9. 10. Ilves- HIFK

  • 26 709
  • 245

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Rangaistusta

tässä se ratkaisu sit on!!!!!!!!

Kurinpitopäätös Mikko Turusen tapauksessa

SM-liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkonen on antanut tänään ratkaisunsa otsikossa mainitussa tapauksessa.

Otteluvalvoja oli tehnyt raportin säännön 510 perusteella ottelussa Ilves- HIFK 9.10.2003. HIFK:n Mikko Turusen ja Ilveksen Jesse Niinimäen välisestä tapahtumasta.

Kurinpitäjän mielestä raportissa tarkoitettu tilanne ei anna aihetta rangaistukseen.


Löytyy tuolta!

http://www.sm-liiga.fi/uutiset.asp?id=63732
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Jos tuosta tulee penalttia

Viestin lähetti Oiva
Käsi raamatulla: jos Niinimäki ei olisi loukkaantunut, niin olisiko kuulunut antaa pelikieltoa?

Ei, eikä tulisi antaa nytkään jos oikein toimittaisiin. Mielestäni tässä tapauksessa tulisi kuitenkin toimia samalla tavalla kuin aikaisemmin. Niitä rangaistuksia ei tulisi antaa seuraamusten mukaan, näin on kuitenkin aina tehty ja niin tullaan mitä suurimalla todennäköisyydellä tekemään nytkin. Eli oma tuomioni:
oikea tuomio: ei mitään, linjan mukainen tuomio: 1-2 peliä.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin.

Hienoa että uusi kurinpitopäälikkö on ottanut linjakseen rehtien taklausten sallimisen seuraamuksista riippumatta. Toivottavasti näin menetellään jatkossakin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
ASIAA !

Vihdoinkin valoa tunnelin päässä noissa kurinpitopäätöksissä !!
Mitään jatkorangaistuksiin viittaavaa tossa "tönäisyssä" ei todellakaan ollut !!

Pikaista paranemista Jesselle !
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Re: Ei Rangaistusta

Viestin lähetti Davey
Kurinpitäjän mielestä raportissa tarkoitettu tilanne ei anna aihetta rangaistukseen.

Helvetin hyvä. Linja vaikuttaisi olevan kohdallaan ja edes vakava loukkaantuminen ei nostanut pelikieltoa jonnekin naurettavaan 10+ kategoriaan.

Itse taklaus oli pieni mitätön osuma jota ei kukaan olisi muistanut minuutti tapahtuman jälkeen jos Niinimäki ei olisi loukkaantunut. Harmillista että Jesselle kävi noin huonosti ja pitää toivoa että Jesse paranee mahdollisimman nopeasti takaisin pelikuntoon ja ennen kaikkea että se olkapää paranee kuntoon ja että tämä kyseinen vamma ei aiheuta tuohon olkapäähän pysyvää vammakierrettä.

Kuitti vihkolle olisi silti saattanut ollut käyttöä jos Ilveksellä vielä joku kuittaaja löytyy.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Re: Re: Re: Selkeät on säännöt

Viestin lähetti HN
Miten olisi, jos sinä lopettaisit sanojen laittamisen toisten suihin, opettelisit lukemaan ja myöntäisit sitten itse tehneesi vääriä johtopäätöksiä?
Raskas, raskaampi, HN.
 

Aatos

Jäsen
Ei tuossa tilanteessa törkeyttä ollut. Minun subjektiivinen mielipiteeni. Harmi Ilveksen ja Jessen kannalta.
Näytti jopa, että Jesse otti tilanteen turhan löysästi. No katsomosta on helppo arvioida, mutta näin tilanteen samasta kulmasta kuin Rönni enkä olisi jäähyä viheltänyt.

Niin tai näin, erittäin valitettavaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
HN:

Kun niin kovasti peräät aina sitä luetun ymmärtämistä, niin luepa vielä uudelleen suivaantumisesi aiheuttanut kirjoitukseni. Vinkki: "Minusta hiukan tuntuu". Ai että tämä saivartelu on kivaa. Ja kyllä, tykkään jauhaa paskaa. Sekään ei sulje pois sitä vaihtoehtoa, että olisin tyhmä. Riippuu siitä, kehen vertaa.

Lisäksi minusta tuntuu, että sinä tykkäät kinata vain kinaamisen ilosta. Muuten et ottaisi esiin tuomarin erehtyväisyyttä silloin, kun se tukee omia tarkoitusperiäsi. Tässä Turusen tapauksessa jompikumpi teistä on väärässä: sinä tai Rönn. Tuomarin näkemystä tukee liigan kurinpitoelin. Mikä tukee sinun näkemystäsi?

Edelleen, toinen meistä on väärässä. Minun mielestäni selästä taklaamisen tunnusmerkit eivät täyty, sinun mielestäsi täyttyvät. Tästä tuskin pääsemme koskaan yksimielisyyteen, joten ei todellakaan kannata aloittaa juupaseipäs-väittelyä.

Lopuksi haluan toivottaa Niinimäelle mahdollisimman pikaista paranemista. Liiga on menettänyt ainakin väliaikaisesti yhden todellisen valopilkun. Taiteilijoita ei ole kentällä koskaan liikaa.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Oiva

"Mitä vitun väliä, kun motiivi ei taatusti ollut loukata?"


Yleisellä tasolla - jos sovelletaan tavallista länsimaista oikeuskäsitystä (ja miksei sovellettaisi) - totta vitussa on seuraamuksella ainakin jonkinasteinen merkitys. En siis ota seuraavassa kantaa niinkään tähän tapaukseen, koska en ole sitä kunnolla uudestaan videolta nähnyt.



Jos yrität murhata jonkun ampumalla, mutta luoti menee ohi, säästyt murhasyytteeltä, vaikka henkirikos olisikin ollut varsinainen tarkoituksesi.


Jos taas hurjastelet kaupungilla ylinopeutta ja ajat päin punaisia surmaten pikkutytön, olet vastuussa ko. tytön hengestä, vaikket olisi tahallisesti syyllistynyt kuin liikennerikkomukseen.



Eli:


Jos toimit vastoin sääntöjä, olet lainsuojaton, ja vastaat kaikista toimintasi aiheuttamista seuraamuksista tahallisuudesta riippumatta.


Näinhän sen on pakko olla, mitenpä muutenkaan. Myöntänet kai tämän, vaikken tässä luonnollisesti Hammurabin lakia tavoittelekaan.





Harmittaa muuten aivan käsittämättömän vitusti Jessen puolesta. Kohtuuttoman huonoa onnea. Tajunnat räjäyttävää tsemppiä jatkoon!




Ranger
 

alpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hyvä Ossi

Joillakin (artsi) on todella tapana alkaa hakea tuomioille ennakkopäätöksiä käräjäoikeuden tuomioista. Autolla tehtyä tappoa / pahoinpitelyä kadulla ei todella voi käyttää pohjana kun jääkiekko pelissä tapahtuu vahinko, josta seuraa loukkaantuminen. Ainoastaan selvä pahoinpitely kaukalossa, jonka tarkoituksena vain ja ainoastaan vahingoittaa vastustajaa on ollut tarpeen puida käräjillä. (A.Lähteenmäki, T.Sjögren) Näissä tapauksissa ei ole ollut kysymyksessä pelitilanne eikä edes ns. reilu tappelu vaan silimitön pahoinpitely.

Hyvä Muukkonen!
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
miehekäs päätös liigan kurinpitäjältä.Jarmo Muukkonen on ÄIJÄ.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Jos tuosta tulee penalttia

Viestin lähetti Oiva
Mitenkähän paljon lisää pelaajien uskallusta pelata fyysistä kiekkoa, jos tuosta tulee pelikieltoa? Siinä mielessä ihmettelen esim. JHagin ja NH:n näkemyksiä, että te kumpikin olette fyysisen kiekon ystäviä.

Päätös tuli ja olipa rohkea sikäli, että linjasta poikettiin. Jos uusi linja todella on tämä, tervehdin sitä ilolla. Olen varma, että Muukkonen ajatteli, kuten ajattelin NHL-tuomarin tuon näkevän: Niinimäen oma huono vastaanotto kumoaa Turusen lievän käsirikkeen. Tuo linjaukseni löytyy aiemmista viesteistäni, en jaksa copypeistailla sitä.

Pointti siihen, miksi aiemmin olin kahden ottelun pelikiellon kannalla, löytyy linnun kommentista: "oikea tuomio: ei mitään, linjan mukainen tuomio: 1-2 peliä." Nyt hieman vituttaa jälkikäteen mm. viime syksynä Mäkkärille rapsahtanut 3 ottelun pelikielto puhtaasta taklauksesta.

Tällainen tapaus, pulinat pois ja kahden tuomionsa perusteella (Nielikäinen / Hulkkonen + se aalto sekä Turunen / Niinimäki) Muukkonen on todellinen pelimies. Toivon vilpittömästi, että linja pitää. Puhtaista ei mitään, törkeistä seuraamuksen mukaan, lievemmistä yksilöllisen tulkinnan mukaan, kuten nyt tehtiin.

Ja olen edelleen fyysisen kiekon ystävä....Ei syytä huoleen :)
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Re: Re: Jos tuosta tulee penalttia

Viestin lähetti Jubomir
Taklausta ei olisi edes huomiotu millään tavalla, vastaavanlaisia tapauksia nähdään kauden aikana varmaan satoja, kun miestä viedään laitaan. Jääkiekossa sattuu joskus loukkaantumisia, ikävää mutta totta.

Kyseessä oli todellakin eräänlainen versio ns. ramialankotaklauksesta, jossa miestä viedään laitaa kohti käsiä apuna käyttäen. Todella huono tuuri Niinimäellä. Suuttukaa, jos suututte, mutta onkohan pelaajan huonolla fyysisellä kunnolla jotain tekemistä näiden loukkaantumisten kanssa?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viime kaudella Källarsson ja Koistinen loukkaantuivat molemmat aikanaan 40 ottelun ajaksi, Racine selvisi 30 ottelulla. (ja täydellisellä vireen menetyksellä) Nyt osuttiin JackPottiin ja loukkaantui Niinimäki kymmenen pelin jälkeen.

Pientä toivoa mies on saada mahdollisiin pudotuspeleihin mukaan, mutta varmaa on, että kaukana siitä loistosta mitä kymmenen peliä saatiin nauttia. Viiden kuukauden peleistä poissaolo ei ehdi korjaantua muutamassa pelissä.

Siinä jäi varma 30 pisteen kausi toteutumatta. Viimeistään nyt Ilveksen on suunnattava katseensa hyökkääjämarkkinoille.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Re: Oiva

Viestin lähetti ranger
Yleisellä tasolla - jos sovelletaan tavallista länsimaista oikeuskäsitystä (ja miksei sovellettaisi) - totta vitussa on seuraamuksella ainakin jonkinasteinen merkitys.

Seuraamuksella on merkitystä rangaistukseen vain jos olet rikkonut lakia. Mikäli aiheutat kanssaihmisen kuoleman tai vammautumisen rikkomatta lakia, selviät ilman tuomiota. Näin käy, jos kyseessä on tahaton tapaturma, johon ei liity selkeitä laiminlyöntejä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Re: Jos tuosta tulee penalttia

Viestin lähetti JHag
Päätös tuli ja olipa rohkea sikäli, että linjasta poikettiin.

Tota, siis meinaatko että poikettiin viime vuosien linjasta vai että Muukkonen poikkesi omasta linjastaan? Mielestäni Muukkonen on muuttanut kurinpidon linjaa ja ollut siinä tähän asti erittäin johdonmukainen. Ja vielä perustelee päätöksensä erinomaisesti eikä pakoile vastuutaan. Kerta kaikkiaan aivan huikean positiivinen muutos viime vuosien sekoiluihin nähden.

Hirveä juttu että Jessen kausi on ohi, etenkin kun oli juuri pääsemässä vauhtiin.

Omasta mielestäni kuitenkin tuosta olisi lähinnä voinut miettiä että pitäisikö viheltää kakkonen vai ei. Jälkeenpäin ei kurinpito kuitenkaan sellaisella spekuloi, vaan mietitään (tai siis pitäisi miettiä) täyttyvätkö ottelurangaistuksen kriteerit vai eivät.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Re: Re: Jos tuosta tulee penalttia

Viestin lähetti Gagarin
Tota, siis meinaatko että poikettiin viime vuosien linjasta vai että Muukkonen poikkesi omasta linjastaan? Mielestäni Muukkonen on muuttanut kurinpidon linjaa ja ollut siinä tähän asti erittäin johdonmukainen. Ja vielä perustelee päätöksensä erinomaisesti eikä pakoile vastuutaan. Kerta kaikkiaan aivan huikean positiivinen muutos viime vuosien sekoiluihin nähden.

Nimenomaan. Muukkonen on ainakin tähän saakka ollut erinomaisen hyvä toimessaan, eikä päätös tälläkään kertaa yllättänyt. Laatutyötä, toisin kuin edellisinä vuosina.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Ei Rangaistusta

Viestin lähetti flintstone
Kuitti vihkolle olisi silti saattanut ollut käyttöä jos Ilveksellä vielä joku kuittaaja löytyy.

Onhan Ilveksellä aina Raipe ;-).


Juu, JHag:in kanssa ollaan näköjään samoilla linjoilla; Oikea tuomio tuli, jatkossakin on annettava tuomiot tekojen eikä seuraamusten takia. Muukkosen tähän asti vetämä linja on todella hyvä ja oikeudenmukainen. Jos taklaus olisi sattunut viime kaudella olisi siitä ropissut 1-2 matsia huilia.

Hyvä näin. Toivottavasti linja säilyy.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Blackhawk

"Seuraamuksella on merkitystä rangaistukseen vain jos olet rikkonut lakia. Mikäli aiheutat kanssaihmisen kuoleman tai vammautumisen rikkomatta lakia, selviät ilman tuomiota. Näin käy, jos kyseessä on tahaton tapaturma, johon ei liity selkeitä laiminlyöntejä."

?????

Taisit nyt käsittää väärin, joten luehan viestini alusta loppuun uudelleen.


Juuri tuohan nimittäin oli viestini ydin. Koetin sitä vielä lihavoidusti korostaa, kun kirjoitin:


"Jos toimit vastoin sääntöjä, olet lainsuojaton, ja vastaat kaikista toimintasi aiheuttamista seuraamuksista tahallisuudesta riippumatta."




Ranger
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hei Alpot ja Oivat

En tiedä miten teille pitäisi asiat rautalangasta vääntää, että sen ymmärtäisitte ja että yrittäisitte edes lukea tekstiä niin kuin se on kirjoitettu.

EN OLE MISSÄÄN VAIHEESSA HALUNNUT TÄLLAISTEN JUTTUJEN KÄSITTELYÄ SIVIILIOIKEUDESSA. Olen vain koittanut kertoa, että sääntöjen rikkomisiin pitäisi suhtautua samalla periaatteella niin kaukalossa, kuin muuallakin. Rangaistusasteikko ja rangaistavat teot ovat määritelty kummassakin omalla tavallaan ja niin pitääkin olla.

Näyttäkää muuten missä olen halunnut näiden asioiden käsittelyä siviilioikeudessa. Jos sellaisen kirjoituksen löydätte, niin lupaa tarjota löytäjälle kaljat.

Ratkaisut on nyt tehty ja siltä osin pulinat pois, koska ei ne mitenkään olisi muutenkaan Jessen asiaa auttaneet. Toivonkin nyt, että nämä kaikki jotka pitivät tapahtumaa onnettomana sattumana ja osin Jessen omana vikana, muisttte saman suhtautumisen, kun "omalla kohdalla kolahtaa". Muistakaa pointti, ettei sitä teidän pelaajanne aiottu saattaa sairasvuoteelle, vaan kyseessä oli vain vahinko pikku rikkeen seurauksena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös