Alpo Suhonen Ässien uusi valmentaja

  • 807 701
  • 3 183

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaikuttaa hiukan siltä ettei olisi, tietty huhut on huhuja eikä tuota ole missään käsittääkseni vielä varmistettu.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1468201

Tämä nyt on taas tätä meikkiksen päättelyä, mutta katsoiko joku canalilta Ilves-Ässät peliä? Siinä Ika erätauolla antoi sellaista kommentointia patapoikien asenteesta, että vois äkkiseltään luulla miehen katsastavan peliä "sillä silmällä", että kuka hänen joukkueeseensa mahtuu. Muunmuassa kiukkua täynnä oleva kommentointi "porilaisista kermaperseistä" jäi mieleen. Ikalla varmasti on halua valmentaa liigassa, kenelläpä valmentajalla ei olisi? Äkkiä ajatellen paikkoja vois olla kaksi, pori ja Hämeenlinna lähinnä sen takia, että tällä hetkellä molemmilla joukkueilla on tarjota jonkinmoiset taloudelliset resurssit valmentamiseen. Toivottavasti aavistukseni on oikea ja Ika tulee Poriin.
 

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United
Huomasin saman, viiltävää analyysia Lehkonen antoi patapoikien otteista. Lehkonen olisi Ässien näköinen valmentaja, toivottavasti saadaan tänne.
 

Brad

Jäsen
Kalpan Simo Pulkki olisi halunnut tapella Nickersonin kanssa, samoin Nielikäinen. Alpo ei tämmöisestä diggaa.

Hyvät naurut sai tämän jeesustelijan avautumisesta. Toivottavasti Alpo Suhosta ei yksikään jengi palkkaa enään koutziksi tämän kauden jälkeen.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Kalpan Simo Pulkki olisi halunnut tapella Nickersonin kanssa, samoin Nielikäinen. Alpo ei tämmöisestä diggaa.

Hyvät naurut sai tämän jeesustelijan avautumisesta. Toivottavasti Alpo Suhosta ei yksikään jengi palkkaa enään koutziksi tämän kauden jälkeen.

Teki mieli kääntää auto ympäri, ja mennä takaisin hallille ajamaan Apen yli. Aivan järkyttävä poru lehdistö-tilaisuudessa, kun Nickersonia on nyt useassa ottelussa haastettu tappelemaan. Ja oikein alkulämmittelyssä.

Ekassa vaihdossa Pulkki ja Matt keskustelivat, ja Matt olisi ollut valmiina pudottamaan hanskat, mutta katse vaihtoaitioon vesitti tämänkin huvin. Kai sieltä tuli Apelta ehdoton nounou. No, oli Matt silti tänään vähiten huonoin pakki Ässäjoukkueesta, että sikäli.

Mutta Ape turpa kiinni, ja anna jätkien tapella jos siltä tuntuu.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eiköhän Alpo se ollut tässä, jospa sulle tulisi jotain "sydänvaivoja" niin päästäisiin yhtä helpolla eroon kuin Chicago, jossa jostain käsittämättömästä syystä olit päävalmentajana. Se on ihan sama kuka tämän kauden valmentaa loppuun, vaikka Petteri Sihvonen tulisi. Sinun 80-luvun pelikirjasi, kiveen hakatut kokoonpanosi, peliin reagoimattomuutesi, tappelu- ja taklauskieltosi sekä vitun naurettavat kommentit lehdistötilaisuuksissa riittävät jo. Kiitos Alpo, eiköhän tämä ollut tässä.
 
Ape tuu pois sieltä, sut on nähty....

Joukkue ottaa himassa 5-0 pataan ja valmentaja, joka on tehnyt uraa Pohjois-Amerikassa itkee jos käskyttämisestä. Kuvittelin jo, ettei Ape pystyisi millään alittamaan HIFK aikaisen Jokerit pelin itkuansa, mutta kyllähän Alpo siinä sitten onnistui. Joko harvinaisen "taitavaa" mediapeliä, kääntää huomio omien tappiosta tai sitten ehkä liigahistorian neitimäisimpiä kyyneleitä, eiks tää oo kuitenski miesten pel, häh?

Hassulta kuullostaa muutenkin se, että tunteella pelaava puolustaja, jolla välillä roiskuu yli kunnolla, joutuu jatkuvasti kieltäytymään "luonteen" vastaisesti kutsuista sekä keskittymään pysymään kentällä. Onhan se joukkueen edunkin kannalta tärkeää, mutta muniin puhaltavasta Nickerssonista ei taida hyötyä paljoa olla.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi hyvät hyssykät sentään tuota Alpoa! Itkeä nyt olennaisena osana jääkiekkoon kuuluvista elementeistä. Harmittaa vietävästi Ässien puolesta tuo Alpon itkeminen. Pulkin toiminnalle aplodit.
 

Erik Loka

Jäsen
Alpo hei, oikeesti, mitä vittua?

Kuulostaa varsin käsittämättömältä nuo lehdistötilaisuuden kommentit, etenkin kun kyseessä on entinen NHL-valmentaja. Siellä kun taitaa olla ihan arkipäivää että alkulämmössä käydään hakemassa tanssiin.

Muutenkin nuo absoluuttiset tappelukiellot on harvinaisen syvältä suolesta. Pelaajat siellä kentällä ovat, ja heidän kuuluu saada viime kädessä päättää mitä siellä tekevät.
Jos on paikka tapella, niin sitten tapellaan. Tänäänkään siitä ei olisi varmasti mitään harmia ollut, mutta ilmeisesti mystinen selvänäkijä Sigmund Suhonen katsoi kristallipallostaan toisin. Taisi olla tosin väärä kanava.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Voi hyvät hyssykät sentään tuota Alpoa! Itkeä nyt olennaisena osana jääkiekkoon kuuluvista elementeistä. Harmittaa vietävästi Ässien puolesta tuo Alpon itkeminen. Pulkin toiminnalle aplodit.

Vaan hölmöpä vasta olisi sellainen valmentaja, joka antaisi vastustajan mitättömän pelaajan viedä jo ensimmäisessä vaihdossa tappelun vuoksi pois oman joukkueen keskeisen miehen.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Vaan hölmöpä vasta olisi sellainen valmentaja, joka antaisi vastustajan mitättömän pelaajan viedä jo ensimmäisessä vaihdossa tappelun vuoksi pois oman joukkueen keskeisen miehen.

Totta, mutta tässä tilanteessa ja näillä nappuloilla olisi voinut tarjota EDES sirkushuveja kansalle. Viimeisessä erässä tilanteen ollessa 0-5 hanskat jäihin ja menoksi. Mulle olisi tullut ainakin parempi mieli jos Nickerson olisi painanut Pulkkia turpiin. Pelien lopputulos nyt tuntuu olevan aivan vitun se ja sama, näin tuntuu ainakin pelaajat ajattelevan. Hanskat tiskiin jos siltä tuntuu prkl, edes jotain näkemisen arvoista näihin loppupeleihin.

Noi lehdistötilaisuuksien itkut nyt on mitä on. Mihinkäs Ape karvoistaan pääsee, voisi silti pitää turpansa kiinni eikä tehdä itsestään naurunalaista.
 

Tuamas

Jäsen
Eiköhän Ape olla nyt nähty.
Ihmisenä ja kommentaattorina ihan hyvä jannu, mutta jääkiekkovalmentajaksi ei näemmä enää ole.

Pelikirja-asioissa en Sihvos-tasolla ole, mutta Ässiltä puuttuu kokonaan pelitapa. Tämä tosin lienee Suhosen "yksilökiekon" tarkoituskin, mutta kun ei vaan ole tarpeeksi lahjakkaita jannuja joukkueessa, jotta voitettaisiin edes jumbofinaali.

Toki Härkälän taktinen totaalimunaus alkukauden pelitavan suhteen varmasti syö vieläkin joukkuetta, mutta kyllä tämä alkaa näyttämään jopa huonommalta kuin Härkälän aikaan.

Kalpa-pelissä tuli keskityttyä lähinnä näiden ässien kuvioiden seuraamiseen, koska itse peli oli jälleen kerran totaalista kuraa. Vielä kun mestis-tason Kalpa on oiva mittari siitä, kuinka syvällä oikeasti uidaan ja kuinka pihalla valmennus sekä joukkue ovatkaan.

Voidaan alkaa purkamaan vyyhtiä pelaajien asenteesta, hallin ylimmille riveille asti paistoi että reilua puolta joukkueesta ei voisi illan ottelu kiinnostaa juuri jeesus-sählyä enempää, tästä kertoo hyvin se että parhaat pyöritykset Ässiltä rakensivat kädettömät ketjut, joissa yritystä jostain syystä tuntui riittävän. Tämän ei yksinkertaisesti pitäisi olla tällä tasolla ja tämän hintaluokan miehien kanssa mahdollista, mutta ilmeisesti ammattiylpeys on katoava luonnonvara nykyään ja osa pelaajistosta odottaa jo treidiä mukavampiin ympyröihin.

Tämän kauden joukkueen suurimmat ongelmat, jotka ovat johtaneet yllä mainittuun asennevammaan, on kuitenkin saatu aikaan seuran johtoportaan toimesta. Henkisesti joukkue tuntuu olevan aivan kujalla, pelitavasta ei ole kellään mitään käsitystä ja joukkue on aivan päin vittua roolitettu.
Roolituksessa ja joukkueen kasaamisessa Ässien toiminta muistuttaa pelottavan paljon Jokerien paniikkivuosien toimintaa, pelaajia hankittiin ja hankitaan ilman mitään käsitystä siitä mihin jannut sijoitetaan, kuka pelaa kenenkin kanssa sekä mikä on kunkin rooli joukkueessa.

Viimeisimpänä ja oikeastaan suurimpana ongelmana roolituksen lisäksi on Härkälän sekä Suhosen totaalinen epäonnistuminen sopivan pelitavan luomisessa. Joukkueessa ei tunnu kellään olevan mitään käsitystä siitä mikä joukkueen pelitapa on, jos sellaista edes ylipäätään on. Viisikkopuolustus on aivan kuralla, viisikon etäisyydet kasvavat liian suuriksi ja kellään ei tunnu olevan käsitystä siitä mikä on se oma tehtävä, eikä luottoa kanssapelureihin tunnu olevan.

Pakeille Pieniniemi on ilmeisesti kokonaan unohtanut kertoa, että mihin se avaussyöttö tulisi antaa ja kuinka peliä tulisi lähteä avaamaan. Tänään(kään) ei koko pelissä näkynyt katsomoon asti käytännössä ollenkaan niitä helppoja ykkössyöttöjä pakeilta eteenpäin, sen sijaan koko pelin ajan nähtiin joko epätoivoisia pitkiä syöttöjä tai järjettömiä roiskaisuja keskialueelle.

Hyökkäyspelissä taasen tuntuu olevan jopa vielä vähemmän järkeä kuin puolustuspelissä. Ainoat kelvolliset tilanteet joukkueelle tulevat joko hyvien yksilösuoritusten kautta tai vastustajien virheistä. Tänään(kään) ei pelissä nähty käytännössä yhtäkään onnistunutta (tai edes epäonnistunutta) hyökkäystä, joka olisi perustunut hyvään syöttöpeliin tai harjoiteltuun hyökkäyskuvioon. Viisikkopelissä on pakko olla jotakin todella pahasti vikana jos edes Kalpaa vastaan joukkue ei pysty ylittämään siniviivaa kertaakaan! kontrolloidulla hyökkäyksellä, vaan siniviiva ylitetään järjestään joko ylipitkällä kuljetuksella tai roikkukiekolla ristikulmaan.

Vielä tähän kaiken päälle kirsikaksi kakun päälle lisätään joukkueen todella huono luistelukunto ja -nopeus, niin kaikkien aikojen pannukakku alkaa olemaan kohtuullisen hienosti kasassa.

Tällä ja viime kaudella se on viimeistään nähty että Ässien kokoisella budjetilla operoivan joukkueen ykkösprioriteetin tulee Aina olla pätevä valmennustiimi sekä ennen kaikkea pätevä ykkösvalmentaja. Pelaajiston voi sitten rakentaa valmennusjohdon toiveiden mukaan, vaikka sitten vähän köykäisemmälläkin budjetilla, kunhan vain kivijalka eli valmennus on kunnossa. Tällä ja viime kaudella nähdyillä pelitavoilla ja valmennustiimeillä se on aivan sama vaikka pelaajabudjetti olisi tuplattu tähän kauteen, silti tulos ei olisi merkittävästi parempi.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Suhosen itkut

Lainasin tänne kirjoitukseni otteluketjusta:

Suhosen tuskastuminen Nickersonin noutoyrityksiin on mielestäni aivan ymmärrettävää. Nickerson on Ässien paras puolustaja ja kurinpitäjien erikoistarkkailussa. Edeltävän tuomion perusteluissa mainittiin pelaajan historian vaikuttavan rangaistuksen pituuteen. Nickerson varmasti tappelisi mielellään, mutta ei Ape tahdo menettää parasta puolustajaansa ties kuinka moneksi peliksi vain, jotta Matt voisi vastata Pulkin heti alkulämmittelyssä heittämään haasteeseen. Liigan linjan mukaan reilusta nyrkkitappelusta tulisi Pulkille pelirangaistus ja Nickersonille historiansa vuoksi noin 10 pelin rangaitus.

Matt varmasti haluaisi tapella, mutta ei tahdo pitkää pelikieltoa. Ape ei varmasti olisi tappelua vastaan, ellei siitä seuraisi pitkää pelikieltoa ykköspuolustajalle. Kyllä se on SM-liigan kurinpitoelin, joka on saanut liigan niin naurettavalle mallille, ettei isot ja kokeneet tappelijat "uskalla" tapella vaikka vastassa olisi millainen mikkihiiri (en viittaa Pulkkiin). Suhosen itkut johtuvat varmasti turhautumisesta liigan kurinpitomenettelyyn, joka on riisunut Ässät aseista ja antaa muiden hyödyntää tilannetta mielin määrin.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juu kiitos vaan käynnistä ja näkemiin. Ei tuollainen kitiseminen kuulu Ässien valmentajalle. Eikä etenkään liigajumbolle kärsityn 0-5 kotitappion jälkeen. Toisaalta jos Alpon piti Ässiä joskus valmentaa, niin ehkä se oli hyvä olla juuri tämmöinen puolikas jo valmiiksi pilalle mennyt kausi. Ensi syksynä on pakko olla uusi mies penkin takana.
 

Sauli2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos ihan kylmästi katsellaan tilastoja:
Härkälä 21 peliä, 19 pistettä = 0,90 p / peli
Suhonen 15 peliä, 11 pistettä = 0,73 p / peli
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämänkaltaisia itkuja on varmasti odotettavissa useampaan otteeseen loppukauden aikana ellei Ässien johto jo ennen aikojaan kyllästy tähän kaksinaamaiseen opportunistiin. Alpo on huomannut ettei se valmentaminen ollutkaan niin helppoa ja hauskaa, joten vaikuttaa vähän siltä että mies jo petaa asetelmia paluuseen "asiantuntijan" töihin.

Mikäli kaukalossa leimahtaa kevään peleissä niin en olisi lainkaan yllättynyt mikäli Ape raahataan Ylen studioon jeesustelemaan väkivallasta ja jääkiekon heikosta moraalista. Sen jälkeen onkin mukava pällistellä kulttuuriväen riennoissa kesän aikana, ja selkääntaputtelijoita löytyy varmasti, onhan Suhonen todellinen älykkö joka on rohkeasti uskaltanut kritisoida mädäntynyttä ammattilaisurheilua. Joojoo.

Mielenkiintoista nähdä josko Apelle löytyy jatkossakin luottoa Yleltä ja Hesarilta. Kolumnit Hesarissa ovat olleet Apea pahimmillaan jo nyt, ja uskottavuudesta on enää rippeet jäljellä tämän kauden jälkeen. Olisi melkeinpä journalistinen virhe Hesarilta jos Ape pääsee jatkossakin purkamaan pahaa oloaan kolumnien muodossa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Käsi ylös, kuka EI osannut arvata Apen hame-kangas purkausta? Tämähän oli nähtävissä jo sillä sekunnilla kun Apen palkkaus julkaistiin.

Alpo Suhonen ei ole SM-liiga tason valmentaja, piste. Hän ei ole sitä ollut enään moneen vuoteen. Chicagossa hän valmensi vain sen takia että pomona oli hänen ystävänsä Mike Smithonov joka kuuluu myöskin sarjaan "make love, not war".

Se että Alpo Suhonen palkattiin Ässiin oli liigan tämän vuoden suurin penailu, riippumatta siitä mitä loppukaudesta tapahtuu. Pelillisesti Ässät ovat menneet jopa vielä huonompaan suuntaan joka on sinänsä jo uskomaton temppu. Tämän lisäksi Alpo on ajanut nyky-Ässät vieläkin kauemmaksi siitä porilaisesta tyylistä josta lähes kaikki jääkiekko-fanit paikkakunnasta riippumatta ovat tykänneet.

Tekee mieli kysyä että mitä vittua Ässien johto oikein ajatteli palkatessaan Alpon? Miten voi olla mahdollista että he paikkasivat jo sinänsä ison virheen (Härkälä) lähes ainoalla huonommalla valmentajalla mitä tarjolla oli?

Alpo on valmentajana susi, hänen pelikirjansa on aivan väärältä ajanjaksolta ja hänen pelityylinsä kirjaimellisesti kusee porilaisten perinteiden kintuille.

Miten tämä on yleensä mahdollista?
 

raisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicäns
"Ei saa innostuu kaukalouhosta! Kuunnelkaa nyt kaikki Alpo Suhosta!
(Kuunnelkaa mitä Alpol on sanottavaa ja miettikää onks siin mitään järkee...)"
 

scholl

Jäsen
Miten tämä on yleensä mahdollista?

Eikös se ollut niin, että molemmat osapuolet miettivät asiaa joku 5 minuuttia. Alpo on forssalaisporilaisvalkeakoskelainen ja oma poika haluttiin kotiuttaa. Ympyrä sulkeutui. Tunne meni järjen edelle.

Tuskin siellä Ässien toimiston oven takana olisi ollut halukkaita valmentajia ihan jonoksi asti. Ei ole viime vuosina oikein ollut vetovoimaa tuolla seuralla mitä tulee valmentajiin.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Tekee mieli kysyä että mitä vittua Ässien johto oikein ajatteli palkatessaan Alpon? Miten voi olla mahdollista että he paikkasivat jo sinänsä ison virheen (Härkälä) lähes ainoalla huonommalla valmentajalla mitä tarjolla oli?
Mitä muita vaihtoehtoja olisi ollut Suhosen lisäksi?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mitä muita vaihtoehtoja olisi ollut Suhosen lisäksi?

No vaikka Tami jos ei muuta. Härkälälläkin jatkaminen olisi ollut parempi ratkaisu kun maksaa hänelle loppukauden palkka + Alpon palkka joka tuskin on mikään pieni.

Ässien joukkue A:ssa on muistaakseni tehnyt eniten maaleja tällä kaudella, miksei nostettu A:sta Kiveä niin oltaisiin selvitty pienemmillä kuluilla ja oltaisiin saatu ensi kaudeksi hyvä koutsi jolla tatsi omiin junnuihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös