Amazon: Lord of the Rings -sarja

  • 70 277
  • 440

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tottakai. Aivan samoin kuin sarjaa voi dissata, haukkua ja kritisoida. Yksinkertaista. Jos ym. ei halua lukea ne voi skipata, eikö?
Olet aivan oikeassa. Yritän jatkossa olla puuttumatta tällaisiin seikkoihin. Ei ollut tarkoitus olla mitenkään pahansuopa, enneminkin tuo nyt oli tuollainen pöljä toteamus, jonka olisi voinut jättää kirjoittamattakin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Olen mielessäni puolustanut tätä sarjaa tähän asti, se on ollut mielenkiintoinen ja ihan ok viihdettä. Mutta viimenen jakso käänsi kyllä kelkan ja takin. Ymmärrän että oikeuksia ei ole kaikkeen ja sen takia pitää hieman vetää mutkia suoriksi, mutta isot tiedossa olevat asiat pitäisi kyllä saada tehtyä niinkuin ne oikeasti on, tai ainakin niin ettei ne sodi sitä olemassa olevaa vastaan.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelmat tulee siinä, että sarja on Lord of Rings- aiheinen ja Amazonilla ei ole lupaa Tolkienin tekijönoikeudet omistavalta käyttää kaikkea kirjallista Tolkienin tuotantoa.

Huonot päätökset sallitun materiaalin käytössä ovat asia erikseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko missään opuksissa selitetty miksi Gandalf diggasi pikkuväestä kun muu tärkeä väki ei suunnilleen edes tiennyt moisten olemassaolosta?
Oli pohjoisessa samoilemassa erään kylmän talven aikana jolloin Konnun alueella liikkui susia ja kansa kärsi nälkää. Gandalf sitten tykästyi tähän pieneen kansaan ja auttoi heitä. Vuosien aikana sitten kävi aina välillä katsomassa miten menee ja satunnaisesti joku Tukin sukuun kuuluva saattoi lähteä Gandalfin mukaan vaelluksille, eikä häntä enää koskaan nähty.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ongelmat tulee siinä, että sarja on Lord of Rings- aiheinen ja Amazonilla ei ole lupaa Tolkienin tekijönoikeudet omistavalta käyttää kaikkea kirjallista Tolkienin tuotantoa.

Huonot päätökset sallitun materiaalin käytössä ovat asia erikseen.
Tästä syystä olen itse alusta asti ihmetellyt, että mikä pakottava tarve oli lähteä tekemään sarjaa näistä lähtökohdista.

Oikeudet on hyvin rajoitetut ja silti tehdään maailman kallein tv-sarja, mutta käytännössä siten, että käsikirjoitustiimin toimivalta on täysin rajoitettu. Mutta, kun on pakko saada se tunnetuin fantasiateos omalle kanavalle viis laadusta.

Tolkienin perikunta on myös asiassa aivan hiton tyhmä. Eikö tämä sarja nimenomaan ole sen seurausta, että niitä oikeuksia ei ole haluttu myydä ja sitten on lähdetty soveltamaan ja samalla tahrataan myös sitä Tolkienin maailmaa. Silmarillionista olisi varmasti saanut tekaistua vahvan sarjan, jos sitä olisi huolella työstetty yhdessä perikunnan ja tekijöiden kanssa, jos huoli oli lähdemateriaalin väärinkäytöstä. Neuvotteluvaltikka on kuitenkin heillä, mutta sitä ei edes haluta käyttää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Niistä Andor on mielenkiintoisin, tämä tulee hyvänä kakkosena, mutta yhtään House of Dragonin jaksoa en ole jaksanut katsoa kerralla läpi.
Tässä sarjassa kiehtoo se, että liikutaan Tolkienin luomassa maailmassa, saa nähdä Númenorin ja Khazad-dûmin niiden kukoistuksen päivinä. Tarujen henkilöt kuten Isildur ja Elendil tai Galadriel saavat lihaa luiden päälle.

Näistä mainituista selvästi parhaiten kirjoitettu ja ohjattu on Andor (toki kesken, mutta tuskin se nyt romahtaakaan).
HoD hapuilee ohjauksensa suhteen, kun näitä äcktioneita ei ihan ole ajateltu loppuun (kuten nyt viime jakson lohari). Molemmat ovat erittäin laadukkaasti oman maailmansa "lore":n huomioivia ja sitä kunnioittavia... ja tässä on sitten tän isoin ongelma. Juu, kyllä, dialogikaan samalla tasolla ole, mutta sadunomaisena se ei ole se suurin kompastuskivi, vaan nimenomaan tärkeissä paikoissa "lore" oikominen ja jopa muuttaminen ilman lisäyksien/muutoksien jatkuvuutta, uudelleen "paljastumista".

Toki katson tokankauden, toivottavasti useammankin, kyllä tää viihteestä menee
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Jos kiinnostaa niin tuolla avataan vähän miksi. Tekijänoikeudet on usein veemäisen kimurainen este.
Löysin tuolta tällaisen lainauksen:
And it may be that this is why the series has created the new alias of Halbrand for Sauron, rather than using the name Annatar or having him appear as a beautiful Elf – they don’t have the rights to that material. The name “Annatar” does not appear in The Lord of the Rings, it’s from The Silmarillion. Basically, if it’s not mentioned in The Lord of the Rings, Amazon can’t use it.

Kuuntelin kuitenkin juuri Corey Olsenin podcastia, ja tämä kertoi anekdootin liittyen juuri kyseiseen nimeen. Siis tekijänoikeudet ovat toki monimutkaisia, mutta asioista on mahdollista neuvotella, ja tekijät eräässä tilaisuudessa käyttivät juuri esimerkkinä nimeä Annatar. Eli valottaessaan, kuinka oikeudet toimivat, he sanoivat menevänsä perikunnan luo kysymään: "Voimmeko käyttää nimeä Annatar?" Perikunta sanoo: "Ei." Tekijät vastaavat: "Okei, me kutsumme sitten häntä nimellä 'Steve'." Perikunta taipuu.

Siis on täysin mahdollista, että oikeudet ovat syynä, mutta siinä tapauksessaon ollut outoa käyttää juuri tätä esimerkkinä.

Huonot päätökset sallitun materiaalin käytössä ovat asia erikseen.
Minun nähdäkseni kyse on enemmän huonoista päätöksistä. Oikeuksia olisi ollut ihan riittävästi. Sarja ei vain onnistu olemaan tarpeeksi kiinnostava, ja siitä ei voi syyttää oikein oikeuksia.

Tolkienin perikunta on myös asiassa aivan hiton tyhmä. Eikö tämä sarja nimenomaan ole sen seurausta, että niitä oikeuksia ei ole haluttu myydä ja sitten on lähdetty soveltamaan ja samalla tahrataan myös sitä Tolkienin maailmaa. Silmarillionista olisi varmasti saanut tekaistua vahvan sarjan, jos sitä olisi huolella työstetty yhdessä perikunnan ja tekijöiden kanssa, jos huoli oli lähdemateriaalin väärinkäytöstä. Neuvotteluvaltikka on kuitenkin heillä, mutta sitä ei edes haluta käyttää.
Kai se ongelma on, että perikunta ei halua myydä Silmarillionin oikeuksia, koska eivät usko, että siitä tulisi hyvä. Samalla heidän on kuitenkin myös vahdittava, että Silmarillionia ei käytetä luvatta, koska muuten oikeuksia olisi vaikeampi hallita jatkossa. Eli jos Amazon saisi oikeuden osaan Silmarillionista tätä kautta, voisiko se myydä oman oikeutensa eteenpäin? Joitain asioita perikunta selvästi on hyväksynyt Silmarillionista, siten näimme Valinorin puut esimerkiksi. Enkä muista, mainitaanko Finrodia TSH:n liitteissä? Varmaan muitakin pieniä seikkoja.

***
Vielä yleisesti. Ensimmäisen kauden jännite rakentuu pitkälti sen varaan, että missä Sauron on, ja kuka tämä "Stranger" on. Tämä ei toimi, koska tekijät halusivat viimeiseen asti piilottaa katsojalta totuuden, ja johtaa heitä harhaan, mikä on sinänsä ihan legitiimi tavoite, jos rakentaa tarinan mysteerille. Silti salaisuuden paljastuessa katsojan pitäisi kokea jonkinlainen ahaa-elämys, katsoa taaksepäin kaikkea koettua, ja nähdä asiat toisesta näkökulmasta. Niin kuin 6th sense -elokuvassa. Sellaista elämystä ei kuitenkaan tämän paljastuksen myötä tapahtunut. Sarjassa joko Sauron ajelehti sattumalta tähän, tai sitten hän on suunnitellut asiat pikkutarkasti osaten ennakoida kaiken, asettaen itsensä haaksirikkoutuvaan laivaan juuri silloin, kun Galadriel hyppää veteen keskellä valtamerta. Kumpikaan ei oikein sovi Keski-maan maailmaan. Sääli sinänsä, Sauronin ja Galdrielin kohtaus oli kuitenkin ehdottomasti parasta, mitä sarja on toistaiseksi tarjonnut.

Ja en edes aloita siitä, miten pölhöä on, että Gandalf on siellä.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, törmäsin Youtubessa tällaiseen Hobitista tehtyyn fan edittiin:




Varastan nyt kyseisen Hobitti-version tekijältä osuvan ilmauksen, jolla hän kuvaa Jacksonin Hobitti-trilogiaa, mutta joka sopii hyvin myös Amazonin LoTRRoPpiin: "overcomplicated and underdeveloped". Sarjan juonenkäänteet ovat samanaikaisesti liian monimutkaisia ja kuitenkin alikehiteltyjä.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Ny on eka kausi katottu. Ja noh, mitä siitä ny vois sanoa. Olihan se tiedossa että lorea käännellään, väännellään, kierretään ja muutellaan. Mutta tämä oli jo häväistys, niin kauaksi on Tolkienin kirjoituksista menty. Tähän vois listata satoja asioita mitkä olis voinu tehdä paremmin, mutta olkoon.
Ei tuollaista lähdemateriaalia voi 1:1 sarjaksi kääntää, mutta paljon paremminkin sen voisi tehdä kuin tämä sarja. Huomattavasti paremmin olisi pitänyt kunnioittaa ja noudattaa Tolkienin kirjoituksia. Saa nähdä miltä kakkoskausi mahdollisesti uusien tekijöiden kanssa näyttää. Ny tätä vitutusta pitää rueta poistamaan ja kaivaa Silmarillion kirjahyllystä. Viime kerrasta onkin jo varmaan 10 vuotta.

3/10
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Tarkoituksella tein niin että katsoin ensin sarjan ja sen jälkeen tulin tänne lukemaan mielensäpahoittajien pippelinmittailua. Sivuakaan en ole ikinä mitään Tolkienilta lukenut enkä tule lukemaan. Leffat olen nähnyt (ml. Tolkien leffa). Tätä ennen katsoin House of the dragonin joka oli jotenkin helvetin puuduttava (tykkäsin got), sen jälkeen katsoin Wheel of time joka oli minusta tosi hyvä mutta Rings of power ylitti senkin. Antaisin tälle noin 85-90 pistettä sadasta.

Ei häirinnyt tummat näyttelijät eikä parrattomat naiset. Visuaalisesti aivan 100/100, eihän näin nättiä yleensä ole leffatkaan ja tonnin uhd 4k hdr mitä lie televisio pääsee kyllä oikeuksiinsa. Musiikki toimii ja äänet muutenkin sellasta 90 pisteen luokkaa. Samaa voi sanoa yleensäkin tuotantoarvoista. Myönnän ettei yleinen juoni pysy samassa timantissa vaan tippuu sinne 75-80 pisteen nurkille. Näyttelijät kuitenkin toteuttavat juonta mielestäni sen 85-90 pisteen arvoisesti johon asetan siis kokonaisarvionikin. Hyvin harva tv sarja on mielestäni parempi ollut, fantasian tasolla ei edes got jos kokonaisuutena ajattelee.

Sen verran annan kanssa veljille ja Tolkien fanaatikoille siimaa, että ensi talvena mahdollisesti näemme Fallout pelisarjaan liittyvän sarjan tvstä ja tämä on minulle sellainen raamatullinen asia kuten joillekin teistä keskimaa. Kun tuo sarja tulee eetteristä ulos niin feel free to suolaa haavoihin jos valittelen että eihän ne brahminit ollenkaan tuollaisia ollut pelissä jne.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarkoituksella tein niin että katsoin ensin sarjan ja sen jälkeen tulin tänne lukemaan mielensäpahoittajien pippelinmittailua. Sivuakaan en ole ikinä mitään Tolkienilta lukenut enkä tule lukemaan. Leffat olen nähnyt (ml. Tolkien leffa). Tätä ennen katsoin House of the dragonin joka oli jotenkin helvetin puuduttava (tykkäsin got), sen jälkeen katsoin Wheel of time joka oli minusta tosi hyvä mutta Rings of power ylitti senkin. Antaisin tälle noin 85-90 pistettä sadasta.

Ei häirinnyt tummat näyttelijät eikä parrattomat naiset. Visuaalisesti aivan 100/100, eihän näin nättiä yleensä ole leffatkaan ja tonnin uhd 4k hdr mitä lie televisio pääsee kyllä oikeuksiinsa. Musiikki toimii ja äänet muutenkin sellasta 90 pisteen luokkaa. Samaa voi sanoa yleensäkin tuotantoarvoista. Myönnän ettei yleinen juoni pysy samassa timantissa vaan tippuu sinne 75-80 pisteen nurkille. Näyttelijät kuitenkin toteuttavat juonta mielestäni sen 85-90 pisteen arvoisesti johon asetan siis kokonaisarvionikin. Hyvin harva tv sarja on mielestäni parempi ollut, fantasian tasolla ei edes got jos kokonaisuutena ajattelee.

Sen verran annan kanssa veljille ja Tolkien fanaatikoille siimaa, että ensi talvena mahdollisesti näemme Fallout pelisarjaan liittyvän sarjan tvstä ja tämä on minulle sellainen raamatullinen asia kuten joillekin teistä keskimaa. Kun tuo sarja tulee eetteristä ulos niin feel free to suolaa haavoihin jos valittelen että eihän ne brahminit ollenkaan tuollaisia ollut pelissä jne.
Ne sarjat ja elokuvat, joihin ei ole ladannut valtavia ennakko-odotuksia ovat aina suhteellisesti ottaen paljon parempia. Mutta miten sen voisi välttääkään - ei mitenkään.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pidän jotenkin vastenmielisenä sitä, että pinnallisesti koko Tolkienin maailmaan tutustuneet sivuuttavat kritiikin mielensäpahoittajien pippelinmittailuna. Ei ainakaan kannata pahoittaa mieltään jos ylistävät arviot saavat vastaavasti osakseen kuittailua esim. siitä, että täytyy katsoa sarjaa aivan pikkulapsen tasolla jotta sen ongelmat voi sivuuttaa. Tämä nyt vähän (takaisin) kärjistämisenä, mutta ihan niin tyhjäkäynnille en tunnu omia aivojani saavan että olisin tästä lukiolaistason käsikirjoitukseen nojaavasta tekeleestä kyennyt nauttimaan.






Tässä yksi piikikäs mutta osuva arvio joka ei ole turhan pitkä. Mielensäpahoittamisesta nillittämisen sijaan olisi kiinnostavaa kuulla mitä mieltä näistä pointeista ollaan ihan yksilöidysti. Esim. onko kohdassa 0:30 näkyvä vesi tosiaan "visuaalisesti 100/100"? Entä 0:36 näkyvä hukka? Jos tosiaan esimerkiksi @Kuopionkukko on sitä mieltä että näin se on, voidaan sitten vain todeta meillä olevan varsin erilainen vaatimustaso tuohon 100/100-arvosanaan.

Varmaan sekin että joku tykkää Remeksistä ja Aku Ankoista tarkoittaa, että kirjallisuuden suuret klassikot ovat silkka myytti hyvyydessään ja vain mielensäpahoittajien pippelinmittailua.

Mitä enemmän sarjaa on pureskellut sitä huonompi se on. Galadrielin tyhjä tuijotus kohtauksesta riippumatta ja ylipäänsä se tosiasia, että sarjassa Galadriel on tyyppinä todella perseestä. Sympaattisimmat hahmot lienevät sinällään melko onnistuneet Elrond ja poika-Durin, mutta sen jälkeen saakin miettiä onko Adar edes sen vastenmielisempi kuin Galadriel. Anteeksiantamattominta on kuitenkin se miten pinnallinen hahmo Galadrielista tehtiin: Ainekset oli salaperäiseen, ajattomaan, syvälliseen ja vaaralliseen mahtihaltiaan mutta saatiin teiniaktivistin tasolla tahtoaan jalkaa polkemalla muista piittaamatta läpi ajava kirkasotsainen ninja.

Minua ei haittaa pätkääkään nähty etninen monipuolisuus paitsi että se tuntuu vieneen fokusta tarinan kannalta epäolennaiseen hahmojen jäädessä täysin ontoiksi. Ja tietenkin se on erinomainen keino maailman kalleimman sarjan tehneelle Amazonille ja sarjasta pitäneille niputtaa kaikki kritiikki rasistiseksi öyhötykseksi.

GOTiin vertailuna minua kiinnostaisi vertailu dialogista: Mitkä ovat kolme tai viisi parasta dialogia GOT 1. kaudella ja mitkä vastaavasti ROP? Voidaan ottaa mukaan myös HOD.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Pidän jotenkin vastenmielisenä sitä, että pinnallisesti koko Tolkienin maailmaan tutustuneet sivuuttavat kritiikin mielensäpahoittajien pippelinmittailuna. Ei ainakaan kannata pahoittaa mieltään jos ylistävät arviot saavat vastaavasti osakseen kuittailua esim. siitä, että täytyy katsoa sarjaa aivan pikkulapsen tasolla jotta sen ongelmat voi sivuuttaa. Tämä nyt vähän (takaisin) kärjistämisenä, mutta ihan niin tyhjäkäynnille en tunnu omia aivojani saavan että olisin tästä lukiolaistason käsikirjoitukseen nojaavasta tekeleestä kyennyt nauttimaan.






Tässä yksi piikikäs mutta osuva arvio joka ei ole turhan pitkä. Mielensäpahoittamisesta nillittämisen sijaan olisi kiinnostavaa kuulla mitä mieltä näistä pointeista ollaan ihan yksilöidysti. Esim. onko kohdassa 0:30 näkyvä vesi tosiaan "visuaalisesti 100/100"? Entä 0:36 näkyvä hukka? Jos tosiaan esimerkiksi @Kuopionkukko on sitä mieltä että näin se on, voidaan sitten vain todeta meillä olevan varsin erilainen vaatimustaso tuohon 100/100-arvosanaan.

Varmaan sekin että joku tykkää Remeksistä ja Aku Ankoista tarkoittaa, että kirjallisuuden suuret klassikot ovat silkka myytti hyvyydessään ja vain mielensäpahoittajien pippelinmittailua.

Mitä enemmän sarjaa on pureskellut sitä huonompi se on. Galadrielin tyhjä tuijotus kohtauksesta riippumatta ja ylipäänsä se tosiasia, että sarjassa Galadriel on tyyppinä todella perseestä. Sympaattisimmat hahmot lienevät sinällään melko onnistuneet Elrond ja poika-Durin, mutta sen jälkeen saakin miettiä onko Adar edes sen vastenmielisempi kuin Galadriel. Anteeksiantamattominta on kuitenkin se miten pinnallinen hahmo Galadrielista tehtiin: Ainekset oli salaperäiseen, ajattomaan, syvälliseen ja vaaralliseen mahtihaltiaan mutta saatiin teiniaktivistin tasolla tahtoaan jalkaa polkemalla muista piittaamatta läpi ajava kirkasotsainen ninja.

Minua ei haittaa pätkääkään nähty etninen monipuolisuus paitsi että se tuntuu vieneen fokusta tarinan kannalta epäolennaiseen hahmojen jäädessä täysin ontoiksi. Ja tietenkin se on erinomainen keino maailman kalleimman sarjan tehneelle Amazonille ja sarjasta pitäneille niputtaa kaikki kritiikki rasistiseksi öyhötykseksi.

GOTiin vertailuna minua kiinnostaisi vertailu dialogista: Mitkä ovat kolme tai viisi parasta dialogia GOT 1. kaudella ja mitkä vastaavasti ROP? Voidaan ottaa mukaan myös HOD.

Haluaisin jotain mihin verrata? Mielestäni nuo kaksi valittua kohtaa eivät ole mitenkään rumia kohtauksia tms mutta olisiko tarjolla esimerkiksi vastaava vesi / susi kohtaus mikä on mielestäsi ylivertainen niin voidaan vertailla paremmin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluaisin jotain mihin verrata? Mielestäni nuo kaksi valittua kohtaa eivät ole mitenkään rumia kohtauksia tms mutta olisiko tarjolla esimerkiksi vastaava vesi / susi kohtaus mikä on mielestäsi ylivertainen niin voidaan vertailla paremmin.

"Visuaalisesti 100/100" =/= "eivät ole mitenkään rumia".

Kaikella kunnioituksella, minua hieman hämmentää että tuosta vesikohtauksesta pitää edes kysyä. Maailma on täynnä hienoja kohtauksia joissa ihan aito ja oikea meri näyttää upealta. Sarjan kohtaus näyttäisi hyvältä tietokonepelissä jossa kuvaa aidosta maailmasta ei odottaisikaan, mutta cmon, onhan tuo nyt aika heikko suoritus kaikkien aikojen kalleimmalta sarjalta jonka visuaalisuutta ylitsevuotavasti hehkutetaan...

Mitä tulee hukkaan, pidin enemmän Jacksonin LOTR:n versiosta. Tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon, että Kaksi Tornia -elokuva on 20 vuotta vanha. Luulisi, että kehitys on tässä mennyt eteenpäin. Ja turha mennä elokuva vs. sarja -vertailun taakse. ROP kaksi jaksoa maksoi saman verran kuin koko Kaksi tornia -budjetti.

Sarjan visuaalisuushan oli ajoittain hienoa mutta ajoittain surkeaa. Suorastaan hämmentävän suurta vaihtelua ihan puvustusta myöten. Välillä visuaalisesti upeita kohtauksia ja tehosteita, välillä sitten suoraa keskinkertaisesta tietokonepelistä haltialaivat seilaamassa Valinoriin ja numenorilaiset pahvipaidoissaan.
 
Suosikkijoukkue
KK
"Visuaalisesti 100/100" =/= "eivät ole mitenkään rumia".

Kaikella kunnioituksella, minua hieman hämmentää että tuosta vesikohtauksesta pitää edes kysyä. Maailma on täynnä hienoja kohtauksia joissa ihan aito ja oikea meri näyttää upealta. Sarjan kohtaus näyttäisi hyvältä tietokonepelissä jossa kuvaa aidosta maailmasta ei odottaisikaan, mutta cmon, onhan tuo nyt aika heikko suoritus kaikkien aikojen kalleimmalta sarjalta jonka visuaalisuutta ylitsevuotavasti hehkutetaan...

Mitä tulee hukkaan, pidin enemmän Jacksonin LOTR:n versiosta. Tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon, että Kaksi Tornia -elokuva on 20 vuotta vanha. Luulisi, että kehitys on tässä mennyt eteenpäin. Ja turha mennä elokuva vs. sarja -vertailun taakse. ROP kaksi jaksoa maksoi saman verran kuin koko Kaksi tornia -budjetti.

Sarjan visuaalisuushan oli ajoittain hienoa mutta ajoittain surkeaa. Suorastaan hämmentävän suurta vaihtelua ihan puvustusta myöten. Välillä visuaalisesti upeita kohtauksia ja tehosteita, välillä sitten suoraa keskinkertaisesta tietokonepelistä haltialaivat seilaamassa Valinoriin ja numenorilaiset pahvipaidoissaan.
No mitä tykkäsit Hobbi-leffojen joki-kojtauksesta, missä jengi valui tynnyreissä alajuoksuun päin? Siihen nähden ainakin 10/10.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No mitä tykkäsit Hobbi-leffojen joki-kojtauksesta, missä jengi valui tynnyreissä alajuoksuun päin? Siihen nähden ainakin 10/10.

En tykännyt Hobitti-leffoista. Hobittihan syyllistyi myös siihen, että paikoin meno näytti tietokonepeliltä. Vähän vanhemmalta sellaiselta varmaankin kun Mahtisormuksiin vertaa.
 
Suosikkijoukkue
KK
En tykännyt Hobitti-leffoista. Hobittihan syyllistyi myös siihen, että paikoin meno näytti tietokonepeliltä. Vähän vanhemmalta sellaiselta varmaankin kun Mahtisormuksiin vertaa.
Paikoin :D

Muutenkin kauheaa roskaa koko leffasarja. Onhan tämä Amazonin tekele nyt ainakin visuaalisesti 100x parempi. Juonesta en nyt ala keskustelemaan, mutta mielestäni audio-visuaalisesti todellakin sitä parempaa mitä normaalisti scifi- tai fantasiasarjoissa näkyy ja kuuluu. Siitä pisteet 10/10 Amazonille.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
"Visuaalisesti 100/100" =/= "eivät ole mitenkään rumia".

Kaikella kunnioituksella, minua hieman hämmentää että tuosta vesikohtauksesta pitää edes kysyä. Maailma on täynnä hienoja kohtauksia joissa ihan aito ja oikea meri näyttää upealta. Sarjan kohtaus näyttäisi hyvältä tietokonepelissä jossa kuvaa aidosta maailmasta ei odottaisikaan, mutta cmon, onhan tuo nyt aika heikko suoritus kaikkien aikojen kalleimmalta sarjalta jonka visuaalisuutta ylitsevuotavasti hehkutetaan...

Mitä tulee hukkaan, pidin enemmän Jacksonin LOTR:n versiosta. Tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon, että Kaksi Tornia -elokuva on 20 vuotta vanha. Luulisi, että kehitys on tässä mennyt eteenpäin. Ja turha mennä elokuva vs. sarja -vertailun taakse. ROP kaksi jaksoa maksoi saman verran kuin koko Kaksi tornia -budjetti.

Sarjan visuaalisuushan oli ajoittain hienoa mutta ajoittain surkeaa. Suorastaan hämmentävän suurta vaihtelua ihan puvustusta myöten. Välillä visuaalisesti upeita kohtauksia ja tehosteita, välillä sitten suoraa keskinkertaisesta tietokonepelistä haltialaivat seilaamassa Valinoriin ja numenorilaiset pahvipaidoissaan.
Kuten totesin niin tykkäsin näkemästäni. Jos yksittäinen parin sekunnin hukka ei ollut 100/100 niin mielestäni kokonaisuus sitä on.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Kakkosjakso katsottu Mahtisormuksia ja aloitin kolmatta, mutta en jaksanut eikä oikein huvittanutkaan katsoa toista jaksoa putkeen samana iltana. Tullut luettua spoilereidenkin uhalla aikaisempia tekstejä, kun oikea tarina kuitenkin itsellä tiedossa. Onhan tämä ollut jotenkin yleisesti flegmaattista ja jaksot tuntuu lievästi ylipitkiltä laahustamisilta . Haltiat on etenkin täysin geneerinen fantasiajengi ilman Tolkien-fiilistä. Todennäköisesti katson kauden loppuun ja annan mahdollisuuden, mutta ei tämä mitään innostusta ole vielä sytyttänyt. Paljon parempaan pitäisi pystyä tällä rahalla ja rikkaalla maailmalla. Such a waste.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihmeellistä valitusta. Sarjahan oli ihan hyvä. Samaa sarjaa Lotr-leffojen kanssa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa sarjaa Lotr-leffojen kanssa.

Varmaan astun miinaan mutta leffojen ero tähän tekeleeseen tulee hyvin ilmi kahden asetelmaltaan samankaltaisen taistelukohtauksen vertailusta. Toisessa hyvin alustetut hahmot ottavat niin ikään hyvin alustetussa tilanteessa yhteen niin, että vaarallisuus ja jännitys on käsinkosketeltavaa. Toisessa tyhjänpäiväinen hahmo ottaa piirretytason kung fu -matsin keskellä sotatannerta tyhjästä ilmestyneen satunnaisen aseettoman örkin kanssa. Loppuratkaisusta en viitsi edes sanoa mitään.





Tuo koko taistelujakso nerokkaine taktiikkoineen oli niin aivotonta roskaa että verenpaine nousee kun muisteleekin asiaa. Jatkuvaa "ei kai tämä nyt voi niin tyhmästi olla kirjoitettu että seuraavaksi..." ja sitten juuri se ilmeisin typeryys tapahtuu.

Klassikkoelokuva vs. yhtenä epäonnistuneimmista sarjoista (panostukseen ja potentiaaliin nähden) historiaan jäävä sotku. Rahat vai kolmipyörä?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Harmitonta hupiahan se sarja oli. Tietokoneilla tehdyt taistelukohtaukset (kuten vaikkapa Kuninkaan paluun armeijataistelu tai koko Hobitti-elokuvat) ovat niin kuraa aina, ettei niistä jää mitään mieleen. En voi sanoa tässäkään sarjassa muistavani yhtään taistelukohtausta, mutta ei ole tarviskaan. Vahvuudet oli muualla.

Mulle kelpaa ihan hyvin samantasoinen jatkokin. Viime aikaisista fantasiasarjoista selvästi paras (Witcher oli huono, Ajan pyörä keskinkertainen).
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Nyt kun sain kauden lusittua loppuun, niin ajattelin purkaa vielä tuntojani ja asioita, jotka hiersivät eniten.

- Numenor esitettiin mielestäni päin persettä. Mahtavin ihmisten maa, jolta puuttuu mittava laivasto ja armeijat, jolta puuttuu satamat ja siirtokunnat Keski-Maasta, mutta ovat silti onnistuneet suututtamaan ja katkaisemaan välit tyystin haltioihin. Vaikuttivat lähinnä töykeiltä, eristäytyneiltä ksenofoobikoilta. Veikkaukseni, että ar-Pharazon tekee heistä kurjia kolonialisteja tulevaisuuden kausilla

-Mithrilin alkuperä ja juonikuvio täysin turha ja yhdentekevää, kirsikkana kakun päällä balrogin herätys. Tällä kertaa syynä ei ollutkaan ahneus, vaan muiden auttaminen, joka sotii mielestäni täysin Tolkienin sanomaa vastaan.

- Mordorin synty, kukaan ei tarkistanut, että onko se viholliselle niin tärkeä kapistus vielä nyssykässä. Galadriel kuulustelee Adaria, mutta ei kysy mitään tästä esineestä, syystä, minkä takia vihollinen hyökkäsi. Aiemmin on tehty kuitenkin selväksi, minkälainen pakkomielle kaikki viholliseen liittyvä hänelle on. Kuka sen massiivisen käynnistysjärjestelmän on tehnyt, miksi sitä ei käytetty aikoinaan sen valmistuttua?

- Jos Stranger on Gandalf, siinä tekijät hankkivat taas tukun pulmia itselleen, ihan alkaen Gandalfin lauseesta "ja itään en mene".

Ei käy kateeksi niitä tekijöitä, jotka tätä savottaa jatkavat seuraavalle kaudelle. Aikamoisia velhoja (heh) pitää kaivaa esiin. Vielä on toivoa jäljellä, vaikka itse sitä en juurikaan näe.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös