Loogisintahan tuossa tilanteessa olisi, jos henkilökunta menisi lakkoon protestoidakseen vähennyksiä.Suht hupaisaa tähän maailmanaikaan AKT:n aloittaa yt-neuvottelut yhdeksän hengen irtisanomisesta taloudellisin perustein.
Loogisintahan tuossa tilanteessa olisi, jos henkilökunta menisi lakkoon protestoidakseen vähennyksiä.Suht hupaisaa tähän maailmanaikaan AKT:n aloittaa yt-neuvottelut yhdeksän hengen irtisanomisesta taloudellisin perustein.
Loogisintahan tuossa tilanteessa olisi, jos henkilökunta menisi lakkoon protestoidakseen vähennyksiä.
Joo ja kaikki liittoon kuuluvat kuljettajat ja ahtaajat myös lakkoon pahaa työnantajapuolta vastaan.Loogisintahan tuossa tilanteessa olisi, jos henkilökunta menisi lakkoon protestoidakseen vähennyksiä.
Kaikkea sitä saakin lukea. Pienet työntekijäressukat siis masinoivat näitä lakkoja ihan omatoimisesti keskenään? Oikeastiko?Siis tottakai kerrotaan totuutena tuollainen mahdollinen haittavaikutus ja sen ihmiset ostaa heti. Näin saatiin kätevästi työntekijöistä rosvoja joita voi nyt sitten haukkua ja moralisoida. IS on erittäin värittynyt media ja tekee juttuja eniten maksavan agendalla.
Paskat vaan ammattiyhdistykset, jotka käyttävät kollektiivista painostusta EK:ta kohtaan. Näin se viesti menee paremmin perille kun joukossa on voimaa.Kaikkea sitä saakin lukea. Pienet työntekijäressukat siis masinoivat näitä lakkoja ihan omatoimisesti keskenään? Oikeastiko?
Vielä kun sen voiman saisi kanavoitua johonkin tuottavaan, rakentavaan tai uudistavaan, eli johonkin sellaiseen toimeen, millä maan talous saataisiin pelastettua.Paskat vaan ammattiyhdistykset, jotka käyttävät kollektiivista painostusta EK:ta kohtaan. Näin se viesti menee paremmin perille kun joukossa on voimaa.
Me työssäkäyvät kannamme joka päivä kortemme kekoon. Jos se ei riitä niin sitten ei riitä. Työssäkäynti jo tarpeeksi vaikeaa niin ei sitä saa enempää vaikeuttaa. Ja työttömänä oleminen vasta onkin vaikeaa ei sitäkään voi enää vaikeuttaa.Vielä kun sen voiman saisi kanavoitua johonkin tuottavaan, rakentavaan tai uudistavaan, eli johonkin sellaiseen toimeen, millä maan talous saataisiin pelastettua.
Eli et tajua systeemiä... se on pelkkä kassa. Ei se tue yhtään ketään tai mitään.Maksan oikein mielelläni tuon erotuksen (n. €5/kk) ihan vaan sen vuoksi, että saan itse päättää otanko osaa Demareiden ja Vasemmiston vaalikampanjaan vaiko en...
Eli sen sijaan että muutokset tehtäisiin Suomessa vapaaehtoisesti, niitä vastaan hangataan hamaan tappiin ja odotetaan, että samat asiat pakotetaan vuosien päästä tehtäväksi monta kertaa pahempana EU-tasolla. Tähänhän me tällä nykysysteemillä ollaan vääjäämättä menossa, kun kaikista leikkauksista kieltäydytään, koska ne eivät ole oman mielen mukaisia. Säästää pitää ja leikata, mutta koskaan ei itseltä, vaan kaikilta muilta.Me työssäkäyvät kannamme joka päivä kortemme kekoon. Jos se ei riitä niin sitten ei riitä. Työssäkäynti jo tarpeeksi vaikeaa niin ei sitä saa enempää vaikeuttaa. Ja työttömänä oleminen vasta onkin vaikeaa ei sitäkään voi enää vaikeuttaa.
Ei eu ketään mihinkään pakota. Katso vaikka Unkaria. Löytyy konsensus miten kaikki meidän maan työelämään osallistuvat tahot saadaan panostamaan yhtä paljon talouden eteen. Joka puolelta pitää lähteä yhtä paljon. Jos on helppoa jatkossa potkia työntekijöitä pois niin samalla pitää helpottaa työhön pääsyä. Jos tulee karenssi sairaslomaan niin pitää tulla yksi lisäpäivä tarpeen vaatiessa. Otetaan rahaa myös sieltä työnantajien päästä eikä olla pelkästään työntekijöiden kukkarolla.Eli sen sijaan että muutokset tehtäisiin Suomessa vapaaehtoisesti, niitä vastaan hangataan hamaan tappiin ja odotetaan, että samat asiat pakotetaan vuosien päästä tehtäväksi monta kertaa pahempana EU-tasolla. Tähänhän me tällä nykysysteemillä ollaan vääjäämättä menossa, kun kaikista leikkauksista kieltäydytään, koska ne eivät ole oman mielen mukaisia. Säästää pitää ja leikata, mutta koskaan ei itseltä, vaan kaikilta muilta.
Mikäli työnantajat todella toteuttaisivat tämän pari kertaa vilautellun uhkauksensa ja lopettaisivat liittomaksujen tilittämisen suoraan palkasta, niin kaiketi kuhinaa syntyisi. Moni voisi sen 300-600€ vuosittaisen maksulapun saapuessa ajatella, että onko tämä nyt tämän arvoista. Oma veikkaus on, että tämä liike tehdään n. 7-10 vuoden päästä.
On lukuisia pienyrittäjiä, jotka eivät tällä hetkellä uskalla palkata työntekijää hutirekryjen pelossa. Rekrytointivirhe voi pahimmillaan viedä yrityksen konkurssiin. Kyllähän tämä helpotus madaltaa jo itsessään työpaikkojen syntymistä. Kannattaa katsoa miten esimerkiksi Tanskassa kävi, eikä kuunnella pelkästään Ay-liikkeiden kauhutarinoita.Jos on helppoa jatkossa potkia työntekijöitä pois niin samalla pitää helpottaa työhön pääsyä. Jos tulee karenssi sairaslomaan niin pitää tulla yksi lisäpäivä tarpeen vaatiessa. Otetaan rahaa myös sieltä työnantajien päästä eikä olla pelkästään työntekijöiden kukkarolla.
Tällainen leikkaaminen ajaa työmarkkinat tähän taistelujen aikaan joka kerta ja sitten aletaan syyttelemään ja ihmettelemään. Nyt pitää luoda kasvua eikä supistaa sitä.
Kyllä. Aikoinaan olin töissä ja vakavasti masentunut. Saatoin olla 200 päivää poissa töistä vuoden aikana. Siinä sairastelussa ei auttanut yhtään se kyttääminen milloin tullaan takaisin töihin. Ei saanut olla rauhassa parantumassa vaan koko ajan piti huolehtia mitä ne töissä ajattelee.On lukuisia pienyrittäjiä, jotka eivät tällä hetkellä uskalla palkata työntekijää hutirekryjen pelossa. Rekrytointivirhe voi pahimmillaan viedä yrityksen konkurssiin. Kyllähän tämä helpotus madaltaa jo itsessään työpaikkojen syntymistä. Kannattaa katsoa miten esimerkiksi Tanskassa kävi, eikä kuunnella pelkästään Ay-liikkeiden kauhutarinoita.
Vai että sairauslomaan yksi ylimääräinen päivä. Tämä kuvastaa hyvin asennoitumisesta sairauslomiin. Sairastuttua kelpaa ilmainen palkallinen vapaapäivä työnantajan piikkiin. Laitetaanko vielä nämä ylimääräiset saikkupäivät kiinteästi kalenteriin sopivien juhlapyhien jälkeen?
Tällä hetkellä Suomi on jo ennestään yksi suurimmista maista mitä työvoiman sivukustannuksiin tulee. Paljonko näitä kuluja pitäisi vielä kasvattaa? Nyt ei eletä enää 70-lukua, työvoima ja yritykset liikkuvat maiden välillä aika sujuvasti. Jollain tavalla pitää tätä Suomen järjestelmää uudistaa nykymaailmaa vastaavaksi, eikä vain muistella hienoa Kekkosen aikaa.
Investoiminen luo kasvua. Rahoitus kuntoon tuotekehitykseen, tutkimukseen, innovaatioihin, startuppeihin. Ihan kaikkeen millä on mahdollisuus alkaa tuottamaan rahaa. Yritykset eivät saa kasvua oikein muuten kuin investoimalla on se sitten työntekijöihin tai muuhun.Miten sinusta luodaan parhaiten yritysten kasvua? Ehkä olet sen jo aiemmin kertonut, en ole tarkkaan seurannut keskustelua.
Minusta on käsittämätöntä, että työnantajalle on laitettu maksettavaksi työntekijän eläkemaksut, sairausvakuutusmaksut, työttömyysvakuutusmaksut, työtapaturmavakuutusmaksut, ja 5vk lomat puolitoistakertaisella palkalla, ja joku kehtaa valittaa siitä, että työnantaja ei maksa tarpeeksi.Minusta se on käsittämätöntä että työntekijälle laitettu maksettavaksi työn tekemiseen liittyviä pakollisia sivukuluja. Vähän sama kuin orjan pitäisi itse maksaa kahleensa.
Onneksi mikro- ja pienyrittäjät alkavat yhä paremmin löytää nykyaikaiset työmarkkinat ja niiden tarjoamat vaihtoehdot. Suomessa on kymmeniä tuhansia kevytyrittäjiä sekä eri alojen palveluita oman toiminimensä kautta tarjoavia osaajia. Pääset työllistämään jonkun ilman työnantajalle lankeavia velvollisuuksia ja maksuja. Useimmiten tämä pienyrittäjien "rekrykammo" liittyy enemmänkin siihen, että liiketoiminta on syystä tai toisesta sen verran haasteellisessa tilanteessa, että mikä tahansa investointi olisi riski.On lukuisia pienyrittäjiä, jotka eivät tällä hetkellä uskalla palkata työntekijää hutirekryjen pelossa. Rekrytointivirhe voi pahimmillaan viedä yrityksen konkurssiin. Kyllähän tämä helpotus madaltaa jo itsessään työpaikkojen syntymistä. Kannattaa katsoa miten esimerkiksi Tanskassa kävi, eikä kuunnella pelkästään Ay-liikkeiden kauhutarinoita.
Onneksi mikro- ja pienyrittäjät alkavat yhä paremmin löytää nykyaikaiset työmarkkinat ja niiden tarjoamat vaihtoehdot. Suomessa on kymmeniä tuhansia kevytyrittäjiä sekä eri alojen palveluita oman toiminimensä kautta tarjoavia osaajia. Pääset työllistämään jonkun ilman työnantajalle lankeavia velvollisuuksia ja maksuja. Useimmiten tämä pienyrittäjien "rekrykammo" liittyy enemmänkin siihen, että liiketoiminta on syystä tai toisesta sen verran haasteellisessa tilanteessa, että mikä tahansa investointi olisi riski.
Meidän työpaikan työntekijät kuuluvat teollisuusliitossa 1200 työntekijän sektoriin ja ainoastaan meidän firmassa tehdään 3-vuorotyötä, noin parikymmentä henkilöä. Arvatkaa jaksoiko Liitto ajaa meidän asiaa?
No ei, TES ohitettiin ja teemme nöyrästi sen minkä firman johto päätti ja liitolle se oli ok.
Melko moni vaihtoi Ytk:n jäseneksi.
On se kauheaa. Joutaisi tuo työntekijä maksaa puuttuvan 2000 tuosta netostaan. Jäisihän sille yllin kyllin vielä.Minusta on käsittämätöntä, että työnantajalle on laitettu maksettavaksi työntekijän eläkemaksut, sairausvakuutusmaksut, työttömyysvakuutusmaksut, työtapaturmavakuutusmaksut, ja 5vk lomat puolitoistakertaisella palkalla, ja joku kehtaa valittaa siitä, että työnantaja ei maksa tarpeeksi.
Suomalaisen keskimääräisellä nettopalkalla 2200e työnantajalle tuleva kustannus on noin 4200e.
Kyllä sen ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on iso kynnys monella tapaa. Käytännössä pitää työmäärän yli tuplaantua alkuperäiseen nähden, jotta on mahdollista työllistää työntekijä. Osa-aikaisuus, kevytyrittäjyys ja pienyrittäjien verkosto on varmasti järkevin ja tulevaisuudessa yleistyvä työntekemisen tapa.Onneksi mikro- ja pienyrittäjät alkavat yhä paremmin löytää nykyaikaiset työmarkkinat ja niiden tarjoamat vaihtoehdot. Suomessa on kymmeniä tuhansia kevytyrittäjiä sekä eri alojen palveluita oman toiminimensä kautta tarjoavia osaajia. Pääset työllistämään jonkun ilman työnantajalle lankeavia velvollisuuksia ja maksuja. Useimmiten tämä pienyrittäjien "rekrykammo" liittyy enemmänkin siihen, että liiketoiminta on syystä tai toisesta sen verran haasteellisessa tilanteessa, että mikä tahansa investointi olisi riski.