Aika ”Velton” jälkeen – Helmisen ”Raipe” TPS:n päävalmentajaksi

  • 213 562
  • 1 220

W124

Jäsen

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Onhan Helminen varmaan ihmisenä todella hieno mies. Tästä ei ole kahta kysymystäkään. Kuitenkin liigajoukkueen valmentajalle tärkein ominaisuus on ammattitaito. Tästäkään ei pitäisi olla kahta kysymystä. Ensi kaudella nähdään, onko Helminen myös valmentaja vai pelkästään hieno mies. Toivottavasti olisi molempia.
 

W124

Jäsen
Onhan Helminen varmaan ihmisenä todella hieno mies. Tästä ei ole kahta kysymystäkään. Kuitenkin liigajoukkueen valmentajalle tärkein ominaisuus on ammattitaito. Tästäkään ei pitäisi olla kahta kysymystä. Ensi kaudella nähdään, onko Helminen myös valmentaja vai pelkästään hieno mies. Toivottavasti olisi molempia.
Iso merkitys tulee olemaan sillä, millaisen valmennustiimin Helminen saa ympärilleen. Viimeaikoina menestyvissä joukkueissa on korostunut koko valmennustiimi yksittäisen päävalmentajan sijaan. Millionkohan muu tiimi julkaistaan?
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En kyllä edelleenkään ymmärrä tätä Raipen palkkaamista päävalmentajaksi. Ansioluettelo valmennushommien osalta on suorastaan huikea. Ollut yhden kauden liigajoukkueen päävalmentajan ja siitäkin tuli potkut kesken kauden. On saanut kahteen otteeseen potkut apuvalmentajan tehtävistä. On ollut nuorten maajoukkueen valmentajana, eikä sielläkään nyt mitenkään erityisen hyvin mennyt, kun huomioidaan se tosiasia, että joukkue oli laadukas. Ymmärrän kyllä, jos ns. isot nimet, joilla on jo näyttöjä, eivät ole kiinnostuneita Tepsiin tulemaan, koska saavat töitä paremmistakin joukkueista. Minulle kovin vakuutettiin, kun moneen kertaan kysyin, että Kivi olisi seuraava päävalmentaja. Ehkä viime hetkillä on sitten tapahtunut jotain tai Kivi itse on todennut, että ehkä on kuitenkin parempi olla tulematta Turkuun. Mutta ehkä olisi voitu hankkia joku nuori potentiaalinen valmentaja. Tosin en tiedä haluavatko he riskeerata uraansa Tepsissä.

Elokuussa, kun Westerlundin hallituspesti julkistetiin, niin olin tyytyväinen ja innoissani, että vihdoinkin myös hallitukseen saadaan joku henkilö, joka ymmärtää urheilusta ja jääkiekosta jotain. Nyt en ole enää ollenkaan varma, että Westerlundin läsnäolo Tepsissä on hyvä asia. Näyttää nyt uhkaavasti siltä, että Westerlund kokoaa nyt omaa "klaaniaan" ja Raipehan oli Westerlundin valinta. Ilmeisesti nyt hankitaan joukkueeseen Westerlundin kavereita ja liiton miehiä. Urama voi olla hyväkin UTJ:n hommassa, mutta aika skeptinen olen Raipen suhteen. Ehkä Tepsin johto ja Westerlund näkevät Raipessa jotain muuta, mitä muut eivät näe. Väkisin vain tulee mieleen, että tässä nyt taas rakennetaan uutta saunakaverikerhoa.

Tepsin johto on puhunut, että nyt lähdetään nostamaan pitkäjänteisesti Tepsiä ylös ja rakentamaan parempaa huomista. Tepsi on tarkoitus nostaa pysyvästi sarjan kärkipäähän. En nyt ymmärrä, miten tätä uudelleenrakennusta ja Tepsin strategiaa palata takaisin menestyväksi seuraksi tukee se, että palkataan yhdeksi vuodeksi päävalmentaja, jonka näytöt valmennushommista ovat surkeat? Eihän tuossa nyt ole mitään järkeä, että pitäisi rakentaa parempaa tulevaisuutta ja palkataan päävalmentajaksi vuoden sopimuksella Raipe, jonka CV:ssä on pelkkiä potkuja. Jos Raipe oli se, joka päävalmentajaksi haluttiin, niin miksi sitten annetaan vain vuoden sopimus? Uudelle valmentajalle pitäisi antaa luottoa ja selkänojaa. Vuoden sopimus nyt osoittaa vain sen, ettei Tepsin johtokaan usko Raipen kykyihin ja mahdollisuuksiin päävalmentajana. Jälleenrakennusta ja nousua menestyväksi joukkueeksi ei palvele yhtään se, että nyt palkataan vuodeksi päävalmentaja ja sitten taas vuoden päästä hankitaan uusi päävalmentaja. Eihän tuossa ole pitkäjänteisyydestä tietoakaan. Jos kotimaasta ei löydy päteviä valmentajia, jotka tänne haluaisivat tulla, niin hankittaisiin sitten ulkomailta joku. Mutta ei tässä ole järkeä, että laitetaan sormet ristiin ja toivotaan, että jotenkin selvittäisiin ensi kaudesta kuivin jaloin. Nyt pitäisi olla selvä suunnitelma ja näkemys, miten tästä noustaan. Toisin kuin joku Kivi, niin Raipe voi olla sen verran nössö, että tekee juuri niin, kuin johto ja hallitus käskee. Kivi tuskin suostuisi johdon ja hallituksen kynnysmatoksi.

Jos nyt on tavoitteena rakentaa parempaa tulevaisuutta ja uutta nousua, niin miten rakennusvaiheeseen sopii palkata vuodeksi päävalmentaja, jonka kanssa on täydet mahdollisuudet totaaliseen katastrofiin. Nyt Tepsi olisi nimenomaan tarvinnut mahdollisimman kovan nimen vähintään kahden vuoden sopimuksella tuomaan vakautta ja uskottavuutta. Tämäkin on mielenkiintoista, että Uramalle haluttiin antaa mahdollisuus valita päävalmentaja kaudelle 2021-2022. Tämä oli jonkinlainen meriselitys Raipen vuoden sopimukselle. Urama aloittaa vasta ensi keväänä Tepsissä, mutta olisihan se Westerlund voinut kartoittaa 3-5 potentiaalista ehdokasta, joilla on jo näyttöjä ja sitten soittaa Uramalle vartin puhelun, että kelpaako joku näistä päävalmentajaksi. Ei tämä nyt niin vaikeaa olisi ollut, jos kerran haluttiin antaa Uramalle mahdollisuus vaikuttaa päävalmentajavalintaan. Olisi kartoitettu tilanne eli ketkä olisivat kiinnostuneita Tepsin päävalmentajan hommasta ja sitten konsultoitu Uramaa, että kelpaako joku näistä. Sitten olisi tehty, vaikka mallia 2+1 sopimus. Tämä olisi paljon paremmin toteuttanut Tepsin tavoitetta palata menestyväksi ja uskottavaksi seuraksi. Jos kerran on tarkoitus saada parhaat mahdolliset henkilöt Tepsiin, niin ei kukaan voi sanoa, että Raipe olisi hyvä valinta tai sitten Tepsi on todella surullisessa jamassa. Ihmettelen Raipenkin omaa toivetta tehdä sopimus vain vuodeksi. Kertoo jotain hänekin itseluottamuksestaan ja uskostaan omaan tekemiseensä. Jos ensi kausi on nyt suunnitelman mukaan välikausi, niin onko nyt se jälleenrakennusvaihe alkamassa sitten kahden vuoden päästä? On tämäkin erikoista, että Kakinen sai potkut tuossa vajaat pari kuukautta sitten ja hänen varsinainen seuraajansa on joukkueen peräsimessä syksyllä 2022. Aika pitkään ja hartaudella tätä hommaa meinataan rakentaa, jos uuden tulemisen rakentaminen alkaa parin vuoden päästä. No ehkä 2080-luvulla Tepsin uudelleenrakennus on valmis ja Tepsi taas menestyy.

Olisi mielenkiintoista tietää millä kriteereillä Westerlund on Raipen valinnut ja mikä on hänet erottanut muista ehdokkaista. No Westerlund tunnetusti käyttää valtaa, mutta ei kanna vastuuta. Voisi hän tulla edes kerran julkisuuteen kertomaan, miten aikoo auttaa Tepsiä nousemaan suosta. Kun Raipen vuoden sopimus julkaistiin, niin kerrottiin, että sopimus on ideaalinen molemmille osapuolille ja vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden Tepsin rakennusvaiheeseen. Jos minulla on yhtään järkeä päässä, niin kyllä sitä pitäisi palkata valmennukseen ammattilaiset ja sellaiset henkilöt, joilla on jo meriittejä. Mikä tässä nyt on Tepsin visio ja suunnitelma jälleenrakennuksen ja uuden tulemisen rakentamisen osalta? Ei vuoden pätkäsopimus palvele tätä tarkoitusta yhtään. Vähän tuntuu siltä, että Tepsistä ollaan rakentamassa liiton miesten suojatyöpaikkaa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että vuosi kerrallaan katsotaan, että kuka valmentaa seuraavalla kaudella. Tai no voidaan näin toimia, mutta ei menestyksestä kannata haaveilla, eikä tämä toiminta edistä mitenkään pitkäjänteistä seuran kehittämistä. Kyllähän Raipen valinta on puhdas vitsi.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Siellä on loputon rahakirstu käytössä. Ei tässä enää mistään muusta ole kyse, kun siitä, että halutaan kaverit mukaan apajalle. Eihän supercellit tiedä millasia palkkoja kuuluu maksaa, joten Erkka sanelee
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kuten yllä osuvasti todetaan, Raipen valinta oli täydellinen vitsi ja osoitus, kuinka sekaisin organisaatio voikaan olla.

Vastaavanlainen vitsi on Uraman valinta UTJ:ksi. TPS julkaisi UTJ:n rekrytoinnissaan valtavan kovat kriteerit, mitkä UTJ:ksi valittavalle henkilölle asetettaisiin valituksi tullakseen. Toimitusjohtaja Santtu Jokinen totesi lehtihaastattelussa, että todella kovia hakijoita oli tehtävään tullut. Valittiin kuitenkin Urama, joka jo ensi haastattelussaan julkisuudessa totesi, että Erkka oli hänelle puhelimessa UTJ:n tehtävää tarjonnut, vaikkei Urama ollut sitä edes hakenut. Urama oli kuitenkin heti todennut, ettei hän halua rakentaa joukkuetta, mikä kuitenkin hakuilmoituksessa oli ollut yksi UTJ:n tärkeimmistä tehtävistä. Mihin nämä Santun kertomat kovat hakijat hävisivät? Oliko kyseessä vain Santun märästä päiväunesta ja kuvitelmasta, että TPS kiinnostaisi alan todellisia ammattilaisia?
Lopputuloksena TPS:llä on nyt UTJ, joka ei halua kutsuttavan itseään UTJ:ksi vaan urheilujohtajaksi. Hänen toimenkuvansa on täysin arvoitus, joten ilmeisesti kukaan ei vielä edes tiedä, mitä tällainen henkilö jääkiekko-organisaatiossa tekee.
Scouttina taas toimii henkilö, joka on ilmoittanut haluavansa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa eikä siksi halunnut ottaa UTJ:n tehtävää vastaan ja valmentajana 1-vuoden pestillä henkilö, jolla ei päävalmentajana toimimisesta ole juuri mitään kokemusta ja sekin vähäinen kokemus on päättynyt jo lähes heti alettuaan potkuihin.
TPS kuvittelee olevansa ammattilaisorganisaatio, mutta muualla Suomessa se on yleinen naurun aihe, koska TPS:ssä saadaan kaikki mahdolliset asiat menemään pieleen. Organisaatio itse ei tunnu tätä tilannetta tunnistavan ja se, jos mikä on suuri vahinko.
Kuten iltapäivälehdissä osuvasti onkin kirjoitettu, TPS on Kummelimeininkiä koko rahalla.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Siellä on loputon rahakirstu käytössä. Ei tässä enää mistään muusta ole kyse, kun siitä, että halutaan kaverit mukaan apajalle. Eihän supercellit tiedä millasia palkkoja kuuluu maksaa, joten Erkka sanelee

Suuren puhalluksen makuahan tässä on. En välttämättä halua ajatella mikä reaktio on kun Duracell-veljekset asian myös huomaavat. Tack o' adjö?

Sikälikin olisi hyvä jos The Raimo tulisi U20-kisoista kotiin kultaista metallia rinnuksilla. Negakierre ei alkaisi ainakaan siinä kohtaa.

TPS on #muuten jatkossa täynnä raumalaisia. Raumallahan voittamisen kulttuuri onkin voimissaan. 1963 - NEVA FOGET!
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suuren puhalluksen makuahan tässä on.

Eipähän. Sinnehän ollaan Uraman sanoin tekemessä urheilun johtoryhmä ja palkkaamassa lisää porukkaa. Kallio ei halua kasata Liigajoukkuetta eikä Uramakaan. Ei tuossa haise kuin vastuunkanto ja halu tehdä Tepsistä Suomen kovin syrjä ikinä koskaan.

Joku näkee riskin, minä näen vaan ruusunpunaisia utopioita. Enää joku kymmenen miljoonaa ja We will rule the Universe... eiku Liiga.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ei Helmisen pestaus itseänikään vakuuta, mutta Helmisen dumaaminen 8kk ennen ensimmäisiä pelejäkään pistää kyllä naurattamaan. Jos homma näyttää samanlaiselta kuin Kallen kanssa ensivuoden marraskuussa niin ymmärrän negapetterit, mutta 8kk ennen kauden alkua täällä alkaa jo tiettyjen nimimerkkien uliseminen. Salaa toivon jo että Helmisen tepsi voittais pystin, siinä olis auriksellakin jo sulateltavaa.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Helmisen haastattelu kanada-pelin alla paljasti jo kaiken mitkä suurin osa täällä tiesikin.. se ei tajuu mitään valmentamisesta.
Myötäili kaikkea mitä toimittaja sano ja avaimet turnaukseen oli ”nautitaan” ja ”nyt on yksilöiden mahdollista näyttää”
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Raipesta tulee kyllä väkisinkin mieleen joku kutomokerhon puheenjohtaja. Ei päävalmentaja. Kylmää jo ensi kausi valmiiksi...
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
No mut ei se Raipe tänne oo markkinointipäälliköksi tulossakaan.

Hyvää viisikkopeliä Suomelta tämän päivän pelissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: W124

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei Helmisen pestaus itseänikään vakuuta, mutta Helmisen dumaaminen 8kk ennen ensimmäisiä pelejäkään pistää kyllä naurattamaan. Jos homma näyttää samanlaiselta kuin Kallen kanssa ensivuoden marraskuussa niin ymmärrän negapetterit, mutta 8kk ennen kauden alkua täällä alkaa jo tiettyjen nimimerkkien uliseminen. Salaa toivon jo että Helmisen tepsi voittais pystin, siinä olis auriksellakin jo sulateltavaa.
Lähinnä täällä on kai dumattu Helmistä track recordinsa takia. Ei paska muutu kullaksi antamalla sille mahdollisuus. En ymmärrä mitä TPS Helmisessä näkee, ja palloseuran lähihistoria on täynnä täysin perseelleen menneitä henkilövalintoja. Eli päävalmentajavalinnan kritisointi vain tuo esille sen todennäköisimmän skenaarion: vituiksi män.

Tämä kausi on menetetty ja haluaisin todella takertua siihen tps-kannattajan tavanomaiseen pelastusrenkaaseen, eli että ensi kaudella voisi mennä paremmin. Nyt ei oikein sitäkään ole saatavilla.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei Helmisen pestaus itseänikään vakuuta, mutta Helmisen dumaaminen 8kk ennen ensimmäisiä pelejäkään pistää kyllä naurattamaan. Jos homma näyttää samanlaiselta kuin Kallen kanssa ensivuoden marraskuussa niin ymmärrän negapetterit, mutta 8kk ennen kauden alkua täällä alkaa jo tiettyjen nimimerkkien uliseminen. Salaa toivon jo että Helmisen tepsi voittais pystin, siinä olis auriksellakin jo sulateltavaa.

Valmentaja, jonka uralla silmiinpistävintä on useat potkut, vähäinen päävalmentajakokemus ja viimeaikaiset pätkäpestit olisikin nyt joku mahdollisesti voittava arpa. Jos valmentaja ei ole onnistunut kummoisesti yhdessäkään edustamassaan organisaatiossa, mikä on todennäköisyys että niin kävisi pahiten sekaisin olevassa edustamassaan organisaatiossa? Kuinka kauan pitää antaa mahdollisuuksia? "Jos tällä kertaa". Todennäköisyydet eivät ole Raipen onnistumisen puolella.

Raipen näytöt tai olemus eivät luo yhtään uskoa parempaan, ja ainakin itselläni alkaa olla motivaatio niin vähissä tämän vitsin seuraamiseen, että ensi kausi saattaa hyvinkin olla se viimeinen minulle, jos se on samanlaista ala-arvoista paskaa kuin tämä. Valitettavasti minulla on Raipeen jopa paljon vähemmän uskoa, kuin Kaskiseen aloittaessaan.

En usko hetkeäkään mihinkään "huippuvalmentaja x Tepsiin kaudeksi 21-22" juttuihin, ja edes teoriassa jos näin olisi, niin seuralla ei ole enää varaa vetää ensi kautta vihkoon jonkun "messiaan" tuloa odotellessa. Jos ensi kausi on samanlaista paskaa kuin tämä, voi vieraantuminen tästä touhusta olla suurella yleisöllä sitä luokkaa, että on vaikeaa saada ihmisiä takaisin, edes jos kurssi maagisesti kääntyisi. Miksi edes joku huippuvalmentaja sitoutuisi tähän sekoiluun puolentoista vuoden päähän?

En myöskään ihan allekirjoita tätä "negapetteröintiä", esim Virtanen ja Urama saivat varovaiset peukut ylös heti nimityksen jälkeen (Urama ennen kuin tuli tieto ettei hän osallistu joukkueen rakentamiseen) koska heillä on näyttöjä pesteihinsä. Tilanteen huomioiden, paljon positiivisempaakaan vastaanottoa olisi ollut vaikea kuvitella.

Itselleni ei ole mikään ongelma myöntää olleeni väärässä ja toivon todella että pääsen tekemään sen liittyen Raipeen ja muutenkin Tepsin tulevaisuuteen, mutta juuri nyt tuntuu että alkamassa on Tepsin joutsenlaulun viimeinen näytös.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
No mut ei se Raipe tänne oo markkinointipäälliköksi tulossakaan.

Hyvää viisikkopeliä Suomelta tämän päivän pelissä.

Katottiin vissiin eri peliä. Mielestäni tuossa oli hyvä viisikkopeli melko vähissä.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jospa se Eepi tuleekin Lukosta Raipelle kaveriksi. Tuli vaan mieleen kun katselen tuota nuorten MM-höntyilyä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Mikä oli Raipe parasta Annusen torjuntojen lisäksi Suomen pelissä?
Ööö tuotanoin ehkä joo sanoisin että tuotanuin kaikki yritti kumminki.

On sieltä herkkua tulossa ai että...
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Mikä oli Raipe parasta Annusen torjuntojen lisäksi Suomen pelissä?
Ööö tuotanoin ehkä joo sanoisin että tuotanuin kaikki yritti kumminki.

On sieltä herkkua tulossa ai että...


Ai että. Helvetin kovaa mennään ensi kaudella!
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Etäisyydet niin ja näin, alivoimaisia hyökkäyksiä ja kiekkoa päätyyn menetettäväksi. Joukkueen kamppailupelaaminen vajaata. Omissa jatkuvasti sota-alueella tilaa hakea vetoja.

Tuli kyllä tuttu ja lämmin olo tätä näitä ensimmäisiä U20-pelejä katsoessa.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Mikä oli Raipe parasta Annusen torjuntojen lisäksi Suomen pelissä?
Ööö tuotanoin ehkä joo sanoisin että tuotanuin kaikki yritti kumminki.

On sieltä herkkua tulossa ai että...
Raipe käyttäytyy haastatteluissa hyvin rauhallisesti. Valmentaja ei voi lyhyen turnauksen aikana haukkua kaikkea. Pitää huomioida että pelaajat ovat todella nuoria, ja lukevat kommentit yms mitä valmennus sanoo. Raipen vastaus oli tilanteeseen paras mahdolllinen. Valmennustehtävissä on täysin päin vastainen, ja pelin jälkeen haastatteluissa huutanut yleensä äänensä käheäksi. Ei todellakaan patsastele fläppitaulun kanssa vaan vähän jopa ylikoutsaa ajoittain. Toivottavasti tämä jatkuu myös ensi kaudella TPS:ssä ja saa Niittymäen perinnöt TPS:lle pelaamaan.
 
Kaivatte jostain jonkun uuden Hasekin tolppien väliin ensi kaudeksi niin kyllä Raipenkin kanssa voi pisteistä taisteilla. Eilinenhän sen jo näytti.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös