2011 - 2012 Välikausi?

  • 36 652
  • 121
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Alkavan kauden pitäisi olla mestaruuskausi alkuperäisen suunnitelman mukaan. Trendi on ollutkin nouseva, kun ajatellaan mennyttä taaksepäin.

2008 - 2009 Oltiin melkein karsinnoissa. Oikeastaan kaikki meni pieleen ja tuttu sähellys säesti koko kautta. Onneksi Pete oli mies paikallaan porilaisia vastaan playouteissa.

2009 - 2010 Historiallinen syksy, jossa taidettiin parhaimmillaan johtaa runkosarjaa 20 pisteellä? Lukko kohotti kasvoja oikein urakalla, koska oli pakko. Kunto ajoitettiin syksyyn, jotta uskottavuus säilyisi. Harjoituspeleissä Lukko pelasi jo erittäin valmista peliä ja seitsemää peräkkäistä voittoa ihmeteltiin tälläkin palstalla isolla porukalla. Joulukuussa tapahtui jotain, mitä en vieläkään oikein tajua. Tapaninpäivänä 2009 Lukko oli jo ihan purjeessa Ässiä vastaan Raumalla. Raanta pelasi unelmapelin ja joku Keräsen pomppu meni porilaisen kautta maaliin. Tuloksena 1-0 voitto, mutta pelin jälkeen kaikilla oli selvää, että ongelmia on. Keväällä suoritustaso putosi entisestään turpaanhan sieltä tuli 4-0 "unelmavastustajaa" vastaan.

2010 - 2011 Onko Lukko playoff joukkue ollenkaan? Kausi meni kuin Linnanmäen vuoristoradassa. Yksilöt korostuivat entisestään ja Uraman pelikirja oli kyllä kadoksissa aika lahjakkaasti. Onneksi oli hyviä yksilöitä, koska Uraman ansioita neljäs sija runkosarjassa ei todellakaan ollut. Puheet Ralen motivaatiosta kummastuttivat meikäläistä ainakin olisiko näin myös joukkueen johdon kohdalla? Okei, Urama huhujen mukaan vahtaa videoita yömyöhään, mutta onko sydän mukana ja palaako liekki?? Lukko oli hyvää vauhtia ajautumassa katastrofiin KalPaa vastaan, mutta Petruzalek yksinään alkoi kääntämään sarjaa ja oli Lukon paras pelaaja ylivoimaisesti playoffeissa. Nyt Petrua ei enää ole. Kaikki näkivät kauden aikana yhteispelin toimimattomuuden hyökkäyksen ja pakiston välillä. Playoffeissa tämä korostui vaan. Pakisto oli täysin kädetön. Miksi Otto johti meidän kiekollista puolustuspeliä? Katsokaa nykyistä rosteria. Näyttääkö pakisto yhtään tutulta? Pronssia tuli ja himmeän metallin kajo näytti sokaisevan Raumalla joukkueen johdon. Vai onko asia niin yksinkertainen?

KAUSI 2011 - 2012

Mitä siellä oikein tapahtuu? Nuoria ajetaan nyt näyttöpaikkoihin. Sen olisi pitänyt tapahtua jo pari kautta sitten tai viimeistään viime kaudella. Ovatko uudet korvaajat tarpeeksi hyviä lähtijöihin verrattuna? Huippupelaajia on virrannut Suomeenkin yllättävän paljon. Miksei Lukkoon ole tullut ketään suomalaisille tuttua nimeä, joka oikeasti herättäisi kutkaa vatsan pohjassa? Onhan Beech varmaan hyvä, ja antaa miehen näyttää osaamisensa. Miksi puolustus on edelleen sama kuin viime kaudella pl. Generous? Ei sinne pakistoon kenellekään ole mitään Rafalskin tai Murphyn käsiä/aivoja kehittynyt. Lukko haki peliään koko viime kauden ja sama tahti näyttää jatkuvan treenipeleissä. Koko viime kausi vaan toivottiin, että palaset loksahtaisivat kohdalleen. Nyt palojen pitää olla yhdessä saumattomasti, jotta Raumalla juhlittaisiin mestaruutta.

Välikausi? Onko johto antanut Uramalle oikeasti kaikki resurssit, mitä käytettävissä on? Onko Ralen ja johdon suhteet ihan kunnossa? Jotenkin vaikuttaa, että täyttä luottamusta ei ole Uramaa kohtaa kaikilla Lukon johtoryhmässä. Raulille ei haluta edes antaa mestaruuskortteja käteen. Osa syynsä voi olla myös se, että pronssin himmeä kiilto on sokaissut Lukon johdon ja siellä luullaan oikeasti, että tuolla nipulla voitetaan kultaa, koska saatiinhan me jo pronssia. No eihän ne taida silti ihan niin pässejä olla, toivottavasti?

Onkohan Uraman pallit olleet jo pölkyllä jossain vaiheessa? Ehkä Lukko odotti Suikkasta ruoriin jo täksi kaudeksi. Epäilen vahvasti Suikkasen valmentavan Lukkoa ensi kaudella. Oma intuitio vaan. Kun kaikki ei mennytkään niin kuin piti, niin Urama oli toinen vaihtoehto, koska sopimustakin on vielä jäljellä. Siinä vaiheessa on into lopahtanut mestaruuskautta kohtaan ja paukut on lyöty kiinni tulevaisuuteen.

Ikävästi tulee mieleen Tolvasen kausi 2005 - 2006.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Pelkästään harkkamatsien, intuition ja kokemuksen kautta näyttää siltä, että tämän vuoden Lukko on heikko. Pelicans vaihtaa paikkaa meitin kanssa ja kaiken muun paskan lisäksi Työttömät ovat Lukon edellä lopullisissa sijoituksissa.

Kiitos Rauli. Pronssi ei ole huono.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vanha lausahdus, "Kesä on lukkofanin parasta aikaa"- ei ole pitänyt kutiaan tänä vuonna. Pyrin menemään positiivinen kylki edellä, mitä Lukon touhuihin tulee, mutta nyt ei oikein pysty, vaikka haluaisikin. Välikaudeltahan tämä vaikuttaa aika vahvasti. Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos tasonnostoja nähdään. Eli toivotaan, toivotaan. Sitähän se tässä vaiheessa on. Joukkeesta valitettavasti näkyy pahimmat heikot osa-alueet vahvasti läpi.

Eli uskomukset joiden toteutuminen antaa edellytykset kuuden joukkoon runkosarjassa:

-Noronen pitää tasonsa.
-Tukonen palaa tositoimiin.
-Elo, Kivimäki- osasto nostaa selvästi tasoaan.
-Beech, Pesonen, Bomers, vain yksi heistä floppaa.
-Kuukka ja Pettinen nousevat takaisin potentiaaliksi liki eht-tason puolustajiksi.
-Pertun ja Nortin unelmapelit antavat muutamat ylimääräiset kolmen pisteet voitot silloin kun muu joukkue ei siihen pysty.

Mitaleille asti ei vielä riitä vaikka kaikki nuo toivomukset toteutuvaisitkin ja tuossakin on aika monta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Pahasti näyttää siltä että ässien viimevuotisissa jalanjäljissä kuljetaan.
Eli kaikki harkkapelit hävitään, sitte jyrätään runkosarjassa lähes kaikki, (paitsi tietenkin paikallisvastustaja) ja päätetään kausi neljän parhaan joukkoon. Joten tarvis varmaan varata jo rauman ravirata jossa näytetään ässien playoff-kiekkoa semifinaaleissa ku ite ollaan jo kesälomilla, niin silloin ollaan toistettu ässien viime kausi.
No toi loppu on aika mahdoton koska ensinnäkin eihän raumalla ole ravirataa, ja toiseks, eihän ässät voi playoffeissa pidemmälle mennä kuin lukko.

Jos ihan tosissaan ollaan niin kyllähän puolustuksen kädet kauden tärkeimmillä hetkillä VÄHÄN pelottaa, mutta ei sitä vielä harkkojen perusteella tiedä minkälaista lätkää lukko joukkueena tulee kauden aikana tarjoilemaan, joten en minä ainakaan omaa kausariani ole vielä jatimaticini tavoin norjaan heittänyt...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kylla tama on selvasti valikausi. Teot kertoo siita, ja myos "pikkulinnut laulaa" samaa. Nakeehan sen myos valmennuksen kommenteista koskien pelaajahankintoja, pelaajabudjetin suunnitelmasta poikkeaminen jne.

Ensi kaudella osallistutaan SM-liigaan. No, on siina se hyva puoli etta voidaan rauhassa kehitella nuoria. Olisi kuitenkin reilua valmentajaa ja katsojia kohtaan etta nama muuttuneet tavoitteet kommunikoitaisiin yleisolle, jotta ihmiset tietaisivat mihin ovat rahojaan sijoittamassa ja ymmartaisivat myos etta valmentajalta on vedetty matto alta pois, ei sitten tulisi niin suurta kitinaa kun joukkue epaonnistuu jo etukateen mahdottomassa tehtavassa.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi Lukko on vaihtanut strategiaansa? Miksi kolme vuotta sitten asetettu mestaruustavoite on hylätty? Onko Urama liian huono valmentaja toteuttamaan laadittua suunnitelmaa?

Kuten jo aikaisemmin täällä kirjoitin, olisi todella hienoa, jos joku lehdistön edustaja ottaisi asian esille ja yrittäisi saada kootut selitykset seurajohdolta.

Ensi kauden valmentakuvio on tällä hetkellä erittäin kiinnostava aihe. Neuvottelut on varmasti aloitettu mutta mitä nimiä seurajohdon paperissa on?
Lähdetäänkö varman vaihtoehdon kautta kuten Suikkanen, Tihonov tai Rautakorpi? Vai otetaanko toivotaan toivotaan lähestyminen kuten Törmänen, Pikkarainen tai Helminen?
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Minä veikkaan tuota toivotaan toivotaan-valmentajaa. Eiköhän Eepi ensi kaudella ole ykkösvalmentaja. Nyt odotellaankin sitten taas 15 vuotta seuraavaa pronssia.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ihmetyttääkö ketään muuta että miksi ihmeessä runkosarjassa on 60 peliä kun alle kymmenen harkkamatsin ja noin kuukauden jäätreenaamisen jälkeen (melkein)kaikille tuntuu olevan selvää että tuleva kausi on taas pettymys?
Itse odottelen sitä kiekkovirtuoosi pakkia ja seurailen Tukosen mahdollista paluuta sekä omien tason nostoa sinne tammikuulle asti. Kuten blues viime kaudella näytti että jos kunnon ajoitus menee nappiin niin mitään ei ole vielä syksyllä hävitty, ja vielä vähemmän harkkamatseissa!
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Miksi ollaan jo nyt hävitty kaikki? Vaikka reenit pelit on mennyt perseelleen niin en usko, että joukkue on luovuttanut. Olisi se tietenkin kiva voittaa joka matsi, mutta reenipelit ovat vain reenipelejä. Nyt ei vaan taistella runkosarjan voitosta niin vahvasti, mutta mestaruudesta taistellaan! Kaikki taistelee ja Lukko on vieläkin top 5 joukkue SM-liigassa.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miksi ollaan jo nyt hävitty kaikki? Vaikka reenit pelit on mennyt perseelleen niin en usko, että joukkue on luovuttanut. Olisi se tietenkin kiva voittaa joka matsi, mutta reenipelit ovat vain reenipelejä. Nyt ei vaan taistella runkosarjan voitosta niin vahvasti, mutta mestaruudesta taistellaan! Kaikki taistelee ja Lukko on vieläkin top 5 joukkue SM-liigassa.

Juu ei siinä mitään. Tottakai taistelee mestaruudesta. Saipakin taistelee ja varmasti Kärpätkin.

Vahvasti on vaan välikauden maku ilmassa. Ei tietenkään kaikki ole rempallaan, mutta ei joukkuetta ole täksi kaudeksi rakennettu siten, että nyt olisi tosi kyseessä. Sinä päivänä kun joukkue on paperilla liigan paras, on seurajohto antanut kaikkensa. Se, että ostetaanko vai rakennetaanko se sellaiseksi on taas toinen tarina.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Kyllähän tämä Lukon tekeminen viittaa välikauteen ja me ei olla lähelläkään top-6 joukkueita tällä hetkellä.

Suurimmat virheet ollaan tehty, kun muistetaan minkälainen puolustus meillä viimekaudella oli, niin ei sinne ole tullut muita kuin Generous, vaikka olisimme tarvinneet vielä muutamaa astetta kovemman pelaajan. Pitkälti riippuu myös Pettisen tilanteesta, mutta merkit viittaavat, ettei Pera sen paremmin tule pelaamaan kuin ensikaudellakaan, valitettavasti.

Hyökkäyksestä lähtökohtaisesti löytyy 1-2 tähtinimeä, jonka jälkeen on hyvin ohkaista. Lindgren on SM-Liigan parhaimpia pelaajia takuuvarmasti, mutta entä sen jälkeen? Tukonen on telakalla, Pesonen täysi kysymysmerkki, Keränen loistava 3 kentän pelaaja, Bertrand mahdollinen tulevaisuuden pelaaja ja Elo rosterin rasite. Huhtasen hankinnassa en vieläkään näe vain yksinkertaisesti mitään järkeä, mutta enpähän minä näistä hankinnoista päätä. Ainoastaan lähtökohtaisesti Beech on ollut tänävuonna hankinta, joita kuuluu olla mestaruudesta taistelevan joukkueen riveissä, mutta hänkin on ollut yllyttävän vaisu harjoituspeleissä. Uudesta miehestä en pysty sanomaan mitään, kun en ole hänen pelaavana nähnyt. Siinä missä Lukolla oli karmean tehokkaat 2 ensimmäistä kenttää viimevuonna (Tukonen-Lindgren-Petruzalek, Morrison-McLean-Keränen) on homma mennyt siihen, ettei meillä mahdollisesti ole edes sitä yhtä hyvää kenttää tänä vuonna, koska Perttu ei yksin pysty pelejä ratkomaan, se on varmaa.

Aika näyttää miltä 11-12 kausi tulee näyttämään, mutta ennusmerkit ovat mielestäni huonot, koska Lukko on heikentynyt hyökkäyksen osalta, eikä puolustustakaan ole viimevuodesta pahemmin vahvistettu. Maalivahti osasto on kunnossa Norosen ollessa pelaamassa, mutta rehellisesti mitä sellaista toi tanskalainen tähän joukkueeseen, ettei nuori Heikkilä päässyt haistelemaan liigaympyröitä?
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Kausi on alkamaisillaan. Harjoituskauden, hankintojen ja nimilistan perusteella mielipiteet jakautuvat taas "karsinnoista mestaruuteen" eli käytännössä pessimismistä optimismiin.
Haluaisin vielä tarttua tähän monen mielestä "selkeästi heikentyneeseen hyökkäyskalustoon." Uusien hankintojen kohdalla on puhuttu (ihan siis yleisesti vähän kaikkialla) floppivaarasta ja kysymysmerkeistä. Kysymykseni kuuluukin, mitä voimme odottaa uusilta/nykyisiltä pelimiehiltä. Ehkä jotain raja-arvoja/rooleja voidaan määrittää, jotta voidaan sitten jälkikäteen todeta onko mies yllättänyt tai flopannut? Tietystikään esim. tehopisteiden perusteella ei voi pelkästään verrata, mutta maalintekopelissä suuntaa niistäkin voi ottaa.

Alla on pelityylin/roolin/ominaisuuksien/hinnan/yleisen käsityksen perusteella naiivisti jaettu lähtijät (parin viime kauden tehopisteet, +-, peliaika) ja paikkaajat tappelupareihin. Pelattakoon runkosarja ensin alta pois, sen jälkeen voidaan jatkaa vertaamista playoffien osalta - jos se on tarpeen...

- MacLean (18+25=43 +11 20min ja 16+39=55 +1 19min) <-> Beech
MacLeanillä vähän parempi veto? Beech kookkaampi ja vahvempi. Molemmat "pelaavat joukkueelle". Vähistä heikkouksista liike lienee suurin syy siihen, että pelaavat NHL:n sijasta Euroopassa? Uskaltaisin Beechiltä odottaa samankaltaista maalimäärää 16-18, pistesaldo muuten 40-45. Oletusta vahvistaa se, että viimekauden pistekeskiarvo Beechillä oli kovempi kuin esim. Hirsolla, Somervuorella, Laschilla, Kalliolla yms. Minuutteja tullee sama määrä. Voisiko "Krisu" olla kuitenkin tehoissa edellä +15?

- Morrison (18+33=51 +18 20min ja 22+19=41 +8 19min) <-> Pesonen
Morrison vähän taitavampi ja peliätekevämpi? Pesonen taas röyhkeämpi ja suoraviivaisempi. Molemmat hyvin liikkuvia, isokokoisia, kovaa taklaavia, mielialapelaajan maineessa olevia "loukkantumisalttiita" maalintekijöitä. Pesoselta odotan vastaavaa maalimäärää 18-22, pistesaldo muuten 35-40. Pelata Jussi saanee lähemmäs 20 minuuttia. Plussalla lienee 10-15
Jatkoaika taitaa tietää muuten Mo'n uudesta roolista enemmän kuin mitä moni muu...

- Petruzalek (17+24=41+8 16min ja 20+23=43 +17 15min) <-> Bomersback
Petru paljon taitavampi, peliätekevämpi ja nopeampi? Bomer suoraviivaisempi, vahvempi ja röyhkeämpi. Molemmat kokoisekseen fyysisiä, nopeita, hyvällä vedolla varustettuja maalintekijälaitureita. Bomerilta odotan 20 maalia ja 35-40 pistettä, suurempaa peliaikaa (17-18min) ja Beechin rinnalla noin +10-15.

Odotukset on "kovia". Tuon perusteella tulen todnäk itse arvioimaan yllättämisen ja floppaamisen...
Lisäksi todettakoon, että myös muilta odotetaan onnistumista. Tietenkään kaikki ei aina paranna, se on melko selvä juttu. Edellä mainittuja maali- ja pistetyhjiötä täydentää oletettavasti Lindgren (23+43) ja Tukonen (17+17), joilta parantamiseen vaaditaan jo aika "ufoja" tekoja.
Kenestä tyhjiön paikkaajat. Nurmen 11+14=25 pitää parantua Pertun ketjussa lähemmäs uran ennätystehoja (=32 pist). Keräseltä 6+9=15 on lupa odottaa ehjällä kaudella lähempänä tuota edelliskauden 11+18=29 - ainakin ilman Masuhria. Kauvosaaren pitää (terveenä) backupina pystyä parempaan kuin 8+5, ehkä tuollainen 10+10? Mikäli nykyinen Jasun ketju saa myös vastuuta, saattaa Jasun 3+6=9 olla myös lähempänä edelliskauden 7+10=17 sekä Kivimäen 5+5=10 parantua uran ennätyspisteiksi vähintään 7+8=15. Huhtaselta ei ihmetekoja vaadita pääsystä Tuomaisen lukemiin. Koska Tuomaiseen miestä todennäköisesti verrataan, pistepuolella "ylimääräinen on vain plussaa". Eikä pidä myöskään unohtaa Bertrandin (0+0), Elon (7+8) ja puolustajien (etunenässä Aallon 8 maalia) vastuuta tulosyksikössä ja panosta maalinteossa.

Jos moni mainituista "odotuksista" jää täyttymättä, ja tyhjiötä ei pystytä paikkaamaan "Jouluun mennessä", lienee sekoilu pelaajamarkkinoilla (ehkä jopa valmentajamarkkinoilla) taas selviö. Mikäli Lukko joutuu tammikuussa olemaan pelaajakaupassa sieltä aktiivisimmasta päästä, lienee myös tämä "välikausi"-ajattelu jo toteutunut. Heittäkääpä kommenttia. Helpointa on aina etukäteen jyrääminen ("paska hankinta"), toppuuttelu ("onnistui siellä mutta meillä kysymysmerkki") ja jälkiviisastelu ("sanoin tätä jo viime syyskuussa..."). Odotatko sinä joltain enemmän tai vähemmän?
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Vertailusi hyökkäyspäässä on ihan ok, mutta enemmän olisin huolissani puolustuksesta. Puolustus on pysynyt "samana" ja siinä osastolla näkisin nuo tasonnostot vähintään yhtä tärkeänä kuin hyökkäyksessä. HIFK vei Lukon puolustusta kuin paskarättiä keväällä. Jos siellä ei tahti muutu, niin on kyllä aika salettia, ettei Raumalla juhlita uudestaan mitalia ilman ihmettä. Tuo pronssi oli jo ihmeteko joukkueelta.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Puolustus on pysynyt "samana" ja siinä osastolla näkisin nuo tasonnostot vähintään yhtä tärkeänä kuin hyökkäyksessä.

Puolustajien kohdalla huoli on vähän suurempi, sillä selkeätä tasonnostoa on jotenkin vaikeampi perustellusti kuvitella tai odottaa. Tikkanen pelasi/pelaa koko ajan huipputasolla. Veto lähtee turhan vaihtelevasti. Honkaheimo pelaa taitojensa ylärajoilla ja on suuremmassa kiekollisessa roolissa kuin "pitäisi". Aalto voi parantaa oikeastaan vain tehojansa, omassa päässä oli keväällä kykyjensä ylärajoilla. Anssin ja Pettisen liike tuskin paranee, jolloinka perässä juokseminen ja roikkuminen vaan jatkuu. Kuukka taitaa olla ainut, jolta on lupa odottaa selkeästi parempaa - etenkin hyökkäyssuuntaan (lue avaukset ja kelpo laukaus). Huonosti Kuukka ei keväällä pelannut, mutta henkkoht hasardit on vähennyttävä. Generous yllättänee (ylittää olemattomat odotukset) jo onnistuneella peruspelillä, mutta ihmetekoja on epäreilua edes odottaa. Kiekon kanssa Masasta saattaa olla Prattia enemmän hyötyä. Virtasen kohdalla käynee "taas" niin, että potentiaali valuu hukkaan käyttämättömänä.

Oman pään puolustuspeli kokee tasonnoston ehkä selkeimmin hyökkäyspään kautta (takakarvaus, viisikkopuolustus). Onko jopa hyökkäyspään hankinnoissa ajateltu näin, tiedä häntä. Puolustuspään kiekollisen ja liikkuvuuden tasonnosto taitaa tapahtua vain kaupan kautta... Toivottavampi lopputulos: "Lintner" tammikuussa Lukkoon. Todennäköisempi lopputulos: "Seitsonen" tammikuussa Lukkoon.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kyllähän Uraman puheista huokuu niin välikauden maku. Urama vahvistaa myös ettei jatka enää ensi kaudella.

Ilmeisesti en vain tajunnut, kunnen noista Ralen puheista mitään välikautta haistanut... Eikös tuo nyt olla ihan normaalia höpinää, jota on kuultu jo monesti aiemminkin.
 

Nikke84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Manchester United, Three Lions
Ilmeisesti en vain tajunnut, kunnen noista Ralen puheista mitään välikautta haistanut...

Ei kans mielestäni mitenkään selvästi heijastunut puheesta, että olis välikausi kyseessä. Lähinnä vaan sen, että pelitapa tulee olemaan puolustusvoittoisempi.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Mites tosta sai välikauden maun? Homma vieläkin hallussa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kylla Uraman puheista vahan paistoi se lapi ettei kaikki ole ihan kunnossa hanen ja seurajohdon valeissa. Uraman piti tietaakseni aloittaa valmennuspestinsa jalkeen akatemian rehtorin virka, mutta tuon haastattelun perusteella hanen aikansa RAUMALLA on tullut tayteen.

Kommentit vahvistusten hankkimisesta kesken kauden kielivat samaa. Varsinkin kommentti "mina en kartoita sita tarvetta vaan sen tekevat muut"...jos valmentaja ei saa sanoa etta mita tarvitaan niin silloin on kylla jossain jotain vialla.

Kylla siita valitettavasti sellaisen kuvan sai etta "tehdaan nyt nailla sitten mihin pystytaan, kun kerran johto ja tavoitteet ovat muuttuneet". Nakisin etta Urama on halunnut pysya suunnitelmassaan ja rakentaa lukosta projektinsa aikana mestarin, mutta hanelta vedettiin matto jalkojen alta siina vaiheessa kun saatiin pronssi.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Kylla siita valitettavasti sellaisen kuvan sai etta "tehdaan nyt nailla sitten mihin pystytaan, kun kerran johto ja tavoitteet ovat muuttuneet". Nakisin etta Urama on halunnut pysya suunnitelmassaan ja rakentaa lukosta projektinsa aikana mestarin, mutta hanelta vedettiin matto jalkojen alta siina vaiheessa kun saatiin pronssi.

Jos näin on, lienee parempi että peli kulkee jo syyskaudella, ettei ala maa tutista jalkojen alla. Voi tietysti olla, että "sopivassa markkinatilanteessa" asiat muuttuvat nopeasti ja radikaalisti. Mitään totuusperiähän tässä ei ole (ainakaan allekirjoittaneella), vaan kyseessä on puhdasta spekulointia. Heitettäköön jo ilmaan enemmän ja vähemmän tällä hetkellä miellyttäviä mielikuvia... KHL:ssä (KJalonen, Jortikka, Rautakallio, Barkov yms.) ehtii muuttua "Jouluun mennessä" paljon... Liigavalmentajista soppari on keväällä katkolla seuraavilla? (Erkka, Suikkanen, Pajuoja, Hirvonen, Kiva-Harri, Selin). Sitten on tällaisia sekalaisia ässiä hihassa (K.Heikkilä, Mälkiä, Lehkonen, Rautakorpi, Summanen, Tamminen). Sanottakoon valmiiksi, että moni ei ole saatavilla, moni ei halua, montaa ei tänne haluta. Nimiä on tuossa vaan herättämään ajatuksia ja siksi, että kovalla mielenkiinnolla odotan, mikä nimi julistetaan Uraman seuraajaksi. Siinä vaan on nimittäin suuri pelko, että juuri kausi 12-13 on välikausi mikäli valmentajakuviot eivät ole selvät ajoissa ja uusi valmentaja puutu joukkueen rakentamiseen "Uraman sijaan". Olisi aika raumalaista ja lukkolaista toimintaa, kun (niin kuin Urama tuolla totesi) muut hoitaisi ensin "tarpeiden mukaan" joukkueen rakentamisen. Rungon tultua kasaan alkaisi valmentajakuvion kartoittaminen. Tästä väärästä järjestyksestä seuraisi taas joukkueen rakentaminen "uudelleen". Uskoisin jokaisen valmentajan haluavan vaikuttaa siihen mitä työkaluja hänellä on työnsä tekemiseen käytettävissä.

Mitä haen takaa? Jos ilmassa leijuu Uraman puolesta vähänkin "löysien antamista" pitää johdon puuttua asiaan välittömästi "tarkistamalla" valmentajakuvio ja aloitettava välikauden jälkeisen joukkueen rakentaminen.
Tarkennettakoon vielä (jotta en tule täysin väärin ymmärretyksi), että itse en usko tähän välikausiajatteluun vaan pikemminkin siihen, että kauteen lähdetään "tällä", ja 10-20 ensimmäisen kierroksen aikana kartoitetaan heikot kohdat ja tarve, ei pelkästään loppukaudeksi vaan myös ajalle jUr (jälkeen Uraman). Uskallan väittää, että budjetissa on tilaa - ja mitä sitten jos ei olekaan, ylitetään se... En myöskään toivo, että valmentajan vaihdos tapahtuu alkavalla kaudella. Sen sijaan toivon myös, että tällä joukkueella voitetaan mestaruus - tai ainakin suora pudotuspelipaikka. Varma olen kuitenkin siitä että "pelaajaruletti" alkaa, jos tulokset ja otteet kaukalossa viittavat hetkeäkään "välikauteen".
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Voihan se olla, että Urama antaa vaan vastustajille sellaista kuvaa Lukosta, että saadaan rauhassa ilman paineita pelata ja taistella joka ilta voitosta. Vikat reenipelit näytti, että suunta on oikea.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Kylla Uraman puheista vahan paistoi se lapi ettei kaikki ole ihan kunnossa hanen ja seurajohdon valeissa. Uraman piti tietaakseni aloittaa valmennuspestinsa jalkeen akatemian rehtorin virka, mutta tuon haastattelun perusteella hanen aikansa RAUMALLA on tullut tayteen.

Jospa tässä on kyse siitä, että Urama mahdollisesti haluaa vielä valmentaa jossain. Muualla, kun Raumalla? Rehtorin hommat sitten joskus tuonnempana? En tiedä asioista mitään, kunhan arvailen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jospa tässä on kyse siitä, että Urama mahdollisesti haluaa vielä valmentaa jossain. Muualla, kun Raumalla? Rehtorin hommat sitten joskus tuonnempana? En tiedä asioista mitään, kunhan arvailen.

Onhan tuokin mahdollista. Mina vaan ymmarsin aiemmista puheista etta Uramalla ei ollut suurta intoa lahtea minnekaan muualle vaan palattuaan tapparasta han halusi vetaa uransa loppuun kotikonnuilla. Olin ehka vaarassa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Välikausi alkoi voitolla Ässistä, mutta väliäkö sillä? Vielä ehtii tulla monta pettymystä. 59 matsia vielä edessä joten katsotaan millanen talvi on taivallettavana. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä huomiseen SaiPa-peliin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa

Raumalainen kiekkoyleisö on ainakin välikausitunnelmissa. Kauden avaavissa lauantain ja perjantain kotiotteluissa n. 3500 ja 3400 katsojaa.

Hävetkäämme!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös