maalilla kuin parantaa. Predators ei ole kai koskaan näin pitkälle ennen päässyt, joten eivätköhän he ole ihan tyytyväisiä tähän saavutukseen.

  Miten muuten mahtaa olla Stonerin laita, onko pelikunnossa? Laitan tähän loppuun vielä sellaisen, että jos Stoner voi pelata ja Bieksa on kunnossa, niin ankanpoikaset Montour ja Theodore voitaisiin ottaa pois ja laittaa fyysisemmät vanhat äijät tilalle.
   
 11. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  Ootko katsonu Anaheimin pelejä? Ei varmasti kaiveta jotain Stoneria ohi noiden kahden. Ennemmin sieltä putoaa Vatanen Bieksan tilalta. Noi "nuorukaiset" on ollu todella kovassa vedossa. Theodore pisteissä ja Montour kokonaisvaltaisesti.
   
 12. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Nyt en kyllä täysin ymmärrä miksi mut vedettiin mukaan tähän?
   
 13. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^ No etkö sä vähän niinku oo ton "Ducks hävisi koska Boudreau" -koulukunnan pj täällä JA:ssa?

  e: sori jos oon ymmärtänyt väärin.
   
 14. Amerikanihme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
  Lainaus:
  Jonkinverran on tullut katsottua. Stoneri veti ihan hyvin ennen loukkaantumistaan ja Bieksakin paransi pleijareissa. Nuoret ovat vielä kokemattomia. Theodore tehoili siinä Calgary-sarjan yhdessä vaiheessa, mutta sen jälkeen on suunta ollut alaspäin, viimeisenä vetona nyt tämä Edmontonin seiskapelin maali. Montour ei saa laukaustaan koskaan osumaan maaliin, ja syötötkin ovat liian kovia joukkuekavereille. Mutta ennen kaikkea kaveri on heiveröinen ja tupsautetaan irti kiekosta helposti. Toki Vatasella on sama ongelma, mutta kokemusta huomattavasti enemmän ja mielestäni Samin kehityssuunta on viime aikoina ollut ylöspäin. Seiskapelissä nyt pari kolme maalinpaikkaa ja hieno syöttö voittomaaliin. Ja Samihan pelaa tunnetusti hyvin yhteen Stonerin kanssa.

  P.S. Mutta siis vakavasti puhuen epäilen, ettei Stoneria päästetä tähän paikkaan pelaamaan. Kunhan ajattelin kirjoittaen. Theodore -> Bieksa lienee mahdollisuuksien rajoissa.
   
 15. Fowler Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks
  Samaa mieltä että Theodore ja etenkin Montour ovat olleet todella kovia. Theodore mokasi game sevenissä joo, mutta muuten erinomainen. Stoneria ei varmasti peluuteta noin nopeaa joukkuetta kuin Nashvilleä vastaan. Bieksalla on Carlylen luotto joten hänet ennemmin nähdään kentällä.

  Montour on omaan silmääni ollut niin kova, että veikkaan ettei Samia Anaheimissa ensi kaudella nähdä.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vatanen ja Montour olivat tänään Ducksin heikoimmat pakit. Manson pelasi varsin hyvin.

  Parempaa otetta ekaan peliin myöhemmin, unien jälkeen. Nyt tyydyn toteamaan, että Ducks oli suurimman osan pelistä niskan päällä ja sai paremmat maalipaikat. Ja niitä oli paljon. Predatorsin puolustus ei ollut niin hyvä kuin pelkäsin, vaikka loistava se olikin. Rinne oli aivan tolkuttoman hyvä. Ihan sairas peto. Ensi pelistä voitto.
   
 17. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Jotain on maailmassa oikein, jos jatkoaikamaali tehdään Corey Perryn pään kautta. Nashville splittaa Anaheimissa, voittaa molemmat kotona ja katkaisee sarjan sitten kutosessa kotona.
   
 18. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  Omasta mielestäni Preds oli varsinkin ensimmäisessä erässä selvästi parempi, vaikka Ducks sai ensimmäisellä vedollaan maalin. Nashville näytti todella hyvältä ensimmäisessä erässä. Voi spekuloida, näkyikö edellisen sarjanrasitus vielä Anaheimin otteissa.

  Toisessa erässä Ducks sai otteen, osittain kahden perättäisen Predsin jäähyn vuoksi. Olisihan siinä kolmannenkin putkeen voinut viheltää, kun Getzlaf kampitettiin, mutta vähemmän yllättäen pilli ei enää soinut.

  Kokonaisuutena molemmille siunaantui aivan tarpeeksi saumoja pelin voittamiseen jo 60 minuutin aikana. Kummankin yv oli heikkoa, ja pelin taso kärsi siitä, että kahdessa viimeisessä erässä pelattiin niin paljon erikoistilannekiekkoa. Varsinkin Prsedsin yli minuutin 5vs3-ylivoima oli luokatonta. Viihdearvon kannalta olisi toivottavaa, että jatkossa jäähyjä ei nähdä yhtä paljon tai joukkueet saavat yv:nsä kuntoon.

  Voittomaali oli sitten osoitus siitä, miten Nashville uskaltaa käyttää puolustajiaan hyökkäyksen tukena. Kaikkihan lähti siitä Ekholmin röykeästä ajosta maalille. Kaaoksen jälkeen kiekko viivaan Subbanille, joka myy Ducksin peitolle lämärin ja pelaa one-timerin Nealille.

  Preds sai tänään kaksi kolmesta maalistaan kimmokeiden kautta ja Kesler taisi jättää pelin kesken, kun söi kumia Subbanin lämätessä. Huonoa tuuria toisaalta, toisaalta selvää on, että vetolinjojen peittäminen joskus johtaa myös kimmomaaleihin vastustajalle ja omien loukkaantumisiin.
   
 19. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Erittäin tasainen peli. Sanoisin ehkä jopa lievää Predatorsin hallintaa, varsinkin ottelun alku mitä vieraat veivät ihan mielin määrin. Molemmat maalivahdit olivat erinomaisia.

  Pelin intensiteetti ei ollut ihan niin kova kuin etukäteen odotin ja yleisö oli mielestäni erittäin vaisu. Itse asiassa halli näytti jopa puolityhjältä, mikä kertonee kyllä karua kieltä paikallisesta jääkiekkokulttuurista.

  Predators oli täysin kuskin paikalla jatkoerässä ja oli mielestäni oikeus, että vieraat saivat kairattua sitä kautta voiton. Getzlaf oli jälleen yksi kentän kuninkaista, ei voi kuin ihailla minkälainen pelillinen liideri tuosta laiskasta tuittupäästä on kuoriutunut. Kärkisentteriin ei tule tämä sarja kaatumaan. Vatanen jäi myös mieleen, mutta ei hyvässä. Ei avaudu minulle, miten Vatanen voi pelata Ducksin puolustuksesta toiseksi eniten. Umpisurkeita ratkaisuja kiekon kanssa jatkuvalla syötöllä, hävittyjä kaksinkamppailuja ja alivoimalla ei tainnut Sami onnistua kertaakaan kiekon purkamisessa. Yleisesti katsottuna kyllä Predatorsin puolustus on valovuoden Ducksin vastaavaa edellä oikeastaan kaikilla osa-alueilla, mutta erityisesti hyökkäyksien tukemisessa. Hyökkäyksen suhteen onkin sitten paljon tasaisempaa, Ducksin kärjen ollen melkoisen paljon terävämpi.

  Tästä tulee kyllä vielä jännä sarja.
   
 20. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Lainaus:
  Kyllähän tuo syö tunnelmaa, mutta kiekkokulttuuria enemmän syy taitaa vain olla normaalia aikaisemmassa alkamisajassa, perjantainruuhkista ja turvatarkastuksessa, joka sekin saattaa olla tavallista pidempi

  Helppo sanoa, että tule hallille ajoissa, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Yhtä tyhjiä alahyllyjä näkyy pelin alussa usein NBA:n pudotuspeleissä, ja syy on palautettavissa noihin seikkoihin ja niiden yhteisvaikutukseen.
   
 21. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  En tiedä hallin tarkkaa maantieteellistä sijaintia tai Anaheimin infrastruktuuria, mutta eihän tuo paikka mikään suurkaupunki ole. Joten se, että vielä kolmannessa erässä ja jatkoajalla oli tyhjää, ei kyllä selity ruuhkilla tai turvatarkastuksilla. Eikä tuo puoli seitsemän aikaa illalla oleva alkamisajankohtakaan nyt mikään iltapäivämatsi kuitenkaan ole.
   
 22. Kuppi Jäsen

  Tasainen oli peli. Predsiltä erittäin hyvä ensimmäinen erä, olisi ansainnut johtaa sen jälkeen. Toisessa erässä Ducks pääsi peliin mukaan ja loi jatkossa paremmat paikat. Jatkoajalla Nashville otti taas otteen ja lopulta ratkaisikin. Aika lailla 50/50 peli, Ducksilla ehkä himpun verran enemmän vaarallisia maalipaikkoja mutta Predsillä enemmän vetoja ja kuin tarpeeksi laukoo niin jossain vaiheessa pomppii. En muista aikaisemmin nähneeni että kaksi maalia tehdään vastustajan pään kautta, nykyänärin hienouksia.

  Lainaus:
  Kesler oli juuri kentällä maalia edeltävässä vaihdossa joten en tiedä mistä Mäkinen keksi hänen loukkaantuneen.

  Lainaus:
  Peli taisi kyllä olla loppuunmyyty. Pelin alussa oli tosiaan paljon tyhjiä paikkoja, mutta kyllä siitä täyttyivät enkä enää toisessa erässä huomannut että niitä olisi, @SaucerPass :in selitys varmaan aika lähellä totuutta. Tunnelma tosiaan vaikutti vaisulta. Ainakin minulla Viaplayn katsomoäänet olivat epäsynkassa koko pelin, en tiedä vaikuttiko asiaan.
   
 23. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Kyllä se itse asiassa näköjään täyttyi kolmanteen erään mentäessä, nyt kun kävin nopeasti asian vielä tarkistamassa.

  Itsekin kiinnitin huomiota tuohon katsojien ääneen. Ikään kuin joku olisi ollut miksauspöydän ääressä ja täräyttänyt nauhalta huutoa tietyissä kohdissa. Hieman koomista kevennystä.
   
 24. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  @SaucerPass Olet oikeassa siinä, että ensimmäinen erä oli selkeästi Predsin. Sen jälkeen mentiin jatkoajalle asti ankkakomennossa.

  Mitä tulee tuohon Orange Countyn alueeseen - ja yleisemminkin Kalifornian urbaaneihin alueisiin - niin ruuhkat ovat iltapäivisin todella valtavia. Tämä johtuu ilmiöstä joka tottelee englanniksi nimeä suburban sprawl. Kenties esikaupungistuminen osuisi suomalaisena terminä aika lähelle, vaikkei aivan 1:1 toimikaan. Idea on kuitenkin se, että kaupunkialueiden keskusta on pieni ja siellä asuu vain vähän ihmisiä (usein enemmän vähävaraisempia kuin hyvin toimeentulevia). Esikaupunkialueet ovat puolestaan väljästi ja laajasti asuttuja keskuksettomia kaupunkitiloja, joissa auton käyttö on pakollista. Esimerkiksi Floridassa Tampan ja Melbournen välinen nelostie on joka päivä alusta loppuun täysin tukossa. Sama tilanne on monessa paikassa Kaliforniassa. LA:ssa ja sen lähiympäristössä tilanne on suuren asukasmäärän takia varmasti vaikea.

  Itse matsi oli kyllä myyty loppuun.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hivenen se oli Predsin hallintaa ja siinä mielessä vieraille ansaittu voitto. Halli oli tosiaan alkuun puolityhjä ja mietinkin, että miten voi tässä vaiheessa kautta olla noin paljon tyhjiä paikkoja, mutta loppua kohden rupesi olemaan täyttä? Mukavan fyysistä peliä ja mielenkiintoista seurata tuota Johansenia kuinka paljon jaksaa tökkiä Getzlafia ja Kesleriä joilta kyllä irtoaa takaisin päin puutavaraa myös. Subban ja Neal ovat myös aina mukavia seurattavia näin neutraalina katsojana kuten myös ankkojen puolelta Perry joten tässä mielessä tästä sarjasta on tulossa kyllä mielenkiintoinen!