Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Aleksi Saarela – superjunnusta liigapelaajaksi

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 10.12.2012 klo 13.46.

 1. BIGKING24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja Montreal
  Lähteenmäki on kyllä ollut hyvä.
  Osoittaisi Saarelaltakin juuri sellaisia kasvamisen merkkejä kuin tuon ikäisen "lupauksen" odottaisi tekevän kun alkaisi siinä kohtaa omalla esimerkillä johtamaan jos kokeneemmat johtajat pettävät omalta osaltaan kuten nyt ovat tehneet kyllä. En odota ihmeitä, mutta aina oman kentän selkeästi paras pelaaja ja jatkuvaa vääntöä ja taistelua, siis nyt kun kentän pelikin on tuollaista kuraa niin tuon ei pitäisi olla edes kova suoritus.
  Iso osa joukkueesta on jo luovuttanut tämän kauden osalta, siksi tuota kurssia on ollut mahdotonta kääntää. Näin mä näen asian.
   
 2. rellu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
 3. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 4. senilix Jäsen

  Sanoo, että Crosbyllakin on vapauksia puolustuspelissä. Niin varmaan, mutta hän tekee hyökkäyspäässä jotakin, jota Saarela ei tällä kaudella ole tehnyt. Ja vapauksista huolimatta puolustaakin.

  Jos tuon kohdan haastattelusta ymmärtää niin, että hän vertaa Crosbya ja itseään, niin vähän on tainnut kihahtaa....

  Lisätään vielä, että jos tuolla asenteella lähtee Amerikkaan, kun ei kuitenkaan ole Crosby, niin tie vie AHL:n ja ECHL:n kautta Sveitsiin. Vähän kuin eräs Perttu.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  No on sama pelinumero ainakin.

  Sanoohan Aleksi itekkin jutussa että "myönnän kyllä, aika radikaali esimerkki".
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Saarela pelaa tämän kauden Lukossa, ei sen pidempään. Hänelle tehtiin kallis sopimus ja asetettiin isoja odotuksia. Jokainen valmentaja näki varmasti viime keväänä miten Saarelasta saadaan paras irti, hänelle pitää antaa vapauksia omissa. En oikein ymmärrä, miksi Heikkilä yrittää väkisin kehittää Saarelan heikkouksia nyt, eihän siitä ole mitään hyötyä Lukolle. Kuten Heikkilä sanoo, Saarelan vahvuus on suoraluistelussa ja vedossa, miksi hän ei käytä niitä hyväksi? Saarela teki viime keväänä useita maaleja, kun sai vähän varastaa puolustuksesta ja oli pakkien rinnalla kiekon kanssa, voittaa jokaisen luistelukilpailun Liigassa noissa tilanteissa.
   
 7. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  On Saarela tälläkin kaudella varastellut puolustuksen kustannuksella, mutta ei tuolla tavalla kuten viimeisessä lauseessa mainitset. Nykyisin Saarela yrittää pelata kiekolla enemmän ja hakee vauhtia alhaalta. Silloin kun Saarela on sentterinä joutunut puolustamaan, niin oma mies yleensä hukkuu, kun Allu katse on tiukasti kiekossa. Viimeiset pelit ennen vilttikomennusa Saarela pelasikin sitten jo laidassa ja ihan hyvin homma tuntui sujuvan Claireax'n ja Lähteenmäen kanssa aina viimeiseen Jukurit peliin asti. Sen jälkeen pari paskaa matsia ja viltitys. Oulussa Saarela taas päästettiin pelaamaan ottelun kolmannessa erässä ja olikin siinä ihan pirteä ja loi pari sellaista tonttia, että verkko olisi voinut heilua.
   
 8. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ässäfanit ei varmaan tiedä, mutta Saarela on hassannut läpiajoja enemmän kuin tehnyt niistä ja selkeästi. Silloin jos omissa ei toimi läheskään kohtalaisesti niin mielestäni vapaudet ei ole ok juttu.
   
 9. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  En ihmettelis jos joku olisi treeneissä antanut vähän ekstra-vauhtia päin laitaa mennessä..
   
 10. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  On teillä jutut, ei voi muuta sanoa.
   
 11. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Saarela on tänään merkitty nelosketjun laituriksi.
   
 12. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Vertaus Crosbyyn ontui pahasti siinä mielessä, että käsittääkseni hän on maailman parhaita myös omalla puolustusalueella. En tosin seuraa NHLää, mutta tällaisen käsityksen olen saanut.
   
 13. Hearsay Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Saarela on äärimmäisen mielenkiintoinen ja innostava pelaaja, kun sille päälle sattuu. Toisinaan taas kehonkielestä on helppo lukea, ettei homma voisi häntä vähempää kiinnostaa. Saarelan ettekötetiedäkukaminäolen-asenne näkyy noina hetkinä katsomoon ja televisioon asti. Joukkuehengen kannalta on todella tärkeää, että Heikkilä on puuttunut tähän asiaan.
  Aleksi Saarela on myöhemmällä urallaan kiitollinen siitä, että joku (lue Heikkilä) on palauttanut hänet jään pinnalle.
   
 14. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Höpö, höpö. Jos kyse on väitetystä kusipäisyydestä, jonkun pätkävalmentajan "jään pinnalle palauttelulla" ei ole tulevaisuudessa mitään merkitystä Saarelan menestykselle.
   
 15. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Hahhahhahhaaa, voi hyvää päivää. Pitäiskö pikkuhiljaa ottaa sitä peiliä käteen ja ruveta miettimään, miten voisi olla koko ajan pelissä kiinni? Mutku Crosby :DDDDDDDDDD Allu sun täytyy sentterinä lukea ja ennustaa mitä siellä kentällä tulee tapahtumaan katsoa mitä vastustaja haluaa tehdä ja estää se. Jos katsot mitä tapahtuu ja reagoit sitten olet auttamatta jäljessä. Oletko unohtanut tämän?

  Ymmärrän silti tuon tuskan, mikä Allulla on laiturin tontilla. Se vaan yksinkertaisesti on sentteri ja turhautuu laiturina. Tämä näkyi kilometrin päähän Ässissäkin, mutta silti fanit sankoin joukoin vaativat Allua laidalle.

  Lainaus:
  Kyllähän Allun pelissä näkyi viime loppukaudesta kehittymisen merkkejä, mutta ei se kevätkään nyt Allulla mitään ilotulitusta ollut. Vuodenvaihteen jälkeen Allu teki 15 otteluun 11 pistettä tehotilaston näyttäessä karua -7 lukemaa. Olihan kevätkaudellakin niitä piippuun jääneitä pelejä jos asiaa oikein alkaa miettimään. Silloin kuitenkin tuli varmaan tuuleteltua, kun Allulta näkyi sentään muutamia oikeasti tosi hyviä matseja.
   
 16. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Jaaha, siellä näköjään Petrell vei spinnoraamalla Crosbyn kahville. No eihän sitä tietenkään offensiivisen pyssyn voi olettaa olevan täydellinen jokaisella osa-alueella.
   
 17. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mutta muuten Allu pelasi hyvän pelin. Pitkästä aikaa kaukalon ykköstähti oli hän.
   
 18. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos pari tekee, kun joukkue voittaa 4 - 2, yksi epäonnistuminen tuskin on se tärkein huomioitava asia.
   
 19. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Eikä varsinkaan offensiivisen pelin spesialistin kuulu tuollaisista stressata.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Puolustaminen on Saarelan heikkous, tämä tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Sitä en ymmärrä, että Lukossa tähän jäätiin jumiin, eikä vahvistettu hänen vahvuuksia. Saarela on kuitenkin tehnyt tälläkin kaudella 13 + 12 = 25, jolla olisi Ässien pistepörssissä neljäntenä ja toiseksi paras maalintekijä. Ehkä sitä offensiivisuutta olisi pitänyt tukea, eikä juuttua heikkouksiin.
   
 21. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Voisitko kertoa vähän lisää viimeisen virkkeen väittämistä? Vaikka ihan käytännön esimerkkejä, kun en nyt oikein ymmärrä mitä tarkoitat.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Peluuttaa Saarelaa sentterinä pelaavana laiturina, roolittaa kentällinen siten, että Saarelan poikkeuksellisista ominaisuuksista saadaan eniten irti ja heikkouksia tuetaan.
   
 23. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Mun silmään on näyttänyt siltä, että kyllä siellä on kokeiltu vähän kaiken laista, Lukossakin. Silti Krospilta jää hiton usein peli piippuun ja yllätys yllätys, syyllinen on aika usein jossain muualla kuin peilissä.

  E: Allusta tulee helposti mieleen U20 joukkue, joka pelaa kokoajan vähän löysästi, vähän sinnepäin, koska valmentaja on ihan dorka joka ei vaan tajuu ja tää toimintatapa on jo tuhoontuomittu.
   
 24. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  En ole nähnyt Saarelalta muita pelejä kuin Ässäpelit, joten en pysty kommentoimaan hänen nykyistä tasoaan. Viime keväänä hyökkäyksen kautta ajattelu paransi Saarelan pelaamista.
   
 25. Chickendinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
  Lainaus:
  Eikö Aleksi puheidesi mukaan ollut aivan puhdas umpisentteri Ässäaikoinaan? Lisäksi monesti kehuit hänen olevan pätevä myös puolustussuuntaan. Melkoinen tuuliviiri olet kyllä juttujesi kanssa.

  Mielestäni kaikkien seurojen, kanssapelaajien ja valmentajien pitäisi mukautua Aleksin halujen ja toiveiden mukaan. Joukkueen menestys ja toimivuus on toissijaista tämän superlupauksen kehittämisen rinnalla.

  Todellisuudessa kyseessä on varsin yksipuolinen snaipperi, jonka pitäisi pelata laidassa ja yv:llä ampujan paikalla. Peliäly ja kamppailupelaaminen ei riitä sentteriksi. Lisäksi pää ei kestä yhtään mitään.