No Sakssahan on ollut vähän kanssa ongelmaa siinä, että työantajan mielestä ei ole sovelista sellainen, että olisi työntekijän markkinat, joa joutuisivat kasvaneista voitoistaan mitään sinne luovuttamaan, joten siellähän järjestäytmisaste näyttä ähyvinkinolevan nousussa. Saas nähdä keksiikö sielläkin hallitus jotakin yritysten turvaksi. Toki nyt vasta kyse palkoista, mutta saapa nähdä, jos sielläkin aletaan sorkkimaan asioita työnantajan eduksi, sillä Saksaan verraten Suomessahan on ollut mallit suorastaan työantajaa hellivää mm tuon irtisanomisen suhteen.
Että kyllä niitä ammattiliittoja nyt kuitenkin taidetaan tarvita, ja Saksa käy hyvinkin malliksi siitä, että turhaa ihmisten kuvitella jotenkin mystisesti sen oman neuvotteluaseman paranevan sillä "paikallisella sopimisella", jota siis nyt kuitenkin on täällä voinut kuitenkin aina jossakin määrin harjoittaa. Tässähän oikeastaan onkin kyse siitä, että halutaan hallita sitä ns "vakinasella" sopimuksella työskentelevää henkilöä, ja sen voi toki tehdä monella tavalla, joka taas ei ole helppoa ollenkaan jos sielläkin on vahva tuki ja turva taustalla.
Ei tässä nyt vaan saa mustaa selitetyksi valkoiseksi, vaikka miten yrittäisi. Ammattiliitot ihanvarmasti ovat myös pöllöilleet, ei siitä kahta sanaa, vaikka en asiaa tutkinut olekaan, mutta kategorinen suhtautuminen niihin vain negatiivisesti kertoo enemmänkin omasta ajatusmaailmastaan, kuin niiden ammattiyhdistysten absoluuttisesta pahuudesta.
Kyllä täälläkin moni nyt omahyväisyyden aalloonharjalla liitelevä henkilö itkisi verta ilman moni asioita, joihin se ammattiliito on heidänkin hyvödykseen sen pohjan tullut luoneeksi.