Mainos

4 Nations Face-Off

  • 42 129
  • 234

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Niukka otanta Kotkaniemen pelityylistä. Voimahyökkääjä, maalineduspelaaja, playmaker vai _rouhija_?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Haulan ymmärrän, mutta en nyt näe syytä laittaa Tolvasta ennen Kakkoa. Laine aika villikortti, mutta en jättäisi terveenä valitsematta, koska parhaimillaan voi kuitenkin olla ihan terävintä kärkeä.

Kakko tuo pohjaketjuun arvokasta möyrimistä, on kuitenkin laidan lähellä ja kiekossa pysymisessä Tolvasta parempi. Soveltuu Pennasen vyöryttely-möyrimislätkään ja saadaan kärkimiehet paremmasta positiosta jäälle.
 

MA8

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ykkönen
Laine - Barkov - Granlund
Lindell - Heiskanen
Kakkonen
Lehkonen - Hintz - Rantanen
Välimäki - Jokiharju
Kolmonen
Maccelli - Aho - Teräväinen
Mikkola - Määttä
Nelonen
Luostarinen - Lundell - Puljujärvi

Molarit
Saros
Luukkonen

Jotain tollaista voisi tulla, olisi kyllä todella tasokas joukkue Suomella. Hyökkäys on erinomainen, puolustus on ihan hyvä sekä molarit ovat erittäin hyviä.
Materiaalin luulisi olevan riittävän kova, jotta voisi taistella turnauksen voitosta.
Tämä on hyvin lähellä omaa ihannekokoonpanoani. Muutaman muutoksen toki tekisin: Heiskasesta saadaan paras irti vasemmalla puolella, joten siirtäisin hänet sinne ja pariksi rightin Jokiharju. Kakkoskenttään sitten Lindell ja pariksi rightin Ristolainen. Välimäki seiskapakiksi, ja jos Ristolla ei kulje, siirretään Lindell kakkosparin oikeaan laitaan ja Välimäki vasemmalle, missä Välimäen (left) kiekolliset taidot pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Hyökkäyksessä ottaisin Maccellin tilalle Armian. Maccelli on toki parempi pelaaja, kuten ovat myös Haula ja Tolvanen, mutta Armia toisi rightin laukaisu-uhkaa, josta Suomen muuten laadukkaassa kalustossa on huutava pula. Siksi ottaisin - Savon leijonan tapaan - myös Laineen mukaan, mikäli osoittaa olevansa edes jonkinlaisessa kunnossa. Haula voisi olla ylimääräinen hyökkääjä, tai sitten Maccelli/Tolvanen/Kakko.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Noista kuvista ei vielä nähnyt kokonaisuutta, niin paha sanoa mitään.

Paitoja suunnitellessa on otettu vähän vapauksia, kun vaakunaleijona on punaisen kilven sijaan sinisessä vaakunakilvessä. Toki värimaailma on tuolla tavalla paidassa sinivalkoisen yhtenäinen. Punainen vaakuna on kuitenkin valtion virallisia tunnuksia, niin sitä ei mennä sörkkimään, jos vaakunaa käytetään. Eri asia on sitten vaikka MM-kisoissa nähty Jääkiekkoliiton tunnus.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Koulutukseltaan sentteri, saadaan vähän erilaisia variaatioita ja sopii kenties Pennasen peliin paremmin keskelle kuin NHL-peliin.

Teuvo ei ole NHL:ssä pelannut juurikaan sentterinä (milloin viimeksi?) ja kun Suomella on kerrankin senttereitä vaikka muille jakaa, niin eikö niitä kannattaisi hyödyntää?

Lankinen on pelannut hyvin Vancouverissa ja on tällä menolla kisakoneessa mukana. Saros on ykkönen, mutta meneekö Lankinen Luukkosen ohitse kakkoseksi? Kun kesällä Lankiselle ei kuulunut NHL-sopimusta, niin luulin hänen siirtyvät Eurooppaan. Lankisen odotus kuitenkin palkittiin.
 

MegaForce

Jäsen
Millä näytöillä Laine on noin monen hahmotelmassa, vielä 1. ketjussa? Mikään lunastamaton potentiaali tai erinomainen vire 6 vuotta sitten ei ole sellainen näyttö, jolla edes ansaitsisi paikkaa rosterista. Vain tykkikausi tähän kohtaan kelpaa, että suostuisin edes spekuloimaan. Myös loukkaantumishistoria huomioon ottaen lepo taitaa tehdä Patrikille hyvää.
 

MA8

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Millä näytöillä Laine on noin monen hahmotelmassa, vielä 1. ketjussa? Mikään lunastamaton potentiaali tai erinomainen vire 6 vuotta sitten ei ole sellainen näyttö, jolla edes ansaitsisi paikkaa rosterista. Vain tykkikausi tähän kohtaan kelpaa, että suostuisin edes spekuloimaan. Myös loukkaantumishistoria huomioon ottaen lepo taitaa tehdä Patrikille hyvää.
Roolituksestahan tuo johtuu. Meillä on kovin vähän rightin maalintekijöitä ja rightin pakkeja. Niille paikoille pääsee siten vähemmillä näytöillä kuin muille. Toki voidaan koko joukkue kasata leftin pelaajista, mutta harvoin sellaiset ovat menestyneet. Maalipaikkojen luominen ja hyödyntäminen menee "yksikätisenä" paljon vaikeammaksi, ja Suomelle nuo tahtovat aina olla vaikeita asioita joka tapauksessa. Viiden leftin YV:llä esimerkiksi on todella vaikea päästä laukomaan suoraan syötöstä. Toki meidän parhaat leftin pelaajat on todella hyviä, mutta niin ovat myös vastustajien puolustukset. Laukaukset on helppo peittää, kun variaatioita on kovin vähän.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Aikamoiset tärinät alkaa olla tätä turnausta kohtaan. Viimeinkin näemme (toivottavasti) tämän sukupolven pelaajat yhtäaikaa samassa turnauksessa. Barkovin loukkantumisesta onneksi selvittiin vain säikähdyksellä ja Lehkonenkin palannee askiin hyvissä ajoin ennen kun valinnat lyödään lukkoon. Sen sijaan Laineen tilanne on harmittava. Muutenkin hän oli omissa papereissa lähinnä ylimääräinen jokerikortti joka tuo mahdollista maalintekovoimaa askiin. Alkusyksyn loukki hyvin todennäköisesti pudottaa hänet kokonaan pois spekulaatioista. Jokin pieni ajatus silti ainakin itsellä olisi ottaa mukaan viimeiseksi hyökkääjäksi, jos siis ehtii palata pelikuntoon ennen valintoja.

Maalivahdit:

Kevin Lankinen, Vancouver Canucks
Ukko-Pekka Luukkonen, Buffalo Sabres
Juuse Saros, Nashville Predators

Saros onkin jo nimetty ja Luukkonen lienee se kakkosmokke. Vaikeasta alkukaudesta huolimatta, lähtökohtaisesti Saros pelannee kaikki pelit. Tämän hetken tilanteessa Lankinen on paras vaihtoehto kolmanneksi maalivahdiksi.

Puolustajat:

Henri Jokiharju, Buffalo Sabres
Miro Heiskanen, Dallas Stars
Esa Lindell, Dallas Stars
Olli Määttä, Detroit Red Wings
Niko Mikkola, Florida Panthers
Rasmus Ristolainen, Philadelphia Flyers
Juuso Välimäki, Utah Hockey Club

Pakisto on ohut kuin mikä. Miten muuten toimitaan jos vaikka Määttä ja Mikkola ovat loukkantuneena juuri turnauksen alla? Lähdetäänkö sinne sitten viiden pakin voimin? Tällä hetkellä sarjassa siis pelaa juuri nuo seitsemän puolustajaa vakituisesti. Vaakanainen varmaan lähin kärkkyjä, jos saa Anaheimissa vastuuta ja peliaikaa. Hakanpään paluusta ei taida olla mitään tietoa. Pakkiparit varmaan jotenkin näin: Jokiharju-Heiskanen, Ristolainen-Lindell, Mikkola-Määttä. Heiskasen harteilla on aivan valtava kuorma ja vastuu kiekollisesta pelistä. Helposti vaikkapa Sami Vatanen menisi tuossa, jos saisi ottaa Euroopasta pelaajia. Selvästi heikoin osa-alue ja todellakaan ei kestä yhtään poisjääntiä.

Hyökkääjät:

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes
Aleksander Barkov, Florida Panthers
Mikael Granlund, San Jose Sharks
Erik Haula, New Jersey Devils
Roope Hintz, Dallas Stars
"Patrik Laine", Montreal Canadiens
Artturi Lehkonen, Colorado Avalanche
Anton Lundell, Florida Panthers
Eetu Luostarinen, Florida Panthers
Jesse Puljujärvi, Pittsburgh Penguins
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
Teuvo Teräväinen, Chicago Blackhawks
Eeli Tolvanen, Seattle Kraken

Lähtökohtaisesti Pennasella on rakentaa kolme "ykkösketjua". Mielestäni se tilanne täytyy hyödyntää. Jos oli 2004 World Cupissa ja 2006 Torinossa meillä aivan jäätävät kärkisentterit Saku Koivu ja Olli Jokinen, niin nyt meillä on laittaa vielä paljon paremmaksi ja vielä kolmosketjuunkin täysin mitattäyttävä kärkisentteri.
Tolvasen nimi ykköskentässä saattaa kalskahtaa monille korviin. Barkov saa crosbymaisesti heikommista laituireista paljon irti ja Tolvanen osaa laittaa mustaa verkkoon. Granlundilla ja Sashalla jäi Sotshissa kesken joten siitä jatketaan. Tolvaselle jää puhdas snaipperinrooli. Nämä kaksi herraa kyllä hoitavat muun. Kakkosketjussa löytyy aiempaa vahvaa historiaa. Jos Laine olisi ollut täysinvarmasti mukana olisin nostanut Ahon ketjun, laidoilla Laine ja Teukka kakkoseksi. Nyt näinpäin. Siinä vaihtoehdossa monet olisi varmaan säikähtänyt ettäkö Rantanen muka kolmosketjussa. Nyt täytyy huomioida tämä tilanne, että meillä on lähtökohtaisesti kolme ykköskenttää ja sitä todellista ykköstä näinollen vaikea määritellä. Kolmosessa Ahon laidoilla on kaverit jotka Sepe tuntee paremmin kuin omat sukkansa. Puljua tuttu ja "isällinen" Aho rinnalla voi auttaa todella paljon saamaan tulostakin aikaan. Teräväisen paikka on Ahon laidassa ja saa ruokkia hyvin kauden aloittanutta Puljujärveä. Laineelle paikka tässä kentässä olisi ollut myös aivan täydellinen. Nelosketju. Tuota vastaan ei ole kivaa pelata ja onpa siinä myös mahdollisuutta tuloksentekoon. Edelleen pidän Lainetta hyökkääjänä nro. 13. Kaapo Kakko tai jos rightin miehiä haetaan niin Joel Armia lienevät kärkkymässä paikkaa.

1.ketju:
Eeli Tolvanen - Aleksander Barkov - Mikael Granlund

2.ketju:
Artturi Lehkonen - Roope Hintz - Mikko Rantanen

3.ketju:
Jesse Puljujärvi - Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen

4.ketju:
Eetu Luostarinen - Erik Haula - Anton Lundell

Lopulliset valinnat tehdään siis jo kuukauden päästä. Toivotaan ettei tule loukkaantumisia ja nähtäisiin viimein tämä superikäluokka yhtäaikaa leijonapaita päällä. Tämä porukka on menettänyt jo niin monta turnausta tässä vuosikymmenen aikana.
 

Schadowan

Jäsen
Muutama kommentti ylläolevaan:
Sashan vierelle voidaan heittää vaikka Kasperi Kapanen ja Kaapo Kakko - homma toimii. Enemmänkin pitää ajatella miten muut ketjut roolitetaan ja miten maksimoidaan Sashan hyöty.

2. ketjusta tykkään ja se oli itselläkin noin.

3. ketju tökkii Jessen takia. Täysi arpahan hän on ja ei vaan voida antaa muille maille tasoitusta, että Aho "jeesailee" Jesseä. Ahon rooli on tehdä tulosta parhaalla mahdollisella tavalla eikä auttaa Jesseä tekemään tehoja. Siispä antaisin Puljulle max 4. kentän ajokoiraroolin. Tämä jättää aukon kolmoseen, jonka täyttäisin Granlundilla.

Luostarinen-Lundell menee käsi kädessä ja koen, että he Sashan vierellä antavat parhaan vastineen meille menestystä ajatellen: Turnauksen parhaan nollaavan ketjun, joka ei pelkästään nollaa vaan on myös vaarallinen hyökkäyspäähän tarvittaessa.

Näin ollen Tolvanen, Pulju ja Haula neloseen.

Case Laine: Itse ottaisin mukaan jengiin 13. hyökkääjäksi, koska erityisosaaminen. Riskillähän siinä mennään, mutta se rightin YV-sniper meiltä puuttuu. High Risk, suht koht High reward. Jos miettii yv:tä missä oikealla on Rantsu vetäjän tontilla, vasemmalla Laine. Miro viivalla, Aho ja Sassa syvällä.
 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Millä näytöillä Laine on noin monen hahmotelmassa, vielä 1. ketjussa? Mikään lunastamaton potentiaali tai erinomainen vire 6 vuotta sitten ei ole sellainen näyttö, jolla edes ansaitsisi paikkaa rosterista. Vain tykkikausi tähän kohtaan kelpaa, että suostuisin edes spekuloimaan. Myös loukkaantumishistoria huomioon ottaen lepo taitaa tehdä Patrikille hyvää.
Mitäh? Erinomainen vire 6 vuotta sitten..? Kaveri teki pinna per peli tehoja surkeassa Blue Jacketsissa pari kautta putkeen ihan viimeisen 3 vuoden otannalla, jos ei nyt viime kauden 18 peliä lasketa mukaan ja silloinkin puolisen pistettä.

Siellä on vain 3-4 pelaajaa pisteitä ajatellen edellä Lainetta, eli Laine on kyllä mukana kunnossa ollessa ja ei mahdu edes rosteriin, heh.
 

Kampf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Florida Panthers
Olisi hienoa nähdä jos rohkeasti lyötäisiin ykkösketjuksi Aho - Barkov - Rantanen. Muut hyökkäysketjut voisivat mennä kutakuinkin näin:
Laine - Hintz - Teräväinen
Lehkonen - Lundell - Granlund
Luostarinen - Haula - Armia
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Yleisenä huomiona, turnauksessa vastaan tulee maailman parhaat. Ja kun niistä maailman parhaista pelaajista on jäällä ne kaikista parhaimmat, täytyy Suomelta luistella jäälle Aleksander Barkov. Samaan tyyliin miten meni edellisissä Stanley Cup-finaaleissa ja Barkov tuli noista peleistä kuivin jaloin ulos. Eli Barkovin kentällistä ei voi ajatella pelkästään hyökkäyssuunnan tekemisen kannalta, vaan ensisijaisesti sillä silmällä, että täytyy pystyä pelaamaan kirkkaimpia tähtiä vastaan molemmissa päissä kenttää. Tästä johtuen itsekin kallistun sen suuntaan, että Rantanen ja Barkov kannattaa jakaa eri ketjuihin.

Lehkonen-Hintz-Rantanen on alusta alkaen kuulostanut hyvältä ja Sepe Ahon ympärille saadaan rakennettua kolmas tuloksentekokenttä, jossa Turbo-Teuvo miehittää toista laitaa. Luostarinen-Lundell-Haula kuulostaa kyllä myös hyvältä, mutta voi olla että tästä kolmikosta joku on täydentämässä Ahon tai Barkovin kentällistä. Eli jos taas kerran hahmotellaan, niin:
X - Barkov - Granlund
Lehkonen - Hintz - Rantanen
X - Aho - Teräväinen
Luostarinen - Lundell - Haula

Tuolle kymmenikölle voisi jo kisapassia leimata, mutta sitten onkin veristä taistelua viimeisistä paikoista. Laine, Tolvanen, Puljujärvi, Kakko, Maccelli, Kotkaniemi, Armia... Onhan tuossa variaatioita ja eri tyylisiä pelaajia tarjolla. En Pendon filosofiaa pahemmin tunne, että miten tykkää joukkuetta rakentaa, mutta ei näillä vaihtoehdoilla täysin metsään voi mennä... Eihän?
 
Kuuden eniten pisteitä tehneen pakin ottelut ja pisteet yhteensä NHL:n runkosarjassa tähän mennessä:

Kanada: 41 ottelua, 45 pistettä
Usa: 37 ottelua, 40 pistettä
Ruotsi: 42 ottelua, 36 pistettä
Suomi: 44 ottelua, 5 pistettä

Karua.

Vertailun vuoksi samat 12 parhaan hyökkääjän osalta.

Kanada: 109 pistettä
USA: 97 pistettä
Ruotsi: 64 pistettä
Suomi: 72 pistettä
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Vertaillaan vähän lyhyesti eri maiden pelaajamateriaaleja, jotta nähdään missä mennään. Boldattuna on kaikkien maiden osalta jo valitut nimet ja loput olen täyttänyt oman mieleni mukaan.

Maalivahdit:

USA: Connor Hellebuyck, Jake Oettinger & Jeremy Swayman
Ruotsi: Jakob Markström, Linus Ullmark & Filip Gustavsson
Suomi: Juuse Saros, Ukko-Pekka Luukkonen & Kevin Lankinen
Kanada: Adin Hill, Stuart Skinner & Jordan Binnington

Maalivahtien osalta parhaiten pullat on uunissa USA:lla. Hellebuyck, Oettinger, Swayman ja tuon kolmikon ulkopuolelta vielä esimerkiksi Demko ovat ihan maailman maalivahtieliittiä. USA:lla onkin positiivinen maalivahtiongelma ja valmennuksen pitäisi osata valita kuumin veskari kentälle. Ruotsilla on myös hyvä kilpailutilanne Markströmin, Ullmarkin ja hyvin kautensa aloittaneen Gustavssonin välillä, joista kaikki ovat hyviä vaihtoehtoja ykkösmaalivahdiksi.

Suomella ykkösmaalivahti Saros kyllä kestää maajoukkuepaidassa vertailun Ruotsin ja myös USA:n maalivahteja vastaan, mutta leveyttä Suomella ei ole maalivahtiosastolla yhtä paljon Saroksen takana, jos hän ei jostain syystä olisikaan pelikuntoinen. Kanadan maalivahtikolmikossa ei ole oikeastaan yhtään selvää valintaa vielä tässä vaiheessa, mikä kertoo karua kieltä maalivahtiosaston heikkoudesta. Toki Kanadalla on useita NHL-maalivahteja, joista on mahdollista löytää turnaukseen kuuma maalivahti, mutta paperilla Kanadan maalivahtitilanne on tällä hetkellä selvästi epävarmin.

Puolustajat:

Kanada:

Devon Toews - Cale Makar
Josh Morrissey - Noah Dobson
Shea Theodore - Alex Pietrangelo
Evan Bouchard

USA:

Quinn Hughes - Charlie McAvoy
K'Andre Miller - Adam Fox
Zach Werenski - Brock Faber
Jaccob Slavin

Ruotsi:

Victor Hedman - Erik Karlsson
Gustav Forsling
- Rasmus Andersson
Rasmus Dahlin - Hampus Lindholm
Mattias Ekholm

Suomi:

Esa Lindell - Miro Heiskanen
Niko Mikkola - Henri Jokiharju
Juuso Välimäki - Rasmus Ristolainen
Olli Määttä

Kanadan pakisto on todella kova ja heillä on halutessaan mahdollisuus ottaa kaksi NHL:n viime vuosien parasta pakkiparia joukkueeseen: Toews-Makar ja Theodore-Pietrangelo. Noiden lisäksi on hurjasti laatua tarjolla joukkueeseen. Leftin pakeista lähimpänä paikkaa joukkueesta ovat oman näkemykseni mukaan Morrissey, Dunn sekä Power ja rightin pakeista Bouchard, Dobson sekä Doughty. Laajuuden takia Kanadan pakisto on mielestäni paras.

USA:lla puolustuksen kärki on ehkä jopa Kanadaa kovempi jo joukkueeseen valittujen Foxin, McAvoyn ja Hughesin johdolla. Tuon kolmikon jälkeen taso vähän laskee, mutta Millerin arvoa nostaa se, että hän on pelannut paljon yhdessä Foxin kanssa Rangersissa. Pakiston top-4 on mielestäni aika selkeä, mutta kolmospariin on tyrkyllä paljon vaihtoehtoja, joten valinnat ei välttämättä tule olemaan samoja kuin yllä olevassa hahmotelmassa. USA:n puolustuksen kärki on jopa turnauksen paras, mutta jos pakistoa tarkastellaan kokonaisuutena, niin se on toiseksi paras.

Ruotsin pakistoon on jo valittu kova kärkikolmikko Hedman, Karlsson ja Forsling, joiden lisäksi käytännössä varmasti joukkueesta tulee löytymään vielä Dahlin. Ruotsilla on yli parikymmentä NHL-puolustajaa tälläkin hetkellä, joten kilpailua viimeisistä paikoista pääsee varmasti syntymään. Ruotsin pakisto on kova, mutta jos verrataan P-Amerikan joukkueisiin, niin mielestäni se on jonkin verran perässä. Laajuutta Ruotsilta löytyy hyvin ja Hedman on ihan eliittipuolustaja, mutta Karlssonin parhaat vuodet taitavat olla jo takana eikä tuo kärki vain ole riittävän laadukas.

Ikävä kyllä Suomen pakisto ei kestä paperilla vertailua kolmeen muuhun maahan. Heiskanen mahtuisi varmasti kaikkien muidenkin pakistoihin, mutta hän on ainut. Suomella ei ole käytännössä ollenkaan vaihtoehtoja ja kilpailua pelipaikoista, joten kaikki NHL-puolustajat pitää ottaa mukaan. Mikkola sekä Lindell ovat NHL:ssä ihan laatupuolustajia ja Jokiharjukin on päässyt pelaamaan Buffalossa hyviä minuutteja Dahlinin vieressä. Suomi tarvitsee kuitenkin pelitapaetua suhteessa kilpailijoihin, jotta tuolla pakistolla pärjätään. Suomen maajoukkuessa pakistot ovat kuitenkin onneksi olleet monesti kentällä parempia kuin paperilla.

Hyökkääjät:

Kanada:

Brad Marchand - Sidney Crosby - Nathan MacKinnon
Connor Bedard - Connor McDavid - Zach Hyman
Carter Verhaeghe - Brayden Point - Sam Reinhart
Mathew Barzal - Robert Thomas - Mark Stone
Mitch Marner

USA:

Jake Guentzel - Auston Matthews - Jason Robertson
Brady Tkachuk - Jack Eichel - Matthew Tkachuk
Clayton Keller - Jack Hughes - Cole Caufield
Chris Kreider - J.T. Miller - Brock Boeser
Vincent Trocheck

Suomi:

Artturi Lehkonen - Aleksander Barkov - Mikko Rantanen
Roope Hintz - Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen
Eetu Luostarinen - Anton Lundell - Mikael Granlund
Eeli Tolvanen - Erik Haula - Jesse Puljujärvi
Patrik Laine

Ruotsi:

Filip Forsberg - Mika Zibanejad - Gustav Nyquist
Jesper Bratt - Elias Pettersson - William Nylander
Adrian Kempe - Elias Lindholm - Lucas Raymond
Wiliam Eklund - Joel Eriksson Ek - Leo Carlsson
William Karlsson

Kanadan hyökkäykseen on valittu jo McDavid, Crosby, MacKinnon, Marchand ja Point. Luulisi, että kesätreenikaverit Marchand, Crosby ja MacKinnon lyötäisiin yhteen. McDavidin vierelle otetaan varmaan tuttu kaveri Hyman ja jos tuttuja kaksikoita halutaan lisää, niin Floridan Verhaeghe-Reinhart on myös mahdollinen kaksikko, mikäli Verhaeghe mahtuu joukkueeseen. Kilpailua pelipaikoista Kanadalla on paljon ja laatua löytyy neljään ketjuun. Laajuuden takia omaan silmääni Kanadan hyökkäys on myös puolustuksen tavoin paras. Näin penkkiurheilijana olisi kiva nähdä Bedard ja McDavid samassa ketjussa.

USA:lla on varmaan koko turnauksen paras sentterinelikko, jos he lyövät koko nelikon Matthews-Eichel-Hughes-Miller keskikaistalle. Laituriosasto on myös todella monipuolinen, sillä sieltä löytyy sopiva yhdistelmä taitoa ja kovuutta. Omasta hahmotelmastani ulos jäi mm. Kyle Connor, joka on takonut usean kauden ajan NHL:ssä pisteitä noin piste/peli -tahdilla. Oma toivomukseni olisi se, että Tkachukin veljekset laitettaisiin samaan ketjuun, sillä se tarjoaisi kansalle leivän lisäksi myös sirkushuveja. Kovin paljon ei ole USA:n hyökkäys Kanadaa perässä.

Suomen hyökkäyksen listaisin kolmanneksi parhaaksi. Kärkinelikko Rantanen, Barkov, Aho ja Hintz kestävät vertailun myös Kanadan ja USA:n hyökkäyksen kärkeen, mutta sen jälkeen Suomella vähän taso tippuu. Toki Suomella on joukkueessaan mm. Granlund, joka on urallaan ollut maajoukkueessa aina NHL-tehojaan parempi. Kärki Suomella on hyökkäyksessä kovempi kuin koskaan ja vaikka taitotasossa kolmos- ja nelosketjut eivät pärjäisikään kilpailjoille, niin he korvaavat sen taistelutahdolla ja työmäärällä.

Ruotsin hyökkäys näyttää paperilla hyvin tasapaksulta. Vaikka tehojen puolesta Ruotsilla oli viime kaudella neljä yli piste/peli -hyökkääjää Suomen kolmea vastaan, niin en vaihtaisi mistään hinnasta tuota Suomen kärkinelikkoa Ruotsin nelikkoon. Laajuutta Ruotsilla on hyökkäyksessä vähän Suomea enemmän, mutta kärki ei ole mielestäni riittävän terävä verrattuna muihin.

Kokonaisuutena selvästi tasapainoisin joukkue on USA:lla, jolla ei ole joukkueessa mitään selviä heikkouksia. Kanadan osalta kysymysmerkki on maalivahtipeli, mutta jos he löytävät jostain turnaukseen laadukkaan maalivahdin, niin Kanada nousee turnauksen ykkössuosikiksi. Suomen selkeä heikkous verrattuna kilpailijoihin on pakisto ja pieni heikkous on myös laajuus hyökkäyksessä. Ruotsilla puolestaan on paperilla mielestäni heikoin hyökkäys ja etenkin hyökkäyksen kärki on vähän turhan tylsä.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Keitäs ottaisit joukkueeseen Euroopasta, jos saisi valita? Kun pelit kuitenkin ameriikassa ja pienessä kaukalossa.
Ainakin jonkun maalivahdin kun pohjoisamerikkalaiset yleensä eivät saa maaleja tusinaveskareille ja nelosketjun rakentaisin vaikka liigapelaajista joilla on tuohon aikaan energiaa toisin kuin NHL pelaajilla , jotka on mieluummin lomalla .Tietysti myös Marko Anttila on aina kova ratkaisu arvokisoissa vaikka olisi muuten kuinka surkea tahansa. Anteeksi näin yleinen vastaus , mutta olen seurannut lähinnä Ässiä Euroopassa tänä vuonna .
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Ruotsin hyökkäys näyttää paperilla hyvin tasapaksulta. Vaikka tehojen puolesta Ruotsilla oli viime kaudella neljä yli piste/peli -hyökkääjää Suomen kolmea vastaan, niin en vaihtaisi mistään hinnasta tuota Suomen kärkinelikkoa Ruotsin nelikkoon. Laajuutta Ruotsilla on hyökkäyksessä vähän Suomea enemmän, mutta kärki ei ole mielestäni riittävän terävä verrattuna muihin.
Bratt - Pettersson - Nylander
Nyquist - Eriksson Ek - Forsberg
Kempe - Zibanejad - Raymond
Karlsson - Backlund - Lindholm
Carlsson

Aho - Barkov - Lehkonen
Maccelli - Hintz - Rantanen
Granlund - Lundell - Teräväinen
Luostarinen - Haula - Tolvanen
Armia


Kyllä mä ton Ruotsin hyökkäyksen ottaisin ennen Suomen hyökkäystä.

Hyökkääjien pistepörssin top50 pelaajat

Nylander 98p
Forsberg 94p
Pettersson 89p
Bratt 83p
Kempe 75p
Nyquist 75p
Raymond 72p
Zibanejad 72p

vs

Hyökkääjien pistepörssin top100 pelaajat

Rantanen 104p
Aho 89p
Barkov 80p
Hintz 65p
Granlund 60p
Maccelli 57p
 

Nick Neim

Jäsen
Tuon kolmikon jälkeen taso vähän laskee, mutta Millerin arvoa nostaa se, että hän on pelannut paljon yhdessä Foxin kanssa Rangersissa.
Paljon on tietysti aina vähän tulkinnallinenkin määrä, mutta en ehkä ihan noin tuota muotoilisi. Nyt alkukaudesta Miller ja Fox ovat toki pelanneet yhdessä Lindgrenin loukin myötä, mutta esimerkiksi kahdelta edelliseltä kaudelta minuutteja:

2022-2023

Miller - Trouba 1120min
Lindgren - Fox 897min
Miller - Fox 112min

2023-2024

Miller - Trouba 986min
Lindgren - Fox 911min
Miller - Fox 61min

Toki yhteistä kokemusta siis jonkin verran löytyy, eikä siitä varmasti haittaakaan ole. Ja toki voi olla, että nyt Lindgrenin paluun myötä jatkavatkin edelleen pakkiparina, mutta Lindgren teki siis debyyttinsä Rangersin edellisessä ottelussa kolmosparissa, jossa häntä saatettiin ajaa vasta ns. sisään loukkaantumisenkin jäljiltä.

Muutoin oli kyllä hyvä läpiveto joukkueista ja tämä oli ehkä vähän turhaa nillittämistä, mutta pistipä silti sen verran silmään, että oli kommentoitava.
 
Muutoin oli kyllä hyvä läpiveto joukkueista ja tämä oli ehkä vähän turhaa nillittämistä, mutta pistipä silti sen verran silmään, että oli kommentoitava.

Sama juttu tuon Theodore-Pietrangelon kanssa. Ovat nyt alkukaudella pelanneet kimpassa, mutta aiempina kausina eivät niinkään. Theodore McNabbin kanssa ja Pietrangelo Martinezin/Haguen/Huttonin/Hanifinin kanssa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä tulee tosin sitten se ongelma, että jos halutaan sentterinelikoksi Barkov-Aho-Hintz-Lundell, niin laituriosasto jää todella kapeaksi ja joidenkin pelaajien rooli turhan pieneksi. Lundell veti viime kaudella kovat playoffsit ja on aloittanut kauden erinomaisesti, joten hän pystyy ottamaan isoakin kiekollista roolia joukkueessa. Haula on myös aloittanut kauden erinomaisesti ja hänen ympärilleen voidaan rakentaa se energinen nelosketju.
Täysin samaa mieltä. Asiaa käytiin mielestäni edellisessä kiukaassa hyvin myös läpi.

Mielestäni ihan no-brainer osastoa on, että sentterit ovat:

1. Barkov
2. Hintz/Aho
3. Lundell
4. Haula

Makuasia sitten, että laittaako Hintzin vai Ahon laitaan. Joka tapauksessa tuosta syntyy aivan loistava sentterinelikko, jossa roolitukset menevät myös hienosti. Hintzin tai Ahon laittaminen laitaan tuo myös leveyttä tuohon kohtuu ohkaiseen laituritilanteeseen.
 

NuoriKundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Ville Tourun Pokemon fanclub
Tässä pieni sneakpeak julkaistuihin pelipaitoihin.

En tiedä mikä harjoittelija on suunnitellut Suomen paidan, mut se kaveri ansaitsee kyllä fudut.

Ja aika koomista ettei Ahon kuvaan annettu taustavaloa ollenkaan :D

Mietteitä?
 

Liitteet

  • Screenshot_20241025_091654_Reddit.jpg
    Screenshot_20241025_091654_Reddit.jpg
    959,3 KB · kertaa luettu: 292
  • Screenshot_20241025_091854_Reddit.jpg
    Screenshot_20241025_091854_Reddit.jpg
    1,2 MB · kertaa luettu: 293
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös