Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana dangler, 04.03.2012 klo 19.04.

 1. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jos poikien maajoukkueisiin on valittu vääriä pelaajia niin mitähän sarjoja kyseiset pelaajat sitten tällä hetkellä pelaavat? Esim. 18-vuotiaiden maajoukkueeseen valitut pelaajat taitavat kaikki olla vakiopelaajia vähintään nuorten SM-sarjassa tällä hetkellä. Vaikea tuohon on kiilata jostain A-junnujen II-divarista.

  Vastaava juttu myös nuorempien ikäluokkien kanssa. Vaikea uskoa että nykyaikana joku oikeasti lupaava pelaaja jäisi tutkan ulkopuolelle.
   
 2. adolf Jäsen

  Tänään on taas 3 joukkuetta pelannut harjoitusottelut

  U16

  Suomi - Saksa 4-5 Ja. (1-2, 2-1, 1-1, 0-1)

  0-1 Stellmann (Bokk, Dersch)
  0-2 Brunner (Brune)
  1-2 Ranta (Reini, Landor) YV
  2-2 Heikkinen (Tanus, Nousiainen) YV
  3-2 Tanus (Vuorinen)
  3-3 Fleischer (Schitz)
  4-3 Innanen (Reini, Immonen)
  4-4 Schitz (Fleischer, Brune)
  4-5 Brune (Fleischer, Schitz)

  U17

  Suomi - Tsekki 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

  0-1 Chytil (Dvorak, Kral)
  0-2 Svoboda (Kondelik, Galvas)
  1-2 Heponiemi (Nyman)

  U18

  Suomi - Sveitsi 6-2 (0-0, 1-1, 5-1)

  1-0 Tuulola (Mäkinen, Jokiharju)
  1-1 Lerch
  2-1 Koppanen (Kuokkanen, Nurmi)
  3-1 Räsänen (Koivula)
  4-1 Sihvonen
  4-2 Loosli
  5-2 Tuulola (Vesalainen, Vaakanainen) YV
  6-2 Salo (Kuokkanen) YV

  ------------------------------

  Tietääkö kukaan miten se Kanadassa pelaava U16-joukkue on pelannut? Heillä oli tuon ranskan kielisen sivuston mukaan eilen peli, kuten on myös tänään ja huomenna. Ilmeisesti olivat 2 kertaa hävinneet jo tekemättä maaliakaan Kanadalaisille joukkueille? Nämä pelit ainakin nyt toistaiseksi tukevat sitä näkemystä että tuo 2000-syntyneiden ikäluokka ei ole kovin kummoinen Suomella.

  U17 peleissä Tsekki oli sitten ryhdistäytynyt otettuaan pari kertaa takatukkaan ja voittanut tämän viimeisen koitoksen.

  U18 on voittanut tuossa turnauksessa kaikki pelinsä ja huomenna päätösottelussa vastaan tulee vielä Saksa.
   
 3. usko Jäsen

  Lainaus:
  Pelasivat 27.12. RSEQ U17 Blancia vastaan ja voittivat 7-5. Eilen pelasivat RSEQ U17 Bleuta vastaan ja voittivat 6-3. Kaikki pelit on tullut katseltua netin kautta. Ihan hyvää pelaamista ja tekeminen on ollut aika nousujohteista. Peliin on tullut tarvittavaa suoraviivaisuutta, mikä puuttui siitä ensimmäisestä tappiopelistä. Siinäkin Suomi vei kiekollista peliä 60/40, mutta maalit jäi uupumaan (siirreltiin kiekkoa ja vastuuta) ja lopussa alkoi matkarasitus ja aikaero painamaan puntissa ja virheitä tuli varsinkin omassa päässä.

  Tänään pelaavat uudemman kerran Equipe Quebec U16 -joukkuetta vastaan, joka taas hävisi eilisen ottelunsa tuolle Suomen voittamalle RSEQ U17 Blancille. Mielenkiintoista nähdä, miten tänään käy, tulossa on todennköisesti paljon tasaisempi kamppailu kuin avausottelu oli.

  Kolme ekaa kenttää pystyy pelaamaan ihan voittavaa kiekkoa ja paikka paikoin hallitsemaan peliä, mutta nelonen on sitten ollutkin aika lailla helisemässä.

  Suomi ei ole tainnut voittaa tuota Coupe Quebec AAA-turnauksen avauspeliä (jossa siis 6-0 pataan) moniin vuosiin, se pelataan niin nopeasti rankan (18 tuntia) matkustamisen jälkeen. Siinä vielä aikaerokin potkii päälle aika lailla. Esim. 99:t otti viime vuonna takkinsa 7-4.
   
 4. adolf Jäsen

  Ok. Osaatko sanoa miten nämä Kanadan joukkueet on muodostuneet? Eli onko alueittain vain koottu parhaat kasaan, jolloin tuolla turnauksessa on kuitenkin paikalla Kanadan ikäluokkansa koko parhaimmisto, eri joukkueisiin vaan sirpaloituneena?
   
 5. usko Jäsen

  Equipe Quebec on Quebecin U16 "maajoukkue". Joukkue on koottu ihan kartoitusten ja leirien kautta ja joukkueessa on tämän hetken 20 parasta Quebecin pelaajaa. Seitsemän sälliä joukkueesta näyttää olevan tuolla Eliteprospectin sivuilla 2018 -draftin listauksissa. Kova joukkue, ei kahta sanaa, ja niin pitääkin. Onhan Quebec vajaan 9 miljoonan asukkaan provinssi, jossa on esim. 2000 -syntyneitä lisenssipelaajia huomattava määrä enemmän Suomeen verrattuna.

  Nämä kaksi RSEQ -joukkuetta taas ovat koottu Quebecin provinssin college-joukkueista, jotka pelaavat omaa sarjaansa. Pelaajat on kasattu reilun useamman kymmenen koulun joukkueista karsintojen ja kartoitusten perusteella. Tuohon turnaukseen valittiin 40 pelaajaa ja pantiin kahtia tasavahvoiksi joukkueiksi. Ovat 99-syntyneitä ja aivan helvetin isoja ja fyysisiä. Eilisessä pelissä varsinkin oli kunnolla ryskettä. Eetu Mäki sai kolmannessa erässä siipeensä, kolattiin kunnolla laitaa vasten. 5 min siitä tuli. Saa nähdä, onko tänään pelikunnossa, ei varannut ollenkaan toiselle jalalle, piti kahden miehen varassa tulla jäältä pois.

  Kaikki nähdyt joukkueet ovat olleet erinomaisia. Eli ihan hyvin on Suomi joukossa nitkunnut menemään.

  Edit; piti ihan kaivaa esille joku tieto, miten paljon Quebecissa näitä pelaajia oikein on. Vuonna 2009 oli C -ikäisiä pelaajia 15 900 kappaletta. Suomessa taitaa olla noin 3000? On siinä ihan hiuksen hieno ero...
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2015 klo 18.13
 6. devil29 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pikkuseurat
  Lainaus:
  Mistä olet pelejä katsonut? Ja onko tilastoja jossain näkyvillä? Itsellä on siellä muutama pelaaja kenen edesottamukset kiinnostavat poikkeuksellisen paljon. Juurikin Mäki, ja sitten Utunen ja Åkerman. Nämä kaikki kolme ovat sellaisia kenen pelistä olisi mukava saada vaikka sitten sinun näkemystä.

  Voit vaikka vastata yksityisesti jos jaksat. Toki voi sen tännekkin laittaa, mutta ainahan se on vähän raakaa yksittäisten varsinkin nuorien pelaajien esityksiä arvostella.
   
 7. usko Jäsen

  Lainaus:
  YV laitettu
   
 8. Makis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Entä miten Kalle Matikainen on pelannut? Sama juttu, voi laittaa yv:täkin, jos siltä tuntuu.
   
 9. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Joo. noi tilastot ois kyl hyvä nähä jostain noihin peleihin
   
 10. adolf Jäsen

  Komeasti puhtaalla pelillä turnausvoittoon päättyi U18-joukkueen pelit.

  Suomi - Saksa 6-1 (2-0. 1-1. 3-0)

  1-0 Salo (Sihvonen)
  2-0 Oksanen (Kuokkanen)
  2-1 Busch (Kiefersauer, Eder) YV
  3-1 Mäkinen (Vaakanainen)
  4-1 Vaakanainen (Jokiharju)
  5-1 Sihvonen (Heiskanen)
  6-1 Nurmi (Vaakanainen, Mäkinen)
   
 11. adolf Jäsen

  Euroopassa pelaava U16 voittanut myös. Taisi olla heillekin viimeinen peli tältä erää.

  Suomi - Slovakia 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

  1-0 Tanus (Nousiainen, Maccelli)
  2-0 Haatanen (Haarala)
  2-1 Habala (Cederle)
  3-1 Landor (Karuvaara)
  3-2 Kovacik (Okuliar, Fasko-Rudas)
  4-2 Innanen (Haatanen)
   
 12. BLEGI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
  Eeli Tolvanen(-99) on noussut USHL:n pistepörssissä jo viidenneksi vähän hiljaisemman alun jälkeen. Tehoja on syntynyt 25 pelissä 13+16 ja Tolvasella on parhaat pisteet ikäisistään/tulokkaista tällä kaudella.

  Mitä olen lukenut kommentteja koskien Tolvasen pelaamista niin laukausta kehutaan vuolaasti. Lähtee kovaa ja tarkasti. Kehityskohteina mainitaan luistelun parantaminen. Näin Tolvasen n. 10-15 peliä viime kaudella ja ei se luistelu erottunut mielestäni erityisen huonona, mutta oli siinä parannettavaa.
   
 13. Pewros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
 14. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin minulle näistä nimistä nousee esiin:

  Fingerroos

  Holtinkoski
  Loponen
  Räsänen
  Kokkonen

  Lahnaviik
  Miettinen
  Petman

  En tiedä onko näistä kukaan mikään Aaltosen tasoinen talentti tai edes lähelle sitä, mutta sen verran on jäänyt nimet mieleen että ainakin nämä on kuitenkin sitä tämän ikäluokan parhaimmistoa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2016 klo 20.48
 15. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Katselin Eelin Highlighteja ja luistelussa on kehittämistä, mutta mielestäni ainoastaan nopeudessa joka on jo nyt hyvää, mutta tuolla tekniikalla eliittiluistelutaito on mahdollista, käyttää luistinta hyvin aka Teräväinen ja luisteluasento on silmiä hivelevän täydellinen Aleksi Saarelan tyylinen, mitä se ei esim. Granlundilla ollut, joka luisteli polvet toisissaan kiinni ja luistimet lintassa. Ei siis ongelmaa.
   
 16. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mitenkäs muuten muualla asuvat suomalaiset kiekkojuniorit, onko niille olemassa mitään näyttöpaikkoja? Vai aukeaako paikkoja vasta sitten tilastoscouttauksen kautta joskus 17-vuotiaana jos joku jääkiekkoliitosta sattuu niitä tutkimaan?
   
 17. tuppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Eepee, Matti Höylä
  Lainaus:
  Iivari Räsänen
  Pelaa Tapparan B-junioreissa ja SM alkusarjassa summasi 25 pelissä 3+4.
   
 18. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Täähän on mielenkiintosta, eliteprospect on noteerannu virolaisen 2018 draftissa varauskelposen prospektin. Tullaanko kenties ensi vuosikymmenellä näkemään peräti ensimmäinen virolainen NHL-pelaaja? PPG tahti tosin ei ole kuin Venäjän U16 liigan (mikä sitten nimeltään onkaan) 18. parasta tällä hetkellä.
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=353762

  Huomioitavaa on, että yhtään suomalaista pelaajaa ei ole eliteprospect noteerannu vielä.
   
 19. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Varaustilaisuuden 2018 kärki näyttää olevan varsin eksoottinen kansalaisuuksien suhteen. @jalperi :n mainitseman Otar Sakkhokiyan lisäksi varattavissa on muun muassa norjalainen Mathias Emilio Pettersen ja israelilainen David Levin.

  Varattavissa on myös 16-vuotias slovakkipuolustaja Martin Fehervary, joka on jo tällä kaudella päässyt debytoimaan SHL:ssä, ja oli ilmeisesti suoriutunut parista ottelustaan hyvin. Nähtäneen keväällä U18-kisoissa. Tässä Fehervaryn EP-profiili: Eliteprospects.com - Martin Fehérváry
   
 20. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Joo noista Pettersonista ja Levinista on ollu juttua jo useamman vuoden et tosi lupaavia ovat. Tuota Pettersonia on seurattu HFboardissa vaan kymmenen vuotta, eli 6 vuotiaasta - aika ällystyttävää.
  F Mathias Emilio Pettersen - 2000 Born Norwegian - commited to U of Denver 2018 - HFBoards
   
 21. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Lainaus:
  En osaa Levinistä sen enempää sanoa, mutta edustanut tällä kaudella Kanada Black U-17 joukkuetta. Antaa ehkä osviittaa siihen, mitä maajoukkuetta Levin meinaa tulevaisuudessa edustaa. Tosin pelasihan Kivihalmeen Teemukin yhden matsin Suomen U-17 majussa ja seuraavalla kaudella vaihtoi jenkkien majuun ja on sitä sen jälkeen edustanut. Toivottavasti Levin Israelin valitsee.
   
 22. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Kyllä se Levin ihan Kanadan maajoukkueessa tulee pelaamaan tulevaisuudessakin. Sikäli erittäin mielenkiintoinen pelaaja, että hänen taustansa ovat varsin erikoiset hänen "lupaavuutensa nähden": Syntyi ja kasvoi siis Israelissa, mutta huonon jäätilanteen vuoksi pelasi junnuna enimmäkseen rullakiekkoa, koska jäille ei vain päässyt. Lähti 12-vuotiaana Kanadaan sukulaistensa luokse, koska tavoitteet olivat korkealla ja hän halusi pelata nimenomaan jääkiekkoa ja saada laadukasta valmennusta tuossa lajissa. Ihan hyvin tuo suunnitelma onkin toiminut kun herra ensin matkasi Toronton alueen junnuliigoihin, tuli sittemmin varatuksi 1st overallina OHL-draftissa (2015) alaikäisenä "erikoistapauksena" ja nyttemmin häntä pidetään melkoisena ennakkosuosikkina jo tuossa vuoden 2018 draftissa. Pisteiden valossa oikein kelpo kausi hieman päälle 16-vuotiaalle nassikalle: 25 ottelua joissa tehopisteet 6+12. Tehotilastossa toki surullinen lukema -18, mutta tuo on vähän trendi Sudburyn tämän kauden joukkueessa. Siellä on mm. huippulupaus Dmitri Sokolovilla vielä karumpi lukema -28 tilastoissaan, puhumattakaan Matt Schmalzista jolla komistaa tällä hetkellä tilastoissa miinuslukema 32 tai puolustaja Cole Mayo'sta jonka tehotilastolukema on -40.

  Jos nyt verrataan muihin tuon "erikoisstatuksen" saaneisiin pelaajiin niin kyllähän nuo Levinin pisteet ihan vertailukelpoisilta näyttää. Toki Joseph Veleno vetelee herroista eri liigaa tällä hetkellä (QMJHL), joten täysin vertailukelpoinen ei noihin lukuihin ole. Kuitenkin hienosti se Velenokin on päässyt OHL:ssä muuan Oliver Felixsonin seurakaverina juoneen kiinni:

  F John Tavares, 2005/06 Oshawa Generals (OHL) - 65. 45+32=77, -13, 72 PIM
  F Connor McDavid, 2012/13 Erie Otters (OHL) - 63. 25+41=66, -24, 36 PIM
  F Joseph Veleno, 2015/16 Saint John Sea Dogs (QMJHL) - 37. 7+19=26, +10, 15 PIM
  F David Levin, 2015/16 Sudbury Wolves (OHL) - 25. 6+12=18, -18, 12 PIM

  D Aaron Ekblad, 2011/12 Barrie Colts (OHL) - 63. 10+19=29, -5, 34 PIM
  D Sean Day, 2013/14 Mississauga Steelheads (OHL) - 60. 6+10=16, -35, 34 PIM
   
 23. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 24. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ainakin tilastojen perusteella kaukana siitä, mitä Aleksi oli samassa iässä.
   
 25. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Ja nähtynä myös. Ei ainakaan vielä yllä lähellekään samaa tasoa. Rutkasti pitää kehitystä tapahtua, mutta miksipä sitä ei tulisi.