Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Alasarjojen vierastyöläiset

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana uljas, 05.02.2004 klo 20.04.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Toivoisin saavani tietoa Suomi-Sarjassa ja II-Divarissa pelaavista/pelanneista ulkomaalaisista. Erityisesti kiinnostaa minkä kaikkien maiden kansallisuuksia on sarjoissamme pelannut. Muistaisin että Junkkareissa pelasi 90-luvun alussa joukkueen vielä pelatessa kakkosta Italialainen maalivahti. Savonlinnassahan pelaa nyt se Bobba joka myös Italiaano. HeKin vierastyöläisistä tulee mieleen Viron maajoukkuemies Oleg Puzanov joka pelasi Heinolassa ainakin 1994. Samalla kaudella pelasi hänen maanmiehensä jonka nimi oli suunnilleen Alexander Obodennoi. Nimihirviö pelasi hiukan yli 10 peliä muistaakseni, eikä mitenkään erikoisesti. Kaudella 2001-2002 sai HeKi vahvistukseksi Tsekkiläisen kovaa laukovan puolustajan David Kahanekin joka pelasi vain valitettavasti 10 peliä, johtuen varmaan siitä että mies opiskeli Mikkelissä. Heinolassa oli lähellä ettei kaupungin kakkos-seura Tinatuopit saanut kovin eksoottista "vahvistusta" Vierumäellä opiskeleva Korealaispelaaja oli kysellyt seurasta pelipaikkaa ja se oli hänelle luvattukin, mutta mies ei antanut sen jälkeen itsestään mitään kuulua.
  Vaan eipä jätetä Oleg Puzanovia liian vähälle huomiolle. Oli siihen aikaan jonkinmoinen "tähti" täällä Heinolassa. Oli kakkosen parhaita pelimanneja, loistava vastustajien hassuttaja ja ennenkaikkea maalintekijä. Taitaa vieläkin ukko pelata Viron maajoukkueessa
   
 2. Ketterän kaikki ulkomaalaiset on kasattu tänne. Tällä hetkellähän Ketterässä pelaa pitkänlinjan venäläisvahvistus Aleksandr Soloviev ja nuori sveitsiläinen Sven Bamert. Ensi kaudeksi Ketterään on tulossa todennäköisesti Maxim Ivanov.

  Lainaus:
  Tämä Kahanek kävi viime kaudella Ketterässä try outilla, mutta osottautui täydeksi flopiksi. Eikä se lämäri muistaakseni niin kummoinen ollut...(ainakin jo verrataan Liparin lämäriin!)
   
 3. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tulipa tuosta Kahanek-flopista mieleen Lauri Lahesalu, joka myös pelaili jokunen kausi sitten HeKissä. Siirtyis jostakin joukkueesta HeKiin kesken kauden. Näytti aivan umpisurkealta ja teki karkeita virheitä. Oli pitkään Heinolassa naurun aiheena. Ei silloin pelannut HeKissä kuin muutaman pelin. Mutta katsokaapas miehen meriittejä ja viime kausien pistelukemia! Kahanek näytti silloin vielä HeKissä pelatessaan kunnon pelimieheltä. Liekö mies sitten keskittynyt enemmän opiskeluihinsa kuin kiekkoiluun Imatralle mennessään...
   
 4. Kotkafani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  UJK:n nettisivulta löytää ainakin ulkomaalaisten pistetilaston pistepörssistä ja samalla tietysti nimetkin.

  Mutta voin ne tässäkin mainita:

  Vents Feldmanis
  Romans Nikitins
  Jiri Holik
  Peter Högardh
  Olle Sildre
  Pelle Sildre
  Jimmy Provencher
  Konstantin Korobov
  Maksim Ivanov

  Feldmanis, Nikitins, O. Sildre ja Ivanov pelasivat enemmän kuin muutaman pelin UJK:ssa.
   
 5. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Suomi-sarjan etelälohkon SaPKo:ssa pelaa yksi vierastyöläinen: maalivahti Federico Bobba. Hänestä on juttu seuraavassa tämän päivän paikallislehden linkissä:

  http://www.ita-savo.fi/urheilu/Urheilu.htm
   
 6. Warre Jäsen

  Vierastyöläiset ennen wanhaan

  Ehkä erikoisin vahvistus löytynee kauden 2000-01 SaPkosta. Japanilainen vaihto-opiskelija (?) Rikiya Shidara pelasi neljä peliä pässinuttu päällänsä. Muistaakseni kommentointi hänen pelistään oli lähinnä ihmettelyä siitä kuinka kaveri pysyy pystyssä luistimet jalassaan. ns. kiekollisessa pelissä hänellä ei liiemmin ollut annettavaa joukkueen eteen…

  Samalla kaudella joukkueessa pelasi myös kaksi muuta savoa taitamatonta. Valeri Filimonov (aka Valerijs Filimonos) Latvian passilla ja Denis Matjuchin/ Matyuchin Valkovenäjältä. Nämä kaverit olivat ilmeisesti ihan suht hyviä pelimiehiä mutta pelkällä omenalörtsy palkalla ei pitkin pelejä tahkota.

  Edit: Sukunimiä
   
 7. Viikate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
  Listasin tuossa syyspuolella ihan omaksi huvikseni (saatte tehdä tästä vapasti omat johtopäätöksenne...) finhockeyn noteeraamat Suomi-sarjan ja II divisioonan ulkomaalaiset tällä kaudella. Nämä nimet löysin. Täydentäkää vapaasti.

  Suomi-sarja

  Konstantin Astrahantsev - RUS - Et-Po 72
  Sven Bamert - SUI - Ketterä
  Nikita Bevz - RUS - PePo HC
  Federico Bobba - ITA - SaPKo
  Aram Kevorkian - FRA - SHT
  Sean Ober - USA - RoKi-79
  Thomas Pichler - ITA - RoKi-79
  Nikolai Sikorski - EST - Et-Po 72
  Aleksander Solovjev - RUS - Ketterä
  Igor Tuljakov - RUS - PaKa

  II divisioona

  Martin Dittrich - CZE - Kiekko-67
  Vladimir Lisin - EST - Kraft
  Viktor Loginov - RUS - RoKi II
  Andrei Logussov - EST - Kraft
  Rainer Palu - EST - YJK
  Nigel Perras - CAN - KeuPa HT
  Eduard Repshus - EST - RoKi II
  Jevgeni Salagin - EST - Kraft
  Vjatsheslav Tshimbirzhi - EST - YJK
  Michel Welther - LUX - LLuja
   
 8. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Re: Vierastyöläiset ennen wanhaan

  Lainaus:
  Aivan, näin oli. Shidaran tapaus lienee ollut yhden silloisen sponsorin (Sln:n Oopperajuhlat) toivomuksesta saada peliaikaa erään huippusolistin tutulle. Valitettavasti miehen taidot ja kyvyt eivät ollenkaan vastanneet Suomi-sarjan tasoa.
   
 9. Pica Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pässit ja Karhut
  Re: Vierastyöläiset ennen wanhaan

  Lainaus:
  Shirada tosiaan oli vikkelä luistimillaan mutta kun kaukaloon lisättiin muut pelaajat, kiekko ja kontaktia niin vahvistuksesta ei voitu puhua. A-junioreissa pelasi muistaakseni myös, paremmalla menestyksellä.

  Lainaus:
  Kohtuulliset nuoret pelimiehet oli kyseessä (jommalla kummalla/molemmilla jonkintason maaotteluita takanaan) mutta tehot jäi puuttumaan. Muistaakseni olivat ratkaisevassa osassa vain yhdessä ottelussa jossa SaPKo voitti Kalpan. Edulliisempi ja pitemmällä tähtäimellä kannattavampi vaihtoehto olisi ollut nostaa A:sta pari kaveria koittamaan miesten vauhtia. Potentiaalia Filimonovilla ja Matjuussinilla oli, ei saatu esiin Savonlinnassa.

  SaPKon vahvistuksista joku muu varmasti tekee listaa, yksi parhaista mielestäni oli Brian Tutt, kanadan maajoukkueessakin pelannut puolustaja. Tutt hoiteli puolustamisen, oli kovalaukauksinen viivamies ylivoimalla ja tarpeen vaatiessa puolusti kanukkityyliin omiaan. Tämän päivän SaPKoon mahtuisi yksi vastaavanlainen väriläiskä.
   
 10. essulu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Re: Re: Vierastyöläiset ennen wanhaan

  Lainaus:
  Niin, Brian Tutt oli Kanadan olympiapronssijoukkueen kapteeni ja taisi olla myös MM-mitalisti. Siis yksi nimekkäimpiä SaPKo:ssa pelanneita Viktor Tjumenevin lisäksi
   
 11. 4ahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Kokkolan Hermeksen ulkomaalaispelaajat

  Tässä listaa poimittuna 50 vuotis juhlajulkaisun tilastoista.

  Koodi:
  Nimi          ott. m  s  p jä Vuosi kaud. T%   Sarja
  Doug Lawrence  ??? H  8  0  2  2 40 88-89  1     II-div. 
  Vladimir Kyhós CZE H  34 11 57 68 44 90-91  1     II-div.
  Frantisek Cerný CZE H 116 137 117 254 180 90-92  3     II-div.
  Jiri Jiroutek  CZE H  30 33 53 86 22 91-92  1     II-div.
  Marco Allevato ITA MV 39  0  2  2  8 91-92  1 87,90  II-div.
  Mojmir Bozik  SVK P  34  4 20 24 42 92-93  1     II-div.
  Marco Allevato on syntynyt Oulussa, mutta pelannut kaikki kaudet tuota yhtä Hermeksessä pelattua lukuunottamatta Italiassa.

  I-div., Fazer-liiga ja Mestiksen ulkomaalaiset jätin pois, joten niistä sitten joskus myöhemmin toisessa yhteydessä.

  jsa
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pitääkö paikkansa että Kokkolan Hermeksen kakkosdivarijoukkueessa pelasi joskus 90-luvun alkuvuosina Itävallan maajoukkueessakin sittemmin pelannut maalivahti Michael Suttnig? Tai joku muu itävaltalaismaalivahti, Michael Rabenstein kenties?

  Yiritn Jääkiekkokirjoista etsiä miehen nimeä, mutta ilmeisesti juuri noina vuosina en ole tuota kirjaa hankkinut, joten en sieltäkään apua löytänyt.

  EDIT: No eipä näköjään itävaltaisveskarin nimeä noissa 4aholankaan tilastoissa esiinny...
   
 13. Benny Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Byllistys
  Doug Lawrence pelasi myös SaPKossa tuossa 80-luvun loppupuolella. Ilmeisesti juuri ennen Hermestä. Miehestä odotettiin kait jonkinlaista sateentekijää Savonlinnaan. Olipa paikallisessa lehdessä kuva kun kaveri istui bootsit jalassa ja näytti sarjataulukkoa, jossa SaPKo oli loppupäässä, että tässä mennään ja ylös pitäisi päästä. Ei päästy, ainakaan tämän herran avulla. Tämä tapahtui kylläkin I-divarissa.

  Benny
   
 14. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Voisikohan joku Seinäjoen kiekkojännäri satuilla jotain SHT:ssa pelaavasta patonkimaan Aram Kevorkianista? Ranskis teki näemmä 2 kappaletta maaleja viikonloppuna. Uljas jatkaa muistelojen listaansa ja mieleen putkahtaa AaKoossa pelannut Virolainen Nikolai Kuharuk. Pelasi muuten viime kaudella Jokipojat-AaKoo pelissä jotain 57 minuuttia.. Onko mies pistänyt terätöppöset naulaan AaKoon vajoamisen myötä vai mitä? Mielenkiintoinen pelaaja oli myös KooKoon II-divarin aikainen vahvari Geoff Kufta jonka kansalaisuus paljastui jenkiksi. Nimi kuulostaa joltain serbiltä tai sinnepäin, meni pitkään ennen kuin selvisi mistä ukko oli kotoisin. Jotkut puhuivat että Kufta olisi ollut myös floppi. Oliko näin?
   
 15. ex-Tilastomies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool, ManU, Real Madrid...kaikki parhaat
  Lainaus:
  "Niilo" on nykyisin Heartbreakersin (III-div) valmentajana Anjalankoskella.
  Lainaus HB:n kotisivuilta:"Heartbreakers tehnyt uuden valmentajasopimuksen!!!
  Anjalankoskelainen jääkiekon erikoisseura Heartbreakers HC lähtee ensi kaudelle jääkiekon 3.divisioonaan uuden valmentajan voimin. Joukkuetta 2 vuotta menestyksekkäästi valmentanut Jyrki Nieminen väistyy valmentajan paikalta, ja tilalle astuu mm. Anjalankosken kiekossa pitkään pelannut Nikolai Kuharuk."

  HB:n kotisivut: http://www.seonmaali.com/

  Terveisin T-mies
   
 16. kakes Jäsen

  Lainaus:
  Muistan hyvin tämän kanukin kun pelasi Hermeksessä.Melkoinen "diiseli"luistelussa ja kädet pehmeät kuin leipurilla.Katselin että tuo kaveri ei kauan kokkolassa viivy,ja niinhän siinä kävikin.Hermeksessä pelasi muutama kausi sitten Kroaatti Ivo Jan puoli kautta.Ihan pelimies.Pelasi,jos en nyt väärin muista,Kroatian maajoukkueessa kevään mm-kisoissa.Joten kehitystä on havaittavissa kaverin otteissa.
   
 17. Viikate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
  Ivo Jan oli slovenialainen ja pelasi Slovenian maajoukkueessa.
   
 18. kakes Jäsen

  Melkein oikein.Kiitos täsmennyksestä.
   
 19. Stonecold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Loginov pelasi myös PaKassa aikoinaan, ellen nyt ihan dementikoksi ole vaipunut...

  Edit: Vaikka kyse oli pelaajista niin lisätään kuitenkin...

  ...että Gary Prior oli PaKan valmentajana kaudella 93/94, pelasi myös Imatran Ketterässä 1.divarissa vuosikymmenen aikaisemmin. Se toinen ulkomaalainen valmentaja oli sitten Gustav Bubnik. Muita ulkomaanotuksia ei ole tainnut Koillismaalle eksynyt aikojen saatossa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2004 klo 21.53
 20. Zeic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  vierastyöläisistä...

  Yksi oma tarinansa alasarjojen vierastyöläisistä liittyy Kalajoen Junkkareissa 80- ja 90-lukujen taitteessa pelanneeseen kaksikkoon Jan Jasko ja Robert Pukalovic.
  Molemmat pelasivat Kalajoella 80-luvun lopusta pitkälle 90-luvun puolelle. Junkkareiden nousu hetkeksi I-divisionaan oli paljolti heidän ansiotaan. Molemmat olisivat parhaimmillaan luultavasti mahtuneet moniin SM-liiga joukkueisiinkin, muutaman pelinhän he Kalpassa pelasivatkin. Pukalovicin pelatessa I-divisioonassa
  jäähdyttelevän Tapio Levon pakkiparina ei ollut mitään epäselvää kumpi oli silloin parempi puolustaja. Lähdettyään Kalajoelta Pukalovic pelasi kovilla tehoilla Slovakian
  pääsarjassa ja edustimaataan MM-kisoissa Sveitsisä 1998 vielä liki 40-vuotiaana. Jasko teki parhaimmillaan I-divisioonassa 44 ottelussa 45 maalia.
  Nykyään olisi täysin absurdia ajatella tämän tasoisten pelaajien tulevan pelaamaan II-divisioonaan/Suomi-sarjaan. Tuntuu, että välillä SM-liiga joukkueillakin on hankaluuksia
  löytää tämän tason vahvistuksia. Esikuva-aseman lisäksi molemmat myös valmensivat junioreita Kalajoella. Jasko valmensi F-junioreita ja opetti poikia luistelemaan. Sen aikaisista ikä-
  luokista 4 pelaajaa on myöhemmin pelannut nuorten MM-kisoissa. Luonnollisesti pelaajien kehityksiin
  ovat toki vaikuttaneet monet muutkin tekijät.

  Jan Jasko:

  GP G A P +/- PIM GP G A P +/- PIM
  Junkkarit HT Kalajoki II divisioona 89/90 - 20 24 21 45
  Junkkarit HT Kalajoki II divisioona 90/91 - 34 65 61 126 (silloinen 1. kauden piste-ennätys Suomen sarjoissa)
  Junkkarit HT Kalajoki I divisioona 92/93 - 44 45 27 72 +20
  Junkkarit HT Kalajoki I divisioona 93/94 - 45 19 33 52 -4
  KalPa Kuopio SM-Liiga 93/94 - 1 1 1 2 +3 2 - - - - - - -
  Junkkarit HT Kalajoki I divisioona 94/95 - 6 1 8 9 -2 8
  Junkkarit HT Kalajoki I divisioona 95/96 - 8 2 4 6 -14 34
  Junkkarit HT Kalajoki II divisioona 96/97 - 6 6 22 28 - 18
  Totals - - - 164 163 177 340 +3 234


  Robert Pukalovic:
  .
  .
  .(junkkareiden kaudet puuttuu)
  1994-95 KalPa Kuopio FNL 12 3 1 4 0 -- -- -- -- --
  2000-01 Zvolen HKm Slovak 51 15 35 50 20 10 3 3 6 6
  2001-02 Zvolen HKm Slovak 48 8 18 26 22

  Pasi Sinikunnas rikkoi muuten Jaskon piste-ennätyksen 150 pisteen kaudellaan. Tällä kaudella : Markkanen Sami, JHT 23 46 + 89 = 135, 3 peliä pelaamatta.
   
 21. Viikate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
  Lainaus:
  Ovatko nämä sarjat enää vertailukelpoisia keskenään, kun Sinikunnaksen aikana II divisioona oli vielä maan kolmanneksi korkein sarjataso eikä neljänneksi korkein kuten nyt? Eli onko tässä tosiaan syytä pelätä, että Basson ennätys siirtyy historiaan?
   
 22. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ahmoissa pelaa näemmä Liettualainen Ramunas Strazdas. Oli onnistunut saamaan syöttöpisteenkin viime kierroksella. Voisikos joku kertoa tarkemmin liettuaanista?
   
 23. Viikate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
  Michel Welterin jälkeen toiseksi eksoottisin aladivarikiekkoilija Suomessa taitaa tällä kaudella olla Huntersin kokoonpanoon ilmestynyt 18-vuotias unkarilainen Bálint Fekti. Tilastojen mukaan ei ole tosin pelannut vielä yhtään peliä.

  Eurohockeyn mukaan Fekti on pelannut viime vuonna HIFK:n b-junnuissa, joten ei sikäli ole mikään uusi tulokas. Sama tietokanta kertoo, että hän on säännöllisesti pelannut Unkarin nuorisomaajoukkueissa ja jo 15-vuotiaana maan pääsarjassa.

  Minkähänlainen tekijä mahtaa olla kakkosdivaritasolla?
   
 24. finnishninja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Gunnilse IF
  Lainaus:
  Muistan hyvin Steven Peters (CAN)
  1990-1991, katsoin nimittäin niihin aikoihin ottelun Sport-Ketterä Vaasan jäähallissa. Ottelun puolivälissä yleisö innostui vaihto-aition takana: Peters, hahaha, Peters, hahaha, Peters, hahaha... Seuraavan kerran kun mies hyppäsi jäälle hän karjaisi takaisin: "Its fucking life here". Ja yleisö räjähti nauramaan!
   
 25. webroy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  iiäfkoo
  Raahessa pelanneita

  Raahe-Kiekon vierastyöläiset ovat jääneet kautena 1999-2000 pelanneisiin virolaiseen Andrei Zoriniin ja venäläiseen Vjatheslav Kubenskyyn

  Kauden tehot
  Zorin, Andrei 21 9 7 16 12
  Kubensky, Vjatheslav 23 7 9 16 62

  Kubensy pelasi myös Ylivieskassa ja nykyään Saksassa Regionalliigaa.

  Zorin tuli ensin Vantaalle A-junnuihin ja sitten II-divaria/Suomisarjaa PiPS (Pieksämäki), AaKoo, Raahe-Kiekko, YJK (Ylivieska), JHT (Kalajoki). Nykyään Viron liigassa.

  Pari vuotta sitten vaihto-oppilaskanukki pelasi B-junnujen kanssa. Ei ehkä vahvistus, mutta aito kanukki ;-)

  Listassa vain Raahe-Kiekon aikaisia pelaajia eli vuodesta 1994 lähtien. Aikaisemmilta vuosilta löytyisi varmaan enemmänkin.