Ammattituomarit Liigaan !

  • 20 839
  • 142
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Re: Onko muita ???

Viestin lähetti Artsi
Käsittääkseni Henkka ei tee muuta työtä, kuin noita tuomarihommia. Miten on Levosen ja muiden entisten kiekkoilijoiden tilanne?

En tiedä, kyllä ainakin Jääkiekkolehdessä kaikille tuomareilla jonkunlainen titteli löytyi:

Favorin: erityisopettaja
Henriksson: mittamies
Kruus: varaosa-ostaja
Laaksonen: yrittäjä
Levonen: liikunnanohjaaja
Pajunen: rikospoliisi
Partanen: autonkuljettaja
Rantala: opiskelija
Ringbom: kunnossapito- ja vartiointipäällikkö
Rönn: opiskelija
Salminen: suunnitteluinsinööri
Toivola: putkiasentaja

Siinäpä listaa. En ole aivan varma, tekevätkö tuomarit jonkun verran töitä myös pelipäivinä. Jos näin on, niin sen verran voisi heidän tilannetta parantaa, että pelipäivät olisivat vapaita.
 

henkka87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jatkoaika on testannut toimittajien sääntökirja tietämystä. Olisi mielenkiintoista nähdä millaiset tulokset tämän hetken liigatuomarit saisivat! :)
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuo sääntökoehan on itse kunkin ihan hauska tehdä. Pitäisin "hiustenhalkomisena" lähinnä noita tehtäviä, joissa vastaus on "väärin", mutta se on kuitenkin pelin kulun kannalta "oikein". Siis tyyliin: onk välii tuleeko pullistelukakkonen pienenä käytösrangaistuksena vai väkivaltaisuudesta. Tai onk välii (no tällä teoriassa on joskus jotain) tuleeko viivytyskakkonen pelaajalle vai joukkueelle.

Tuota testiä tehdessä ei sitten kannata huijata, vaikka netissä onkin helppo tsekata samalla eri lähteitä. Kun siinä huijaa kuitenkin vain itseään...
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti Gagarin
Pitäisin "hiustenhalkomisena" lähinnä noita tehtäviä, joissa vastaus on "väärin", mutta se on kuitenkin pelin kulun kannalta "oikein". Siis tyyliin: onk välii tuleeko pullistelukakkonen pienenä käytösrangaistuksena vai väkivaltaisuudesta.

Tässähän ei oikeastaan ole kuitenkaan kuin yksi mahdollinen vastaus, koska pientä käytösrangaistusta ei ole ollut enää vähään aikaan =)
 

jst

Jäsen
Viestin lähetti henkka87
Jatkoaika on testannut toimittajien sääntökirja tietämystä. Olisi mielenkiintoista nähdä millaiset tulokset tämän hetken liigatuomarit saisivat! :)

Kyllähän aktiivisille liigatuomareille tuontapaisia testejä tehdään jatkuvasti. Milloin vain voi olla liigapelin jälkeen joku tuomarikopin oven takana sääntökoekysymysten kanssa. Läpipääsyvaatimuskin on liigassa korkeampi kuin mihin toimittajat ylsivät. Lisäksi tuon tapaisen sääntökokeen suorittavat kaikki tuomarit vuosittain - läpipääsyraja tosin alempien sarjojen tuomareille huomattavasti alempi.

Viestin lähetti Gagarin
Tuo sääntökoehan on itse kunkin ihan hauska tehdä. Pitäisin "hiustenhalkomisena" lähinnä noita tehtäviä, joissa vastaus on "väärin", mutta se on kuitenkin pelin kulun kannalta "oikein". Siis tyyliin: onk välii tuleeko pullistelukakkonen pienenä käytösrangaistuksena vai väkivaltaisuudesta.

Ei tuossa tuon tapaisia hiustenhalkomiskohtia ollut. Tietenkään ei kysytä itsestäänselvyyksiä mutta kyllä jokaisessa kysymyksessä oli ihan hyvä pointti ja useimmat noista ovat sellaisia joita näkee varsin useinkin. Esimerkiksi suomen sarjoissa (sjl ja sml) ei ole enää semmoista rangaistusta kuin pieni käytösrangaistus ja jos tuomari menee semmoisen tuomitsemaan, hän tekee kyllä aikamoisen virheen. Mallivastauksissa sitten annetaankin jo enemmän valinnanvaraa sille, mikä voisi olla oikein.

Lisäksi esimerkiksi tuo mainitsemasi "pelaajalle vai joukkueelle" on ihan konkreettinen tilanne joka aiheuttaa selvänkin eron tuomituksen rangaistuksen suhteen. On täysin eri asia istuttaa joukkueen tähtisentteriä kaksi minuuttia kuin jotain vaihdossa jatkuvasti istuvaa ylijäämämiestä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti jst
- - -
Lisäksi esimerkiksi tuo mainitsemasi "pelaajalle vai joukkueelle" on ihan konkreettinen tilanne joka aiheuttaa selvänkin eron tuomituksen rangaistuksen suhteen. On täysin eri asia istuttaa joukkueen tähtisentteriä kaksi minuuttia kuin jotain vaihdossa jatkuvasti istuvaa ylijäämämiestä.

Tällaiseen haksahdin itsekin, kun lonkalta heittelin oikein/väärin -vastauksia. Yritin tehdä testin mahdollisimman nopeasti, tulevathan tilanteet kentälläkin nopeasti. Eli heti kun olin luetun ymmärtänyt, arvoin vastauksen. Eikös oikeatkin tuomarit tee niin?

Tuloksena 19 oikein 30:sta. Pääseekö sillä naisten divarilätkää tuomitsemaan?
 

Zidlicky^

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings, FC Barcelona
"Ammattituomarit Liigaan !"

...Eikös meillä ole jo?
Ja jos ei ole, niin pyydetään se Treille takas, tällä kertaa tuomitsemaan.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eiliseltä jääkiekkokierrokselta jäi mieleen Lahdessa ottelua seurannut selostaja, joka hieman hämmästeli Salmisen touhuja. Kun Kakko tasoitti 2-2:een, selostaja sanoi Marko Mäkisen puhuneen Salmiselle niin, että päivänselvä maali käytiin tarkistamassa videolta. Muistaakseni hän tuumi, että kun puhumassa oli niin kokenut mies, ei Salmisella ollut pokkaa vastustaa. Selostamon mies sanoi suoraan suorassa lähetyksessä, että Salminen tekee itsestään aivan pellen.

Jotenkin se kuulosti vaan niin koomiselta, että vähän aikaa oli itselläni hauskaa radion äärellä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kyllähän tuota ammattituomarointia jo muinoin kokeiltiin, kun Mäkelä vihelsi ammattilaisena yhden kauden. Seppo muistaakseni piti kokeilua hyvänä ja olisi halunnut jatkaa, mutta liigan mielestä ei moinen ollut sittenkään hyvä idea ja ajatuksesta luovuttiin tämän kokeilun jälkeen.

Ongelmana on varmasti myös riittävän laadukkaiden otteluiden saaminen ammattilaisille tuomittavaksi. Ei voi millään odottaa, että tämä ammattilaisten joukko tuomitsisi pelkästään liigamatseja. Sillä pitäähän tuomarilla olla pelejä viikossa enemmän kuin esim. kaksi tuomittavana. Lisäksi tuo liigatuomarin joukko on aika "iso" . Tietysti jäkevällä työjaolla saataisiin esim. Mestiksestä lisää otteluita näille mahdollisille "ammattituomareille".
 

spertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän päivän tuomaritoiminnan innostamana tulin avautumaan itsekin tähän ketjuun.
Meillä on tosiaan liiga, jossa pelaajat ovat täysammattilaisia, mutta tuomarit ikävä kyllä eivät. Tähän on omat syynsä, joita tässäkin ketjussa on aiemmin jo käsitelty. Esimerkkinä tämän päivän 3. finaaliottelu HPK-Ässät. Ensimmäisessä erässä Favorin viheltää pienimmistä rikkeistä lähtien kaiken pois - tiukka linja OK. Mutta kun peli etenee, linja löystyy. Ei ole ihme, jos pelaajat ja valmentajat menettävät hermokontrollin täysin tällaisessa tilanteessa, kun kukaan ei tiedä enää mitä saa, ja mitä ei saa tehdä.
Olisiko se ihan oikeasti liian iso menoerä liigalle jos maksaisimme tuomareille tarpeeksi palkkaa, jotta he voisivat oikeasti keskittyä työhönsä. Nykyäänhän vielä moni tuomari joutuu käymään siviilissä töissä taatakseen itselleen kohtuullisen toimeentulon. Silloin ainakin tuomareilta voitaisiin vaatia enemmän, olisivathan he selkeästi liigan työntekijöitä.

En tiedä onko tämä pelkästään rahasta kiinni, mutta jotain on tapahduttava. Erittäin turhauttavaa katsoa kiekkopeliä, jossa tuomari tekee virheitä niin paljon, että vie huomion koko pelistä itseensä.
Toinen ratkaisu voisi olla palaaminen kahteen päätuomariin? Mitä mieltä?

PS: Ja kerho ansaitsi voittonsa tänään, en tätä siksi kirjoittanut.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Timo Favorin - ammattituomari
Reijo Ringbom - ammattituomari jne.

Tuleeko näistä äijistä parempia, jos heitä aletaan kutsua ammattituomareiksi ja maksamaan parempia palkkoja?

Eli siis olisivatko nämä heput parempia, jos he saisivat keskittyä pelkästään viheltämiseen? Vai pitäisikö tällöin kehiin vetää täysin uudet naamat?

Itse vaihtaisin ainakin aluksi erotuomaripäällikkö Arto I:n....
 

Hakkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onneksi tuomareista ei ole pulaa. Niitä jotka jaksavat illasta toiseen raahautua sinne hallille kuuntelemaan humalaisten huutoja on aika harvassa. Kiitoksia ei koskaan tule ja palkkiotkin on vähän sitä sun tätä. Pahimmassa tapauksessa joku katsoja käy vielä päälle pelin jälkeen. Ei onneksi omakohtaista kokemusta. Yksittäiset pelaajatkin tekevät virheitä. Jokainen kiekon menetys on virhe ja tyhmä jäähy on virhe, mutta niitä harvemmin huomioidaan. Miettikääpä asiaa. Peliä tämä kiekko vaan on... ei elämää suurempi asia, vaikka ammatikseen jotkut pelaavatkin.
 

R Hood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Favorinilla alkaa jo pitkä kausi painamaan jaloissa ja varsinkin mentaalisesti, eikä tämä surkeuden huipentuma nimeltä Arto I Järvelä ole tätä noteerannut vaan käyttää äijää yhä ratkaisupelien ratkaisijana. Todella harmi, että Levonen on jäävi viheltämään tätä finaalisarjaa. Kruus on onnistunut Porin peleissä sentään asiallisesti. Ja mielestäni olen seurannut tätä finaalisarjaa puolueettomien lasien läpi.

Tosin jo ennen playoffien alkua Treelta kantautuneiden viestien perusteella en ole pitänyt ihmeenä Favorinin lintulautana olemista. Ravipetsarinakin kunnostautunut Favorin (oli viime vuoden puolella tipsaamassa urheilukanavan ravivihjelähetyksessäkin) on ollut kuulemma viime aikoina kovin vaisu, vaikka yleensä esiintyy raveja seuratessaan todellisena kuumakallena. Väsymystä..
 

Basist

Jäsen
Skeletor kirjoitti:
Itse vaihtaisin ainakin aluksi erotuomaripäällikkö Arto I:n....


Ja kukahan olisi ehdokkaasi Artoksi Arton paikalle?

Jos jotain "nollatoleranssia" lähdetään noudattamaan, on kaksi päätuomaria lähes pakko olla kentällä. Yksi silmäpari ei vain pysty näkemään kaikkia virheitä.

Jos taas kahden päätuomarin systeemiin pelataan, on "nollatoleranssi" paras vaihtoehto. Kaikki rikkeet kun otetaan pois, on tuomareiden helppo viheltää samalla linjalla.

En usko, että täysammattilaisia NHL:n tyyliin tullaan suomessa ihan vähään aikaan näkemään. Onkohan missään muussa euroopan sarjassa ammattituomareita?

Suomessa erotuomareiden koulutus on kansainvälistä huippuluokkaa, ja se on fakta, jonka ovat muutkin maat todenneet. Joten turha valittaa...

Koskapa tuomareihin oltaisiin tyytyväisiä?
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Skeletor kirjoitti:
Timo Favorin - ammattituomari
Reijo Ringbom - ammattituomari jne.

Tuleeko näistä äijistä parempia, jos heitä aletaan kutsua ammattituomareiksi ja maksamaan parempia palkkoja?

Tässä on hyvä kysymys. Miten paljon paremmin tuomarit tuomitsevat, jos he keskittyvät vain tuomarointiin? Kuinka paljon toiminnasta on opittua ja kuinka paljon luontaiseen silmään ja persoonaan perustuvaa?

Mitä tehdään tuomareille, jotka eivät yllä vaaditulle tasolle ja kuka tuon tason määrittää? Pistetäänkö heidät harjoittelemaan? Jos pistetään, niin miten? Kuka otetaan tilalle ja miten nämä tilalle otettavat koulutetaan ja saadaan motivoitua? Maksetaanko harjoittelemassa olevillekin koko ajan täysi palkka?

Hyväksi tuomariksi kehittyminen vaatii paljon kokemusta. Millainen organisaatio on tuomarikoulutuksen taustalla? Montako ihmistä? Miten kyvykkäät viheltäjät saadaan koulutukseen?

Suomalainen tuomarityöskentely lienee kansainvälisesti vertaillen korkealla tasolla. Millainen rahallinen arvo voidaan määrittää ammattimaisuuden myötä tulevalle mahdolliselle pienelle tason paranemiselle?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Luulenpa, että liigalla olisi varaa palkata kavereita ammattituomareiksi.. en tosin usko että ne 50+ tuhatta tienaisivat.. ja miksi tarvisikaan?? Onhan heillä organisaatiossa paljon porukkaa töissä jo nyt ja varmasti he löytäisivät keinot rahastaa joukkueilta noiden tuomarien palkat.

Playoff-potista yksi palanen ammattituomaritoimintaan. Sitä voi sitten säädellä tarpeen mukaan.

Ammattilaisuus mahdollistaa lisäkoulutuksen, paremmat yhteistyömahdollisuudet sekä etenkin aikaa pohtia polttavia asioita ja sopia se yhteinen linja. Siitä se lähtee.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Henkka kirjoitti:
Ammattilaisuus mahdollistaa lisäkoulutuksen, paremmat yhteistyömahdollisuudet sekä etenkin aikaa pohtia polttavia asioita ja sopia se yhteinen linja. Siitä se lähtee.
Minusta ammattituomareita tärkeämpää olisi saada ammattimaista koulutusta nykyisille tuomareille eikä tälläistä selkään taputtelu meininkiä kuin nykyään.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hemingway kirjoitti:
Millainen rahallinen arvo voidaan määrittää ammattimaisuuden myötä tulevalle mahdolliselle pienelle tason paranemiselle?

Taso paranisi kohtalaisen selkeästi, mikäli tuomarit olisivat ammattilaisia. Nyt tuomarit lähtevät työpäivän jälkeen omalla autollaan painelemaan kohti mahdollisesti satojenkin kilometrien päässä olevaa liigapaikkakuntaa. Työpäivät voivat, myös liigatuomareilla, olla huomattavan raskaita henkisesti tai fyysisesti. Kuka voi olettaa, ettei tämä vaikuttaisi äärimmäistä keskittymistä ja henklstä sekä fyysistä kuntoa vaativaan tuomarin työhön.

Ei taso tietenkään salamannopeasti paranisi, mutta ammattilaisuus olisi ehto sille, että tuomaritoiminta pysyisi pelin kehityksessä mukana.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tuomarointi on ollut todella surkeaa tällä kaudella. Joka ilta nämä pellet tulevat ja pilaavat jääkiekkotapahtuman. 4 amatööriä siis pilaa joka ikinen ilta n.10 000(hallista riippuen) jääkiekkoa seuraavan ihmisen illan.

Jos näin on, että nuo neljä kaveria pilaavat illasta toiseen noin 10 000 muun illan, niin oletko itse valmis parantamaan tuomareiden tasoa? Jos et jo ole tuomari, niin ota yhteyttä paikalliseen erotuomariyhdistykseen ja kysele, milloin järjestetään seuraava peruskurssi. Ehkä sitä kautta saamme ainakin yhden tuomarin, joka ei pilaa muiden iltoja.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Jos näin on, että nuo neljä kaveria pilaavat illasta toiseen noin 10 000 muun illan, niin oletko itse valmis parantamaan tuomareiden tasoa? Jos et jo ole tuomari, niin ota yhteyttä paikalliseen erotuomariyhdistykseen ja kysele, milloin järjestetään seuraava peruskurssi. Ehkä sitä kautta saamme ainakin yhden tuomarin, joka ei pilaa muiden iltoja.

Eiköhän kyseessä kuitenkin ollut lähinnä systeemin arvostelu. Turha siitä on herneitä nenään vetää. Ts AMATÖÖRIT viheltävät AMMATTILAISTEN pelejä. On se vaan kumma kun tänne ei saada ammattituomareita? Kyllähän tuossa minusta on jo perustavaa laatua oleva ongelma. Amatöörit tekevät vapaaehtoispohjalla= virheet lakaistaan maton alle huomattavasti helpommin kuin jos olisi ammattilaiset, joille maksetaan palkkaa=vastuu työstään. Vai onko moni tuomari saanut sanktioita virheistään? Missä on heidän vastuunsa. Käytännössä sitä ei ole, koska pelätään niiden vähienkin pätevien poistumista kuvioista. Kuitenkin he saattavat olla ratkaisevassa osassa pelin kannalta.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
No jo sieltä vedetään ammattituomari-korttia esiin. Jos ammattituomareiden hommaaminen on niin helkkarin helppoa, niin ei muuta kuin järjestelmän suunnitelma paperille ja postitat sen sm-liigaan. Jos se on toteuttamiskelpoinen niin olen varma että se saa huomiota.

Tietenkin jos asioita alkaa ihan aikuisten oikeasti miettimään ja laskemaan, saattaa huomata että ei sellaisen järjestelmän luominen ihan helppoa olekaan...

Aina kun liigassa kolahtaa, niin foorumilla jeesustellaan puolin ja toisin. Eikä mikään silti koskaan muutu.

Mielestäni polvitaklauksien kohdalla yksi seikka muuttaa teon törkeäksi, ja se on jalan "venyttäminen" eteen kun huomaa että taklaus saattaa mennä ohi. Mäki ei siirtänyt jalkojaan, ja Kuparinen yritti väistää taklausta. Paska mäihä, mutta ei tosta mitenkään törkeää tai pahinta ikinä missään saa millään. Valot päälle siellä Porissa.

Ja kertokaas te viisaat mitä Hauhtosen pitäisi tehdä kun maila osui vahingossa sinne Ässä-pelaajan naamaan? Hyllyttää itse itsensä kymmeneksi peliksi? Selkeä tuomarivirhe, mutta ei kai se Hauhtosen syy ole? Eikä siitä tahallista korkeaa mailaa saa millään.

Jos ihan asiaa koitetaan puhua välillä, niin olisi kiva tietää Pelaajayhdistyksen kanta Muukkosen päätöksiin. Jos siellä ollaan samaa mieltä kuin foorumin totuuspajassa, niin luulisi asioihin tulevan muutoksia.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No jo sieltä vedetään ammattituomari-korttia esiin. Jos ammattituomareiden hommaaminen on niin helkkarin helppoa, niin ei muuta kuin järjestelmän suunnitelma paperille ja postitat sen sm-liigaan. Jos se on toteuttamiskelpoinen niin olen varma että se saa huomiota

No ei kai se nyt missään nimessä voi olla maksavan yleisön tehtävä viheltää pelejä. Ammattituomareiden hommaaminen on yhtä helppoa kuin heidän palkkaaminen, mistä mahdat puhua?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
No jo sieltä vedetään ammattituomari-korttia esiin. Jos ammattituomareiden hommaaminen on niin helkkarin helppoa, niin ei muuta kuin järjestelmän suunnitelma paperille ja postitat sen sm-liigaan. Jos se on toteuttamiskelpoinen niin olen varma että se saa huomiota.

Tietenkin jos asioita alkaa ihan aikuisten oikeasti miettimään ja laskemaan, saattaa huomata että ei sellaisen järjestelmän luominen ihan helppoa olekaan...
Ei tuo ammattituomari järjestelmä ihan aikuisten oikeastikaan ajateltuna mikään mahdottomuus olisi järjestää. Liigassa on nykyiselläänkin jo useita ihan päteviä tuomareita. Ongelma vain on että he toimivat amatööripohjalta. Toisin sanoen he tekevät päätyökseen jotain muuta ja sivutoimenaan/harrastuksenaan hoitelevat tuomarin hommia. Tämä aiheuttaa sen että panostus ei varmastikaan ole täyttä sataa prosenttia koko kapasiteetista. Ammattituomarijärjestelmän käsitän ainakin itse siten että nuo samat tuomarit palkattaisiin sm-liigan kokopäiväisiksi työntekijöiksi jotka eivät muuta tee kuin tuomaroivat ja silloin kun ei ole pelejä, harjoittelevat ja kehittävät itseään yhä paremmiksi tuomareiksi. Tämä voitaisiin tehdä yhteistyössä jääkiekkoliiton kanssa siten että samat tuomarit tuomitsisivat myös alempien sarjojen pelejä. Olen ihan satavarma, että vaikka käytettäisiin näitä täysin samoja jätkiä, toiminnan ammattimaistamisella saataisiin tuomarityöskentelyä kehitettyä huomattavasti parempaan suuntaan.

Ongelma on varmasti pääasiassa raha. Liigatuomarit vetävät käsittääkseni nykyäänkin jo melko hyvää liksaa palkoista ja kilometrikorvauksista, joten en tiedä kuinka paljon pitäisi maksaa että he haluaisivat jättää vakituisen toimensa tuomarihommien takia eikä heidän kokonaistulotasonsa hirveästi tippuisi. Tähän liittyen, veikkaisin että yksi iso tekijä miksi liiga ei halua ammattituomareita, on pitkä, lähes neljän kuukauden pituinen kesätauko jolloin ei pelata pelin peliä. Jos tuomarit olisivat ammattilaisia, heille täytyisi luonnollisesti maksaa palkkaa myös kesäajalta, mikä taas lienee liigan mielestä silkkaa rahanhukkaa.

Onko muuten kukaan kaivanut esiin nykyisten tuomareiden verotietoja kun ne ovat taas jälleen olleet viime aikoina tapetilla muutenkin? Ja tietääkö kukaan paljonko liiga tätä nykyä budjetoi tuomaritoimintaan vuosittain?
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Liigatuomareista

Ammattituomareiden kohdalla pitää huomioida myös että he ovat yleensä aikuisia miehiä, jolloin tuomarihommiin hyppääminen on siirtymistä pois siviilipuolen duunista. Ja kuten pelaajilla, se ura voi loppua joskus lyhyeenkin. Tästä syystä palkan pitäisi olla huomattavasti enemmän, mitä se on tällä hetkellä siviilipuolella, jotta siirtymistä voisi edes realistisesti ajatella.

Jos Pertti Pönötuomari (nimi muutettu), 35v, tienaa siviilissä 3000e kuussa tällä hetkellä niin tuskin hän ottaa lopputiliä siviilipuolen hommista ihan samalla summalla.

Eli minimissään summan pitäisi olla kohtuullisen iso verrattuna siviilipuolen tuloihin. Tästä saadaan linjureille pohjapalkka. Siihen sitten päätuomareille isommat korvaukset, sekä joka otteluun se varatuomari, videotuomarin palkkam otteluvalvojan palkka yms.

Ei ajatus mahdoton ole, mutta vaatisi aikamoisen muutoksen organisaatiossa ihan ruohonjuuritasolta lähtien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös