Mainos

2009 College Football kausi

  • 11 168
  • 116

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Mutta siis IMO Keenum on edeleen The Man mitä Heismaniin tulee. Tosin onhan tuo taso tänä vuonna ollut aika hapuilevaa, joten voisihan sen palkinnon monelle muullekin ojentaa. Kunhan ei nyt vaan Tebowlle tai McCoylle mene.


Enpä jaksa uskoa että Tebow olisi lähelläkään Heismannia. Vaikka Florida meneekin voitosta voittoon niin tällä kaudella hänen lukemat eivät ole lähelläkään sitä mitä ne olivat kaksi viimeisintä vuotta. En siis usko että Tebow pääsee edes kolmen finalistin joukkoon.

Katselin lauantaina jonnin verran Floridan peliä ja tuntuu että he tekevät juuri sen mitä tarvitsee voittoon. Jotenkin tulee sellainen väkisintekemisen maku...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Enpä jaksa uskoa että Tebow olisi lähelläkään Heismannia. Vaikka Florida meneekin voitosta voittoon niin tällä kaudella hänen lukemat eivät ole lähelläkään sitä mitä ne olivat kaksi viimeisintä vuotta. En siis usko että Tebow pääsee edes kolmen finalistin joukkoon.
No noinhan sen kuuluisi kaiken järjen mukaan mennä, mutta kyllä se Tebow edelleen roikkuu mukana monella Heisman Watch Listilla. Eipä sillä, että noilla random-toimittajien omilla listoilla mitään väliä olisi, mutta kuvastaa vaan sitä, että Tebow Lovefestia ei niin vain lopeteta vaikka kaveri pelaisikin koko kauden säväyttämättä kertaakaan. Vanhat meriitit ja pelaajan yleisimago painavat aika paljon ihmisten mielissä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos kirjoittelustasi tänne Fawkes. Olen oppinut niistä paljon ja asiantuntevia (ja asiallisia) kirjoituksiasi on aina ilo lukea. Ehkä tässä tulee vielä jotain kommentoitavaa loppukauden matseista USC:nkin suhteen. Kiitos myös Lapsterille ja muille asiantuntevista kommenteista.

Olen samaa mieltä siitä, että väkinäistä tuo Gatorsien voittaminen on ollut, ja ihme, että ovat pysyneet voittamattomina koko kauden. Ehkä siinä joku rutiinitaso on kuitenkin niin korkea, yhdistettynä ehkä vähän hyvään tuuriinkin (jota hyvillä joukkueilla siis sanonnan mukaan aina on), että aina on voitto tullut. Ja olen myös sitä mieltä, etteivät nuo Tebow:n tilastot kyllä edellytä mitään Heismanin finaalipaikkaa hänelle. Mutta kuten Fawkeskin vähän vihjaili, Tebow alkaa olla jo sellainen myyttinen supermieshahmo, että häntä pidetään parhaana college pelaajana vaikkeivat tilastot sitä puolustaisikaan.

No, katsotaan mitä seuraavat viikot tuovat tullessaan tuolle kolmen koplalle (Texas, Florida ja Alanbaama). Harvemmin nämä pelit mielestäni menevät yllätyksettömästi, joten veikataan nyt sitten jotain superyllätystä, en tosin mene sanomaan mikä se tulee olemaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Yksi kunnon rypistys vielä edessä ennen kuin tulevat sitten nämä konferenssien loppuottelut ja tietenkin sitten Bowl-geimit tammikuussa. Tämä viimeinen kierros pitää sisällään monia paikalliskamppailuja, tärkeimmät nyt ovat kai Texas -Texas A&M, Alabama - Auburn ja Florida - Florida State. Oma mielenkiintoni kohdistuu luonnollisesti tuohon viimeksi mainittuun peliin. Gaattorit voivat puolestani hävitä vaikka kaikki muut kauden ottelut, kunhan hoitavat Free Shoes Universityn. Sen verran syvälle on tuo "viha" istutettu meihin UF:ssä koulunsa käyneisiin. Paljon on muitakin paikalliskamppailuja luvassa, otetaan esille nyt vaikkapa tuo nykyisin minulle maantieteellisesti läheisin duo, USC - UCLA, josta UCLA unelmoi toista voittoa kymmenen vuoden sisään. Veikkaan, että haaveeksi jää, mutta onhan sitä hullumpiakin asioita tapahtunut.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Palkintokuviotkin alkavat pikkuhiljaa selviämään.

Maxwell Award-finalistit (paras pelaaja)
Mark Ingram, TB, Alabama
Colt McCoy, QB, Texas
Tim Tebow, QB, Florida

Davey O'Brien Award-finalistit (paras QB)
Case Keenum, Houston
Colt McCoy, Texas
Tim Tebow, Florida

Johnny Unitas Golden Arm Award-finalistit (paras senior QB)
Dan LeFevour, Central Michigan
Thaddeus Lewis, Duke
Colt McCoy, Texas
Zac Robinson, Oklahoma State
Tim Tebow, Florida

Doak Walker Award-finalistit (paras RB)
Toby Gerhart, Stanford
Mark Ingram, Alabama
C.J. Spiller, Clemson

Fred Biletnikoff Award-finalistit (paras WR)
Freddy Barnes, Bowling Green
Jordan Shipley, Texas
Golden Tate, Notre Dame

John Mackey Award-finalistit (paras TE)
Dorin Dickerson, Pittsburgh
Aaron Hernandez, Florida
Dennis Pitta, BYU

Chuck Bednarik Award-finalistit (paras puolustuspelaaja)
Terrence Cody, DT, Alabama
Brandon Spikes, LB, Florida
Ndamukong Suh, DT, Nebraska

Bronko Nagurski Trophy-finalistit (paras puolustuspelaaja)
Pat Angerer, LB, Iowa
Eric Berry, S, Tennessee
Terrence Cody, DT, Alabama
Jerry Hughes, DE, TCU
Ndamukong Suh, DT, Nebraska

Jim Thorpe Award-finalistit (paras DB)
Eric Berry, Tennessee
Joe Haden, Florida
Earl Thomas, Texas

Dick Butkus Award-finalistit (paras LB)
Sergio Kindle, Texas
Rolando McClain, Alabama
Eric Norwood, South Carolina
Brandon Spikes, Florida
Sean Weatherspoon, Missouri

Lombardi Trophy-finalistit (paras linjamies OL/DL)
Terrence Cody, DT, Alabama
Jerry Hughes, DE, TCU
Gerald McCoy, DT, Oklahoma
Ndamukong Suh, DT, Nebraska

Outland Trophy-finalistit (paras sisempi linjamies OL/DL)
Mike Iupati, OG, Idaho
Russell Okung, OT, Oklahoma State
Ndamukong Suh, DT, Nebraska

On siellä paljon muitakin palkintoja jaossa. Jenkeissähän on paljon eri järjestöjä, jotka kaikki jakavat omat palkintonsa ja valitsevat mm. oman MVP:nsa. Mutta tuossa nyt taitavat olla ne arvostetuimmat palkinnot, joista on jo finalistit julkaistu. Pelinrakentajille jaetaan vielä ainakin Manning Award ja Sammy Baugh Trophy, mutta Manning-finalisteja ei ole kai vielä julkaistu ja Baugh ei yhtä arvostettu kuin nämä muut QB-palkinnot. Heisman tuosta toki myös puuttuu, en tiedä milloin sen finaalikolmikko julkaistaan. Pahoin kyllä pelkään, että tuo kolmikko on identtinen tuon Maxwell Award-kolmikon kanssa eli Ingram, Tebow ja McCoy. Ingram paikkansa siellä ansaitsee, mutta esim. Toby Gerhart ansaitsee Heismanin miljoona kertaa enemmän kuin Tebow tai McCoy. Myös C.J. Spiller, Case Keenum ja Ndamukong Suh kuuluisivat mielestäni ennemmin finaalikolmikkoon kuin Tebown ja McCoyn overhype-kaksikko. Moni täällä on mulle koittanut vakuutella, että ei Tebow tai McCoy tule Heismania voittamaan, mutta itse en usko tätä ennen kuin tuo palkinto oikeasti lopullisesti ja virallisesti jollekin muulle ojennetaan. Tai no ehkä tuon McCoyn tuosta voi raakata pois, mutta Tebow lienee ihan todellinen vaihtoehto hyvinkin monen perus redneck-jenkin mielessä.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ingram paikkansa siellä ansaitsee, mutta esim. Toby Gerhart ansaitsee Heismanin miljoona kertaa enemmän kuin Tebow tai McCoy. Myös C.J. Spiller, Case Keenum ja Ndamukong Suh kuuluisivat mielestäni ennemmin finaalikolmikkoon kuin Tebown ja McCoyn overhype-kaksikko. Moni täällä on mulle koittanut vakuutella, että ei Tebow tai McCoy tule Heismania voittamaan, mutta itse en usko tätä ennen kuin tuo palkinto oikeasti lopullisesti ja virallisesti jollekin muulle ojennetaan. Tai no ehkä tuon McCoyn tuosta voi raakata pois, mutta Tebow lienee ihan todellinen vaihtoehto hyvinkin monen perus redneck-jenkin mielessä.

Mistä tämä McCoyn polkeminen kumpuaa? Kaveri on ollut paskasti menneen Oklahoma-pelin jälkeen ihan tulessa. Tosin mitä Nebraskan pelejäkin olen nähnyt, niin kyllähän Suh on sellainen kone että ansaitsisi kaikki pystit mitä noi kiskat jakaa.

Samalla tavalla kuin Suh'n rynniminen, myös Ingramin meno miellyttää silmääni. Siinä vain on sitä jotain.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No niin, paikallisotteluiden sävyttämä kierros on ohi. Itse katsoin Florida-FSU ja USC-UCLA matsit. Edellinen oli mielestäni ylivoimaisesti parempi ja kiinnostavampi matsi, mutta ehkä se johtuu osin suosikkijoukkueestani. Gaattorit pelasivat vihdoinkin vähän paremmin, varsinkin ekalla puoliajalla. Toisella ei enää jaksettu niin paljon, koska ero oli niinkin selvä. Tebow jätti hienot jäähyväiset kotiyleisölle juoksemalla pari touchdownia ja syöttikin muutaman TD:n nätisti. Mutta ei kai niistä sen enempää, kun tämän palstan lukijoista ei taida kovin montaa Tebow-fania löytyä. Ensi lauantaina sitten vastassa syvän etelän Alabaaama. High Tide tänä vuonna? Tai sitten ei, en mene veikkaamaan mitään, odottelen vain matsia mielenkiinnolla.

Los Angelesissa olivat vastakkain saman kaupungin USC ja UCLA. Oli se kyllä aika tuskaista katsottavaa Gaattoreiden pisteiloittelun jälkeen, mutta USC sai puolustuksensa avulla 7-0 johdon, ja sitten toisella puoliajalla toisenkin touchdownin onnistuneesta hyökkäyksestä. UCLA tuli vielä 14-7:ään, mutta sitten eväät loppuivat. Lopussa USC laittoi vielä pelin ratkettua lisää pisteitä taululle pitkällä touchdown-heitolla. Tuosta eivät UCLA koutsit, pelaajat ja fanit tykänneet ollenkaan. Syntyi melkein joukkotappelu kentällä. Pomoni, kova UCLA fani, sanoi katkaisseensa tilauksen Los Angeles Times sanomalehteen, jonka kolumnisti oli syyttänyt UCLA:ta turhien aikalisien ottamisesta ja täten aiheuttaneen koko jupakan. Ladyfrendini äiti (UCLA graduate) totesi saaneensa syyn vihata USC:tä entistä enemmän. Omasta mielestäni homman tarkoitus on tehdä mahdollisimman monta pistettä, joten mielestäni loppuun asti täysillä on oikea tyyli, ei siinä mitään säälipisteitä jaeta. Joten vaikka yleiset sympatiani menevätkin UCLA:lle, tässä asiassa olen USC:n kanssa samaa mieltä, pisteitä taululle vaan. Niinhän teki Steve Spurrierkin Floridan koutsina ollessaan.

Muista paikallispeleistä ja yleensäkin peleistä sen verran, että Alabama ja Texas rämpivät voittoihin, ja TCU, Cincinnati ja Boise State ovat edelleen tappioitta, mutta mahdollisuudet kansalliseen mestaruusotteluun ovat lähes olemattomat.

Heisman-taistelusta vielä sen verran, että radiosta kuultuna Stanfordin Toby Gerhart on nyt sitten kuulemma suosikki.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
No niin, paikallisotteluiden sävyttämä kierros on ohi. Itse katsoin Florida-FSU ja USC-UCLA matsit. Edellinen oli mielestäni ylivoimaisesti parempi ja kiinnostavampi matsi, mutta ehkä se johtuu osin suosikkijoukkueestani.

Lopussa USC laittoi vielä pelin ratkettua lisää pisteitä taululle pitkällä touchdown-heitolla. Tuosta eivät UCLA koutsit, pelaajat ja fanit tykänneet ollenkaan. Syntyi melkein joukkotappelu kentällä. Pomoni, kova UCLA fani, sanoi katkaisseensa tilauksen Los Angeles Times sanomalehteen, jonka kolumnisti oli syyttänyt UCLA:ta turhien aikalisien ottamisesta ja täten aiheuttaneen koko jupakan. Ladyfrendini äiti (UCLA graduate) totesi saaneensa syyn vihata USC:tä entistä enemmän. Omasta mielestäni homman tarkoitus on tehdä mahdollisimman monta pistettä, joten mielestäni loppuun asti täysillä on oikea tyyli, ei siinä mitään säälipisteitä jaeta.
Varmasti Florida-FSU oli parempi matsi Gators-fanin mielestä :). No ei, aika paskoja nuo USC:n pelit ovat tällä kaudella olleet. Tätä UCLA-matsia en nähnyt, mutta raporttien mukaan eipä se mikään mestariteos ollut. Mitä tulee tuohon lopun härdelliin, niin USC johti 21-7 ja peliä oli jäljellä 52 sekuntia, kun Barkley veti kneel downin. UCLA vastasi ottamalla aikalisän. Carroll ja OC Bates kokivat tämän jonain vittuiluna tai haastena tjsp. ja kontrasivat heittämällä play actionista pitkän TD:n Williamsille. Tähän perään vähän yliampuvat TD-juhlinnat, jotka sitten kai menivät joltain pelaajilta vähän yli ja alettiin provosoida UCLA:n vaihtopenkkiä. He sitten vastasivat tähän kuittailuun ihan asiallisesti ja ilmoittivat olemaan valmiita vastaamaan. Koutsit ja tuomarit sitten menivät väliin, ettei mitään hässäkkää ehtinyt syntyä. En tiedä olisiko siitä mitään tappelua edes tullut, tuskin, mutta turhaa egoilua tuollainen mielestäni. Ehkä UCLA:n ei olisi tarvinnut ottaa enää aikalisää tuossa vaiheessa, mutta toisaalta peli oli 21-7 joten kyllä heidän toiminta oli ihan perusteltavissa. USC:n 48 jaardin TD:stäkin voi olla montaa mieltä, mutta kuten Amerikanihme kirjoitti, eikös tämän lajin tarkoituksena ole tehdä mahd. paljon pisteitä. Tuota touchdownin jälkeistä juhlintaa en itse nähnyt, mutta kieltämättä kuulostaa, että Trojans tuossa käyttäytyi vähän tökerösti.

Nyt ei ehdi enempää kirjoittaa, mutta illemmalla voisi koittaa vielä vähän tuosta Heisman Racesta näpytellä. OneBigRed kysyi mistä McCoyn dissaaminen kumpuaa? Alkukaudesta se kumpusi miehen peliotteista. Viime aikoina McCoy on tosiaan alkanut pelaamaan paremmin ja kuin alleviivatakseen tätä, veti Texas A&M vastaan viime kierroksella kunnon klassisen Heisman Moment-esityksen huippupelillään. New Yorkin palkinnonjakotilaisuuteen kutsuttaneen Gerhart, Tebow ja McCoy, mutta kirjoitan tästä enemmän illalla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Amerikanihme kirjoitti:
Pomoni, kova UCLA fani, sanoi katkaisseensa tilauksen Los Angeles Times sanomalehteen, jonka kolumnisti oli syyttänyt UCLA:ta turhien aikalisien ottamisesta ja täten aiheuttaneen koko jupakan. Ladyfrendini äiti (UCLA graduate) totesi saaneensa syyn vihata USC:tä entistä enemmän.
Ennen kun alan jauhaa Heismanista, niin laitan vielä linkin LA Timesin nettisivuilla olevaan artikkeliin, jossa kyllä kirjoitetaan vähän erisävyyn kuin mitä ilmeisesti saman lehden paperiversiossa on kirjoitettu. Tämä nettiartikkeli on yleissävyltäänkin erittäin negatiivinen, mutta varsinkin USC ja Carroll saavat kritiikkiä osakseen. Ja mielestäni muutenkin uutisointi tämän ottelun lopun tapahtumien tiimoilta on ollut pääosin USC-vastaista. Ja ihan aiheestakin. Jos tuossa jompaa kumpaa pitää lähteä syyttelemään, niin enemmän Trojansilla on peiliin katsomisen paikka kuin Bruinseilla. Turhaa ja lapsellista uhittelua. Mutta jos Carrollin elämänmotto on "Always Compete" niin mitäpä muuta häneltä voi odottaa.

Heisman Race koki suuria mullistuksia viime viikonloppuna. Monien mielestä aikaisemmin race leader-statusta kantanut Mark Ingram pelasi vaisun pelin (16 kantoa, 30 jaardia) eikä edes ollut kentällä ottelun lopussa kun 'Bama tuli takaa-ajoasemasta väkisin rinnalle ja ohi. Ingramin ongelma on juuri se, että ympärillä on niin hyvä jengi, että hän ei yksinään kanna tuota joukkuetta. Olen aiemmin täällä vähätellyt Tebown ja McCoyn panosta tällä kaudella (enkä edelleenkään ole sitä mieltä, että kumpikaan heistä ansaitsee voittaa Heismania), mutta kyllä he pikkuhiljaa kauden mittaan ovat parantaneet otteitaan ja nousseet väkisin tuonne kärkikahinoihin kun Heismania aletaan jakaa. Samalla hype Case Keenumin ja C.J. Spillerin ympärillä on laantunut. Tämä on itseasiassa aika epäreilua, Keenumin ja Spillerin kaltaisten kaverien palkintohaaveille yksikin "normaali ottelu" on lähes kuolinisku. Vastaavasti Tebow ja McCoy ovat saaneet kyntää lähes yössä alkukauden, mutta silti kaikki ovat roikuttaneet heitä mukana palkintospekulaatioissa, koska he ovat niin kovia household-nimiä. Nyt sitten kun jätkät pelaavat pari peliä sillä tasolla mitä heiltä on koko kauden odotettu, heitä hehkutetaan taas maasta taivaaseen. No eipä siinä, kyllähän McCoy on viimeisessä 7 ottelussa ollut aika liekeissä ainakin tilastollisesti (kuten OneBigRed jo kirjoittikin). Tebow taas on hänkin hiljalleen alkanut muistuttaa enemmän parin viime kauden itseään ja veti paljon huomiota saaneessa viimeisessä kotimatsissaan huippuottelun. Gerhart on kuitenkin se joka on oikeasti ollut koko kautta ajatellen Heismanin arvoinen. Vai miltä kuulostaa 1736 jaardia ja 26 touchdownia keskitason joukkueessa, joka on rakennettu täysin hänen ympärilleen? Vastassa on kuitenkin ollut aika kovia jengejä, sillä Pac-10 on tällä kaudella ollut ehkä kaikki joukkueet mukaan lukien tasokkain konferenssi koko maassa.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Tää USC-UCLA:han on aivan älytön keskustelu. Bruins-koutsi ottaa aikalisän kun Barkleylla on polvi -> "haluamme pelata jalkapalloa". Carroll pelaa jalkapalloa -> "yhyy, yhyy, miksi teitte pisteitä". Ellei Bruins-koutsi halua laittaa rahoja sinne missä suu on, niin siinä tapauksessa kehottaisin antamaan vastustajan lopettaa peli niihin numeroihin joissa se on. Aivan älytöntä paskanjauhantaa, kun on täysin selvää että kun rival pyytää pelaamaan jalkapalloa, niin kyllä sitä silloin pelataan. Piste.

USC:n kausi kokonaisuudessaaan meni enemmän ja vähemmän vihkoon mutta se oli kai odotettua freshman kuupalla. Nyt kun katsoo Sanchezia Jetsissä, niin voi vaan todeta Carrollin olleen oikeassa kun hän oli sitä mieltä että Sanchezin pitäisi olla vielä senior-vuotensa Kaliforniassa. Indeed.

Heismaniin taitaa nyt McCoylla olla viime viikon jälkeen parhaat saumat, kun Ingram ei ollut oma itsensä Auburnissa. Toby Gerhartistakin on puhuttu, mutta yhtään Stanfordin matsia en ole nähnyt joten sitä on heikko lähteä kommentoimaan. CJ Spiller on myös mieletön ukko, mutta taitaa joutua jäämään pystittä. Gatorsista tällä hetkellä ainoan Heismanin ansaitsisi Joe Haden, mutta taitaa olla statsit liian ohuet moiseen keskusteluun. Tebow on toki parantanut ja alkaa olla pelottavassa iskussa SEC championship matsia ajatellen. Tosin eipä Gators ole nähnyt lähellekään Alabaman puolustuksen tasoista nippua tällä kaudella, joten eiköhän aika monen jengin todelliset värit tällä viikolla selviä...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No laitetaan vielä tänne jos meni joltakulta ohi, että Bobby Bowden vihdoin viimein luopui FSU:n valmentajan tehtävästä. Johan oli aikakin, siellä mitään 80-vuotiaita pappoja tarvita kentän laidalla...no OK, onnittelut pitkästä urasta. Nyt tosin voi sitten tulla uusi meininki Tallahasseen pojille, joten ensi vuonna heistä ehkä on taas vastusta Gaattoreille jotka eivät välttämättä ole ihan viime vuosien tasolla enää Tebow:n ja kumppaneiden häivyttyä.
 

Cube

Jäsen
Nyt kun katsoo Sanchezia Jetsissä, niin voi vaan todeta Carrollin olleen oikeassa kun hän oli sitä mieltä että Sanchezin pitäisi olla vielä senior-vuotensa Kaliforniassa. Indeed.
Näinhän voisi lähes aina sanoa. Vaikka ei ihan yksi yhteen menekään, niin aika vahvasti NFL-menestys korreloi pelinrakentajalla collegessa vietettyjen vuosien kanssa. Esimerkkeinä 2000-luvun drafteissa ensimmäisellä kierroksella varatut QB:t..

Juniorina (tai aiemmin) NFL:ään:

- Michael Vick
- Rex Grossman
- Ben Roethlisberger
- Alex Smith
- Vince Young
- JaMarcus Russell
- Matt Stafford
- Mark Sanchez

Seniorina NFL:ään:

- Chad Pennington
- Drew Brees (2. kierroksen varaus, mutta ihan alkupäästä)
- David Carr
- Joey Harrington
- Patrick Ramsey
- Carson Palmer
- Byron Leftwich
- Kyle Boller
- Eli Manning
- Philip Rivers
- JP Losman
- Aaron Rodgers
- Matt Leinart
- Jay Cutler
- Jason Campbell
- Brady Quinn
- Matt Ryan
- Joe Flacco

Aiemmin NFL:ään lähteneistä ainoastaan Roethlisberger on menestystarina. Muilta osin aika surullisenkuuluisia hahmoja, joskin kaikilla paitsi Grossmanilla ja Vickillä on edelleen mahdollisuus nousta hyväksi NFL-pelinrakentajaksi. Erittäin vaikeaa on tämän listan pelaajilla kuitenkin ollut noin keskimäärin ja menestyminen on selvästi ollut poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Toki jälkimmäiseltäkin listalta löytyy aika paljon floppeja, mutta puolet laskisin kuitenkin franchise-pelinrakentajiksi, tai ainakin lähelle sitä. Lisäksi ainakin Carr ja Ramsey menivät mielestäni piloille huonojen linjojen vuoksi. Paremmalla suojelulla olisivat voineet onnistua erinomaisesti, koska ei kummallakaan nytkään ihan surkeita tilastoja ollut. Leinartin ja Quinnin osakkeet olivat puolestaan jo laskeneet senior-kausiensa aikana, mutta menivät silti draftissa ensimmäisellä kierroksella maineella.

En malta olla huomauttamatta, että lyhyemmältä listalta löytyy kolme mustaa pelinrakentajaa ja pidemmältä vain kaksi. Tämä on surullinen osoitus pelin ulkopuolisten tekijöiden vaikutuksesta pelaajan uraan. Keskimäärin mustiilla urheilijoilla lienee aika paljon vähemmän rahaa, jolloin houkutus tienata sitä nopeasti on eittämättä suuri. Vielä kun huomioidaan loukkaantumisten määrä amerikkalaisessa jalkapallossa ja scouttien ailahtelevaisuus, niin voi aika helposti ymmärtää miksi nämä pelaajat ovat saattaneet tuntea, että heillä on aika paljon hävittävää. Esimerkiksi joku Brian Brohm olisi mennyt junior-vuotensa jälkeen draftissa helposti 10 kärjessä, mutta huono senior-kausi tiputti osakkeita ja draftisijoituksen toisen kierroksen lopulle. Samalla katosi aika monta miljoonaa sopimuksesta. Onneksi Brohmilla taitaa olla vain oma hyvinvointinsa turvattavana.

Youngin ja Russellin perheiden varallisuudesta en ole tietoinen, mutta Vickin perhe ainakin oli erittäin köyhä, jolloin hänen ratkaisunsa siirtyä NFL:ään aikaisemmassa vaiheessa oli täysin ymmärrettävä. Ikävä totuus on, että joillain on varaa kehittyä rauhallisempaan tahtiin kuin toisilla. Reilua se ei oikeastaan ole, mutta ainakin Vick, Young ja Russell ovat pääseet tienaamaan hyvin - vaikkakin sitten uran kustannuksella. Vick taisi tosin ne rahat aika kuninkaallisesti hassata.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No eipä siinä, kyllähän McCoy on viimeisessä 7 ottelussa ollut aika liekeissä ainakin tilastollisesti

Tämä peli oli aika tyylikäs viime viikolla.

Olen näillä Longhornsin peleillä viihdyttänyt itseäni, Tar Heelsin futis kun aiheuttaa usein vähän toisenlaisia tunteita. Esimerkkinä viime viikon rivalry NC Statea vastaan. Silloin kun ei NCS:n QB:lla kulkenut, Tar Heelsin puolustus hoiti heidän hyökkäystään penaltyilla eteenpäin. 122 jaardia penaltyja pelissä... huh huh.

Ennen ottelua UNC oli vielä #24. Nyt ei tarvitse enää listoilla roikkua. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että aiemmin kaudella ottelu silloista #13 Virginia Techia vastaan taas oli todella herkkua. Potkumaalilla tasoihin n.3min ennen loppua, fumblesta pallo takaisin itselle ja toinen potkumaali kun kello lyö tyhjää.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En malta olla huomauttamatta, että lyhyemmältä listalta löytyy kolme mustaa pelinrakentajaa ja pidemmältä vain kaksi. Tämä on surullinen osoitus pelin ulkopuolisten tekijöiden vaikutuksesta pelaajan uraan. Keskimäärin mustiilla urheilijoilla lienee aika paljon vähemmän rahaa, jolloin houkutus tienata sitä nopeasti on eittämättä suuri.

No jaa, en oikein jaksa uskoa että tässä olisi ensisijaisesti varallisuuskysymyksestä kyse. Allekirjoitusbonukset ovat ykköskierroksella sen verran isoja että kyllä ne keskiluokkaisille ja ylemmällekin keskiluokalle ovat aika isoja rahoja, harva valkoisistakaan pelaajista on sellainen jolla on miljoonaperintö odottamassa. Eli kyllä keskiluokan taustan omaava henkilökin ottaa merkittävän riskin jäämällä pelaamaan ylimääräiseksi vuodeksi, jos korkea varaus olisi varma. Aika epätodennäköistä on se että vastaavia rahoja olisi muuten mahdollisuus tienata.
 

Cube

Jäsen
Tottakai puhutaan sellaisista rahoista, että aina on pelaajalla varaa hävitä. Keskiluokkaisella pelaajalla harvemmin kuitenkaan on useampaa ihmistä elätettävänä, kuten esimerkiksi Vickillä, jolla oli perheen ja suvun lisäksi ilmeisesti myös kavereita, jotka piti "pelastaa".
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän saattaa säästyä gator chompin näkemiseltä NCG:ssä. Ingram on pelannut sellaisen pelin kovinta vastusta vastaan, että olisin valmis lyömään Heismanin käteen. McCoyn pitäisi esittää jotain aivan uskomatonta jotta tilanne muuttuisi.

Toivottavasti Texas hoitaa oman hommansa, Texas-Alabama on suosikkini mestaruuspeliksi.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
McCoyn pitäisi esittää jotain aivan uskomatonta jotta tilanne muuttuisi.

Ainakin aloitti kahdella interillä, joten ei nyt ihan putkeen. Mutta eiköhän Longhorns tosta nouse, kun Nebraskan hyökkäys tuskin saa tuntuvampaa hajurakoa McCoyn nippuun.

Menossa myös ACC:n championship matsi Clemson-Georgia Tech, joka on ainakin alun perusteella juuri niin viihdyttävää peliä kuin olettaa sopii. Clemsonia symppaan snadisti, joten toivottavasti Spiller pysyy pelikunnossa loppuun asti. Huikea pelaaja ja ensimmäisen kierroksen varaus, jos scoutit ovat yhtään selvinpäin.

Aiemmin Alabama raiskasi Floridan ja etenkin Greg McElroy pelasi mahtimatsin. En todellakaan laskenut McElron varaan Gatorsin biittaamisessa, mutta toimitti kyllä alusta asti miltei virheettömästi. Huikea peli häneltä. Ingram teki sen mitä odotettiinkin ja Richardson komppasi, joten Crimson Tide kuittasi suvereenin voiton yllättävän hampaattomasta Gatorsista.

Miten muuten Tebow pystyi vielä siinäkin tilantessa olla täydellinen ihminen? Pelin jälkeen tippa silmässä ja siipi maassa tappion jälkeen, mutta sieltä vaan tuli samat liturgiat. "It's a great program, great team and I'm proud of them. God bless." Siis voi vittu.

EDIT: Mites CJ Spiller? Aivan älytön äijä. Huh. HEISMAN! HEISMAN!
 
Viimeksi muokattu:

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jaksanut yöllä valvoa, joten katsoin Texasin pelin juuri ESPN Americalta. Eipä mennyt juurikaan jännäksi... Meinasi pumppu tulla pihalle näin sohvaperunaltakin.

McCoy ei kyllä saanut paljoakaan tilastoihin aikaan, mutta esitteli melkoista velhoilua pelikellon hallinnassa =)


Noose kirjoitti:
Miten muuten Tebow pystyi vielä siinäkin tilantessa olla täydellinen ihminen? Pelin jälkeen tippa silmässä ja siipi maassa tappion jälkeen, mutta sieltä vaan tuli samat liturgiat.

Uskomaton haastis kyllä. Meinasi revetä itkuun kun eka kysymys oli tyyliin "Miltä nyt tuntuu?" Loistavasti kasasi itsensä. Vähän jo sympatiat meni Timpan puolelle kun samaan aikaan luin jotain jenkkifoorumeita jossa vahingoniloiset runkkarit spämmäsivät hähähä, crybaby-viestejä.

Nyt tosiaan saadaan vissiin se Alabama-Texas NCG. Näiden pelien perusteella voisi luulla Baman olevan vahvoilla, jos McElroy toistaa temppunsa. Juoksemalla ei tuota Texasia taideta kaataa. Ainakin Nebraskan ryntäilyt jäi 67 jaardiin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Nyt tosiaan saadaan vissiin se Alabama-Texas NCG. Näiden pelien perusteella voisi luulla Baman olevan vahvoilla, jos McElroy toistaa temppunsa. Juoksemalla ei tuota Texasia taideta kaataa. Ainakin Nebraskan ryntäilyt jäi 67 jaardiin.
Niin no eikös Floridallakin ollut ennen Alabama-matsia tyyliin paras juoksupuolustus koko maassa. Eipä paljoa painanut kun 'Baman O-line ja Ingram rynnivät ylitse.

Itse katsoin eilen sivusilmällä Pittsburgh-Cincinnati matsin ja sitten Texas-Nebraskasta näin vain ihan tuon lopun. Tänään sitten katsoin ESPN:n uusinnan tuosta matsista ja oli tosiaan aika huima trilleri taas. Aivan uskomatonta sekoilua Texasilta tuossa lopussa sen kellon kanssa. College Gamedayssa sitten aika hyvin löylyttivätkin Brownia ja McCoyta tuosta jäätymisestä. Olisi ollut kiva nähdä minkälainen mediahärdelli tuosta olisi saatu aikaan jos sitä sekuntia ei olisi kelloon jäänyt ja Texas olisi hävinnyt.

Tänään pitää vielä illalla katsoa tuo Florida-Alabama kokonaan, oli se kuitenkin sen verran merkittävä ottelu. Crimson Tiden voittoa toivoin ja niinhän siinä sitten myös kävi. En ole suuri Tebow-fani, mutta en kyllä tuosta hänen itkemisestään nyt pysty mitään negatiivista esiin kaivamaan. Se ei harmita, että Tebow ja Gators hävisivät, päin vastoin. Mutta pakko Tebowta on omalla tavallaan arvostaa. Aika poikkeuksellinen kaveri sekä pelaajana että ihmisenä.

Heisman Racen tasosta olen pitkin kautta valittanut ja sanonut, että aika heikko on taso tänä vuonna. Mutta niin vain kovimmat kandidaatit säästivät parhaat matsinsa kauden viimeisimpiin otteluihin. Ensin McCoy ja Tebow vetivät huippupelit viime viikolla. Tällä kierroksella oli sitten Spillerin ja Suhin vuoro loistaa. Ja aika nopeasti nämä tilanteet tuntuvat muuttuvat. Viikko sitten Gerhart oli kaikkien huulilla. Nyt kukaan ei muista häntä enää ja Ingram onkin yhtäkkiä taas kova nimi Heismanin suhteen. Mielenkiintoista nähdä ketkä kolme New Yorkiin tuonne Heisman-finaaliin kutsutaan. Gerhart, Ingram, Suh, Spiller nyt ainakin paikan tuonne ansaitsivat. Ja sitten on vielä medialemmikit McCoy ja Tebow. Yhtäkkiä tuntuu, että kunnon voittajakandidaatteja olisi tarjolla enemmänkin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
EDIT: Mites CJ Spiller? Aivan älytön äijä. Huh. HEISMAN! HEISMAN!

Miten sitten Case Keenum. Kaveri heitti pikkunätit 527 jaardia ja 5 TD...

Mutta enpä usko että se hänelle menee. Hassua että McCoytä veikataan monessakin paikassa vaikka hän ei todellakaan mitenkään ole häikäissyt tällä kaudella.

Itsehän veikkaisin että se on joko Ingram tai Gerhart.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Joo, no se siitä kaudesta sitten, olishan nuo Gaattorit voineet aikaisemminkin hävitä niin ei olisi tarvinnut jännittää niin pitkään. Samalla tavalla pelasivat Baamaa vastaan kuin muutkin ottelunsa, mutta nyt vastassa oli niin kova jengi että Gaattorit jäivät täysin alakynteen ja ne todelliset suomut paljastuivat. Eihän Alabama antanut Gaattoreille oikein mitään. Näytti siltä, että Bama pelasi lähes täydellisen pelin, sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Erityisesti jäi mieleen McElroyn yhdellä jalalla pomppiminen pitkin sivulinjaa, ihan uskomaton juttu, ja sitten punttaaja tulee ja taklaa Floridan running backin ja estää touchdownin viimeisenä pelaajana. Ei voi muuta kuin hattua nostaa High Tidelle. Ja Ingram tietenkin pelasi loistavan matsin, kuten monet muutkin Alabaman pelaajat. No, kai Tebow ja kumppanit ovat voittaneet ihan tarpeeksi college-uransa aikana. Ainoa juttu mikä tässä harmittaa on se, että Florida ei ole koskaan vetänyt tappiotonta kautta läpi. Mahtaako koskaan sellaista saadakaan.

Texas näköjään konttasi finaaliin, en nähnyt peliä. Onnea siihen. Nyt täytyy kai selvittää mihin Bowl-peliin Florida joutuu, vaikkei sillä nyt enää niin väliä olekaan. No, ehkä pettymys haihtuu ensi kaudeksi ja jaksaa taas sitten jotain kirjoitella. Nyt saa sitten vapaasti vidduilla Tebowin crybaby-imagolle kaikki jotka haluavat, eivät auttaneet rukoukset häntä.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Miten sitten Case Keenum. Kaveri heitti pikkunätit 527 jaardia ja 5 TD...

...ja myös heittoyrityksiä oli 75 ja intereitäkin kolme. Eli ei nyt mikään suvereeni suoritus. Katoin ekaa kertaa Keenumin pelin ja toi mieleen sellaisen Peytonmaisen tatsin, mutta tietenkin heikommalla päätöksenteolla. Ei Heisman-ainesta, mutta voisi varmaan projektina mennä NFL:aan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Texas näköjään konttasi finaaliin, en nähnyt peliä. Onnea siihen. Nyt täytyy kai selvittää mihin Bowl-peliin Florida joutuu, vaikkei sillä nyt enää niin väliä olekaan.

Gatorsit kohtaavat nr.4 Cincyn...

Tässä hieman listaa noista Bowleista. Eikös se mene vähän niin että ne arvostetuimmat pelataan loppupäässä?


Jan. 1 Rose Bowl Game presented by Citi
Ohio St. vs. Oregon

Jan. 1 Allstate Sugar
Florida vs. Cincinnati


Jan. 2 International
USF vs. Northern Illinois

Jan. 2 Papajohns.com
Connecticut vs. South Carolina

Jan. 2 AT&T Cotton
Oklahoma St. vs. Mississippi

Jan. 2 AutoZone Liberty
East Carolina vs. Arkansas

Jan. 2 Valero Alamo
Michigan St. vs. Texas Tech

Jan. 4 Tostitos Fiesta
TCU vs. Boise St.

Jan. 5 FedEx Orange
Iowa vs. Georgia Tech

Jan. 6 GMAC
Troy vs. Central Michigan

Jan. 7 Citi BCS National Championship Game
Alabama vs. Texas
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Gatorsit kohtaavat nr.4 Cincyn...

Tässä hieman listaa noista Bowleista. Eikös se mene vähän niin että ne arvostetuimmat pelataan loppupäässä?

Arvostetuimmat ovat nämä BCS-bowlit joiden kesken pyörii myös tuon mestaruuspelin järjestäminen:

Jan. 1 Rose Bowl Game presented by Citi
Ohio St. vs. Oregon

Jan. 1 Allstate Sugar
Florida vs. Cincinnati

Jan. 4 Tostitos Fiesta
TCU vs. Boise St.

Jan. 5 FedEx Orange
Iowa vs. Georgia Tech

Jan. 7 Citi BCS National Championship Game
Alabama vs. Texas


Näiden lisäksi on sitten 29 toinen toistaan hassummin nimettyä ja arvostukseltaan vaihtelevaa bowlia.

Itse ainakin luulin ensin, kun kolumnissa näin maininnan Little Ceasar's Pizza Bowlista, että kyseessä on jotain vittuilua epäonnistuneen kauden takia. Eipä ollut. Tänä vuonna siellä on Ohio vs. Marshall.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jan. 1 Rose Bowl Game presented by Citi
Ohio St. vs. Oregon

Jan. 1 Allstate Sugar
Florida vs. Cincinnati

Jan. 4 Tostitos Fiesta
TCU vs. Boise St.

Jan. 5 FedEx Orange
Iowa vs. Georgia Tech

Jan. 7 Citi BCS National Championship Game
Alabama vs. Texas
Floridan ja Cincyn Sugar Bowl on ihan mielenkiintoinen varmasti. Cincyn hyökkäys pystynee tekemään pisteitä Gators D:tä vastaan, joten voi olla ihan tasainen matsi. TCU:n ja Boise Staten Fiesta Bowl voi olla myös katsomisen arvoinen, onhan kaikilla varmaan vieläkin muistissa tuo Boisen parin vuoden takainen comeback-voitto Oklahomasta. Orange Bowl ei kiinnostaa kyllä tippakaan. Katsoin Georgia Techin ja Clemsonin välisen ACC-finaalin ja toistamiseen en kyllä enää Techin triple option-junnaamista tahdo nähdä.

Ja eipä sitten koskaan tullut enää ESPN:ltä uusintana tuota Florida-Alabama ottelua. Tilalla näyttivät jotain väsyneitä NHL-uusintoja. Ei näin. Kohtalaisesti vitutti eilen illalla, sillä melko lailla koko päivän oli tuo matsi ollut mielessä, kun ohjelmistossa luki, että klo 23 alkaisi uusinta pyöriä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös