Ahmat 2002-2003

  • 18 664
  • 144

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiekkopomon linkki toimii paremmin kolmella weellä...

Joka tapauksessa, pirun mielenkiintoista. Kuten P.Rautiainen varmasti sanoisi. Ilmeisesti mies on viihtynyt Suomessa, koska haluaa vielä yrittää. Tosin, pelkkä yrittäminen ei kyllä riitä Mestiksessäkään. Kyllähän Tormosen kommenteista KooKoo-matsin jälkeen pystyi jo päättelemään, että jotain on tapahduttava.

Kukakohan maksaa Michaudin palkan? Jos Ahmat joutuu maksumieheksi, niin silloin kyllä pitäisi saada joku kustantamaan Machreichin kulut, sillä muuten budjettiin voi tulla paha lovi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Alfiesta MM'n pyynnöstä

Pieni, ongelmia vielä eurooppalaisessa pelissä ja myös perustorjunnoissa. Voi kuitenkin tehdä ns. paraatipelastuksiakin ja aika hyvän hanskakäden omistaa. Mestikseen Alffin taidot voi riittääkkin, vaan ei liigaan kyllä. Nyt ehkä ehtii myös tottua jo kaukaloon, jne. Potentiaalia varmasti hyväksi mestismaalivahdiksi löytyy, jos vaan kotiutuu seuraan.
 
Viimeksi muokattu:

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Sitähän se elämä on!

Suhtauduin alunperin hieman epäilevästi Patrick McReichin valintaan, josta kuulemani mukaan päätti erotettu tj Vienonen. Nyt maalin suulle luistelee Tapparassa ainakin alkuun epäonnistunut Alf Michaud. On vuokralla joulutaukoon saakka. Ei tarvitse olla edes pessimisti, jos ennustaa Ahmojen tolppien välissä pelaavan vielä ainakin kuudennen maalivahdin, jos ei useampiakin vielä...

Nouseeko Lehto ja Tappara vielä? En sitä tosin kiellä!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: Alfiesta MM'n pyynnöstä

Viestin lähetti eagle
Pieni, ongelmia vielä eurooppalaisessa pelissä ja myös perustorjunnoissa. Voi kuitenkin tehdä ns. paraatipelastuksiakin ja aika hyvän hanskakäden omistaa. Mestikseen Alffin taidot voi riittääkkin, vaan ei liigaan kyllä. Nyt ehkä ehtii myös tottua jo kaukaloon, jne. Potentiaalia varmasti hyväksi mestismaalivahdiksi löytyy, jos vaan kotiutuu seuraan.

Lisätään vielä eaglen kirjoitukseen, että mies pelaa hyvää maila peliä ja on hyvä katkomaan rännikiekkoja. Kuten jo mainittu, ei ole vielä tottunut eurooppalaiseen kiekkoon, joten sylkee aika paljon enteensä. Tapparan peleissä miehellä pientä epävarmuutta, pompotteli kiekkoa ja muutamia virheitä sijoitumisessa.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Michaudin mestisdebyytti onnistunut

Alfien mestisdebyytti onnistui täydellisesti. Ahmojen kotisivu muistuttaa, että Ahmat katkaisi tämäniltaisella 2-5-voitollaan Jukurien tappiottomien kotiotteluiden putken, joka ennätti venähtää 29 pelin mittaiseksi. Lisäksi meitä valistetaan, että Michaud valittiin ottelun parhaaksi.

Kiitokset Tapparaa tunteville Alfieta koskevista arvioista.

LISÄYS: Päivän Hyvinkään Sanomista - jota minulla tässä ei ole suoraan siteerattavaksi - sain käsityksen, että Michaudia peluutettaisiin Ahmoissa, jotta Tapparassa saataisiin kuva miehen todellisesta tasosta.
 
Viimeksi muokattu:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Michaudin mestisdebyytti onnistunut

Viestin lähetti MM
Päivän Hyvinkään Sanomista - jota minulla tässä ei ole suoraan siteerattavaksi - sain käsityksen, että Michaudia peluutettaisiin Ahmoissa, jotta Tapparassa saataisiin kuva miehen todellisesta tasosta.

Aamulehden jutussa annettiin myös ymmärtää sellaista että Tapparan edustajat käyvät tarkkailemassa Michaudin pelejä Ahmoissa.
 

boretus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hoki Klupi, Saipalle sympatiaa
Missä Lauri?

Mihin ikäluokkansa paras tuleva NHL-stara on joutunut? Onko se edelleen Ässien / Lukon testeissä?

Ei ole paljoa pelaillut viime aikoina?
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Lauri on loukkaantunut

Lauri Tukonen on Ahmojen kotisivun mukaan loukkaantunut. Tietääkseni kaveri ei ole taannoisten Ässien A-junioreissa pelaamiensa kahden ottelun jälkeen pelannut muualla kuin ahmapaidassa. Tietysti voin olla väärässäkin, kuten tavallista.
 

APe

Jäsen
Suosikkijoukkue
KERHO
Maalivahti tilanne

ahmojen sivujen (myös jatkoajan mestis uutisissa) mukaan patrick mennyt takaisin itävaltaan sel-am-seen joukkueeseen. Mistä maalivahti Michaudin jälkeen , Joonakselle (Lindberg) päävastuu?
 

kiekkopomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Maalivahti tilanne

Viestin lähetti APe
Mistä maalivahti Michaudin jälkeen , Joonakselle (Lindberg) päävastuu?

Tämä onkin todella paha juttu: Lindberg menee tammikuussa armeijaan, jos Heinosta ei saada takasin ja Michaud tuskin pelaa enää joulutauon jälkeen Ahmapaidassa, ni siitä saadaankin maalivahti ongelma. Täytyy nyt vain toivoa, että Heinonen tulisi takaisin...
 

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Missä Lauri?

Viestin lähetti boretus
Mihin ikäluokkansa paras tuleva NHL-stara on joutunut? Onko se edelleen Ässien / Lukon testeissä?

Ei ole paljoa pelaillut viime aikoina?

Näyttää olevan Bluesin A-junioreiden mukana Kuopion reissulla.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Mitä hemmettiä Alf touhuaa siellä ?

Jaahas olin jo valmis näyttämään karvaiselle Alienille tylysti ovea, mutta nämä mestis tilastot on harvinaisen kovaa kamaa. Tänään 50 torjuntaa, mitä helvettiä ? Onko Alf todellinen kumiukko ja uusi Roy vai mitä ihmettä on tapahtunut. Onko Mestiksen taso huono vai miten Alf voi näin kirkkaasti loistaa ?

Eli jos joku on nähnyt Alfin näitä mestis pelejä niin onko kaveri ilmiömäinen kumiukko vai onko Alfilla käynyt elämänsä joulu näissä matseissa ? Jos Alf tätä rataa jatkaa, niin Alfille voisi ehkä vielä antaa mahdollisuuden.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Täytyy todeta, että huikea on miehen aloitus Mestiksessä.
Heti kärkeen tulivat vastaan kaksi kärkijoukkuetta ja niissä mahtava esitys!
Miten tällainen mies on voinut lentää Tapparasta, kuin heinäseiväs??
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Michaud aloittanut Mestiksessä hyvin

Alfie on ollut ensimmäisissä Ahma-peleissä ainakin tilastollisesti oikein mainio. McReich oli susi ja oli oikein, että seura passitti hänet takaisin jonnekin...Ilmeisesti ulkomaille. Voihan sitä maalivahtipulaakin tulla, etenkin tammikuun lopun jälkeen, jolloin siirtoja ei enää saa tehdä. Kannattaa muistaa, että McReich oli tj Vienosen nimenomainen valinta, suullinen sopimus toisen maalivahdin kanssa oli jo allekirjoitusta paitsi. Aikaisempi koutsi ja seuran johto olisivat homman hyväksyneet.

Tuli vaan mieleen, että oli sinne tyrkyllä harjoituskaudella ihan kelpo ja halpakin maalivahti, joka hieman paremmassa seurassa olisi päässyt "näytön paikkaan" ja auttanut Ahmat pois ahdingosta, myös taloudellisesta! Tosin mies alkaa antaa näyttöjään jo muuallakin.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Vahva alkukausi hyökkäyksen ja maalivahtien ansiota

Ahmat pelaa loistavaa kautta. Lähitulevaisuudessa piilee kuitenkin haaste, kuten silmäys eräisiin ahmalauman piirteisiin osoittaa.

Puolustuspään haasteet

Kauden alkaessa Hyvinkäällä eläteltiin toiveita Ahmojen menestyksestä. Joukkue oli kasattu edellisvuoden keskeisten menestyjien varaan ja valmentaja Janne Tormonen oli saanut ryhmäänsä melkein kaikki toivomansa pelaajat.

Koska maalivahti Sami Heinonen oli siirtyessään HPK:n listoille jättänyt Perttulan Square Gardenin pukusuojaan täytettäviksi Hyvinkään kokoiset saappaat, etusijalla joukkueen rakentamisessa oli pidetty tasokasta veräjänvartijaa.

Hyvin menneiden harjoitusotteluiden jälkeen todellisuus löi pian sarjan alettua kasvoille. Vaikka joukkue pystyi rakentamaan peliä - erityisesti lahjakkaiden senttereiden JP Loikaksen ja Janne Lehtisen ympärille kootuilla kentällisillä - ja pelaajat onnistuivat hyvin maalinteossa, Ahmojen alakerrassa riitti haasteita.

Joukkue voitti sarjan ensimmäisen neljänneksen yhdestätoista ottelusta vain kolme. Kasaan kaavitut seitsemän pistettä jäivät viisi pistettä tavoitteesta. Ahmojen maalisuhde oli 36-47.

Suunta muuttuu

Toisella neljänneksellä muuttui ääni kellossa. Ahmat sai tuekseen edelliskauden sankarinsa, maalivahti Sami Heinosen. Heinonen vastasi tiukassa tilanteessa kaikkiin odotuksiin. Kuudessa ahmapaidassa pelaamassaan ottelussa hän johti joukkueen viidesti voittoon.

Tutun ja varmaotteisen maalivahdin paluu vaikutti Ahmojen peli-ilmeeseen. Puolustuspelaaminen rauhoittui. Virheet vähenivät. Nuoren joukkueen itseluottamus vahvistui.

Kun Heinonen sai kutsun Bluesiin, Ahmat ajautui äkkiä samaan tilanteeseen kuin kauden alkupuolella. Nuoret maalivahdit kantoivat vastuusta sen, minkä kykenivät. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Vallitsevissa oloissa Ahmojen johto teki radikaalin, joskin melko odotetun ratkaisun. Alkukaudesta pääosan torjuntavastuusta kantanut Patrick Machreich palasi kotimaahansa.

Juuri ennen Machreichin lähtöä pelaajistoon oli liittynyt kanadalainen, Tapparassa liigaa pelannut maalivahti, Alfie Michaud.

Michaud debytoi ahmapaidassa huikealla tavalla. Hän johti heti Ahmat vieraissa voittoon Jukureista. Ja jatkoa seurasi. Ensimmäisessä Hyvinkäällä pelaamassaan ottelussa kanadalainen vastasi 50 torjunnallaan siitä, että sarjajohtaja Kiekko-Vantaa sai ahmaluolasta saaliikseen vain pisteen.

Hyvä kausi menossa

Ahmojen kelkka kääntyi toisella sarjaneljänneksellä lähinnä kahdesta syystä. Yhtäältä joukkue säilytti tasonsa hyökkäyspäässä. Toisaalta loistavat maalivahdit pystyivät pitämään Ahmat peleissä mukana; niin Heinonen kuin Michaud'kin ovat päästäneet peleissä taakseen keskimäärin puolet vähemmän kiekkoja kuin Machreich. Sarjaneljänneksen maalisuhde 36-33 kertoo kieltään onnistumisista.

Toisella neljänneksellä Ahmat käänsi ensimmäisen neljänneksen voitettujen ja hävittyjen otteluiden suhteen päälaelleen: nyt joukkue voitti seitsemän ottelua ja keräsi pisteitä 16.

Onnistuneesta alkukaudesta huolimatta ahmalauma ei voi jäädä lepäämään.

Pelit jatkuvat huomenna. Silloin Hyvinkäälle saapuu vieraaksi naapuri, KJT Järvenpäästä. Seuroilla on sarjassa yhtä paljon pisteitä, mutta Ahmat on osoittanut olevansa kovassa iskussa - kenties kaikkien aikojen parhaassaan tällä sarjatasolla. Joukkue on pystynyt kamppailemaan tasapäisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Tiedossa olevat lähiaikojen muutokset kuitenkin osoittavat, että hyvinkääläisen kiekkoilun edessä on pian uusi haaste. Mitä tekee Ahmat, kun Alfie Michaud mitä ilmeisimmin jättää joulutauon alkaessa joukkueen?

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Pahoittelen Ahmat, mutta...

...Alfie todennäköisesti pakkaa laukkunsa tänään ja on matkalla huomenna jo Tampereelle. Syynä siihen se, että Lehto loukkaantui. Todennäköisesti siis, mutta jos Lehdon vamma onkin pelättyä pienempi, niin sitten ei ehkä.
 

Afan

Jäsen
Mielenkiintoinen tilanne...

...sillä vaikka Tappara Alfien takaisin nappaisi, ehtisi tämä hyvin torjua Ahmoissa vielä keskiviikkona. Mestiksestä liigaan siirryttäessä kun ei karenssia ole.

Toivotaan Lehdolle pikaista paranemista!
 

Kunkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tuomarit
Re: Pahoittelen Ahmat, mutta...

Viestin lähetti eagle
...Alfie todennäköisesti pakkaa laukkunsa tänään ja on matkalla huomenna jo Tampereelle. Syynä siihen se, että Lehto loukkaantui. Todennäköisesti siis, mutta jos Lehdon vamma onkin pelättyä pienempi, niin sitten ei ehkä.

www.hyvinkaanahmat.fi kertoo:

Michaud sai pikakomennuksen Tapparaan, kun eilisessä HIFK-Tappara-pelissä Mika Lehto Loukkaantui.
Ahmojen maalivahti illan otteluun TuTo:a vastaan on vielä avoin.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Big thanks, Alfie

Toivoisin voivani ilmaista kiitokseni Alfie Michaud'lle loistavista esityksistä ahmapaidassa. Hän osoitti, mihin parhaimmillaan pystyy. Keskimäärin 1,18 päästettyä maalia pelattua 60 minuuttia kohden on huikea luku. Toisaalta Alfie valoi varmuudellaan ahmajoukkueeseen itseluottamusta, jonka myötä Ahmat on nyt sarjassa viidentenä.

Kunnioitan sitä tapparakannattajissa ja Tapparan johdossa ilmennyttä piirrettä, jonka mukaan käsityksiä pelaajista voidaan muuttaa tosiasioiden edessä.
 

jarppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamulehden mukaan Michaud torjuu vielä tänään Ahmojen maalilla ja siirtyy torstaiksi Tampereelle. Nyt vaan Alffille vielä yksi hyvä peli mestiksessä alle. Tämän jälkeen toivottavasti uusi yritys liigassa onnistuu edellistä paremmin. Odotuksia ainakin on viimeaikaisista otteista johtuen.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt on sitten molemmat Tappara-vahdit koukanneet mestiksen kautta. Kummatkin maalivahdit taisivat voittaa jokaisen ottelunsa. Sarjat eivät niin paljon poikkea toisistaan, etteikö Michaud voisi nousta noilla otteilla vakiomaalivahdiksi liigassakin, esimerkkinä vaikkapa aiempi Ahma-maalivahti Heinonen.

Tietysti harmi Ahmojen kannalta. Se kun ei montaa peliä ole Heinosen ja Michaudin aikana hävinnyt. Taitaa olla uuden maalivahdin etsintä taas edessä Hyvinkäällä? Omaan kaksikkoon ei ole tällä kaudella voinut juuri luottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös