# 9 kattoon

  • 19 439
  • 83

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen todella otettu siitä, että Kibe on huomioitu yli seurarajojen. SM-liigan viimeinen aito ikoni taitaa olla nyt Nieminen itse.

Pidän itse myös suuresti tästä kulttuurista mitä on nyt nähty. Mitä tulee aitoihin ikoneihin, niin sen määrittely onkin hankalampaa.
Esimerkkinä Tuukka Mäntylä on pelannut sm-liigaa vain ja ainoastaan Tapparassa, samoin Pekka Saravo ja Ville Nieminen (lisäksi myös omia kasvatteja). Nämä ovat fiilis asioita, mutta kyllä minä pidän itse noita kaikkia kolmea tietynlaisina seuraikoneina, koska pitävät kuitenkin yllä katoavaa seurauskollisuutta.
Niemisen persoona tekee hänestä ikonin, mutta toisaalta Mäntylän ja Saravon saavutukset liigassa on paremmat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Kiben paita vedetään kattoon, niin rima kyllä madaltuu siihen pisteeseen, että seuraavaksi mietitään jäädytettäviksi Peltosen, Karalahden, Söderholmin ja jossain vaiheessa myöhemmin Petrellin numeroita.

Kiben arvo määrittyy vasta siinä vaiheessa kun koko ikäluokka on eläkkeellä, tuossa vertailussa Kibe pärjää seurauskollisuuden prptotyyppinä hienosti. Mutta edellä mainituista ensimmäisen kolmen urat ovat kokolailla komeammat ja IFK:n leima ihan yhtä pysyvä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Kiben paita vedetään kattoon, niin rima kyllä madaltuu siihen pisteeseen, että seuraavaksi mietitään jäädytettäviksi Peltosen, Karalahden, Söderholmin ja jossain vaiheessa myöhemmin Petrellin numeroita.

Kiben arvo määrittyy vasta siinä vaiheessa kun koko ikäluokka on eläkkeellä, tuossa vertailussa Kibe pärjää seurauskollisuuden prptotyyppinä hienosti. Mutta edellä mainituista ensimmäisen kolmen urat ovat kokolailla komeammat ja IFK:n leima ihan yhtä pysyvä.
Karalahden ura komeampi kuin Kuhdalla? No, mielipiteensä kullakin. Ja eikös jäädytyksen perusteena nimenomaan pidä olla ura ja ansiot HIFKssa, jolloin vältytään Hjokereiden tyylisiltä rimanalituksilta mallia Tikkasen villapaita Areenan katossa? Peltosen paitaa on turha kattoon hilata ja jos sinne joku nostetaan, niin siinä tapauksessa isä Esan paita, ei Villen.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei nyt lähdetä millekään Ilmalan linjalle. Paidan jäädytys IFK:ssa ansaitaan uralla ja saavutuksilla IFK:ssa. Jos ura on luotu pitkälti NHL:ssä tai jossain muualla (vaikka muissa liigaseuroissa) niin eihän silloin paitaa voida Nordiksen kattoon hilata.

Karalahti, ei jäädytyskamaa missään nimessä. Ja mikä numero Jereltä muka edes jäädytettäisiin? 2,3,10 vai kaikki? kaikillä numeroilla on myös Jeren käytön jälkeen jo pelattu.
Petrell, kulttipelaaja, mutta ei jäädytyskamaa.
Peltonen, Onko edes 10 kautta sm-liigaa täynnä? Ja siitäkin osa jokereissa. Vaikka onkin toisen polven IFK-pelaaja ja oli tärkein lenkki edellisessä mestaruudessa, niin ei ura IFK:ssa vielä niin pitkä ole, että saisi paitaa kattoon. Lisäksi vielä naapurissa käynti nostaa kynnystä lisää.

Kyllä Kuhta on ainut viime vuosilta, joka sen rehellisesti sanoen ansaitsee.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kibe ja Lennu, molemmat ansaitsevat paidan kattoon. Pidän itse rajana sitä, että pelaajan on täytynyt myös päästä edustamaan Suomea edes yhdessä maajoukkuepelissä. Tiedän, Kölli ei täytä tätä kriteeriä, mutta paita kuuluu kattoon, koska hän tosiaan olisi ansainnut sen maajoukkuepaikan. Poikkeus vahvistaa säännön.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kibe ja Lennu, molemmat ansaitsevat paidan kattoon. Pidän itse rajana sitä, että pelaajan on täytynyt myös päästä edustamaan Suomea edes yhdessä maajoukkuepelissä.
Mä pidän Lennua kattomateriaalina siinä vaiheessa, kun pelaa vielä uransa päätteeksi muutaman kauden IFK:ssa, kuten uskon tapahtuvan.

Siinä saa sopivasti Ikoni jokusen poissaolokauden jälkeen vahvistettua takaisin sitä vahvaa oman pojan leimaa, menneisyytensä jo tiedetään eli pesunkestävä oma poika ja kun oli avainpelaajia tässä toistaiseksi ainoassa 2000-luvun mestaruusjengissä, on siinäkin mielessä erinomainen nosto.

Jos Lennu ei palaisi himaan enää, olisi mielestäni liian matala kynnys numeronsa jäädyttämiselle niin mahtava pelaaja ja seuraikoni kun onkin, sen sijaan Kiben kohdalla tällaisesta ei voi puhua. Kibellä koko ura käytännössä IFK:ssa, noussut oikeasti koville sijoille SM-liigan kaikkien aikojen maalipörssissä, ja päälle vielä tuo mainittu olennainen urotyö hänelläkin eli oli jengin tärkeimpiä tekijöitä 2011 mestaruudessa.

Kibe #9 kattoon!
 

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Kiitos Kuhdalla hienosta urasta!
Nyt vaan vittu pikkupaikkakunnilla pelataan vittu mitaleista, ketä vittu kiinnostaa, jossain ...?
Pelata pikkuhalleissa!
 
Viimeksi muokattu:

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tottakai Killen paita kattoon, ei pitäisi olla mitään spekulaatiota edes asiasta. Tsekatkaa kaudet, byyrit ja mestaruuskin löytyy. Lisäksi harvinaisen avoin kaveri faneja kohtaan. Hieno mies.

Villen (ja Esan) nostaisin myös kattoon, mun mielestä viime kädessä kyse on siitä, kuinka hyvin kaveri on edustanut IFK:ta ja kuinka ison vaikutuksen on jengiin tehnyt. HHOF otti Cam Neelyn klubiinsa, vaikka pisteiden valossa heppu ei olisi sinne kuulunutkaan. Mutta muu vaikutus oli isompi.

Petrellin pitäisi tehdä kyllä aikalailla lisänäyttöjä, IMO. Vaikka sielultaan onkin meidän mörssäri.

Niämiselle hatunnosto, hiano miäs hänkin.
 
Viimeksi muokattu:

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikeaa korjata jälkikäteen

Kiben paita ehdottomasti kattoon. Tosin Esa Peltosen #9 kuuluisi olla siellä. Tätä ei enää pysty korjaamaan.
Olen myös sitä mieltä, että Rantasilan ja Partisen paidat olisi aikanaan pitänyt jäädyttää.

Yksi jäädytetyistä paidoista on selkeä virhe. En kuitenkaan viitsi mainita ketä tarkoitan, sillä ei ole väliä.
 

scholl

Jäsen
Kibe ehdottomasti ansaitsee jäädytyksen. Hänen tehonsa ovat sm-liigatasolla poikkeukselliset. Siihen kun lisää sen, että hän on pelannut poikkeuksellisen pitkän uran yhdessä ainoassa seurassa ollessaan koko ajan seuran parhaita maalintekijöitä ja pistemiehiä. Siihen päälle mestaruus ja keskeinen rooli sillä kaudella sekä muut menestykset kuten esimerkiksi 2004 pronssin eteen tehty työ. Kiben kohdalla täytyy myös muistaa, että hän edustaa muutenkin hyvin vahvasti IFK-kulttuuria, joten menee kyllä ohitse aika monesta jo nyt jäädytetystä pelaajasta. Siinä mielessä suurta keskustelua varmaankaan ei tarvitse edes käydä.

Sen sijaan ei mitään Lennua kattoon. Siinä jätkässä ei ole mitään omaa tahtoa. Voi pelata totaalisen paskasti tai todella hyvin. Kuten tällä kaudella paskasti IFK:ssa. Jengi on mennyt mukaan hymistelykulttuuriin. Sanoin, että häntä ei tässä tilanteessa pidä hankkia, kun tiesin millainen hän on, eikä nouse esiin sekavassa joukkueessa. Tuollaiset pelaajat ovat rivimiehiä, eikä rivimiesten pelinumeroa jäädytetä. Se on vähän sama kuin joku Tie Domi laitettaisiin Winnipegissä kattoon. Harmittaa, että asiasta joku alkaa edes keskustella.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen sijaan ei mitään Lennua kattoon. Siinä jätkässä ei ole mitään omaa tahtoa. Voi pelata totaalisen paskasti tai todella hyvin. Kuten tällä kaudella paskasti IFK:ssa.

Tämä oikeastaan kertoo kaiken Lennusta. Paskasti pelanneenakin teki 11 häkkiä 26:ssa matsissa.

Kibessä on huikean pelaajauran lisäksi sitä "jotain" muutakin jäädyttämisen arvoista. Tarkoitan tällä sitä, että Kibe on HIFK ja Kibestä tulee aina mieleen HIFK. Esimerkiksi vaikka Ville Peltonen onkin kokonaisvaltaisesti pelannut Kuhtaa paremman uran, niin Villestä tulee mieleen milloin MM95nevöfoget, milloin narriloikkaus ja milloin paloauto. Jokaisella seuralla on omat jäädytystraditionsa, mutta minusta HIFK:n ei pidä lähteä sille linjalle, että jääkiekon seuraajat joutuvat arpomaan, että onko jäädytetty pelaaja narri, ankka, jetti vai hai.

Ketä muita potentiaalisia katotettavia HIFK-aktiiveja tällä hetkellä pelaa? Söde ja Lennu. Mutta molemmilla on vielä pitkä matka ennenkuin tästä voi alkaa tosissaan edes puhumaan. Jos Söde pelaa Tuulolan/Latvalan ikäiseksi, niin ehkä sitten. Lennussa puoletaan olisi hieman enemmän "sitä jotain" HIFK-maisuutta, mutta se vaatisi paluun ja 5 kautta liigaa. Villi veikkaus on, että Kiben ja Lennun paidat joskus nähdään Gardenin katossa, mutta Villen ja Söden ei.
 

scholl

Jäsen
Ei sinne ketään nykypelaajien numeroita tarvitse jäädyttää. Ei se määrä ratkaise, vaan laatu. Joku Lennu on ihan turisti, samoin Söde on tavallaan rivimies. Välillä menee hyvin, välillä ei. Jos joku Rafalski, Zidlicky tms. olisi pelannut koko uransa täällä niin sitten pakin olisi voinut jäädyttää.

Mitä tulee Villeen niin hän ei ole pelannut koko uraansa IFK:ssa, eikä edes kovinkaan isoa osaa urastaan täällä. Jos olisi tullut useampi mestaruus, niin tilanne olisi eri. Yhden mestaruuden jälkeen en missään tapauksessa jäädyttäisi pelaajan numeroa, joka on pelannut valtaosan urastaan ulkomailla ja joka on kaiken lisäksi käynyt Jokereissakin kääntymässä. Paljon tärkeämpi Ville on ollut maajoukkueelle, ehkä itseasiassa Suomen kaikkien aikojen tärkein maajoukkuepelaaja. Se numero pitäisi jäädyttää siellä.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Minäkin olen kyllä ihan samaa mieltä siitä että #9 kuuluu kattoon #16 ei. Se #16 ja ne muut sitten uuteen Gardeniin perustettavaan IFK Hall of Fameen tyyliseen mestaan, missä voi juurikin tällaisia Villen kaltaisia uria hehkuttaa.

Kyllä se mullekin on se 1995 MM-kisat se koko pointti tuossa Villen fanittamisessa. Se että äijä pelaa ja päättää uransa IFKssa on niin kuin vähän bonusta. Ja kuitenkin kyse sellaisesta jätkästä joka on muiden pelaajien korkealle arvostama ja johtohahmo pukukopissa ja esikuvana nuorille. Kyllä Ville ansaitsee paikkansa Gardenissa mutta ei paitaa kattoon. Toivottavasti Villelle löytyy vielä töitä organisaatiossa tulevina vuosina.

Lennuun voi palata sitten 10 vuoden päästä, katsotaan sitten asiaa uudestaan.
 
Ehdottomasti ysi kattoon, ei kysymystäkään. Kimmo Kuhta on ollut 2000-luvun Mr.HIFK. Oli joukkueen kasvot kahdella vuosikymmenellä niin hyvässä kuin pahassa. Paskasti rakennetuissa joukkueissa heikohkoja pudotuspeliesityksiä, sitten parilla kaudella oli pleijareissa joukkueen ehdottomia johtotähtiä. Katselin tänään juuri tuon 2011 tie mestaruuteen -videon ja kyllä siellä oli #9 todella usein jäällä maalin tullessa, mukana kaksi maalia, joita ilman HIFK:n tie mestaruuteen olisi voinut katketa: Jatkoaikamaali Lasakia huijaamalla Narreja vastaan, saman sarjan seitsemännessä ottelussa 3-1 -maali kaksi minuuttia Janne Lahden kavennusmaalin jälkeen. Lisäksi vielä kolme maalia ja seitsemän syöttöä. Puhumattakaan keväästä 2004 ja kahdeksasta maalista 13 ottelussa. Mun puolesta syksy voidaan aloittaa jollain Kimmo Kuhta -alumnihyväntekeväisyysmatsilla. Keräisi takuuvarmasti helvetisti kiinnostusta myös yli seurarajojen, varsinkin jos saadaan mielenkiintoisia nimiä vierailemaan.

Kukaan ei ilmennä 2000-luvun HIFK:ta samalla tavalla, kuin Kibe! Ilman kysymyksiä paita kattoon!
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Helvetin hieno video, kieltämättä silmäkulmat kostuivat tuota katsoessa.

Kyllä. Alkuhaastattelussa Kibellä on tunteet niin pinnassa, että pala menee omaankin kurkkkuun. Hienon tribuutin Chauron on rakentanut.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Kiitos mahtavista videoista! Tulipahan sen johdosta haikea fiilis, että emme näe enää hallilla ysiä tekemässä maaleja...jotenkin realisoitui tosiseikka. No, katossa roikkuvaan paitaan voi aina välillä luoda katseen ja muistella näitä kultaisia maaleja! Kiitos Kibe!!
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Päätin itse myös kantaa korteni kekoon ja kasata Kibestä videon eilisiltana. Hidastempoinen, huonolaatuinen, pitkäveteinen jäähyväisvideo yhdelle helvetin kovalle pelaajalle, Kimmo Kuhdalle.


KIMMO KUHTA - Legenda. Ikoni. IFK. #9 Nordiksen kattoon.

Ei helvetti, että oli hyvä. Karvat pystyssä saa odottaa mitä ammattimiehet, kuten Aquanqua saa aikaiseksi. Ja joo, itkuthan täällä oli nytkin silmässä.

Minä en osaa tehdä mitään, mutta jos jollakin osaavalla on se klippi missä Jokereita vastaan mestaruuskaudella sekunteja jäljellä Kille pitää kiekon alueella ja heittää lätyn Södelle, joka ratkaisee, niin messiin kiitos.

E. tässähän se on : Jokerit-HIFK 23.3.2011 Puolivälierät, GAME 4 (URHO-TV) - YouTube

Ps: Siinä jatkoaikamaaliin johtaneessa tilanteessa kuulee hyvin ( jos tietää kuunnella), että ennen läpisyöttöä videon ajassa 3.35 Kille huutaa Wirtaselle "PERA!"
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Kibe, hieno pelaaja ja hieno ura IFK:ssa mutta itse uudistaisin paitojen jäädytystä hieman, vastaamaan seuraavia kriteerejä: Luokka 1. paidan jäädytys, about 3 mestaruutta, joista osa merkittävässä roolissa. Suurin osa urasta IFK:ssa, ei pelejä Jokereissa. Luokka 2. Honour gallery, kunnia Galleria: vähintään 1 mestaruus merkittävässä roolissa, vähintään 5 kautta IFK:ssa, ei merkittävää uraa muissa SM-liiga seuroissa, korkeintaan 1 kausi Jokereissa. Luokka 3: kulttipelaaja, merkittävä pelaaja lyhyellä aikajaksolla, tai pitkä ura vain IFK: ssa ilman suurta menestystä tai huomio arvoa. Esimerkit: 1 jäädytys, 1 Stigu, 5 Hexi, 7 Simo, 17 Murtsi, 20 Hakki. Luokka 2, kunnia : K.Kuhta, S.Lindfors, K.Kortelainen.. Luokka 3: kultti,C.Brewer, L.Petrell, J.Lundell. Detaileista voidaan aina keskutella, mutta fakta on että kohta loppuu jäädytettävät numerot, ja emmehän halua ollaa Narrit, jossa riittää että on joskus luistellut kyseinen paita päällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös