Menee samaan kategoriaan, kuin verotuksen keventymisen toivominen. Haluttaisiin maksaa vähemmän veroja, mutta sitten valitetaan, kun yhtenä päivänä ei saa esim. ravintolaansa asiakkaita, koska pitkälti verovaroin kustannettu julkinen liikenne on lakossa. Tai ei saada lapsia pitkälti verovaroin kustannettuun päivähoitoon.Tai sitten pöyristyminen siitä, millaisia menetyksiä yritykset kokevat yhden päivän lakon vuoksi kun samaan aikaan ajetaan työntekijöille yhden päivän palkan leikkaamista sairastumisen vuoksi.
Ymmärrän sinänsä valittamisen korkeahkosta verotuksesta, mutta täytyisi muistaa, että niillä verorahoilla on melkoinen vaikutus lähes meidän kaikkien työpaikkoihin. Jos ei suoranaisesti, niin välillisesti ainakin siten, että työntekijät eivät pääse töihin tai asiakkaat paikalle julkisen liikenteen lakkojen vuoksi.
Sekin tuntuu usein keskustelussa unohtuvan, että se työntekijän palkaton sairauslomapäivä on pois työntekijän palkasta ja tätä kautta kulutuksesta. Voihan jonkun ravintolan kohdalla käydä niin, että kuukauden asiakasmäärä tippuu muutamalla kymmenellä henkilöllä, koska nämä saavat pienemmän palkan tililleen. Varsinkin, jos osuu vaikkapa kaksi sairaustapausta eri aikaan kuukauteen, niin kahden päivän päivän palkka jää saamatta.
Varsinkin duunarialoilla nämä menetetyt sataset voivat hyvinkin olla niitä rahoja, joita laitettaisiin kulutukseen esim. ravintoloiden tai viihdetapahtumien muodossa. Palkaton sairauslomapäivä syö kuitenkin nämä rahat työntekijältä pois ja jos muuten raha menee elämän perustarpeisiin, niin kyllä ensimmäisenä aletaan karsimaan ns. ylimääräisiä menoja, mallia ulkona syöminen ja viihdetapahtumat.