Aluevaalit 2022

  • 101 058
  • 1 479

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näköjään myös Pohjois-Pohjamaalla nousemassa tällä hetkellä yksi anoturtiainen vahtimaan vallan kuulumista kansalle.

Näköjään. Kyllä ne yllättävän paljon petrasivat vaalipäivänä. No, eipä noilla hajapaikoilla ole merkitystä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kepu on noussut kuin fenix-lintu sieltä jostakin. Tämä antaa potkua myös tuleviin eduskuntavaaleihin, ja eivätköhän muodosta seuraavan hallituksen rungon Kokoomuksen kanssa. Kunhan SDP, Vihreät ja Vasemmisto saadaan sysättyä oppositioon.
Sdp, Vasemmistoliitto ja Vihreät voisivat aivan hyvin yhdistyä. Tuollainen 35% kannatus takaisi vahvan aseman kaikissa vaaleissa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Pohjois-Savossa KD saanut edustajansa jalkeille. Vahva herätysliiketausta näkyy, samoin helluntalaisia on paljon.

KD voisi kyllä fuusioitua keskustaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Samaa kaavaa oikeastaan noudattelevat ihan kaikki alueet. Kun otat kuntavaalien äänestysprosentista 15 % (huom! ei 15 %-yksikköä) pois, osuu aika lähelle, kuten osuu tuokin.
Varmaankin näin. Mutta se potentiaalinen äänestäjäjoukko ei ole joka alueella samanlainen. Vantaalla ja Keravalla ne äänestämättä jättäneet ovat aika eri porukkaa kuin vaikka maakunnissa.
 

Analyzer

Jäsen
Niin, hänellä on selvästi suurin henkilökohtainen vaikutus tämän maakuntahallinnon syntymiseen - marssi Yleen pitämään primetime-puheen, jossa sanoi että jättää tuoreen hallituksensa eronpyynnön, ellei tälläistä ratkaisua synny. Keskustassa tullaan miestä muistamaan aina ikuisella kiitollisuudella.

Sipilän himmeli oli parempi kuin tämä himmeli, koska siinä yksityinen puoli oli mukana(kunnes tuli perustuslaki vastaan).

Silti huono himmeli sekin. Sipilän ansiot on muualla.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei kai tuo Keskustan menestys ketään isosti yllätä. Hyvä vaaliteema ja osaajan Saarikko esiintyä, vaikka ei siitä pitäisikään. Keskusta ajaa maakuntien etuja ja se uppoaa siellä äänestäjiin hyvin.

Marin aloitti mielestäni jo eduskuntavaalipelin ja nyt Kokoomus taitaisi jo olla hyvä vaihtoehto kolmen suuren hallitukseen. Marin kuitenkin ymmärtää, että eduskuntavaaleissa vaalivoiton ottaminen on haasteellista etenkin jos Keskusta nousee myös siellä edes lähellä näitä lukemia.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuossakin piilee vissi totuus.

KOKOOMUKSEN varapuheenjohtaja Antti Häkkänen katsoo, ettei suurin osa suomalaisista hyödy sote-uudistuksesta.

– Kymmenessä maakunnassa oli tehty jo sote-uudistus eli kuntayhtymillä oli yhdistetty perus- ja erikoispalvelut, Uudellamaalla ja Helsingissä ei yhdistetty, mutta silti tehtiin joku sote-uudistus. Sanotaan, että joku kolmisen miljoonaa ihmistä ei mitenkään varsinaisesti hyödy uudesta hallintomallista, Häkkänen kommentoi kokoomuksen puoluetoimistolla vaali-iltana.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kait se Essayah on hilannut ehdokkaana tuolla sitten muitakin mukana.
Joo, hänhän se pääsyy on. Mutta esimerkiksi Varkaudessa KD on perinteisesti ollut merkittävä vaikuttaja, johtuen pitkälti juuri körttiläisistä, helluntalaisista yms.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sipilän himmeli oli parempi kuin tämä himmeli, koska siinä yksityinen puoli oli mukana(kunnes tuli perustuslaki vastaan).
Yksityinen puoli mukaan pro-business, ei pro-market tyyliin. Olisi satanut automaattisesti laariin euroja ja valtiolle olisi jätetty tuottamattomat potilaat. Se oli tosi häpeämätöntä entisten puoluekaverien lobbaamista kesken neuvottelujen. Ihan häkellyttävää itse asiassa. Keskusta ja Kokoomus saivat Sipilän ultimaatumin kautta juuri ne huonoimmat ratkaisunsa läpi, oli sekin spektaakkeli. Tämä nykyinen ratkaisu on toki about yhtä huono, ei siinä mitään.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Luultavasti Halla-aho kirjoitti salaiseen vihkoonsa syyn vetäytymiselle: en halua motivoitua mistään x:n aluevaaleista, en hymyile enää koskaan elämässäni.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihan aavistuksen verran. Essayahilla tällä hetkellä rapiat 3100 ääntä, seuraavalla kristillisellä 197. Huimasti vetää yksi vetovoimainen ehdokas muita mukanaan läpi.
Joo näinpä ajattelinkin, en sen tarkemmin katsonut tuloksia. Miellyttävä persoona kyllä mutta en äänestäisi puolueen takia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Luultavasti Halla-aho kirjoitti salaiseen vihkoonsa syyn vetäytymiselle: en halua motivoitua mistään x:n aluevaaleista, en hymyile enää koskaan elämässäni.
Jostain syystä koin mielleyhtymän ja muistui mieleen Mikko Leinosen sanat jostain 2007-2011, kun murahti jollekin medialle tyyliin ettei "Tappara pelaa mistään nelossijoista" joukkueen kyntäessä sarjan heikommalla puoliskalla.

Tuolloin nauratti ja kai siitä jotain irvailuakin saatiin aikaan. Ja sitten menivät ja pelasivat koko Suomi-jääkiekon läpi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tämän hetken tuloslaskennassa Kokoomus noussut tasoihin Keskustan kanssa, molemmilla 20,8 prosentin kannatus.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Odotetun surkea äänestysprosentti. Itsekin ilmaisin mielipiteeni näissä vaaleissa jättämällä tietoisesti äänestämättä, ja mitä olen tunnelmia haistellut niin en ole ainoa. Myös paljon kuullut, että ei tiedetä miten se oma ääni hyödyttää (ei ymmärretä mistä tässä äänestetään), ja muuten vain vähäinen kiinnostus yhden asian vaaleihin.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Kokoomus pisti vilkun päälle ja menee karkuun. Tiedettiin jo toki.

VKK saamassa neljännen paikan jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös