Venäjä ei varmasti ole ennakkosuosikki? kuka helvetti sitten on?
Suurin suosikki on minusta nähdyn perusteella USA.
Venäjä on kieltämättä nostanut osakkeitaan turnauksen edetessä, mutta vastassa ovat olleet "vain" Norja ja Sveitsi. Ykkössuosikin asemaan en Venäjää suostu tässä vaiheessa nostamaan.
1. Kisojen ehdottomasti paras maalivahti.
Kyllä, etukäteen Vasilevski on turnauksen paras maalivahti.
2. Kisojen ehkä kovin puolustus?
En tunne muiden joukkueiden puolustuksia tarpeeksi hyvin, jotta suoria vertauksia voisi esittää, mutta tähän asti olen ollut enemmän kuin tyytyväinen tapaan jolla puolustus on pelannut.
Yhteenlaskettu 200 KHL pelin kokemus + Zadorov. 200 peliä siis maailman toiseksi parhaassa liigassa aikuisia ammattilaispelaajia vastaan.
Tässä on oltava hieman eri mieltä. Pelkkä kokemus KHL:stä ei kerro kaikkea, vaan myös se missä roolissa nämä pelaajat ovat siellä.
Venäjän puolustajista vain Nikita Trjamkin pelaa suuressa roolissa omassa KHL-seurassaan. Hän on Jekaterinburgin kolmanneksi tehokkain ja neljänneksi eniten jääaikaa saanut puolustaja. Trjamkin on pelannut tällä kaudella 37 ottelua tehoilla 1+6. Keskimääräinen jääaika on ollut 17:25 ottelua kohti. Se että Trjamkin on pelannut näin isossa roolissa KHL:ssä näkyy kyllä näissä junnupeleissä hyvin.
Moskovan Dynamon Andrei Mironovin piti lyödä itsensä tällä kaudella läpi KHL:n puolustajaeliittiin, mutta toistaiseksi läpimurto on tekemättä. Tässä vaikuttaa myös Dynamon puolustuksen kovuus ja laajuus. Siellä on nuoren puolustajan vaikea tehdä läpimurtoa. Mutta pääasiassa Mironov on pelannut seitsemäntenä tai kahdeksantena puolustajana, ja nyt kun Dynamon kaikki puolustajat ovat terveenä sai Mironov komennuksen farmiseura Tveriin VHL:ään.
Valeri Vasiljev on pelannut Moskovan Spartakissa 26 ottelua tehoilla 0+2. Yleensä hän on pelannut heikossa Spartakissa kuudentena tai seitsemäntenä puolustajana. Jääaikaa on tullut n. 13 min/peli.
Lokomotivin Kirill Maslov ei ole pelannut yhtään peliä KHL:ssä, vaan koko tämä kausi on mennyt juniorisarja MHL:ssä.
Myöskään Metallurg Magnitogorskin Aleksei Bereglazov ei ole pelannut tällä kaudella KHL:ssä peliäkään, vaan hän on vuorotellut MHL:n ja farmisarja VHL:n välillä.
Lokomotivin Ilja Ljubushkin on pelannut KHL:ssä 19 ottelua tehoilla 0+1. Keskimääräinen jääaika näissä peleissä on ollut 12:01.
Näistä pelaajista vain Trjamkin on siinä roolissa, että voi kehua olevansa KHL-seuran todellinen vakiopelaaja. Kaikki muut ovat joko reservipuolustajia tai farmi/junioriliigan pelaajia. En tiedä mikä tilanne on esim. Suomen ja Ruotsin suhteen, mutta sellainen näppituntuma minulla on että molemmissa joukkueissa on enemmän pelaajia kuin Venäjän joukkueessa, jotka ovat ratkaisupelaajan roolissa omissa pääsarjoissaan.
Joten, ei ole ihme että u20 joukkueesta löytyy varaamattomia puolustajia jotka ovat ajoittain joukkueensa top-4 puolustajia.
Edelleen, maailman toiseksi parhaan liigan joukkueiden top 4 puolustajia. Ei, Liigan, SHL:än eikä CHL:än.
Ainoa puolustaja tässä joukkueessa joka on edes ajoittain oman joukkueensa top-4 puolustaja on Trjamkin.
Tähän yhdistetään vielä puolustajien keskipituus ja -paino (190cm, 90kg).
Tämä on Venäjälle etu, kun nuo puolustajat osaavat vielä luistella.
Venäläinen hyökkäys on aina kova oli kyseessä mitkä kisat tahansa, se on lähes itsestäänselvyys. Tämän vuoden U20 kisat eivät ole poikkeus. Kokoa, kokemusta ja taitoa on. Tämän asian puolesta tuskin tarvitsee erityisemmin argumentoida, mutta kuitenkin: ~300 KHL-peliä. KHL:ssa kolme näistä pelaajista on yltänyt yli 10 pisteeseen 30 pelatussa ottelussa. Grigorenko.
Tämän joukkueen hyökkääjistä Anton Slepyshev, (Ufa) ja Pavel Butshnevitsh (Tsherepovets) ja Bogdan Jakimov (Nizhnekamsk), Damir Zhafjarov (Novokuznetsk) ja Vadim Hlopotov (Lokomotiv) ovat omassa KHL-seurassaan selviä vakiohyökkääjiä.
Näistä pelaajista vain Butshnevitsh ja Zhafjarov ovat tehneet yli 10 tehopistettä tällä kaudella.
Erittäin taitava Traktorin Vjatsheslav Osnovin on myös pelannut tällä kaudella KHL:ssä paljon otteluja eli 24, mutta tehoja on vain 2+0 ja keskimääräinen jääaika 6:59 ottelua kohti. Hän on pelannut pieniä minuutteja lähinnä kolmantenatoista hyökkääjänä, joten en pitäisi häntä KHL:n vakiopelaajana. Osnovin teki kyllä upean maalin Sveitsiä vastaan. Hän purjehti yksin koko kentän läpi ja ohitti maalivahdin napakalla rannelaukauksella.
Loput hyökkääjät ovat joko Kanadan junioriliigojen tai Venäjän farmi/junioriliigojen pelaajia.
KHL:n eliittiin lukeutuvia pelaajia ei joukkueessa ole yhtään, ellei Vasilevskia jo lueta sellaiseksi. Hän onkin tämän joukkueen selvä tähti ja johtopelaaja.