Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Alasarjojen vierastyöläiset

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana uljas, 05.02.2004 klo 20.04.

 1. koski12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kurikan Ryhti
  Kyllähän Andy Zorin tänäkin vuonna pelaa Suomessa eli II divaria Kurikan Ryhdissä. Viron maajoukkueeseenkin on toki tyrkyllä, marraskuun alussahan paikkoja täytetään.
   
 2. Svendis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Salamat,Pitäjänmäen Tarmo
  Lainaus:
  Ramunas Strazdas on on noin 10v ajan tahkonnut Pääkaupunkiseudun junnusarjoja. Pelannut mm. HJK:ssa, A-junnuissa Karhu-Kissoissa (A-1div.) sekä KJT:ssä (A-SM/1div.). Aiemmin aika saamaton, kovaa on poika treenannut että mahtuu "edes" ahmoihin.
   
 3. Johnny K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  S-Kiekko,HIFK, Detroit Red Wings, SJK
  SHT:n riveissä pelaa tällä hetkellä parikin ulkomaista pelaajaa. Kun joukkueeseen liittyi jo täällä ennenkin mainittu Andrei Logussov. Logussov on Viron passin omaava pelaaja.

  Mielenkiintoisempi tapaus on sensijaan saksalainen Markus Messelhaueser. Markus saapui opiskelemaan Seinäjoelle ja halusi samalla pelata myös kiekkoa.
  Ei ole ollut mikään erikoinen vahvistus joukkueelle. Tekee työnsä kentällä kyllä tunnollisesti, mutta taitotaso ei kyllä riitä aivan suomisarjatasolle.
   
 4. Mr Lätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Et-Po-72
  Etpossa jatkaa edelleen Nikolai Sikorski. Nykyään löytyy myös toisen naapurimaan peluri (Karl) Simon Kummu, ruotsalainen, ihan hyvää peliä esittävä nuorukainen.

  Aikaisemmin Etpossa pelanneet ulkomaalaiset ovat jo ketjussa mainittukin Konstantin Astrakhantsev, joka pisti hokkarit naulaan kahdesti, ennen viime kautta, mutta palasi, lopullinen päätös viime kauden jälkeen.

  Viktor Logonov poistui kaksi kautta sitten, ei pelillistä vahvitusta enää Suomi-sarja joukkueelle.

  Ja sitten viime kaudelta surullisen kuuluisaksi jäänyt Eduard Rephus, pelasi yhden pelin ja sai lähteä.

  Evgeny Choulkov pelasi yhden kauden Etpossa, kolme vuotta sitten. Maaleja syntyi komea määrä kaudessa, mutta enemmän yksilö pelaaja kuin joukkuepelaaja.

  90 - luvun alussa maalissa esiintyi Patrik Salmi, joka pelasi maalivahdin paikkaa, enemmän luukkuvahtina...
   
 5. KingKeimo Jäsen

  Jos halutaan vielä hiukan värittää näitä juttuja,niin voin kertoa että YJK:ssakin vaikuttanut Kubinsky käytti kolmattakymmentä kierrosta teippiä polvisuojusta kohti.Mahtoi siinä veri kiertää jaloissa...
   
 6. Zor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki, Kärpät ja SuPS
  Suomussalmen Palloseuran ulkomaalaiset

  Näin nopeasti muisteltuna tulee muutamia mieleen.

  - Viktor Loginov (Venäjä) '94-95, '99-02 --> Joukkueen pelaajavalmentaja, pelimies viimeisen päälle parhaina aikoinaan. Taitoa, peliälyä ja kuninkaallinen rannelaukaus. Ura ehtoo puolella, kun lähti Suomussalmelta...

  - Anatoli Semenov (Venäjä) '94-95 --> Tuskin koskaan olen niin kovaa lämäriä nähnyt, kuin Semellä oli. Kankea liikkeeltään, mutta ihan hyvä puolustaja kuitenkin. Siirtyi SuPSista Kärppiin pelaamaan II-divarin pleijareita.

  - Sergey Lubnin (Venäjä) '95-96 --> Joukkueen pelaajavalmentaja, kohtalaisen hyvä puolustaja. Jäänyt kuitenkin mieleen aivan vääristä syistä. Sai usean ottelun pelikiellon lyötyään erästä IPK:n pelaajaa poikittaisella mailalla niskaan pelaajan jo maatessa jäässä. Veri lensi ihan kunnolla. Yksi törkeimmistä tempuista, mitä olen koskaan kaukalossa nähnyt. Sai kiekon silmäänsä vielä saman kauden lopussa. Oli muuten Ukrainan nuorten päävalmentaja viimevuoden MM-kisoissa.

  - Sitten kaudella '01-02 oli joku venäläinen puolustaja, mutta nimeä en enää edes muista, ku oli niin käsittämättömän hidas ja huono puolustaja.
   
 7. Analysaattori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS,Kärpät
  Re: Suomussalmen Palloseuran ulkomaalaiset

  - Sitten kaudella '01-02 oli joku venäläinen puolustaja, mutta nimeä en enää edes muista, ku oli niin käsittämättömän hidas ja huono puolustaja. [/B][/QUOTE]


  Sergei Grucinin
   
 8. SM1968 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KOOVEE
  KOO-VEE:n vierastyöläisiä

  Kaudella 2001-02 KOO-VEE:n Suomi-sarjajoukkueessa pelasi kaksi latvialaista puolustajaa: Alexander Skarstans ja Oskars Sprincis. He olivat tulleet kyseiseksi kaudeksi Ilveksen A-nuoriin, mutta loppukaudesta heidät siirrettiin KOO-VEE:hen pelaamaan miesten pelejä.

  Tässä latvialaisten tilastot KOO-VEE:ssa pelatuissa peleissä:

  Skarstans Alexander 11 0 + 4 = 4 6
  Sprincis Oskars 17 1 + 1 = 2 16


  Lisäksi, kaudella 1985-86 KOO-VEE:n 2. divisioonajoukkueessa muutamia otteluita pelasi kanadalainen puolustaja Jay Zeidel.
   
 9. winger11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TML, LA Kings, Jyp
  Ivo JAn

  Kävi muuten mies JYP:ssäkin kymmenkunta peliä testissä, ei ihan vakkuuttanut, ehkä perusrunkomieheksi olisi kelvannut mutta ulkomalaiselta vaaditaan tähtiluokanjuttuja.
   
 10. jkew Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jan Jaskosta tuli mieleeni...
  Joskus aikojen alussa, en enää muista ketä vastaan peli oli mutta Junkkarit oli saanut kyytiä jotain 12-4. Jaskoa haastateltiin radioon ja toimittaja kysyi mietteitä hävityn pelin jälkeen. Jaskon vastaus: "Hyvi meni peli minä teki 1+3 pistettä."
  Tuppasi hymyilyttämään.
   
 11. Käräppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät ja Calgary Flames
  Jos nyt oikein muistan niin Lapin Alueen III-divaria pelasi joskus 90-luvun lopussa Äsplövenin joukkue joka muistaakseni on ruotsista. Siinä saattaa pari svennssonia pelata.
   
 12. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ja vaihteeksi on Heinolassakin nähty ulkolaisväriä, jenkki Ben Buzdonin myötä. Pienikokoinen Buzdon on Michiganista kotoisin ja ikää kolmisenkymmentä vuotta. Mikään sateentekijä mies ei suinkaan ole, vaan pelaa HeKissä lähinnä sen vuoksi että sattuu opiskelemaan Vierumäen Urheiluopistolla.
  Tänään näin Buzdonin henkilökohtaisesti ensi kertaa tositoimissa. Silmään pisti Buzdonin raivoisa yrittäminen. Mies hakeutui periamerikkalaiseen tyyliin heti maalinkulmalle. Maalin edestä Buzdon tänään kertaalleen onnistuikin. Olisin suonut Buzdonille pelissä hieman enemmänkin peliaikaa. Yrittämisellä Buzdon korvaa sen minkä taidossa menettää
   
 13. ProPera Jäsen

  Törmättyäni tähän ketjuun päätin vähän tutkailla muinaisia arkistojani ajalta jolloin puuhastelin HeKin tilastojen ja pelaajaluetteloiden parissa.

  Tälläisiä ulkomaalaisnimiä löytyy kausilta 91-92 sekä 92-93 silloisien I-divarin ja II-divarin pöytäkirjoista & kokoonpanoluetteloista:

  HeKi: Roman Sykora

  Ikurin Vire: Igor Ossipenkov

  Titaanit: Sergei Lapshin

  Hermes: Mojmir Bozik ja Frantizek Cerny

  Centers-IFK Pietarsaari: Alexei Frolikov ja Vjatcheslav Lavrov

  SaPKo: Aleksander Fatkullin ja Viktor Tjumenev

  Turku HT: Jim Bedard
   
 14. Maverick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalance, Hokki
  IPK:ssa pelasi joskus II-divarin hulluina vuosina muistaakseni Jiri Holy. Tämän poika Martin, pelasi muutama vuosi sitten mestistä Kajaanin Hokissa
   
 15. Rabid Wolverine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kiekko-Ahma

  Valkeakoskella pelaa tällä kaudella virolaisvahvistus Marko Kumm sekä ruotsalaisislantilainen Mats Fagerström. Kummilla kuulemma kytköksiä maajoukkueeseen saakka..
   
 16. odari75 Jäsen

  IPK:n tsekki

  IPK:ssa pelannut Tsekki ei ollut etunimeltään Jiri, vaan Karel ja muistaakseni oli pelannut myös Tsekkoslovakian maajoukkueessakin. Samoihin aikoihin IPK:ssa pelasi myös toinen pelimanni Tsekkoslovakkiasta, mutta hänen nimeään en muista. Tämä pelaaja saapui Iisalmeen K-Espoon divari-joukkueesta. Saattoi se olla pojille melkoinen kulttuurishokki, kun joutuivat joillain paikkakunnilla pelaamaan ulkojäällä!!!
   
 17. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Lainaus:
  Jääkiekkoliiton sivuilta löytyvien kokoonpanotietojen mukaan kyseessä olisi ihan suomalainen, Toijalassa syntynyt Matti Fagerström.
   
 18. Dallas#9 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Kiekko-Ahma
  Ruotsalaisislantilaisnorjalainen Matterström Fagerström on kyllä ihan pelimies. Olen nimittäine henkilökohtaiseti päässyt seuraamaan hänen kuuluisia taitojaan..
  Kaverihan on todella syntynyt TOIJALASSA.
  Mutta muutti heti ruotsinlaivalle isänsä mukana, seilaten näin meriä.
  Tuloksena tuosta älytön takatukka ja kunnon pannuviikset josta tuomaritkin aika-ajoin huomauttelee !
   
 19. Maverick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalance, Hokki
  Lainaus:
  Niinhän se olikin. Muistan kyllä nähneeni kaverin pelaavan IPK:n pelipaidassa kotipaikkakuntani erittäin kylmässä kaukalossa silloin joskus...
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  On kyllä melkoisia nimimiehiä ProPeran listassa. Parhaiten heistä muistan itse SaPKon venäläiset. Tjumenev oli ollut vielä pari vuotta aiemmin Neuvostoliiton kärkimiehiä ja TPS:n sankareita, mutta sitten taisi mennä riidaksi Turussa? Tuli joka tapauksessa pelaamaan kevätpuoliskon KooKooseen ja sitten meni Savonlinnaan. Fatkullin oli puolestaan halutessaan divarinkin parhaita pakkeja, mutta aika räiskyvä pelaaja...

  Jim Bedard on puolestaan yksi kaikkien aikojen divarivahdista. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin hän toimii muuten nykyään Detroit Red Wingsin maalivahtivalmentajana! Ihme, ettei sinne ole yhtään suomalaismolaria siltikään eksynyt.

  Tässäkin ketjussa mainittu legendaarinen junkkari Jan Jasko kuuluu muuten Slovakian valmennustiimiin Torinon olympialaisissa. Voisi kuvitella, ettei joudu tällä kertaa hyppäämään jäälle pelaajapulasta johtuen, kuten joutui Kalajoella tekemään.
   
 21. Luistin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk, LL-89, KalPa-Team, IPK-Team
  Toinen Iisalmessa pelannut tsekki oli muistaakseni Jordan Karagavrilidis? Melkoisia karvaturpia oli nämä tsekit..
   
 22. odari75 Jäsen

  IPK:n toinen tsekki

  Aivan oikein muistat tuon toisen tsekin....Jorkkahan se oli. Itse en koskaan ole nähnyt heidän pelaavan, koska en vielä silloin asunut Iisalmessa, mutta kuuleman mukaan aivan ylivoimaisia pelaajia silloisessa kakkosessa ja taisivat joutua pelaamaan myös kolmostakin...Kertokaa lisää te ketkä olette nähneet heidän pelaavan.
   
 23. Hurriganes Jäsen

  Löysinpäs tällaisenkin muisteloketjun!

  Kajaanissakin pelas 90-luvun taitteessa muuan Vladimir Kolek ja toinen tsekki Svatobluk Hermann. Tulivat tukee Hokkia kesken kauden, kun meinattiin tippua jo ekakaudella silloisesta 2-divarista pois.

  Ukot olivat tsekin pääsarjasta ja aivan ylivoimasia. Het eka peli Pietarsaaren Centers:ä vastaan oli Hokilta aivan läpihuutojuttu..9-3 Hokille! Sinä vuonna muuten Centers oli aivan ylivoimainen ja nousi silloiseen divariin.

  Jälkeen päin Kolek on sit huvittuneena muistellut, kun hän tuli Hokkiin täytenä ammattilaisena ja Kajaanissa pelimiehet oli suurin piirtein sillä tasolla, että just ja just luistimilla pysyivät.

  Olipahan silloiselta johdolta hiukka kauas kantoinen hankinta...näin jälkeen päin ajatellen. Ukko meinaan avioitui kajaanilais naisen kans ja jatkonhan me jo tiedämme. Nyk. Hokki pelaa mestistä aivan kärkikahinoissa ja tulevaisuudessa odotukset ovat vieläkin korkeamalla.
   
 24. Broad Street Bullie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers,ManU,jääkiekko,Brittifutis
  joskus reilu 10 vuotta sitten pelasi entisessä kotikaupungissa varkaudessa pari venäläistä nimiltään Sergei Boikov ja Sergei Filippov. Kumpainenkin Viron maajoukkueen pelimiehiä. Saivat lähdöt muistaakseni varkaudesta sen takia etteivät vahvistaneet joukkuetta. Boikov taisi johta silloin 2-divarin pistepörssiä. Pelasivat myös peli KalPan mukana varkaudessa Kiruna Ht:tä vastaan. Varkauden jälkeen taisivat mennä Kemijärvelle...Muistaako joku tollasia miehiä 2-divarin pohjoislohkosta
   
 25. rystylämäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pääkaupunkiseudun joukkueissa pelasi aikanaan pari taitavaa venäläistä/virolaista jotka ainakin lehtitietojen mukaan sponssasi tänne jokin seurakunta! Oleg Puzanov ja Gennadi Rozkov taisivat olla nimet ja mm. HJK:ssa muodostivat tehokentän yhdessä nykyään toisessa lajissa vaikuttavan Sami Häppölän kanssa. Samassa joukkueessa pelasi myös puolalainen pakki Dratislav Drodz.
  Tällä kaudella etelän kakkosessa Keravalla on italialainen maalivahti Federico Bobba ja Riihimäellä latvialainen Kostjukovs.
  Porvoossa pelaa amerikkalainen maalivahti Brian Gallagher, puolustuksessa ikinuori venäläinen Nikolai Kildisov (44), hyökkääjinä Unkarin juniorimaajoukkuemies Balint Fekti ja Tallinnasta pari viikkoa sitten siirtynyt venäläinen Dimitri Lavrov.