2009 College Football kausi

  • 11 139
  • 116

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Eilen mahtimatsi FSU-U. Ei käynyt mielessäkään mennä maate vaikka kello kolkutteli seitsemää Johtoasema vaihtui jatkuvasti, molemmat hyökkäykset etenivät ja puolustukset iskivät kovia mällejä. Erinomaista viihdettä.

Suurimman vaikutuksen teki Miamin sophomore qb Jacory Harris, joka sementoi viime kauden lopun bowlissaan aloituspaikkansa tämän vuoden U:n kuupaksi ja ajoi Robert Marven vaihtamaan koulua. Harris oli kypsä, tarkka ja tarpeen tullen nopea. Avausviikon vakuuttavin näkemäni pelinrakentajaesitys. En tosin nähnyt Jimmy Claussenin Nevadan murhaamista,

Myös Florida Staten Christian Ponder näytti kehittyneen valtavasti viime vuodesta. Ponder pelasi Harrisin tavoin erinomaisen ottelun, mutta viimeisessä draivissaan ei pystynyt toimittamaan vaikka sai neljä vai viisi mahdollisuutta kolmen jaardin linjalta. Seminolesin hyökkäys tulee olemaan tällä kaudella huomattavasti kovempi kuin viime kaudella, sillä Ponder esitti huomattavasti parempia päätöksiä ja tarkkuutta kuin viime kaudella.

Ainoana matsin varsinaisena heikkona asiana silmään osui FSU:n secondary, jota Harris ajoi hanuriin silloin kun tahtoi.

Myös aikaisemmassa pelissä nähtiin tarkkaa työskentelyä, kun Cincinnatin senior qb Tony Pike korvensi Rutgersin heittopuolustusta lyhyillä ja keskipitkillä heitoilla. Pike eteni aina firstille kun halusi, eikä matsin voittajasta ollut epäselvyyttä halftimelle mennessä. Rutgersin aloittava kuuppa Natale heitti heti kärkeen kolme syötönkatkoa ja joutui luovuttamaan paikkansa true freshman Tom Savagelle, josta tulee lähivuosina yksi sarjan parhaista pelintekijöistä. Ei Savagen heittäminen vielä kuin ajatus toiminut, mutta täysin varmaa on että tästä eteenpäin Savage on Rutgersin ykkösvaihtoehto ja ketjut liikkuvat huomattavasti rivakammin kuin kaudenavauksessa.

Ensi viikon ohjelmaa voisi kutsua melko kevyeksi tähän avausviikon tulitukseen nähden. Tietysti isoja matseja ovat Ohio Staten ja USC:n matsi sekä Michigan-Notre Dame, mutta muilta osin ei mitään älyttömän isoja pelejä. Tosin viikonloppu on iso etenkin Big Tenille, jonka pitäisi alkaa tehdä jotakin positiivista ja mikäpä sen parempi paikka kuin painaa nippuun USC ja hypetyksen keskiössä oleva Notre Dame sekä Jimmy Claussen. Buckeyesin pitää kuitenkin parantaa aivan älyttömästi avausviikostaan, enkä usko että edes freshman kuuppa USC:lla on riittävän iso händikäppi Ohio Statelle pelin voittaakseen. Notre Dame sen sijaan järjesti niin vakuuttavan näytöksen Nevadaa vastaan pallon molemmin puolin, että sekin tulee Wolverinesin taloon selvähkönä suosikkina.

Muista peleistä eniten kiinnostaa torstain Georgia Tech-Clemson, Connecticut-North Carolina, Tennessee-UCLA ja jossain määrin myös Wisconsin kotona Fresno Statea vastaan. Penn State isännöi Syracusea, mutta se on taas niin iso mismatch että JoePa voisi sen matsin katsella vaikka kotisoffalta. Oli muuten hauskaa kun 83-vuotias ukko liekitti yleisöä ennen Akron matsia järjestetyssä pep rallyssa ja oli täysin sydänverellä julistamassa. Varmasti löytyy youtubesta tai jostain.

EDIT: Niin joo... sunnuntaina Jevan Snead aloitti Heisman-jahtinsa melko heikosti Memphisia vastaan ja ei näyttänyt mitenkään älyttömän dynaamiselta touhulta. Sneadille tuntui olevan vain yksi vaihtoehto, jolle palloa yritettiin saada väkisinkin ja tulokseksi ekalla halfilla tuli kaksi interiä. Tosin se vaihtoehto eli Dexter McCluster oli aina elektrinen pallon saadessaan ja näyttikin heti kärkeen olevan yksi liigan dynaamisimmista rissuista. Toimi siinä sivussa running backinakin ja maisema vaihtui mukavasti. Esitys kokonaisuudessaan oli kuitenkin kehnonlainen Mississippiltä, vaikka toisella halfilla laittoikin Memphisin nukkumaan nopealla aikataululla ja Sneadkin alkoi löytää miehiään. Yli kolmenkymmenen pisteen marginaali ei silti kerro koko totuutta matsista.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
SC:n Barkley ei kuulemma joutunut tositestiin aloituspelissään. USC veti aina juoksulla third down:in, joten hän ei joutunut tiukassa paikassa koskaan heittämään.

Noose kirjoitti:
Buckeyesin pitää kuitenkin parantaa aivan älyttömästi avausviikostaan, enkä usko että edes freshman kuuppa USC:lla on riittävän iso händikäppi Ohio Statelle pelin voittaakseen.
USC veti aika pitkälti juoksulla niin first, second kuin third downinkin. Ei joutunut Barkley tosiaan tekemään juuri mitään erikoista, mutta se oli Batesin ja Carrollin toivomuskin. Kun katsoi Barkleyn toimintaa, niin kyllä se näytti aika hyvältä. Hänessä ei näkynyt sitä "deer in the headlights"-ilmiötä, mitä usein kokemattomien pelinrakentajien kohdalla näkyy. Barkley oli rauhallinen eikä hätäillyt. Vaikka hänet säkitettiin kerran ja pari kertaa joutui heittämään pallon pois, niin mitäs sitten. Noin QB:n kuuluukin tehdä jos tilanne niin vaatii. Deer in the headlights yleensä noissa tilanteissa menee paniikkiin ja joko lähtee säntäilemään ulos pocketista ja menettää roimasti enemmän jaardeja, tai sitten nakkaa hädissään syötönkatkon. Barkley ei todistanut pystyvänsä voittamaan yksinään pelejä USC:lle, mutta hän osoitti ettei myöskään tule yksinään häviämään niitä. Ja USC:ssa se yleensä riittää aika pitkälle, sillä O-line ja running backit ovat aika helkkarin hyviä. Kyllähän tuosta kova peli Ohio Statea vastaan tulee, se on selviö. Kumpi vaan voi voittaa, mutta kyllä USC tuohon ennakkosuosikkina lähtee. Massiivinen pettymys olisi jos tuosta tappio tulisi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
45-17.

Illinois odotetusti murskasi Illinois Staten. Juice meni loukkaantumaan aika nololla tavalla, kun kaatui pari metriä ennen varmaa touchdownia. Tilalle tullut Eddie McGee oli kuitenkin vakuuttava. Juoksu toimi hyvin, 384 jaardia. Varsinkin Jason Ford rynni hyvät jaardit. Puolustus toimi sekin hyvin, varsinkin juoksua vastaan, mutta Redbirds ei nyt ole kovin kummoinen mittari. Seuraavassa pelissä tulee kyyti luultavasti olemaan kylmää, kun vastaan astelee USC-tappiosta varmasti sisuuntunut Ohio State.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Monta jännittävää pelia menneen viikonlopun kierroksella. Aloitetaan vaikka OSU - USC matsista. OSU pelasi hienoa puolustuspeliä, kunnes loppuminuuteilla rikkaiden kidit sitten onnistuivat laittamaan kokoon pitkän driven joka päättyi touchdowniin. En itse nähnyt tuota driveä, mutta kovasti QB Barkley siitä on näköjään saanut kehuja. Mitä muuten näin tuota peliä niin ei tuo Barkley kyllä minua muuten vakuuttanut heitoillaan. Mutta mutta, vain voitot lasketaan.

Michiganissa yleisö pääsi huokaamaan helpotuksesta vasta loppusekunneilla, kun Wolverinien syöttöpeli tuotti tulosta touchdownin muodossa ja lopputulos kääntyi Michiganin niukaksi voitoksi. Knoxvillessä Tennessee taas tuhrasi mahdollisuutensa ohittaa UCLA viime minuuteilla (tai oliko sitten UCLA:n hyvyyttä? :-) ). Näiden pelien viime minuutit seurasin rystyset valkoisena samanaikaisesti (vaikken nyt kummankaan joukkueen fani olekaan).

Michigan Staten spartalaiset ottivat turpiinsa Central Michiganilta. Georgia Tech puristi voittoon Clemsonista. Yllätyksenä Oklahoma State (5) kellistyi Houstonille. South Carolina ja Georgia kävivät myös jännittävän mittelön Bulldoggien vetäessä täpärän voiton.

Rakkaat Gaattorini ottivat pakkovoiton Troy:n yliopistosta (jälkimmäinen sijaitsee muuten Alabambassa jos joku ei sattunut tietämään). Kyllä näissä ekoissa peleissä tehtailtiin yli 70 pistettä Gaattoreiden toimesta silloin 90-luvulla kun olin vielä paikan päällä todistamassa, vaan ei näköjään enää pystytä siihen. Gaattorit olivat uinuksissa alun ja vasta toisella neljänneksellä pääsivät vauhtiin. Superman Tim Tebow pelasi sitten vielä toisella puoliajallakin jonkin aikaa. Aika vaisu peli Gaattoreilta. Ensi viikolla vastassa sitten Tennessee joka otti siis turpiinsa UCLA:lta kotonaan ja jonka valmentaja on vannonut Volunteersin voittavan Gaattorit. Siinä haastetta kerrassaan Gaattoreille. Onneksi peli on sentään Gatorvillessä, vaikkei sekään aina kyllä auta. Pitää yrittää uskoa kuitenkin voittoon.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En ihan ymmärrä miksi täällä USC:stä puhutaan jonain rikkaiden kouluna, ok yksityisenä kouluna ei tietenkään ole kovin edullinen, mutta esimerkiksi jollain ylemmän keskiluokan tuloilla sinne voi lapsia lähettää, ei ne maksut nyt niin isoja ole. Plus tietenkin stipendit, tarpeeseen perustuvat avut ja opintolainat auttavat asiaa, eli ei siinä varsinaisesti erityisen rikas tarvitse olla jos koulua käy.

Jenkkifutarit pääasiassa ovat stipendillä, joten heidän nyt ainakaan ei tarvitse edes varakkaita olla.

Yhtä kaikki harmittaa kyllä kun Ohio State hävisi pelin, USC oli ihan voitettavissa. No olihan se selvästi parempi peli kuin viime vuotinen, mutta ei USC:kään ole ehkä ihan samalla tasolla. Michiganin peli meni vähän ohi kun ESPN Americalla oli joku lähetyskatkos, mutta lopun sentään näin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Monta jännittävää pelia menneen viikonlopun kierroksella. Aloitetaan vaikka OSU - USC matsista. OSU pelasi hienoa puolustuspeliä, kunnes loppuminuuteilla rikkaiden kidit sitten onnistuivat laittamaan kokoon pitkän driven joka päättyi touchdowniin. En itse nähnyt tuota driveä, mutta kovasti QB Barkley siitä on näköjään saanut kehuja. Mitä muuten näin tuota peliä niin ei tuo Barkley kyllä minua muuten vakuuttanut heitoillaan. Mutta mutta, vain voitot lasketaan.
Vähän vaisu oli tuo peli tavallaan, kumpikaan ei oikein kunnolla pystynyt hyökkäämään, joten matsi oli vähän asemasotaa. Kenttäasetelma oli ainakin tokalla puoliajalla jatkuvasti OSU:lle suosiollinen ja USC joutui toistuvasti aloittamaan läheltä omaa maaliaan. Tästähän suorana seurauksena tuli mm. tuo safety, joka toi Buckeyesille kaksi pistettä, kun Trojansin long snapper nakkasi pallon puntterin käsien läpi suoraan omalle end zonelle, ja sieltä vielä sopivasti päätyrajasta yli.

Barkleysta näkyi, että hän oli freshman siinä mielessä, ettei hänen annettu hirveästi edes yrittää heittämistä. Kyllähän hän on todella kypsä ikäisekseen ja näyttää kestävän nuo järkyttävät paineet mitä USC:n QB väkisinkin osakseen saa. Mutta samalla USC antaa kyllä aika paljon tasoitusta muille, kun pelinrakentaja ei pääse edes yrittämään pitkiä heittoja. Varmaan tuo tuosta kauden mittaan muuttuu jonkun verran, mutta varmaankin pääpaino pysyy juoksulla koko kauden läpi, sillä suurimassa osassa tulevista peleistä USC on niin paljon vastustajaansa parempi joukkue, että tuo konservatiivinen juoksupeli riittää helposti voittoon. Mutta kyllä Barkleysta näkee jo nyt, että hänestä tulee seuraava suuri Trojans QB, hänellä kuitenkin fyysiset ominaisuudet ovat kunnossa ja pään sisällä näyttää olevan rautaiset hermot. Vaikka McKnight olikin viimeisen draivin suuri sankari, niin Barkley teki myös omalta osaltaan kaiken oikein. Barkley näyttää olevan parhaimmillaan silloin, kun hän ei ehdi turhaan miettiä asioita. Ja tämähän on lähes poikkeuksetta ominaisuus, joka parhailta pelinrakentajilta aina löytyy. 2013 Draftin first overall selection?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
En ihan ymmärrä miksi täällä USC:stä puhutaan jonain rikkaiden kouluna, ok yksityisenä kouluna ei tietenkään ole kovin edullinen, mutta esimerkiksi jollain ylemmän keskiluokan tuloilla sinne voi lapsia lähettää, ei ne maksut nyt niin isoja ole. Plus tietenkin stipendit, tarpeeseen perustuvat avut ja opintolainat auttavat asiaa, eli ei siinä varsinaisesti erityisen rikas tarvitse olla jos koulua käy.
No googleta vaikka seuraavilla sanoilla: USC rich kids. Ehkä sieltä löytyy jotain apua. Ymmärtääkseni väite on kuitenkin aika paikallisluonteinen siinä mielessä, että UCLA on se pahin kilpailija ja sieltä käsin pilkataan USC:ta (kadehditaan ehkä jossain mielessä?) juuri esimerkiksi noilla "pilalle hemmoteltujen rikkaiden kakaroiden koulu" sanoilla. Mutta on siinä varmaan perääkin, ainakin minun tietämäni useimmat varakkaat kidit täälläpäin menevät USC:hen, ei tietenkään 100%:sti kaikki.

Itse käytän myös noita sanoja koska pomoni on aivopessyt minut enemmän UCLA-faniksi ja täten "vähemmän pitämään" USC:sta, jos tuon asian nyt kauniista sanoo. Tosin tyttöystäväni kävi juuri USC:ta, joten meillä on pientä leikkimielistä kisaa, mutta eiköhän hänkin ala ymmärtää että Gaattorit ne varsinaisesti rulaa (pomoani siihen on vaikeampi uskotuttaa, vaikka Gaattoreiden tuplamestaruuden jälkeen pari vuotta sitten, koripallossa ja jalkapallossa, tuli sieltäkin suunnalta jo sellaista kommenttia että "all hail the mighty Gators").
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No googleta vaikka seuraavilla sanoilla: USC rich kids. Ehkä sieltä löytyy jotain apua. Ymmärtääkseni väite on kuitenkin aika paikallisluonteinen siinä mielessä, että UCLA on se pahin kilpailija ja sieltä käsin pilkataan USC:ta (kadehditaan ehkä jossain mielessä?) juuri esimerkiksi noilla "pilalle hemmoteltujen rikkaiden kakaroiden koulu" sanoilla. Mutta on siinä varmaan perääkin, ainakin minun tietämäni useimmat varakkaat kidit täälläpäin menevät USC:hen, ei tietenkään 100%:sti kaikki.

Niin jos ajatellaan asiaa vain kontra UCLA niin siinä mielessä voi pitääkin paikkansa, varsinkin koska UCLA on kunnallinen koulu niin paikallisille taitaa olla selvästi edullisempi kuin USC. Kansallisesti kuitenkin esimerkiksi kontra Ivy-liiga tai monet pienet yksityiset koulut niin ei USC ainakaan kustannusten puolesta ole mikään erityisen kallis että sen käyminen edellyttäisi erityistä varakkuutta.

Sitä en tiedä jos jotenkin erityisen paljon varakasta porukkaa keskittyy muista syistä USC:hin, ei tuolla nopealla rich kids googletuksella kyllä kovin vahvaa näyttöä löytynyt että näin olisi merkittävissä määrin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Niin jos ajatellaan asiaa vain kontra UCLA niin siinä mielessä voi pitääkin paikkansa, varsinkin koska UCLA on kunnallinen koulu niin paikallisille taitaa olla selvästi edullisempi kuin USC. Kansallisesti kuitenkin esimerkiksi kontra Ivy-liiga tai monet pienet yksityiset koulut niin ei USC ainakaan kustannusten puolesta ole mikään erityisen kallis että sen käyminen edellyttäisi erityistä varakkuutta.
No, täälläpäin ei noita Ivy-liigan kouluja hirveästi ole, joten jos haluaa pysytellä Etelä-Kaliforniassa niin sitten kai rikkaiden lapset menevät pääsääntöisesti USC:hen. On täällä tietty muita pienempiä privaatteja yliopistoja paljon, Pepperdine, jne., mutta USC on se iso rich kid in town (ja sijaitsee muuten keskellä slummialuetta, tai ainakin sellaisen alueen reunalla). Ja oisko sitten osasyynä juuri toi, että tuo football-tiimi on nyt pärjäillyt aika hyvin, ja koska Losissa ei NFL-tiimiä näy ei kuulu, niin kaupunki jakaantuu lähinnä UCLA:n ja USC:n kannattajiin ja varakkaammat useimmin sitten kannattavat USC:tä, joten ehkä siinä sitten aivopestään lähettämään lapsetkin sinne koulutukseen (lue: jalkapallopelejä katsomaan). Menee vähän off-topiciksi, mutta voin kysellä tarkemmin asiasta kollegoiltani jos asia kiinnostaa.
 

jm16

Jäsen
Ei olis voinut kyllä Rich Rodriquez saada sopivampaa kapellimestaria johtamaan Wolveriensien juoksupainotteista spread-hyökkäystä. Kun katselin tota Tate Forcierin lukion aikaista high lights -pätkää, niin tää kaveri on jopa sopivampi ja monipuolisempi tohon RR:n systeemiin kuin Pat White oli WVU:ssa aikanaan. Ja kun kaveri on vielä frosh, niin veikaan valoisampia aikoja Michiganille lähi vuosina. Ja kuka tietää, saattaapi Michigan voittaa jopa jo tänä vuonna BigTeninkin.

HS high lights: http://www.youtube.com/watch?v=iOJlXa2JK64
Kun vaan muistas jatkossa pestä ne hampaansa ennen ku lähtee sinne Big Houseen pelaamaan :) http://sports.espn.go.com/ncf/columns/story?columnist=maisel_ivan&id=4468527
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Menee vähän off-topiciksi, mutta voin kysellä tarkemmin asiasta kollegoiltani jos asia kiinnostaa.

No ei tämä kovin tärkeää ole, itse en vain oikein osaa USC:tä ns.rikkaiden kouluksi mieltää koulun koon takia, jo koko tavallaan estää sen että pelkkiä rikkaita ei oikein voi olla, tai pääasiassakaan. Esimerkiksi Pepperdinen sellaiseksi ennemminkin voisin mieltää ja varmasti jos lähdettäisiin mediaani tai keskiarvotuloja mittaamaan niin Pepperdinessa olisivat suuremmat. Toki USC:ssä voi enemmän olla varakasta, tai varmasti osittain kustannustason takia onkin, porukkaa kuin isoissa kunnallisissa kouluissa LA:ssa, tai UCLA kaiketi ainoa sellainen on, sellainen koulu kuin Long Beach State taitaa olla olemassa, mutta ne nyt muista onko kovin isosta koulusta kyse.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No ei tämä kovin tärkeää ole, itse en vain oikein osaa USC:tä ns.rikkaiden kouluksi mieltää koulun koon takia, jo koko tavallaan estää sen että pelkkiä rikkaita ei oikein voi olla, tai pääasiassakaan. Esimerkiksi Pepperdinen sellaiseksi ennemminkin voisin mieltää ja varmasti jos lähdettäisiin mediaani tai keskiarvotuloja mittaamaan niin Pepperdinessa olisivat suuremmat. Toki USC:ssä voi enemmän olla varakasta, tai varmasti osittain kustannustason takia onkin, porukkaa kuin isoissa kunnallisissa kouluissa LA:ssa, tai UCLA kaiketi ainoa sellainen on, sellainen koulu kuin Long Beach State taitaa olla olemassa, mutta ne nyt muista onko kovin isosta koulusta kyse.
Selvitin asiaa vähän lisää ja asialla on historiallinen tausta. Kuulemma alueelle aikanaan tulleet ranskalaiset siirtolaiset menivät yksinomaan USC:hen, ja USC oli pitkään vain valkoihoisten yliopisto. Ja sellainen tarkennus vielä kaikentietävältä UCLA-graduate pomoltani, että USC:hen menevät vain tyh...siis vähemmän lahjakkaat rikkaat kidit, lahjakkaat saisivat stipendin vaikkapa Stanfordista joka on ihan toisella tavalla eliittikoulu. Niin, ja Pepperdine esimerkiksi on Church of Christ:iin sitoutunut, joten se ei sitten kaikille sovi vaihtoehdoksi. Ja Long Beach State on tosiaan iso yliopisto täälläpäin. No, eiköhän asia tullut selvemmäksi.

Ketjun aiheeseen liittyen sitten vielä, että UCLA:n quarterback Kevin Prince hajotti leukaperänsä Tennesseen tehdessä safetyn, ja on poissa peleistä ainakin muutamia viikkoja, joten hyvin alkanut kausi voi olla sitten siinä.
 

jm16

Jäsen
Ainakin omiin tämän kierroksen "pakko nähdä" taistoista kuuluu Tennesseen ja Floridan vääntö joka tulee sopivasti suorana mm. ESPN Americalta alkaen la. 22:30 meidän aikaa.

Tennesseen valmentajana häärää Lane Kiffin joka käväisi Raiderssien head koutsinakin, mutta sai pääpiru Al Davisiltä sieltä monoa. Mutta Lame ei ole se Kiffin jonka otteet meikää tässä matsissa kiinnostaa, vaan isänsä Monte, joka tuli Lamen perässä Tennesseen puol. koordinaattoriksi ja kuului NFL:ssä siihen samaan arvoasteikon luokkaan kuin Steelerssien DC (LeBleau) ja juuri ennen kauden alkua menehtynyt Eaglesien DC (Johnson). Tai ainakin Monte kuuluu samaan, ei enää ihan mitään nöössipoikia -ikäryhmään... Monte on tunnettu myös ei niin auktoritäärisestä ja rennon puoleisesta valmennustyylistään, kuuklettakaa lisää aiheesta jos se puoli äijästä kiinnostaa.

Monte on käsittääkseni aina perustanut puolustusfilosofiansa 4-3 fronttiin ja hänen keksintönään pidetään "Tampa 2" -peittoa jossa middle LB pudotetaan 2 safetyn avuksi keskelle ja tavallista syvemmälle mitä LBt yleensä pudotetaan. Mm. Chicago Bears on käyttänyt kyseistä skeemaan menestyksekkäästi Brian Urlacherin kanssa, hänhän oli collegessa muistaakseni safety ja liikkuvuutensa ja nopeutensa puolesta häntä voi tuolla tavoin liikutellakin. Moni puolustustaustainen valmentaja on Montelta oppejaan ammentanut ja pitää vaaria suuressa arvossa, mm. USC:n Pete Carroll.

Se mitä Monte on kehitellyt Urban Meyerin ja Tim Tebow pysäyttämiseksi jää nähtäväksi, vaikka peruspeitto perustuu varmaan siihen kakkoseen (tai ainakin näyttää siltä...), niin kuvittelisin painetta laitettavan TT:n niskaan alusta asti enemmän ku tohtori määrää. Ja se miten Meyer vastaavasti sopeuttaa pelikutsujaan Monten puolustuskutsuihin, niin siinä ehkä yks tämän vkl:n kiinnostavimmista vihreän veran shakki-matseista, mukaan lukien jopa se suuri ja mahtava NFL.

Toivotaan vaan, että Tennesseen hyökkäys pystyy saamaan myös jotain aikaan Gatorsien puolustusta vastaan, jotta matsi pysyisi tiukkana ainakin sinne kolmannelle neljännekselle saakka. Ja kun tämä Lamen ja Urbanin yhteiselo SEC-konfferensissä on ollut alusta alkaen vähän takkuista, niin saa nähdä ottaako Meyer taas parit nautiskelu ja muistutus aikalisät viimeisen peliminuutin aikana, kuten teki Georgialle ja Mark Richtille viime kaudella :)))
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jaaha, tämä ketju voidaan sitten sulkea, vai mitä, Fawkes? USC meni ja otti, oliko se nyt neljäntenä vuotena peräkkäin, köniinsä rankkaamattomalta tiimiltä. Na-na-naa-naa, na-na-naa-naa, hey hey, goodbye...

No, rehellisesti sanottuna luulen, että pian on aika Gaattoreidenkin ottaa lukua. Voitto Tennesseestä väkisin, ja Rocky Top ei soinut Gainesvillessä, mutta Gaattoreiden pelaajat olivat ihan lamiksessa matsin jälkeen, koska heiltä odotettiin paljon dominoivampaa suoritusta. Seuraavat pari viikkoa ovatkin se aika, jolloin Gaattorit yleensä häviävät ainakin yhden pelin, joten sitä odotellessa...

Muista tuloksista huomattavimmat taitavat olla Utahin tappio vihdoinkin, Oregonin Ankat voittivat 16 ottelua peräjälkeen voittaneet utahilaiset. Ja pahin vihulainen, FSU, voitti seitsemänneksi rankatun BYU:n (myös Utahista kotoisin), damn it!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jaaha, tämä ketju voidaan sitten sulkea, vai mitä, Fawkes? USC meni ja otti, oliko se nyt neljäntenä vuotena peräkkäin, köniinsä rankkaamattomalta tiimiltä. Na-na-naa-naa, na-na-naa-naa, hey hey, goodbye...
Kyllähän se vituttaa, sitä en voi kieltää. Mutta enpä nyt mitään National Championshipia tältä kaudelta odottanutkaan, joten ei toi tappio sinänsä mikään hirveä pommi ole. Ja mielummin häviävät sitten juuri entisten USC-koutsien valmentamalle Washingtonille, kun esim. Ohio Statelle. Matsia en tällä kertaa nähnyt, kiitos vittumaisen Justin.tv:n. Mutta tilastoista, raporteista ja lyhyistä välähdyksistä päätellen hyökkäys oli täysin jäässä. En tiedä kuinka paljon tuosta on Corpin syytä, jostain fanikommenteista päätellen (eli ei periaatteessa kerro vielä mitään) hän oli aika sysipaska. Rähmäyksiä tuli hyökkäykselle kai jotain kolme, joista kahdesta tuli turnover. Siihen vielä Corpin syötönkatko ja muuta kivaa päälle niin tässä tulos. Aika säälittävää, etteivät pelaajat oikesti tuon paremmin pystyneet pelaamaan, vaikka pitkin viikkoa eri medioissa monikin ns. expertti veikkasi nimenomaan Washingtonin voittoa, ennakoiden oikein, että tässä matsissa on kaikki perinteisen USC letdownin merkit ilmassa. Kaikesta tuosta huolimatta jätkät tötöilivät tuolla tavalla. Vaikka kyllähän puolustus ainakin suht hyvin on taistellut, vikalla draivilla sitten sekin repsahti. Mutta täysin hyökkäyksen piikkiin tuo menee, ja tarkemmin sanottuna vielä pitkälti Corpin piikiin. Kun homma toimii on QB kuningas, kun homma ei toimi on QB petturi. Näinhän se menee.

Florida ja Texas raapivat pakkovoitot ja jatkavat ansaitusti rankingien kärjessä. Vielä ennen tätä matsia pidin USC:ta kolmanneksi parhaana jenginä, mutta kyllähän he nyt romahtavat rankingeissa selvästi alaspäin, ja ihan ansaitusti. Alabama sitten listakolmonen, sen jälkeen onkin tasaista. BYU tosiaan ryssi omat saumansa ottamalla selkään Florida Statelta, joka nähtävästi oli liikkeellä ihan eri tatsilla kun viikko sitten.

EDIT. Niin ja Eric Berry on kyllä aika kova jätkä. Näkemäni perusteella selkeästi parempi safety kuin USC:n Taylor Mays, joka sopisi paremmin linebackeriksi kuin safetyksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
EDIT. Niin ja Eric Berry on kyllä aika kova jätkä. Näkemäni perusteella selkeästi parempi safety kuin USC:n Taylor Mays, joka sopisi paremmin linebackeriksi kuin safetyksi.

Katsoin tuon pelin ja tosiaankin Eric Berry oli kyllä aika dominoiva pallon toisella puolella. Huomaa ettei Gatorsilla ole yhtään kunnon Deep threatia joten he joutuvat etenemään juoksun tai sitten lyhyen syötön avulla... Mutta on se hullua että niin paljon kuin Tebow juoksee pallon kanssa niin hänellä on 6 fumbles lost koko uralla... Tennessee näytti todella hyvältä puolustuksen suhteen ja toisaalta onhan siellä ex-bucs DC Kiffin...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Katsoin tuon pelin ja tosiaankin Eric Berry oli kyllä aika dominoiva pallon toisella puolella. Huomaa ettei Gatorsilla ole yhtään kunnon Deep threatia joten he joutuvat etenemään juoksun tai sitten lyhyen syötön avulla...
Joo toi on totta. Ehkä Berry sen takia pystyikin olemaan koko ajan pysäyttämässä juoksua, mutta hän tuntui olevan oikeastaan aina siellä missä tapahtui. Pari kertaa pelasti varman TD:n taklaamalla takaapäin irti breikanneen RB:n. Ja muutaman kerran Berry ja Tebow vetivät aika mukavan vastapallon keskenään. Kumpikaan ei antanut tuumaakaan periksi, ja varmasti molemmilla tuntui nuo törmäykset leukaperissä asti. Florida ei tosiaan Tennesseetä vastaa pystynyt/halunnut tehdä mitään muuta kuin juosta noita omia perus zone read-juoksupelejään. Siitä kertovat myös tilastot, joiden mukaan Florida juoksi 208 jaardia ja heitti vain 115 jaardia. Luulisi, että tuon Floridan juoksupelin pystyisi joku pysäyttämään, kun se tosiaan on ihan koko ajan sitä samaa konseptia. Mutta linja on ilmeisen hyvä ja pystyy aina jonkunlaista pushia saamaan, ja kun riveistä löytyy kolme sähköjänis-RB:tä (Demps, Rainey, James), niin mylly senkun jatkaa jauhamistaan. Heillä kaikilla on aika hyvä tuleivaisuus edessään NFL:ssä. Varsinkin Brandon James tulee varmaan silläkin tasolla olemaan kovan luokan palauttaja. Kaikki kolme ovat sellaisia Darren Sproles/Leon Washington-tyylisiä helvetin vaikeasti taklattavissa olevia pikkukiitäjiä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Gaattorit näköjään 31-0 johdossa ekan neljänneksen jälkeen, joten ei taida olla kauheasti mielenkiintoa jäljellä ko. otteluun. Texas voitti oman pelinsä ylivoimaisesti ja 'Bama myös omansa aika selvästi, joten ei tulossa muutoksia johtokolmikon asemiin. Ehkä kierroksen tärkein peli oli Virginia Techin selvä voitto Miamista. Ja FSUcks otti vaihteeksi köniinsä, tasaisestihan pelaavat Tallahasseen ylpeyden aiheet.

Aijuu, ja Cal hävisi reippaasti Ankanpojille (Oregonin, ei Anaheimin).
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Gaattorit näköjään 31-0 johdossa ekan neljänneksen jälkeen, joten ei taida olla kauheasti mielenkiintoa jäljellä ko. otteluun. .

Tim Tebow lanattiin aika täydellisesti ja hän oli poissa tästä maailmasta kuin Amin Asikainen konsanaan. Tästä syystä hän joutui jo 3.neljänneksellä istumaan loppupelin...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tim Tebow lanattiin aika täydellisesti ja hän oli poissa tästä maailmasta kuin Amin Asikainen konsanaan. Tästä syystä hän joutui jo 3.neljänneksellä istumaan loppupelin...
Jaaha, no se oli sitten siinä se kausi. Tebow ei olekaan supermies. No, jatkakaa tästä muut jos haluatte.

P.S. Hän löi takaraivonsa joukkuekaverin polveen. Hyvä että käytetään kypäriä, muuten olisi ollut hengenlähtö lähellä. Aika mauttomia nuo YouTubessa videon yhteydessä olevat Tebowia pilkkaavat kommentit, kuten "Where is your God now?".
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
0-30.

Mitä sitä paremmalleen voi. Juice palasi kehiin ja heitti samantien 2 intteriä ja nolla pistettä kertoo muutenkin kaiken Illinoisin hyökkäyksestä. Virheitä otettiin 71 jaardin edestä, mikä ei käy laatuun tuon tasoista vastustajaa vastaan. Viime pelissä hyvin toiminut juoksupuolustus romahti. Ohio Staten Brandon Sainen kettuilu kertoi kaiken: "I was just running through wide-open holes," Saine marveled. "Come on -- anyone could go through those holes." Valitettavasti seuraavastakaan pelistä ei ole paljoa odotettavissa, kun vastaan juoksee Penn State. Kunpa tulis edes pisteitä!
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole lajia suuremmin ikinä seurannut, mutta tänä syksynä on alkanut kiinnostaa entistä enemmän. Cable Openin aikaan väijytyt pari peliä pahensivat kutinaa, ja hankin eilen ESPN360 College Passin kuukaudeksi.

Näköjään kun pistää pienet vedot vetämään niin alkaa kummasti kiinnostaa kuka voittaa. Ja jos jatkossakin tulee samanlaisia pelejä kuin Wisconsin vs. Minnesota, niin tämä harrastus ei lopu ihan heti. Jumalauta mitä tunteiden vuoristorataa!

College futiksen ehdottomaksi eduksi lasken pelipäivän, NFL:ää ei oikein ole helppo seurata kun pitäisi alkuviikosta päästä töihinkin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei mitään superyllätyksiä menneen viikonlopun kierroksella. Tim Tebow "nousi kuolleista" ja tainnutti LSU:n, tosin Floridan puolustuspeli taisi toimia aika hyvin myös. Texas ja Alabamba hoitelivat omat pelinsä rutiinalla kotiin, joten kärkikolmikko jatkaa muuttumattomana. Taitaa alkanut kiekkokausi ja NFL-kausi viedä suurimman mielenkiinnon näistä College-peleistä suomalaisten fanien osalta. Itselläni oli muita esteitä, joten en päässyt pelejä juurikaan katsomaan kuin vähän ESPN:n koosteista.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Aijai, juuri huomasin että huomennahan pelataan Oklahoma-Texas, olin ihan unohtanut koko jutun. No pikkaisen lätistää peliä että Oklahoma on jo kaksi peliä hävinnyt, että siinä mielessä mahdollisuudet mestaruuspeliin ovat jo käytännössä menneet, mutta on tuo silti aika mielenkiintoinen peli. Texasilla on tietenkin kovat panokset.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllä Gaattorit olisivat tänään tappion ansainneet, niin surkeata oli peli, mutta jotenkin se vain viime sekunneilla hoitui voitoksi. Puolustus oli heikkoa ja Arkansas mursi taklauksia jatkuvasti. Hyökkäys oli myös täysin ulalla, mutta onneksi pari potkumaalia sentään meni oikeaan kohtaan, mukaanlukien loppusekuntien voittomaali kentältä. Jos näin pelaaminen jatkuu, niin turpiin tulee hyvinkin pian.

Muualla Oklahoma otti taas nokkiinsa, nyt Texasilta, ja Bradford taas loukkaantuneiden listalle. USC oli vähällä joutua ainakin jatkoajalle. No. 4 Virginia Tech hävisi, samoin No. 7, Ohio State. Eiköhän tämä ala olla kolmen kauppa, Florida, Texas ja Alabamba.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös