Ai onko minulla perusteluita väitteelleni? No, ei ole, mutta tuo on sen sortin viritys, että mikään ei tue tämän jatkuvuutta, vaikka tulevaisuutta ei kuinka voisi ennustaa. En aio tai halua olla se "mähän sanoin" -jamppa, mutta kun mikään tässä ei näytä järkevältä tai meidän tiukkojen lakien mukaan mahdolliselta.
Sieltä on nyt se joku aukko porsaasta löydetty hetkeksi, mutta lakirikkomuksethan on tehty tukittaviksi. Kuinka kävi tekstarilainoille? Ja joku muuten ihmetteli tuossa mihin katosi senttihuutokaupat?
No mihinköhän. Nyt kun alkaa miettiä, niin tämänhän takana täytyy olla samaa porukkaa kuin noissa muissakin sekoiluissa.
Arvostan kyllä yritteliäisyyttä, ei siinä mitään, tekstarilainat nyt vain ehtivät pilata elämiä ihmisten velkaantumisella.
Tämmöinen hetken toimiva baari tuskin siihen pystyy. Sen kuin pitävät pystyssä niin kauan kuin ehtivät.
Mä en ymmärrä tätä puheenvuoron motiivia.
Minäkään en pidä persoonana siitä Petskusta yhtään, mutta Suomen alkoholilainsäädäntö on niin perverssi, että on hyvä, jos haetaan uusia tapoja toimia tai yritetään vaikuttaa, että asiat muuttuvat. Eri asia on sitten, onko oikea tapa se, että saa juoda niin paljon kuin lystää. Joissain maissahan se on johtanut juhlijoiden kuolemaan alkoholimyrkytyksen vuoksi. Toki yksittäistapauksia. Itse en kertakaikkiaan ymmärrä, miten lainsäädäntö voi olla sellainen, että sisäänpääsymaksuun saa kuulua vain yksi juoma. Aivan naurettavaa.
Onko sellainen sitten sallittua, että kuuluu yksi juoma, mutta esim. Jägermeister-promotytöt käyvät tarjoamassa juhlijoille ilmaisia snapseja illan mittaan? Tai onko se sallittua, jos haluan perustaa sellaisen baarin, jonka liikeideaan kuuluu myydä kaikki juomat tappiolla?
Välillä on huvittavia puheenvuoroja julkisuudessa. Esim. Dennis Rafkin. Hän oli kerran Ylellä kertomassa, että jos pizza maksaa alle 13 euroa niin siinä kusetetaan, koska pizzan omakustannushinta ei voi olla alle 13 euroa. Hän ei kuitenkaan tuonut esille sitä, että ravintolassa on melko paljon suhteellisen kiinteitä kustannuksia kuten toimitilat ja koneet. Silloin ne ovat per pizza aina sitä pienempiä, mitä enemmän myydään eli volyymi vs. yksikkökate. Eli mitä nopeammin pöydät tyhjenevät (aika istumisesta pizzan saamiseen minimoitava jne.) ja mitä täydempi ravintola on koko aukioloaikansa ajan niin sitä paremmin kulut saadaan katetuiksi, vaikka yksikköhinta olisi halvempi. Chicagossa oltiin kerran syömässä pizzeriassa, jossa safkat piti tilata 45min ennen kuin sai pöydän. Siinä hengailtiin jalkakäytävällä ja juotiin baarin antimia odotellessamme. Ja mitä tulee baarin antimiin niin ruokaravintolakin voi päättää, mistä tili tehdään, ruoasta, juomista vai molemmista. Esim. hanalimu on tyyliin puoli-ilmaista ja sitä myydään 3-4e ulos. Ei ole yhtä ainoata oikeata tapaa pyörittää yritystä.
Yleensä menestystarinoita ovat ne, jossa joku keksii tehdä jonkun perinteisen asian uudella tavalla. Viinabuffet se ei ole olemaan, mutta ajatus on oikea eli yöelämän koko konseptia pitää pystyä miettimään uudella tavalla.