Alkava Valioliiga

  • 4 694
  • 83

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Pitääpä tästä vielä laittaa omakin veikkaus

1. Liverpool
2. ManU
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Tottenham
6. Leeds
7. Aston Villa
8. Sunderland
9. Newcastle
10. Leicester
11. Charlton
12. West Ham
13. Fulham
14. Ipswich
15. Southampton
16. Everton
17. Blackburn

18. Middlesborough
19. Derby
20. Bolton

Maalikunkku: Michael Owen
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
MITEN OLISI

Leeds mestariksi.

Eilinen kuuma peli Arsenalia vastaan näytti Leedsin olevan
kunnossa. Lisäksi pelaajarinki on riittävän laaja ja laadukas.
Viduka on mahtava. Keane, Smith ja Bridges säestävät.

Putoajia on vaikea veikata. Leicester, Blackburn ja Bolton
lähtevät.

Pääasia ettei Manu voita!
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Ainoat mahdollisuudet Valioliigan voittoon on vain muutamalla tietyllä joukkueella ja ne ovat ne samat, jotka kärkikahinoissa ovat olleet viime vuosina. Siinä mielessä sarja on loppupeleissä hieman tylsä, koska yllätyksiä ei nykyisen suuren rahan sarjassa tulla näkemään. Sääli.

ManU on vahvin voittajaehdokas ja Liverpool on sille hyvä haastaja. Muuan tulisieluinen Poolfani-kaverini, joka seuraa erittäin tarkasti joukkueensa (ja ylipäätänsä Valioliigan) edesottamuksia ja tapahtumia, on sitä mieltä, että sarjan kärki tulee olemaan huomattavasti tasaisempi kuin aikoihin, mutta viime metreillä tulee ManU viemään sen pidemmän korren. Kaveri sanoo, että koska alkava kausi on viimeinen Sir Alexin komennossa, niin pelaajat haluavat voittaa vielä kerran mestaruuden hänelle. Liverpoolin joukkue on vahvempi kuin vuosiin, mutta kuitenkin sieltä puuttuu vielä se joku/jotkut ratkaisija/-t, jotta se mestaruus olisi varmasti saavutettavissa. Joka tapauksessa Houllier on sellainen pomo, joka on joukkueelle hyväksi menestystä haluttaessa. Hänen tahtonsa ja taitonsa ovat sellaista luokkaa, että Merseysiden ihmiset voivat olla hyvillään hänen komennostaan Liverpoolin peräsimessä.

Peter Reidiä on kehuttu lähes Fergusonin veroiseksi manageriksi ja kyllä se pitää aika hyvin paikkansa. Hän on saanut megaseuroja pienemmällä kapasiteetillaan ja rahankäytöllään suht "tuntemattoman" joukkueen menestymään melko hyvin. Aivan terävimpään kärkeen ei heillä ole kuitenkaan mahdollisuuksia, sillä materiaali on sittenkin liian kapea pitkän sarjan läpiviemiseksi tasaisesti. Rahankäyttöä voisi lisätä, mutta kun SAFC on yksi harvoista velattomista seuroista, niin heillä lienee kuitenkin pienoinen arkuus ottaa hillittömiä velkoja vain menestyksen kiilto silmissään. (En sen tarkemmin tiedä muiden seurojen taloustilannetta, mutta arvelisin monenkin joukkueen ison rahan satsaukset johtaneen aika pahaan liriin velkojen suhteen.)

Arvioni Sunderlandin menestyksestä osuu sijoihin 4-9. Moni on omissa veikkauksissaan arvioinut sen kuudenneksi, joka lienee todennäköisin sijoitus, minkä joukkue saavuttaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ihme että lähes kaikki kirjoittaneet ovat arvioineet Evertonin lähes putoajaksi,tai ainakin viimeisten joukkoon.Kyllä väittäisin että Everton tällä kaudella sijoittuu sijoille 8-12.
Joukkueen suurin kompastuskivi eli maalivahtipelikin saataneen ruotuun kun M.Hedmanin siirto vihdoin varmistuu.

Mutta joka tapauksessa mielenkiintoista luettavaa,tässä oma veikkaukseni:

1. ManU
2. Liverpool
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Leeds
6. Newcastle
7. Sunderland
8. Tottenham
9. Aston Villa
10. Leicester
11. Everton
12. Charlton
13. Fulham
14. Ipswich
15. West Ham
16. Blackburn
17. Middlesborough

18. Southampton
19. Derby
20. Bolton
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
YLLÄTTÄJIÄ

Meinaan sijoittaa pitkässävedossa ja vakiossa Evertonin
ja Aston Villan yllätyksille.

Ovat parempia, kuin mitä ennalta on arveltu.
 

Keano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, TPS, ManU
Vaikka en "asiantuntija" olekaan (enkä ole sitä edes väittänyt) niin täytyy sanoa, että HN:n kirjoitus osuu mielestäni naulan kantaan (paitsi että ManU voittaa :D ).

Kun HN:n "keittämään" soppaan lisätään vielä Ian Harte ja sitä kautta erittäin vaaralliset erikoistilanteet, nousee Leeds todella vaaralliseksi ManU:n uhkaajaksi. Lisäksi Leedsin puolesta puhuu menestysnälkä. Kun ManU on nauttinut menestyksestä viimeiset noin kymmenen vuotta, on Leedsin edellinen liigamestaruus 90-luvun alusta (91-92). Riittäkö ManU:n pelaajilla nälkää, vaikka sir Alex valmentaakin viimeistä kauttaan (itse tietysti toivon, että riittää)? Jos ManU ei jostain (ihmeen ja kumman) syystä voita Valioliigaa tänä vuonna, niin en keksi sille mieluisempaa voittajaa kuin Leeds.

PS. Voisiko joku futiksen säännöistä paremmin perillä oleva kertoa, että saako joukkue, jonka hyväksi on tuomittu vapaapotku, antaa ko. vapaapotkun ennen kuin tuomari on viheltänyt pilliin (viitaten eiliseen Leedsin 1-0 osumaan).
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Keanon kysymyksestä

Mikähän siinä muuten on, että välillä se on sallittua (se vapaapotkun antaminen ennen tuomarin vihellystä siis) mutta ei aina? Ainakin jossain keskialueella tuomitusta vaparista peli yleensä jatkuu lähes välittömästi, kunhan pallo vain on paikallaan.

Onko tuomarilla sitten mahdollisuus vain näyttää joukkueille, että peliä voidaan jatkaa, ilman mitään pillinvihellyksiä?

En tiedä Keanon tarkoittamaa tilannetta, kun en ole peliä nähnyt, mutta niinhän Ruotsikin teki vuoden 1994 MM-kisojen pronssipelissä Bulgariaa vastaan maalin. Kukaan bulgarialainen ei ollut tilanteessa mukana, kun svenski pisti pelin käyntiin ja siitä tehtiin maali, ja muistaakseni vieläpä aika tärkeäkin maali pelin kulun kannalta, olisiko ollut Ruotsin 1-0 tai 2-0 johtomaali.
 

Keano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, TPS, ManU
Tuossa Leedsin 1-0 maalissa tilanne meni suurin piirtein seuraavasti (jos sillä on jotain merkitystä):

Vapari tuli noin 20 metrin päästä Arsenalin maalista. Seaman järjesteli muuria ja osa äijistä muurissa oli vielä selin palloon. Muurissa oli vielä selviä aukkoja, kun Harte latasi pallon muurin raosta kierteisellä vedolla maaliin. Meikäläinen ei ainakaan kuullut vihellystä tai nähnyt mitään merkkiä tuomarilta. Arsenalin pelaajat olivat aika ulkona tilanteesta (varsinkin Seaman).

Eli vaikuttaa aikalailla samanlaiselta tilanteelta kuin Rokun kuvaus Ruotsin maalista Bulgariaa vastaan.
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Arsenalin puolustus ei ollut hereillä, yleensä siinä pallon edessä häröilee yksi kaveri ettei vaparia voi antaa...
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
YLLÄTTÄJÄ

Mitä mieltä Fulhamista. Itse en uskonut joukkueen pärjäämiseen.
Katsottuani heidän pelinsä Manua vastaan olen joutunut
kuitenkin muuttamaan mieltäni. Nyt voitto Sunderlandista.

Fulham eurokentille ensi kaudella?

Ravanelli pelastaa Derbyn?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Vastaus vapari kysymykseen.

Viestin lähetti Keano
Voisiko joku futiksen säännöistä paremmin perillä oleva kertoa, että saako joukkue, jonka hyväksi on tuomittu vapaapotku, antaa ko. vapaapotkun ennen kuin tuomari on viheltänyt pilliin (viitaten eiliseen Leedsin 1-0 osumaan).

Mielestäni tähän ei kukaan vielä vastannut, joten minä teen sen. Kun tuomari viheltää vaparin, niin sen saa vetää samantien, oltiin sitten keskikentällä tai rankka-alueen rajoilla. Eli jollei tuomari ole viheltänyt peliä poikki(vaparin viheltäminen ei ole pelin katkaisemista), niin vaparin saa antaa heti, kunhan sitä ei anna liikkuvaan palloon. Kuten pest kirjoittikin, niin yleensä yksi pelaaja menee lähelle palloa, jolloin tuomari joutuu sanomaan pelaajalle, että kohta tulee kortti, jos et siitä poistu. Samaan aikaan esim. 6 muuta tekee muuria, ja kun tuomari on tätä yksinään hilluvaa puhutellut, niin muuri onkin jo valmiina. Eli tämäkin on vaan fudiksen taktiikkaa. Arse-Leeds matsin osuma oli siis vain Arsen kundien virhe, ei tuomarin. Eli vain tuomarin katkaistessa pelin(esim. varoittaakseen väärin tehnyttä), pitää odottaa tuomarin vihellystä ennen kuin vaparin voi vetää. Toivottavasti selvensi.
 

Keano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, TPS, ManU
Kiitoksia Rebel, tuo selvensi asiaa huomattavasti.

Ilmeisesti ei Arsenalin manageri Wengerkään ole oikein selvillä noista säännöistä, kun BBC:n nettisivuilla moitti tuomaria ko. tilanteesta.

Mielenkiintoista muuten, että eilen sattui lähes samanlainen tilanne Blackburn-ManU matsissa. Tilanteesta (ja ottelusta) lisää tässä linkissä:

http://news.bbc.co.uk/sport/hi/english/football/eng_prem/newsid_1505000/1505287.stm
 

Huuhaa

Jäsen
Heh, heh....

Beckhamin pelle teki eilen muuten OMIIN=Oma maali! Minä olin tietysti aivan innoissani.... :) . Ajattelin, että voiko tämä olla totta! Mr."Täydellisyys" tekee/teki omiin.... :)

Harmi vaan, etten ole nähnyt kyseistä maalia muuta, kuin Teksti-TV:ltä.... :(
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sir Alec laittaa tuulemaan

Jaap Stam myytiin Lazioon, enpä olisi uskonut/toivonut tuon huhun totetuvan. Ferguson ilmeisesti halusi näyttää kuka on pomo. Niin ja kaikille toisten huonosto onnesta nauttiville kerrottakoon Beckhamin loukkantuneen eilessä matsissa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Manusta ja Davidista

Tuo Stamin siirto oli kyllä yllätys ja samalla kyllä Manun puolustus heikkeni huomattavasti.Antoivat aika paljon tasoitusta tuolla siirrolla muille.Ja Beckham pystyy kuulemma pelaamaan jo lauantain tärkeässä Saksa matsissa.Eli ei sen vakavammasta vammasta ole kyse.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Toivottavasti Sir Alexilla on jo paikkaaja mielessä, sillä Jaap Stam oli ManU:lle erittäin tärkeä mies. Huhuissahan on mainittu Laurent Blanc ja Stamin nykyinen seura Inter Milan on ilmoittanut olevansa valmis luopumaan Blancista.

BBC:n urheilusta löysin tällaisen:

<b>Blanc cools Man Utd talk</b>

French World Cup winner Laurent Blanc has poured cold water on a move to join Manchester United following Jaap Stam's shock transfer to Lazio.

"There have been rumours that I was in England this week to discuss a move to United, but I can assure you that I was in Milan," the Inter Milan player told L'Equipe.

"I've had contacts with them, but it was a long time ago, in February or March this year.

"Since then I have not heard from them, nor my agent. At the moment it is pure utopia to talk about a transfer to Manchester."

Inter director Gabriele Oriali has said that the Serie A club were prepared to let Blanc leave.

"United have been in touch with us about Blanc and we are willing to let him go," said Oriali.

The 36-year-old Blanc, who was on the bench as Inter beat Perugia 4-1 at the San Siro on Sunday, could be available on a free.

Should he move to United, he would team up with former international team-mates Fabien Barthez and Mikael Silvestre.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Huvittavaa muuten on, että Stam sanoo, ettei tiedä mikä oli syy hänen myyntiinsä. Eiköhän se ole ollut melko selvää, että jos kirjoittelee kirjassaan joukkuetovereistaan ja manageristaan tuollaisia mitä Stam kirjoitti, niin ei kauaa tarvitse kyseisessä seurassa tarvitse olla. Ainakin luulisi sen olevan selvää. Ehkäpä se onkin Stam, joka "ei ole mikään ruudinkeksijä".
 

Keano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, TPS, ManU
Stamin myynti on mielestäni aika iso yllätys, mutta kun asiaa alkaa ajattelemaan, ei se välttämättä ole kokonaan huono asia (näin ManU-fanin kannalta). Tietysti ManU:n jo valmiiksi repaleinen puolustus menettää sen ainoan maailmanluokan pelaajan, mutta ei Stam korvaamaton ole. Alkukauden pelien perusteella Stam ei ole edelliskausien veroisessa kunnossa, mutta silti ManU saa miehestä 16.5 miljoonaa puntaa. Stam maksoi aikanaan siirtyessään PSV:stä 10.75 miljoonaa, joten kolmessa kaudessa mies on "kasvanut korkoa" n. 6 miljoonaa.

Tärkein syy Stamin siirtoon on kuitenkin varmasti, kuten Habby33 kirjoittaa, miehen kirjoittama kirja. Joukkueen yhteishenki ei varmasti parane, jos yksi pelaajista haukkuu joukkuetoverinsa ja paljastaa managerinsa käyttäneen vähemmän rehellisiä keinoja värväyksessään. Jos kyseinen manageri vielä sattuu olemaan Sir Alex, se on menoa silloin.

Laurent Blancista tuskin on Stamin korvaajaksi, mutta onhan parivaljakon Blanc-Fabien Barthez yhteistyöstä (ja kaljun pussailusta) ennenkin syntynyt hyvää jälkeä. Todennäköisesti ManU tulee kuitenkin hankkimaan (tai ainakin näin minä toivon) Stamin tilalle suurella rahalla huippupuolustajan, vaikka Blanc seuraan siirtyisinkin. BBC väläyttelee vaihtoehtoina PSV:n Kevin Hoflandia ja Parman Fabio Cannavaroa. ManU on ollut jo aikaisemmin kiinnostunut Hoflandin palveluksista, mutta mies ei kuitenkaan ole seuraan siirtynyt. Ehkä nyt olisi sen siirron aika?
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
LIVERPOOL

Bolton nöyryytti Poolin eilisessä pelissä. Itseäni on ihmetyttänyt
Houllierin Litmasen peluuttaminen. Litti on tätä nykyä
Poolin neljäs hyökkääjä. Litti on kuitenkin parhaimmillaan
hyökkäävän keskikenttäpelaajan paikalla. Nyt tämän paikan
vie McAllister. Mc on jo vanha, joten mielestäni vähintään
Litin tulo hänen paikalleen vaihdossa n.60 peliminuutin jälkeen
olisi paikallaan.

Eilenkin Pool oli merihädässä ja silti Litti ei saanut mahdollisuutta
näyttää oivalluksiaan. Owen on ainakin ollut tyytyväinen
Litin tarjoiluun. Täytyy nähtävästi odotella McAllisterin
loukkaantumista tai Houllierin muuttavan ryhmitykseksi
4-3-1-2. Tässä ryhmityksessä keskikentän muodostaisivat
Gerrard-McAllister-Murphy. Litti olisi heidän edessään jakelemassa
syöttöjään Owenille ja Heskeylle.

Voi kunpa olisin Managerina Managerin paikalla.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bambam: Täysin samaa olen minä ihmetellyt. Eilisessä pelissäkään kukaan ei pystynyt rakentamaan peliä Liverpoliilla, mutta Litmasta pidetään silti penkillä ainoastaan siltä varalta, että joku hyökkääjä sattuu loukkaantumaan. On se kyllä aika ihme, että Danny Murphy, Dietmar Hamann ja Gary McAllister vievät kaikki Litmasen edestä pelipaikan keskikentällä. Kuten sanottua niin saattaa Nelonen saada vielä rajumpaa krittiikkiä otteluvalinnoistaan, kun huomaavat ettei Littiä edes juurikaan nähdä pelikentällä. Ellei Houllier nyt satu tulemaan järkiinsä jossain vaiheessa. Fowlerin esitys oli eilen ainakin niin luokaton, että luulisi koutsi tarjoavan seuraavan näyttöpaikan Litmaselle eikä hänelle.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
No nyt sarjaa on käyty vajaat kymmenen kierrosta ja joukkueiden suunnat ovat selvillä. Kärjessähän on kolmikko Leeds, Arsenal ja ManU, jossa ei ole mitään yllättävää. Alkukierrosten yllättäjä Bolton on hyytynyt pahasti varsinkin kotipeleissään ja tulee tippumaan vielä putoamistaistoon. Chelsean peli on odotetusti takunnut vielä syksyllä, mutta kauden edistyessä Chelsea tulee olemaan varmasti kova nimi mestaruustaistossa.

Itse veikkailin Leicesteriä kauden yllättäjäksi, mutta toisin on käynyt. Puolustus vuotaa kuin seula ja kärjet ovat pelkkiä nallipyssyjä. Saas nähdä onnistuuko Dave Bassett muuttamaan joukkueen kurssin. Todennäköisesti Ketut kuitenkin välttävät putoamisen. Muita pettymyksiä ovat ainakin West Ham ja Sunderland. Kumman manageri lähtee seuraavaksi? Aika näyttää....
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viime kauden arviot menivät ainakin minun osaltani täysin metsään, joten tällä kaudella ei ole kuin yksi suunta. Kun ei ollut parempaakaan tekemistä, niin tuli kirjoiteltua taas noita "Musta Tuntuu" juttuja. Silmiinpistävää alkavalla kaudella on joukkueiden hankintojen vähyys. Kassakriisi vaikuttaa myös Valioliigassa.

1. Manchester United
Vaikka tätä ei toivo, niin mestaruus on taas lähellä. Peräpäässä edelleen riskitekijöitä Ferdinandista huolimatta. Keskikenttä ja hyökkäys suoltaa paljon maaleja, joten viime kauden lipsahdus korjaantunee. Muut haastajat Arsenalia lukuunottamatta eivät vakuuta.

2. Arsenal
Tappelee taas mestaruudesta, mutta panostus Mestareiden Liigaan voi haitata liigapelejä. Laatua joka pelipaikalla. Ainoa kysymys tolppien välissä. Joko Seamania ikä ja rasitteet painavat?

3. Newcastle
Nousu jatkuu, joukkueessa on potentiaalia. Shearerin rinnalla on monta lupaavaa hyökkääjää. Pääsee Mestareiden liigaan edellyttäville sijoille, jos joukkue pysyy kasassa kauden loppuun asti.

4. Leeds
Ainoa menetys on toistaiseksi ylihinnalla myyty Ferdinand. Hänestä saaduilla rahoilla on hankittu toistaiseksi vain Nick Barmby. Taloudellinen tilanne on tukala, joten muutama stara voi vielä poistua kauden aikana. Materiaali on kuitenkin laadukas, ja uusi manageri Venables osaa peluuttaa sitä taitavasti.

5. Liverpool
Pelaajia on hankittu Ranskan liigasta. Hankintojen taso? Materiaalia on vaikka muille jakaa, mutta silti hyökkäyspäässä Owen vaikuttaa tällä nimilistalla kovin yksinäiseltä. Pääseekö Litmanen enää edes vaihtopenkille? Hyypiän johtamasta puolustuksesta huolimatta Valioliigan pettymyksiä.

6. Blackburn
Vanha Manun tutkapari on taas yhdessä. Heidän lisäksi loistava Damien Duff (jos pysyy seurassa) ja huippuvahti Friedel nostavat Blackburnin yhdeksi kauden yllättäjistä.

7. Chelsea
Ranierin johdolla Chelsea ei voita mitään. Kovat panostukset ovat tuoneet mukanaan talousvaikeudet, joten tilanne samantyylinen kuin Leedsillä, ilmeisesti vielä pahempi. Maaleja tulee syntymään Chelsea otteluissa runsaasti molempiin päihin. Forssellin lopullinen läpimurtokausi!

8. West Ham
Jämävarastonsa Portsmouthiin ja muualle tyhjentänyt West Ham tuntuu yllättävän tasapainoiselta joukkueelta. Huippulupaavat nuoret yhdistettynä laadukkaisiin konkareihin on yhdistelmä, jolta on lupa odottaa hyvää sijoitusta.

9. Fulham
Ranskalaiseen osaamiseen luottava Fulham on tulevaisuudessa yksi mestariehdokkaista. Tällä kertaa rahassa kylpevä seura rakentelee vielä menestystään ylemmässä keskikastissa. Kärsivätkö kotipelit vieraan stadionin vuoksi?

10. Tottenham
Tottenham on tylsä. Morientesin tulo voi muuttaa kaiken. Vanhoja liigajyriä on paljon, mutta harmaasta massasta nousemiseksi tarvittaisiin monta laatupelaajaa. Tämän hetken hyökkääjillä tehottomuus tulee olemaan paha ongelma.

11. Aston Villa
Tilanne hieman Tottenhamin kaltainen. Pelaajarinki laaja, mutta tähdet puuttuvat. Hyökkäyspäässä tosin on potentiaalia ja jos tilaisuuden saava Enckelman onnistuu, mahdollisuuksia parempaankin on. Lisää intoa tuo varmasti paikalliskilpailija Birminghamin nousu samalle tasolle.

12. Middlesbrough
Taas yritetään kovilla hankinnoilla. Joukkueen perinteisiin kuuluu jatkuva alisuorittaminen nimekkäistä pelaajista huolimatta. Materiaali on hyvin epätasainen, joten ei mitään asiaa kärkipäähän. Voi ajautua myös putoamistaisteluun.

13. Sunderland
Sunderlandista tulee mieleen liigan tylsin pelitapa. Viime kaudella oli vaikeaa, eikä materiaali ole muuttunut juuri ollenkaan. Tuskin kuitenkaan välittömässä putoamisvaarassa. Kauanko Kevin Phillips jaksaa vielä kärvistellä pohjoisessa?

14. Bolton
Boltonista löytyy yllättävän nimekkäitä vanhuksia. Kuinka sujuu yhteispeli? Riskihankintoja on monta. Jussi Jääskeläisellä riittää töitä hitaan puolustuksen takana. Kuka tekee maalit? Alemman keskikastin taapertaja.

15. Everton
Monta vuotta olen jo tiputtanut Evertonia liigasta, mutta hyvin on joukkue pinnistellyt. Maalivahtikaksikko on yksi liigan parhaista. En ymmärrä Arsenalin motivaatiota luopua Richard Wrighistä, vaikka viime kausi ei aivan putkeen mennytkään. Kiinalaisten taso on täysi arvoitus. Tuskin kuitenkaan vakuuttavat. Muuten materiaali on täynnä eläkeikää lähestyviä pappoja. Tiukkaa tekee, mutta säilyy.

16. Manchester City
Kovat on odotukset, pettymyksiä tulossa. Maalivahtitilanne surkea, puoluksessa helposti kierrettäviä heinäseipäitä. Keskikentälle on paljon vaihtoehtoja, mutta pelkkiä keskinkertaisuuksia. Divarissa tällä materiaalilla jyrätään, mutta liigassa pärjääminen vaatisi lisähankintoja. Jos Anelka ei onnistu, tuloksena voi olla katastrofi. Muiden hyökkääjien liigakelpoisuus on suuri kysymysmerkki.

17. Charlton
Charlton aloittaa kauden lähes täysin muuttumattomalla joukkueella. Kaksi edellistä kautta on mennyt hyvin, mutta nyt tulee olemaan vaikeaa. Yksikin avauskokoonpanon pelaajan loukkaantuminen tuo suuria vaikeuksia ja näitä loukkaantumisia tulee varmasti kauden jossain vaiheessa. Materiaali kapea. Hyökkäys vaikuttaa Johanssonista huolimatta kesyltä. Putoamisvaarassa.

18. West Bromwich
Aivan yllättäen liigaan noussut W.B.A ei ole hankinnoilla juhlinut. Peräpää vaikuttaisi olevan kunnossa, mutta se hyökkäyspää. Viime kaudella divarissakin maalinteko oli välillä vaikeata ja nyt samat hyökkääjät yrittävät liigassa. 0-0 ja 1-0 tulokset aina todennäköisiä, vieraissa puolustuksen pettäessä tulee turpaan kunnolla. Nousijan innolla yllätysvoittoja varsinkin alkukaudella, mutta taso tuskin riittää säilymiseen. Sisäiset ristiriidat haittaavat lisäksi kauteen valmistautumista.

19. Southampton
Joukkue on yksi ikuisista säilyjistä, mutta olisiko noutaja nyt lähellä? Ulkomaalaisia, mutta laadukkaita pelaajia ei. Tilanne Charltonin kaltainen, yksikin loukkaantuminen avauskokoonpanosta tuo vaikeuksia. Jos Pahars ei onnistu, niin kuka sitten? Punertava skotti punastuu entisestään joukkueen rämpiessä koko kauden häntäpäässä.

20. Birmingham
Karsintojen kauttta nousseella Birminghamilla on kaiken onnistuessa potentiaalia korkeammallekin. Joukkeessa paljon divarijyriä, joiden taidot eivät riitä valioliigaan. Muutaman profiilipelaajan varassa ratsastava City kaipaisi täydennystä joka osa-alueelle. Maalivahdit vaikuttavat seulilta. Kaudesta tulee pitkä ja synkkä.
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Eikö ketään muuta kiinnosta Valioliiga vai mikä on? Edessä on kuitenkin mielenkiintoinen kausi....
 

Voittaja

Jäsen
Kiinnostaa kyllä, ja vieläpä aivan perkeleesti:D On vain hieman huolestunut olo siitä, miten mahtaa Liverpoolin käydä.....Sydän sanoo, että mestaruus tulee, pää ei ole asiasta aivan yhtä varma. Pahoin pelkään, että Arska vie mestaruuden uudelleen. Toivottavasti olen väärässä, ja Anfield Roadilla juhlitaan mestaruutta(tai useampaakin pyttyä) ensi toukokuussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös