Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016 Suomessa

  • 269 761
  • 940
Tila
Viestiketju on suljettu.

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kyseisen Lindell, Pokka, Ristolainen -kolmikon takaa löytyi vielä tuleva #14:sta varaus Julius Honka, myös varattu Mikko Vainonen sekä hyvään peruspeliin niin ikään pystyvät Mikko Lehtonen ja Juuso Vainio. Tähän kun lisättiin kisojen paras maalivahtikaksikko, oli runko mihin nojata. Hyökkäyksessä oli Teräväisen takana aika tasapaksu materiaali, mikä pystyttiin kuitenkin valmennusjohdon toimesta roolittamaan mestaruuskuntoon!

Kyllä. Ja kun katsotaan menestystä saavuttaneita joukkueita noin yleensä jääkiekossa, niin sieltä löytyy aika monesta yhdistävänä tekijänä kovat top osaston pakit ja kova ykkös sentteri. Pelkällä kovalla laituri osastolla harvoin on mestaruuksia voitettu, koska heidän pelinsä sakkaa kovemmalla tasolla sillä seisomalta jos pakit ja sentteri trio heidän takanaan ei toimi, kun peli pyörii lähinnä omissa.

Edit-Tämän takia näen nyt asian niin, että Suomen kynnys kysymys on kuka pystyy ottamaan pakistosta roolia? kuka pystyy ottamaan sen ykkös sentterin tontin? Siinä avaimet Suomen menestykseen. Olisiko Joulevista jo isoihin saappaisiin, ja kuka nousee sentteristöstä esiin?
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
@Artturenos juurikin noin. Huippulaitureitahan meillä pääosin on eli toivottavasti kaikki muu loksahtaa paikalleen. Enkä epäile yhtään. Hintz oli jo viime vuoden kisoissa todella hyvä ja on päässyt sopivasti kuntoon. Nättinen on tehnyt tulosta rapakon takana ja Saarela on viimeistään nyt lyönyt liigassa läpi. Sitten Siikonen täyttää erittäin hyvin nelosen sentterin saappaat ja varalla Kalapudasta ja tuttua Kärppävitjaa jos halutaan herätellä ja kaivaa puuttuvia tehoja.

Eikä ole niin sanottu, etteikö jo harjoituspeleissä kokeilla Ahoa yhä keskusmiehen rooliin. On vastuullinen ja luova pelaaja sekä hyvä jalalla. Myöskään Rantaselle ei ole tuntematon paikka eikä tietääkseni Sebastian Revollekaan. Variaatioita löytyy ja kisojen jälkeen nähdään onnistuminen niin aloituksien, viisikkopelin kuin erikoistilanteiden suhteen. Ei yhtään epäilytä etteikö homma toimisi, mutta toki pidän ja meidän kannattaa pitää muita ennakkosuosikkeina!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Nuorten MM-kisat kiinnostaa täälläkin suunnalla aika paljon, mutta meinaakohan nyt karata jollain vähän käsistä tämä suomalaispelaajien hehkuttaminen?

Vai että Laine ja Puljujärvi pelaa n.puolen vuoden päästä NHL:ssä? Ai niin, mutta ei Torontossa eikä Edmontonissa. Tähän jos vielä kirjottaisi loput 28 seuraa, niin sitten... Puolen vuoden päästä varataan juu, mutta että ensi syksynä pääsevät jatkoon tulokasleiriltä lopulliselle ja sieltä vielä nappaavat pelipaikan ylhäältä - utopiaa. Laine näyttäisi ehkä valmiimmalta, mutta ensi vuosi tulee aivan liian nopeasti hänellekin.

Saarijärvi kisojen TOP-5 puolustaja. Jep. Ruotsilla oli vara jättää jengistä pois sellaisia pakkeja, mitkä pesevät jo Saarijärven suihkussa 24/7, että siitäpä voi ruveta tasoa laskemaan esim. juuri Ruotsin osalta.

Sitten tämä kyseinen nimimerkki vertailee Ruotsia ja Suomea ja saa osa-alueet käännettyä, osan jopa selvästi, Suomen eduksi, mutta sitten Ruotsi onkin parempi laajuudeen vertailussa? Eihän tuossa ole mitään logiikkaa. No joo. Saahan sitä tietty värilaseilla kirjoittaa, mitä haluaa.

No nyt tuli sellaista ripulia kuin vaan voi ja ilmeisestikin kohdistettu minuun. Jos uskallan laittaa vedon siitä, että Laine-Puljujärvi pelaa NHL:ssä, niin seison kyllä sanojeni takana. Jos kaverit varataan top5:ssä, niin eipä ole viimevuosina montaa pelaajaa, jotka eivät olisi tuolta heti seuraavana syksynä NHL:ää pelanneet (mm. Rantanen tosin vasta varaus nro. 10) ja tuolla fysiikalla vieläpä.

Tuo on ihan paskaa, että on varaa heittää sellaisia pakkeja ulos, jotka pesevät Saarijärven, missä ovat pesseet ja kuka on pessyt? Katsotaan sitten kisojen jälkeen oliko Saarijärvi top 5 puolustaja hyökkäyspäässä turnauksessa.

Suomi on edellä kärki laitureissa (tästä voi lukea ihan ulkomaan tekstiäkin keskustelupalstoilta, en ole ainoa tätä mieltä) ja maalivahdeissa selvästi, ihan fakta vaikka miten päin käännät. Maalivahdeissa, meillä on Samsonovin jälkeen parhaat maalivahdit jos tilastoihin katsotaan, eli siis paperilla. Ruotsia selvästi paremmat ja Jenkki Kanukki veskoilla voi olla vaikea sopeutua. Rantanen (mahdollisesti kisojen paras hyökkääjä, mutta veikka top3, tästäkin voi lukea muualtakin kun Suomi palstoilta), Laine, Puljujärvi, Aho, Kapanen. Senttereissä vie Ruotsi William Nylanderin verran, sen jälkeen on tasaisempaa, laitureissa Ruotsi vie syvyyden osalta ja puolustuksessa myös syvyyden, ei kärjen osalta. Suomella Juolevin ja Saarijärven lisäksi ole tähtipakkeja toki hekin vielä nuoria (nuoret Olli Määttä ja Sami Vatanen), mutta vahvan liigataustan omaava kokonaisuus kuitenkin, joka varsinkin isolla jäällä on meille hyväksi.

Tosiaan aikamoinen ripuli-oksennus sinulta, missä ei päätä eikä häntää, ei myöskään mitään perusteluja. Päätin nyt vastata kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
siltä puuttui tuolloin kaksi tärkeintä pelaajaansa, Barkov ja Määttä vaan lähti taistelemaan ja pelaamaan mainitsemillasi vahvuuksilla.!

Tähän viellä sanon, että jos nämä hermannit olisivat viellä olleet kisoissa mukana olisi Suomi ollut häkellyttävän ylivoimainen joukkue noissa karkeloissa. Kenelläkään ei olisi ollut käytännössä mitään saumaa, ja Suomi olisi vienyt kisat näytös tyyliin. Suomen ikäluokat 94-95, ovat aika käsittämättömän kovat kasata yksi joukkue, kun tärkeimpiin rooleihin joukkueessa löytyy todella kovaa huippu osaamista. Uskon että tämä tullaan näkemään myös miehissä tulevaisuudessa, eikä ole utopistista odottaa kovaa menestystä myös olympia tasolla.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Missä on Niko Mikkola? Kyllä ainakin itse nostaisin hänet Keskitalon ja Vaakanaisen edelle.

Mielestäni Keskitalo on ollut tällä kaudella parempi kuin Mikkola, mutta toki Mikkola taitojensa puolesta ainakin Sopasen edelle kuuluisi. Sopasen valitsin tuohon hahmotelmaan pitkälti right-kätisyyden vuoksi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Osaatko hiukan avata, miksi Nättinen on niin paljon Saarelaa edellä? Ok, kokonaisvaltainen peli ilmeisesti kuten ylempänä sanottiin?
Juuri tuo kokonaisvaltaisuus on se suurin ero. Nättisellä ei mitään yhtä supervahvuutta ole, mutta hän on kaikessa tasaisen hyvä. Hän pelaa hyvin molempiin suuntiin ja on fyysisesti tarpeeksi vahva vääntämään vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Hän on juuri sellainen pelaaja joiden varaan menestyvät joukkueet on yleensä rakennettu. Ainoa heikkous mikä hänellä oikeastaan on, ovat aloitukset, joissa hän on ainakin OHL:ssa ollut vaikeuksissa. Pohjois-Amerikassa noihin aloituksiin tosin kiinnitetään muutenkin paljon enemmän huomiota, enkä usko, että Nättinen on Suomen muihin keskushyökkääjiin verrattuna yhtään sen heikompi aloittaja. Eurooppalaiset nyt tuppaavat vaan yleisesti olemaan aloittajina Kanukkeja ja Jenkkejä heikompia, ainakin junioreina. NHL-tasolla nuo erot varmasti sitten tasoittuvat.

Saarelan näen enemmän joukkuetta täydentävänä pelaajana kuin varsinaisena kivijalkapelaajana. Varmasti hän tulee muutaman maalin iskemään tuolla laukauksellaan, mutta vastapainoksi hänen pelilliset puutteensa vaikeuttavat koko ketjun pelaamista, varsinkin puolustuspäässä. Ilmeisesti Jalonen näkee tilanteen samalla tavalla, sillä hän peluutti Saarelaa viimeisessä harjoitusturnauksessa laidalla. Mielestäni Saarelan ominaisuudet sopisivat muutenkin paljon paremmin laituriksi, mutta ilmeisesti hän mieltää itsensä hyvin voimakkaasti sentteriksi, eikä ole kovin mielissään tuolla laidalla pelannut.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Noihin Puljujärveen ja Laineeseen, niin aika todennäköistä tällä hetkellä kyllä taitaa olla että kumpikaan ei vielä ensi kaudella pelaa NHL:ää.

Katsoinpas vaan viime kesän draftista sijoilla 3 ja 4 menneet Dylan Strome ja Mitchell Marner. Molemmat ovat tehneet OHL:ssä jo pari vuotta ihan poskettomia tehoja, mutta kumpikaan ei ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä. 2014 draftin W.Nylander ei myöskään ole sitä vielä tehnyt, vaikka taitaa olla tällä hetkellä yksi AHL:n parhaita pelaajia.

Näissä on aina niin monia muuttujia... Ja malttia peliin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ompa yllättävän korkealle noussut, kun Aholla on jopa 7 ottelua vähemmän pelattuna kuin monilla. Harjoituspelien alla loukkaantuminen ja äskettäin niskaan osunut kiekko harmittavia takaiskuja, mutta eivät ole sanottavasti haitanneet tahtia! Ja on huomioitavaa, että Aho on saanut pisteensä käytännössä ilman ylivoimaa eli kyseiset 23 ottelun tehot 10+11=21. Vasta 2-3 edellisessä peleissä on kuulunut Kärppien yv-koostumuksiin.

Huikeinta on ehkä se, että Aho johtaa ylivoimaisesti koko liigan tehotilastoa +19 lukemalla. Seuraavat ovat 6-9 täppää perässä. Eikä jäähyn jäähyä vaikka pelaa todella vastuullisesti ja on useimmiten jäällä Kärpissä alivoimilla ja ottelun loppuhetkillä Niemen kanssa. Aho tunnistaa tilanteet todella hyvin ja nopeiden ensipotkujen kautta se rapala ei ehtine käydä mielessäkään vaan päinvastoin takakarvaa nätisti kiekon pois kun vastustaja suojaa sitä huolimattomasti luullen päässeensä jo tilanteen herraksi. On ollut silti kyllä yllätys, miten kypsästi Aho on pelannut koko kauden ja kamppaillut molempiin suuntiin. Varmaan Carolinassakin hykerrellään tyytyväisinä vaikka toki näkivät kaverin potentiaalin ja siksi myös korkea varaus. Kun on loistavat pelivaistot, tekninen- ja taktinen puoli kunnossa, sijoittuminen oikeaoppista sekä yleensäkin pelisilmää, siihen on hyvä rakentaa kokonaispakettia fysiikan kohentumisen myötä.

Kuten hienosti kirjoititkin, niin huikea kaveri. Aloin seuraamaan ja fanittamaan Ahoa Kärppien finaali maalin jälkeen ja kun hyppäsi koneeseen pelatakseen seuraavana päivänä U18 kisoissa ja siellä laittoi heti maalin limppuun. Ahossa meillä on tulevaisuuden Ville Peltonen, Jussi Jokinen tms. Voi pelata Jokismaisen NHL uran (vaikea vielä ennustaa), mutta muuten tulee Peltonen mieleen johtajuudeltaan ja kokonaisvaltaiselta peliltään. Tulee ratkomaan pelejä tulevaisuudessa tiukoissa paikoissa, jonka on jo osoittanut.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Kanada, Usa, Ruotsi - sitten tulevat Suomi ja Venäjä. Kaikilla viidellä kuitenkin realistiset mahdollisuudet ihan päätyyn asti. Tshekki hakee paikkaa mitalipeleistä, voi yllättää. Slovakit ei vaikuta pahalta, mutta omaa saman yllätyspotentiaalin kuin aina. Sveitsi ja Tanska käyvät alkulohkossa oman kamppailunsa. Valko-Venäjä taitaa olla ihan heittopussi ja ensi vuonna heidän tilallaan on joku toinen maa.

Sentterit+pakit on se jonka päälle jokainen joukkue pitäisi rakentaa, sitten vasta viimeisenä laiturit. Nyt kun pakit ovat hieman kysymysmerkki, niin senttereiden peli nousee arvoon arvaamattomaan.

Tämä. Lisään vielä maalivahdit tähän. Kähkönen ja Vehviläinen ovat riittävät. Eivät ole kovin kaukana Husson ja Saroksen tasosta. Näissäkään kisoissa ei Suomi tule kaatumaan maalivahtipeliin.

Puolustus vaikuttaa heikolta paperilla, mutta kotiyleisö jos osataan käyttää oikein hyödyksi, voi sieltä 1-2 nousta hurmokseen ja ylisuorittaa. Jalosen pelitapa tulee auttamaan heikkoa puolustusta, kuten pitääkin. Heikkoa tasoa ei loppuun asti voi korvata hyvällä pelitavalla, vaan puolustajien on pelattava aivan huipussaan. Rohkeasti, oman pelin kautta.

Sentterit vaikuttavat hyvältä. Nättinen on itselleni suht tuntematon, mutta kovasti kaveria kehutaan pelimieheksi, joten uskotaan tähän. Hintz pelaa hyvin keskustassa, Saarelasta en osaa sanoa. Ahoa peluuttaisin melkein keskellä. Niin fiksu pelaaja ja erittäin lupaava kaveri kyseessä. Toisaalta Laine-Saarela-Pulju kiinnostaisi, koska heillä on historiaa, kun taas toisaalta haluaisin Laineen ja Puljun eri ketjuihin. Voiko Saarela olla laidassa? Jos sentterit Nättinen-Aho-Hintz. Joka tapauksessa saadaan kasaan kolme ketjua, joilta voi odottaa peliä molempiin suuntiin. Neloseenkin löytynee erikoisosaamista. Ei mitää jämiä, mutta koska kolme ketjua niin kovia, voivat pelata ilman hyökkäyspään paineita. Aina posia, jos saavat pelin ylös ja karvaavat kovaa, mutta tärkeintä, että voi luottaa siihen etteivät omiin päästä.

Suomen alkulohkon päävastustaja Venäjä on itselleni kyllä melkoinen arvoitus, jotenkin on tunne, että sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Venäjällä on ennakkoon arvioiden kisojen paras maalivahti Samsonov ja paras puolustaja Provorov. Sitten on muutama mielenkiintoinen hyökkääjä, kuten Guryanov ja Svechnikov. Mutta miten paketti koknaisuudessa toimii ja kuinka leveä tuo materiaali on, jää nähtäväksi. Edelleen painottaisin tuota Venäjä-ottelun ja lohkovoiton tärkeyttä (toki muutkin alkusarjan pelit pitää voittaa). Tällä todennäköisesti vältettäisiin toisen lohkon kärkikolmikon kohtaaminen ennen välierää.

Helposti voisi sanoa, että Suomella kävi tuuri lohkojaon kanssa, mutta taitaa ollakin päinvastoin. Ennemmin olisi alkulohkossa kohdannut näitä kovia, kuin että isolla todennäköisyydellä joko Ruotsi, Kanada tai Usa tulee vastaan puolivälierissä. Faktahan on, että alkulohkot haetaan omaa peliä ja ottelupareja itse kuoleman otteluihin. Puolivälierien jälkeen varmuudella yksi kovista päättää turnauksensa pettymykseen. Lohkojaon myötä todennäköistä on, että Suomi tai Venäjä jättää kisat siihen.

No kaikkihan tämä on vaan spekulointia ja ennakkoasetelmia. Peleissä voi käydä kuinka vain. Sen verran varmasti uskaltaa sano varmaksi, että puolivälierissä tulee olemaan kaikki viisi kovaa. Tshekin ja Slovakit uskaltanee myös sanoa puolivälieriin. Sveitsi ja Tanska kilpailevat keskenään sen kahdeksannen joukkueen paikasta.

Mä sanon, että kaikki mahdollisuudet on mihinkä vain, mutta koska Suomi yksi kovista ja kotikisat, niin top-3 on oltava. Puolivälierissä jääminen valtava pettymys, välierätappio iso pettymys, pronssiottelu vähintään voitettava.

Kanadalla taas löytyy laatua neljään hyökkäysketjuun ja pakistokin vaikuttaa jälleen erittäin tasaiselta. Uskonkin Kanadan pelinopeuden olevan valtaisaa ja kun yksilötaitakin ulottuu nelosketjuun saakka, pidän Kanadaa jälleen suurimpana mestarisuosikkina. Ruotsi hyvänä kakkosena ennen USA.ta, Suomea ja Venäjää. Tsekin mahdollisuuksiin en oikein jaksa uskoa.

Kanada tulee olemaan mahtava nähdä livenä. Kannattaa ainakin yksi Kanadan matsi käydä katsomassa ja ihailla sitä yksilöjen lajitaitoja. Suomi on kehittynyt ja on kehittymässä, mutta onhan Kanadassa vaan niin paljon pelimiehiä ja valtava kilpailu. Venäjä toinen mistä tykkään nimenomaan tämän taitopuolen kannalta. Otetaan KHL-esimerkki: kävin katsomassa ekaa kertaa KHL-Jokereita. Jokerit pelasi paljon fiksummin (antikiekkoa tosin) ja vierailijoilla ei ehkä ollut paras päivä. Silti kun katsoi niitä kaksinkamppailuja, niin melkein järjestään venäläiset pääsivät kiekkoon ensin ja sitä kautta saivat pitkiä hyökkäyksiä. Jokerit sitten pelasivat fiksusti ja saivat sumputettua aivan ytimen, venäläiset tyytyivät kikkailemaan vähän liikaa. Se mitä haen tällä, niin jos Venäjä ja Kanada saavat yhteispelinsä edes lähes ideaalitasolle sekä pomput menevät tasan, ei näitä pysäytä kukaan. Aikuisissa ja nuorissa. Venäjä ei nyt ehkä paperilla vaikuta kovalta, mutta uskon että tulevat "yllättämään" monet.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Katsoinpas vaan viime kesän draftista sijoilla 3 ja 4 menneet Dylan Strome ja Mitchell Marner. Molemmat ovat tehneet OHL:ssä jo pari vuotta ihan poskettomia tehoja, mutta kumpikaan ei ole pelannut vielä peliäkään NHL:ssä. 2014 draftin W.Nylander ei myöskään ole sitä vielä tehnyt, vaikka taitaa olla tällä hetkellä yksi AHL:n parhaita pelaajia.

Syy on se, että Stromea ei pidetty eikä pidetä tietääkseni pituudesta huolimatta fyysisesti täysin valmiina, eikä Marnerkaan sitä ole. Marner on myös tässä Toronton ja Babcokin uudessa systeemissä, missä pelaajat ajetaan kunnolla alasarjoista ennen kun pääsevät NHL:ään. Esimerkiksi Nylander jossain toisessa organisaatiossa pelaisi täysejä minuutteja NHL:ssä. Marnerista oli myöskin, ainakin tarkoitus OHL:ssä vääntää sentteri, eli viimekaudella pelasi laiturina, mutta pelannut paljon ennen sitä sentterinä ja OHL:ssä sitten tutussa ympäristössä sentterin paikalle (tosin en tiedä miten tämä sentteriksi ajaminen on edennyt). Mutta jos katsot tästä monta vuotta taaksepäin, niin kyllä aika moni on jo ekana vuonna hypännyt NHL askiin. Hyökkääjistä 2015 McDavid, Eichel, Rantanen. 2014 Reinhart, Draistl, Bennet. 2013 MacKinnon, Barkov, Lindholm, Monahan, Nichuskin. 2012 Yakupov, Galchenyuk, Forsberg, Grigorenko.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
OK. Mutta kun nähdään se että esimerkiksi tämä Strome ei ole sitten fyysisesti valmis NHL:ään kuten sanot ja uskonhan minä sinua. Mutta sitten pitää kyllä minusta katsoa samalla realismilla Puljujärveä ja ainakaan tämän syksyn otteilla ei Puljujärvellä ole mitään asiaa vielä ensi kaudella NHL:ään.

Minusta Puljujärven kohdalla on käynyt niin että hype meni vähän yli. Siis mieletön lahjakkuushan hän on, mutta kuitenkin sitten loppupeleissä vielä melkoinen raakile. Kaikki maailman taito ja lahjakkuus siellä on olemassa, mutta siitä on tämän syksyn Kärpissä nähty todella vähän vielä pelisuorituksina jäällä. Maltilla vaan niin kyllä se jossain vaiheessa sitten puhkea kukkaan. Ja silloin voi ruveta tulemaan tosi nättiä jälkeä.

Puljujärvelle saattaisi tehdä hyvää että pääsisi pelaamaan yhden kauden Pohjois-Amerikassa AHL:ää tai jopa OHL:ää. Kuitenkin semmoisessa ympäristössä missä ei olisi niin tolkuttomassa valokeilassa, jossa täällä on ja saisi keskittyä vain itse jääkiekkoon.
 
Viimeksi muokattu:

Tornados

Jäsen
Aho - Nättinen - Rantanen
Hintz - Saarela - Laine
Kapanen - Repo - Puljujärvi
Lammikko - Siikonen - Tammela
Kalapudas

Saarijärvi - Juolevi
Niku - Mikkola
Vaakanainen - Tuulola
Keskitalo

Vehviläinen
Kähkönen

 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tämä. Lisään vielä maalivahdit tähän. Kähkönen ja Vehviläinen ovat riittävät. Eivät ole kovin kaukana Husson ja Saroksen tasosta. Näissäkään kisoissa ei Suomi tule kaatumaan maalivahtipeliin.
Kähkönen ja Vehviläinen ovat pelanneet Liigassa kieltämättä hyvin. Mutta kuinka paljon Liiga-peleistä voidaan vetää johtopäätöksiä U20-kisoihin? Lake Placidin turnauksessa elokuussa kuitenkin Suomen verkko heilui melko tiuhaan. Noista peleistä ei hirveästi videomateriaalia ole saatavilla, joten on vaikea sanoa mistä siellä eniten kiikasti. Ilmeisesti koko joukkueen puolustuspeli oli melko hakusessa tuossa turnauksessa. Syy miksi mainitsin tuon Lake Placidin turnauksen on se, että tuolla Suomi pelasi tähän mennessä kauden ainoat oikeasti kovat pelit. Tämä viimeisin Suomessa pelattu harjoitusturnaus ei ollut niin kovatasoinen, siellä paikalla olivat vain Europpan joukkueet ja kaikilta (myös Suomelta) puuttui lukuisia avainpelaajia joukkueestaan.

Vehviläinen on ilmeisesti ollut viime aikoina kovassa vireessä JYP:n maalinsuulla. Itse en tähän osaa niin kommentoida, kun tulee aika vähän Liigaa seurattua. Tilastojen valossa ainakin on mennyt hyvin. Kähkösestä itselleni on jäänyt sellainen perusvarman veskarin mielikuva. Ei päästä erityisen helppoja maaleja, mutta ei myöskään vedä mitään gamesavereita. Mailapeli hänellä on maailmanluokkaa. Vehviläisen kohdalla taas taso saattaa vaihdella vähän enemmän, mutta hyvänä päivänä hän on aivan ilmiömäinen. Tästä nähtiin todiste U18-finaalissa USA:ta vastaan. Jos mietitään tulevaa MM-turnausta, niin jos Suomi haluaa päästä finaaliin saakka, tulee se vaatimaan todennäköisesti maalivahdeilta Saros-luokan venymistä. Itselläni on sellainen mielikuva, että Vehviläisellä voisi olla paremmat mahdollisuudet sellaiseen. Kähköseltä en ole aiemmin tuollaista venymiskykyä nähnyt. Ainakaan U18-kotikisoissa hän ei kovin hyvin onnistunut vaikka etukäteen hänen varaansa oltiin laskettu paljon.

PS. Oli muuten hyvää pohdintaa sinulta @Doforos. Pitkälti samoilla linjoilla olen itsekin.
 

Aapee79

Jäsen
Juolevi, Saarijärvi ja Tuulola mahtuisi varmasti Ruotsin puolustukseen ja väittäisin vielä ihan heittämällä.

Ruotsalaispakkien hehkutusta en kyllä niele ihan kympillä. Toki he ovat pääasiassa kaikki -96 ikäluokkaa ja korkeita varauksiakin pari kappaletta, mutta mielestäni gappi Suomen pakkeihin ei ole paperilla niin suuri kun jotkut täällä haluavat kertoa. Se, että jossain matsissa joskus Suomi on hävinnyt 10-0 Ruotsille ties milloin, ei kerro tästä päivästä mitään. Suomi pakeilla on kuitenkin kaikilla jo kova kokemus liigasta tai pelaavat pohjoisamerikassa ja ovat siellä ihan kärkipakkeja. Toki Gustav Forsling on kova ainakin paperilla, mutta muita en pidä mitenkään erityisinä, en Sebastian Ahoa enkä paria 1. kierroksen varaustakaan. Juolevi, Tuulola, Saarijärvi ja Mikkola pärjää paperilla ja otteita kentällä nähneenä myös pelissä Ruotsin vastaaville mielestäni täysin.

Laitureissa Suomella ei ole pieni edge vaan iso. Kevään U-18 kisojen hopeamitalisteja 2 seuraavan kesän todennäköistä top5 varausta, jotka myös todennäköisesti fyysisyytensä takia pelaa n. puolen vuoden päästä NHL:ssä. Sebastian Aho, Rantanen, Kapanen.. noiden ohi ei mielestäni menen yksikään Swedu laituri, ehkä ainoastaan huonon pelipäivän Kapasen tilalle joku voisi ängetä.

Sentterit Suomella on hyviä, loistavia aloittajia ja muutenkin pelaajia, William Nylanderille kukaan ei mahda mitään, mutta hänet mätsää laituri Rantanen, Saarela ja Nättinen ovat ihan vertailukelpoisia senttereitä Ruotsin vastaaviin. Ja siis Ruotsalaisiahan varataan aikaisin ihan syystäkin, mutta myös Ruotsi factorin takia, koska niin paljon onnistujia siellä on vuosien varrella ollut, että riski heidän kohdallaan on pienempi kuin suomalaisten.

Maalivahdit, ei Ruotsilla myöskään varmasti ole parempia kuin Vehviläinen ja Kähkönen, en väitä toisinkaan päin, mutta kyllä Suomella on ihan mitalipeleihin riittävät maalivahdit tai siis jopa sinne meidät vievät maalivahdit.

Edit: Ja vielä siis, Suomi ei paperilla pärjää ja todennäköisesti koskaan kovimmille maille nuorissa tai äijissä, mutta niin vaan niitä mitaleita ja jopa mestaruuksia on napsahdellut tasaseen tahtiin.

Noin sanoit eilen. Tilanne on muuttunut nyt yön aikana tälläiseen muotoon:

No nyt tuli sellaista ripulia kuin vaan voi ja ilmeisestikin kohdistettu minuun. Jos uskallan laittaa vedon siitä, että Laine-Puljujärvi pelaa NHL:ssä, niin seison kyllä sanojeni takana. Jos kaverit varataan top5:ssä, niin eipä ole viimevuosina montaa pelaajaa, jotka eivät olisi tuolta heti seuraavana syksynä NHL:ää pelanneet (mm. Rantanen tosin vasta varaus nro. 10) ja tuolla fysiikalla vieläpä.

Tuo on ihan paskaa, että on varaa heittää sellaisia pakkeja ulos, jotka pesevät Saarijärven, missä ovat pesseet ja kuka on pessyt? Katsotaan sitten kisojen jälkeen oliko Saarijärvi top 5 puolustaja hyökkäyspäässä turnauksessa.

Suomi on edellä kärki laitureissa (tästä voi lukea ihan ulkomaan tekstiäkin keskustelupalstoilta, en ole ainoa tätä mieltä) ja maalivahdeissa selvästi, ihan fakta vaikka miten päin käännät. Maalivahdeissa, meillä on Samsonovin jälkeen parhaat maalivahdit jos tilastoihin katsotaan, eli siis paperilla. Ruotsia selvästi paremmat ja Jenkki Kanukki veskoilla voi olla vaikea sopeutua. Rantanen (mahdollisesti kisojen paras hyökkääjä, mutta veikka top3, tästäkin voi lukea muualtakin kun Suomi palstoilta), Laine, Puljujärvi, Aho, Kapanen. Senttereissä vie Ruotsi William Nylanderin verran, sen jälkeen on tasaisempaa, laitureissa Ruotsi vie syvyyden osalta ja puolustuksessa myös syvyyden, ei kärjen osalta. Suomella Juolevin ja Saarijärven lisäksi ole tähtipakkeja toki hekin vielä nuoria (nuoret Olli Määttä ja Sami Vatanen), mutta vahvan liigataustan omaava kokonaisuus kuitenkin, joka varsinkin isolla jäällä on meille hyväksi.

Tosiaan aikamoinen ripuli-oksennus sinulta, missä ei päätä eikä häntää, ei myöskään mitään perusteluja. Päätin nyt vastata kuitenkin.

Huomaatko itse, että hieman ristiriitaista on tekstisi? Erotellaan hieman vielä, niin selkiintyy sulle.

- Laine ja Puljujärvi pelaavat aika todennäköisesti NHL:ssä, mutta minne se puoli vuotta nyt hävisi? Ensi kaudesta uhosit.

- Eilen oli vielä tasaiset maalivahdit FIN vs. SWE lauseilla "varmasti parempi" "en tosin väitä toisinpäinkään", mutta tänään ne ovatkin Suomella jo selvästi paremmat. Huikeat harjoitukset ollut varmasti viime yönä pojilla, kun kehitystä tullut noin paljon?

- Jos osaat lukea, niin löydät tästäkin ketjusta, että ketkä ruotsalaiset puolustajat eivät mahtuneet heidän jengiinsä. Ja joo, katsotaan sitten kisojen jälkeen tämä tapaus Saarijärvi. Hyvä, että sinulta löytyy luottoa.

- Suomen kärkipakit eivät häviä ruotsalaisille. Pelkästään syvyyden. Heh, uskomatonta. No Juolevi ja Saarijärvi saa näyttää kykynsä. Ja vielä menisivät Ruotsin jengiin heittämällä plus Tuulola. Yksinkertaisesti: Ei menisi.

- Kerrotko lisää tästä vahvasta liigataustasta meidän puolustajilla? Kiva olisi kuulla lisää liigan yhteispelimäärästä. Vahva liigatausta kuulostaa, että pojat ovat pelanneet satoja liigapelejä. Kerron sinulle salaisuuden: Eivät ole. Nopeasti laskettuna meidän TOP-6 puolustajat ovat pelanneet 157 ottelua(=merkitty kokoonpanoon eli esim. 7. puolustaja ilman peliaikaa lasketaan mukaan) - yhteensä. Minusta tämä ei ole "vahvan liigataustan omaava kokonaisuus".

- Suomella on selvä edge laitureissa ja luettelet 6 laituria, mutta Ruotsilla onkin syvyydessä paremmat. Tarkoitatko syvyydellä, että 4.ketjun laiturit pienellä peliajalla nostaakin syvyyttä ja sen takia ohi Suomen vai peräti 13.hyökkääjää katsomossa on se ratkaiseva? Mutta kun oli selvä edge...

- Rantanen paras hyökkääjä tai ainakin TOP-3 pelaaja. Jepsistä jee. No sekin nähdään kisojen jälkeen. Minun arvio on, ettei ole edes TOP-10 hyökkääjä.


Nyt minulta tuli tälläinen ripulioksennus, missä ei ole taaskaan mitään perusteluita. Sinultahan niitä löytyy noissa yllä olevissa jutuista ihan jonoksi asti... Hetkinen, eiku.

Neuvoksi, kun kiihkoissaan raaputtelet näitä juttuja värilaseilla varustettuna, että jos joku on eri mieltä kuin sinä(Suomea minäkin kannatan, mutta en nyt ihan allekirjoita näitä sinun pelaaja-arvioita), niin se ei tee teksistä automaattisesti ripulia. Yllä on sinulle pari esimerkkiä, miten joskus ripuli ja oksennus sekoittuu keskenään. Ne ovat sellaisia, että järki häviää jutuista ja ne vaihtuu päivittäin, millä jalalla nyt sattuukaan aamulla heräämään.

Katsellaan kisojen jälkeen noita "muutamia" juttuja ja ensi syksyllä Laineen ja Puljujärven NHL-taivalta!

Ps. Ei tarvitse turhaan muuten vastata, mutta voit linkkailla niitä lukuisia "ulkomaisia" juttuja suomalaisten pelaajien arvioista. Mielellään, jos vielä olisi ihan oikea asiantuntija eikä joku random "usalainen" kirjoittaja. En pidätä hengitystä tästäkään eli toisaalta annapa senkin olla. En usko, että kehittää yhtään tämän ketjun asiaa sekä edistää arvioita suomalaisista pelaajista sekä heidän tulevista otteistaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Saarelan näen enemmän joukkuetta täydentävänä pelaajana kuin varsinaisena kivijalkapelaajana. Varmasti hän tulee muutaman maalin iskemään tuolla laukauksellaan, mutta vastapainoksi hänen pelilliset puutteensa vaikeuttavat koko ketjun pelaamista, varsinkin puolustuspäässä. Ilmeisesti Jalonen näkee tilanteen samalla tavalla, sillä hän peluutti Saarelaa viimeisessä harjoitusturnauksessa laidalla. Mielestäni Saarelan ominaisuudet sopisivat muutenkin paljon paremmin laituriksi, mutta ilmeisesti hän mieltää itsensä hyvin voimakkaasti sentteriksi, eikä ole kovin mielissään tuolla laidalla pelannut.
En itsekään näe Saarelaa kivijalkapelaajana, tällaisia pelaajia uskoisin hyökkäyksestä olevan etunenässä Rantasen, Nättisen, Laineen ja Ahon; näiden kaverien pitää onnistua tonteillaan, jotta Suomi pärjää. Näen Saarelan sitten varmaan siellä secondary scoringissa, vaikka itse uskon tai tahdon uskoa, että hän pelaa erinomaiset kisat. Aleksin isoin heikkous on tosiaan puolustuspäähän pelaaminen, joten joku Aho vierelle (jos siis pelaa sentteriä) ei olisi varmaan yhtään pahitteeksi. Taisivat muuten pelata samassa ketjussa U18-kisoissa?

En tosiaan nosta Saarelaa Nättisen edelle, mutta hän pelaa nyt erittäin vahvasti kotimaan liigassa (hyökkäyssuuntaan) ja jos nuo tehot vähänkään siirtyvät junnukisoihin, odotan häneltä sellaista TOP6-tehoilua Suomen joukkueen sisällä. U18-kisoissa oli ajoittain dominoiva ja ehdottomasti Suomen parhaita hyökkääjiä, odotan jotakin samankaltaista nyt. Mutta tavallaan kertoo paljon Suomen jengin tasosta, ettei hänellekään ole lyöty liian isoja saappaita jalkaan. Tuolla on niin monta hyvää pelaajaa, että tehojen luulisi jakautuvan aika hyvin kolmenkin ketjun kesken.

Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä. Saarelakin taisi missata viime u20:set loukkaantumisen vuoksi.

EDIT. @Moderaattorit voisivat luoda u20-kisoille oma osion tuohon MM2015 vierelle, olisi kiva päästä lukemaan joukkueiden kokoonpanoista, etenkin Kanada kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Isäntä

Jäsen
Monen ketjuhahmotelmista täällä puttuu Kasper Björkvist. Pidän hänen kisapaikkaansa käytännössä varmana. Juurikin Jalosen suosima varma pelaaja nelosketjuun ja alivoimalle. Lammikko-Siikonen-Björkvist on mielestäni aika todennäköinen nelonen. TOP9 Laine, Aho, Saarela, Puljujärvi, Nättinen, Kapanen, Hintz, Rantanen, Repo. Heitä voi sitten pyöritellä miten haluaa, eiköhän tuosta toimivat koostumukset muovaudu. Ylimääräinen hyökkääjä Tammela tai Kalapudas, itse ottaisin Tammelan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En itsekään näe Saarelaa kivijalkapelaajana, tällaisia pelaajia uskoisin hyökkäyksestä olevan etunenässä Rantasen, Nättisen, Laineen ja Ahon; näiden kaverien pitää onnistua tonteillaan, jotta Suomi pärjää. Näen Saarelan sitten varmaan siellä secondary scoringissa, vaikka itse uskon tai tahdon uskoa, että hän pelaa erinomaiset kisat. Aleksin isoin heikkous on tosiaan puolustuspäähän pelaaminen, joten joku Aho vierelle (jos siis pelaa sentteriä) ei olisi varmaan yhtään pahitteeksi. Taisivat muuten pelata samassa ketjussa U18-kisoissa?
Tuo secondary scoring -rooli olisi Saarelalle hyvä tontti. Ei liian suuriin saappaisiin, ettei peli mene yliyrittämiseksi eikä joudu pelaamaan liian isoja minuutteja vastustajan parhaita vastaan. Jostain kolmosketjusta Saarela pääsisi iskemään vähän puskista ja voisi vetää oikein hyvät kisat siltä paikalta. Yv-minuutteja hänelle kannattaa myös antaa sillä tuo laukaus on kovanluokan ase. Kakkos-yv:ssä Saarela menisi oikein hyvin laukojan paikalla.

Aho-Saarela combo voisi muuten olla erittäin fiksu veto Jaloselta. Aho taitaa olla juuri sellainen pelaaja, joka tekee muista pelaajista ympärillään parempia. Vaikka Saarela olisikin paperilla C tuossa ketjussa ja Aho laidalla, niin Ahon nöyrä kahdensuunnan pelaaminen auttaisi varmasti Saarelaakin ja tuon ketju peli pysyisi paremmin tasapainossa Ahon kanssa.

PS. Ahohan ei pelannut noissa U-18 kisoissa kuin finaaliottelun, joten niihin ketjukoostumuksiin on Ahon kohdalla turha peilata. Laine-Saarela-Puljujärvi pelasivat yhdessä suurimman osan ajasta ja tulosta syntyi, vaikkakin Puljujärvestä ei tuossa ketjussa saatu parasta irti.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Huomaatko itse, että hieman ristiriitaista on tekstisi? Erotellaan hieman vielä, niin selkiintyy sulle.

- Laine ja Puljujärvi pelaavat aika todennäköisesti NHL:ssä, mutta minne se puoli vuotta nyt hävisi? Ensi kaudesta uhosit.

Niin, ensikauteen on vähän enemmän kuin puolivuotta, en alunperin uhonnut, mutta kun meni kuumaksi väittelyksi, niin olin valmis lyömään vetoa heidän pelaamisestaan NHL:ssä ensikaudella. Uskon, että jo heti kauden alussa, mutta jos vetoa lähden vetämään, niin ensikaudesta voin lyödä. Ja miten erosi se, että sanoin Laineen ja Puljujärven pelaavan ensikaudella (todennäköisesti syksyllä) NHL:ssä minun teksteissä, joissa olen tästä kirjoittanut?

- Eilen oli vielä tasaiset maalivahdit FIN vs. SWE lauseilla "varmasti parempi" "en tosin väitä toisinpäinkään", mutta tänään ne ovatkin Suomella jo selvästi paremmat. Huikeat harjoitukset ollut varmasti viime yönä pojilla, kun kehitystä tullut noin paljon?

Tasaiset oli siksi, että olin lukenut Barneyn tai oliko joku muu hehkutusta Ruotsin hyvästä maalivahtitilanteesta, mutta kun katsoin "paperilla", niin kyllä meidän maalivahdit ovat selkeästi edellä. Vehviläinen esim. 2 liigan maalivahdeista prosenteissa ja 3 päästetyissä maaleissa.

- Jos osaat lukea, niin löydät tästäkin ketjusta, että ketkä ruotsalaiset puolustajat eivät mahtuneet heidän jengiinsä. Ja joo, katsotaan sitten kisojen jälkeen tämä tapaus Saarijärvi. Hyvä, että sinulta löytyy luottoa.

Osaan lukea, mutta näytä, kerro tai esittele jotenkin miten ja miksi ei Saarijärvi, Juolevi ja/tai Tuulola mahtuisi heidän pakistoonsa, ei ainakaan taas "paperilla" löydy 7 parempaa puolustajaa.

- Suomen kärkipakit eivät häviä ruotsalaisille. Pelkästään syvyyden. Heh, uskomatonta. No Juolevi ja Saarijärvi saa näyttää kykynsä. Ja vielä menisivät Ruotsin jengiin heittämällä plus Tuulola. Yksinkertaisesti: Ei menisi.

Perustele? Varausnumero ei kerro kaikkea, joskus jopa ei mitään ja niin korkealla varattuja heillä ei ole, että voitaisiin puhua esim. Ristolaisen tasoisesta pakista heidän kokoonpanossaan. Kuinka huonoja Suomen pakit siis mielestäsi on, jos Ruotsinkaan pakit eivät ole lähelläkään Suomen 20-kultamitalijoukkueen tasoa?

- Kerrotko lisää tästä vahvasta liigataustasta meidän puolustajilla? Kiva olisi kuulla lisää liigan yhteispelimäärästä. Vahva liigatausta kuulostaa, että pojat ovat pelanneet satoja liigapelejä. Kerron sinulle salaisuuden: Eivät ole. Nopeasti laskettuna meidän TOP-6 puolustajat ovat pelanneet 157 ottelua - yhteensä. Minusta tämä ei ole "vahvan liigataustan omaava kokonaisuus".

Mielestäni 19-vuotiaalle pelaajalle n. 30 ottelua liigassa on vahva liigatausta. Ei kauaakaan kun pakkeja jouduttiin ottamaan junioreista ilman liigakokemusta.

- Suomella on selvä edge laitureissa ja luettelet 6 laituria, mutta Ruotsilla onkin syvyydessä paremmat. Tarkoitatko syvyydellä, että 4.ketjun laiturit pienellä peliajalla nostaakin syvyyttä ja sen takia ohi Suomen vai peräti 13.hyökkääjää katsomossa on se ratkaiseva? Mutta kun oli selvä edge...

Mielestäni luettelin viisi? Rantanen, Aho, Laine, Puljujärvi ja Kapanen ovat parempia kuin Ruotsin laiturit (Kempeä lukuunottamatta, joka mahtuisi tuohon Kapasen kanssa kamppailemaan, mutta tämä on makuasia ja itse pidän mieluummin Kapasen) sen jälkeen meidän laiturit mielestäni paperilla häviää Ruotsin vastaaville, eli Kempe + 4 laituria.

- Rantanen paras hyökkääjä tai ainakin TOP-3 pelaaja. Jepsistä jee. No sekin nähdään kisojen jälkeen. Minun arvio on, ettei ole edes TOP-10 hyökkääjä.

No tästä ollaan erimieltä myöskin ja HF:boardsillakin aika moni on erimieltä kanssasi, osa jopa rankkaa Rantasen tulevaisuudessa (ja rankkasi ennen draftia) Marnerin ja Stromen ohi, johon minä en sentään mene, mutta tällä hetkellä ehdottomasti.


Ps. Ei tarvitse turhaan muuten vastata, mutta voit linkkailla niitä lukuisia "ulkomaisia" juttuja suomalaisten pelaajien arvioista. Mielellään, jos vielä olisi ihan oikea asiantuntija eikä joku random "usalainen" kirjoittaja. En pidätä hengitystä tästäkään eli toisaalta annapa senkin olla. En usko, että kehittää yhtään tämän ketjun asiaa sekä edistää arvioita suomalaisista pelaajista sekä heidän tulevista otteistaan.

Tässä pari linkkiä HFboardsille:

Rantasesta juttua: RW/C Mikko Rantanen (2015, 10th, COL) - Page 33 - HFBoards

Tässä Suomen joukkueesta: WJC: 2016 — Finland Roster Talk - Page 4 - HFBoards

Tässä Rantasesta lisää: Colorado Avalanche getting creative with prospect development - Hockey's Future prospect-development/
HF NHL Prospect of the Month, November, 2015: Rantanen doesn't let move to AHL deter him - Hockey's Future
mikko rantanen | Wrong side of the Red Line
Future Watch: Mikko Rantanen Hockey Rookie Cards, Colorado Avalanche - Go GTS

Puljujärvi ja Laine: Five Potential Power Forwards in the 2016 NHL Draft
Reddit Suomen joukkue: r/hockey

Loput voit kaivaa itse, sillä tässä vaiheessa kautta ei Laineesta ja Puljujärvestä ulkomaalaisessa mediassa ole mitenkään järjettömän paljon tietoa tai googlella en ainakaan löytänyt, tsn ja muut keskittyvät enemmän Kanadaan ja Jenkkilään muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
PS. Ahohan ei pelannut noissa U-18 kisoissa kuin finaaliottelun, joten niihin ketjukoostumuksiin on Ahon kohdalla turha peilata. Laine-Saarela-Puljujärvi pelasivat yhdessä suurimman osan ajasta ja tulosta syntyi, vaikkakin Puljujärvestä ei tuossa ketjussa saatu parasta irti.
Aivan, tätä en muistanutkaan. Jokatapauksessa Aho on varsin hyvä kahdensuunnan pelaaja, joka sopii juuri tuollaisen hyökkäysvoittoisemman pelaajan rinnalle tasapainottamaan peliä.

Tota ylivoimaa nyt kun aloin hahmotella, niin ei Laine-Rantanen-Saarela (Kapanen-Saarijärvi/Juolevi) ykkösYV:ssä lainkaan paha myöskään olisi. Tämä siksi, että molemmilla laidoilla on todella hyvät laukojat ja keskellä vielä hyvä syöttäjä, se avaa lisää ovia sitten joka suuntaan. Kakkosylivoimalla voisi sitten olla vaikka Puljujärvi-Nättinen-Aho. En pääse tietystikään JJ:n pään sisälle, varmasti joku pelaaja jää ylivoimalta pois joka siellä voisi aivan hyvin olla. Ja mielenkiintoista nähdä pelataanko 4hyökkääjällä vai ei. Neljällä hyökkääjällä 1. YV voisi olla vaikka seuraavanlainen:

--------------------------MAALI------------------------------
---Laine-----------------------------------Saarela----
----------------------Rantanen-------------------------
----Kapanen--------------------------------------------
--------------------------------------------Saarijärvi----
 

Aapee79

Jäsen
Perustele? Varausnumero ei kerro kaikkea, joskus jopa ei mitään ja niin korkealla varattuja heillä ei ole, että voitaisiin puhua esim. Ristolaisen tasoisesta pakista heidän kokoonpanossaan.

Kuinka huonoja Suomen pakit siis mielestäsi on, jos Ruotsinkaan pakit eivät ole lähelläkään Suomen 20-kultamitalijoukkueen tasoa?

Mielestäni 19-vuotiaalle pelaajalle n. 30 ottelua liigassa on vahva liigatausta. Ei kauaakaan kun pakkeja jouduttiin ottamaan junioreista ilman liigakokemusta


Perustele itse ensimmäiseksi, kun sinun kirjoituksiin tartuin, että miksi ihmeessä kyseinen kolmikko mahtuisi heittämällä Ruotsin joukkueeseen? Eli menisivät jo täälläkin palstalla mainittujen Kylington, Karlsson ja Anderssonin ohi järjestyksessä ja vielä sitten pitäisi painaa leiriryhmään valittujen pelaajien(8) ohi. Tuossa on 11 kovaa ruotsalaista puolustajaa ja heistä 7 pelaa kisoissa. Saarijärvellä voisi olla saumat ehkä just ja just jengiin, muilla ei. Tosin Saarijärven tämä kausi ei ole oikein ollut mikään häikäisevä juttujen ja tilastojen perusteella, joten epäilen vahvasti, ettei olisi 7. joukossa.

Sulla on siis kompetenssia sanoa ja vertailla pelaajia omilla näkemyksilläsi. Itse joudun luottamaan varausnumeroihin ja esityksiin omissa joukkueissaan eli tilastoihin ja raportteihin. En usko sinun, kuten en itsekään ole, nähneen esim. 50 peliä jokaiselta pelaajalta. Tällöin(tai 50 pelin nähneenäkin) päästään mielipideasioihin, mihin sinulla on oikeus kuten myös itselläkin. Vastapuolen näkemyksen haukkuminen heti ripuliksi, no se on vähän hassua.

Mielestäni nyt verrataan keskenään tämän vuoden pakkeja, ketkä on valittu leiriryhmiin ja lopulta kisoihin eikä Suomen kultamitalijoukkueeseen.

N. 30 ottelua ja rooli oli? Aika monella peli on ollut 7.pakkina ja kärkiminuutit/isot/kovat ovat olleet todella harvassa. Sinusta vahva liigatausta on n.30 peliä kokoonpanossa, minusta se ei ole vahva liigatausta.

HFB:n arvelinkin oleva tämä mystinen tietolähteesi. Siellä kirjoitetut asiat eivät ole sen kummempia kuin muillakaan keskustelupalstoilla. Englanniksi kirjoittelu ei tee asioista sen oikeanmukaisempia kuin täällä Jatkoajassa muutaman todella hyvän nickin arviot pelaajista.

Ei jaksa enempää vääntää. Tulen kisojen jälkeen kehumaan sinua, kun Saarijärvi ja Rantanen ovat olleet kisojen parhaat pelipaikoillaan sekä ylivertainen Suomi voittaa kultaa. Tule sinäkin minua, jos Suomi ottaa kuitenkin hienosti pronssin tai jää 4.sijalle/ulos mitalipeleistä ja joukkueen tähdet eivät ole olleet kyseinen kaksikko. Ei kisojen TOP-5 pakki eikä TOP-3 pelaaja. Kiitos!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Perustele itse ensimmäiseksi, kun sinun kirjoituksiin tartuin, että miksi ihmeessä kyseinen kolmikko mahtuisi heittämällä Ruotsin joukkueeseen? Eli menisivät jo täälläkin palstalla mainittujen Kylington, Karlsson ja Anderssonin ohi järjestyksessä ja vielä sitten pitäisi painaa leiriryhmään valittujen pelaajien(8) ohi. Tuossa on 11 kovaa ruotsalaista puolustajaa ja heistä 7 pelaa kisoissa. Saarijärvellä voisi olla saumat ehkä just ja just jengiin, muilla ei. Tosin Saarijärven tämä kausi ei ole oikein ollut mikään häikäisevä juttujen ja tilastojen perusteella, joten epäilen vahvasti, ettei olisi 7. joukossa.

Saarijärvi on uskomattoman kova hyökkäyspään moottori, on osoittanut sen aina ja jokapaikassa, mieletön pelinlukutaito + muu kokonaisuus vaikka onkin vähän pätkä, mutta koostaan huolimatta on hyvä kaksinkamppailuissakin. Pelaaja jollaista Ruotsilla ei ole, joku voi väittää, että Aho on tällainen, mutta NHL seurat eivät nähneet häntä edes viimisellä kierroksella varaamisen arvoiseksi vaikka ruotsalaisia varaillaan melkein suoraan tuubista kunhan on vaan ruotsalainen. Forsling on todella kova pakki (ja hänen ohi ei menisi yksikään Suomi pakki tänään ja tässä, tulevaisuudessa kyllä), mutta Saarijärvi on kuin nuori Vatanen ja aika harva olisi jättänyt Vatasta joukkueesta vastaavassa tilanteessa, eli uskon että mahtuisi joukkueeseen. Juolevi on lupaavimpia pakkeja maailmassa, samaa kategoriaa kuin Ristolainen, mutta pelityyliltään kuin Määttä, uskon, että olisi joukkueessa. Tuulola (on puolustuksen johtaja, erinomainen sijoittumaan ja ohjaamaan peliä) ja Mikkola (Perus iso pakki joka hoitaa hommansa ja paikkansa) uskon, että mahtuisi tuohon pakistoon ihan siinä missä Mattson, Carlsson, Pettersson, Lagesson, heillä ei kellään ole mitään sellaisia ominaisuuksia tai näyttöjä, että Tuulola ja Mikkola eivät voisi niitä paikata.

Sulla on siis kompetenssia sanoa ja vertailla pelaajia omilla näkemyksilläsi. Itse joudun luottamaan varausnumeroihin ja esityksiin omissa joukkueissaan eli tilastoihin ja raportteihin. En usko sinun, kuten en itsekään ole, nähneen esim. 50 peliä jokaiselta pelaajalta. Tällöin(tai 50 pelin nähneenäkin) päästään mielipideasioihin, mihin sinulla on oikeus kuten myös itselläkin. Vastapuolen näkemyksen haukkuminen heti ripuliksi, no se on vähän hassua.

Itse olenkin puhunut kokoajan tai ainakin pääasiassa pelaajista ja joukkueista paperilla (toki parhaimpien kohdalla ei tarvita edes paperia Rantanen/Nylander etc.), mutta sinä puhut muodossa ei missään nimessä, ei ole, ei sitä ei tätä. Miten voit olla niin varma, minä olen varma tietyistä pelaajista, koska he ovat koko kiekkomaailman mielestä tietyllä paikalla. Ripuli siksi, että se ensimmäinen kirjoituksesi oli aika sekametelisoppaa mihin on vaikeaa vastata, nyt tämä keskustelu on helpompaa kun jäsensit asioita.

N. 30 ottelua ja rooli oli? Aika monella peli on ollut 7.pakkina ja kärkiminuutit/isot/kovat ovat olleet todella harvassa. Sinusta vahva liigatausta on n.30 peliä kokoonpanossa, minusta se ei ole vahva liigatausta.

Tästäkin olemme siis erimieltä. Mielestäni riittävä pelimäärä jolloin on saanut pelata oikeata miesten kiekkoa ja nuorten kisoissa ei tule yllätyksiä kovuuden, nopeuden yms. osalta.

HFB:n arvelinkin oleva tämä mystinen tietolähteesi. Siellä kirjoitetut asiat eivät ole sen kummempia kuin muillakaan keskustelupalstoilla. Englanniksi kirjoittelu ei tee asioista sen oikeanmukaisempia kuin täällä Jatkoajassa muutaman todella hyvän nickin arviot pelaajista.

Liitin aikapaljon muitakin linkkejä ja suomalaisista on vaikea saada mitään kymmeniä eri ulkomaalaisia juuri tämän hetken arvioita, toki kannattaa katsoa julkaistut 2016 draft rankingeista ja niissä kirjoitetuista mielipiteistä. Suomalaisia mielipiteitä voit sitten kaivaa jos kiinnostaa, tosin ne ei varmaan kelpaa kun asioita kertomassa ei ole Bob Mckenzie. Kyllä Hfboardsilla saa ihan hyvää käsitystä, siellä keskustelee myös ammattilaiset, mutta vähän laajempaa kuvaa esim. mitä mieltä Rantasesta ollaan esimerkiksi.

Ei jaksa enempää vääntää. Tulen kisojen jälkeen kehumaan sinua, kun Saarijärvi ja Rantanen ovat olleet kisojen parhaat pelipaikoillaan sekä ylivertainen Suomi voittaa kultaa. Tule sinäkin minua, jos Suomi ottaa kuitenkin hienosti pronssin tai jää 4.sijalle/ulos mitalipeleistä ja joukkueen tähdet eivät ole olleet kyseinen kaksikko. Ei kisojen TOP-5 pakki eikä TOP-3 pelaaja. Kiitos!

Näin tehdään.
 
Aivan, tätä en muistanutkaan. Jokatapauksessa Aho on varsin hyvä kahdensuunnan pelaaja, joka sopii juuri tuollaisen hyökkäysvoittoisemman pelaajan rinnalle tasapainottamaan peliä.

Tota ylivoimaa nyt kun aloin hahmotella, niin ei Laine-Rantanen-Saarela (Kapanen-Saarijärvi/Juolevi) ykkösYV:ssä lainkaan paha myöskään olisi. Tämä siksi, että molemmilla laidoilla on todella hyvät laukojat ja keskellä vielä hyvä syöttäjä, se avaa lisää ovia sitten joka suuntaan. Kakkosylivoimalla voisi sitten olla vaikka Puljujärvi-Nättinen-Aho. En pääse tietystikään JJ:n pään sisälle, varmasti joku pelaaja jää ylivoimalta pois joka siellä voisi aivan hyvin olla. Ja mielenkiintoista nähdä pelataanko 4hyökkääjällä vai ei. Neljällä hyökkääjällä 1. YV voisi olla vaikka seuraavanlainen:

--------------------------MAALI------------------------------
---Laine-----------------------------------Saarela----
----------------------Rantanen-------------------------
----Kapanen--------------------------------------------
--------------------------------------------Saarijärvi----
Mikään ylivoima ei pelaa tänä päivänä tuolla tavalla. Jommalla kummalla puolella kenttää on aina paino. Jos vaihdat tuon pakin (sinun muodostelmassasi Saarijärvi) keskelle yksin ja tuon toisen laidan hyökkääjän (sinun muodostelmassasi Laine) tuonne Saarelan puolelle kulmaukseen, niin ollaan aika lähellä totuutta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Itse ajattelisin jotain tämän tyylistä, nyt kun klipeistä näin, että Rantanen on se pelintekijä (tosin yksi klippi, mutta siinä ainakin hoiti homman loistavasti)

1. YV

---------------------------MAALI----------Aho---------
----------------------------Hinz--------------------------
----------------------------------------Rantanen-------
-----Laine-----------------------------------------------
-----------------------------Saarijärvi-------------------

Aho ja Hinz sitten liikkuu pelin painopisteen mukaan.

2. YV

--------------------------MAALI----------Kapanen------
------------------------Puljujärvi---------------------------
----------------------------------------Nättinen------------
-----Saarela-----------------------------------------------
-----------------------------Juolevi-------------------------

Edit: tosin tuo 2. YV toimisi paremmin toisin päin jos Saarela pointilla, mutta jos Kapanen laitetaan siihen, niin sitten se toimii noin.
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mikään ylivoima ei pelaa tänä päivänä tuolla tavalla. Jommalla kummalla puolella kenttää on aina paino. Jos vaihdat tuon pakin (sinun muodostelmassasi Saarijärvi) keskelle yksin ja tuon toisen laidan hyökkääjän (sinun muodostelmassasi Laine) tuonne Saarelan puolelle kulmaukseen, niin ollaan aika lähellä totuutta.
Tää oli nyt vain hahmotelma miten kätisyydet osuisivat ideaalitilanteessa. Riippuu paljolti myös alivoimasta miten ylivoimaa joudutaan pelaamaan ja toisinpäin. Mutta tässä oli tarkoitus tuoda esiin vain kätisyydet ja pelaajien pelipaikat suurinpiirtein, en ajatellut lähteä mitään kuvasarjaa piirtämään miten YV kehittyy. Myönnän etten miettinyt nyt tarkemmin pelaajien paikkoja sen tarkemmin, kunhan listasin nuo nimet kentälle jotakuinkin järkevän näköisesti.

Laine lienee ainakin laukojan paikalla, se on varma.
 

Lare1

Jäsen
Hieno jengi on kyllä nuorilla kasassa, ja nyt kun hyökkäyskalusto on ainakin Suomen mittapuulla tasoa "Team Canada" niin ainakin mun mielestä on ihan turha alkaa rakentelemaan jotain vastustajan tähtien pimennysketjuja vaan painaa samassa kanadahengessä neljällä suht tasaisella ketjulla päälle. Kemiat pitäisi löytyä aika nopeasti joten jotain tällaista lähtisin rakentelemaan:

Rantanen-Hintz-Kapanen
Laine-Saarela-Aho (voi olla myös toisinpäin)
Tammela-Kalapudas-Puljujärvi
Lammikko-Nättinen-Repo
(Siikonen)

Juolevi-Saarijärvi
Niku-Mikkola
Tuulola-Sopanen
(Salo)

Vehviläinen
Kähkönen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös