Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Alkoholi – yleisesti

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Aatos, 15.05.2011 klo 10.41.

 1. Kiekkokatsoja Jäsen

  Yleisesti ottaen alkoholi pilaa monta asiaa. Siis sen käyttö. Hetken huumaa, mutta paholaisesta lienee tuo aine. Kuka perkele senkin on keksinyt?
  3päivän putki oli. Aika väsyttävää "urheilua" se on.
   
 2. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Olut keksittiin yli 10000 vuotta sitten ja sitä valmistettiin eri paikoissa.

  Onneksi keksivät, mutta kirkkaat olisi saaneet jäädä keksimättä niin kuin vaikka ydinaseet.
   
 3. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Kyllähän se jos överiks menee, ja sellaisia pitää välttää kyllä. Ja vituttaa tietysti sellaset ihmiset, jotka alkavat haastaa riitaa päissään. On aika vaarallista, kun miettii mitä yksikin lyönti/potku voi saada aikaan joko suoraan, tai niin että kohde kaatuu ja vaikka lyö päänsä asfalttiin. Ja kovat darrat (henkiset ja fyysiset) on tietysti hanurista myös.

  Mutta jos ei mitään probleemia tule jne. niin alkoholihan on oikein mukava ja rentouttava aines, ja hemmetti että hyvät oluet ovat hyviä. On kiva että Suomessakin on nykyään paljon mm.hyviä oluravintoloita, jossa tarjonta oikeinkin hyvä. Isoimmissa kaupungeissa nyt varsinkin noita riittää.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2019 klo 00.00
 4. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Aika usein isoin tekijä kyllä tuo hinta miksei itsekään sitä Hartwalin lonkeroa tule ostettua. Voi olla jopa puolet hinnassa eroa feikillä ja oikealla (kotimaassa). Sitten kun illanaikana tarpeeksi monta juomaa vetää alas niin ero on aika minimaalinen jo. Itseasiassa yllättävän moni tutuista sanoo kun antanut käteen 5,5% hartwalin "ei ginipohjaista" niin sanoo että maistuu ihan alkuperäiseltä. Eli kyllähän se vähän myös että ei läheskään kaikki noita eroja myöskään maista.
   
 5. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Valtaosa ”käyttäjistä” ei varmaan edes tiedä, että on olemassa kahdenlaisia lonkeroita.
   
 6. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
 7. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Mikä sotku tämäkin taas muutenkaan oli. Tuntuu jotenkin oudolta, että Tulli saisi päättää hinnoista.
   
 8. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Lähinnä kyse kai miten eri lakeja haluaa tulkita, mutta itse edes ymmärrä miksi alunperinkään edes piti koko asiaa harkita jos mahdollisuus oli pitää nuo tuotteet tuossa nykyisessä veroluokassa. Miksi turhaan mutkistaa ja hankaloittaa asioita. Jos noilla ei muuta tekemistä kun noita miettiä niin voisi turhia palkallisia heittää ulos.
   
 9. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Joku virkamies varmaan nauraa kesämökillään kun miettii mitä on töissä saanut viime vuosina aikaan:

  "Nyt Valamon seurakunnan pitää tilata viinit erikseen Alkolta, joka sitten tilaa vastavuoroisesti tarvittavan määrän viiniä Valamolta. Tilatut viinit lähetetään Valamosta Vantaalle Alkon keskusvarastolle, josta ne toimitetaan Heinäveden Alkoon valamolaisten noudettavaksi.
  Valamon luostarista on matkaa Alkon keskusvarastolle reilut 350 kilometriä ja Heinäveden Alkoon noin 50 kilometriä. Koko satojen kilometrien matkan kattava toimitusrumba vie aikaa noin kaksi viikkoa".

  (Karjalainen: Valamon luostari joutuu tilaamaan Alkosta itse valmistamansa kirkkoviinin – pullot kiertävät satojen kilometrien matkan)
   
  Tadu, Sistis, sampio ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Lainaus:
  Minkä takia "joku virkamies" nauraisi mökillään kun syyllinen tähänkin typeryyteen on edellinen hallitus.
   
 11. heavy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Virkamiehet ne lait kirjoittavat.
   
 12. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Täytyy kyllä sanoa, että tämä huvitti suuresti. On kyllä taas sellaista hölmöläisen hommaa, että Hannu Karpolla voisi olla asiaa.

  Jotenkin veikkaisin, että luostari ei ole ainoa taho, joka kärsii tästä byrokratiasta. Hyvä kuitenkin, että juuri he ovat tulleet asian suhteen esiin, niin asialle voisi ehkä tapahtuakin jotain. Jos joku viinitila vaikka tulisi tällaisen asian suhteen julkisuuteen, kaikkitietävä kansanholhous pitäisi tällaista typerää kierrätystä Alkon kautta hyvinkin tarpeellisena alkoholismin torjunnan kannalta. Nyt kuitenkin uskonnollisen yhteisön kohdalla kyse on ns. paremmasta alkoholista, joten tämän seurauksena ei alkoholismi ole erityisen todennäköistä, ja tällainen suojelutoimi voidaan nähdä ylimitoitetuksi.

  Mainittakoon loppuun, että kaltaiseni maltillinen ateistikin on vieraillut Valamon luostarissa, ja ostanut sieltä pullon jälkiruokaviiniä. Viini on nautittu jo vuosia sitten, mutta komea sininen lasipullo on mökillä koristeena. Samalla reissulla tuli luostarin kahviossa käyttäydyttyä raa'asti: join kupin kahvia ja söin yhden munkin.
   
  heavy tykkää tästä.
 13. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Jakelukuskiahan ei sinänsä kiinnosta mitä on kyydissä ja ajetaan minne pitää, mutta luulisi tämän niitäkin naurattavan. Ei matkalla pankkiin vaan tee työtä millä on tarkoitus.
   
 14. Partakus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Onhan toi tolkuton kuljetus ees taas jo itsessään ihan ilmaston raiskausta. Luulis jonkun Vihertävänkin jo ärähtävän. Muistelen Luostarin nostaneen otsikoita mennä vuosina, kun Valamon omaa myyntiä oltiin kieltämässä? Voin olla väärässäkin, mutta kaiketi viinejä ainaskin saavat myydä edelleen. Vai koskiko sitten liköörejä.

  Käynyt sieltä itsekkin jonkun kerran poikkeamassa "viininhakureissulla" ja täytyy todeta, että eri hyvää viintä osaavat tehdä. Munkkikahvejansa väheksymättä.
   
 15. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Sitä itse eniten ihmetellyt miksi suoraan myyntiä esim. "tehtaanmyymälöissä" ja erinäisistä muista vastaavista myymälöistä pitää olla niin rajattua nuo säädökset kun melkein parhaimpia myyntivaltteja olisi myös verotulojen osalta ja miksei jopa joillakin alueilla edistäisi matkailua myös, itseasiassa monelle pienemmälle paikkakunnalle saattaisi olla isokin myyntivaltti. Eikä noissa kuitenkaan ihmiset korikaupalla varmaan niitä erikoisoluita ja muita tuotteita ostaisi, mutta merkittävän määrän kuitenkin noiden panimoiden oman myynnin kannalta.
   
  jalperi tykkää tästä.
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Kävin keväällä viinikellarissa EU:n ulkopuolella ja hommahan oli niin päin, että kukaan ei pakottanut ostamaan mitään, mutta pakkohan se oli pari pulloa ostaa, kun tultiin.

  Sen takia ei ole kukaan kuitenkaan kuollut vielä sairauteen ja silti varmasti jonkun verran helpottaa sen ukon toimintaa siellä.

  Se oli aivan pieni paikka keskellä ei mitään ja sinne mentiin juuri sen takia, kun se oli eräänlainen matkailuvaltti. Aavistuksen tätä kannattaisi miettiä siellä eduskunnassa. Kukaan tuskin jättää matkailematta Suomeen, kun sieltä ei saa viinaa, mutta luulisi melko paljon pettyneitä turisteja olevan kuullessaan ei tänään. Ei saa myydä.
   
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/...i-vuonna/123d7cb2-353f-47f7-807d-49d29f52b5de

  Tämän mukaan tosiaan Suomi aikoisi nostaa veroa jo vuodenvaihteessa, samalla hetkellä Latvia ilmoittaa että aikoo 15% laskea väkevien verotusta. Viro jo laski kuun alussa omaa verotustaan. Ensivuoden lopussa ollaan varmaan ihan yllättyneitä miksi verokertymä laskee vaikka piti tulla 50 miljoonaa lisää helpolla matikalla ja haitat pysyy silti samoissa ellei lisäänny jopa.
   
 18. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
  Rähinägeeni. Lapset. Suomi on poikkeustapaus. Mainitsinko jo lapset? Lapset.
   
  Individual tykkää tästä.
 19. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kirkkaista en itsekään suuresti perusta, mutta mikäs vika ydinaseissa on? Ilman niitä Eurooppa olisi ammuttu perinteisin asein tuhkaksi ainakin yhden kerran nykyistä useammin. Ja todennäköisesti kommunismi olisi voittanut kylmän sodan.

  No, on kai kirkkaillakin joku tarkoitus. Itse kaadoin kuukausi sitten muuton yhteydessä 0.7 litran lähes täyden putelin viemäriin. Olin saanut sen tupaantuliaislahjaksi kahdeksan vuotta aiemmin. Menekki oli niin pientä, että tuo olisi todennäköisesti säilynyt eläkeikään asti, ja ehkä jopa perikunnalle.
   
 20. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo ja näissähän olisi kuitenkin vain sen oman panimon tuotteita rajoitettu määrä ja hinta olisi samaa luokkaa kun alkoissa tai kauppojen hyllyillä, menisi vain yksittäisiä tuotteita kaupaksi, ei olisi juurikaan uhka esim. Alkolle, mutta turha byrokratia vain välissä että ei tuommoisia myymälöitä ainakaan kovin helpolla saa pystyyn jos edes vielä nykyisinkään saa vaikka lakeja helpotettiin. Käytännössä vaan turhaan rajoitetaan sitä verokertymää.
   
 21. Kiekkokatsoja Jäsen

  Aloitan alkoholilakon.
  Ottaako kukaan muu haastetta vastaan, ja katsotaan kuinka kauan pystyy olemaan tipatta?
  Alkaa tästä päivästä.
   
 22. Aatos Jäsen

  Lainaus:
  Kymmenen vuotta tuli viikko sitten. Otatko kiinni? Sain tarpeeksini aikanaan, jokainen tyylillään.
   
 23. Kiekkokatsoja Jäsen

  Lainaus:
  Tuskin kiinni saan. Mutta jospa aikani kuitenkin pärjään, ja ainahan sitä aikaa voi venyyttää lisää.

  Naapurin papparainen kertoi, että nelisenkymmentävuotta, on ollut tipatta. Oli kuulemma alkoholisti, ja ei voi ottaa enää tippaakaan.
   
 24. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Eilen saavuin Rodokselle. Ruuan kanssa eilen illalla yksi olut ja sen päälle toinen olut. Sitten hotelliin klo 22.30.

  Tänään join klo 13 ruuan kanssa yhden ja nyt biitsillä kolmessa tunnissa on toinen olut menossa. Enempää en tänään juokaan olutta, illalla käyn juoksulenkillä.

  Tämmöinen oluensärvintä on oluen oikeinkäyttöä. Enempää ei tee edes mieli.
   
  1stApril, Punamusta, Kiekkokatsoja ja yksi muu tykkäävät tästä.
 25. Kiekkokatsoja Jäsen

  Olen tänään mietiskellyt alkoholin käyttöä, ja kuinka se muuttaa ihmisen käytöstä. Ainakin itselläni on mennyt niin, että illan ilosta seuraa pidempi negatiivisempi jakso. Silloin harmittaa helpommin asiat, ainakin muutaman päivän ajan.
  Humalassa oon iloinen, ja pelleilen asioilla. Mutta sitten jos mua ärsytetään tarpeeksi kauan, niin suutun helpommin. Silloin haluan poistua omiin oloihini.
  Alkoholi pilaa ja sekoittaa monta asiaa. Siksipä kannattaisi joko olla tipatta, taikka osata ottaa vaikka vain lasillinen ruoan kanssa esim viikonloppuisin. Päädyin tuohon tipatta olemiseen, tästä päivästä alkaen.
  Kyllä oma toiminta humalassa on toisinaan harmittanut mua jälkeenpäin. Sen uskallan myöntää.

  Miten alkoholi vaikuttaa sinuun?
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2019 klo 20.43
  Partakus tykkää tästä.