Alatalolle kenkää? Mitäs sen jälkeen?

  • 161 554
  • 516

Reno^^

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen viime aikoina aina avannut jatkoajan etusivun salaa toivoen uutista Alatalon potkuista. Vastauksena otsikon ensimmäiseen kysymykseen: kyllä. Toiseen kysymykseen: aivan sama, kunhan ilman Alataloa.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei se nyt vain ole ihan sama, kuka sinne ruoriin tulee. Vittuako sitä kuormittaa muutenkin resursseiltaan vajavaista organisaatiota jollain uusilla tossunkuluttajilla. Järkeä päätöksiin, sanon minä. Tulevaisuus mieleen, sanon minä.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vähän vaikealtahan tämä nyt näyttää. Joukkue on tehnyt 0 pelitilannemaalia kolmessa edellisessä pelissä, yhden rankkarimaalin. Katsotaan kuitenkin kokonaisuutta: Runkosarja alkaa olla puolivälissä ja joukkueen takana sarjataulukossa ovat vain KalPa ja Ässät. Ei näin. Joukkue muuttui paljon viime kaudesta, mutta tässä on ollut 27 peliä + aika ennen kauden alkua aikaa laittaa asioita järjestykseen. Järjestyksessä ne ovat olleet kuitenkin vain ajoittain. Edellä on porukoita, joiden pelaajamateriaalin uskallan väittää olevan heikompi kuin Kerholla.

En usko, että seurajohto lähtee tekemään mitään ainakaan ennen joulutaukoa. Jotain täytyy kuitenkin tapahtua, mutta toivottavasti se tapahtuminen (= pelin sujuminen) alkaa ilman muutoksia valmennusportaassa. Tällä menolla menetetään menetetään myös joukkueen houkuttelevuus uusille nuorille ja lupaaville pelaajille, mikä voi näkyä kauas.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En usko, että seurajohto lähtee tekemään mitään ainakaan ennen joulutaukoa. Jotain täytyy kuitenkin tapahtua, mutta toivottavasti se tapahtuminen (= pelin sujuminen) alkaa ilman muutoksia valmennusportaassa. Tällä menolla menetetään menetetään myös joukkueen houkuttelevuus uusille nuorille ja lupaaville pelaajille, mikä voi näkyä kauas.

Nythän on niin, että se joukkueen houkuttelevuus nuorien ja lupaavien pelaajien suheen menetetään, ellei Alataloa potkita hemmetin kuuseen mahdollisimman äkkiä. Vuosien varrella on tullut Kerhon ruorissa nähtyä kaikenlaista sukankuluttajaa ja jopa Ape Suhonen oli tätä miestä parempi. Koomailun on nyt loputtava. Alatalo ulos Hämeenlinnasta (Turenki ei riitä).
 

Knight21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay Lightning, sympatiat Pelicans
No joo....

Voin sanoa, että tällä hetkellä HPK:ssa on melkoinen luovuttamisen meininki, josta ei toivuta ilman valmentajan vaihdosta.

Vai.... luotettavasta lähteestä olen kuullut, että kun kerho on tappiolla, niin herra Alatalo patsastelee erätauolla kopin ulkopuolella, ja eikä kopissakaan kukaan edes YRITÄ kehittää jotain taktiikkaa seuraavaa erää silmälläpitäen
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Joopa joo. Taas vaihteeksi maalin tappio. Kyllä tälläset tappiot nimen omaan jatkuvina kertoo aika tavalla jonkinlaisesta henkisestä vajeesta, joka on aika paljon valmentajasta kiinni! Sitten kun lisätään pelilliset puutteet niin soppa onkin valmis ja hyvältä maistuu. Joukkue on ihan kipsissä! Jotain tarttis varmaan tehdä ja se on juuri Alatalon potkiminen pois Rinkulalta! Sillä joukkuetta on jo vahvistettu. Tällä menolla painaa kohta Kalpakin ohi. Tai no Ässät ainakin! Herätys Harri & co.! Tätä kautta alkaa olla jo aika vaikeata pelastaa, mutta jos ei Mattia saada pihalle niin menee seuraavakin.

Niin ja mitä sen jälkeen? Jos ei ketään hyvää uutta vaihtoehtoa löydy niin eikun Timolle näytön paikka. Ei tää ainakaan huonommaksi voi muuttua.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaa, että mitä Alatalon jälkeen? Saako sanoa kerrankin ihan suoraan? Sai tai ei, niin tässä tulee kuitenkin. Saa siteerata vapaasti, jos mieli tekee.

AIVAN VITUN SAMA.

HPK ei ole ikinä ollut Sm-liigassa sijaluvulla 12. sarjan puolivälissä. Tämä on kaikkien aikojen paskin saavutus HPK:lle. Revi Matti siitä. Mikä tahansa muutos joukkueeseen tehdään, on se joka tapauksessa muutos parempaan. Tämän huonompaa tulosta nykyisellä materiaalilla on lähes mahdotonta saavuttaa. Nykyinen valmennus on näyttänyt jo kuinka vituilleen homman voi parhaimmillaan saada, kun oikein pistää kaiken peliin.

Syitä tähän historialliseen saavutukseen (12. sija)on tietysti monia, mutta uskallan väittää että suurin syy on aivan päin helvettiä mennyt jääharjoittelu. Tätä teoriaa tukee myös jatkuvalla, laskevalla trendillä tapahtuva pelaaminen. Varsin kelvollisesti menneen kesäharjoittelun jälkeen HPK on koko ajan huonontunut, mitä pidemmälle harjoittelu on tehty jäällä. Tällä erää HPK on Ässien ohella liigan huonoiten liikkuva joukkue. Ja itseasiassa kaikkien aikojen huonoiten luisteleva HPK koko sen liigahistoriassa.

Ei muuta kun pöytä puhtaaksi ja katse ensi kauteen.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitäs sen jälkeen? Eli oma mielipiteeni. Jostain nouseva valmentajakyky. Vähän niinkuin aikanaan JJ...

No vittu vedetään rekat tauluun. Olen käytettävissä...

Sekuntiakaan en ole tänä yönä nukkunut, mutta en ole vieläkään selvittänyt täysin tätä mysteeriä. Ainoa asia jonka tiedän, on se, että Matti ei kuulu joulukuun suunnitelmiin.

In Flames ja Sentenced potkii taustalla ja mm. Clayman kuulostaa oikein hyvältä livenä... Taneli Jarva ja Buried Alive. Se siitä OT:sta.

Kukkuu, mikäs apinalauma täällä on?! Me ollaan muuten hävitty tää kausi. Piste.

Seuraavan koutsin on saatava jollain keinolla koko porukka pelaamaan sille ritarin kuvatukselle. Sen verran on löydyttävä tunnetta seuraa kohtaan. Jere tais joskus sanoa, että pelaajilta ei enää paljon löydy seurauskollisuutta. Oikeassahan tuo oli. Sailio ja Chiodo ainoat, jotka pelaavat ritarin puolesta. Ei paha.

Ei tämä tilanne kuitenkaan niin paha ole, etteikö yhtä tuplapukkia saisi kulautettua alas. Hyvää vauhtia...................................................
 

Saloxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, KGB ja RK-62
Tämä nyt kuvastaa Alataloa aika hyvin.

http://www.youtube.com/watch?v=nuU-maGdvSc&feature=related

Ja sitten itse asiaan. Jos nyt miettii maalaisjärjellä, pitäisi Alatalon korvaajan olla "huippunimi" eli valmentaja, joka tiedetään kovaksi. Ja nimen omaan tsemppariksi, joka potkii irti sen potentiaalin ja tehot pelaajista. Eli siis tyyliä Summanen. Käsittääkseni hän on ehkä kanadalaismaisin suomalaisvalmentaja. Voin toki olla väärässäkin.

Mutta herätystähän - ja valmentajan yritystä - tuo tiimi kaipaa. Voi olla, että pelkkä Matin ulostus auttaisi, mutta tuskin. Summaselle vaikka kolmen vuoden soppari. Ei ehkä sovi herkkänahkaisille pelaajille, mutta suurimmalle osalle sopisi. Saisi varmasti joukkueen taistelemaan.

Eikä todellakaan sitten mitään Tammista tai Jortsukkaa. Voisiko Alatalon siirtää valmentamaan vaikka F tai G-junioreita. Voisi olla parhammillaan siellä.

PS. Onko videon alussa penkillä vasemmaisin M Erholtz?
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
mm. Clayman kuulostaa oikein hyvältä livenä...
Amen...

Mutta asiaan. Itsellä on vähän sellainen fiilis että Alatalo ei lähde ennen kuin Lintumäki pystyy myöntämään virheensä Mattiin liittyen. Jos se Veikkaajan juttu pitää paikkansa, niin juuri Lintumäkeä voidaan syyttää tässä tilanteessa.

Ässät on tehnyt asialle jotain. Valmentaja vaihtui. TPS on mennyt eteenpäin ja peli kulkee. HPKn johto ei tee mitään, eikä pelissä ole havaittavissa mitään muutoksia, paitsi tietty väärään suuntaan.

Se täytyy kyllä sanoa Matista, että JYP ei koskaan näyttänyt näin huonolta kun mies Jyväskylässä valmensi. Tai ei ainakaan näin huonolta näin kauan. Huonoja pelejä mahtui mukaan, mutta joukkue taisteli eli kyllä nyt on pelaajissakin jotain vikaa. Ehkä juuri se, ettei Alatalon opit sovi tuohon jengiin.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Amen...

Mutta asiaan. Itsellä on vähän sellainen fiilis että Alatalo ei lähde ennen kuin Lintumäki pystyy myöntämään virheensä Mattiin liittyen. Jos se Veikkaajan juttu pitää paikkansa, niin juuri Lintumäkeä voidaan syyttää tässä tilanteessa.
Näinhän siinä varmaan tulee käymään. Itse jo aikaisemmin kirjoitin samaa. Alatalo nimenomaan oli Lintumäen valinta. Muut johtokunnassa ajoivat Lehkosta päävalmentajan pallille.
Nyt vaan katsotaan löytyykö sitä "munaa" Lintumäeltä myöntämään virheensä.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Itse uskon ja toivon, että nyt ollaan jo neuvottelemassa uuden valmentajan kanssa, ja Alatalo saa kenkää kunhan uusi nimi on selvillä. Muuten en tätä viivyttelyä voi käsittää.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Missä muuten viipyy Flonaldo? Olen tässä jo pari päivää odotellut, että meille tultaisiin kertomaan, että suurin mahdollinen virhe mitä tässä vaiheessa voidaan tehdä olisi potkaista Alatalo pihalle. Odotin myös näkeväni sivulauseessa muistutuksen siitä, että joukkue on ihan oikeasti pleijaritavaraa ja se on ihan oikealla tavalla koottu sekä ennen muuta hintansa arvoinen.

Pyydän tässä heti perään anteeksi ehkä tarpeettomankin sarkastista ilmaisutapaa, mutta jotenkin ihmettelen, mihin ne tyypit, jotka vielä kuukausi sitten nimesivät kritiikkiä esittävät epälojaaleiksi pelleiksi, jotka eivät ymmärrä jääkiekosta yhtään mitään, ovat nyt kadonneet.
 

Reno^^

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt kun höyryn paine on korvien välissä tasaantunut, olen mietiskellyt asiaa tarkemmin. Miettikääpä millaisia pelillisiä seurauksia Alatalon lähdöllä olisi: jätkät eivät kentällä tietäisi yhtään mitä pelikirjan sivua pelataan, pakit ja hyökkääjät alkaisivat pelata aivan eri peliä ja vaarana olisi että hävittäisiin suurin osa otteluista!

Päävalmentajuus Lehkoselle ja rajaton luotto, ei ole enää hänen vika jos loppukausikin menee aivan reisille. Saisipa vähän pohjaa ensi kauden toivottua päävalkkupestiä varten.
 

Knight Hawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Missä muuten viipyy Flonaldo? Olen tässä jo pari päivää odotellut, että meille tultaisiin kertomaan, että suurin mahdollinen virhe mitä tässä vaiheessa voidaan tehdä olisi potkaista Alatalo pihalle. Odotin myös näkeväni sivulauseessa muistutuksen siitä, että joukkue on ihan oikeasti pleijaritavaraa ja se on ihan oikealla tavalla koottu sekä ennen muuta hintansa arvoinen.

Kyllä se puolustuspuheenvuoro taatusti tulee vielä; flon paras terä on jo mennyt Alatalon mukana vesien perässä. Yksinkertaisesti - Alatalosta ei ole tämän tason valmentajaksi, tilalle löytyy vaikka omasta takaa useampi vaihtoehto.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onneks iltalehdessäkin jo huomataan että Alatalolla rupeaa olemaan kuumat oltavat:

"Turussa TPS synkensi entisestään HPK:n ahdinkoa viemällä sarjapisteet 2-1-voitolla. Tappio oli HPK:lle viides peräkkäinen, joten päävalmentaja Matti Alatalon työpaikka on vaakalaudalla."

Mutta juu jos asiat mitä henk koht olen kuullut pitävät paikkaansa niin kyllä Alatalon nutipää on valinnut ihan väärän ammatin.
Matti voi olla hyvä jossain c-junnuissa ja sinne saa matka käydä tai vaihtakoot alaa....

Otetaan raato tilalle. Ei tätä kautta pelasta enään mikään muu kuin sellainen valmentaja joka aiheuttaa jossain määrin hämmennystä esim raato, jortsu....
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alatalo ei kyllä ole mikään liigatason valmentaja. Heti kun sai vähän laadukkaamman joukkueen tulokset vaan huononi. Lehkonen nopeasti ykköspallille jos HPK ajattelee parantaa. Samalla myös ensi vuotta ajatellen saa kokemusta. Alatalo vetämään jotain E-junnujen harkkoja. Pelaajien kehittäjänä saattaa olla ihan ok mutta ei voittavana valmentajana. Itselleni kyllä toisaalta sopii että HPK painiskelee Altalon kanssa kun samalla TPS painaa karkuun ja Ässätkin hitaasti lähestyy.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Älä pelottele. Tai leiki vakavalla asialla. Jos Piri tulee Kerhoon, minen ala. Tai mikäli tarkoitit toisin päin, niin sopisi hyvin. Eikös Alatalo ole menneisyyttäkin Sveitsissä? Matti Sveitsiin, niin ei vie enää meitin pottuja..
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
HPK:n omien kotisivujen rupusella foorumilla lainataan "jollain toisella foorumilla" kirjoitettua tekstiä, jonka mukaan HPK:n hallitus olisi kokoontunut ja päättänyt Alatalon potkuista, Lehkosen noustessa ykköseksi. Ilmoitetaan kuulemma loppuviikosta. Tähänkin voi vaan todeta, että uskoo ken tahtoo, mutta kyllähän tuolla Hirschinkin tulosta tiedettiin, mutta tämä skenaario kuulostaa vaan niin erikoiselta, että en usko ennen kuin omin silmin näen.

Mikäli Lehkosesta tosiaan tulisi ykkönen niin kukakohan sitten valittaisiin kakkoseksi? Arvosta veikkaisin itse.
 

Reno^^

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jahas, Pukki ei ole vielä lähtenyt liikkeelle mutta tontut selvästi jo kurkkivat. Ensimmäistä kertaa toivoin että jotain vietäisiin pois.
 

emiilioo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Flyers, Barca, Azzurri
Lehkosen nostaminen ykköseksi olisi melko looginen ratkaisu sikäli, että siten säästettäisiin palkkakuluissa. Kallispalkkainen keikkatyöläinen kauden loppuun kestävällä sopimuksella ei mielestäni olisi kovinkaan järkevää sillä tämä kausi ollaan jo menetetty. Pääasia olisi päästä Alatalosta eroon ja mahdollisimman pian.

Vaihtoehdot ovat siis:

a) Alatalo ulos ja Lehkonen ykkösenä kauden loppuun

b) Alatalo ulos ja uusi loppukauden sekä ensikauden päävalmentaja ruoriin

Vaihtoehtoa b) pidän epätodennäköisenä, sillä hyviä ehdokkaita ei ole tarjolla. Mitään raatoa tai tamia ei nykyjohdon toimesta tulla hankkimaan missään nimessä ja hyvä niin.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Jokohan Petteri voisi ponnahtaa kakkoseksi liigaan? Olisi sitten sekin kortti katsottu... Petterillä on ainakin respectiä Lehkosten suuntaan, mutta muusta en sitten olekaan ollenkaan varma...

Ja please, ei Piriä ykköseksi, vaikka joskus mies aivan ok olikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös