4. välierä HIFK - Kärpät, Nordis 2.4.04

  • 50 053
  • 428

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti bull
Saakos kysyä et onko haparointia, jos kiekko muuttaa suuntaa pari metriä ennen? Ei siihen ehdi reagoida, nyt vaan kävi paska tuuri et putosi sisään.

Noin pienestä kulmasta lähtevässä vedossa pystyy maalivahti peittämään koko maaliaukon, jos on huolellinen. Lundellin olisi pitänyt näin tehdä. Nyt jäi pieni aukko etukulmaan ja kiekko ohjautui juuri sinne.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti bull
Saakos kysyä et onko haparointia, jos kiekko muuttaa suuntaa pari metriä ennen? Ei siihen ehdi reagoida, nyt vaan kävi paska tuuri et putosi sisään.
Ainoa pointti tuossa tilanteessa oli se, että kiekko olisi mennyt ohi, ellei Jan olisi laittanut kilpeä väliin josta kiekko pommpasi oman kyljen kautta sisään
 

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti bozik
Pelistä myöhemmin, mutta pystyykö joku sanomaan miten se MTV3:n kohellus meni. Siis siirtyikö lähetys maksulliselle kanavalle vai maksuttomalle digi-kanavalle ?

Maksuttomalle digi-kanavalle siirtyi.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Aku
Toinen asia on tuo digi-tv. Mitä tuosta itkette. Te olette paljon pahempia itkijöitä kuin Ara tai Kake. Menkää kauppaan ja hankkikaa se ja siihen Conax-kortit, niin loppuu se valitus. Niinhän tekin sanotte täällä valmentajille, että lopettakaa se itkeminen, että hävettää, tehkää jotakin asialle

Hankittu on. Itse näin kyllä pelin lopun, mutta toisaalta en ole omaa napaani tuijottava trolli, joten pystyn myös näkemään asian toisen puolen. Ts. miten paljon vituttaa kun oman joukkueen peli leikataan poikki ilman mitään hyvää syytä. Voi kyynel jos olisi pahimmillaan jäänyt yksi jakso typerää viihdeohjelmaa ensi viikkoon. Olisi varmasti ollut maailmanloppu.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa. Nyt on sitten sunnuntaillekin tekemistä. Toivottavasti ratkaisu tulee silloin varsinaisella peliajalla. Kärpät oli jo polvia myöten suossa, mutta nousi hienosti. Sunnuntaina ei ole kummallakaan varaa pelata puolivaloilla (tosin tänään kärpillä oli). Tai mistä minä sen tiedän..
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Viestin lähetti bull
Saakos kysyä et onko haparointia, jos kiekko muuttaa suuntaa pari metriä ennen? Ei siihen ehdi reagoida, nyt vaan kävi paska tuuri et putosi sisään.

Ei se yleensä ole haparointia, mutta kuten niin monesti olen sanonut(en täällä), noissa pienestä kulmasta tulevissa laukauksissa maalivahdin pitäisi seistä paikallaan kuin toteemipaalu. Se taas on vaikeammin tehty kuin sanottu. Nykymaalivahdit on järkiään koulutettu aktiiviseen peliin ja se tarkoittaa sitä, että koitetaan torjua kaikki kiekot mitkä tulee suunnilleen ulottuville. Aktiivinen pelityyli ottaa niistä enemmän kiinni kuin passiivinen, mutta sitten taas se avaa paikkoja nollakulmamaaleihin ja nehän ei näytä maalivahdin kannalta hyvältä...
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eniten harmittaa Kärppien 2-1 kavennusmaali.
Sitä kun ei olisi sössitty niin oltais kolmanteen erään päästy 2-0 tilanteessa.
Hirso lähti siinä höntyileen ja hänen miehensä eli Lievers pääsi vapaasti tekemään maalin.

Favorinin toiminnan näki varmasti kaikki.
On se ihmeellistä että kiinni saa pitää vaikka kuinka paljon eikä kaveri vihellä.
Ihmettelin että hän yleensä puhaltaa sen Oulun matsin jälkeen kun sekoili silloin niin pahasti.
No sunnuntaina varmasti joku toinen on viheltämässä ja se on hyvä sillä uskon että pelataan silloin parempaa ja puhtaampaa kiekkoa.

Lundell teki sen mitä olen pelännyt mutta näitä tulee aina joskus,ei voi mitään.
Kärpät teki 3,Hifk 2 eli Kärpät oli sen verran parempi.
Onnittelut Ouluun ja kerran vielä katsotaan kuka on kuka.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti chris
Ei käynyt mielessä, että tämä digi-tv ei edes näy suurimmassa osassa Suomea?

Niinpä. Melkoisella varmuudella aika moni on ilmaissut mielipiteensä järjestelystä myös suoraan Maikkarin suuntaan. Tai tulee sen heille kertomaan myöhemmin. Ymmärrän hyvin, että v-käyrä kipuaa taivaisiin, kun karkki otetaan pois kesken kaiken.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Jos Favorin seuraavan pelin viheltää niin menee postia saatanasti liigalle, äijällä ei ole tiukassa paikassa munaa viheltää mitään. Saa kahvata, estää ja pitää kiinni miten tahtoo 25 minuuttia ja saada vain yhden jäähyn, anti-kahva Levonen olisi viheltänyt ottelussa Kärpille 32 jäähyä.

Näinhän se menee. En ihmettele yhtään että ensimmäiset virret tulevat tästä leiistä. Turha alkaa naputtamaan, tai leimataan yhtäkkiä samaan kategoriaan kuin meidät porotkin. Ihme juttu, kun pelin häviää, niin siitä se alkaa. Muutama relaxoiva auttaa.

Silitikin sunnuntaina katsotaan kuka pissii ja mistä. Pitää vielä odottaa Hifk:n asiantuntijaosaston raporttia, niitä on mukava lukea kävi pelissä miten tahansa.
 

Kadlec

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK,
Oulunkylän Gnistan
Noniin, kyllähän tämä syö miestä ihan perkeleesti..
En jaksa itkeä mistään helvetin kahvaamisesta tai tuomarilinjasta, se ei millään auta tää on hokia maalit ratkasee, ei voi mitään.
Vituttaa ihan armottomasti mutta sunnuntaina raksilaan hyvin mielin..
Kyllä mä oon ylpee tästä jengist riippumatta siitä sunnuntai matsin tuloksesta, suuret kiitokset Aralle ja koko joukkueelle.
Onnea vielä Kärpille, olitte tänään meitä maalin parempia ja se riitti.
Ei muuta kun sunnuntaina pisteet himaan...
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vituttaa kuin sitä kuuluisaa pientä oravaa. Mutta ei voi kun nostaa virtuaali-hattua Kärpille. Joukkue oli 21 minuutin päässä pronssipelistä pelin ollessa 2-0 IFK:lle. Siitä tilanteesta voittoon nouseminen on hieno suoritus. Hieman kävi kalliiksi kapteeni-Söderholmin tyhmä pitkäkiekko 13 sekuntia ennen Lieversin 2-1 -kavennusta. Ja jatkoajalle ei päästy tolppaa lähemmäksi, ei voi mitään.

Sunnuntaina... Turo Järvisen sanoin: "Katotaan." Taistelua, perkele!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitokset foobarille selvennyksestä. Itse olin paikanpäällä, digiboxi löytyy jne. mutta en voi käsittää MTV3:n toimintaa. Eivät sitten voineet harkita muun ohjelman näyttämistä digi-tv:n puolella. No se siitä, paska, paskempi, MTV3.

Matsista lyhyesti. mixu osuu mielestäni naulan kantaan. Toisen erän lopussa tullut 2-1 kavennus oli se, joka matsin käänsi. Kaksi ensimmäistä erää Kärpät oli mielestäni luokaton, kolmanteen erään tuli sitten täydellinen vastakohta. Kolmannessa erässä Kärpillä luistin kulki, itseluottamustakin tuntui löytyvän ja kun vielä Lundell suosiollisesti avusti, peli kääntyi Kärpille. Vaikka peli ei mielestäni ollut tasoltaan mitenkään erinomainen, loistava trilleri se joka tapauksessa oli. Näin pitää ollakin, ei pleijareissa tyylipisteitä jaeta, vain maalit/voitto ratkaisee.

Tuomarilinja oli selkeä. Vain ruumiit vihelletään. Linja oli kuitenkin molemmille sama.
 

Aku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lapuan Virkiä,
Rantsilan Raikas ja
Kiteen Kirkas
Viestin lähetti chris
Ei käynyt mielessä, että tämä digi-tv ei edes näy suurimmassa osassa Suomea?
Kyllä kävi, kiitos kysymästä.

Mutta mikäli näin ei toimita tämän ns. siirtymäkauden aikana, ei digi-tv:n näkymistä koko valtakunnan alueelle tulla ikinä saamaankaan. Sitä se "ja niin edelleen ja niin edelleen" juuri tarkoitti.

Eli siis: Kun ihmisten haluamia ohjelmia pikkuhiljaa siirretään digi-tv:n puolelle, hankitaan myös laitteita, jotta niitä nähtäisiin. Täten laitteet yleistyvät ja sitä myötä ne myös kehittyvät, kun niiden myynnistä saadaan varoja tuotekehitykseen.

Toisaalta, laitteiden yleistyessä, on perusteltua myös odottaa valtiovallalta satsauksia sen eteen, että digi-tv saadaan kattamaan koko maa. Tämä vaatii rahaa ja aikaa, mutta ellei asialle ole kysyntää, tuo raha jää varmuudella saamatta. Ikiajoiksi.

Yllä lyhyt oppimäärä. Förstår ni?
 

JPx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, klap-klap klap
Offtopic tuosta digi-tv-hommasta:

Pohtikaapa kaikki tuota digi-hommaa tältä kantilta:

Katsot esimerkiksi Charlien enkeleitä (se vanha tv-sarja siis) diginä. Samaa sarjaa katsotaan samaan aikaan jenkeissä teräväpiirtona (1080 interlaced). Verrattuna Nelosen anamorfiseen materiaaliin tarkkuutta on viisinkertaisesti ja letterboxiin verrattuna seitsenkertäisesti. Lisäksi kannattaa huomioida HDTV:n käyttö muuallakin maailmassa.

Alkuperältään anamorfiset materiaalit väännetään väkisin letterbox -muotoon, josta seuraa laadun selvä laskeminen. Toisekseen kanavat käyttävät kohtuuttoman pieniä bittivirtoja.

Lisäksi dvd:tä seuraava formaatti tulee käytännössä ajamaan teräväpiirtomateriaalin myös meille. Hitaasti toki, mutta melko varmasti, koska tuossa laadullinen parannus on huima. Tuossa vaiheessa videotykki viimeistään ajaa itsensä koko kansan näyttölaitteeksi vaikka se jo nyt on useissa tapauksissa huomattavasti järkevämpi valinta kuin televisio IMO.

Kuka oikeasti pitää digi-tv:tä tältä pohjalta hyvänä ratkaisuna. Tuleeko tämä todellisuudessa kuluttajalle kohtuuttoman kalliiksi, koska tässä otetaan käyttöön periaatteessa aivan turha formaatti, jota sitäkään ei tosin osata käyttää oikein.

Ja laadulliseksi referenssiksi XviD-pakattu tiedosto (17 megaa). Lähteenä NTSC 1920x1080 HDTV kaappaus. Pakkauksessa 2 pass ja ~3000kbps bittivirta. Tästä seuraa se, että tätä materiaalia mahtuisi noin 150 minuuttia yhdelle DVD(-/+)R(W) -levylle. Tällaiseen laatuun voidaan oikeasti päästä ja tässä on sentään kyse lähdemateriaalin muokkaamisesta. Kannattaa etenkin huomioida bittivirran ja laadun suhde tässä ja digi-tv:ssä. Itku pääsee kun katsoo tuota laatua, joka ei edes ole niin hyvää kuin HDTV parhaimmillaan. No onneksi meillä ei ole panostettu ylen (eli kansan) rahoja vanhaan tekniikkaan.

http://homepage.ntlworld.com/seemoredigital/MichelleBranch_1280x720.zip
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Suonikohju
Näinhän se menee. En ihmettele yhtään että ensimmäiset virret tulevat tästä leiistä.

Mä en ainakaan kuulu kumpaankaan leiin, mutta kyllä Kärpät rikko, tietenkin kun se sallittiin, mutta oli se räikeetä.

Ihan tuli puoluettomalle sellanen olo, että LIIGA haluais näitä pelejä enemmän. En tiedä miksi eikaivaan rahan takia.
No ei tietenkään, vaan että ihmiset sais kattoo loppuun asti jänniä hokinait matseja MTV kolmoselta, ilman hytösiä.
 

Santtu

Jäsen
Nyt kun syyllistetään tuomarit ja pelaajat niin taisi olla itse Jere, joka oli vaiheessa tuossa jatkoaikamaalissa. eli jere, Pärä ja Lundell olivat syyllisiä ; ) Tulee muuten kamala trilleri tuosta viimeisestä pelistä ja varmaan MTV3 siirtää ottelun ekan puoliajan jälkeen digiverkkoon kun joku Hytönen, Karpo tai Levyraati haluaa myös osansa parhaasta katseluajasta. Törkeä temppu MTV3:selta ja varsinkin kärppäfaneille varsin ikävä kun siellä ei edes digiverkko ole vielä pystyssä.
 

Morgoth

Jäsen
Re: Tänään on J-P päivä!

Viestin lähetti Sakallio
Lundell on lyöty!

Ehkä, kauan mies onkin pelannut hyvin. Juuri kun tuota korttia ei enää jaksanut oikein enää edes ottaa huomioon, että mies floppaa. Tosin ei myöskään Bäckström vakuuttanut. Ei nyt
huono, mutta ei myöskään HYVÄ. 1-0 melkoinen haparointi.

Mielenkiintoista mitä HIFK tekee maalivahti osastolla? Lundellin varmaan pelaajien luottamus horjui mutta toisaalta Sthatos voisi olla melkoinen itsemurha...
 

nasuankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Loistavaa kärpät!Hieno nousu ja vaikka välillä tuntu toivottamalta niin voitto tuli.


Ränni Jan teki sen taas
 

Tarantula

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
TPS voitti tänään

Aivan. TPS oli illan ainoa voittaja.

Hervannan pojat vetelee lonkkaa ja nauraa ku tuleva vastustaja rääkkää itseään hapoille pelaten täydet 5 peliä. Kyllä Suomen Turussa nauretaan tällä hetkellä Stadin ja Oulun pojille. Löytynee nimittäin poika Turusta reilun viikon päästä.

Pelistä: Heikkilä pani pojat karvaamaan, tietäen että Favorin "antaa poikien pelata". Itkettää, ettei Aravirta ottanut samaa taktiikkaa jo alusta lähtien. Puolittaisissa läpiajoissa oli pahimmillaan kolme kärppää kaatamassa HIFK:n hyökkääjää Favorinin hyväksynnällä. Koukkua tuli, kamppia annettiin, revittiin ja riistettiin. Punaiset vain puhaltelivat niihin kuuluisiin .......

Jossittelua: Henrikkson tai Levonen olisivat mahdollisesti ottaneet kärppien repimiset pois. Peli olisi ratkennut viimeistään toisen erän ensimmäisellä puoliskolla HIFK:n siirtyessä 4-0 tai jopa 5-0 johtoon. Mutta kun kentällä sai tuomarin luvalla käyttää mailaa rentoon itä-blokkilaiseen tyyliin, on tulos nyt jo siirretty aikakirjoihin. Sääli sinänsä, jääKIEKON kannalta.

Sunnuntai: Nämä kaksi joukkuetta eivät peliä ratkaise, sen tekevät tuomarit. Kärppien repivää pelityyliä suosivat tuomarit panevat Kärpät Turun reissulle. Koukkua vihaavat tuomarit laittavat HIFK turneelle Turkuseen. Stathos ei pelaa. Ara on Ara.

Ne ***** ranskalaiset viivat:
- Antaa poikien pelata
- Kahvat pois. Varsinkin jos parikin miestä yhden kimpussa
- Hyvää hokia
- Sm-Liiga oikeudet Neloselle. Heti. Piste.

Ja nyt Kallion "laatu"-olutravintolohin mars.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Todella vilpittömät onnittelut Kärpille! Nousitte komeasti sillasta ja nyt alkaa jatkoerä taas pystypainiasennosta. Uskomaton joukkue toi Oulun Kärpät! Jos voitatte sunnuntaina, ei muuta kun lentokeli TPS:ää vastaan!

Illan pelin ratkaisu oli minun mielestä 2-1 kavennus. Ilman sitä tilanne olisi ollut aivan toinen vikaan erään lähdettäessä. Nyt sai Kärpät uutta virtaa ja se toi voiton.

Lundelin haukkujat voisivat nyt mennä itseensä, ihan oikeesti. Miettikää mitä se mies on tehnyt näissä pleijareissa. Ilman Jania olisi IFK ollut kesälomilla jo pitkään. Ja tänäänkin uskomattomia koppeja. Joskus menee noita helppoja ja nyt kävi niin, ei voi mitään. Ehdottomasti Lundel maaliin sunnuntaina. Se on varmaa että Janin hermot ei petä, ei ne pettäneet tänäänkään.

Jatkoaika oli IFK:lta suorastaan mainio. Kärpät ei saanut oikeastaan edes kiekkoa meidän alueelle, kunnes ... no lopun tiedätte. Mutta kokonaisuutena ei voi valittaa. Jos jollekin joukkueelle häviän mielelläni, se oli tänään Kärpät. Toki terveiset sinne Ilves leiriin myös, tekin olitte loistava joukkue.

Niin ja Favorin ei tätä ratkaissut, ei todellakaan. Sen ratkaisi Kärpät. Muistakaa että Favorin antoi jatkoajalla jäähyn Kärpille. aika rohkea teko!

Sunnuntaina jatkuu taistelu ja uskon että mahikset ovat taas 50/50. Silloin on ihan sama missä se peli on. Itse asiassa taitaa olla meille parempi että se on Oulussa. Siellä on enemmän tilaa pyörittää yv:tä. Siitä olen saletti että tämän vuoden IFK ei nyt antaudu, ei saletisti. Mutta ei antaudu Kärpätkään. Silloin on edessä huima taistelu, jonka voittaja nostaa tänä vuonna kannun vielä ilmaan. Jos se on Kärpät, he ovat sen todella ansainneet. Jos se IFK, samat sanat!

Ketä kiinnostaa lauantai? Aivan turha välipäivä :)

Monelta se peli muuten oikeesti alkaa?
 

lentäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No panic. Turo Järvisen sanoin. Tää matsi on jo unohdettu ja nyt keskitytään täysillä jo Oulun peliin. "Voin luvata, että Oulussa nähdään taisteleva IFK", sanoi Turre.

OIKEA ASENNE!!!

Järvinen on ihailtavalla tavalla omaksunut IFK:n upeat perinteet ja niiden velvoittamina koko jengi zemppaa itsensä hurmokseen. Tänäänkin peli kulki kyllä erittäin hyvin, paikkoja oli riittämiin ratkaista peli. Todellakin, no HÄTÄ!!!

Minä todella uskon, että IFK pelaa sunnuntaina uskomattoman matsin. Oli hyvä, että joka jampalla tippuivat jalat maanpinnalle. Välillä tekee hyvää hävitä! Sunnuntaina painetaan taas täysillä! Joka jätkä antaa 110% ja Hirson ketju 300%

Aravirta: anna nyt PETRELLILLE näytön paikka. Kundinhan oli tänään jo kokoonpanossa ja uhkuu varmasti näyttöhaluja. Hurtajkin pelasi kelvollisesti, mutta erinomaisella vedolla ja nuoruuden röyhkeydellä LENNU on varmasti paikkansa jengissä ansainnut. Sinne vaan kehiin!!

Ei muuta kuin ZEMPPIÄ IFK, nollaus ja näyttäkää meille uusintana 1983 vuoden hurmos!!!!
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Eipä ratkennut sarja ei. No aina ei voi voitttaa, ei edes joka toinen päivä... Aikas "tyypillinen" playoffsien jatkoaikamaali. Virheestä reppuun. Su jatketaan. Onnittelut kärpille!
 

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti Isukki
2-0,2 tolppaa,2 helppoa omiin ja FAVORIN..........mahdoton yhtälö!
Uutta matoa koukkuun ja minkit kesälaitumille!

Hei C'moon! Ei ollut ehkä Favorinin paras päivä, mutta ei homma siihen ratkennut. Tolppia ja ylivoimaa oli Favorinista huolimatta ja mahdollisuuksia ratkaista peli muutenkin.

HIFK ei tehnyt tasakentällisen yhtään maalia! YV tosin tappavaa, mutta pitää niitä maaleja muutenkin tehdä. Tosin ei Kärppien AV mitään maailmanluokan tasoa ole tainut olla tähän asti. Tänään oli parempaa, vaikka ensimmäinen YV maali nyt menee Bäckströmin piikkiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös