Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Aleksi Saarela – superjunnusta liigapelaajaksi

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 10.12.2012 klo 13.46.

 1. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Otsikko on tarkoituksenmukaisesti jätetty vielä vaatimattomaksi. Toki Saarelan kohdalla on odotukset vielä korkeammalla kuin liigapelaajana vain, mutta askel kerrallaan. Pitkässä juoksussa moni asia voi vielä muuttua.

  Kuitenkin on ehdottomasti hyvä avata oma ketju meidän superjunnulle. Aleksi Saarela, olkaa hyvät :

  - Tällä kaudella nostettu 15-vuotiaana A-junioreiden SM-sarjaan Lukon ykkössentteriksi. Tuloksena 6 ottelua ja 6 pistettä (3 +3). Vastustajista osa jopa 5 vuotta vanhempia.

  - B-junioreissa tällä kaudella Saarela on pelannut 15 ottelua ja tehnyt niissä 35 pistettä ollen sielläkin alaikäinen. Saarela voisi pelata vielä C-junioreissa.

  - Viime vuonna Saarela valittiin -97 syntyneiden epävirallisissa MM-kisoissa turnauksen parhaaksi. Saarela on ikäluokassaan maailman parhaita. Linkki Saarelan esityksiin turnauksessa : Aleksi Saarela @ -97 World Selects Invitational in Prague 2011 - YouTube

  - Saarela paukutti C-junioreiden piste-ennätykset uusiksi.

  - Saarela valittiin Pohjola-leirin parhaaksi pelaajaksi ja voitti leirin pistepörssin ylivoimaisesti. Aikaisempia Pohjola-leirin parhaita pelaajia : Eero Somervuori, Janne Ojanen, Jere Lehtinen, Kari Lehtonen, Janne Niinimaa, Teemu Pulkkinen, Esa Keskinen, Raimo Helminen, Jesse Joensuu, Timo Jutila, Jari Viuhkola jne..sekä liuta nimiä joista ei koskaan tullut liigatason pelaajia. Eli keulia ei voi vielä.

  - Saarelan kohdalla lahjojen ja treenausmotivaation lisäksi merkitsevää on oman isän Pasi Saarelan vaikutus poikaan. Siitä merkkinä on jo nyt jopa liigatason kova laukaus.

  Saa nähdä mitä pojan tulevaisuuteen tulee kuulumaan. Ainakin hyvät merkit on jo olemassa. Pitää myös antaa kunniaa Lukon a-junioreiden valmentajille, jotka ovat rohkeasti nostaneet Aleksi heti tulosyksikköön ja ylivoimalle - sinne minne kuuluukin.

  Saarela on todealla monipuolinen pelaaja. Häikäisevä luistelu (ero isäänsä), osaa rakentaa peliä, taklaa ja pelaa aktiivisesti molempiin suuntiin. Jäämme seuraamaan milloin on liigadebyytti.
   
 2. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Saarela on poikkeuksellisen lahjakas pelaaja, joka voi vielä jonain päivänä päästä pitkälle. Matka on kuitenkin vasta alussa, kun ikää on vasta viisitoistavuotta.

  Pelaajalle itselleen on tärkeää, että lahjojen lisäksi treenaus maistuu myös lähivuosina, kun nimeä on tullut hieman pinnalle. Pelkillä lahjoilla ei mennä kuuhun saakka, ellei sukunimi oli Lemieux. Lisäksi myös pääkopan pitää kestää ja jalkojen pysyä maassa. Saarelan ympärille alkaa muodostua hypeä, ja silloin on tärkeää että teini-ikäinen osaa käsitellä asiat oikein, perheen ja valmennuksen rooli on tässä iso. Tyttöjä kun alkaa pyöriä ympärillä, niin keskittyminen oikeisiin asioihin hankaloituu. Itse en pelaajaa tunne, edellinen kirjoittaja tiesi että treenaus maistuu ja se on hyvä kuulla.

  Kannattajien ja valmentajien pitää myös antaa aikaa kehittyä, nyt Saarela on noussut nopeasti ylempiin sarjoihin, mutta mielestäni saisi pelata a-junnuissa tämän kauden loppuun. Mahdollisesti ensikaudella mestikseen kokeilemaan, jos dominoi a-junnuissa, ja siitä voi sitten miettiä eteenpäin. Nuorelle pelaajalle on tärkeää, että niitä kikkoja ja pelaamista pääsee treenamaan isossa roolissa sopivassa seurassa. Tällaisten otsikkojen näkeminen saa minut pelkäämään, että kaveria halutaan liigaan liian nopeasti (ei osoitettu ketjun avaajalle, vaan kollekitiivisesti kaikille, myös itselleni). Erikseen sanottakoot että otsikko oli onneksi maltillinen, siitä iso peukku 1936:lle.
   
 3. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kai Pahi pitää vähän huolta ettei kusi nouse kuuppaan, kun itse sentään maalikuninkuuden voittanut ja lähes kaikki raumalaiset Pahin kuitenkin muistavat, joten mainetta ja metallia löytyy (eikö mestaruuksia ja maalikuninkuuksia löydy kumpaakin pari kappaletta ja taisi romurautaa olla vielä lisääkin?). Mielenkiintoista kyllä jos on totta että on pelin rakentaja, kuitenkin laukaus taitaa olla hyvin lähellä isänsä tykkiä? Sekä tunnollinen pelaaminen kumpaankin suuntaan sekä erittäin hyvä luistelu. Näkisin itse että Saarela jr saattaa olla 2-3v päästä meidän oma "Granlud" joka johdattaa Lukon mestaruuteen.

  Siitä olen varma että poju ei joudu minnekkään minne Pahi ei koe hänen olevan valmis. Mutta veikkaan että ei tule mestiksessä käymään, liigassa pari peliä ja a-junnuissa pääosa kaudesta ensi vuonna. Miksi hänen pitäisi mestikseen joutua? Aika harva näistä junnutähdistä on käynyt siellä, lisäksi potentiaalia on enemmän kuin Barkov juniorissa, Pulkkisessa ja Mikkessä yhteensä. Eri asia on kuinka iso osa siitä totetuu
   
 4. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Mestistä ajattelin lähinnä siinä mielessä että saisi pelata miesten pelejä isossa roolissa, toisin kuin liigaa nelosen keskellä. Voisi tehdä kyllä mainitsemallasi tavalla myös, ensi vuonna a-junnuissa ja pari kokeilua liigassa.

  Dufvan tähtäin lienee aluperin ollut ensikaudessa, joten sinne tuskin paria hajapeliä enempää mahtuu. Sitä seuraavana kautena uusi koutsi sisälle, ja Saarela kokeilemaan liigaan.
   
 5. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Omasta mielestä ehdottomasti Mestikseen, jos ja kun Aleksi kehittyy kesän aikana niin paljon, että A-junnuissa ei ole kunnon haastetta. Mestiksessä poika joutuu vastamaan kovempaan haasteeseen ja pääsisi luultavasti isoon rooliin. A-junioreissa taso on nykyisin niin surkea, että sieltä on todella pitkä matka Mestis/SM-liiga tasolle. Parhaat juniorit nousevat SM-liigaan nykyään todella nuorena, eivätkä höntsää A-junioreissa. Lukon SM-liiga joukkueessa Saarela kuitenkin joutuisi nelosketjuun pienellä minuuteilla ja virheestä vilttiin. Tällöin hän ei pääsisi pelamaan omilla vahvuuksillaan ja kehitys+itseluottamus kärsisi. Tämäkin puoltaa Mestistä, jos tosiaan A-junnujen taso on kehittymisen kannalta liian surkea. Liian heikkoja vastuksia vastaan (A-junnuissa) kehitys pysähtyy, kun ei tarvitse aina laittaa kaikkea peliin.

  Barkov on mielestäni todellinen suurlupaus, jolla on potentiaalia tähtipelaajaksi jopa NHL-tasolla. Barkov dominoi jo SM-liigassa vakuuttavasti 17-v nuorukaisena. Saarela ei ole aivan näin iso timantti, mutta silti iso lupaus. Seuraavat 2-3 kautta ovat uran kannalta todella tärkeät. Yhtään kautta ei ole varaa heittää hukkaan liigajoukkueen nelosketjussa.
   
 6. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ässiin vaan, siellä annetaan nuorena mahdollisuus liigaan :) Joensuu tästä hyvänä esimerkkinä.
  Oikeasti, täältäkin iso peukku nuorelle Saarelalle, on kyllä huikea pelimies!
   
 7. senilix Jäsen

  MIksi mestikseen?

  Miksei sisäänajoa liigaan kuten tässä viime vuosina Granlundit, Barkov, Lehkonen, Teräväinen ja muutama muu?

  Raumalla on vaan juuttunut joidenkin neula tähän mestis-uraan....
   
 8. haepis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kausi Mestisjoukkueen hyökkäävässä ketjussa on todennäköisesti parempi valinta kuin kausi hissiliikettä A:n liigan ykkösketjun ja SM-liigan nelosketjun välillä. Samat tasokkaat kaverit vierellä ja peli A:n liigaan nähden nopeampaa ja taktisempaa, mutta samalla yksilökeskeisempää ja hitaampaa kuin miesten liigassa.

  Barkov ja Lehkonen ovat muuten näistä mainitsemistasi ainoat, jotka pääsivät pelaamaan liigaa jo 16-vuotiaina.

  Ensimmäiset liigapelit:
  MiG: 26.2.2009 (17-vuotissyntymäpäivä)
  MaG: 19.10.2010 (17 6kk)
  Barkov jr.: 1.10.2011 (16v 1kk)
  Lehkonen: 5.11.2011 (16v 4kk)
  Teräväinen: 18.11.2011 (17v 1kk)

  Todellisen SM-liigakauden näistä pelasi nuorimpana Barkov, joka veti tuon debyyttinsä jälkeen todella hienon talven miesten SM-liigassa. Barkov on kuitenkin Saarelaa 15cm pidempi ja muutaman kilon painavampi ja täten fyysisesti valmiimpi, joten tältä kantilta katsottuna ei varmasti olisi hirveän pahaksi, jos Saarela päästettäisiin kaudeksi Mestikseen. Tosin tiedä häntä, vaikka kloppi kasvaisi seuraavan 9kk aikana vaikka kymmenen senttiä.

  Onko Aleksi muuten pelillisesti Sashan tasolla?
   
 9. Valtamieleinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, Espoo Blues
  Lainaus:
  Muuan Juuso Ikonen pelasi 20 ottelua runkosarjaa ja 15 poffeja viime kaudella 170-senttisellä varrellaan, eikä se ihan huonosti mennyt.
   
 10. Zborik_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko
  Lainaus:
  Olin katsomassa keväällä toista World Selects -turnausta Espoossa, ja täytyy sanoa, että Saarela on kyllä loistava pelaaja. Todella monipuolinen hyökkääjä, osaa laukoa, syöttää ja luistella; unohtamatta hyvää puolustuspeliä. Pidin Saarelan kahden suunnan pelistä, vaikka paljon saa lukea loistavista hyökkäystaidoista, ei tietenkään syyttä. Sellainen tietty luotettavuus molemmissa päissä kaukaloa näkyi minusta.
   
 11. wild wild west Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Nooh, silloin kun iso Pahi sai kenkää Lukosta, niin silloinkin jo parikin porilaisnimimerkkiä piti varmana että Saarela pitää huolen siitä ettei poika pelaa peliäkään Lukon paidassa. Kuuluisat poltetut sillat jne.
   
 12. 1963 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Millä perusteilla pidät Barkovia Saarelaa lahjakkaampana?

  Barkov pelasi kaksi vuotta sitten B:ssä pisteillä 13 10+8=18 (1.38) ja A:ssa pisteillä 25 5+12=17 (0.68)

  Saarelan vastaavat lukemat tältä kaudelta B:ssä 15 16+19=35 (3.0) ja A:ssa 7 3+3=6 (0.85)

  Pisteiden valossa Saarela on edellä Barkovia, Granlundia, Armiaa...

  Miksi Saarela pitäisi pistää Mestikseen, kun kaikki muut huipputähdet ovat aloittaneet liigassa?
   
 13. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Tuossa on pieni virhe, toki Saarelan lukemat ovat kovia ilman virhettakin.

  Ja olen samaa mielta, Saarela on lupauksena noita mainittuja kovempi, toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena. Ei hanesta tietysti montaa vuotta lukossa saada nauttia ennen kuin NHL vie jos jannu vaan jaksaa tehda kovasti toita ja kehittyy mutta ehdottomasti nakisin hanet liigassa ensi kaudella.
   
 14. Urmas Kulkunen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tämähän kuulostaa hyvältä. Tepsi voisi kaapata Saarelan, niin saadaan lievitystä Lehkosen menetykseen. Laitilasta on kaiken lisäksi lyhyt matka Turkuun.
   
 15. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Mina en ole nahnyt Aleksi Saarelan pelia enka hanesta juuri mitaan tiennytkaan, ennen kuin nailla ketjuille alkoi kirjoituksia ilmestymaan. Kaikesta paattaen hyvin lahjakas nuori mies, mutta olisiko nyt maltti valttia? Jos Aleksi on vasta viisitoista, niin minusta esim. Mestis on hanen kannaltaan vanhojen aijien sarja, jossa pelaavat nabbit ja rantaset ja muut, joiden osaamisen taso ei loppujen lopuksi riittanyt SM-liigaan.

  Jos katsoitte UrhoTV:sta Lukko-Assat matsia, niin siina oli ohi mennen puhetta lahjakkaista junnuista. Pekka Virta kommentoi, etta suuri virhe tehdaan, jos nostetaan kavereita liian aikaisin ylemmaksi, jotta ne eivat paasisi leijumaan. Ja sitten itseluottamus menee, kun onnistumisia ei tulekaan samalla tavalla kuin ennen.

  Jaita hattuuun ja lunta housuun, sanoisin.
   
 16. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Syntymäaika näyttää olevan 7.1.1997, eli 16-vuotissynttärit ovat ihan kohta ja peruskoulun viimeinen kevät on Aleksilla kaiketi alkamassa. Varmasti jonkinlainen suunnitelma Saarelan perheessä on jo siitä, miten pojan jääkiekkoura ja mahdolliset muut jatko-opinnot järjestetään ensi keväästä eteenpäin.

  Uskon ja toivon hartaasti, että hän saa nyt lähivuodet edetä Lukon organsaatiossa, olkoon sitten ns. akatemiapelaaja tai miten vaan. Tietysti eihän sitä ikinä tiedä, miten ja mihin suuntaan homma lähtee rullaamaan, mutta olisi todella sääli jos Raumalla hukattaisiin tämän tason lahjakkuus.

  Miesten liigassa Aleksin debyytti voisi olla jo vaikka ensi kaudella, mutta todennäköisemmin kausi menee pääosin A-nuorissa.

  Ja lisätään nyt vielä melko tuore maajoukkueuutinen, elikkä Aleksi on äskettäin valittu Rauli Uraman luotsaamaan U17-maajoukkueeseen. Kanadassa on nyt vuoden vaihteen tienoilla joku kovatasoinen junnuturnaus, jossa siis Ralen joukkuekin on mukana. Alle 17-vuotiaat ovat tällä kaudella pääosin 1996 ikäluokkaa. Lukosta ehdolla joukkueeseen on myös hyökkääjä Rasmus Smedberg.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2012 klo 23.10
 17. senilix Jäsen

  Lainaus:
  Nuo suunnitelmat kannattaa Lukon ottaa huomioon, ettei käy niin kuin kävi Kärpille Granlundin kanssa.

  Henkilökohtainen mielipiteeni on, että mestiksestä olisi Saarelalle pelkästään haittaa. Aikuisten vähän liigaa puukätisempien sähellyskiekko tuskin kehittäisi.
   
 18. radwar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
  Lainaus:
  Todella mielenkiintoinen pelaaja ja kuten edellä joku kirjoitti niin tehnyt kovempia tehoja samanikäisenä kuin Granlund ja Barkov...täytyy yrittää löytää aikatauluista tilaa jotta pääsee katsomaan livenä ensimmäistä kertaa kun Lukon juniorit seuraavan kerran pääkaupunkiseudulle tulevat. Mestiksestä samaa mieltä. Jos pelaaja kerran on edellä mainitun lahjakas niin saman tasoiset nuoret ovat kaikki lyöneet viime vuosiana suoraan läpi liigaan.Vatanen,Granlund,Armia,Teräväinen,Lehkonen,Ristolainen,Ikonen,Barkov....ei siis mitään syytä koukata Mestiksen kautta vaan rohkeasti sisään vaan kun aika on kypsä. Pakko puuttua vielä näihin Virran kommentteihin. Virta piti viime kaudella Ristolaista pitkään viltissäkin ja peluutti Lehkosta pienellä peliajalla nelosketjussa täysin väärässä roolissa. Jos Virta on itselleen perustellut syyn olevan leijumisen ehkäisy niin kovin on väärin arvioinut. Molemmat nuoret herrat ovat olleet joukkueidensa selkeästi parhaita pelaajia tällä kaudella ja Ristolainen oli sitä jo ennen Pekan penkityksiäkin. Tyypillinen vanhankoulukunnan ajattelutapa paljastui Virran viime kauden hölmöilyjen perusteeksi.
   
 19. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kuka muuten sen on päättänyt että jos Liigassa pääsee pari peliä kokeilemaan, sen täytyy tapahtua pienellä peliajalla ja nelosketjussa? Jos ensi kauden joukkueessa Tukonen loukkaantuu ja toinen kärkiketjujen pelaaja myös, niin miksei poikaa suoraan kärkiketjuihin?
   
 20. RaLu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei välttämättä kannata pitää automaationa, että poika on täällä ensi kaudella.
   
 21. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Ilman muuta näin, kärkiketjujen loukkaantumista paikkaamaan isoon rooliin. Todella lupaavan oloinen kaveri, täytyykin pistää nimi muistiin, että voi tulevaisuudessa lauleskella tietäneensä tästä kaverista jo vuosia sitten.
   
 22. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Niin, eiköhän QMJHL, OHL, WHL ja ainakin Kekäläinen ole hereillä tämän kaverin kanssa, jos Lukolta menee ohi.
   
 23. RaLu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Isossa maailmassa seurojen edustajat ovat jo hyvin kärryillä C-ikäisten ja hiukan nuorempienkin tilanteesta. Raumalla Vanhatalo ei paljoa aikaa uhraa näihin...
   
 24. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Kyllä on erityislahjakkuus tämä Saarela. Olisiko tulevaisuuden Teemu Selänne, eikös Selännekkin pelannut aika monta vuotta vanhempien kanssa juniorivuosina?
  Videon perusteella pelinkäsitys on huikea ja ennenkaikkea tuo veto. Harvalla 15v jannulla on tuollaista laukausta, mikä Saarelalla on.

  Suomen tulevaisuus on kyllä hyvissä kantimissa, jos nämä kaikki joita tuolla alle varausikäiset lupaukset-ketjussa on nostettu esiin, jatkavat kehitystään samalla tavalla jatkossakin.
   
 25. Taitava on kaveri ja vaikuttaa pitävän hauskaa kaukalossa. Nosto A-junnuihin on varmaan siinäkin mielessä hyvä, ettei dominoi siinä sarjassa kuten B-junnuissa, joissa ainakin osassa peleistä oli merkitty mies ja sai kokea aika paljon taklauksia. Pasi on kyllä varmasti hyvä neuvoja monessakin mielessä. Mutta jos/kun Aleksi luet tätä palstaa, niin muista se että niitä entisiä huippulupauksia on paljon. Eli ei ole varaa leijumiseen tai löysäilyyn. Kun yrittää kunnolla, niin ei tarvitse vanhempana jossitella, kävi sitten kiekkouralla miten tahansai.

  Jos Aleksi pelaa Lukossa ensi kaudella, niin voi hyvinkin päästä kokeilemaan pari peliä liigaakin. Nyt toki oleennaista on se, että kehitys jatkuu entiseen tapaan.