Ammattiyhdistysliikkeet – duunarin asialla?

  • 1 404 326
  • 15 508

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ihan puhdas kiristystoimenpide tuo on, jolla valmistaudutaan perjantain neuvotteluihin. Ei tarvitse arvailla, miten rakentavassa hengessä ja sovinnonhaluisesti ay-liike on paikalle saapumassa.

Hallitus voi saman tien muuttaa lakiesitystä siten, että poliittiset lakot kielletään kokonaan, ja sekä ay-liike että laittomiin lakkoihin osallistuvat yksilöt ovat täydessä korvausvelvollisuudessa aiheuttamistaan vahingoista.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä "neuvottelussa" on vain yksi demokraattisesti valittu osapuoli, ja se on hallitus.
Tässä se oleellinen. Suomen kansa äänesti antoi viime kevään vaaleissa vahvan mandaatin poliittiselle oikeistolle harjoittaa oikeistolaista politiikkaa. AY-väelle saavutetuista eduista luopuminen on toki vaikeaa, mutta eikös tällä menolla ole 2027 vasemmiston vuoro luotsata Suomi-laivaa?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Mahtavaa tuo livenä tuleva AY-katujengin itku.

Missä on reflektio Suomen surkeaan taloudelliseen tilanteeseen? Missä on reflektio siihen, että muutokset, joista he aiheuttavat toimillaan miljarditappiot ovat triviaaleja suurimmalle osalle työntekijöitä - julkisiin tukiin pitänee 10 miljardia vuotavan valtion tehdäkin... Niin ja nyt pitää tehdä enemmän kun saavat muutaman miljardin haittaa näillä kansantaloudelle.

Valtaa ilman vastuuta. Sitä on ammattiyhdistystoiminta.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Hyvä että Orpo kutsui kaikki edustajat koolle ja sovittelijankin, taisi ymmärtää että neuvotteluilla paras tulos. Satosesta kun tähän ei ollut.
Kyllähän se olisi juurikin näin. Mutta jos toinen osapuoli ei tuo mitään oikeita vaihtoehtoja neuvotteluihin niin eihän niillä mihinkään päästä. Kokolailla päivänselvää minusta on, ettei hallitus nyt voi perääntyä ilman vaihtoehtoisia ratkaisuja menettämättä arvovaltaansa.

Kuten Satonen on moneen kertaan todennut, viimeksi neuvoteltiin kuukausikaupalla mutta tuloksena oli liiallisen kahvinjuonnin aiheuttama löysä vatsa. Karrikoidusti.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Toivottavasti vihdoin puututaan yritystukiin/verotukiin kuten eläkkeisiin. Säätiöiden verotusta unohtamatta. Kehitysyhteistyörahoista voisi leikata myös enemmän.

Tuskin mikään hallitus näihin puuttuu, joka valitettavaa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Aa että OMXHPI varmasti kiitää...
Investointihalukkuus maahan kasvaa varmasti kohisten.
Itse saan olla tyytyväinen omaan taloudelliseen tilanteeseen ja lapsetkin selviää nnäillä rahoilla eläkkeelle asti. Mitään vähäosaisten apua en tuon lakon toteutuessa jatka enää koskaan, vaikka sitä on tähän asti tullut harrastettua melko paljon.
Jokainen huolehtikoot omista orgasmeistaan niinkun ammattiliitotkin näyttävät tekevän. Ei minunkaan tarvitse enää solidaarinen olla.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Notta sellaasta sieltä sitten tuli. Eipä yllättänyt millään lailla. Ei muuta kuin kansi kiinni ja kuulemiin. Orpo voisi nyt sanoa, että lopetamme kaikki taloustilanteen parantumiseen tähtäävät toimet ja annamme Suomen talousasiat EU:n ja EKP:n hoiviin.

Tosin sitten jälki tulee olemaan vielä monin verroin julmempaa kuin näillä hallituksen suunnitelmilla. Ja nämä tahot eivät tule katsomaan ketkä näistä toimista tulevat eniten kärsimään. Sitä nämä AY-idiootit eivät ole eivätkä koskaan tule ymmärtämään. Sitten on ihan turha vinkua, kun iso viikate alkaa niittämään.

Edelleenkin, omaan jalkaan AY-liike tässä vaan ampuu ja rankasti ja sitäkään he eivät näytä ymmärtävän, kuten myös joidenkin lakkojen tukijoiden kommentit täälläkin hyvin osoittavat. Kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa. Osuu kyllä niin naulan kantaan tähän porukkaan tämä vertaus, että voi pojat.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kyllähän se olisi juurikin näin. Mutta jos toinen osapuoli ei tuo mitään oikeita vaihtoehtoja neuvotteluihin niin eihän niillä mihinkään päästä. Kokolailla päivänselvää minusta on, ettei hallitus nyt voi perääntyä ilman vaihtoehtoisia ratkaisuja menettämättä arvovaltaansa.

Kuten Satonen on moneen kertaan todennut, viimeksi neuvoteltiin kuukausikaupalla mutta tuloksena oli liiallisen kahvinjuonnin aiheuttama löysä vatsa. Karrikoidusti.
Mitä porkkanaa EK:lla on neuvotteluille.
Ainakin on toivottu työntekijöiden edustusta työpaikoilla suuremmissa määrin, kuten Ruotsissa. Taidettu esittää myös työntekijöiden tulkintaoikeutta. Onhan myös ehdotettu että yritystukiin puututaan, jonka asiantuntijatkin allekirjoittavat. Kuten säätiöiden verotuksenkin.

Ymmärrän että leikataan. Mutta leikkaukset pitäisi kohdistaa myös yrittäjiin, säätiöihin, eläkkeisiin. Nyt ne kohdistuu lapsiperheisiin, opiskelijoihin, työttömiin ja työläisiin.

Käsitin että Satosen toimesta järjestettiin seminaareja eikä aitoja neuvotteluja ollut.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Antavat kyllä oivan esimerkin miksi poliittisialakkoja tulisi rajoittaa.

Tulee kyllä talous sakkaamaan hyvin ennen heinäkuuta kunnes saadaan lait voimaan.

Piiruakaan toivottavasti ei hallitus anna periksi, ei voi kiristyksen edessä antaa periksi demokraattisesti valittu hallitus.
 
Täytyy vielä todeta, että ammattiliitot ovat nyt nimenomaan kohdistaneet toimensa suuryritysten toimintaan, eli sinne neuvottelupöydän toiselle puolelle. Näinhän se työelämäneuvottelu menee. Jos työnantajapuoli alkaa sanella hallituksen tukemana, niin silloin duunaripuoli satuttaa omilla toimillaan vastapuolta.

Katsotaan, löytyykö neuvotteluhalukkuutta vai ei. Siitä vain työnantajat automatisoimaan sitä satama- ja kuljetusalaa ja innovoimaan niin maan perkeleesti, jos kerta sillä tästä päästään, kuten Jatkoajan viisaiden neuvosto täälläkin on jo raakkunut. Siihen asti: sitä saa mitä tilaa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Missä on hallituspuolueiden vastuu vaaleja edeltävistä lupauksistaan (ja valheistaan) ja nykyisestä leikkauspolitiikasta?
Mielipidemittausten mukaan hallituspuolueilla on edelleen kansa tuki. Suurin osa kansalaisista ymmärtää, että + 6 miljardin leikkaukset tuntuu ja näkyy kansalaisten kukkaroissa ja työelämässä. Samoin ymmärretään, että yksikään puolue ei tule vaaleissa saamaan yli 50 % kannatusta, joten hallitusohjelma on aina monen osan summa vaalipuheista riippumatta.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Kuten jo viime kevään ahtaajalakon yhteydessä oli keskustelua, toivottavasti satamien automaatio saataisiin pian toteutukseen. Liian pieni porukka kykenee pitämään kansantaloutta talutusnuorassaan.
Tämä olisi kyllä aivan ykkösprioriteetti tälle valtakunnalle. Bonuksena kaikkien muiden hyötyjen päälle siihen se mielihyvä, että ahtaajakööri saa hakea uusia töitä jostain toiselta alalta.
 

Jani.S.Petke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tilliliha
Hallituksen kaavailemat toimet ovat luonteeltaan ylimitoitettuja osuessaan vain tiettyihin kansanosiin, joilla siis lähtökohtaisestikin menee huonommin kuin muilla, toinen seikka mikä tästä paistaa selkeästi läpi on ajatus saada liitot, ja sitä kautta duunarit polvilleen. Tuo sumuverhomainen länkytys asian talouspoliittisesta välttämättömyydestä on suuren luokan teatteria, näiden toimien kokonaisvaikutus tulee toteutuessaankin olemaan negatiivinen, varsinkin jos osaa yhtään nähdä ihmisen ihmisenä, eikä vain tuotantovälineenä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Eikä tässä vielä kaikki. Myös Teollisuusliitto kertoo liittyvänsä mukaan kahden viikon lakkoihin, jotka kohdistuvat raskaaseen prosessiteollisuuteen ja samoin Sähköliitto ryhtyy toimiin ja kertoo asiasta tarkemmin myöhemmin tänään. Sitten tulee myös jotain muuta vielä liittojen puolelta tänään, josta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Nyt yritetään tosissaan vesittää ek-vaalien tulos liiton miesten toimesta, mutta eiköhän hallitus tämänkin paskomisyrityksen kestä, koska ovat päättäneet noudattaa hallitusohjelmaa, kuten heidän pitääkin tehdä. Demokratia on koetuksella, mutta eiköhän tästäkin selvitä ja lopulta tämä änkyröinti kääntyy isomminkin Hakaniemen johtajia vastaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Täytyy vielä todeta, että ammattiliitot ovat nyt nimenomaan kohdistaneet toimensa suuryritysten toimintaan, eli sinne neuvottelupöydän toiselle puolelle.
Voi, elämän kevät sentään, jos ymmärrys on tällä tasolla. Siitä kärsivät aivan kaikki vientiyritykset kokoon katsomatta. Nämä toimet eivät todellakaan kohdistu vain suuryritysten toimintaan. Isoilla firmoilla sentään on pääsääntöisesti kassa kunnossa selvitäkseen tällaisistakin tilanteista, mutta huomattavasti vaikeampaa se on pk-sektorilla.
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
satama- ja kuljetusalaa ja innovoimaan niin maan perkeleesti, jos kerta sillä tästä päästään, kuten Jatkoajan viisaiden neuvosto täälläkin on jo raakkunut. Siihen asti: sitä saa mitä tilaa.
Kyllä, nämä automaatiosointi puheet on yhtä naurettavia kun puheet että paperimiehet lakkoilulla lopetti tehtaita. Automaattiset satama/kuljetustoiminnot tulee tulevaisuudessa aivan auringonvarmasti tekee ahtaajat sitten mitä tekee, eikä nämä lakkoilut niitä nopeuta eikä hidasta, samalla tavalla kun lopetetut paperitehtaat olisivat lopettaneet lakkoiluista huolimatta.

Itse toivon että lakkoihin ei mennä ja jonkunlainen sopu saataisiin, vaikka tähän talviloman perään parin viikon lisäloma maistuisi eikä siitä juuri taloudellistakaan tappiota tulisi.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vaikka en alalla enää olekaan, hienoa olla AKT:n jäsen. Todellakaan tässä aleta Orpon ja saksikäden edessä nöyristelemään.

Joo periaatteen vuoksi, vaikkei mitään ratkaisuja olekaan "EI" sanomisen lisäksi. Maan talous suossa, muutokset minimaalisia työssäkäyvälle ja pakollisia julkisiin tukiin maalle, jolla ei ole niihin varaa. Niin tehdäänpä tässä tilanteessa muutama miljardi lisää tappiota maalle; TORILLE! HIENOA!
 
Viimeksi muokattu:
Mielipidemittausten mukaan hallituspuolueilla on edelleen kansa tuki. Suurin osa kansalaisista ymmärtää, että + 6 miljardin leikkaukset tuntuu ja näkyy kansalaisten kukkaroissa ja työelämässä. Samoin ymmärretään, että yksikään puolue ei tule vaaleissa saamaan yli 50 % kannatusta, joten hallitusohjelma on aina monen osan summa vaalipuheista riippumatta.
Jos hallituspuolueiden toimilla on noin suuri tuki, niin siinä tapauksessahan ammattiliittojen lakkotoimet tyssäävät varmaan jäsentensä keskuudessa epäsuosittuina hyvinkin pian. Mielipidemittaukset tosin kertovat, että nämä toimet ovat liittojen jäsenten keskuudessa suosittuja.

Mikäli viestisi viimeinen virke taas olisi totta, niin hallituspuolueet tuskin olisivat ehdoin tahdoin ottaneet niin suurta roolia työmarkkinoilla ja nimenomaan vain toisen osapuolen hyväksi.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Mitä porkkanaa EK:lla on neuvotteluille.
Ainakin on toivottu työntekijöiden edustusta työpaikoilla suuremmissa määrin, kuten Ruotsissa. Taidettu esittää myös työntekijöiden tulkintaoikeutta. Onhan myös ehdotettu että yritystukiin puututaan, jonka asiantuntijatkin allekirjoittavat. Kuten säätiöiden verotuksenkin.

Ymmärrän että leikataan. Mutta leikkaukset pitäisi kohdistaa myös yrittäjiin, säätiöihin, eläkkeisiin. Nyt ne kohdistuu lapsiperheisiin, opiskelijoihin, työttömiin ja työläisiin.

Käsitin että Satosen toimesta järjestettiin seminaareja eikä aitoja neuvotteluja ollut.
Olen pahoillani että minulla on hieman yksioikoinen käsitys mutta minusta EK tarjoaa pöytään kohtuullisesti palkattuja työpaikkoja jatkossakin. Mutta ei tällä menolla.

Yritystukia saa puolestani leikata ja säätiöitä tulisi ehdottomasti verottaa. Kuten myös AY-liikkeitä. Ei taida enää yleishyödyllisyys niiden kohdalla täyttyä...

Missään tapauksessa en ole sen kannalla että yrittäjiltä leikataan yhtään mitään. Meidän tulee jatkossakin tehdä yrittämisestä sekä mielekästä että taloudellisesti kannattavaa. Sillä luodaan työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja ja hyvinvointia.
 

Alejandro

Jäsen
Kyllä, nämä automaatiosointi puheet on yhtä naurettavia kun puheet että paperimiehet lakkoilulla lopetti tehtaita. Automaattiset satama/kuljetustoiminnot tulee tulevaisuudessa aivan auringonvarmasti tekee ahtaajat sittenmitä tekee, samalla tavalla kun lopetetut paperitehtaat olisivat lopettaneet lakkoiluista huolimatta.
Ja tämä on vain hyvä asia. Jos voimme korvata ihmistyövoiman koneilla, niin sitten tätä vapautuvaa resurssia voidaan kohdistaa muihin hommiin. Tulevaisuudessa ei kaikkien tarvitse tehdä niin paljon töitä, koska koneet vievät ison osan työkuormasta. Näin siis ideaalitasolla, mutta itse ainakin uskon positiiviseen kehitykseen automatiikan ja robotiikan saralla.

Tietysti joku voi nähdä nämäkin suunnitelmat vain porvareiden metkuina ja köyhien kyykyttämisenä, mutta näinhän sitä aina ilmenee vastarintaa suurten muutosten yhteydessä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tässä tilanteessa nyt hallituksella ole muuta vaihtoehtoa kuin syödä paska ja mennä eteenpäin. Joskus tämä kiristäjien katras on laitettava kuriin ja se hetki on nyt tullut. Eihän tällaisen perseilyn voi antaa jatkua tulevaisuudessa ja nyt onneksemme hallitus tekeekin juuri oikeita toimenpiteitä rajatakseen liittojen mahdollisuuksiin tehdä tuhojaan vastaisuudessa. Lyhytaikainen (joskin helvetin kallis) harmi nyt, mutta tulevaisuus palkitsee.

Kiitettävästi on hallituksen yhtenäisyys pysynyt, ja eiköhän pysy vastaisuudessakin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Joo periaatteen vuoksi, vaikkei mitään ratkaisuja olekaan "EI" sanomisen lisäksi. Maan talous suossa, muutokset minimaalisia työssäkäyvälle ja pakollisia julkisiin tukiin maalle, jolla ei ole niihin varaa. Niin tehdäänpä tässä tilanteessa muuta miljardi lisää tappiota maalle; TORILLE! HIENOA!
Niin ehdotetaan yritystukiin/verotukiin puuttumista, kuten säätiöiden verottamista. Molempien puolesta puhuvat asiantuntijat. Esitettiin myös kehitysyhteistyörahojen leikkuuta joka onneksi tehtiin.
Halutaan firmoihin työntekijöiden edustusta paremmin kuten Ruotsissa. Kuten myös työntekijöiden tulkintaoikeutta. Taidettu myös ehdottaa listaamattomien yritysten verotuksen kiristämistä.
Eli jotain ehdotuksia on toki.

Hyvä että Orpo neuvottelee.
 
Voi, elämän kevät sentään, jos ymmärrys on tällä tasolla. Siitä kärsivät aivan kaikki vientiyritykset kokoon katsomatta. Nämä toimet eivät todellakaan kohdistu vain suuryritysten toimintaan. Isoilla firmoilla sentään on pääsääntöisesti kassa kunnossa selvitäkseen tällaisistakin tilanteista, mutta huomattavasti vaikeampaa se on pk-sektorilla.
Ei tässä ole kyse minun ymmärryksestäni. Tämä on ihan liittojen johtajien äsken ääneen lausuma tarkoitus näillä toimilla. Varmasti siinä kärsivät muutkin vientiyritykset, mutta sellaista se on, kun pyritään lakkoilemaan vaikuttavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös