2011 - 2012 Välikausi?

  • 36 662
  • 121

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Yksi kovempi on kohdattu ja turpaan tuli kohtuullisen selkeasti. Seuraavat kolme pelia ovat jo hivenen parempia tasonmittareita, niista pitaisi pystya 6 pinnaa ottamaan mutta epailen ettei ole saada sen vertaa.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika huolestuttavana näen Lukon tilanteen tällä hetkellä, vaikka sarjasijoitus on kuudes. Pisteet on kerätty umpisurkealta Ilvekseltä X2, sarjajumbo HPK:lta, sarjan heikoimman materiaalin omaavalta SaiPalta, alkukauden kontanneelta JYP:ltä sekä sarja-avauksessa Ässiltä. Ässiä lukuunottamatta kaikki nämä joukkueet ovat sarjan hännillä. Oulussa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa jäätiin pisteittä yhteismaalein 5-16.

Lukolla on tällä hetkellä riveissään kuusi pelikuntoista puolustajaa kun Virtanen lasketaan mukaan. Kuukan kausi on ohi ja Honkaheimo palannee lähitulevaisuudessa askiin. Tämän hetken tilanteella seuraava puolustajan loukkaantuminen tai pelikielto johtaa siihen, että Lukko ei saa kokoonpanoonsa kuutta puolustajaa. Lisäksi kun mietitään pelikuntoisten puolustajien tasoa ja sitä, että sama osasto oli Lukon heikoin lenkki jo viime kaudella, ei voi kuin ihmetellä että miten ihmeessä tällä kaudella ollaan vielä viime kauttakin heikommassa tilanteessa puolustuksen suhteen. Kiekollinen yv-puolustaja puuttuu edelleen ja ihan jo määrällisestikin ajateltuna Lukko tarvitsee kaksi uutta puolustajaa loppukautta ajatellen.

Hyökkäyksessä Lindgren menee aivan hukkaan kun laidalle ei ole heittää kunnon laitureita. Nurmen pelipaikan pitäisi menestystä tavoittelevassa joukkueessa olla kolmosketjussa, mutta nyt rooli on mielestäni väärä koska Tukonen on pitkällä saikulla eikä Lukko ole reagoinut tähän poissaoloon. Pesonen on myöskin ollut pettymys eikä tunnu saavan aikaan juurikaan mitään.

Jotenkin koko kesän ja alkusyksyn ajan on Lukon tekemisistä huokunut ketjun otsikon mukainen välikauden meininki. Joukkuetta heikennettiin tälle kaudelle ja suhteellinen kilpailuasema muihin joukkueisiin nähden huononi viime kauteen nähden. Tämä on sikäli kovin ihmeellistä, että muutama vuosi sitten puhuttiin mestaruustavoitteesta ja mikäs olisi ollut sen parempi paikka kuin tosissaan tavoitella pyttyä Uraman viimeisellä valmennuskaudella. Suunta on kuitenkin ollut koko ajan nouseva ja pelimerkkejä pitäisi riittää. Eniten itseäni ihmetyttää kuitenkin se, että miksi ihmeessä 15 vuoden tauon jälkeen tulleen mitalin myötä tarjolla ollut noste, kiekkobuumin aikaansaaminen sekä mahdollisuus asettua pysyvästi liigan kärkikastiin heitetään käytännöllisesti katsoen hukkaan noin vaan. Tai ainakin omilla tekemisillä viestitään, että oma mestaruus on jo saavutettu.

Alkusyksyn yleisömäärät ovat olleet heikkoja mikä luonnollisesti pienentää tuloja ja heikentää tulosta. Alkukaudella saavutetuista voitoista huolimatta yleisö ei ole löytänyt tietään halliin toivotulla tavalla ja ainakin yksi syy tähän lienee itse tuotteessa eli joukkueessa, joka Norosta ja Lindgreniä lukuunottamatta on jotenkin harmaa ja väritön. Positiivista on toki Bertrandin ja Jasun nousu parrasvaloihin, näille kavereille täytyy toivoa isoa roolia myös jatkossa. Varsinkin Bertrandista voi tulla vaikka minkä luokan pistelinko SM-liigaan.

Loppukautta ajatellen olisi mielenkiintoista tietää, että mitä Lukko tai pikemminkin seurajohto ajattelee. Riittääkö kauden päättyminen säälipleijarivaiheessa vai ovatko tavoitteet oikeasti korkeammalla? Mitalipeleihin pääsy edellyttäisi paria uutta laadukasta puolustajaa, maaliruiskua Pertun rinnalle sekä Tukosen tervehtymistä. Ja onko Uramalla eväitä repiä olemassa olevista pelaajista kaikki mahdollinen irti ja ovatko Uraman sekä seurajohdon välit täysin kunnossa?

Tulevan kauden päävalmentajan nimen toivoisi olevan jo tiedossa ja joukkueen rakentamisen hyvässä vauhdissa. Olisihan se hienoa jos kerrankin kaikki osa-alueet valmennusta myöden olisivat sellaisia, että Lukon voisi ennen kauden alkua realistisesti sanoa olevan yksi mestariehdokkaista. Toki joukkuetta voi vahvistaa kesken kaudenkin, mutta kyllähän perusrungon pitää olla jo kesällä kasassa ja kesken kauden voidaan sitten tarpeen vaatiessa etsiä pari täsmähankintaa. Raha tuo menestystä ja menestys rahaa, vaikka toki joukkueen rakentaminen on siinä määrin haastava prosessi, että pelkällä rahalla ei menestystä osteta kuten moneen kertaan on nähty. Raha tuo kuitenkin oikeissa käsissä edellytykset menestykselle ja mahdollisuuden rakentaa sellainen paketti, jolla kaikki on mahdollista.

Tällä hetkellä eletään kaikin puolin mielenkiintoisia aikoja, kun uusille pelaajille on jo pakottava tarve ja toisaalta kohta alkavat myös tulevaa kautta koskevat valmentaja/pelaajahuhut liikkua eri medioissa. Vaikka tämä kausi on vasta aluillaan, on oma fiilikseni tästä kaudesta juuri tällä hetkellä jotenkin pelokas. Nykyiseen seurajohtoon en luota juurikaan lainkaan ja kyllähän Raumallakin olisi tarvetta uusia paikallista puuhakerhoa isolla kädellä. Näillä kun kuitenkin mennään, niin ei voi kuin toivoa parasta ja luottaa siihen, että pojat eivät sählää vaan hoitavat hommat kunnialla kuntoon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olihan se hienoa kun edes pronssia tuli viime kauden jälkeen, mutta kyllä minun odotukseni tästä kaudesta laskivat heti kun nuo lähtijät eli Petru ja Mac ja Morrison varmistuivat eikä edes huonoon puolustukseen hankittu vahvistuksia. Mistään mestaruudesta on turha puhua nyt, mitaliakaan ei tällä porukalla oteta eli kyllä minä ainakin menen ihan puhtaasti "toivotaan toivotaan"-fiiliksellä tämän kauden. Niin paljon Lukko ei tänä kautena hyviä pelaajia varmaankaan hanki että tuo fiilis ainakaan paremmaksi muuttuisi.

Mutta hei kundit. Keväällä voitettiin pronssia! Kyllähän me sillä seuraavat 15 vuotta pärjätään. Vanha vitsi ja viime kevään ja kesän aikana kuluneeksi kaluttu, mutta pistetään nyt vielä kerta kiellon päälle kun kerran kusipäiset seurajohtajatkin niin ajattelevat.
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Veit varpaat suustani. Näin se (valitettavasti taitaa olla). Ralen eväitä en epäile, mutta jos työkaluja ei anneta, niin eipä siitä sen valmiimpaa voi tulla. Kausikortti on, mutta ihan kiva olisi ollut tietää, mistä maksan. Tuote ei ole kunnossa, mutta rahoja ei saa takaisin. Järjettömän paniikinomisen ostelun ja säästölinjan välilläkin on vaihtoehtoja. Timo, sä saat potkut.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Aika huolestuttavana näen Lukon tilanteen tällä hetkellä, vaikka...

Viisaita sanoja, viisaita sanoja...

Samaa mieltä hahmojen Roku ja Trekolmestar kanssa. Tässä yhteydessä voisin käyttää hyvinkin kärkeviä ja henkilöön meneviä ilmaisuja joukkueen rakennuksesta kuluvalle kaudelle. Mutta en sitä tässä nyt tee. Vielä.

Mutta joukkueen rakennukseen osallistuneita henkilöitä sen kummemmin arvostelematta arvostelen hieman kaudelle hankittuja (korvaavia) pelureita.

Morrison > Pesonen. Toistaiseksi pettymys. Näyttävä lämärin viritys, mutta ratkaisevat maalit puuttuvat. Huonolta näyttää...

McLean > Beech. Epäilin Beechin hankinnan järkevyyttä varsin kovasti ennen kauden alkua, ja piilokritisoinkin, mutta näköjään olen ollut (ainakin osin ;-))väärässä. Beechin alkukausi on ollut oikein hyvä. Jatkukoon yllättävän hyvä alkus' Lukossa. Jees.

Pratt > Generous. Generousin työ on ollut parempaa, mitä odotin ja hyvä niin. Pratt oli kevään pudotuspeleissä mies paikallaan, vaikka tuli virheitä/murheitakin hälle. Siinä sitä on Generousille haastetta. Toistaiseksi ei näytä huolestuttavalta.

Petružálek > Bomersback. Ei huono alku Bomerilta, mutta ei Petružálekin tasoinen. Ei korvanne Petružálekia lain', mutta osin stunttaa. Ei huono haku... Ja alla mainitun neljän nuoren laiturin ryhmä tukee Bomersbackia tavoitteessaan parhaansa mukaan...

Ennen Bomersbackin hankintaa Lukon päälliköt asettivat/toivoivat vastuuseen/vastuuta Petružálekin lähdön takia katoavista tehopisteistä Lukon nuorille laitureille. Bertrand. Elo. Huhtanen. Keränen. Kivimäki.

Edellä mainitsemistani ainoastaan Bertrand on vastannut seurajohdon toivomuksiin. Neljä muuta ovat näillä näkymin täytemiehiä tai kierrätyskamaa. Pahin pettymys on ollut Elo. Oikein paha. Pettymys.

Tarvitaan: Sähäkkä & ärhäkkä taiturilaituri Nurmen tilalle, jos/kun Tukosen kausi on jo ohi? Nurmi kilpailkoon peliajastaan Kivimäen ja Keräsen kanssa.

Puolustukseen on hankittava yksi äijien Äijä ja ketterämpi kiekon hyvään hallintaan pystyvä terhakka poika. Kuukan korvaajaksi ja Rantasen/Pettisen kirittäjäksi ja kilpailijaksi. Nykypuolustuksella ei päästä pitkälle. Valitettava totuus on se.

Muistakaatten nyt viime kevään välieriä IFK:oota vastaan, ja ko. sarjan synnyttämää keskustelua Lukon puolustuksesta...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kausikortti on, mutta ihan kiva olisi ollut tietää, mistä maksan. Tuote ei ole kunnossa, mutta rahoja ei saa takaisin.

Mina yritin kertoa tuossa syyskuun alussa!

Itsekin pidan tuota aika haikailemattomana liiketoimintana, annetaan kommentteja lehtiin etta tama on "the kausi" ja pronssia ollaan kirkastamassa. Budjettia nostetaan ja mita viela. Kusetuksen makua, sanon mina.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Allekirjoitan Johdon näkemykset joukkueen heikentymisestä. Toisaalta näen hyvänä Bertrandien ja Laaksosen murtautumisen kokoonpanoon. Ajoitus vaan on epälooginen kun Lukon pitäisi tähdätä täysillä mestaruuteen.

Peliesityksistä hieman eri näkemys. Ok, olemme voittaneet sarjataulukon heikoimpia joukkueita, mutta Sihvosen sanoin peli näyttää kaiken. KalPaa vastaan oli ilahduttavan paljon maalipaikkoja ja pysyttiin hyvin sarjan kovimpiin kuuluvien joukkueiden vauhdissa. Tällä kertaa loukkaantumisten runtelema pakisto ja epätavallisen heikon pelin pelannut maalivahti aiheuttivat tappion.

Uskoisin, että on helpompi karsia henkilökohtaisia virheitä kuin rakentaa koko joukkueen hyökkäyspeli uudestaan.

Silti tietyllä tavalla on huolestuttavaa kuinka hyviä joukkueita vastaan viisikkopuolustus on hajonnut pahasti käsiin.

Tammikuuhun asti on mahdollisuus vahvistaa joukkuetta, saa nähdä millaisia vahvistuksia on tulossa.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Peliesityksistä hieman eri näkemys. Ok, olemme voittaneet sarjataulukon heikoimpia joukkueita, mutta Sihvosen sanoin peli näyttää kaiken. KalPaa vastaan oli ilahduttavan paljon maalipaikkoja ja pysyttiin hyvin sarjan kovimpiin kuuluvien joukkueiden vauhdissa. Tällä kertaa loukkaantumisten runtelema pakisto ja epätavallisen heikon pelin pelannut maalivahti aiheuttivat tappion.

Olen tästä samaa mieltä. Hyökkäys toimi BBB:llä ja Jasun kentällä. Ja lopuksi aina kun Bertrand oli kentällä, peli näytti toimivan. Pesosen ketju taas oli odotetusti kuutamolla ilman Perttua. Mikäli tuo "ykköskenttä" alkaisi toimia kuten kauden ensimmäisissä peleissä, olisi meillä kuitenkin kolme hyvää hyökkäysketjua. Niin, siis eiköhän pärjättäisi ~jouluun asti, jolloin meille tulee se Tukosen korvaaja.

Pakisto taas oli täysin kuutamolla koko pelin. Pettinen-Tikkanen on ainoa pari joka saa neutraalin arvion. Jokainen ilvestä ja hpk:ta kovempi on puhkonut mennen tullen Lukko-pakistoa. Menee jo aika vänkäämiseksi, mutta tämä osasto PITÄÄ vahvistaa ennen joulua, ettei kovempia vastuksia kohdatessa valuta jo liikaa 6:n sakista. Mielellään näkisi vahvistuksen tulevan ennen marraskuun maaottelutaukoa.

Tässähän alkaa kohta lämmetä jo sille Niinimaallekkin...
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Noniin, banaanisaarilta kotiuduttu.

Kyllä tässä olisi nyt syytä paikallisaviisien käydä haastattelemassa nahkasohvapuolen porukkaa tiukoilla kysymyksillä. Minä ainakin haluaisin tietää, onko se tämän kauden tavoite edelleen se sama, mikä taannoin asetettiin eli mestaruus. Jos näin on niin millä helvetillä sitä meinataan tavoitella, kun jokainen jääkiekkoa seuraava ja suuri osa sitä seuraamattomistakin tietää ja ymmärtää, että porukka on heikentynyt viime keväästä. Menkää nyt joku ja kysykää, jos joskus on tällaisen tivaamisen aika niin se on nyt!

Heikkoa meininkiä joka tapauksessa. Jos tavoite ei ole mestaruus, niin kannattajat on petetty. Jos tavoite on mestaruus, niin niitä PELImiehiä olisi syytä tulla useampi kappale ja pikimmiten. Jollei näin tapahdu, niin kannattajat on petetty. Tässä valossa heikot yleisömäärät eivät ole mikään ihmeellinen asia, eivätkä ne tule siitä merkittävästi kauden aikana paranemaankaan. Rauli Urama on myös petetty. Hän ei saa huipentaa neljän vuoden projektiaan, koska hänellä ei ole siihen työkaluja. Nouseva trendi katkeaa. Jälkikäteen on tietysti helppo sitten syytellä vaikka Ralea ja kiskaista joku uusi "kova" nimi hänen tilalleen ensi kaudeksi.

Ikävää on myös se tosiasia, että kovin pelimies, mitä Lukossa on tällä vuosituhannella nähty ja jonka varaan olisi ollut hyvä rakentaa, saa laidoilleen kolmosketjun laitureita. Ja Lindgreniä ei varmaankaan enää ensi syksynä nähdä Raumalla. Syystä tai toisesta.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ikävää on myös se tosiasia, että kovin pelimies, mitä Lukossa on tällä vuosituhannella nähty ja jonka varaan olisi ollut hyvä rakentaa, saa laidoilleen kolmosketjun laitureita. Ja Lindgreniä ei varmaankaan enää ensi syksynä nähdä Raumalla. Syystä tai toisesta.

Kävi muuten eilen ihan sama asia mielessä! Ja tuli aika vittuuntunut olo siihen päälle. Pertunkin puolesta harmittaa kun laiturit ovat duunariosastoa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä tässä olisi nyt syytä paikallisaviisien käydä haastattelemassa nahkasohvapuolen porukkaa tiukoilla kysymyksillä. Minä ainakin haluaisin tietää, onko se tämän kauden tavoite edelleen se sama, mikä taannoin asetettiin eli mestaruus. Jos näin on niin millä helvetillä sitä meinataan tavoitella, kun jokainen jääkiekkoa seuraava ja suuri osa sitä seuraamattomistakin tietää ja ymmärtää, että porukka on heikentynyt viime keväästä. Menkää nyt joku ja kysykää, jos joskus on tällaisen tivaamisen aika niin se on nyt!
Siinäpä taas sitä riemua saisi kerrakseen, kun Rajalalta kysyttäisiin vaikka koko kansan kuullen, että mikä on Lukon tavoite kaudella 2011-2012... Vastaus: öhöm, ???, kuuden joukkoon, niinku ja sit...
Jatkokysymys voisi olla, että eikö tavoitteena ollut mestaruus, vai jatkaako Urama vielä tämän kauden jälkeen Lukon valmentajana???

Ikävää on myös se tosiasia, että kovin pelimies, mitä Lukossa on tällä vuosituhannella nähty ja jonka varaan olisi ollut hyvä rakentaa, saa laidoilleen kolmosketjun laitureita. Ja Lindgreniä ei varmaankaan enää ensi syksynä nähdä Raumalla. Syystä tai toisesta.

Näinhän täällä Raumalla toimitaan. Silloin kun käsissä on jotain hyvää, niin se hyvä jätetään yksin, oli kyseessä hyvä valmentaja, maalivahti tai kenttäpelaaja. Aikanaan Rautakorpi olisi varmaan vienyt Lukon vielä finaaleihin, Vehasen ympärille olis voitu rakentaa oikea joukkue useana kautena ja nyt Pertun sekä Norosen ympärille. Ei vaan onnistu syystä tai toisesta Raumalla. Aina jätetään joitan osa-alueita keskeneräisiksi ja aletaan kauden jälkeen tai joskus jopa kauden aikana selitellä jostain "sarjan kolmanneksi parhaasta puolustuksesta" tai "kauden aikana tapahtuneista pahoista loukkaantumisista"...

HIFK kesti viime kaudella mm. Riksmanin loukkaantumisen, Hamiltonin ja Haatajan poissaolot, Granlundin pitkähkön loukkaantumisen ja voitti mestaruuden... Miksi? Koska heidän pelaajamateriaali oli saatanan laadukas ja leveä.
 

Panosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Minnesota Wild, Kalle Sahlstedt
Juu, on ihan turha kuvitella että saataisiin hankittua Pertun kaltainen kultakimpale edes kymmenen vuoden aikajänteellä.
Ja Pohjois-Amerikan bingolotosta ei tule enää 2 oikein ja lisänumero (Mo-Mac-*Petru) *Petrulla tietysti on EU-passi, mutta AHL-löytö kumminkin

Ei silti parane heittää vielä kirvestä kaivoon.. Tepsikin hankki itselleen mestaruuden aivan siirtoajan loppusekunneilla (Sweatt). Jos ennen joulua Pertun rinnalla ratsastaa kunnon snaipperi ja samassa yv.ssä heiluu vielä Lukon oma Lintneri, niin tästä kaudesta voi tullu vielä ihan mitä vain. Lukosta tulisi muutamalla profiilihankinnalla erittäin tasapainoinen joukkue. BBB-ketju ja Jasun nelonen omaa menestysainesta.

Timo ja kumppanit saattavat tähdätä verorajaan säästöt mielessään.
 

luimuri

Jäsen
Siinäpä taas sitä riemua saisi kerrakseen, kun Rajalalta kysyttäisiin vaikka koko kansan kuullen, että mikä on Lukon tavoite kaudella 2011-2012... Vastaus: öhöm, ???, kuuden joukkoon, niinku ja sit...
Jatkokysymys voisi olla, että eikö tavoitteena ollut mestaruus, vai jatkaako Urama vielä tämän kauden jälkeen Lukon valmentajana???

Sen minäkin haluaisin kuulla, että mikä Rajalan mielestä tavoite on tällä kaudella ja millä keinoilla siihen pyritään. Eipä paljoa ole Rajalan kommentteja näkynyt eikä kuulunut.
Mikäli Lukko ei tee kovia hankintoja vaan tyytyy pelaamaan sijoista ynnämuut, niin veikkaisin Rajalan tai muun johdon tokaisevan, että tarkoitus olikin ajaa nuoria sisään tällä kaudella. Tällä hetkellä Bertrand näyttää olevan ainoa.
Laihon kommenttikin ennen kautta kertoo kaiken oleellisen tämän kauden tavoitteista, kun sanoi jotakin, että: "jollei niitä nuoria ajeta nyt sisään niin milloin sitten". Siis helvetti, ei kai niitä sinä kautena kuulu alkaa ajamaan sisään, kun pitäisi pelata mestaruudesta!
Mielenkiinnolla odotan kauden jälkeistä aikaa. Mahtaako Uramaa enää kiinnostaa akatemia -valmentajan paikka tai mikään muukaan virka Lukossa. Mikäli ei, olisi se mielestäni selkeä merkki, ettei valmennuksen ja johdon välillä asiat ole kunnossa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
KalPaa vastaan oli ilahduttavan paljon maalipaikkoja ja pysyttiin hyvin sarjan kovimpiin kuuluvien joukkueiden vauhdissa.

Jaa, että mitä?

KalPan kokoonpano oli kylläkin eilen jotain aivan muuta kuin sarjan kovimpiin kuuluva joukkue.

Pakarinen - Riekkinen - Jokinen
Koistinen - Laurila

Junnila - Ikonen - Saarinen

Toivonen
Siinä on kolmos- ja nelosketjut sekä maalivahti ja koko sakki kuuluu osastolle "ketä vittuja nuokin mahtavat olla?"

KalPan ykkösketju on ollut liekeissä ja oli eilenkin mutta niin on ollut Lukonkin vastaava, joten ei siinäkään isoja eroja ollut. Ja siellä oli sen verran poissaoloja, että se näkyy varmasti osaamisessa.

Eli KalPaa vastaan pitääkin saada aikaiseksi maalipaikkoja, koska joukkue ei ole nyt mitenkään kova.

Mutta tämä meidän porukka ei saa kiekkoa sisään häviten kuin mitkäkin tumpelot.

***

Paljon on alisuorittajia nykyään, ja monella rintamalla. Nimimiehistä Pesonen on aivan kujalla eikä Kauvon taso kestä kuin väläyksittäin. Nurmi pelaa aivan väärässä roolissa jne.

Nuoriso-osasto tekee paljon henkilökohtaisia virheitä, joista maksetaan hintaa maalien muodossa kovalla prosentilla.

Kuten jo edellä mainittiin, niin selkeä leima välikaudesta on annettu. Harmi vaan, koska kasassa oli runko, jonka sopivalla vahvistamisella olisi oikeasti tapeltu sarjan kärkisijoista.

Nyt homma käännettiin kulisseissa "kasvattajarooliin" ja vieläpä lukumääräisesti minimaalisella pelaajamateriaalilla. Kun sitten seurajohdon toiveunet nuorten rajusta esiinmarssista ovat pääosin jääneet unien tasolle, voidaan kausi 2011-2012 todeta menneen päin vittua jo lokakuun puolivälissä.
 

senilix

Jäsen
Utelias nyt olen ja kysyn, että mistä tämä juttu mestaruudesta tällä kaudella on lähtöisin.

Lukko julkaisi muutama vuosi sitten strategiansa (jota tähän hätään en mistään löytänyt) ja siinä muistaakseni puhuttiin paikan vakiinnuttamisesta playoff-joukkueena ja bonuksena mitalin saamisesta silloin tällöin.

Onko tuo mestaruudesta puhuminen vain näillä palstoilla omaa elämäänsä elävä legenda vai löytyykö siitä jotakin ihan kirjallista (todisteeksi ei kelpaa kirjoitus Jatkoajan keskustelupalstalla)? Vai onko taustalla Uraman 4-vuotisesta sopimuksesta vedetyt johtopäätökset?

Tällä kysymyksellä en tarkoita, että kaikki olisi hyvin, mutta paljon huonomminkin voisi olla. Vielä tälläkin kaudella.
 

Nalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon SiniKeltainen
Tepsikin hankki itselleen mestaruuden aivan siirtoajan loppusekunneilla (Sweatt).

Vaikka lainaankin, tämä ei ole suoraan tarkoitettu Panosmiehelle, vaan kaikille erikseen mietittäväksi.

Ongelma meillä Raumalla on seuraava: toimistoa syytetään tilastoscouttauksesta, haikaillaan toisten hyvien hakujen perään (Dehner, Sweatt etc.) jotka kuitenkin on liian huonoja, sillä ei ole riittävästi kokemusta kovista sarjoista ja tehnyt kohtalaiset pisteet jossain yliopistosarjassa, parempi olisi varmasti saatu... Eli yritän sanoa, me emme olisi olleet tyytyväisiä Sweattin tai Dehnerin tuloon vaikka samasta kehumme toisia joukkueita. Kummasti näyttää Brocklehurst pelaavan sarjan kärkijoukkueessa keskimäärin 18 min/ ottelu...

Vuodatukseni ei tarkoita sitä, ettenkö minäkään näkisi tarvetta vahvistaa joukkuetta, vain se, ettemme ole tyytyväisiä juurikaan koskaan niihin pelaajiin joita "tuntemattomana" joukkueeseen liittyy.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Vuodatukseni ei tarkoita sitä, ettenkö minäkään näkisi tarvetta vahvistaa joukkuetta, vain se, ettemme ole tyytyväisiä juurikaan koskaan niihin pelaajiin joita "tuntemattomana" joukkueeseen liittyy.
Ei tuosta ole kysymys, vaan siitä pystyykö hankittu pelaaja pelaamaan siinä roolissa johon hänet on hankittu. Ihan saatanan sama onko nimi Määttä vai Crosby.

Esim. Brocklehurst oli Lukossa hasardi, eikä häntä ainakaan otteiden perusteella tullut ikävä. Pelsuilla oli "varaa" kasvattaa häntä loppukausi ja kerätä hedelmät täksi kaudeksi.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Utelias nyt olen ja kysyn, että mistä tämä juttu mestaruudesta tällä kaudella on lähtöisin.

En nyt suoraan löydä, mutta mielestäni jossain vaiheessa oli juttua, että tähän kauteen tämä Uraman jakso huipentuu.

Tässä Uuden Rauman jutussa puhutaan "vain" jalometallista:
klik klik
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jos tätä menoa jatkuu niin yksi kauden tavoitteista saisi olla jatkosopimukset. Ei kauheasti muuta iloa tästä kaudesta tunnu olevan. Viime vuonna hyökkäys ja maalivahti huippuluokkaa. Tällä kaudella puolustus heikentynyt (Kuukan loukkaantumisen myötä) sekä hyökkäys myös. Koska viimeksi joukkue on voittanut mestaruuden jolla joku osa alue on helvetin heikko? Tepsillä oli liekeissä olevat maalivahdit, Filppula + kaverit sekä Sweatt. Jypillä oli Immonen sekä V ja P laidoilla ja hyvä puolustus. Olisiko Tuokkola ja Wallinheimo ollut silloin vielä maalissa, ei tietenkään samaan aikaan?

Mutta sitten keille pitäisi saada jatkoa:
-Juhani "junnu" Jasu, sopimus loppuu 2013 eli vielä ensi kausi. Tässä kohtaa voisi miettiä niitä "supersopimuksia". Esim 5v+5v pahvi jossa mahdollisuus käydä piipahtamassa ulkomailla.
-Ranskikselle voisi kanssa tehdä samantien jatkoa pidemmäksi ajaksi. Ainakin vuoteen 2016 olisi hyvä saada.
-Lindgrenille tietysti, niin pitkäksi aikaa kun suostuu.
-Honhaheimolle myös pidemmäksi aikaa.
-Kivimäelle, Kauvosaarelle, Keräselle, Bomersbackille ja Beechille sopimukset 2014 asti ainakin.
-Kangasmäelle, Laaksoselle 1v+1v (optio seuralla).
-Aallolle vuosi lisää, Kuukasta ei voi sanoa mitään. Riippuu miten paranee. Pettistä ikävä kyllä ei enää tarvita.

Näiden sopimusten myötä olisi pariksi seuraavaksi kaudeksi runko kasassa.
X-Lindgren-X
Honkaheimo-Aalto

B-B-B
Generous-Tikkanen

Kivimäki-Jasu-Keränen
Rantanen-Virtanen

Kangasmäki-Kauvosaari-Laaksonen

Tukonen on kysymysmerkki vielä pitkään? Nurmi on vähän siinä ja siinä, jos jatkaa pitkään niin hyvä, jos lähtee niin ei haittaa. Pesosesta en näin lyhyellä otoksella pysty sanomaan mitään. Ensi kaudella olisi vielä Nurmi, Huhtanen ja Pesonen mukana. Eli Laaksonen ja Kangasmäki paikkailee loukkaantumisia. kivana pointtina huonolla tuurilla puolustukseen jää Rantanen ja Virtanen ensi kaudeksi.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En nyt suoraan löydä, mutta mielestäni jossain vaiheessa oli juttua, että tähän kauteen tämä Uraman jakso huipentuu.

Tässä Uuden Rauman jutussa puhutaan "vain" jalometallista:
klik klik

No eikös tuossa otsikossa jo lue, että "iso tavoite on nostaa kannua lähivuosina" eli ensi keväänä, kun Ralen urakka loppuu. Tuskin Rale puhuu seuraavan valkun tavoitteista?
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaa, että mitä?

KalPan kokoonpano oli kylläkin eilen jotain aivan muuta kuin sarjan kovimpiin kuuluva joukkue.

Pakarinen - Riekkinen - Jokinen
Koistinen - Laurila

Junnila - Ikonen - Saarinen

Toivonen
Siinä on kolmos- ja nelosketjut sekä maalivahti ja koko sakki kuuluu osastolle "ketä vittuja nuokin mahtavat olla?"

Eli KalPaa vastaan pitääkin saada aikaiseksi maalipaikkoja, koska joukkue ei ole nyt mitenkään kova.

Pakarinen ( 4o 0+1) - Riekkinen (10o 3+1) - Jokinen (10o 0+4)
Koistinen (2o 1+1) - Laurila (10o 2+4)

Junnila (10o 2+3) - Ikonen (10o 1+3) - Saarinen (3+1)

Toivonen tp 91,80 %

Nelosketju on pelannut aivan loistavasti peliaikaan nähden koko alkukauden. Luukkua availi eilen Ahonen (94,31%) Tällä hetkellä sivussa ovat Kapanen, Miettinen, Timonen ja Lannon ja alkukaudesta erinäisistä syistä sivussa olivat Kerman, Pakarinen, Koistinen ja Salminen. Tästä huolimatta joukkue on raapinut pisteitä 2,3 ottelua kohden. Mikä tällä hetkellä viittaa johonkin muuhun, kuin sarjan kovimpiin joukkueisiin lukeutuvaan porukkaan? Ette te huonolle hävinneet, vaikka ei KalPakaan parhaimmillaan ollut.

Bertrand oli kyllä positiivinen ilmestys. Täytyypä seurailla enemmänkin.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
No eikös tuossa otsikossa jo lue, että "iso tavoite on nostaa kannua lähivuosina" eli ensi keväänä, kun Ralen urakka loppuu. Tuskin Rale puhuu seuraavan valkun tavoitteista?

Lukeehan siinä, eikä Rale varmasti puhu ajasta jälkeen hänen päävalmentajakautensa.

Jos asiaa vertaisi vaikkapa Linnanmäkeen, niin neljäs kausi piti olla se, jolloin noustaan sen ensimmäisen jyrkän nousun päälle, jonne Lukon olisi tarkoitus myöskin jäädä.

Nyt sitten kävi niin, että kun on kiivetty mäestä 3/4 osaa, seurajohto katkaisee nousun, ja palataankin yllättäen sivulle rakennettuun alamäkeen. Nyt sitten Urama joutuu rimpuilemaan väistämätöntä laskua vastaan pitääkseen joukkueen edes säälipleijareissa. Mikäli joukkue pääsee laskeutumaan sinne alamäen pohjalle asti, on edessä joko kauden päättyminen runkosarjaan tai pahimmassa tapauksessa karsintasarjaan joutuminen.

Kuten "psykoisä" on monesti asiaa kommentoinut, ei kai siinä mitään pahaa ole, jos kerrotaan keväällä mitä oikeasti aiotaan tulevana kautena tehdä, mihin aiotaan panostaa ja mille sijalle pyritään.

Mutta se on perseestä, että päätökset muuttuneista suunnitelmista syntyvät kulisseissa ja niiden kanssa ei tulla esiin. Se on maksavan yleisön kusettamista. Kausikortti maksaa nykypäivänä sen verran monta euroa rahaa, että jokaisella ostajalla on lupa vaatia informaatiota ennen sen kortin lunastamista. Toki sama asia koskee kertalipun ostajia, mutta siinä "taloudelliset tappiot" jäävät aika pieniksi, kun katsoja huomaa seurajohdon kusetuksen ja häipyy takavasemmalle ostamatta enää lippuja.
 

senilix

Jäsen
No eikös tuossa otsikossa jo lue, että "iso tavoite on nostaa kannua lähivuosina" eli ensi keväänä, kun Ralen urakka loppuu. Tuskin Rale puhuu seuraavan valkun tavoitteista?

En minä tuota niin ymmärrä, koska siinä puhutaan samaan hengenvetoon akatemiasta. Eikä sieltä niin nopeasti tähtiä synny. Jokainen tietenkin saa ymmärtää omalla tavallaan.

Katselen illalla, jos löydän jostakin sen "virallisen strategian"

Ja piti vielä lisätä, että joukkueen strategian ja tavoitteiden taustalla pitää olla pitemmälle ulottuva suunnitema. Se ei saa olla kiinni valmentajan sopimuksen pituudesta tai muista toisarvoisista asioista.
 
Viimeksi muokattu:

luimuri

Jäsen
Mutta sitten keille pitäisi saada jatkoa:
-Juhani "junnu" Jasu, sopimus loppuu 2013 eli vielä ensi kausi. Tässä kohtaa voisi miettiä niitä "supersopimuksia". Esim 5v+5v pahvi jossa mahdollisuus käydä piipahtamassa ulkomailla.
-Ranskikselle voisi kanssa tehdä samantien jatkoa pidemmäksi ajaksi. Ainakin vuoteen 2016 olisi hyvä saada.
-Lindgrenille tietysti, niin pitkäksi aikaa kun suostuu.
-Honhaheimolle myös pidemmäksi aikaa.
-Kivimäelle, Kauvosaarelle, Keräselle, Bomersbackille ja Beechille sopimukset 2014 asti ainakin.
-Kangasmäelle, Laaksoselle 1v+1v (optio seuralla).
-Aallolle vuosi lisää, Kuukasta ei voi sanoa mitään. Riippuu miten paranee. Pettistä ikävä kyllä ei enää tarvita.


Muutama eriävä mielipide:

Aallolle jatkoa, huhhuh? Kaveri hankittiin hyväksi yv-pakiksi ja maalintekijäksi ja mitä olemme saaneet? Kalliin päätyplakkien pommittajan, jonka puolustuspelinkin taso heittelee aivan liikaa,

Kivimäki ei ole mennyt yhtään eteenpäin, vaikka on saanut edellisillä kausilla vieraille kärkiketjuissakin ilman mainittavia tehoja. Bomersback, Keränen ja Kauvosaari rajatapauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös