Amerikka suomalaisen silmin

  • 6 598
  • 89
G

Guest

Tässä erään Yhdysvalloissa eläneen suomalaisen käsitys tuosta suuresta ihmemaasta vuodelta 1998:


Pommi isku USA:n lähetystöä kohti Nairobissa oli hyvin tuhoisa ja kaikilta puolin tuomittava teko. Lukiessani ja kuunnellessani uutisia kyseisestä iskusta, olen kiinittänyt huomion eräisiin tekijöihin, jotka ovat oikeastaan vieläkin tuomittavampia kuin itse tämä kyseinen pommi-isku. Pommi isku perustuu sairaaseen kiihkoislamilaiseen USA:ta vihaavaan voimaan, jossa he itse katsovat tekonsa oikeutetuksi. Teoriassa tuo teko on ymmärrettävissä sen taustojen kautta, mutta ei missään nimessä hyväksyttävissä eikä puolustettavissa.

Se mitä jenkit ovat tehneet, se ei ole ymmärrettävissä eikä myöskään puolustettavissa. Ensinnäkin he menevät toiseen, itsenäiseen, demokraattiseeen valtioon kuin omaan kyläänsä raskaasti aseistautuneella armeijan erikoisjoukoilla ja poliisijoukoilla. Mikäli tuo invasio olisi kohdistunut mihinkä tahansa eurooppalaiseen valtioon, niin siitä olisi syntynyt melkoinen diplomaattinen käden vääntö vuosiksi eteen päin. Nyt oli kuitenkin kyseessä ns. kehitys maa ja afrikkalainen valtio, niin siihen ei kukaan poliittinen taho ole puuttunut puolella sanalla edes, paitsi hiljaa hyväksyen.

Mikä on se periaate ja laki joka puolustaa ja oikeututtaa USA:n toimimaan näin? Kun Euroopasta ja muualta maailmasta ei löydy valtiota, joka sallisi USA:n raskaasti asestautuneiden erikoisjoukkojen maihin nousun, tai edes aseistautumattomat FBI joukot, niin miksi Afrikan, tai minkä tahansa muun maan on alistuttava sellaiseen?

Puolustusministeri Cohen sanoi ABC-televisiokanavalle antamassaan haastattelussa, "Maksamme mahdollisimman pian samalla mitalla terrorismia tukeville hallituksille".

Me voidaan debatoida näiden terroristien motivaatioita, mutta yksi asia jää kuitenkin voimaan, he katsovat oman toimintansa oikeutetuksi ja tekonsa hyväksi ja sillä on erittäin laaja kannatus Islamilaisessa maailmassa. Kyseessä on erittäin primitiivinen ajattelumalli, joka ei sovellu meidän ajallemme eikä länsimaiseen kulttuuriin. Kun naisia kohdellaan kuten kohdellaan, esimerkiksi Afganistanissa Koraanin sanoja siteeraten, se jos mikä on on esimerkki primitiivisyydestä.

Mitenkä USA sitten poikkeaa edellämainitusta? Mielestäni ei ollenkaan, sillä jo Cohenin antama lausunto tukee USA:n yleistä linjaa, joka ei millään muodoin poikkea terroristeista ja heidän ajatusmallista, paitsi siinä muodossa, että heillä on takanaan omasta mielestään oikeutus tekoihin (kuten terroristeilla), sillä ovathan he suuri ja mahtava, vapaa ja demokraattinen sivistysvaltio, terroristit puolestaan vetoavat Koraaniin.

Todellisuudessa he Amerikkalaiset edustavat samankaltaista diktatoorista primitiivisyyttä, epäoikeudenmukaista tyranniaa, hypokraattista omaan napaansa tuijottamista, eikä siinä maailmassa ole sijaa ei tilaa millekkään muulle ajatukselle, ei edes tosiasioille. Tätä luonteen kuvausta edustaa hyvin pari tapahtumaa Nairobissa. Kun paikalliset raivaajat pyysivät vieressä olleilta amerikkalaisilta sotilaita kiviporaa, pelastaakseen Kenialaisen naisen raunioista, sitä poraa ei annettu, vaikka se oli käden ulottuvilla, eivätkä amerikkalaiset suostuneet myöskään käyttämään itse kyseistä poraa tämän Kenialaisen pelastustoimeen. Amerikkalaisten mukaan poran lainaamiseen tuli olla kirjallinen lupa, ja kuka sen siinä olisi antanut. Pelastettavissa ollut nainen kuoli. Toinen esimerkki kertoo erikois lentokoneesta, jonka Etelä-Afrikan hallitus lähetti onnettomuuspaikalle, jolla oli tarkoitus siirtää pahoin loukkaantuneita Pretoriaan erikoissairaala hoitoon. Koneeseen olisi mahtunut 60 potilasta, mutta miten kävikään? Loppujen lopuksi koneessa lähti kolme (3) Yhdysvaltain suurlähetystön työntekijää, eikä koneeseen päästetty ensimmäistäkään Kenialaista loukkaantunutta. Tämä tällainen toiminta Yhdysvaltain taholta ei yllätä minua ollenkaan, päin vastoin. Se mitä Kenialaisille tapahtui tai tapahtuisi ei heitä kiinnostanut pienimmässäkään määrin. Muiden valtioiden lähettämät avustajat auttoivat rotuun ja kansalaisuuteen katsomatta kaikkia, sitä eivät Amerikkalaiset joukot tehneet, sillä se ei ollut heidän tehtävä kuvaus. FBI:n ja armeijan erikoisjoukoille oli tärkeämpää pelastaa raunioista lähetystöstä lentäneitä papereita kuin ihmisiä.

Yksi sun toinen Eurooppalainen ja entisen Neuvostoliittoon kuulunut valtio halajaa Nato liittolaisuuteen, siitä kun olisi suuri tuki ja turva. Todellisuus on, että maailma on muuttunut sitten toisen maailmansodan, siitä kun Nato perustettiin. Mikäli maailmaan syntyisi tilanne, jossa Nato joukot joutuisivat sotaan toista valtiota tai valtioliittoa vastaan, silloin syntyisi tilanteita jotka on verrattavissa Kenian tapahtumiin. Sotaa kaytäisiin byrokraattisesti, Amerikkalaisten ehdoilla ja ellei ohjesäännöissä ole vartavasten mainittu tiettyyn toimintaan mallia, se jää tekemättä. Sanomattakin on selvää, että Amerikkalaiset katsoisivat vain oman edun perään ja muut saisivat olla sillä hyvänä mitä heillä on. Amerikkalainen ajattelumalli on nostanut heidät itsensä jumalien joukkoon jumaliksi ja muut ovat heidän alamaisia, ei saman arvoisia. Tässä ajattelutavassa jota Amerrikkalaiset edustavat, ei muiden henki ja elämän arvot merkitse mitään, sillä historia osoittaa jo monin todistein miten superior Jumalaa edustava valta ja taho voi tehdä mitä hyväksi katsoo kenelle tahansa.

Seuraavaksi eräs toinen asia joka kuvastaa hyvin Amerikkalaista ajattelua, jota USA vastusti viimeiseen pisaraan asti ja hävisi, onneksi. Kyseessä oli Euroopan yhteisön ajama pysyvä kansainvälinen oikeusistuin, johon voitaisiin hakea sotarikolliset ja ymmärtääkseni muitakin kansainvälisiä rikollisia ja tuomita heidät. Äkkiä ajatellen olettaisi, etteivät nyt ainakaan jenkit sitä vastusta, sillä hehän jahtaavat ties ketä ympäri maailmaan saadakseen heidät tuomiolle. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan he vastustivat kyseisen oikeusistuimen perustamista todella kovasti tehden kaikkensa estääkseen sen toiminnan aloittamisen.

Ja miksi he eivät olisi vastustaneet, sillä se olisi vahingoittanut merkittävästi USA:n itsemääräämisoikeutta päättää omista asioistaan, samalla heikentäen heidän itselleen luomaa maailman poliisin ja tuomarin valtaa. Jenkki sotilaita on lähetetty Korean sodan jälkeen moneen paikkaan, eikä Grenadan ja Panaman puhdistukset ole olleet viimeiset. Kaikkialla kerrotaan miten jenkkisotilaat ovat pahoinpidelleet, raiskaneet ja surmanneet syyttä paikallisia (kuten monen muun valtion sotilaat). Siten kaikki nuo teot ja vastaavat kuuluisivat tämän uuden tuomioistuimen eteen, ellei heitä tuomittaisi kotimaassaan. Mielestäni myös Yhdysvaltain toimet Nairobissa tulisi asettaa puolueettoman oikeuselimen tutkittavaksi, kuten kieltäytyminen poran lainaamisesta, jonka seurauksena yksi kuoli ja sitten lentokoneen käyttö vain kolmelle ja valitulle Amerikkalaiselle henkilölle, vaikka tilaa olisi ollut 60 potilaalle. Kuinka moni kuoli siten hoidon puutteeseen, tai vammautui pysyvästi.

Nepotismi on sitä, kun vallassa olevat käyttävät omia sukulaisiaan hallinnon eri alueilla, riippumatta heidän soveltuvuudesta tehtävään. Kun valtio käyttää monikansallisella tasolla ajattelussaan ja toimissaan omien kansalaisten hyödyntämistä, sekin on omalla tavallaan Nepotismia. Yhdysvallat ovat jättäneet monet maksut YK:lle maksamatta, ja heillä on kuitenkin otsaa vaatia oman maan kansalaisia merkittäviin YK:n johtamiin virkoihin. Mikäli he havaitsevat häviävänsä jonkun viran täyttämisessä, silloin he tukevat, ei parasta henkilö siihen tehtävään, vaan parasta liittolaista siihen, toisin sanoen marionettia.

Olen ollut lukuisia kertoja Yhdysvalloissa ja aika ajoin asunut siellä ja voin vain todeta sen, että luulen tuntevani sikäläisiä melko hyvin. Amerikkalainen propaganda on iskostunut niin syvään kansakunnan kaikissa kerroksissa, ettei siihen tahdo tehota mikään järkipuhe eikä todellisuus. Heidän käsityksen mukaan kaikkialla muualla maailmassa elämä on primitiivistä, köyhää ja suljettua ja vain ja ainoastaan Amerikan Yhdysvalloissa on vapaus, sivistys ja kaikki parempaa kuin missään muualla maailmassa.

Kun olen katsonut ja katson sikäläistä menoa ja ihmisiä euroopplaisen ja ennen kaikkea suomalaisen ja pohjoismaisen kulttuurin ja sivistyksen pohjalta, olo on kuin olisin tavannut kivikauden luolaihmisiä jotka pöyhkeilevät erinomaisuudellaan. Heillä ei ole harmainta aavistustakaan siitä missä jotkut valtiot ovat maailman kartalla, Eurooppaa jopa luullaan jonkun osavaltion kaupungiksi ja Scandinavia on jossain Skotlannissa, se siis silloin kun joku luulee jotain tietävänsä. Kun paitani rintataskussa lukee Piere Cardin Paris, luulevat he sen olevan nimeni. Mitä he maailmasta mitään tietävät, kun eivät edes tunne omaa valtiotaan. Kuka tahansa suomalainen muutamaa luokkaa käynyt koululainen tuntee Yhdysvallat paremmin kuin täkäläiset (täällä).

Edellisen osan kirjoitin pääosilta ollessani Suomessa, tämän osan kirjoitan Yhdysvalloissa, jossa olen parin viikon työmatkalla. Kuinka ollakkaan täällä ollessani perinteinen TV ojelma kanavalla kuin kanavalla keskeytyi, joissa käsiteltiin mitä mielipuolisimmista vinkkeleistä katsottuna Clintonin nais seikkailuja, uutisella ohjushyökkäyksestä. Loppujen lopuksi se meni ikäänkuin läpihuuto juttuna ja muutamalla mielipide mittaustulokksella ohi ja ihme ja kumma, niin CNN ja monet muut kanavat siirtyivät tavanomaisiin TV lähetyksiin jättäen Clintonin ja hänen naisjuttunsa miltein pois. Sain melkein tehdä työtä saadakseni selvän siitä mitä oli tapahtunut ja parhaat tiedot sain Ylen radiouutisista Internetin välityksellä. Jenkit olivat pommittaneet ohjuksilla niin Afganistania kuin Sudania ja piste.

Kirjoittaminen tästä ottaa voimille, on kuin voimani valuisi hiekkaan. Jotenkin näen ja koen jenkkien toiminnan maailman poliisina, ollen samalla syyttäjä, tuomari ja teloittaja erittäin vaarallisena tekijänä tulevaisuutta ajatellen. Olemme tästä kaikesta nähneet vähemmän kuin jäävuoren huipun, vain eräänlaisen heijastuman siitä makaberista kauhukuvasta johon olemme menossa. Ikävintä tässä kaikessa on se, kun muiden maiden hallitukset antavat hiljaisen, tosin passiivisen hyväksynnän, kuten Suomen ulkoministeri Halonen. Jenkki ja Nato ihannointi on sairasta, jolla ei ole todellisuus pohjaa ja perustuu valheellisiin ja historiallisesti vääriin mielikuviin.

Mihinkä tämä jenkki ihannointi sitten perustuu? Rahaan ja rahalla saa ja kuten suomesssa aikoinaan sanottiin, hevosella pääsee. Amerikan Yhdysvallat on lukuisten eri kansallisuuksien sulatusuuni, jolle ei ole omaa identiteettiä eikä kulttuuria. Ainoa asia joka tekee ja on tehnyt tämän maan suureksi on ihmis paljous, eikä mikään muu. Se on mahdollistanut valtion ja yritysten kassaan paljon suuremmat rahavarat kuin mitä muiden maailman valtioiden ja yritysten osalta voidaan puhua. Tuo väkiluku mahdollistaa mitä idioottimaisimpienkin ideoiden läpimenon, eli myymisen, sillä tähän väkijoukkoon mahtuu tarpeeksi kusipäitä narutettavaksi ja siten moni huijari tulee miljonääriksi, eli ns. Amerikkalainen unelma toteutui. Todellisuus on slummeja, köyhälistöä ja kurjuutta, etenkin Afrikan-Amerikkalaisilla ja Meksikaanoilla tilanne on erittäin paha, ja monelle heistä vain kuolema on pelastus. Tavallinen keskiluokka taistelee olemassaolostaan velkakurjuudessa joka vain pahenee. Mainosmiehet ovat löytäneet siitäkin mahdollisuuden. He eivät mainosta suoraan mitä mikäkin tuote maksaa, vaan sen, että jos sinulla on niin ja niin monta dollaria, esimerkiksi 6.99 tai 9.99 ylimääräistä kuukaudessa, silloin sinä saat tämän tuotteen. Valitettavasti siihen tulee vero lisäksi ja korko menee koko summasta.Ja kun maksu on pilkottu niin pieneksi kuin on, sen maksamiseen kokonaisuudessa kuluu paljon aikaa ja paljon korko dollareita. Kyseessä ei olekkaan mitä tuote maksaa, vaan siitä, onko sinulla varaa siihen.

Tuo raha mitä liittovaltio kerää mahdollistaa mielettömän sotakoneiston ylläpitämisen, lentokoneet, lentotukialukset, atomi- ja vetypommit, NASA:n toteuttamat avaruus projektit jne. Mutta ketooko se mistään suuruudesta, mistään osaamisesta ja sivistyksestä? Ei ensi alkuunkaan. Itse amerikalla on ollut ja on erittäin vähän antaa tähän teknologiseen kehitykseen, sillä suurin osa tutkijoista ja toteuttajista tulevat muista valtioista. Muualta tulee tieto ja osaaminen, jenkeistä raha. Tähän kaikkeen mahdollistuu ja sisältyy poikkeuksia yksilö tasolla, kuten Steve Jobs - Macintosh ja ennen kaikkea Bill Gates ja Microsoft. Viimeksi mainitussa kaikki alkoi DOS:sista, eli yksinkertaisesta tietokone operaatio ohjelmasta. Alkujaan kaikki mahtui muutamaan sataan kilotavuun, nyt pelkästään ohjelman avausrutiini nimen kirjoitukselle vie monin verroin enemmän. Toisena esimerkkinä on eri yliopistojen tutkijaryhmien oivallukset, joista mainitsisin CISCO yhtiön reitittimet. Vasta vetona manitsisin Suomesta Linus Torwaldsin alullepaneman ja kehittämän LINUX tietokone käyttöjärjestelmän, jota sanotaan olevan monin verroin Bill Gatesin Windowsta ja NT:tä parempi. Aikoinaan suomalainen teknisen korkeakoulun tutkijaryhmä kehitti reitittimen ja tarjosi sitä niin Nokialle kuin joillekin muille, mutta siihen ei uskottu, nyt kylläkin. Noilla tutkijoilla ei ollut rahaa eivätkä he perustaneet yritystä, kuten Stanfordin yliopiston tutkijat tekivät, heille syntyi CISCO ja ovat markkina johtajia nyt. Mikäli Nokialla olisi ollut visioita, olisi nyt reitittimet heidän toinen kultakaivos puhelimien ohella. Linuksella ei ollut rahaa eikä tukijoita, joten hän laittoi ohjelmansa avoimesti Internettiin ja se on kaikille ilmainen. Suomesta löytyy aivan liian monta esimerkkiä niin tutkija ryhmien kuin yksittäisten henkilöiden oivalluksista, jotka eivät ole saaneet maassamme penniäkään ja ne on lopulta siirtyneet joko jenkki tai saksalais tai japanilais yrityksille, jotka veistävät niillä rahaa.

Mikäli suomalainen sivistys, kolutus ja osaaminen saisi sellaiset puitteet ympärilleen kuin mitä usan väestö määrä edustaa, silloin näkisimme aivan jotain muuta ja koko maailma olisi aivan toinen. Euroopan yhdentymisen myötä ja yhteisen valuutan myötä suomella ja suomalaisilla on mahdollisuus tehdä itselleen toisenlainen tulevaisuus, mikäli osaaminen, tietotaito ja tekijät jäisivät suomeen. Muuta hyvää minulla ei sitten olekkaan sanottavaksi tuosta uudesta valtioliitosta.

Se mitä Amerikan Yhdysvallat katsovat saaneensa aikaan, siitä pidetään kynsin ja hampain kiinni, oli se sitten miten vanhentunutta teknologiaa kuin mitä on, esimerkkinä olkoon Dolby musiikin prosessointi järjestelmä. Se oli aikoinaan hyvä systeemi analogisen äänen manipulointiin, mutta sillä ei ole enään mitään tekemistä nykyaikaisen digitaalisen teknologian kanssa. Kun maailmaan luotiin uusi standardi uteen elokuva - musiikki CD:hen, jonka kirjain järjestelmää en nyt muista, jenkit pakottivat oman vanhan Dolbyn liittämistä siihen, sillä seurauksella että koko teknologia heikkeni sen myötä. Olen havainnut monessa asiassa, ei vain teknologian piiristä, että vanha hyväksi koettu asia on ja pysyy eikä uudella ole paljoa tilaa. Moni kehitys keskeytyy ja vääristyy jo siinä, kun sitä rinnastetaan vanhaan perustuslakiin, joka ei ole muuttunut sen jälkeen kun se kirjoitettiin. Viime vuosisadan ihanteet ja normit ohjaavat tämän vuosisadan ja pian tulevan vuosituhannen kehitystä.

Todellisuus on, että ennen kuin arvaammekaan, tämä primitiivinen barbaarinen voima saa globaalisen vallan, jonka vastustaminen tulee olemaan erittäin hankalaa. Yksi asia tulee johtamaan toiseen ja lopulta meillä on heiluriliike jota ei voida lopettaa. Ellei maltillisten Islamilaisten valtioiden pinna katkea nyt tehdyn ohjusiskun seurauksena, niin se tulee tekemään sen hyvin pian. Yhä useampi Islamilainen ryhmä tulee vastustamaan Amerikkalaisten itselleen ottamaa maailman poliisin valtaa, etenkin tilannetta jossa asioihin vastataan lähettämällä matkaan kymmeniä ohjuksia, ja se tulee lopulta synnyttämään tilanteen, jota kutsutaan sodaksi, josta kukaan ei jää osattomaksi. Amerikkalaisille ja sen tukijoille se on kuitenkin vain terrorismia. Itse asiassa Amerikkalaiset terrorisoivat muita valtioita, mutta sitä he eivät näe eivätkä sitä tunnusta.

Tähän asti eri fundamentaaliset ääriryhmät ovat tukkanuottasilla Amerikkalaisen mallin edustamien arvojen kanssa, saaden aikaan varsin pientä harmia, globaalisessa mielessä. Kaikkia heidän tekemiään tekoja ei olla hyväksytty islamilaisessa maailmassa, mutta kuinka on tulevaisuuden laita? Todellisuus on, että yhä useampi alkaa tunnustamaan sen hyödyllisyyden ja tarkoituksellisuuden siitä mitä nämä ääriryhmät tekevät, ei heidän terroristien tekojen kautta ja seuraamuksena, vaan Amerikkalaisten tekojen ja seuraamusten takia. Amerikkalaisten ohjusisku, etenkin Sudaniin tuomitaan, sillä se ei mene heidän oikeustajuun, ei myöskään minun ja varmasti ei monen muunkaan. Tästä seuraa se, että eri äääriryhmät alkavat saamaan enemmän kannatusta ja jäseniä ja seurauksena saattaa ola hyvinkin se tilanne joka on syntynyt Afganistanissa, jossa äärimuslimit ovat saaneet vallan koko valtiossa, ja joka oli hyvin lähellä Algeriassa joitakin vuosia sitten.

Mikäli tämä samanlainen suuntaus toteutuu muissa Arabi- ja islamilaisissa valtioissa, esimerkiksi Egyptissä, Algeriassa ja ties vaikkapa Saudi-Arabiassa, silloin meillä länsimaisilla valtioilla on vastassa yhtenäinen Islamilainen valtioliitto, joka on kykenevä miltein mihin tahansa. Tuolloin olemme sen todellisuuden edessä, jossa kolmas maailman sota on mahdollinen ja öljyn puute on murheista pienin. Tilannetta ei helpota ollenkaan se tosiasia, kun entisen Neuvostoliiton reunavaltiot, jotka ovat Islamilaistuneet liittyvät tuohon valtioliittoon. Tässä vinkki niille jotka ajavat maakaasua ja muita fossiilisia polttoaineita ydinvoiman tilalle. Olen joskus ajatellut, etenkin Helsingissä terassilla istuessa kysymystä siitä, miksi paikalliset jakeluautot päästävät paskaa ilmaan, kun autot voisi helposti kytkeä ratikoille tarkoitettuun piuhaan. Varavoima lähteeksi sitten vain muutama akku hoitamaan pikku siirtoja. Kun kaduille asennettaisiin johdin langat, siitä olisi työtä yhdelle ja toiselle. Monet valtatiet ovat saaneet reunoilleen valaistuksen, jossa piuha kulkee pylväästä pylvääseen. Samalla asennusrahalla olisi voitu asentaa johtimet sähköllä toimiville raskaalle kalustolle.

Amerikkalaiset pitävät itseään maailman ainoana demokraattisena ja vapaana sivistysvaltiona, ja jotka jotain tästä maasta jotain tietävät, näkevät asiat aivan toisin. Siperialaisella sudella on enemmän sivistystä kuin tällä kansakunnalla ja nämä täällä liikkuvat samanlaisena laumana kuin hyeenat aavikolla etsimässä saalista itselleen, joka tyydyttäisi heidän kylttymättömän nälän ja janon.

Amerikkalaisuus on ihannoinut ja ihannoi väkivaltaa ja sitä syötetään kaikialla aina kapalolapsille asti. Piirretyt elokuvat, Tom ja Jerry ja monet muut perinteiset Disneyn ja muiden tuottamat piirros hahmot tuovat esille väkivaltaa kapaloikäiselle ja tämän ajan piirretyt sankarit tuovat samaa väkivaltaa esille paljon värikkäämmin. Kun entiset piirretyt hakkasivat ja pieksivät toisiaan ilman sen kummempaa syväälistä viestiä, niin tämän päivän piirretyissä pahaa vastaan taistellaan ja se aina häviää ja loppu kommenttina kehutaan hyvän rehellistä ja oikeutettua voimaa.

Tämä aivopesu on tuottanut Yhdysvaltoihin tilanteen, jota he eivät oikein ymmärrä. Kun 6 ja 7 vuotiaat lapset, jopa nuoremmat tappavat toisia, kun 12 ja 14 vuotiaat pukeutuvat maastoasuun ja ryhtyvät tulittamaan aseilla oman koulunsa oppilaita ja henkilökuntaa, sitä ei ymmärretä. Kun taposta syytetty poika istuu oikeussalissa tuolilla, eikä hänen jalkansa ylety lattialle, kun hän joutuu nousemaan seisomaan tuolin istuimelle, jotta valamiehet ja muut näkisivät hänet, kun hän oikeusprosessin aikana piirtää kuvia asianajajan muistilehtiöön, silloin jossain on jotain mätää, etenkin kun koko kansakunta pääosin hyväksyy tällaisen prosessin ja tuomion, joka on eräänlainen vankila aina siihen asti jolloin lapsi täyttää 20 vuotta.

Väkivalta ja sen ihannointi, piirretyistä sarjakuvista suuriin elokuva produktioihin on aivopessyt jo lapset näkemään väkivallan normaalina ilmiönä, joka ei rajoitu pelkästään elokuviin, vaan se toistuu kaikissa elekronisissa peleissä, jossa jokaisesta taposta saa pisteitä. Niissä on mahdollista kelata filmi alkamaan uudelleen, niissä on mahdollista aloittaa peli uudelleen, mutta todellisuudessa kuollut on kuollut eikä sitä voida muuksi muuttaa. Ei ole olemassa takaisin kelausta eikä painiketta tai komentoa jolla aloitetaan peli uudelleen.

Pommit räjähtävät, aseiden sarjatuli tasi säde tekee ihmisistä riekaleita, veri virtaa ja ruumiin osat roiskuvat, se kaikki on ok. Mutta, koska Amerikka on sivistys valtio, täällä ei kiroilla, siten elokuvissakaan ei kiroilla ja kohta kaikki elokuvien raaimmatkin konnat elävät amerikkalaisten ihanteiden mukaan, eli eivät tupakoi (Clintonin toivomus), juo viinaa ja he käyvät kuntosalilla ja kirkoissa. Seksi on kauhistus ja kaikki paljas. Suomalainen saunakulttuuri on täkäläisille kauhistus ja asia jota ei voi ymmärtää ja kuinka he voisivatkaan, kun isä ei voi edes pestä omaa lastaan ja kun lapsi varttuu, ei ole hyväksi että tytöt ovat yksin isän kanssa kotona. Näin on marjat täällä.

Amerikkalainen paini on oma lukunsa, jota en ole oppinut ymmärtämään enkä ikinä opi. Se on brutaalisuudessaan (kaikessa teatraalisuudessaan) vertaansa vailla. Sitä ei voi sanoin kuvata, se on nähtävä. Todellisuudessa kaikki liikkeet ja teot ovat fiktiota, mutta kuinka moni näkee sen sellaisena ja menevät ulsos kaduille esiintyen sen ja sen painijan luoman ihanteen mukaan ja tekevät sitä heikommille, tavalla joka ei ole fiktiota ja filmausta. Selän päälle hyppiminen, päähän potkiminen tuottaa aivan muunlaisen tuloksen kuin mitä TV:ssä, sen ymmärtää ne 4 ja 6 vuotiaat pojat vasta paljon myöhemmin, jos koskaan, he tappoivat amerikkalaisen painin mukaisesti viisivuotiaan tytön. Tämä paini on teatteria, mutta kun seuraa yleisöä, heille se on todellisuutta, ja he huutavat hysteerisinä sen mukaan.

Riippumatta siitä, käveleekö New Yorkin kaduilla, Baltimoressa, Dallasissa, San Franciscossa tai San Diegossa tai missä tahansa muualla, niin kaikkialla näkee samaa. Sanojen löytäminen siihen on vaikeaa, kuitenkin kaikki on hyvin selvää ja kirkasta. Ihmiset ovat jotenkin vajavaisia, yksinkertaisia, kuitenkin täynnä omaa itseään, energisiä vouhottajia. Jollakin tavalla heitä voisi kuvata sanalla kehitysvammaisia ja sen näkee heidän silmistä, tavasta liikkua ja puhua.

Suomalainen sekatyämies jolla on putkensa aika ajoin tuntuu tietävän ja ymmärtävän maailman menosta ja asioista paljon enemmän kuin akaatemisesti sivistyinen täällä. Minulle tavallaan surkutellaan kohtaloani asua jossain jossa on puutetta ja tietämättömyyttä.

Kun kerron miten lapsille ostetaan suomessa kännyköitä, siihen ei uskota, kun kerron miten voin täällä hoitaa pankkiasiani suomessa Internetin välityksellä, tehdä tilisiirtoja ja maksaa laskuja, siihenkään ei uskota. Tietenkään he eivät voi uskoa, sillä ensinnäkin täällä ei ole sellaista maksujärjestelmää mitä euroopassa on, kaikkea muuta. Kun kerron mitä lapsen kouluttaminen ylioppilaaksi maksaa tai mitä yliopisto koulutus maksaa, sitä pidetään huu haana. Ja tietenkin, vain Amerikassa on mahdollisuus kunnon koulutukseen.

Tupakoinnista on tehty Kaliforniassa miltein rikos, eikä missään julkisessa paikassa, ei ravintoloissa, ei yöklubeissa,ei missään saa tupakoida. Lakia laadittaessa yritettiin myös määrätä, ettei ulkona saanut tupakoita 100 yardia lähempänä yhtäkään julkista rakennusta. Kun olin astumassa San Diegossa lentokoneeseen, oli putken seinään sijoitettu taulu, jossa varoitettiin kaikkien alkoholijuomien nauttimisen vaaroista, niin oluen kuin viinin juonnista, sen mukaan niiden nauttiminen aiheuttaa syöpää!

Olen saanut kadulla äkäisiä huomautuksia tupakoinnistani, siitä miten se saastuttaa ympäristöä ja miten se altistaa heidät sairauksille. Se että ikivanhat linja-autot tupruttavat mustaa paskaa moottoreistaan niinkin voimakkaasti, että se haittaa hengitystä, se että kaiken maailman autot ajavat kolme neljää kaistaa vierekkäin auto auton perässä läpi vuorokauden, niiden terveysvaikutuksilla ei tunnu olevan merkitystä. Mutta tupakkani saa vihaiset katseet ja äkäiset huomautukset.

Primitiivisyyteen liittyy monia olemuksia, kuten raakuutta, väkivaltaa, brutaalista käyttäytymistä anteeksiantamattomuutta, ja etenkin voimakasta egoa, oman paremmuuden ja suuruuden tunnetta. Sitä kaikkea, ja kaikkea siihen liittyvää Amerikan Yhdysvallat edustaa, niin kansallisella tasolla kuin aina Valkoista taloa myöten.

Sivistysvaltiossa, sivistyneessä ja demokraattisessa maailmassa jenkit olisivat asettaneet aikeensa ohjusiskusta YK:n harkintaan, mutta sitä ei tehty. Jugoslavia ei ollut eikä ole heidän intresseissä, joten siltä osin heidän edustuksensa siellä oli helppo nakki alistaa YK:n päätökseen, kuten oli aikoinaan Irakin laita. Mitä Irakiin tulee, jenkit otavat nyt vapauden milloin tahansa lähettää ohjuksia joko lentokoneista tai laivoista. Mikäli tuo ohjusisku olisi alistettu YK:n päätettäväksi, ei iskua Sudaniin oltaisi koskaan hyväksytty ja tuskin edes Afganistaniin.

Miten erinomainen Amerikan Yhdysvallat muuten on? Täi ongelma lapsilla tuntuu olevan melkoinen, ainakin sen mukaan mitä TV mainoksiin on uskominen. Täällä mainostetaan vaikka mitä lapsille kouluun vitäväksi, pienimmästä pikkuruisesta asiasta, joka on ehdoton lapsen kehityksen kannalta aina tietokoneeseen asti, joka tietenkin on yhtä välttämätöntä lapsen kehityksen ja tulevaisuuden kannalta. Siinä kaikessa mainostetaan myös yhtä ehdottomana tarpeena täin hoito kuurin aloittamista ennen kouluun menoa! Uskokaa tai älkää, mutta totta tämä on, siis täi kuuri, sellaiset pienet ja harmilliset ötökät tukassa!

Lapset on asetettu perhearvojen oheella hyvin merkittävään asemaan ja lapsista huolehditaan yltä kylläisesti. Nyt kun Clinton tunnusti kähmineensä Monicaa sopimattomalla tavalla, on TV keskustelut ryhtyneet arvioimaan tuon tunnustuksen valtakunnallista vaikutusta. Moni keskusteluun pyydetty kommentaattori on vedonnut perhe arvoihin ja siihen, mitä lapset ajattelevat asiasta. Heidän mukaan on ehdottoman tärkeätä, lasken tulevan kehityksen kannalta, että Clinton eroaa. Ellei Clinton eroa tai eroteta, se antaa väärän singnaalin lapsille aviorikoksesta. Eli, imeväiset, ja siitä murrosikään asti kehittyneet saavat oikean signaalin siitä, mitä tapahtuu kun tekee aviorikoksen.

Mistä pirusta he mitään tietävät ja ymmärtävät, kun seksistä ei puhuta sen enempää kotona kuin koulussa, ja ainut tieto on mitä he saavat kadulta. Kristillisten mukaan sitä tietoa ei tarvita, sillä kun Jumala on vahvistanut liiton, silloin sitä vasta tarvitaan ja luonto opettaa sitten. Siihen nähden täällä on melko lailla Lestadiolainen meno.

Miten hyvin Amerikka ottaa lapsensa, kun he joutuvat aloittamaan kouluun menon täi kuurilla? Tämän päivän yksi depatti aiheista on lasten käyttämien koulubussien turvallisuus. Usea komitea tutkii sitä, voidaanko nykyistä käytäntöä muuttaa siten, että jokaiseen penkkiin tulee turvavyö. Henkilö autoissa se on pakollinen, mutta ei lasten kouluautossa. Joidenkin mukaan siitä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä ja vain noin 11 lasta kuolee vuosittain. Vammautuneet ja rampautuneet eivät merkitse mitään. Olen seurannut tuota väittelyä ja se on saanut minut voimaan pahoin. Toistaiseksi kouluautoihin ei tule turvavyötä, paitsi niissä osavaltioissa jotka asentavat sen vapaaehtoisesti. Sellaisia valtioita on vain yksi.

Mistä tietää olevansa Amerikan Yhdysvalloissa? Siihen on monta indikaattoria, otan tässä esille yhden olennaisen ominaisuuden amerikkalaisuudessa. Kaikilla on jonkun sortin uniformu ja siinä nimi ja sarjanumero. Paskakuskista ja kadunlakaisijasta muurariin ja hänen apulaiseen, kauppa apulaisesta ties mihin asti, kaikilla on uniformu, nimi rinnassa ja joillakin jonkun sortin plakaati ja numero rinnassa. Televisiossa esiteltiin uutta hätänumerokeskusta joka oli modernisoitu tietokoneaikaan San Franciscossa, ja heidän mukaan viimeisintä uutta koko maailmassa (suomessa käytössä jo pitkään). Kaikilla puhelimiin vastaajilla oli tietenkin uniformu, plakaati rinnassa ja niin poispäin. Eräänä päivänä kiinitin huomiota tavallista pidempään kestäneeseen meteliin asuntoni ikkunan luona, joten menin katsomaan tilannetta. Kadun kulmassa oli auto syttynyt palamaan ja paikalle tuli paloauto. Nauratti kun he kiskoivat vesiletkuja esille, toinen sesoi iso palokirves iskuvalmiina. Aikansa toheloituaan letkumies sai vettä letkuunsa ja suuttimen kuntoon ja eikun vettä moottoriin ja sitä ruiskutettiin viimeisen viimeisen päälle. Olen todistanut joitakin autopaloja, itselläni on kerran syttynyt moottoritila palamaan jo vuosia sitten ja aina ne on sammutettu joko hiilihapolla tai pulverilla. Päätin mennä ulos katsomaan tilannetta lähemmin, siksi koominen se oli. Tietenkin palomiehillä oli uniformu, niin on suomessakin. Heillä oli läpyskä rinnassa, nimi ja sarjanumero, kuinkas muuten. Jokaisella tuntui olevan oma rajattu tehtävä ja kun mitään ei ollut tehtävissä, he seisoivat tumput suorina omassa valitussa paikassa. Näin on joku konsultti asiat ajatellut ja muut hyväksi havainnut. Mieleen tulee Presidentti Carterin niskoille tullut katastrofi sen jälkeen kun Iranilaiset valloittivat USA:n lähetystön työntekijät. Jotkut olivat miettineet varmaan laskutikulla, kynällä ja paperilla tarkkaan miten helikopteri isku tehdään ja miten vangit vapautetaan. Toisin kävi, sillä helikopterit törmäilivät toisiinsa ja putosivat maahan. Tuo ei ole ainut tapaus siitä organisointi kyvystä mitä amerikkalainen järjestelmällisyys tuottaa. Persianlahden sota on oivallinen esimerkki, jota hämäsi Pentagonin valheellinen propaganda, jonka CNN ja muut televisio yhtiät ja lehdet paljastivat. Kaikki täsmäpommitukset ja muut täydelliset iskut eivät sittenkään olleet niin täydellisiä ja Patriootti ohjusten osumatarkkuus oli ala-arvoinen. Sota organisaatio onnistui saamaan omat joukot tuhoamaan omia, todella taitavaa. Nyt tehdyssä ohjusiskussa Afganistaniin ja Sudaniin ei ole esitetty eläviä kuvia, joten jotain on kait opittu menneestä, vain joitakin valokuvia. Muutama päivä iskun jälkeen tulee uutisia siitä, että isku on ollut miltein fiasko ja että he kohdistivat iskun historiallisiin tietoihin perustuen. Jahdattu joukko hörppi teetä kaikessa rauhassa turvallisessa paikassa, josta jenkeilla ei ollut harmaintakaan aavistusta. Sudanin tehdas osoittautuu harmittomaksi eikä siellä ollut edes edellytyksiä mihinkään kemiallisen aseen valmistasmiseen. Tämä osoittaa vain todeksi sen, että tämän iskun tarkoituksena ei ollut jahdata terroristeja, vaan rauhoittaa sisäpoliittista keskustelua. Tämä tekee tilanteen paljon hankalammaksi ja vaarallisemmaksi, jos näin on. Mikäli iskun taustalla olisi ollut vilpitön harmi ja kosto terroristien tuhoamiseksi, niin ok, mutta jos se oli pelkästään sisäpoliittinen veto, sitten ollaan metsässä. Tämä jos mikä osoittaa silloin Amerikkalaisten piittaamattomuutta toisen kansan ja ihmisen koskemattomuuteen, sisäpoliittisten perusteiden pohjalta tehdy ohjusisku on vakava uhka muulle maailmalle. Tässä käytetään myös televisiota tehokkaasti avuksi.

Mitä television seuraamiseen tulee, olen päätynyt siihen, että mainosten välillä esitetään joitakin ohjelmia ja ne on jaksotettu mainoksiin. Olen joskus sanonut, ollessani Dallasissa Persianlahden sodan alkaessa, että sota jaksotettiin CNN yhtiön mainosjaksojen mukaan. Olen havainnut, että näiden ohjelmien käsikirjoitukset on laadittu mainosvirran jaksotuksen mukaan. Kun sitten suraamani ohjelma katkeaa mainokseen, olen lähtenyt surffailemaan toisille kanaville, eikä se hyödytä mitään, sillä kaikki eri asemat jaksottavat mainosten alun ja lopun samaan aikaan. Mainoksista ei pääse eroon, eikä uusinnoista. Aikoinaan otin ilolla vastaan kaapelitelevision ihannuuden, mutta päädyin nopeasti lopettamaan koko touhun ja irtisanoin sopimuksen. Kun aloin katsomaan samalla viikolla viidenteen vai kuudenteen kertaa saman elokuvan, se oli liikaa. Liikaa oli myös se, kun katsoin yhden ohjelman yhdeltä kanavalta, se sama ohjelma alkoi pyörimään heti toisella kanavalla.

Kun astuu johonkin kauppaan, siellä törmää toisenlaiseen Amerikkalaiseen tapaan, tuotteiden alennuksiin, niitä on monen monta. Pohjoismaissa ja euroopassa olen tottunut siihen, että saan alennuksen kassalla, sellaista täällä tapahtuu hyvin harvoin. Ostin itselleni uuden ns. älykkään hiiren, hinta oli 69.99 ja alennusten jälkeen 39.99. Kun olin maksanut havaitsin, etten ollut saanut alennusta. Silloin sain opetuksen eri alennuksista. Tapauksessani ei ollut kaupan alennus, vaan tehtaan, tuotteen valmistajan alennus, ja sitä varten minun tulisi täyttää kuponki ja postittaa se tehtaaseen. Sain kupongin ja kun aloin täyttämään sitä, huomasin, että saan sen alennuksen vain jos olen ostanut uuden iMac tietokoneen. Eri kauppojen kupongit on sitten aivan oma maailmansa, johon en ole saanut tolkkua. Jos käytän kassalla kuponkia, ok ja saan siitä hyvästä uusia kuponkeja. Kun ostan esimerkiksi Safeway supermarketista tavaraa ja en käytä heidän korttia, saan kuitista tietää paljonko menetin dollareita ja kuinka monta pistettä menetin ilmaisesta kinkusta. Täkäläinen Friskossa oleva Safeway, ainut iso marketti on noin viiden kilometrin päässä kaupungin pohjoislaidalla, toinen on yhtä kaukana etelässä, ne on kuin keskiverto suomalainen marketti kooltaan siis. Verrattuna Itäkeskuksen suureen KKKK (muistaakseni 4 koota) markettiin nähden ne ovat kooltaan noin kolmannes.

Se että kaikki hinnat pääyvät numeroon 99 on yksi ärsyttävä tekijä, toinen on se, että kaikki hinnat ovat aina nettohintoja, niissä ei ole veroa laskettu mukaan. Alennuksetkin joita luvataan onkin yhteydessä jonkun toisen tuotteen ostoon, eli tapauksessani saadakseni tuon 30 taalaa itselleni, minun olisi pitänyt ostaa iMac tietokone 1299 taalalla plus vero. Kun ostan olutta, en saa mistään selville sen alkoholipitoisuutta, sitä kun ei ilmaista. Viineissä ja viinassa ne ilmaistaan, mutta ei oluessa. Hinta vertailu on miltein mahdotonta, koska vertailuhintoja ei ole ja jos on, ne eivät ole, suomalaisittain sanottuna kiloissa tai litroissa, vaan niiden osissa ja osat eivät ole tasan jaollisia. Hintoja esitetään pieneen määrään suhteutettuna, joka on paljon pienempi kuin itse tuotteen paino. Siinä menee retkuun.

EPSON mainostaa kirjoitin pakettiin kuuluvaksi lisä ohjelmia kuvien käsittelyyn, sellainen toki siellä on, mutta se aukeaa vasta kun on maksanut tuotteen alennetun hinnan, silloin saa rekisterinumeron. Tämä ei selviä yhdestäkään tuoteinformaatio lehtisestä. Kun valitin asiasta liikkeeseen sain tietää, että ellen ole tuotteeseen tyytyväinen, voin vaihtaa sen toiseen tuotteeseen, mutta rahoja ei tule takaisin.

Kun astuin ulos kyseisestä liikkeestä, jouduin ruumiin tarkastukseen, kuten kaikki muutkin asiakkaat. Muut ovat helpottaneet tarkastusta siten, että jättävät reppunsa ja rinkkansa narikkaan shoppailun ajaksi. Minulta tarkastettiin ostamani tuotteet ja verrattiin sitä kassakuittiin, hyvin tarkasti ja hitaasti. Kesäasuni paljasti, etten ollut piilottanut mitään läskieni väliin.

Nyt pääsemmekin Amerikan ihannuuteen, vapaaseen ja demokraattiseen yhteiskuntaan. Voin sanoa omaavani yhdeltä sun toiselta reissulta entiseen Neuvostoliittoon ja sittemmin Venäjälle kokemuksia ja tietoa. Ensimmäinen asia johon kiiniittää huomion, ainakin autoilijana, oli jokaisen kuorma- ja paketti auton perään maalattu rekisterinumero, joka oli sama kuin auton rekisterinumero. Täällä kun katsoo ns. kaupallisia autoja, takseja, limousineja, linja-autoja, kuorma-autoja, niin niissä on yhtä sun toista numeroa esillä, pari kolme lupanumeroa ja tarrat jotka edustavat muita lupia. Täällä joutuu alin omaan uusimaan auton rekisteröinnin ja ajokortin, muistaakseni viiden vuoden välein, autot useammin.

Voisin jatkaa luotteloa vaikka kuinka pitkään, otan lisäesimerkiksi vain yhden asian. Kaikki rahankäytö mitä yritys tai yksilö tekee, ne rekisteröidään muistiin ja niitä tietoja voi kuka tahansa hakea käyttöön. Siten luottokortti maksut kertovat käyttäjän ostotottumuksista ja matkustamisvilkkaudesta sekä suunnasta. Täällä ei ole mitään salassa, sillä kaikki rekisteröidään ja kaikella pitää olla lupa ja rekisteri numero, jopa yhden henkilön kosmetologilla ja kynsien viilaajalla (täällä kukoistaa pienet kynsisalongit).

Edelliseen ja kaikkeen siihen mitä se pitää sisällään, lomakkeita lomakkeille, lomake sille miten lomake täytetään ja lomake sille miten lomakkeen täyttämisessä tehty virhe voidaan korjata, sen kaiken rinnalla Stalin ja muut entisen Neuvostoliiton johtajat kääntyvät kateudesta haudassaan.

Mikäli tämä on vapautta ja demokratiaa, silloin olen saanut niistä asioista väärän mielikuvan. Minulle tämä kaikki edustaa totalitaarista diktaturiaa jossa kansalainen on alistettu miltein täydellisen kontrollin alle. Jokainen jolla on jotain tekemistä jonkun kanssa, vaikkapa pieni grilli baari, kusettaa ja alistaa toisia, ja tyhmä menee vipuun. Ostin eräästä grillistä pienen aterian, laskeskelin sen maksavan hinnaston mukaan viitisen taalaa, mutta miten kävi. Kun ateria oli tulolla, kysyttiin otanko salaattia ja jos otan niin onko jotain jota en halua. Sanoin että siitä vaan, kaikkea syödään. Kun maksoin, hinta oli yli tuplaantunut, sillä jokainen salaatin lehti ja tomaatinpala sekä kastike maksoi extran.

Se tällä kertaa, myöhemmin lisää, vaikkapa lakimiesten paratiisista, siitä miten ketä tahansa syytetään mistä tahansa ja miten siitä on syntynyt oma kulttuuri, taide ja teollisuus.

Miten Amerikkalainen täydelisyyden ihannointi rehellisyydestä, moraalista, uskonnosta ja muista arvoista vaikuttaa ja tulee vaikuttamaan, ei vain Presidenttiin ja hänen institutioon, vaan moneen muuhunkin asiaan.

Ja mikä onkaan Amerikkalainen kulttuuri, en nyt tarkoita McDonaldsia, Coca Colaa ja sen sellaista, vaan mitä se on ja mitä se edustaa. Se ei ole minkään tänne emigroituneen kansakunnan edustajien mukanaan tuoma kulttuuri eikä edes osia siitä, se on aivan jotain muuta ja se on yhtä kaukana kansasta ja todellisuudesta kuin Juutalaisuus ja Natsismi toisistaan.
 
G

Guest

Ja tässä hieman lisää...

Joulun alla saatoimme lukea Hesarin uutisoinnista, jo sinänsä vanhan ja tutun uutiset, jossa Yhdysvallat syyttää Eurooppaa kilpailun rajoittamisesta matkapuhelin alalla, banaani sota on oma juttunsa. Niille joilla on oma henkilökohtainen kokemus jenkkien omasta järjestelmästä, voi vain hymähtää ja naureskella.

Käytännössä siellä on kolme eri järjestelmää, eikä yksikään niistä toimi "valtakunnallisesti", kun taasen meillä tunnettu gsm toimii yli 70 valtiossa ja lisääntyy. Paras järjestelmä mikä jenkeistä löytyy on Qualcomm´in cdma-2000 standardin parannettu versio, joka sellaisenaan on vuosia jäljessä meidän tekniikkaamme nähden, jenkeille se on maailman parhain ja toimivin järjestelmä, se on heidän oivalluksensa.

Toinen Qualcomm´in oivallus yhdessä Microsoftin Bill Gatesin kanssa kesällä -98 on, - heidän mukaansa &endash; vallankumouksellinen. Siinä yhdistetään langaton puhelin (kännykkä) kannettavaan tietokoneeseen ja sitä varten he ovat perustaneet yhteisen yrityksen. Tämä ei ole vitsi eikä allekirjoittaneen taholta mikään väärinkäsitys.

Me suomessa jos missä tiedämme ja tunnemme kännykät ja sen mitä niillä voidaan tehdä. Tekstiviestin lähetys on päivittäistä jokaiselle kirjoitustaitoiselle. Kännykkään voi tilata automaattisesti päivitetyt talous- ym. uutiset. Kännykällä voi ottaa yhteys omaan pankkitiliin tai kytkeä kannettavaan tietokoneeseen.

Yhdysvalloissa ei ole mahdollisuutta yhteenkään edellämainittuun palveluun ja toimintaan. Yksi syy lienee siinä, kun ei katsota käyttäjien tarvitsevan sellaisia palveluja eikä käyttäjät arvaa sellaista pyytää. Toisaalta kaikessa uudessakin etsitään halvinta mahdollista ratkaisua ja siinä kärsii niin laatu kuin taso. On halvempaa ylläpitää perusratkaisuja ja pitää asiakas tyytyväisenä niillä, kuin lähteä tarjoamaan monimutkaisimpia ja siten kalliimpia palveluja (omat investoinnit).

Suomessa tuli aikojen alussa käyttöön ARP autopuhelin jolla pääsi lankaverkkoon tai lankaverkosta autopuhelimeen. Sitten tuli NMT puhelin, joka toimi analogisesti, eli kuten tavalliset radioaallot. Sitä ei kehitetty eteenpäin, vaan rakennettiin täysin uusi järjestelmä digitaalitekniikan ympärille, syntyi GSM.

Bill Gates oli aikoinaan siunaus monelle PC:n käyttäjälle kehittämänsä DOS:sin tähden. Kyseessä on tietokoneen käyttöjärjestelmä. Tietokone tekniikan kehittyessä Gates kehitteli perus DOS järjestelmäänsä huomioimaan paremmin uuden tekniikan, ja niin se on jatkunut tähän tähän päivään asti. Muistan kun eri DOS versioita pyöri 640 k:n lerpulla ja siitäkin oli puolet vapaata tilaa ja tietokone toimi. Kone oli &endash;80 luvun toisella puoliskolla huikea 286 ja kun siihen sai vuosikymmenen taitteessa 1 megan muistin ja 10 megan kovalevyn tilalle tuplat isomman, oltiin "taivaassa". Sen pohjalta on rakennettu järjestelmä, josta Windows 95 käyttöjärjestelmä koostuu tapauksesta riippuen 27-42 megan tiedostosta. Microsoft itse sanoo muistitarpeeksi riittävän 12 megaa, joka on on varmaankin pienin mahdollinen, mutta sitten ei muut ohjelmat enään toimi. PC käyttäjät tietävät, että toimiakseen joten kuten se vaatii 32 Mb. Elämä on siunannut allekirjoittanutta siten, että se toi vuosikymmenen alussa eteen Macintosh tietokoneen, enkä sen jälkeen ole muuhun kajonnut. Vielä kun pääsisi eroon Microsoft Offiksesta, niin hallelujah!

Vuosissa muutaman sadan kilon ohjelman kehittyminen tuollaisiin mittasuhteisiin on huikeata, siihen vain sisältyy yksi mutta. Perusjärjestelmä toimi erinomaisesti silloin aikoinaan kun se oli kehitetty silloiseen laitetekniikkaan ja 8 bitin järjestelmään. Sitten tuli 16 ja nykyään alkaa 64 bitin järjestelmä syrjäyttämään 32:n.

Ammattilaisille ja alan harrastajille tilanne on selvä, homma ei toimi ja yhä useampi näkee taivaanrannassa uuden valon koiton, suomalaisen LINUX järjestelmän. Niille jotka eivät alan kiemuroita tunne, antaisin seuraavanlaisen esimerkin. Ajatelkaa rakentajaa, joka rakentaa vaikkapa 5x5 metrisen ja yksikerroksisen talon ja on tyytyväinen. Sitten tulee tilanne, jossa neliöitä pitää saada lisää ja hän rakentaa toisen kerroksen ja sitten kolmannen, ollen edelleenkin samassa kerros pinta-ala määrässä. Kukin tietää ja ymmärtää, että ensimmäinen kerros ja perustukset joutuvat koville ja jossain vaiheessa rakennus voi sortua. Mutta tilantarve on huutava ja rakentaja päättää laajentaa, ei vain ylöspäin, vaan myös sivuille, eli hän lisää lattiapinta-alaa kuhunkin uuteen kerrokseen ja lopulta kauempaa katsottuna se on kuin joulukuusi väärinpäin. Näin on käynyt Bill Gatesille ja hänen Microsoftin käyttöjärjestelmälle. Tietäen sen, hän on muiden ohjelmien osalla pyrkinyt korjaamaan tilannetta liittämällä niihin parannuksia jotka tehostaisivat, tai ainakin stabilisoisivat PC käyttöjärjestelmää. Ne ohjelmat on puolestaan rakennettu niin, ettei niihin vastaavasti saada muita puhtaita versioita. Siitä varmaankin johtuu se, että Offiksen asentamisessa Macintosh järjestelmään se korvaa monia käyttöjärjestelmän keskeisiä osia, vaikka Microsoft ei tuotakkaan Mac käyttistä. Erinomaisesti, stabiilisti ja nopeasti toimiva Mac muuttuukin välillä kuin hulluksi kaatumatautiseksi juopoksi Offiksen asennuksen jälkeen. Ohjelma jonka suositus muistivaraukselle on 2,5 megaa ja jonka olen tuplannut ilmoittaakin käynnistyessään (Eudora) "eläväni vaarallisesti", koska muistia ei ole riittävästi saatavilla, vaikka sitä kolmatta sataa megaa vapaana. PageMaker on ryhtynyt käyttäytymään skitsofrenisesti ja silleen.

Silloin kun hän, Bill Gates päätti hyödyntää Macintosh käyttöjärjestelmän graafista käyttöjärjestelmää, luodessaan Windowsin, heidän olisi pitänyt rakentaa koko ohjelma alusta alkaen, mutta niin he eivät tehneet, vaan kehittivät edelleen vanhaa hyväksi todettua DOS järjestelmäänsä. Tilannetta ei parantanut ollenkaan se, että he joutuivat tekemään "oman Mac version" kopioimatta liikaa alkuperäistä. Se on kuin Volgan alustalle ja perustekniikan päälle yritettäisiin rakentaa Mersu 600 luokan autoa, tai Mossesta tai Trabista kovan luokan työjuhtaa tiettömien taipaleiden taakse.

Amerikkalainen lähtee alkeista, yksinkertaisimmasta alkutekijästä, ja silloin kun markkinavoimia ei enään voida hallita, ryhdytään pakon edessä kehittämään tuotannossa olevaa tuotetta. Huomatkaa kehittämään, ei rakentamaan uutta. Poikkeus vahvistaa tässäkin säännön, mutta harvoissa tapauksissa. Jokainen uusi versio on vanhan parannus ja se on usein pahempi katastrofi kuin edellinen oli.

Amerikkalainen pitää itseään ja heidän tekniikkaa ja saavutuksia ylivertaisina muuhun maailmaan nähden, jossa ei ole mitään, eikä mitään voi tulla. Amerikkalaiset työntyvät omilla asioillaan ja tuotteillaan kaikkialle, mutta eivät salli kenenkään ulkopuolisen tulevan heidän leikkilaatikolle ja jos joku kehtaa olla niin röyhkeä että sen tekee, saavat he koko järjestelmän päällensä ja siinä kaatuu jo suurempikin yrittäjä, josta mm. Raision Benecol margariini tietää kertoa omakohtaisia kokemuksiansa.

Qualcomm joka kehittelee vanhaa cdma järjestelmäänsä modernimmaksi on jo mahdollisen uuden kehitetyn version kanssa vuosia jäljessä siitä, mitä niin Nokia ja Ericson ovat tuoneet markkinoille tähän mennessä, puhumattakaan uudesta standardista, joka mahdollistaa kuvapuhelimien käytön. Kun suomen liikenneministeriö laski liikkeelle uudelle järjestelmälle perustuvat neljä eri "aaltoaluetta", he sallivat yhden alueen "ulkopuoliselle" järjestelmälle. Siihen jenkkien on tyytyminen, mutta eivät ole, koska uusi järjestelmä ei rajoitu pelkästään heidän (erinomaiseen) tekniikkaan vaan sallii muiden mukaan tulon (kilpailun rajoittaminen).

Liikenneministeriön periaatepäätös liikkeellelaskettavien uusien kanava-alueiden maksuttomuudesta on taivaallisen viisas ja jumalallisen järkevä teko, teko joka kauhistuttaa ketä tahansa amerikkalaista kapitalistia. Heidän mukaan kyseessä olisi mitä erinomaisin mahdollisuus kerätä rahaa niiltä operaattoreilta jotka haluavat uuden tekniikan pariin, "miljoonan taalan paikka". Jenkeille tarjouskilpailu olisi ollut paras ja ihanteellisin ratkaisu, heillä kun sitä tuohta on. Kuten liikenneministeriön päätöksessä on kuultavissa, kaikki maksut olisivat siirtyneet kuluttajille ja siten puheluiden maksuihin ja se ei olisi ollut hyvää kenellekkään. Jenkeille se on normaalia liiketoimintaa, kilpaillaan ja hinta laitetaan tuotteeseen. Syy siihen miksi kännykät ovat niin tuiki harvinaisia jenkeissä on puheluiden hinnat, jotka ovat miltein tähtitieteelliset. Se on sitä Amerikan mainostamaa vapautta. Sanotaankin, että vain hullut, ötyrikkaat ja huumekauppiaat käyttävät jenkeissä kännyköitä, se onkin "piippari" (henkilöhakulaite) maa.

Ei tarvitse olla profeetta kun sanoo, ettei yksikään itseään kunnioittava kännykän käyttäjä, tai tuleva käyttäjä hyväksy siirtymistä GSM tekniikan herkuista vanhaa NMT tyyppiseen palveluun, jossa ei voi lähettää edes tekstiviestejä. Kaikki noituvat edelleen kännyköiden puhelujen kalleutta, joka tietääkseni on kuitenkin maailman halvin, jenkit toisivat heidän hintansa tänne jos annettaisiin. Mutta kun ei anneta, se on sitten kilpailun rajoittamista.

Jenkit, ei vain liike-elämä vaan myös politiikot, kuten koko kansa katsovat edustavansa maailman kaikkeuden suurinta osaamista ja taitoja, ja jos joku muu sen rajojen ulkopuolella pääsee siitä osalliseksi, hänelle koituu siitä suuri siunaus, josta johtuen siitä pitää suuresti kiitettävän.

Ollessani kesällä Kaliforniassa, katsoin suurelta valtakunnalliselta TV kanavalta uutta ja hämmästyttävää uutista, asian ainutlaatuisuus oli niin suurta, ja sen taloudelliset mahdollisuudet myös, että se sai huomattavan ajan uutisiin varatusta lähetysajasta. Kyseiselle tuotteelle ja sen tekniikalle katsottiin olevan mitä ihmeellisimmät ja suuret vientimahdollisuudet. Muiden superlatiivien sivussa tuotiin esille myös se, miten hyvin se palvelee kyseisen tuotteen käyttäjiä, etenkin liikuntarajoitteisia ja, sitten aivan hämmästyttävä seikka, lasten vaunuilla liikkuvia! Kyseessä oli nimittäin uusi matalalattia linja-auto!

Naurattaako? Itse en arvannut mitä tehdä, nauraa vai itkeä, mutta totta on. Linja-autoa esiteltiin uloa ja sisältä, kun se tuli ja ihmiset astuivat ulos ja sisään ja auto lähti. Tämä ei ole vitsi, eikä mätäkuun juttu, vaan todellista totta.

Ne ihmiset jotka ovat tuon hämmästyttävän tekniikan luoneet ja valmistaneet näkevät sielujensa silmin miten he sillä lähtevät valloittamaan amerikan ulkopuolisen primitiivisen maailman, niinkuin Star Trek kohti tuntemattomuutta. Laskimet ja mahdollisesti myös tietokoneet suoltavat ulos ihmeellisiä lukuja kaikista franchise maksuista mitä sillä voidaan saada. McDonalds myy hampurilaisia, he matalalattia busseja.

Amerikkalaisuus ei ole McDonaldsia, ei se ole Coca-Cola eikä farkut ja ihmeelliset elokuvat. Se kaikki on kuin meren pinnalla leijuvia, sinne pudonneita puiden lehtiä. Amerikkalaisuus on paljon syvemmällä ja mitä syvemmälle mennään, sitä ahdistavammaksi se tulee, kunnes se tukahduttaa ja tappaa.

Maailmassa ei tapahdu mitään jossa ei olisi amerikkalainen vaikutus läsnä, ja tosiasiat näyttävät toteen ettei sen edessä kestä edes Euroopan Unioni. Syksyllä suomen liikenneministeriö, pääministerin johdolla hallitus päätti sallia vapaat markkinat tietotekniikan, kuten sähköpostin salaukseen. Taustalla saattaa olla se, koska suomessa on maailman johtavin ja paras alan yritys, Datafellows. Noin kuukausi myöhemmin pääministeri Lipponen palasi suomeen Euroopan matkalta, jossa hän oli osallistunut salaista salaisemman Wassenar kokoukseen. Tuliaisina hänellä oli tieto kokouksessa tehdystä päätöksestä, jossa Yhdysvaltojen painostuksen tuloksena aikaisempi suomessa tehty päätös vedettiin takaisin ja suomi (hävettää kirjoittaa isolla) alistui rajoitettuun salaukseen. Tarkkasilmäiset huomasivat varmaankin Lipposen hännän olleen vieläkin koipien välissä.

Amerikan Yhdysvaltojen edustajat runnoivat läpi oman päätöksen ja alistivat koko Euroopan Unionin siihen. Tilanne on kuin koiravaljakossa, jossa jenkit on ajureina ja Euroopan Unioni ja muut valtiot koirina. Kun piiska nousee ylös ja ennenkuin se edes heilahtaa, koira pistää hännän koipien väliin ja alkaa ulisten etsimään suojaa. Näin teki Lipponen, hänen suomalaiset adjutantit ja muut kyseisen kokouksen edustajat.

Tämä edellinen ei ole mikään poikkeus, vaan vahvistettu sääntö. Tässä tapauksessa näennäinen syy oli pelko liian vahvasta salauksesta, joka estäisi eri viestien avaamisen Yhdysvaltojen viranomaisilta ja vakoojilta. Ulkoisena lavastuksena käytettiin jo niin tutuksi tullutta fraasia rikollisuuden torjunnasta ja huumeiden vastustamisesta. Jenkkien tietotekniikan hallinta ja osaaminen rajoittuu tietylle tasolle, salauksessa paljon alemmaksi kuin mitä esimerkiksi Datafellows suomessa osaa. Saamalla läpi uudet säännökset, niiden soveltamisessa myynti- ja vientilupien kanssa tekee miltein mahdottomaksi halpojen salausohjelmien myynti esimerkiksi jenkkien markkinoille, siten heidän "kotimarkkinat" vapautuisivat ulkopuoliselta uhalta ja omat yritykset saisivat mahdollisuuden kaupata omia tuotteitaan. Tilanne on verrattavissa autokauppaan, jossa "Idän ihmettä" Volgaa myydään samaan hintaan kuin "Lännen unelmaa" Mersua. Kumman asiakas ostaa? Kun tehdään Mersun tuonti mahdottomaksi, niin kyllä se Volga kaupaksi käy, tämän tajusi jo Stalin vainaa aikoinaan, jota muut seurasivat hyvänä päätöksenä.

Meren näennäisesti seesteisen pinnan alla tapahtuu. Entisestä Neuostoliitosta vapautuneet valtiot pääsevät aika-ajoin uutisotsikkoihin mafian ja muun rikollisuuden siivillä ja joskus kuulee joitakin mainintoja heidän EMU ja Eurooppa kelpoisuudestaan sekä NATO pyrkimyksistä.

Yhdysvallat on tehnyt Mafiasta ja rikollisuudesta kauniin kulissin ja sillan omien salassa pidettyjen tarkoitusperien peittämiseksi. FBI ja CIA on valinnut omat erikoisjoukkonsa, jotka on lähetetty entisiin kommunistimaihin "kouluttamaan" sikäläisiä viranomaisia rikollisuuden torjunnassa. Todella hypograattista ja tehokas savuverho, joka peittää oikeastaan jokaisen totuudelta.

Mikäli jenkeillä olisi halu ja tahto, he olisivat kyenneet jo aikoja sitten tuhoamaan Mafian ja muut rikollisjärjestöt omasta maastaan ja tyrehdyttämään huumetuonnin murto-osaan nykyisestä. Puolustelemalla tekojaan edellisen esimerkin valossa, he käyttävät fraaseja kuten ennalta ehkäisy, demokratia, sivistys ja niin edespäin. Ennaltaehkäisy koskee venäjän mafian levittäytymistä Yhdysvaltoihin. Kysynkin, missä on heidän niin tehokas viisumi järjestelmä, joka pystyy seulomaan ei toivotut elementit viimeistään rajalla pääsemästä maahan? Missä on heidän niin tehokas paikallinen valvontajärjestelmä, joka kykenee seulomaan pois ei toivotut elementit maasta? Kun puhutaan miljoonista laittomista siirtolaisista, ne ovat pääasiassa Meksikolaisia, jotka piileskelevät sukulaistensa hoivissa ja suurin teko mitä he kykenevät yhteiskunnan taloudessa vaikuttamaan on joko tiskaaminen tai maatiloilla ja hedelmätarhoilla raataminen. Siinä heillä on niin merkittävä osa paikallisessa talouden hyvinvoinnin ylläpitäjinä, ettei heitä tahdota karkoittaa vaan aika-ajoin heidät armahdetaan ja he saavat sen kaivatun vihreän kortin. Mafia ja muut rikolliset toimivat talouden kiemuroissa paljon korkeammalla tasolla, joita valvoo lukuisa joukko eri virastoja, eikä mitään kyetä tekemään salassa. Siinä mielessä Yhdysvalloissa oleva järjestelmä, joka kykenee valvomaan ketä tahansa on ylivertainen siihen mitä muilla on tai on ollut. Entisen Neuostoliiton aikoihin valvonta perustui ilmiantoihin, joka jenkki järjestelmän rinnalla on alkeellista alkeellisin. Jenkkien järjestelmä ei ole mitenkään uutta eikä ainutlaatuista, perusta luotiin toisen maailman sodan jälkeen kommunisti vainoissa joillekin jo käytössä olleisiin menetelmien pohjalle. Tuossa informaation tallentamisessa ja seulonnssa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa, eikä sitä ole aina edes ostettavissa, vaan tarvittavat erikoistietokoneet tehdään käsityönä tilauksesta. Ainoa niin sanottu demokraattinen vapaus mitä jenkki kansalaisilla on ollut on oikeus matkustaa vapaasti ulkomaille.

Sitä ei kuitenkaan olla hyödynnetty siinä määrin kuin olettaisi. Harvalla perheellä on mahdollisuus rahoittaa nuorisonsa matkaa ulkomaille, esimerkiksi eurooppaan, koska kolumaksut vievät kaikki rahat ja niihin joutuu vielä kaiken lisäksi hakemaan lainaa. Kun kansalainen varttuu, hän avioituu, eikä rahaa ole. Kun eläke tulee, valitaan mieluiten karibian risteily kuin joku takapajula kuten Eurooppa.

Monet meistä tietää sen valtavan köyhien määrän mitä Yhdysvalloissa on, kuitenkin harvemmin puhutaan keskiluokan ja sitä parempien köyhyydestä. Niin sanotut amerikan unelma-autot ja isot talot, etenkin "Televisiosta tutut" (valheelliset) omakotitalot hämäävät tietämättömän totaalisesti. Autot ovat sikäläisittäin katsottuna yhtä kalliita kuin täällä jos hintaa vertaa käytettävissä olevaan rahamäärään. 35,000 &endash;45,000 dollarin vuosiansiolla josta vähennetään verot ja elämisen kustannukset, 10 &endash; 15 tonnin hintainen pikku auto on huikean arvokas. Se hinta on puolestaan meille halpaa, mutta ei jenkeille. Tavallinen keskiluokan auto siirtyy jo 20,000 paremmalle puolelle.

Perheen perustaminen, asunnon hankinta ja ylläpito, lasten koulutus, kallis terveydenhuolto jne syö myös hyvätuloisen perheen rahavarat loppuun ja luottokorttimaksut senkuin kasvavat. Moni niin sanotusti hyvin toimeentuleva keskiluokan perhe näkee usein nälkää ja joutuu luopumaan monista asioista, esimerkiksi terveyden huollosta. Olen tänä vuonna asunut Kaliforniassa viidettä kuukautta ja nähnyt ja kuullut edellistä ihmeellisimpiäkin asioita ja tiedän mitä eläminen siellä maksaa. Ystäväperheen mies tienaa noin 90,000 vuodessa, vaimo lentoemäntänä puolet siitä, heillä on pieni vanha velkainen talo ja pieni tyttö kalliissa esikoulussa ja aina he ovat PA tai sen rajoilla.

Amerikkalainen propaganda on purrut niin syvälle ja tehokkaasti kansalaisiin, että he pitävät hulluutena matkustaa johonkin alikehittyneeseen ja primitiiviseen maahan. Suomi on eräs Neuostoliiton provinsseista, ruotsalaiset ovat homoja ja tanskalaiset naivat toisiaan kuin koirat ratapihalla ja sellaiseen turmellukseen ei kukaan halua lähteä. Ainoat tunnetut nimet ovat Italian ja Irlannin lisäksi Lontoo, Pariisi ja joku saattaa tunnistaa Kööppenhaminen ja tietenkin niin Moskovan kuin Pekingin. Kesällä kun taksikuski kysyi mistä olen, vastasin että "from Finnland", siihen hän vastasi ikäänkuin tietäen jotain, ylpeästi, että eikö se ole siellä Irlannissa. Toiselle sanoin olevani Euroopasta ja hän siihen, että missä osavaltiossa se kaupunki taasen oli, kun ei nyt yht´äkkiä muista. Kun olin &endash; 77 Oaklandissa Kaliforniassa hotellini baarissa, jouduin hetkessä piirityksen kohteeksi sanottuani olevan Suomesta ja juomatarjouksia sateli. Heidän tiedon nälkänsä oli miltein hysteerisellä tasolla, ja minun piti kuvata heille yksityiskohtaisesti sen, miten olin päässyt pakenemaan Neuostoliitosta ja millaista se elämä siellä on.

Aika siitä on hieman parantunut, mutta ei paljoa ja jopa koulutettujen henkilöiden parissa on monta erittäin väärää kuvaa, ei vain Suomesta vaan koko Euroopasta ja muusta maailmasta. Ja kaikille on edelleenkin sama käsitys, jopa entisiin aikoihin nähden voimakkaammin, että parempaa ei maailmassa ole kuin he ja heidän elämä, vapaus ja demokratia, eikä sellaista muualla ole.

Keväällä etsiskelin San Franciscossa pojalleni Jawa ohjelmointia käsittelevää kirjaa ja kääntäjää, kunnes lopulta löysin paikan käytyäni kaikki keskustan tietokoneliikkeet läpi. Kyseessä oli yliopiston kirjasto, jonne menen ja vastaan tuli tyttönen hymyillen kuin vain jenkeissä voidaan palveluammatissa hymyillä ja kuuntelin hänen kohteliaat kysymykset voinnistani ja miten päivä menee. Kun sain puheenvuoron, sanoin etsiväni "Javaa…", ja tyttö keskeytti minut sanomalla ystävällisesti, ryhtyen kävelemään ulko-ovelle päin, että Kahvila on tuon viereisen oven takana. Amerikoista täytyy ymmärtää se, että jos meillä on hyllyt pullollaan eri olut merkkejä ja niitä juodaan, niin siellä on vastaavasti lukematon määrä kahvilaatuja, ja sitä juodaan, ja Java on tunnettu laatu.

Olin kaupungin suurimmassa ja parhaassa Macintosh liikkeessä, joka suomalaisiin verrattuna oli kooltaan kuin pieni puoti. Odotellessa huomasin Clariksen HomePage ohjelmasta tulleen uuden version ja kysyin kun vuoroni tuli, että millaisia uusia ominaisuuksia siihen on tullut. Myyjä katseli minua hölmönä ja sanoi, että mistä hän sen voi tietää, hän on vain myyjä. Ei sitä muutkaan tienneet ja yksi kysyi, että mihin sitä ohjelmaa käytetään. Niille lukijoille jotka eivät sitä tiedä, sillä tehdään kotisivuja, kuten tämä on kyseisellä ohjelmalla tehty.

Amerikan Yhdysvallat on mitä on ja pysyköön siellä, valitettavasti näin ei kuitenkaan ole. Euroopan Unionissa ei tapahdu mitään missä ei olisi jenkkien edustajat läsnä piiskaamassa koiralaumaansa. FBI:n ja CIA:n erikoisjoukot kouluttavat entisten kommunistivaltioiden virkamiehiä ja ovat soluttautuneet hallinnon kaikille aloille.

Kun Eesti eli Viro aikoinaan vapautui, osallistuin reilun vuoden aikana erään ministeriön johtavan virkamiehen avustamiseen ja sinä aikana pääsin seuraamaan monia asioita aitiopaikalta. Pääsin kävelemään vapaasti miltein ministeriöön kuin ministeriöön, kuten parlamenttitaloon, jossa olin jo tuttu kasvo alaovella vartiossa olleille sotilaille, ne vain moikkasivat kun kävelin sisään ja portaat ylös. Muistan elävästi ihmettelyni EU:n ulkopuolisten "konsulttien" olemassaoloon ja määrään eri ministeriöissä, joissa heille oli varattu jopa omat toimistotilat. Ne ulkopuoliset olivat pääsääntöisesti amerikkalaisia, joiden kanssa joskus tuli kaljoteltua tai muuten vain puhuttua. Minulle ei koskaan selvinnyt heidän toimenkuva ja mielessäni on, nyt kun sitä muistelen, että ei ne oikein mistään mitään tienneet, kuten eräskin porukka ns. Maatalousministeriössä. Näin jälestäpäin muistellen ja ajatellen, he olivat tietenkin noita Yhdysvaltojen eri viranomaisten paikalle lähettämiä "seuralaisia".

Uutiset kertovat meille yhtä ja toista maailmalta. Nykyisen Venäjän ahdinko ja nälän hätä, hallituksen tyhjä kassa eikä sen pohjaa saa peittoon edes Maailman pankin ja muiden instanssien miljardit dollarit. Kaikesta huolimatta Venäjä on onnistunut kehittämään uuden mannertenvälisen ydinkärkeä kuljettavan ohjuksen ja valmistamaan niintä tusinan verran ja lisää valmistuu. Tässä ei sinänsä ole sen ihmeellisempää, ellei taustalta löytyisi amerikkalainen raha. Aivan oikein, Yhdysvaltojen hallitus on avustanut entisen perivihollisen ydinohjelmaa. Tällä se takaa sen että voi vaikuttaa Venäjän sisä- ja ulkopolitiikan, kuten talouden alueilla, ja sitä samaa strategiaa se käyttää kaikkialla muuallakin missä katsoo heitä "tarvittavan".

Amerikan Yhdysvaltojen vaikutuspiiri ulottuu kaikkialle ja se alistaa, myös meidän suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa ja kansallisia etujamme, joista tietotekniikan rajoittaminen ja heidän omien yritysten suojeleminen rajoittamalla muiden toimintaa on kuin yksi riisin jyvä suuressa ja täyteen ahdetussa riisivarastossa.

Kun raamatussa puhutaan vedenpaisumuksesta joka peitti kaiken maan ja korkeimmat vuoret, niin tätä amerikkalaista vaikutusta voidaan verrata suoraan kyseiseen vedenpaisumukseen ja mereen. Raamatun mukaan meressä elää se iso peto, Leviatan, kysynkin, mikä tai mitkä pedot esittämässäni meressä uikaan, ellei tuo Amerikan Yhdysvallat ja sen lonkerot. Ympärillä parveilevat pienemmät otukset ovat sen liittolaisia jotka elävät pedon tähteistä ja ulosteista.

Tuon näkyvinmpiä muotoja on NATO, johon kaikki halajavat, niinkuin kertomuksen mukaan kaikki valtioiden päämiehet ja muut viisaan Salomonia kuuntelemaan. NATO on muinaisuuden reliikki, menneisyyden suuruus. Se mikä oli ennen suuri, jota sitten ei ollut ja on taas ja kasvamassa entistä suurempaan voimaan ja uhoon. Sen karjunnan ja uhittelun edessä lankeavat maat vapaaehtoisesti toinen toisen jälkeen hartaaseen rukoukseen ja palvontaan, jospa minäkin pääsisin sen luo ja rinnalle.

Niinkuin kaikkien petojen kanssa on, se ajattelee vain itseään ja omaa hyvinvointia, eikä tämä peto ole laumaeläin, vaan yksinäinen toisia hyödyntävä ja alistava kuvatus. Se ei anna mitään vaan ainostaan vaatii ja edellyttää sen palvontaa ja palvelemista. NATO:n esittämä näennäinen yhtenäisyys on näennäistä, se yhtenäisyys on hajottamista, asioiden järjestämistä siten, että tarpeen vaatiessa kaikki sen ympärillä lakkaa olemasta ja toimimasta, ei vain hallinnollisesti, vaan myös teknisesti. NATO sitoo itseensä sen siipien suojaan hakeutuvien valtioiden armeijan, imien kaiken tiedon siitä ja sen ulkopuolelta itseenä, tyhjentäen ja puristaen viimeisetkin tiedon muruset itselleen. Niillä se laajentaa reviiriänsä, niillä se ruokituttaa itsensä ja kun se on kyllästynyt, se katkaisee luomansa siteet ja niissä kiinniolevat lentävät armotta sen luomaan myrskyyn ja tuhoutuvat.

Euroopan Unioni, perusteilla oleva liittovaltio on vitsi, naurettava kuvatus joka saa pelästymään ja araksi. Se joka luulee siitä tulevan jotain itsenäistä ja suurta ja yhtenäistä, hän erehtyy. Euroopan Unioni on koiravaljakon valjaat, ja unionin jäsenet koiria. Yhdysvallat on valjakon käskijä joka on korjaillut ja korjailee valjaita ja änkee niskuroivat eläimet niihin, jotka vihoissaan uhittelevat toisilleen, vaieten vain kun valjakon hallitsija näyttää heille piiskaansa tai potkaisee.

Tyhmyys on sokeuttanut Euroopan valtioiden politiikot ja tietämättömyys on vain syventynyt. Oma suuruus, vuosituhantinen perinne ja kulttuuri, on kadonnut. Elämän laatu ja korkea teknologia saa väistyä amerikkalaisen edestä, vaikka ero on kuin yöllä ja päivällä. Meidän sosiaalinen turva ja hyvinvointi sekä koulutus ja terveyden hoito vaihdetaan amerikkalaiseen maksa mitä jaksat järjestelmään. Meidän kehittynyt joukkoliikenne ja tietotekniikka yhteiskunta jossa voimme itse valita mitä otamme vaihdetaan siihen mitä sinullle annetaan.

Yksityisyytesi katoaa eikä mikään ole salassa, kaikki tiedetään ja väärin tekijöitä rangaistaan monella tavalla ja kaikkia niitä jotka eivät mukaudu järjestelmään. Jokainen maksu ja osto minkä teet voidaan jäljittää ja käyttää osana profiilisi rakentamisessa. Jokainen kirja jonka lainaat tai elokuvan jonka katsot kuuluu osana profiilisi rakentamisessa. Ei edes intiimimmät puheesi tai tekosi pysy salassa, sillä mitään sellaista ei ole jota ei johonkin rekisteräitäisi. Puhelin keskustelusi ja sähkäpostisi analysoidaan ja senkin tiedot siirtyvät profiilisi rakenteeseen. Näin käy kaikille syntymästä hautaan, DNA:ta myöten ja kaikki tiedot siirtyvät vanhemmista uuden sukupolven profiilin rakentamiseen. Profiilisi perusteella saat koulutuksen ja sen perusteella saat tai et työpaikan, ja sen perusteella etenet tai et urallasi.

Koiralauma on kahledittu valjaisiin ja nälkäänsä sille heitetään suupaloja joista jokainen tappellee ja voimakkain saa parhaat osat ja suuremman määrän kuin heikoimmat. Nyt olisi aika perääntyä ja sanoa ei ja ottaa aikalisä, ennenkuin valtiomme pää on liian syvällä valjaiden kahleessa. Olkoon EMU, yhteinen valuutta ja tietyt muut yhteistyöt, mutta ei sen enempää ja kaikista vähiten NATO ja USA ulos kaikista Euroopan yhteisön asioiden käsittelystä.

Valitettavast näin ei tule tapahtumaan. Niin Suomi kuin monet muut Euroopan valtiot ovat jo sidottu kahleisiin ja ovat olleet liian kauan ilman ravintoa, jota nyt on tarjolla. Nälkä on sokeuttanut, nälkä on tyydytettävä, ruuasta ei ole niin väliä eikä siitä kuka sen tarjoilee. Paras koira pääsee isännän seuraan lämpimään kun muut saavat jäädä ulos viimaan ja kylmyyteen. Nämä koirat poikkeavat muista lajitovereistaan siinä, että kykenevät tiedostamaan mukavan ja epämukavan väliltä, sen miten pääsee suosioon ja mitä se tuo tullessaan.

Yhdysvallat ovat olleet jot pitkään maailman poliiseina ja näennäisesti YK:n suostumuksella. He ovat tulkinneet entiset päätökset ja julkilausumat tavalla, joka oikeuttaa heidä tekemään mitä haluavat tarvitsematta alistaa asiaansa enään YK:n turvaneuostolle. Pirulle on annettu sormi ja nyt se on vienyt koko käden.

Yhdysvallat taistelee näennäisesti pahuutta vastaan, kuten Irakin Saddamia ja huumeita sekä rikollisuutta vastaan, kuten korkeita moraaliarvojen tunnustaen. Sille ei olisi ongelma tuhota joku diktaattori tai joku muu henkilö lopullisesti, mutta se ei tee sitä, vaan pitää yllä kissa ja hiiri leikkiä. Näennäisesti se taistelee huumeita vastaan, mutta kasvattaa itse ja jalostaa sitä ja toimittaa sitä oman maan markkinoille. Mafia ja muiden järjestöjen johtajat se saisi tuhottua helposti alaisineen, mutta se ei tee sitä, ja usein tulee julkisuuteen tietoja hallituksen ja niiden välisistä sopimuksista sekä yhteistyöstä. Mikäli se tuhoaisi rikollisjärjestöt ja huumeet, se ei saisi omiaan myydyksi, eikä se voi luoda omaa jakeluverkkoa. Se mikä nyt on, sitä se valvoo ja kontrolloi.

Miksi Yhdysvallat sitten tekee kauppaa huumeilla, on naivistinen kysymys. Niin senaatti kuin kongressi on täytetty idiooteilla, joiden paremmuutta verrataan vain valehtelussa ja etenkin vaalibudjetti rahoituksessa. He ovat moraalisia, oikeuden ja demokratian vaalijoita, tulevaisuuden airueet puhtaaseen ja avoimeen yhteiskuntaan, joilta pidetään vähänkin arvokkaampi tieto salassa. Yhdysvaltojen viranomaisilla on niin monta virastoa ja virkamiestä jotka ylläpitävät omia salaisiksi luokiteltuja ohjelmia, ettei sitä määrää kukaan tiedä. Suurin osa rahoituksesta tulee suuresta talosta, mutta eri operaatioista löytyy niitä joiden kustannuksia ei voida julkistaa tai edes mahdollistaa riskiä paljastumisesta. Niitä rahoitetaan itse hankituilla varoilla ja siinä varojen keruussa huumeet on tuottavin tapa.

Panaman Noriega salakuljetutti huumeita yhdysvaltoihin joista saaduista rahoista vain osa jäi hänelle. Iran-Contra (vai mikä se nyt oli) jupakassa Iran vastaanotti veriviholliseltaan Yhdysvalloilta aseita, jotka oli hankittu salassa kaikilta ja rahoitus tapahtui huumekaupalla. Kaikki mikä liittyy pahuuteen elää ja voi hyvin, kaikki jotka ovat yrittäneet paljastaa tuota pahuutta ovat kuolleet äkillisesti.

Nykyisen tietotekniikan saatavuuden rajoittaminen, valvonnan ja eri rekisterien perustaminen rikollisuutta ja huumekauppaa keppihevosena käyttäminen rakentaa tulevaisuutta jonka yksinomaisena tarkoituksena on kaikkien yksittäisten kansalaisten valvonta. EU luo ja rakentaa mitä mielikuvituksellisimpia säädöksiä aina kurkun käyryyden ja paksuuden standardeista monimutkallisiin direktiiveihin joilla valvotaan ja ohjataan kansalaisten ja yritysten käyttäytymistä ja toimintaa.

En ihmettele ollenkaan, jospa minun elinaikana, nyt himpun alle viisikymppisenä, saan hakea itselleni minulle profiloidun muovikortin, jossa on se kuuluisa siru, jota pystytään myös satelliitista seuraamaan.

Helsingissä 29 joulukuu, 1998

Ja hyvää Uutta Vuotta tasapuolisesti kaikille

Ps. Vuoden lopulla Suomi pääsee koiravaljakon johtajakoiraksi Saksan jälkeen.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Oh.. Varmasti Jatkoajan historian pisin teksti. Amerikkavihasi saa lisää potkua tästä tekstistä. Tekstin sisältöön pahemmin puuttumatta epäilen jo tässä vaiheessa, että tämä aiheuttaa taas suuren keskusteluaallon.
 

Leevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siis hullu...

eipä tuu keskustelua, koska kukaan ei jaksa lukea. Ise luin ja pääte teki hypnoosin minuun, joten jos uusia wtc-iskuja tulee, niin sen voi suoraan laittaa tän tekstin syyksi :)
 
G

Guest

Arnold,

En vihaa Amerikkaa tai amerikkalaisia. Paremminkin säälin heitä, sillä heidän johtajansa ovat höynäyttäneet kansalaisiaan pahemman kerran.

Amerikan Yhdysvallat, se mitä se edustaa, on suuri mätäpaise josta maailma voi päästä eroon vain kaikkivaltiaan Jumalan avulla.

Tulen puuttumaan Yhdysvaltojen harjoittamaan globaaliin terroriin enemmän tulevaisuudessa. Täällä on puhuttu ennenkin politiikasta ja siksi en näe mitään syytä, miksei siitä täällä voisi kirjoittaa. Jos ylläpidolla tai jollain muulla on jotain sitä vastaan niin tuokoon kantansa esille.
 
G

Guest

Seurasin TV keskustelua 8/1, jossa mukana oli kokoomuksen Ben Zyskowicz, Ruotsalaisen KAnsanpuolueen Eva Biaudet sekä joku Pääesikunnasta, siis sotilas henkilö. Kysymys oli YK:n arvovallasta ja onko se saanut tahran itseenä esille tulleen vakoilutapauksen johdosta.

Kyseessä on tapaus, jossa YK:n asetarkastajat ovat vakoilleet Irakin tilaa ja viestiliikennettä, ei oman työtehtävien täyttämiseksi, vaan Yhdysvaltojen vakoilujärjestön laskuun. Uutisissa on myös tiedotettu, että Yhdysvaltojen vakoilujärjestöt ovat soluttaneet omia erikoismiehia YK:n asetarkastajiksi, jotka ovat keskittyneet kuuntelemaan Irakin viestiliikennettä, ovat asentaneet erikoislaitteita monitoroimaan viestiliikennettä, hallituksen ja sotilasedustajien toimia, sekä varmentaneet teknologisesti tulevaa ohjusiskua.

Butlerin raportti oli sitten kaiken valmistelun täydennys, jolla authorisoitiin isku Irakiin, joiden kohteet olikin helppo nakki, koska vakoilu oli jo paikan päällä merkinnyt ne ylös, mahdollisesti jättäen huomaamattoman lähettimen ohjaamaan ohuksia. Miten tällaisen asian laita sitten on ja sen oikeutus?

Sanonta kuuluu, että niin sodassa kuin rakkaudessa kaikki keinot ovat sakkittuja. Onko asia näin, esimerkiksi YK:n kaltaisen järjestön ja vastaavasti Punaisen Ristin kanssa, jossa ne sallivat isensä osalliseksi sodan keinoihin? YK:n lähettämällä asetarkastus ryhmällä oli valtuutus ja tehtävä profiili täytettäväksi. He edustivat YK:ta, siten kaikkia sen jäsenvaltioita. Entä sitten yhden tai kahden tietyn jäsenvaltion toiveiden huomioiminen, Kuten tässä tapauksessa on kyse Yhdysvaltojen sekä Englannin osalta.

YK on ollut tietty piikki kaikkialla missä se on ollut luomassa öljyä laineille, eri sotaosapuolien riitojen välillä, kuten Kyproksessa, Golanilla, etelä Libanonissa, entisessä Jugoslaviassa jne. Kaikesta huolimatta sillä on ollut tähän päivään asti tietty auktoriteetti riippumattomana osapuolena, jolla se on kyennyt tehtäviään hoitamaan.

Nyt tuo status on saanut vakavan kolauksen, eivätkä maailmalta kuuluvat reaktiot, etenkään politiikkojen osalta auta tilannetta ollenkaan. Näyttää mitä ilmeisemmältä, että Yhdysvaltojen omapäinen toiminta hyväksytään, saatiinhan sillä "Up to Date" tietoa vihollisalueelta ja sen tilasta. Käyttämällä YK:n operaatiota peittämään ja turvaamaan sotilasvakoilua, ja vain yhden tai kahden maan omien intressien täyttämiseksi, on todella kyseenalaista toimintaa, jota allekirjoittanut ei missään nimessä hyväksy. Pitäähän se moraalimottomuudesskin olla joku moraali! Butler ja muut asetarkastajissa, kuitenkaan eivät kaikki, he ovat olleet tietoisia ja ovat hyväksyneet tuon peiteviran Yhdysvaltojen vakoojille toimiakseen asetarkastajina. Se on mahdollistanut, ensinnäkin vapaan pääsyn Irakiin ja toiseksi miltein vapaan pääsyn miltein minne tahansa sotilaalliseen tai muuhun haluamaansa paikkaan. Kun he ovat pyrkineet etsimään Saddamin palatseista myrkky- ja asetehtaita, siinä perimmäisenä syynä on ollut sotilas vakoilu ja tiedon kerääminen, ei siitä mitä he ulkoisesti ilmoittivat, vaan muista syistä johtuen. Samalla se on mahdollistanut asettaa herkät ja pienet salakuuntelulaitteet tarvittaviin, sopiviksi katsottuihin kohteisiin, ja tai laitteita jotka aktivoituessaan ohjaavat täsmä aseet suoraan kohteeseen.

Onko Saddam Hussein ja Irak niin poikeava tai poikkeuksellinen tapaus, joka sallii tällaisen toiminnan? Silloinhan esimerkiksi voimme hyväksyä ja samalla käyttää hyväksi Punaista Ristiä, ja muita kansainvälisiä järjestöjä. Kun maailmaan puhkeaa uusi kriisikeskus ja sinne lähetetään eri järjestöjen edustajat, niin onko silloin niin, että eri osapuolien luottamus saadaan sillä, kun sanotaan edellisessä tapauksessa olleen Saddam Hussein ja että se oli poikkeus. Ei missään tapauksessa, sillä kerran menetetty luottamus on menetetty, etenkin kun siihen ei puututa.

YK on osoittautunut olevan Yhdysvaltojen peitemantteli, jonka suojissa se toimittaa sotilaallista ja muuta vakoilua. Kun olemme niillä alueilla jossa islamilaisuus on valta uskonto, kytkeytyy mukaan Israel ja siionismi, vaikka sillä ei olisikaan asian kanssa mitään tekemistä. Mitä Irakiin tulee, ne elementit ovat toki mukana ja erittäin voimakkaasti, vaikka ne keskenään riitelisivätkin, siis israelilaiset ja siionistit. Jos oikeistolaiset uskovat ovatkin saaneet merkittävän jalansijan Yhdysvaltojen eri hallinnon alueilla, kuten vakoilussa, niin toki on niin, että niin ovat myös juutalaiset, jotka ovat olleet jo paljon pitempään merkittävissä viroissa ja korkeissa asemissa.

Alussa mainitsemassa ohjelmassa Ben Zyscowicz puolusti voimakkaasti ja tunteellisesti Yhdysvaltoja ja niiden operaatiota, jota sitten Eva tyttö myötäili, yrittäen välillä kiemurrella politiikon omaisesti asiasta. Benille oli yksi ja hailee se, oliko Yhdysvallat käyttänyt YK:n asetarkastusryhmää peitteenä sotilaallisessa vakoilussa ja oliko YK:n asetarkastajat luovuttaneet suoraan Yhdysvaltojen vakoilulle tietoja. Häntä mitä ilmaisemmin vitutti koko keskustelu, josta hän ja muut mieluiten vaikenisivat. Poliittisesti hän tietää asiaan sisältyvän pommin, mutta juutalaisena hän hyväksyy pääpirun tuhoamis yritykset ja sen että YK:ta käytettiin hyväksi, kunhan vain Saddam saadaan pois pelistä.

Jos minulla on ollut tähän asti jotain myönteistä ajateltavaa tai sanottavaa tuosta Benistä, niin ei enään. Hän osoitti olevan voimakkaasti sidoksissa omiin henkilökohtaisiin sidoksiin ja toimivan niiden mukaan, vaikka hyvin tietää asian olevan väärin, jopa skandaali. Jos meidän pikku juutalais-politiikko toimii näin, miten sitten muiden maiden suuremmat juutalais-politiikot? Siellä missä niin juutalaisuus, heidän identiteetti ja siionismi vaikuttaa, siellä ei ole järkeä, ei logiikkaa, ei moraalia, ei sivistystä. Se on esihistoriallista primitiivisyyttä, jossa alkuolennon hormoonitoiminta, adrenaliinit ja muut aineet vaikuttavat kaikessa toiminnassa kuin pedolla, jolla ei ole rationalisuutta eikä kunnon vaistoja edes.

Laki ja moraali pitäisi toimia kaikilla tasoilla ja kaikissa olosuhteissa saman tapaisesti, yhdenvertaisena. Mikäli me takerrumme lakiin, mikäli me takerrumme ihmisarvoihin ja tasavertaisuuteen ja muihin arvoihin, sen pitää toimia kaikissa olosuhteissa saman arvoisesti. Me emme voi sallia poikkeuksia, me emme voi jaotella niitä asioita ja arvoja hyville ja pahoille. Saddam Hussein ja muut diktaattorit eivät voi olla poikeus missään asiassa. Jos kuitenkin näin katsotaan olevan oikein, silloin se on kirjattava niin YK:n peruskirjaan kuin myös muihin kansainvälisiin lakeihin ja säädöksiin. Ei kukaan voi ottaa tiettyä tapausta tai tilannetta millään syyllä poikkevaksi, jolloin laki, saadökset ja sopimukset voidaan rikkoa, kuten tässä vakoilutapuksessa on räikeästi tehty. Jos Yhdysvallat tai joku muu menee suoraan toimintaan ja teloittaa tavalla tai toisella diktaattorin, esimerkiksi Saddamin, se on tehtävä tavalla, jossa ei käytetä hyväksi toisten luottamusta, kuten monella on ollut luottamus Yhdistyneisiin Kansakuntiin ja sen toimintaan. Ne eivät voi käyttää Punaista Ristiä tai mitään muutakaan vastaavaa organisaatiota peitteenään. Niin tehdessään he eivät ainostaan tee sitä mitä ovat tekemässä, sitä suoraa toimintaa, vaan samalla he asettavat tuhansien, kymmenien tuhansien avustustyöntekijöiden, YK sotilaiden ja muiden kansainvälisiin tehtäviin valittujen elämän ja hengen vaaraan. Onko Saddam Hussein kohteena niin arvokas, että tuo kaikki voidaan sallia, uhrata nuo arvot jotka säätelevät pitkälti kansainvälistä toimintaa?

Meidän suomen politiikoista koostuu melkoinen ryhmä, kuten eri ministeriöiden virkamiehistä jotka ovat lääpällään Yhdysvaltojen ja tietenkin NATON edessä, puhumattakaan Euroopan Unionista ja laajennetusta Euroopan Liittovaltiosta. He ovat kuin huorat esitellen itseään ohikulkeville jalat levällään, uskoen olevansa jotain. Sanotaan, että koira palaa oksennukselleen, niin on myös niitä jotka heittäytyvät noiden huorien syliin, ja ovat niitä jotka käyttävät heitä hyväkseen ja aina nuo huorat ovat onnellisia saamastaan kohtelusta.

Benin ja muiden politiikojen käyttäytyminen tässä tapauksessa ei ole mitenkään ainutlaatuista, eikä poikkeavaa, paitsi ehkä juuri Benin tapauksessa, koska hän on juutalainen ja siten Saddam ja Irak on hänelle myrkkyä. Monet saattavat tuntea sisimmässään, ehkäpä omantunnon kolkutusta esille tulleesta tiedosta. Heillä ei kuitenkaan ole selkärankaa esittää mielipiteitään ja tuomita kyseiset teot, jossa Yhdysvaltojen vakoilu käytti YK operaatiota hyväkseen ja jossa YK:n valtuuttamat ja samalla luotamusta nauttivat erikoisjoukot antavat vastoin kaikea oikeata ja moraalia tietoja ulkopuoliselle osapuolelle sotilaallisen sodankäynnin avuksi.

Yhdysvaltojen vaikutus on niin merkittävä ja halu NATOon, jonka rinnalla joutuu "alistumaan" ja sulkemaan suunsa tällaisen "kömmähdyksen" edessä. Monet näkevät kauppapoliittiset tekijät, jotka saattavat vaarantua, tuo on vallan käsittämätön väite, joka edustaa ja kertoo kristallin kirkkaasti asianomaisen suuresta tietämättömyydestä ja tyhmyydestä, jossa naivius on pienin pahe kaikesta. On totta, että niin suomesta kuin muista maista myydään Yhdysvaltoihin, mutta se on loppujen lopuksi pientä ja vallan mahdottoman vaikeata, siitä pitää Yhdysvaltojen tuontisäädökset ja rajoitukset tulleineen huolen. Yhdysvalloilla on lukuisia säädöksiä jotka on luotu yksinomaan, ei omien kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi, vaan kilpailevan tuonnin rajoittamiseksi omien tuotteiden hyväksi. Miltein kaikki tuonti niin sanotuista halpatuonti valtioista on amerikkalaisten omien yhtiöiden omista tuotantolaitoksista, jossa niitä valmistaa. Jenkit perustaa omalla pääomalla toiminnan jonnekin, valmistavat tuotteet ja tuovat ne kotimarkkinoille, siten ne eivät ole tuontia, vaan omien tuotteiden jalostusta, jota sen omat yritykset harrastavat. Moni ulkolainen päästäkseen Yhdysvaltojen markkinoille joutuvat perustamaan tai ostamaan yhtiön tai tuotantolaitoksen sieltä. Vihannesten ja hedelmien osalta on lukuisia nimikkeitä jotka myydään Yhdysvaltalaisina, vaikka ovat kasvaneet ja valmistuneet muualla, lähinnä Keski- ja Etelä-Amerikassa. Tausta perusteelle on siinä, kun yhtiön joka niitä valmistaa ja tuottaa on kokonaan jonkun Yhdysvaltalaisen yhtiön omistuksessa. Tuohon perustuu nk. "banaani sota" jota Yhdysvallat käy uhkaamalla suurilla sakkotullimaksuilla, mikäli Euroopan Unioni ei luvu omien tuotteiden tukemisesta, joka häiritsee Yhdysvaltalaisten tuotteiden vientiä. Paradoksi on siinä, kun ne eivät ole valmistuneet eivätkä ne ole tuotettu Yhdysvalloissa, eivätkä ne koskaan ole olleet, ei edes läpikulku matkalla Yhdysvalloissa. Yhdysvallat elämöi suuresti jokaisesta, pienimmästäkin rajoitukselta haiskahtavalta asialta joka saattaa kohdentua heidän tuotteisiin, oli ne sitten USA:ssa tuotettu tai ei. Mikäli EU tai jokin muu valtio tekisi edes murto-osan niistä rajoituksista samoilla perusteilla mitä Yhdysvallat itse tekevät, olisi helvetti irti. Mitä puolustettavaa jenkki markkinoista on ja miksi pyrkiä tuollaisille markkinoille? Pikemminkin ne tulisi boikotoida lopullisesti, kunnes heidän kauppaesteet on poistettu. Kovimpina otteina oman tuotannon turvaamiseksi voidaan pitää sitä, kun Yhdysvallat ovat käyttäneet Wassenaaria suojellakseen itseään tuontia vastaan, tässä ajattelen suomalaisen Datafellows yhtiön kehittämää salausteknologiaa.

Yhdysvaltalaisten asenne on erittäin hypokraattinen, ja joku psykologi ja psykiatri kykenisi luettelemaan pitkän listan tunnettuja mielenvikaisuuksia sekä sairauksia kuvatessaan taudinkuvaa. Kaiken taustalta heijastuu erittäin vaarallinen, arvaamaton ja epäluotettava yksilö, joka on kuin peto joka suojelee jälkeläisiään. Kun 1787 käisiteltiin perustuslakia, yksi ryhmän edustajista - joita oli 55 - Kuvernööri Morris ilmaisi mielipiteensä seuraavanlaisesti, hän puhui tavallisesta rahvaasta: "Ressukat matelijat: niilä on kuin keväinen aamu, yrittävät päästä talvinahastaan, kylpevät auringon paisteessa, mutta ennen puoltapäivää purevat, sen saatte uskoa". Näin se toimii tänäkin päivänä, nuo ressukat ovat vain kaikki muut valtiot ja kansat Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella. Kevät aurinko on Yhdysvallat ja sen tuoma sivistys, kuoriutuminen talvinahasta on siirtyminen pimeydestä Yhdysvaltojen tuomaan hyvinvointiin.

Yhdysvaltojen skitsofrenistä suuruudenhulluutta, paremmuutta muiden edessä, jumaluuden itselleen ottamista kuvastaa monet kansainvälisissä foorumeissa tapahtuneet asiat, jotka todistavat omaa armotonta kieltä. Miltein sopimus kuin sopimus, niin ilmastoon kohdistuneiden päästöjen osalta kuin Amatsonin viidakon turvaamista käsittelevät päätökset ja monet muut vastaavat sopimukset ovat jääneet Yhdysvalloilta allekirjoittamatta, koska katsovat ettei se (ne) ole sen intressien mukaiset. Aivan pöyristyttävää röyhkeyttä edustaa YK:n maksujen laiminlyönti, etenkin kun sitä katsoo Yhdysvaltojen vaatimuksiin eri virastojen ja toimintojen johtaajuudesta, joka kuuluisi heille. Käsitykseni mukaan ensin maksetaan vanhat velat ja suorioudutaan kelvollisesti maksuvelvoitteista, jonka jälkeen voidaan ryhtyä vaatimaan etuuksia.

Yhdysvalloissa kasvaa kuin pullataikina niin sanottu moraalisuus ja lainkuuliaisuus, ja jos joku edes lähestyy teoillaan lain hengen vastaisuutta, haastetaan henkilö oikeuteen alta aikayksikön. Nyt ei enään riitä itse kirjoitetun lain rikkominen. Itse tehdyt normit ja moraalisuus korostuu kaikkialla, saaden mitä absurdimaisemmat seuraamukset, jossa itseasiassa siirrytään ajassa taaksepäin, kuten työelämässä, jossa joutuu tekemään täysipainoisesti työtä, pyhittämällä koko elämänsä sille ja työnantajalle. Aivan erinomaisen osuvasti asia tulee esille - vertauskuvainnollisesti - seteleissä, jossa lukee "In God we trust", eli luotamme jumalaan. Raha, talous, se on amerikkalaisten jumala, jota palvotaan ja jolle uhrataan. Ei edes Wall Streetin diilerit vapaudu työn orjuudesta, vaan kevyesti kasaantuu viikon aikana jopa 90 tunnin määriä ja jos homma ei miellytä, se on sitten potkut.

Dollarin, rahan ja talouden palvonta heijastuu kaikkialla. Niinkin oudoissa ja odottamattomissa paikoissa kuin Amatsonin sademetsissä, en nyt tarkoita puunhakkuuta ja öljynporausta, vaan lääkekasvien keruuta. Vastoin kaikkia kansallisia ja kansainvälisiä sopimuksia, - joita USA ei tietenkään ole allekirjoittanut - ryöstetään ja varastetaan sekä salakujetetaan Yhdysvaltalaisten lääketeollisuuden ja muiden vastaavien yritysten toimesta tavalla joka on pöyristyttävää. Teot vastaavat jo entisaikojen surutonta biisonien teurastussa, jossa kyseinen mahtieläin oli kuolla sukupuuttoon. Nyt pelätään Amatsonissa noiden tuhansien lääkekasvien häviämistä sukupuuttoon, jonka seuraukset ovat tuhoisat paikalliselle väestölle, joiden terveys ja hyvinvointi on riippuvainen niiden kasvien tuottamasta vaikutuksesta.

Yhdysvaltojen sisällä reagoidaan hyvin nopeasti ja kiihkeästi kaikkeen laittomaan ja moraalittomaan, jopa silloin kun se vain haiskahtaa sellaiselta. Rajojen ulkopuolella toimitaan aivan toisella tavalla, jossa ei piitata mistään. Yhdysvaltojen toimet on kuin nälkäisten karhujen ja susien raivoisaa kaapimista kaatopaikalla jätteiden seassa, ne ovat kuin hyeenat haaskalla. Ympäristö- ja ihmisarvoista, kansainvälisesti yhteisesti sovittujen säädösten ja lakien välittämättä jättämisestä ja niistä piittaamattomana toimiminen on tunnusomaista, toimitaa joka ei ole salassa jos joku vain viitsii asiaa nähdä ja ajatella.

"Amerikka" on rahaa, paljon rahaa ja valtavia yrityksiä, äärimmilleen vietyjä systeemejä niin markkinoinnissa kuin henkilöstöhallinnassa. Monet yritykset pyörittävät valtiomme vuosibudjettiin nähden valtavia summia, jopa suurempia. Myynti ja käyttöate niissä on monesti niin pieni, että se pienemmissä yrityksissä, etenkin euroopassa herättäisi paniikkia. Tuo "raha" on sumentanut monen silmät ja saanut heidät luulemaan ja uskomaan johonkin suurempaan, kuten niin monet uskoessaan jumalaan. Kun siihen heittäytyy, niin ei voi käydä kuin hyvin. Näkemättä jää, että raha tulee rahan luo, kuten Coca-Cola, McDonalds, Nike, Microsoft, Hollywood, ja monet muut yritykset osoittavat. He ovat onnistuneet propagandaallaan valloittamaan maailman jon erinomaisella logistiikallaan. Homma perustuu brandiin, imagoon, ei itse tuotteeseen, ja jumalttoman suureen ja tehokkaaseen myyntiorganisaatioon sekä protektionismiin. Nuo ja muut yritykset ovat ovat kuin valtavia imureita, jotka imevät rahat maailmalta. Heidän omat markkinat eivät kykene tyydyttämään kuin murto-osan kassavirtatarpeesta. Näkemättä jää, miten olematonta osaa ns. kotimarkkinat edustavat kokonaisliikevaihdosta, ne ovat kuin murusia. Mutta niin suomalaiset kuten monien muiden maiden yritykset etsiytyvät amerikkalaisille markkinoille taalankuvat silmissä ja lopulta tullaan maitojunalla takaisin, kuten tapahtui edesmenneen Kansa yhtiön seikkailussa sikäläisillä vakuutusmarkkinoilla. Moni suomalainen pankki ja yritys on havainnut pian joutuneensa ojasta allikkoon ja itse helvetin kurimukseen. Niistä vaietaan ja uutta lykkääntyy sikäläisille markkinoille, se on kuin vapaaehtoinen harakiri, heittäytyminen haaskaksi nälkäisten hyenoiden eteen.

Kiina on kasvava markkina-alue, josta löytyy kymmenen kertaa suurempi väkiluku kuin Yhdysvalloissa ja lähi vuosina sen markkina-alueen tyydyttäminen tulee tuottamaan suuria vaikeuksia. Kiinalla on monta myönteistä asiaa puolellaan, jos sen oppii ymmätämään ja tiedostamaan, nimittäin pitkä ja vakaa kulttuuri, kulttuurivallankumouksesta huolimatta. Se ei ole samalla tavalla ailahteleva ja valheellinen kuten USA. Tuo alue tulee olemaan ostovoimaisesti paljon suurempi kuin Yhdysvallat, mitä yksittäisiin ostajiin tulee. Yhdysvaltalaisen yksittäisen henkilön ostovoima on todella heikko, ainoa miktä siellä on on noin parisensataa miljoonaa ihmistä, joista melkoinen osa on köyhääkin köyhempää joka kittuuttelee sosiaalihuollon pienellä shekillä, vankilat on täynnä "kunnon kuluttajia" ja jos kaikki lasketaan, vähiin käy ne ostajat. Hollywood tähtien, NHL ja NBA pelaajien huikeat palkat on kuin hyttysen kusi ja paska itämeressä, jolla ei ole mitään merkitystä. Vaikka he pistävät palamaan viikon lopun ostoksissa keskiverto amerikkalaisen monen vuoden palkan, se on kuitenkin kansantaloudellisesti olematon asia, eikä Nokiaa paljoa lohduta, kun käytössä on vain yksi tai kaksi kännykkää ja nekin samalla hinnalla saatavana kuin kuka tahansa tossun kuluttaja voisi ostaa.

Olisi aika laajemminkin kääntää pylly länteen ja alkaa kumartamaan itään päin, sinne Uralin ja Himalajan taakse. Ollaanhan sitä kumartamista harrastettu tässä maassa ennenkin siten, että ahteri on osoittanut kohti länttä, nokan kaapiessa Moskovan tomuja. Nyt olisi Pekingin ankkojen herkulliset tuoksut tarjolla. On mieletöntä uhrata ja haaskata vähiä varojaan jenkkimarkkinoiden pehmitykseen josta ei kuitenkaan mitään tule. Parempi on ryhtyä opiskelemaan Kiinalaista kulttuuria ja tapoja ja hakeutua sinne, tai ainakin lähettää nuoria ja vapaamielisiä sekä avarakatseisia edustajia sinne pohjustamaan ja valmistelemaan tulevaa markkinabuumia.

Ja lopuksi suomalaisille yrittäjille ja tuotantolaitoksille. On parempi laittaa ensin oma huusholli kuntoon, ennenkuin ryhtyy neuvomaan muita. Jos sitä matkustaa maille vierahille voi takaisin tullessaan huomata olevansa mierontiellä. Kaikki yritykset jotka perustavat tuotantolaitoksia muihin maihin, kuten tulevina aikoina tehdään Kiinaan enenevässä määrin, tulisi pitää huoli siitä, että suomessa olevat laitokset työllistävät oman maan kansalaisia tavalla joka poistaa työttömyyden, ja muut resurssit haetaan sitten muualle perustettavista laitoksista. Olisi mielenkiintoista tietää se määrä ihmisiä maailman turuilla, joita suomalainen teknologia ja raha työllistää, se on kuitenkin melkoinen määrä, joka periaatteessa voisi olla suomalaisten hallussa, eli työpaikka suomessa.

Valitettavasti näyttää siltä kuin hyvin paha henki olisi iskenyt lujan otteen tiettyihin suomalaisiin politiikkoihin kuin yritysjohtajiin, ja siinä sivussa muihinkin, joka sokeuttaa kaikelle muulle ja saa heidät palvomaan jumalaa nimeltä Yhdysvallat. Olen itse muuttanut omia ostotottumuksiani tavalla joka on käynyt luontevasti. Silloin harvoin kun syön pikaruokaa, se on Hessburger joka on mielestäni jenkkituotteita parempi. Kun ostan kokista, Olvin Cola maistuu paremmalta kuin jenkkien ja siihen malliin. Olen läpi kyllästynyt jenkkien valmiiksi naurettuihin sarjoihin ja moneen muuhun kuvatuotantoon. Viihdyn erinomaisesti niin ruotsalaisten kuin englantilaisten ja saksalaisten sarjojen parissa. Viimeaikoina olen muutamaan kertaan seurannut erästä espanjalaista sarjaa, kiitos tyttärelleni joka lukee espanjaa, ja havainnut sen olevan ihan katsomisen arvoinen. Huomioikaa se, jonka varmaankin tiedätte muista kirjoituksistani, että tunnen sen valtion melko hyvin siellä usein olleena ja asumalla siellä.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Arnold,

En vihaa Amerikkaa tai amerikkalaisia. Paremminkin säälin heitä, sillä heidän johtajansa ovat höynäyttäneet kansalaisiaan pahemman kerran.

Onko muka näin? ;) Siis ettet ole Amerikka-vihaaja?

Amerikan Yhdysvallat, se mitä se edustaa, on suuri mätäpaise josta maailma voi päästä eroon vain kaikkivaltiaan Jumalan avulla.

Samaten napsahti. Jos väität Amerikkaa mätäpaiseeksi, niin se selittänee sen, että olet kyseisen valtion vihaaja. Miksi uskonto pitää ottaa esiin myös tässä tapauksessa? Tuskin mikään - uskontokaan - pystyy poistamaan väittämääsi mätäpaisetta.

Tulen puuttumaan Yhdysvaltojen harjoittamaan globaaliin terroriin enemmän tulevaisuudessa. Täällä on puhuttu ennenkin politiikasta ja siksi en näe mitään syytä, miksei siitä täällä voisi kirjoittaa. Jos ylläpidolla tai jollain muulla on jotain sitä vastaan niin tuokoon kantansa esille.

Politiikka on tulinen aihe. Sen tulemme näkemään vielä tässä viestiketjussa...
 
G

Guest

"Onko muka näin? ;) Siis ettet ole Amerikka-vihaaja?"

En vihaa yksittäistä amerikkalaista ihmistä. Sen sijaan vihaan kaikkea vääryyttä mitä tuo kansakunta edustaa.



" Miksi uskonto pitää ottaa esiin myös tässä tapauksessa? Tuskin mikään - uskontokaan - pystyy poistamaan väittämääsi mätäpaisetta."

Koska uskon kaikkivaltiaaseen Jumalaan ja uskon Jumalan ennemmin tai myöhemmin puuttuvaan maailman katastrofaaliseen tilanteeseen. Vanhan Testamentin Miikan kirjasta löytyy lohduttava kohta:

"Herra ratkaisee kansakuntien riidat, hän jakaa oikeutta väkeville kansoille lähellä ja kaukana. Niin taotaan miekat auran teriksi ja keihäät vesureiksi. Yksikään kansa ei enää kohota miekkaa toista vastaan eikä harjoittele sotataitoja. Silloin jokainen saa istua mitään pelkäämättä oman viiniköynnöksensä ja viikunapuun alla. Näin on Herra Sebaot sanonut" (Miika 4: 3).

Myös Jesaja puhuu samasta:

"He rakentavat taloja ja saavat asua niissä,
he istuttavat viinitarhoja ja nauttivat itse niiden
hedelmän, ei niin, että he rakentaisivat ja toinen taloa
asuisi, eikä niin, että he istuttaisivat ja toinen söisi
hedelmän. Niin kuin puiden päivät, niin ovat minun omieni päivät. Minun valittuni saavat itse nauttia työnsä tuloksista. Enää he eivät näe vaivaa tyhjän vuoksi, eivät synny kuollakseen kohta, vaan he ovat Herran siunaama suku ja heidän vesansa pysyy heidän luonaan.Jo ennen kuin he kutsuvat, minä vastaan, kun he vielä esittävät pyyntöään, minä jo toteutan sen. Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö heinää kuin härkä, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Kukaan ei tee pahaa, kukaan ei vahingoita ketään minun pyhällä vuorellani, sanoo Herra."

Koska olen todennut Raamatun edustavan Jumalan sanaa, uskon myös tähän ilmoitettuun parempaan tulevaisuuteen. Vaikka nyt on maailmalla vaikeat ajat, niin aina näin ei tule olemaan.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Otetaanpa nyt kantaa tuohon USA:n asemaan maailmanpoliisina. Pitää myöntää että lukaisin selailemalla, joten voi mennä hiukan asian vierestä, mutta kuitenkin.

Minä olen helvetin onnellinen, että maailmassa on Yhdysvallat. Ilman Yhdysvaltoja maailma olisi todennäköisesti tällä hetkellä melkoisesti huonommassa jamassa. Minun mielestäni on huomattavasti parempi, että on olemassa yksi maa, joka pitää yleistä järjestystä pelkällä olemuksellaan yllä. Ja harvoin USA toimii kysymättä muilta valtioilta mitään.

Irakissa USA tunkeutui toiseen maahan. Hyvä niin. Kyllä Suomessakin poliisit tunkeutuvat toisten ihmisten koteihin, mikäli jokin asia sitä vaatii. Silloin tunkeutumista vaati tilanne joka Persianlahdella vallitsi. Persianlahti oli melko räjähdysaltis paikka jo ennen kuin USA sinne tunkeutui.

Toki on selvää, että yksi tekijä tunkeutumiseen liittyen oli öljy. Mutta minkä takia ei olisi saanut olla? Öljy on nykyään koko maailmalle tärkeää omaisuutta. Mutta samalla katoava luonnonvara. Olisiko tässä tilanteessa vain pitänyt katsoa vierestä? Minä väitän että ei. Minun mielestäni läntisen maailman pitäisi ennemmin olla kiitollinen siitä, että on toiminnallaan saanut rauhan palaamaan moneen paikkaan, kuin vihoitella siitä että on puuttunut muiden asioihin. Kyllä niillä toisilla kulttuureillakin löytyy sellaisia aseita, että tarpeeksi ison konfliktin tullessa pystyvät tuhoamaan maapallon. Olisiko parempi, että silloin vain ajateltaisiin, että ei ole meidän asia? Ei helkkarissa. USA toimikoon jatkossakin maailmanpoliisina. Muilta valtioilta kysymättä se ei tälläkään hetkellä Afganistanissa toimi.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
heh joku vois referoida noi :) no turha ruveta aukoon koska suomessa menee 50-50 noi USA mielipiteet.

Naurettavaa muutenku nämä USA vihaajat ja ylikansallisten yhtiöiden vihaajat polttaa tupakkaa, puhuu kännykkään....
joten mulle on yks vitun hailee mitä tämmäset ihmiset sitten sanoo jos kerran omien mielipiteiden takana ei pystytä seisomaan. Itse ainakin vielä teen kaiken mahdollisen tukeakseni vapaata yhteiskuntaa jossa ei mitkää "islam" hullut tule tappaan :)

Sitten vielä tämä Israel - Palestiina kysymys. Ihmiset suomessakin ihmettelee että miksi kukaan ei tee mitään ja jos taas USA menis sinnekkin auttamaan ihmisiä niin tääl ne leimattais paskiaisiks jotka on pahinta mitä on ihmiskunnalle tapahtunut.


USA RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WANTED OSAMA BIN LADEN DEAD OR ALIVE
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jagr68

Ymmärrän toki, että jokaisella ihmisellä on omat mielipiteensä asiasta kuin asiasta ja se on oikein. Eli jos uskot Amerikan olevan maailman suurin jäte, niin annetaan sinun uskoa niin. Itse olen Ghostin kanssa samaa mieltä, ja muutenkaan minulla ei ole Yhdysvaltoja vastaan juuri mitään. Viihdemaailman keskus, jääkiekon paras sarja pelaa siellä ja kaikki kuuluisat amerikkalaiset. Juuri näiden asioiden ja muidenkin tähden pidän Amerikoista. Ja unelmani on joskus päästä livenä seuraamaan NHL-peliä tuonne väittämääsi mätäpaiseeseen.

Eli sinä sanot mitä sanot, sinä uskot mitä uskot, sinä teet mitä teet. Näin yksinkertaisesti sanottuna. Sana on tässä Suomenmaassa vapaa kaikesta huolimatta.
 
G

Guest

Ghost:

Tiedätkö että Yhdysvallat rahoitti koko Saddam Husseinin asevarusteluohjelman? USA tuki Husseinia sodassa Irania vastaan ja ilman Yhdysvaltojen apua ei Hussein koskaan olisi saavuttanut sitä asemaa missä se nyt on. Hussein on Yhdysvaltojen luoma hirviö. Asia josta yleensä vaietaan.

Niin kauan kun Hussein oli amerikkalaisten talutusnuorassa ei länsi välittänyt paskan vertaa miten mies kohteli omia kansalaisiaan. Mutta sen jälkeen kun Hussein päätti ettei enää haluakaan kulkea amerikkalaisten talutusnuorassa (koskien lähinnä öljynporausta) hänestä tehtiin "terroristi" ja samalla Irakista tuli "roistovaltio". Tekopyhyyttä tekopyhyyden perään.

On myös ironista, että Yhdysvallat on rahoittanut Taleban liikkeen toimintaa kymmenien vuosíen ajan. Kuinka moni edes on tietoinen tästä tosiasiasta? Taleban oli Yhdysvaltojen kumppani aina 1980-luvun alusta lähtien ja Talebanin sotilaalliset johtajat saivat sotilaskoulutuksensa NATO:n kouluttajilta.

Niin kauan kun Taleban oli yhteistyössä jenkkien kanssa niin se oli "hyvä" hallitus. Mutta kun uskonnollinen fundamentalismi nosti päätään Talebanien keskuudessa, eivät Talebanit enää halunneet totella USA:n jokaista määräystä entiseen tapaan. Samalla hetkellä heidät julistettiin myös terroristihallitukseksi Husseinin hallituksen tapaan.

Ghost, kaikella kunnioituksella, sinulla on hieman naivistinen näkemys maailmasta ja sen menosta. Kannattaa tutustua mitä kulissien takana oikeasti tapahtuu.

Tämä maailma on saatanallisten voimien hallussa. Länsimainen "demokratia" ei ole yhtään parempi, inhimillisempi tai oikeamielisempi kuin islamilainen fundamentalismi. Monessa suhteessa se on paljon pahempi.
 
G

Guest

Re: Jagr68

Viestin lähetti Arnold
Ymmärrän toki, että jokaisella ihmisellä on omat mielipiteensä asiasta kuin asiasta ja se on oikein. Eli jos uskot Amerikan olevan maailman suurin jäte, niin annetaan sinun uskoa niin. Itse olen Ghostin kanssa samaa mieltä, ja muutenkaan minulla ei ole Yhdysvaltoja vastaan juuri mitään. Viihdemaailman keskus, jääkiekon paras sarja pelaa siellä ja kaikki kuuluisat amerikkalaiset. Juuri näiden asioiden ja muidenkin tähden pidän Amerikoista. Ja unelmani on joskus päästä livenä seuraamaan NHL-peliä tuonne väittämääsi mätäpaiseeseen.

Eli sinä sanot mitä sanot, sinä uskot mitä uskot, sinä teet mitä teet. Näin yksinkertaisesti sanottuna. Sana on tässä Suomenmaassa vapaa kaikesta huolimatta.

Sinä ajattelet noin koska asut Suomessa. Me emme ole joutuneet amerikkalaisen terrorismin kohteeksi ainakaan kovin suuressa mittakaavassa. Jos olisit vaikkapa Serbiasta, Nicaraquasta, Irakista, Afganistanista, Vietnamista, Kolumbiasta, Haitista, Somaliasta tms. maasta, käsityksesi USA:sta olisi hyvin erilainen.

Minä näen itseni oikeamielisenä miehenä ja yritän parhaani mukaan ymmärtää amerikkalaisten motiiveja. Mutta en kykene näkemään niissä mitään muuta kuin itsekkyyttä, piittaamattomuutta ja oman edun tavoittelua.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Maailma tarvitsee yhdysvaltoja!!


SULKEKAA TÄMÄ JA NOPEESTI! :)
 
G

Guest

Viestin lähetti belenos
Maailma tarvitsee yhdysvaltoja!!


SULKEKAA TÄMÄ JA NOPEESTI! :)


Miksei myös sellaisista asioista, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä, voisi keskustella?

Pelkäätkö että sinun epäjumalasi Amerikan Yhdysvallat saa liikaa lokaa päälleen? Reaktiosi ei kerro muusta kuin epävarmuudestasi ja kyvyttömyydestäsi asioiden kriittiseen tarkasteluun.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
JAGR EI NÄE METSÄÄ PUILTA!
Elikkä JAGR ei ymmärrä että me ollaan osa tätä YHTEISTÄ PAHAA!
me ollaan globaalisoituneen maailman maita.
JAGR voi muuttaa sitten tonne kaltaistensa joukkoon vaikka palestiinaan.
Ja Osama julisti PYHÄN SODAN YK:ta vastaan ja me olemme osa tätäkin "mätäpaisetta" joten joudumme kaikki helvettiin kun osama ja co pääsee taivaaseen? turha edes kysyä että kummalla puolella minä olen sillä olen sillä AINOALLA OIKEALLA PUOLELLA TAISTELEMASSA PIMEYDEN VOIMIA VASTAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Re: Re: Jagr68



Sinä ajattelet noin koska asut Suomessa. Me emme ole joutuneet amerikkalaisen terrorismin kohteeksi ainakaan kovin suuressa mittakaavassa. Jos olisit vaikkapa Serbiasta, Nicaraquasta, Irakista, Afganistanista, Vietnamista, Kolumbiasta, Haitista, Somaliasta tms. maasta, käsityksesi USA:sta olisi hyvin erilainen.


Jep. Me saamme elää Suomessa. Rauhallisessa, itsenäisessä valtiossa. Siitä kaikki kiitos ja kunnia kuuluu sotaveteraaneille, jotka aikoinaan taistelivat suurta pahaa Neuvostoliittoa vastaan. Mutta kuinkas kävikään? Pieni Suomi voitti ison Neuvostoliiton. Suomalainen sisu ei luovuttanut pahimmillakaan hetkillä, vaan taisteli loppuun asti ja tulos oli 6.12.1917 itsenäinen valtio.

Suomi on onneksi rauhallinen paikka täällä jossain keskellä kylmyyttä. Se on meidän onnemme se. Ei ole ainaista pelkoa vihollisesta, joka voisi tulla ja pistää kaiken uusiksi. Ymmärrän sen, että ei ole mukavaa asustaa maassa, jossa on koko ajan sotauhka päällä, mutta tuskin Amerikkaa kaikesta voi syyttää.

Miten Suomi on muka joutunut Amerikkalaisen terrorin uhriksi??

Itse juuri pian intistä vapaudun ja olen päässyt enemmän niin sanotusti sisään sotaan. Ja toivon sydämmestäni, ettei Suomi ikinä joudu mihinkään sellaiseen. Uskon silti, ettei kenenkään meidän elinaikanamme Suomessa ole sellaista pelkoa. Aikaisintaan satojen vuosien päästä, jos silloinkaan.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Jagr68 kirjoitti: "Tiedätkö että Yhdysvallat rahoitti koko Saddam Husseinin asevarusteluohjelman? USA tuki Husseinia sodassa Irakna vastaan ja ilman Yhdysvaltojen apua ei Hussein koskaan olisi saavuttanut sitä asemaa missä se nyt on. Hussein on Yhdysvaltojen luoma hirviö. Asia josta yleensä vaietaan."

Niin kauan kun Hussein oli amerikkalaisten talutusnuorassa ei länsi välittänyt paskan vertaa miten mies kohteli omia kansalaisiaan. Mutta sen jälkeen kun Hussein päätti ettei enää haluakaan kulkea amerikkalaisten talutusnuorassa (koskien lähinnä öljynporausta) hänestä tehtiin "terroristi" ja samalla Irakista tuli "roistovaltio". Tekopyhyyttä tekopyhyyden perään.

On myös ironista, että Yhdysvallat on rahoittanut Taleban liikkeen toimintaa kymmenien vuosíen ajan. Kuinka moni edes on tietoinen tästä tosiasiasta? Taleban oli Yhdysvaltojen kumppani aina 1980-luvun alusta lähtien ja Talebanin sotilaalliset johtajat saivat sotilaskoulutuksensa NATO:n kouluttajilta.

Niin kauan kun Taleban oli yhteistyössä jenkkien kanssa niin se oli "hyvä" hallitus. Mutta kun uskonnollinen fundamentalismi nosti päätään Talebanien keskuudessa, eivät Talebanit enää halunneet totella USA:n jokaista määräystä entiseen tapaan. Samalla hetkellä heidät julistettiin myös terroristihallitukseksi Husseinin hallituksen tapaan."

Tiedän hyvinkin. Kyllä minä historian tunneilla olen istunut. Kuitenkin tämä tapahtui kylmän sodan aikana, jolloin USA sekä maailmassa paljon suurempia hirveyksiä aikaan saanut Neuvostoliitto asettuivat poikkeuksetta toisiaan vastaan. Tiedätkö sinä, että tärkeintä tällöin oli estää Neuvostoliittoa pääsemästä jylläämään. USA toimi tällöin tavalla, jolla he pyrkivät estämään Neuvostoliittoa tuhoamasta maailmaa. Tämä on kiistaton fakta. Sitä paitsi miksi USA:n olisi pitänyt olettaa että Saddam nousee heitä vastaan. Kerro minulle se. USA kantoi vastuunsa siitä, että näin kävi pommittamalla Irakia. Näin se myös antoi varoituksen, että sitä vastaan ei kannata nousta.

Jarg68 kirjoitti: "Ghost, kaikella kunnioituksella, sinulla on hieman naivistinen näkemys maailmasta ja sen menosta. Kannattaa tutustua mitä kulissien takana oikeasti tapahtuu."

Omaan naiviuteeni en ota kantaa. Sen sijaan haluaisin tiedustella, että sinäkö tiedät oikeasti mitä kulissien takana tapahtuu. Tuskinpa vain. Sinä tuskin olet mikään määrittelemään sitä, kuka nämä asiat tietää ja kuka ei.

Jagr68 kirjoitti: "Tämä maailma on saatanallisten voimien hallussa. Länsimainen "demokratia" ei ole yhtään parempi, inhimillisempi tai oikeamielisempi kuin islamilainen fundamentalismi. Monessa suhteessa se on paljon pahempi."

No tähän et taida uskoa itsekään. Oletko oikeasti tutustunut sitten islamismiin? No en ole minäkään suuremmin, mutta sen verran asiasta tiedän, että esimerkiksi naisen asema siinä aatteessa on jotain käsittämätöntä. Samaten se, että he ottavat oikeuden tappaa muita, koska siten pääsevät taivaaseen ei mahdu minun kallooni.

Muuten: miksi aina Raamattua lainatessasi otat kohtia Vanhan testamentin puolelta? Suurin syy VT:n Raamatussa oloon on se, että sieltä löytyy viittauksia Jeesukseen. Kuitenkaan sitä ei voi pitää Kristittyjen lakina. Lisäksi Raamatussa nimenomaan varoitetaan pätkimästä Raamattua ja lukemasta sitä kuin Piru. Eikö lyhyitä kohtia lainatessa syyllisty juuri tähän? Moneen kohtaan kun löytyy täysin päinvastainen kohta vähintään toiselta puolelta (siis UT/VT). Eikö tärkeämpää olisi osata käsitellä Raamattua tai sen kirjoja kokonaisuutena?
 
G

Guest

Viestin lähetti belenos
JAGR EI NÄE METSÄÄ PUILTA!
Elikkä JAGR ei ymmärrä että me ollaan osa tätä YHTEISTÄ PAHAA!
me ollaan globaalisoituneen maailman maita.
JAGR voi muuttaa sitten tonne kaltaistensa joukkoon vaikka palestiinaan.
Ja Osama julisti PYHÄN SODAN YK:ta vastaan ja me olemme osa tätäkin "mätäpaisetta" joten joudumme kaikki helvettiin kun osama ja co pääsee taivaaseen? turha edes kysyä että kummalla puolella minä olen sillä olen sillä AINOALLA OIKEALLA PUOLELLA TAISTELEMASSA PIMEYDEN VOIMIA VASTAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Minä näen asiat selvemmin kuin moni muu.

Miten määrittelet tuon YHTEISEN PAHAN? Minä näen tuon yhteisen pahan sellaisena, että 90% maailman ihmisistä voi käyttää vain 10% maailman luonnonvaroista johtuen länsimaisen ihmisen itsekkyydestä ja piittaamattomuudesta. Jos vain ihmiset voisivat toteuttaa kristillisiä arvoja elämässään, niin paremmin olisivat asiat. En nyt itsekään voi sanoa olevani puhdas pulmunen.

Yhdysvallat on se veturi, joka vetää tätä kehitystä. Nyt tuo maa käyttää yksin 60% eli reilusti yli puolet koko maailman luonnonvaroista. Miksi? Koska se on voimakkain ja sanelee ehdot miten toimitaan? Se voi halutessaan rikkoa kaikki sopimukset, mutta muilta se vaatii ehdotonta kuuliaisuutta itseään kohtaan. Se on sotilaallisin, poliittisin ja taloudellisin pakkokeinoin tuhonnut lukuisten valtioiden talouden ja miljoonien ihmisten elämän. Se ottaa, mutta ei anna mitään. Se tuhoaa, mutta ei rakenna. Se ajattelee vain itseään, muilla ei ole mitään merkitystä.

Olet siinä oikeassa, että meidän täytyy taistella pimeyden voimia vastaan. Myös Yhdysvallat kuuluu noihin pimeisiin voimiin siinä missä "husseinit" ja "bin ladenit" (huom. en ole ollenkaan vakuuttunut Bin Ladenin syyllisyydestä terrori-iskuun. Edelleenkään ei ole yhtään ainutta todistetta hänen syyllisyydestään tuotu julkisuuteen. Miksei?) . Yhdysvallat on monin verroin suurempi roisto kuin Hussein ja Bin Laden yhteensä.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Viestin lähetti Jagr68
Ghost, kaikella kunnioituksella, sinulla on hieman naivistinen näkemys maailmasta ja sen menosta. Kannattaa tutustua mitä kulissien takana oikeasti tapahtuu.

Pelkäätkö että sinun epäjumalasi Amerikan Yhdysvallat saa liikaa lokaa päälleen? Reaktiosi ei kerro muusta kuin epävarmuudestasi ja kyvyttömyydestäsi asioiden kriittiseen tarkasteluun.

Eli kun Jagrin kanssa ollaan eri mieltä, ollaan naiiveja, tietämättömiä ja kyvyttömiä tarkastelemaan asioita kriittisesti. Hallelujaa, onneksi on Jagr pelastamassa meidät kurjat syntiset.

Mää olen aina ollut sitä mieltä, että Jenkkilässä on paljon mätää. Mutta tällainen kiihkofundamentalismi saa aikaan sellaisia tunteita että pitää mennä kaupungille ostamaan niin paljon coca-colaa ja Big Maceja kuin rahaa riittää. Ja kiihkouskonnollisuushan ärsyttää aina muutenkin.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Jagr68

(huom. en ole ollenkaan vakuuttunut Bin Ladenin syyllisyydestä terrori-iskuun. Edelleenkään ei ole yhtään ainutta todistetta hänen syyllisyydestään tuotu julkisuuteen. Miksei?) .

Et ilmeisestikään nähnyt taannoista videota, jossa bin Laden partakavereineen vitsaili ja naureskeli tilanteesta.

USA on todella kaksinaamainen paikka, kyllä meikäläinenkin huomasi yhtä sun toista puupääjenkeistä vaihto-oppilasvuotenani.
Tosiasia on kuitenkin se, että ns. länsimaisessa kulttuurissa on kaikkein parhaimmat sosiaaliedut, tasa-arvo ja elintaso.

Kyllä minä kuitenkin elän mielummin tässä kaupallisessa paskassa, kuin kuolemanpelossa jos juon kokista ja katselen tv:tä tai kuuntelen musiikkia.
 
G

Guest

Viestin lähetti Ghost
Tiedän hyvinkin. Kyllä minä historian tunneilla olen istunut. Kuitenkin tämä tapahtui kylmän sodan aikana, jolloin USA sekä maailmassa paljon suurempia hirveyksiä aikaan saanut Neuvostoliitto asettuivat poikkeuksetta toisiaan vastaan. Tiedätkö sinä, että tärkeintä tällöin oli estää Neuvostoliittoa pääsemästä jylläämään. USA toimi tällöin tavalla, jolla he pyrkivät estämään Neuvostoliittoa tuhoamasta maailmaa. Tämä on kiistaton fakta. Sitä paitsi miksi USA:n olisi pitänyt olettaa että Saddam nousee heitä vastaan. Kerro minulle se. USA kantoi vastuunsa siitä, että näin kävi pommittamalla Irakia. Näin se myös antoi varoituksen, että sitä vastaan ei kannata nousta.

Jarg68 kirjoitti: "Ghost, kaikella kunnioituksella, sinulla on hieman naivistinen näkemys maailmasta ja sen menosta. Kannattaa tutustua mitä kulissien takana oikeasti tapahtuu."

Omaan naiviuteeni en ota kantaa. Sen sijaan haluaisin tiedustella, että sinäkö tiedät oikeasti mitä kulissien takana tapahtuu. Tuskinpa vain. Sinä tuskin olet mikään määrittelemään sitä, kuka nämä asiat tietää ja kuka ei.

Jagr68 kirjoitti: "Tämä maailma on saatanallisten voimien hallussa. Länsimainen "demokratia" ei ole yhtään parempi, inhimillisempi tai oikeamielisempi kuin islamilainen fundamentalismi. Monessa suhteessa se on paljon pahempi."

No tähän et taida uskoa itsekään. Oletko oikeasti tutustunut sitten islamismiin? No en ole minäkään suuremmin, mutta sen verran asiasta tiedän, että esimerkiksi naisen asema siinä aatteessa on jotain käsittämätöntä. Samaten se, että he ottavat oikeuden tappaa muita, koska siten pääsevät taivaaseen ei mahdu minun kallooni.

Muuten: miksi aina Raamattua lainatessasi otat kohtia Vanhan testamentin puolelta? Suurin syy VT:n Raamatussa oloon on se, että sieltä löytyy viittauksia Jeesukseen. Kuitenkaan sitä ei voi pitää Kristittyjen lakina. Lisäksi Raamatussa nimenomaan varoitetaan pätkimästä Raamattua ja lukemasta sitä kuin Piru. Eikö lyhyitä kohtia lainatessa syyllisty juuri tähän? Moneen kohtaan kun löytyy täysin päinvastainen kohta vähintään toiselta puolelta (siis UT/VT). Eikö tärkeämpää olisi osata käsitellä Raamattua tai sen kirjoja kokonaisuutena?


En ole missään mielessä puolustelemassa esim. Stalinia, mutteivat Amerikan pressat olleet yhtään sen kummempia. Erona lienee se, että siinä missä Stalin harjoitti terroria omia kansalaisiaan kohtaan, Yhdysvallat harjoitti sitä muuta maailmaa kohtaan (lähinnä kolmannen maailman maat). Jos ajattelemme asiaa kokonaisuutena, on USA vastuussa paljon enemmästä pahasta kuin Neuvostoliitto.

Mielestäni sekä USA että Neuvostoliitto edustavat pahuutta, itsekkyyttä ja moraalittomuutta. Ne olivat rakenteeltaan ja toiminnaltaan yllättävän samankaltaisia. Ihminen on sama kaikkialla. Se, jolla on valta, käyttää sitä väärin. Löytyy tietysti myös poikkeuksia, kuten oikeamielinen muinaisen Persian hallitsija Kyyros, tai yksi harvoista tervejärkisistä Rooman keisareista eli Augustus. Mutta yleisesti ottaen valta turmelee ihmisen. Mitä enemmän ihminen saa sitä saa, sitä enemmän hän sitä himoitsee. Siksi meidän Herramme Jeesus Kristus kehoitti vihaamaan maallista mammonaa. Hän kehoitti sen sijaan keräämään aarteita taivasta varten, josta Raamattu ihanalla tavalla ennustaa.

Miksi siis erityisesti kritisoin Yhdysvaltoja? Koska se on ainut maa, joka pystyy tällä hetkellä harjoittamaan globaalia terroria ja vieläpä saamaan koko "sivistyneen" maailman kritiikittömän hyväksynnän toimilleen. Minua totta puhuen ärsyttää eniten tässä asiassa juuri se tekopyhyys joka valitettavasti on saanut jalansijaa myös Suomessa. Yhdysvalloista on todella tullut monelle se epäjumala, joka edustaa sitä maallista pahaa mitä me täällä ajassa tavoittelemme. Yhdysvaltojen dollarissa lukee "In God We Trust". Mutta mikä on tuo jumala? Se ei ole mikään muu kuin mammona.


Siinä missä islamilainen maailma katsoo oikeudekseen tappaa uskonnon nimissä, niin länsimainen (amerikkalainen) maailma taas katsoo oikeudekseen tappaa taloudellisten etujensa nimissä? Kumpi on pahempi? En minä osaa sanoa. Haluan tehdä selväksi, etten todellakaan ole mikään islamilaisen maailman ihailija. Olen tunnustuksellinen kristitty ja Jeesus on ainut tie Isän tykö.


Tunnen Raamatun hyvin ja mielestäni tuo lainaukseni sopi tilanteeseen mainiosti. Jos sinusta asia ei ollut noin, niin kerropa miksei?
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Kyllä samaa mieltä pakko lähteä heti huomenna kauppaan ostamaan coca-colaa :)
uskoakseni Jargkin asuisi mielummin USA:ssa kuin afkanistanissa ennen jenkkien "apua"
 
G

Guest

Ande:

"USA on todella kaksinaamainen paikka, kyllä meikäläinenkin huomasi yhtä sun toista puupääjenkeistä vaihto-oppilasvuotenani.
Tosiasia on kuitenkin se, että ns. länsimaisessa kulttuurissa on kaikkein parhaimmat sosiaaliedut, tasa-arvo ja elintaso."

Eikö sinua kuitenkaan vaivaa se, millä hinnalla länsimainen elintaso on saavutettu? Olisitko valmis antamaan omastasi edes vähän, jos se voisi pelastaa muutaman ihmisen hengen Afrikassa?

Myös Suomi on osa sitä suurta verkostoa, joka sortaa taloudellisin, poliittisin ja sotilaallisin keinoin köyhää maailmaa. Ei ole oikein, että me ryöstämme heidän luonnonvaransa oman hyvinvointimme takeeksi. Me tulemme toimeen vähemmälläkin. He sen sijaan näkevät nälkää.

Jälleen kerran minun on pakko vedota Herrani Jeesuksen Kristuksen sanoihin: Hän sanoi, että jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, jolla ei ole yhtään. Kumpa tuota neuvoa noudatettaisiin oikeasti!
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
MIELESTÄNI JAGR ON MORAALITON PELLE!
Elikkä oletetaan että joku "roisto" valtioista hyökkää atomipommein suomeen ja jenkit tulee auttaan meitä niittenkanssa JAGR tietenkin rupee ampumaan omia että nämä hänen höyrähtäneet heimoveljet saisi mahdollisimman paljon tapettua "länsivaltioiden kansalaisia" JOTEN TÄSTÄ OPIMME JAGRIN TEORIAN MUKAAN SEN ETTÄ KÄRSI NAAPURI KUINKAPALJON VAIN NIIN SINNE EI SAA MENNÄ!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös