Alkoholiverotus

  • 35 987
  • 304

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Ilmoitusvelvollisuus

Viestin lähetti BitterX
Oikeusministeri Johannes Koskinen puuhaa Virosta tuodulle viinalle imoitusvelvollisuutta, mikäli tuotava määrä "ylittää kohtuullisen henkilökohtaisen käytön". Veroja ja tullia ei tässäkään tapauksessa perittäisi, vaan tarkoituksena olisi jälleenmyynnin estäminen esimerkiksi ravintoloille. Mitäs mieltä olette? Mielestäni ajatus ei ole lainkaan kuolleenasyntynyt...

Kysyn vaan miten tähän suhtautuu "tavaran vapaa liikkuvuus"?

Varsinkin kuin keskustelun perusteissa on jo maininta siitä, että halutaan vaikeuttaa maahantuontia. Sanoisin ettei kestä EU:n tuomioistuimessa millään ilveellä.

Lähinnä Vanhasen ja muidenkin jeesustelijapoliitikkojen toiminta on tässäkin asiassa ollut jossan säälittävän ja naurettavan välimaastossa.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Ilmoitusvelvollisuus

Viestin lähetti BitterX
Oikeusministeri Johannes Koskinen puuhaa Virosta tuodulle viinalle imoitusvelvollisuutta, mikäli tuotava määrä "ylittää kohtuullisen henkilökohtaisen käytön".

Kuka määrittää kohtuullisen käytön? Taitaa kuitenkin olla aika ihmiskohtaista kuinka paljon alkoholia hän pystyy juomaan. Täysin naurettava ajatus. Mitäs sitten tehdään, kun raittiit ihmiset alkavat hakemaan lasteja, jotka mahtuvat tähän 'kohtuullisen käytön rajoihin' ja alkavat myydä niitä? Kuka vahtisi mitä tuodulle alkoholille tapahtuisi? Määrääkö hallitus jokaiselle alkoholia tuoneelle ihmisen 'vahtimkoiran', joka vahtisii, että alkoholit juodaan itse eikä myydä esim. ravintoloille?

Olisivat vaan tiputtaneet oluen hintaa reippaasti alaspäin, niin tälläisiäkään ongelmia ei syntyisi.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Re: Re: Ilmoitusvelvollisuus

Viestin lähetti vision
Kuka määrittää kohtuullisen käytön? Taitaa kuitenkin olla aika ihmiskohtaista kuinka paljon alkoholia hän pystyy juomaan.

No sehän tietysti todistetaan siinä tullissa tai järjestetään aiemmin kurssi, jolta sitten saa todistuksen, kuinka paljon pystyy juomaan.

"Jahas, Pena veti pullon koskista ja 2 pulloa keppanaa. Arska kiskoi pullon Jalmaria, pikku kossun ja pullon Liebefraumilchiä."

Näistä sitten sopivalla kertoimella lasketaan tuontimäärä, esim. 15 kerta-annosta.

Että silleen...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tänään oli uutisissa juttu valmistuneesta väitöskirjasta, jonka mukaan 15-30% kaikista sairaalahoitoon joutuneista tapauksista aiheutuu alunperin alkuholista. Pitäisi tätä alkoholiveron laskeminen kompensoida vähentämällä sairaanhoidon menoja 30:llä prosentilla, jotta tärkeistä asioista kuten opintotuesta ei tarvittaisi tinkiä.
 
Viestin lähetti Riistoporvari
Ovathan kaikki ottaneet laskelmissaan huomioon sen, että kyseiset lukemat ovat vain uudet alkoholiveroprosentit eikä niillä ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka paljon itse tuotteen kuluttajahinta laskee. En nimittäin usko sekuntiakaan, ennenkuin itse näen, että esim. Koskenkorvan hinta putoaa mainitut n. 30%. Toki kauppiaat, niin alkon kuin päivittäistavarakaupankin, ottavat tilaisuudesta vaarin ja nostavat hieman voittomarginaaliaan.

Nyt se sitten hiljalleen alkaa. Ensimmäiset tiedot hinnannostoista ovat kiirineet maailmalle. Eräs lähikauppa on raportin mukaan nostanut kaljapullon hintaa keskimäärin 5c. Kun päästään ensi vappuun kaupat mainostavat suurin otsikoin isoja alennuksia ja yrittävät ottaa glooriaa itselleen. Hinnat tulevat olemaan kuitenkin lähes samat kuin nyt. Pullo keppanaa ei varmasti maksa ensi vappuna kaupassa alle 1,20€, sanokaa minun sanoneen. Poislukien ehkä Lidl:n kaljat.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti Riistoporvari
Nyt se sitten hiljalleen alkaa. Ensimmäiset tiedot hinnannostoista ovat kiirineet maailmalle. Eräs lähikauppa on raportin mukaan nostanut kaljapullon hintaa keskimäärin 5c.
Sinullahan on valtava otos. Tästä alkaa lumipalloefekti. Että oikein raportoitu...

Viestin lähetti Riistoporvari
Pullo keppanaa ei varmasti maksa ensi vappuna kaupassa alle 1,20€, sanokaa minun sanoneen. Poislukien ehkä Lidl:n kaljat.
Ja mukaanlukien nämä 4,3 prosenttiset halpiskaljat (Musta Hevonen, Ruuti yms), jotka maksavat nykyään 95-99 senttiä pullo. Noiden tuotteiden lanseeraus osoittaa, että kilpailu on totta ja siltä ei voi sulkea silmiään. Jotkut kenties koettavat kusettaa asiakaitaan ja se riippuu asiakkaista suostuvatko he siihen. Aina saa jostain halvemmalla.

Jos suuret keskusliikkeet haluavat ottaa kaiken veronalennuksesta tulevan hyödyn itselleen - be my guest. Kapitalismissa on se hieno puoli, että aina on taho joka myy halvemmalla. Lidlin myötä kartelli on murtunut todella selvästi ja ennen näkemättömällä tavalla. Pari vuotta ei voinut kuvitellakaan, että six-pack Karjalaa olisi tarjouksessa 5.59 euroa Tampereen keskustan ruokakaupassa. Joku ottaa halvuuden valtikseen ja veronalennuksen myötä siihen on taas enemmän varaa.

Kenties Lapin Kullan hinta ei laske Stockmannin herkkuosastolla. So not?
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt se halvan viinan tuonti alkoi!

Nostetaanpa tämäkin topicci ylös.

Ensimmäiset pakettiautolliset bisseä ja viinaa on kärrätty maahan. TV-uutisten mukaan homma on saanut oikein pontevan startin. Tullimies telkkarissa epäili, että osa wiinasta menee myyntiin. Ei kai! Enpä olisi uskonut.

Epäilen, että suomipoika on niin halvan juotavan perään, että alkoholiveroa ainakin kaljan kohdalla on laskettava reippaammin kuin nyt on kaavailtu, muuten ammattimainen maahantuontiralli rokottaa verollista kauppaa odotamattoman paljon.

Nämä hyssälät ja muut sossutätit elävät jossain satumaassa, kun kuvittelevat, että kiltti hallintoalamainen ostaa huippukallista juotavaa aivan isänmaallisuuttaan, ja jättää halvan kaljan happanemaan Tallinnan kauppiaan hyllylle. Voi pyhä jysäys!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Ja humalahakuisesta juomisesta luopunut suomalainen ihmettelee mikä on se juttu, joka saa suomalaisen miehen juomaan autolastillisen alkoholia?
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ihmettelen minäkin. Mikä saa suomalaisen hakemaan autolastillisen litkua ulkomailta? Kuka ne juo, jos ne eivät mene myyntiin? Jos tarvitsen juotavaa, niin eiköhän ne kotimaan kaupoista löydy. Mutta ehkä nyt on joidenkin pakko vetää päähänsä entistä enemmän, kun sitä halvalla ja paljon jostain saa.

Humalahakuinen juominen on mysteeri, johon ei ole selitystä vielä tähän päivään mennessä annettu.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti msg
Ja humalahakuisesta juomisesta luopunut suomalainen ihmettelee mikä on se juttu, joka saa suomalaisen miehen juomaan autolastillisen alkoholia?

Näitkö eilisiä TV-uutisia? Paras patu selitti, että "tämä oli se vuori joka oli kiivettävä". Onkohan tuo kammaripoika käynyt elämässään turhan harvoin ulkomailla vai mikä runokielen noin avasi? Se että matkaa bussilla pisteeseen X viinakauppaan ei kuulosta kovin eksoottiselta vaikka hakumatka olisi kuinka pitkä?

Oma hauskuutensa ovat nämä "kieltolaki on loppunut" -kommentit, joita lähetyksessä myös kuultiin. Jostain syystä Suomi-poika arvioi edelleen yhteiskunnallista liberalisoitumiskehitystä alkoholibarometrillä. Aina ei ymmärrä.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Skeletor
Ihmettelen minäkin. Mikä saa suomalaisen hakemaan autolastillisen litkua ulkomailta? Kuka ne juo, jos ne eivät mene myyntiin? Jos tarvitsen juotavaa, niin eiköhän ne kotimaan kaupoista löydy. Mutta ehkä nyt on joidenkin pakko vetää päähänsä entistä enemmän, kun sitä halvalla ja paljon jostain saa.

Niin duoda... Sitä alkoholia voi olla paljon, eikä sitä tarvitse juoda kaikkea viikon sisään, eikä edes humalahakuisesti.

Esim. jos harrastaa viinejä, niin pointti on siinä, että Suomesta ei edes saa hyviä viinejä kohtuu hinnalla. Sitten kun tekee pienen kiertomatkan vaikka Ranskaan, sieltä tuo mielellään vaikka pakettiautollisen kerrallaan, jotka sitten latoo viinikellariinsa odottamaan ja parantumaan vanhetessaan. Joillakin ihmisillä on myöskin tapana juoda esim. sitä viiiniä 1-3 lasia joka hemmetin päivä, ruoan kanssa. Tällä tahdilla ei ole ikinä kyllä humalassa, verisuonet ja sydän pysyvät kunnossa, mutta vuositasolla sitä viiniä menee (esim. pariskunnalla) kymmeniä, ellei jopa satoja pulloja. Näin ollen se pakettiautollinen ei välttämättä kestä kovin kauaa.

Sitä suuremmalla syyllä on erittäin paljonkin perusteltua että hakee sen autolastin vaikka joka vuosi, niin sitten sinne kellariin jää niitä viinejä vielä edellisistäkin lasteista, joita sitten voi suu messingillä nautiskella vaikka 10-20 vuoden päästä juhlapäivinä.

Jos taas puhutaan esim. hyvistä viskeistä ja konjakeista, nehän ovat käytännössä ikuisia, ja niitäkin moni ostaa varastoon ihan mielellään vinon pinon. Itsellänikin löytyy omasta viinakaapistani aina sen verran happamia, että yhden lätkäjengin juottaisi pöydän alle. En ole silti alkoholisti, itse asiassa käytän sitä aika vähän.

Ja tuo "kieltolaki loppunut" -kommentti on ihan paikallaan. Jos kerran pitäisi elää ja asua vapaassa Euroopassa, niin mitä **ttua nämä holhous-rajoitukset sitten ovat?
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Samaa mieltä Carloksen kanssa tuosta viinijutusta. Viinit säilyvät todella pitkään ja siis jopa paranevat vanhetessaan, joten miksi ei hakisi isoa satsia keskieuroopasta, kun kerran halvemmalla saa ja valikoimat ovat ihan eri luokkaa kuin suomessa.

Toinen kategoria voisi olla hyvät viskit. Kunnon tavara maksaa suomessa maltaita jos edes kaikkia on saatavilla.

Sitä en kyllä ymmärrä, että saksaan lähdetään ihan vain oluen hakuun. Siis että matkan ainoa tarkoitus on hakea se olut/väkevä. Ajetaan lähimpään markettiin ja lastataan hiace täyteen olutta. Eikös niissä ole joku viimeinen käyttöpäiväkin (yleensä vuoden päässä?). Siinä riittää kiskomista kun sen 20 koppaakin meinaa tissutella. Niin....ja myyntiinhän ne eivät toki mene.

Saas nähdä mitä tapahtuu vappuna, kun Viro liittyy mukaan EU:hun. Sitten se todellinen ralli alkaa......nouseekohan lippujen hinnat tai viinojen hinnat siellä?
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pikkuisen asiaa viineistä

Mikä mahtaa olla herrojen mielestä hyvää viiniä? Tai peräti laatuviiniä? Viiniharrastajana itse näkisin, että laadukasta viiniä saa harvoin alle kymmenen euron. Suomessa hinnanmuodostus on viineissä harhaanjohtava. Viini, josta tuottaja saa 15 senttiä pullolta maksaa 5 euroa. Kymmenen euron viinistä tuottaja taas nettoa 1,5 euroa. Siis kymmenkertaisen hinnan. Ja se totisesti myös tuntuu viinin laadussa.

Vain pieni osa viineistä paranee vanhetessaan. Samppanja ja kuohuviivi parhaimmillaankin vain säilyy, ei parane. Valkoviineistä hyvin pieni osa paranee kypsytyksellä. Tokaj ja eräät laadukkaat rieslingit paranevat kypsytyksellä. Ja jokunen muu, mutta ovat harvinaisia poikkeuksia. Punaviineistäkin osapuilleen 90% on parhaimmillaan kahden/kolmen vuoden sisään pullotuksesta. Hyvä Rioja, Bordeaux, Bourgogne, Barolo, Barbaresco, Ribera del Duero ja eräät uuden maailman viinit paranevat kypsyttymällä. Sillonkin vuosikerran on oltava riittävän hyvä jotta kypsyessään viini paranisi. Tällaisille viineille yhteinen nimittäjä on yleensä korkea hinta, paristakymmenestä eurosta ylöspäin.

Kun puhutaan oikeista "laatuviineistä", ovat meikäläisen monopolin hinnat erittäinkin kilpailukykyisiä. Tämä perustuu paitsi suurehkoihin ostomääriin, niin myös siihen, että esim. Bordeaux-viinit ostetaan yleensä optiona eli pari vuotta ennen satovuotta. Hinta on edullinen, mutta riski vuosikerrasta siirtyy kokonaan ostajalle.

Kävin keväällä Pariisissa ja ainakin itse totesin useimpien ranskalaisten laatuviinien olevan Alkosssa edullisempia kuin paikallisissa erikoisliikkeissä. Valikoiman laajuus on sitten toinen juttu. Toisaalta sieltä saa yksinomaan ranskalaisia viinejä.

Toki vapaa tuonti avaa ovia viiniharrastajallekin. Onhan se mukavaa lähteä pakulla kiertelemään viinialueilla ja tehdä tiloilla hankintoja. Se vaan ei yleensä rahallisesti kannata, sillä koska viinitalot joutuvat myymään viininsä edullisesti tukkureille, niin yleensä paikalle eksyville "turisteille" yritetään myydä paremmalla katteella.

Jos eivät hinnaston viinit riitä, tutustukaa toimitusvalikoimaan joka löytyy Alkon nettisivuilta ja on nähtävillä jokaisessa myymälässä.

Joo, olen monopolin miehiä. Mutta myös viiniharrastaja.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jedalta ihan hyvä kommentti viineistä. Aika huolella saa ostoksensa valita, jos viiniä aikoo tuoda suurta erää mantereemme keskipaikkeilta rahallinen säästö mielessään. Mutta en mene enempää tähän, vaan vastaan kysymykseen, mikä on mielestäni hyvää viiniä.

Olen kuivien valkoviinien ystävä. Niistä etenkin Chileläiset ja muista Etelä-Amerikan maista kotoisin olevat viinit sopivat makunystyröilleni hyvin. Myös jotkin puolikuivat maistuvat, mutta makeista en juuri välitä. Viinien, joita yleensä ostan, hinta liikkuu hieman alle kymmenessä eurossa. Esimerkkeinä suosikeista voisi mainita vaikka Casillero del Diablo (sekä Chardonnay että Sauvignon Blanc), Caliterra Chardonay, Tarapacá Reserva Chardonay ja Castillo de Molina Reserva Chardonnay. Punaviinejä en juuri juo, koska olen suurelle osalle niistä allerginen.

En tiedä, paljonko noista joutuisi maksamaan vaikka Saksassa, mutta todella paljon halvempia hinnat saisivat olla, että niiden sieltä hakeminen kannattaisi.

Terveisin nimimerkki yhä vaan harvemmin humalassa.
 
Edelleen haluan inttää sitä, että alkoholiveron lasku ei mitenkään välttämättä korreloi tuotteen kuluttajahinnan kanssa. Vaikka Sergei vittuileekin minun pienille tilastollisille otoksilleni niin silti tuon esille taas uusia omaa väitettäni tukevia asioita. Eli ykköskaljan hinta on noussut n. 10c pullolta siis hinnan nousua tollaset 20 - 30 % riippuen alkuperäisestä hinnasta. Tämä on totta niin pienessä Siwassa kuin myös S-marketissakin. Siis ykkösen kohdalla voidaan jo nyt hyvästellä alennukset. Tosin tämä taitaa kylläkin kumota omaa väitettäni kolmoskaljan hinnasta huhtikuussa, kun ilmiselvästi ykkösen hintaa nostettiin kompensoimaan kolmosen pienenevää hintaa. Tämän lisäksi usean punaviinin hinta on noussut noin 50c parin viikon sisään. Älkääkä sanoko, että kuka v***u ykköstä juo ja että vuodenvaihteessa kuuluu nostaa hintoja.

... to be continued. Valtion läpimädännäisyyteen uskova tilitys kansalaisten kusetuksesta jatkuu katkeraan loppuun saakka.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Riistoporvari:
olen hieman eri mieltä hinnan nousujen suhteen. Nyt näyttäisi että ainakin Oulussa bisseä saa käytännössä jatkuvasti 10,90€-12,90€ /12-pack ja sisältäen pantit. Tuohan tekee hiukka alle euron per pullo ja tämä on 0,1-0,3€ halvempaa/pullo kuin viime vuonna. Eli ainakaan kaikilla paikkakunnilla oluen hintaa EI ole lähdetty hilaamaan ylös jotta sitä voitaisiin tiputtaa. Ja eihän ykkönen kuulu tähän juttuun mitenkään?

Toki yksittäisistä pulloista joutuu vielä maksamaan normaalin ~1,2€,mutta kuitekin..hauska että kerrankin hintakilpailua itselle mielekkäillä tuotteilla:) Oma veikkaus on että maaliskuussa(niinhän se oli?) kaupat tiputtavat oluen hintaa alkuun sen ~10% ja ottavat itse ~4%, mutta heille jää enemmän pelivaraa ja mahdollisuuksia kunnon tarjouksiin.

Ja tuosta hamstraamisesta:
tottakai on järkevää hakea isompiakin lasteja,varsinkin jos Virosta saa hakea. Suomessa on paljon porukkaa joille viinas maistuu enemmänkin ja jos säästät isot summat niin miksi et hakisi viinaa ulkomailta? Esim työttömänä ollessa 2pvää matkustuksiin ei tunnu missään jos saat seuraavan pari kk lipitellä halpaa juomista. Eikö tuo ole ihan päivän selvää? Ja ainahan on mahdollisuus myydä osa pienellä voitolla tai ilman voittoa ja tehdä pari kaveria iloiseksi.
 

tsei_tsei

Jäsen
Kyllähän tuo oluen hinta on tippunut jo nyt. Osittain varmasti tulevan veronalennuksen takia ja osittain Lidlin tuoman kilpailun myötä. Joulukuussa oli ainakin paljon tarjouksia. Kori lapparia taisi olla jotain 30€ koreineen. Ennen uutta vuotta Koffin ja Olvin mäyräkoirat 9,90€. Karhukin vain jotain 12 euroa. Nyt näyttää olevan Esso Snack & Shopin tarjouksena Olvin sixpack 5,95€. Halvempaa siis kuin ennen euroaikaa, jonka aikana oluen hinta on noussut selvästi.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tänään on se päivä

..kun uudet verot astuivat voimaan.

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Koskenkorvapullo maksaa nykyään siis 9,20 euroa. Onko tämä siis halvin kirkas pullo? Saako Pöytäviinaa halvemmalla?

Mutta mitä maksaa olut lähimarketissa? Mitä paikallisessa Prismassa/Sestossa/Citymarketissa joutuu pulittamaan yhdestä Karhu/Karjala/Koff/Lappari -pullosta?

Entä mitkä ovat Lidlin uudet hinnat? Mitä maksaa tästä päivästä alkaen Suomen halvin olut Schwauben Brau (vanha hinta 5,29 6-pack)? Entä Lidlin muut oluet ja siiderit sekä lonkero?

Jatkoaikalaiset, levittäytykää kauppoihin ja raportoikaa minulle.

Toimikaa!
 
Viimeksi muokattu:

Haamu

Jäsen
Riemun päivä!

Tätä ollaan odotettu! Halpaa viinaa! Voiko elämältä muuta pyytää? Nyt ainakin meikäläisellä viikottainen saunaolut vaihtuu Koskenkorvaan. En malttaisi millään odottaa lauantaihin. Jänskättää. Varsinkin kun on tiedoitusvälineistä saanut lukea/katsoa tästä ihmeiden ajan alkamisesta niin taajaan.

Mahtaako muuten viinaa riittää kaikille, vai pitääkö tästä nyt rynnätä kauppaan ostamaan sitä varastoon?
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Yes! Tuntuu kuin kieltolaki olisi kumottu ja nyt sitä saa. Halvan viinan tulemista on odotettu kuin hampaita poikani suuhun ja tänään on se päivä. Halpaa viinaa on nimittäin saatavilla. Huomiseksi kirjaan sairauspoissaolon, sillä Kossupullo pitää korkata juhlan kunniaksi. Elämä on ihanaa!
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Nyt kun tämä vääryys on korjattu on aika siirtyä seuraavaan. Eli mitä enemmän teet töitä sitä vähemmän sinun on mahdollista juoda viinaa. Oikeus juoda viinaa töissä heti!(paitsi liikennetyöntekijät)
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Aion juoda lähiviikkoina ehkä hiukan enemmän. Eli en säästä mitään, mutta on ehkä keskimääräistä hauskempaa sillä ilo ilman viinaahan on teeskentelyä.

Joko joku on tehnyt excursion Alkoon ja voisi valaista rahvasta hinnanmuutoksista.

Paljonko Tapio maksaa? <- ollut hinta-/laatusuhteeltaan halvinta "iloa".

Paljonko Jallu maksaa? <- äijäviina parhaasta päästä.

Viinit voin tsekata itse. Ovat niin halpoja muutenkin.

Paljonko Mustafa-rommi maksaa? <- to-del-la hyvää rommia.

Eli joutilaat opiskelijat. Nyt Alkoon tekemään havaintoja!
 
Viestin lähetti Black Adder
Paljonko Jallu maksaa? <- äijäviina parhaasta päästä.

Perjantain Turun Sanomien mukaan 16,16 euroa. Siis 0,7-pullo. Eipä vaan kerrottu, onko kyse *- vai ***-Jallusta. No eipä niiden välillä monen sentin eroa voi olla.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Re: Tänään on se päivä

Pikaraporttia pukkaa:

Maaliskuun ajan maksaa Lappeenrannassa (Tapulissa, tosin kaupan omalla tähti-etukortilla) mäyris 8,95eur mikä on jo aika kuuli hinta.

Hain lisäksi pitkäripasen katalookin ja pikainen silmäys vahvisti jo julkisuudessa olleet tiedot. Parhaimmat alet ovat kirkkaissa ja tässä pari esimerkkiä 3:n vartin lekoista;

Glenfiddich special reserve 12Y.O. single malt (laatuviski)
41,40 eur-->33,80 eur

Glen Clova (keittiöviski) 21,0--> 13,74

gognac Le Sanglier V.S.O.P. (konjamiini) 24,20--->16,60

Captain Morgan Black Label (rommi) 25,70--> 18,12

Koskenkorva (kansallisjuomamme) 18,97-->12,76

Viineissä kautta linjan n. 20-40 centin pudotus / 0,7L plo

Oluissa parinkymmenen centin alennus / 0,33L plo


Ei hyvä juttu sikäli että nuorisoa ja vähävaraisinta kansanosaa ohjataan vahvasti tiukkoihin juomiin. Portsarit varmaan huomaavat myös jonkinlaista pohjustuksen yleistymistä kun porukat painaa kapakkeihin kossuplo naamarissa...

Tietysti näin viskin ystävänä kohotan mal..ei kun huudon: 3xeläköön!

Jatkan tarkkailua...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös