Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

2000-luvun suomalainen pelaajatuotanto – laatupelaajia vuodesta toiseen?

  • 505 388
  • 1 028

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Brad Lambert tekee tänään liigadebyyttinsä HIFK:n paidassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aatulla ollut vähän laskusuhdannetta viime aikoina. Oma veikkaukseni on, että ei ole enää niin monen seuran scouttien papereissa ykkösnimenä, kuin alkukaudella oli.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ketterä hävisi kaksi peliä U20-maajoukkueelle:

 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Mietin pitkään, mikä olisi oikea ketju raportilleni eilisestä A-nuorten ottelusta HIFK-Jokerit, mutta laitanpa tekstini nyt vaikka sitten tähän ketjuun, kun käsittelyssä on Kallionkielen lisäksi tukku muitakin 2000-luvulla syntyneitä kiekkoilijoita.

*****

Kun kauniina sunnuntaina ei ollut muutakaan tekemistä, otin äkkilähdön kahden tunnin matkustuksen päähän valloittavaan pääkaupunkiimme. Kävin katsomassa A-nuorten SM-sarjan paikalliskamppailun HIFK-Jokerit toisen näytöksen. Joukkueet siis kohtasivat heti uudelleen lauantain (4-5 vl.) jatkoksi.

Suurin syyni oli tietysti nähdä ensi kerran paikan päällä Vegas Golden Knightsin historian ensimmäinen suomalaisvaraus Marcus Kallionkieli. Olin jopa pukeutunut hänen kunniakseen keväällä ostamaani Golden Knightsin tuulitakkiin, jota käytin nyt samalla ensimmäisen kerran jääkiekko-ottelussa. Symbolista ja unohtumatonta. Ottelu pelattiin Helsingin jäähallin harjoitushallissa. Olen aiemmin nähnyt Vegasin lupauksista venäläispojat Pavel Dorofeyevin ja Ivan Morozovin samaisessa rakennuksessa, mutta päänäyttämön puolella, joten Nordiksesta on tulossa entistä myyttisempi urheiluareena minulle, koska jotenkin näemmä aina ajaudun sinne tekemään ensiscouttaukset organisaation tulevaisuuden palasista. Myös Kallionkieli pelasi muuten punaisessa paidassa kuten venäläiset maajoukkueessa, joten tuokin oli yhteinen tekijä. Elisa Areena eli tuo harjoitushalli oli melko idyllinen paikka pelata juniorikiekkoa. Katsomo oli koko kaukalon levyinen, mutta toki vain yhdellä puolella. Se oli kuitenkin sopivasti korkeammalla kuin kaukalo, joten kentän ja sen tapahtumat näki todella hyvin varsinkin seisten kaiteeseen nojaten.

Kallionkielen lisäksi kiinnitin huomiota muihinkin kaukalossa nähtyihin korkeamman profiilin lupauksiin eli HIFK:n puolustaja Christoffer Sedoffiin #6 (keskikierrosten varaus lokakuussa), Jokereiden sentterikaksikkoon Samu Salminen #18 ja Oskar Latvala #39 (molemmat varattavissa 2021) sekä Jokereiden puolustajiin Mico Luotoon #25 ja Jimi Suomeen #42, joka varattaneen kesällä 2021. Lisäksi seurasin mielenkiinnolla HIFK:n kolmossentteriä Aleksanteri Kaskimäkeä, joka on vasta 16-vuotias, mutta ollut vakiokasvo nuoremmissa maajoukkueissa ja nelosketjussa pelannutta Leo Komarovin veljeä Oskaria, joka on pian 17-vuotias eli -03 ikäluokkaa. Eikä pidä unohtaa isäntien kakkosketjun nuorta tutkaparia Rasmus Ruusunen-Viljam Sandvik, jotka ovat myös pelanneet nuorisomaajoukkueissa ja ovat varattavissa ensi kesänä. Heidän kanssaan samassa ketjussa pelannut Kimmo Kuhdan jälkikasvuun kuuluva Veeti Kuhta ei ollut alunperin tarkkailtavien listallani, mutta kirjoitin hänestäkin jokusen sanasen pirteiden otteiden myötä. Jokereiden nuorisosta olin bongannut etukäteen kakkosketjun raamikkaan -03 ikäluokan laiturin Miko Matikan. Ennen syvällisempää raporttia pääesiintyjästä, lyhyet luonnehdinnat sivuadjutanteista.

HIFK

#6 LD C. Sedoff
- Alussa kiinnitin heti huomiota taloudelliseen liukuun ja herkkiin käsiin. Sedoff suorastaan liisi jäällä. Viidennellä minuutilla hän ampui viivasta laukauksen patjoihin ja heti perään puolusti mainiosti takaperin luistellen 1v1-tilanteen laittamalla mailan laukauksen eteen. Ei hän koolla pärjää, mutta liike riittää isojenkin alueiden puolustamiseen. Toisesta erästä jäi mieleen tilanne, kun raamikas Matikka kuljetti laitaa pitkin ylös ja Sedoff yritti kiilata hänet laitaan, mutta melko heikoin tuloksin, sillä Matikka pääsi puskemaan itsensä väkisin hyökkäysalueelle, kun vastakkain olivat massa ja liikevoima, jota Sedoff yritti hyödyntää eli hän tarvitsee vielä lisää voimaa keskivartaloon ollakseen parempi maalinedustankin putsaaja vastustajan hyökkääjistä, mutta luistelu ja kädet ovat kunnossa, joten eiköhän joku organisaatio saa hänestä monikäyttöisen tulevaisuuden lupauksen, koska Sedoff osaa pelata myös alivoimaa ja kykenee peittämään vetolinjoja kohtalaisen mallikkaasti jo nyt. Ylivoimalla Sedoff operoi samassa viisikossa Sandvikin ketjun kanssa. Hän oli viivassa keskellä. Sandvik oli oikealla, Kuhta keskellä ja Ruusunen päädyssä. Sedoffin puolustajapari rightin puolen Juho Juvonen oli vasemmassa siivessä. Ylivoimalla Sedoff liikutti kiekkoa ihan hyvin, mutta aika lailla muodon ulkopuolella siirtelyä se oli. Jääaikaa tuli vajaat 24 minuuttia ja laukauksia viisi, mutta ei noista laukauksista yksikään kovin vaarallinen muistaakseni ollut, vaan perustason viivatoimituksia maalille. Pelaajavertaukseni on Alexander Romanov kuitenkin jollain tapaa, koska Sedoffinkin on tuollainen kahden suunnan leftin työhevonen, joka kerää lähinnä syöttöpisteitä.

#28 LW R. Ruusunen
- Ruusunen oli sulava luistelija joka suuntaan. Sivuttaissirklaus oli varsinkin kauniin näköistä oman pään lähdöissä. Hän oli hyvin tasapainoisen oloinen paketti ja mietin pitkään, ketä tämä älykäs ja viisas pelaaja muistuttaa. Ruusunen ei leikkinyt voitolla kuten Ika sanoisi, vaan teki jatkuvasti kiekollisena oikeita ratkaisuja. Jos kiekosta piti luopua, hän dumppasi sen päätyyn, mutta taidot riittivät myös kiekon hallussapitämiseen vaivatta ja ennen kaikkea siniviivan ylitykseen kuljettamalla. Ruusunen pelasi ylivoimalla päädyssä ja alivoimallakin tuli vastuuta tutkapari Sandvikin kanssa. Ruususella oli hyvin vahva keskikroppa ja toki niin pitää ollakin, kun pituutta on vain 180 senttiä. Tuon vahvan keskikropan ja tasapainon vuoksi minulle tuli Ruususesta mieleen neljä senttiä lyhyempi Nils Höglander, joka yhtä lailla omaa fantastisen tasapainon luistimilla ja suojaa kropallaan tehokkaasti kiekkoa sekä on tietysti kiekollisena taitava nojaten kuitenkin enemmän pelinrakentamiseen kuten Ruusunenkin. Myös Höglander operoi päädyssä Ruotsin U20-joukkueessa viime kisoisssa ja samassa roolissa oli Ruusunen eilen jakamassa lättyjä toimistosta siipiin ja maalin eteen. Yhtäläisyytenä on myös hyvä kiekoton pelaaminen laitojen lähellä, koska vääntömomenttia kropassa siis riitti koosta huolimatta. Summa summarum, pidin todella näkemästäni ja Ruusunen oli ehkä jopa suosikkini kaikista pelaajista kaukalossa. Hän pelasi 19:14 eilen.

#18 C V. Sandvik
- Sandvik sentteröi HIFK:n parasta ketjua eli toista kärkiketjua. Varsinkin avauserässä Ruusunen-Sandvik-Kuhta kolmikko loi melkein joka vaihdossa laukaisupaikan suorahyökkäyksestä. Sandvik osasi tehdä itsensä hyvin tarjolle keskikaistalle ja jakaa sitten ruokaa laitureille. Kamppailuissa hän oli vähän pehmeähkö vaikkapa Ruususeen verrattuna, mutta kiekottomana pelinluku oli mallikasta, koska Sandvik katkoi parikin kertaa vastustajan puolustajan avauksen siniviivan tuntumassa. Esimerkiksi 17. minuutilla hän katkaisi syötön keskialueella, käänsi pystyyn ja sai kiekon takaisin itselleen laukoen ohi maalin. Toisen erän alussa hän katkaisi vasemmassa laidassa puolustajan avauksen, mutta sitten seuraava ratkaisu jäi vähän piippuun Sandvikin kuljetettua kiekon liian pieneen kulmaan. Päätöserän lopussa hän tuuppasi puolestaan oman laukauksensa jälkeen hölmösti Jokerit-puolustajan maalivahti Risikon syliin saaden rangaistuksen, joka maksoi 1-3 voittomaalin. Sandvik on vain 176-senttinen, joten Ruususen tavoin pituuspyrähdys on yhä ottamatta. Koska Sandvik pelaa myös alivoimaa ja on monipuolinen, pelaajavertaukseni olkoot suhteellisen samankokoinen Jean-Gabriel Pageau. Jääaikaa tuli 19:53.

#10 V. Kuhta
- Kuhdasta ei pitänyt kirjoittaa mitään, mutta hän oli näkyvä osa tuota HIFK:n toista kärkiketjua, joten hän saa lyhyen maininnan. Avauserässä hän laukoi kolmesti oikeasta laidasta Risikon räpylään rintamahyökkäyksen päätteeksi. Liike oli kohtalaista kuten kamppailupelaaminenkin. Ei tajunnanräjäyttävää, mutta mukiinmenevää. HIFK:n 2-3 YV-kavennukseen hän sai syötön pelattuaan päädyssä nopean seinäpelin Postin kanssa, joka uitti kiekon puolittaisella vanhanaikaisella sisään. Mutta joo, Kuhta oli ahnas laukoja. Kokoa hänellekään ei liikaa ollut (178/73), mutta hän oli sitkeä laitavääntäjä siitä huolimatta ja pystyi luikahtamaan hyökkäysalueelle laidan puolelta ohi puolustajan muutaman kerran varsinkin siis avauserässä.

#24 C A. Kaskimäki
- Jokipoikien junioreista isolle kirkolle täksi kaudeksi siirtynyt 16-vuotias häkkipääsentteri teki vaikutuksen. Hän oli sekoitus Aatu Rätyä ja Sebastian Ahoa. Aholta hän oli ottanut vaikutteita jarrutuksista oikeassa laidassa, pään nostosta ja sitten syötöistä toiseen aaltoon takaviistoon tai kääntörannelaukauksista maalille. Nuo stoppaukset hyökkäysalueen oikeassa laidassa ovat S. Ahon bravuuriliike suoraluistelun päätteeksi ja Kaskimäen jarrutuksissa oli kyllä jytyä ja tehoa. Hän oli myös ketterä. Rätyä hän muistutti puolestaan peliasennoltaan ja kyvyllään harhauttamalla viedä kiekko keskialueen ylitse kuljettamalla. Hän ei arkaillut haastaa vastustajia kuljettamalla ja kykenikin ohittamaan heitä. Vaikutuin varsinkin toisessa erässä Kaskimäen keskialueen ylityksistä täydessä vauhdissa. Kiekko pysyi hyvin matkassa. Liuku oli sulavaa kuten AA. Rädylläkin. Avauserän lopussa mieleeni jäi puolestaan hyvä blokki ja heti perään hyökkäyspäässä hän karvasi kiekon laidassa ja alusti tekopaikan sitten slottiin ketjutoverilleen nopealla siirrolla, joten kiekoton pelaaminenkin oli jo nyt hyvällä tasolla. Siksi Kaskimäki pelasikin myös alivoimaa ja parissa viimeisessä erässä Kallionkielen parina vieläpä. Ylivoimalla hän operoi päädyssä Kallionkielen viisikossa, jossa Puhakka oli viivassa, Holopainen oikealla ja Seppälä-Kallionkieli kaksikko paikkoja vaihdellen vasemmalla ja keskellä. Vastuuta tuli reilut 19 minuuttia Kaskimäellekin. On järjenvastaista, että hän on yhä kiikaritehoilla kuuden pelin jälkeen peliesityksiin nähden.

#39 LW O. Komarov
- Ensipotkut olivat ainakin sähäkät, mutta mietin, pysyykö pää perässä. Kyllä se jotenkin pysyi. Komarovilla oli hyvä kosketus kiekkoon ja kohtalainen rannelaukaus, mutta tarkkuus uupui. Silti hän ei arkaillut ampua Kuhdan tavoin. Komarov sähisi hyvin ja oli energinen. Kokoa hänelläkään ei liiaksi ollut, joten siksi terävät suunnanmuutokset oli ilo nähdä. Tokkopa potentiaalia on kuitenkaan alaketjujen pörräävää laituria kummempaan.

Jokerit

#25 LD M. Luoto
- Luoto oli todella eleetön ja rauhallinen liikuttamaan pelivälinettä. Hän osasi myös ottaa taklauksia vastaan päädyssä ja pyörähtää karvauksen ohi. Avausmaalissakin hän pyörähti näyttävästi ohi Kallionkielen karvauksen ja käynnisti helpolla ykkössyötöllä maaliin johtaneen rintamahyökkäyksen. Pituutta oli vain 178 senttiä, mutta siitä huolimatta vertaisin häntä Mikko Kokkoseen, joka välillä myös pakottaa syöttöjä ristiin ja ne sitten katkotaan keskialueella tai siniviivan tuntumassa, mutta toisaalta on myös rauhallinen ja tasapainoinen leftin puolustaja. Jääaikaa kertyi vain reilut kahdeksan minuuttia, kun ilta päättyi keihästykseen ennen pelin puoltaväliä.

#42 LD J. Suomi
- Suomi oli vielä lyhyempi kuin Luoto eli 176-senttinen tilastojen mukaan, mutta kätisyydeltään myös left. Hänellä oli napakat syötöt ja hyvä liike jokaiseen suuntaan. Teränkäyttö oli helponnäköistä ja Sedoffin tavoin hän liikkui vaivatta jään pinnalla. Liikkeen ansiosta hän ehti katkomaan 14. minuutilla potentiaalisen 2v1-hyökkäyksen ehtimällä irtokiekkoon ennen Kallionkieltä. Ylivoimalla Suomi operoi viivassa. Samassa viisikossa Matikka oli vasemmalla ampujan paikalla. Hän alusti 1-3 voittomaalin päätöserässä laukomalla ranteella maalille, jossa Lahnaviik oli ohjaamassa kiekon sisään. Suomi osasi laittaa myös jäätä peittoon puolustaakseen esimerkiksi poikittaissyöttöjä. Jääaikaa tuli reilut 14 minuuttia, joten AV-vastuuta ei muistaakseni tullut johtuen ehkäpä vain 69-kiloisesta kropasta, jolla ei siirretä vastustajia sivuun, mutta maalin edessä kyllä Suomi käytti sitten mailaansa aktiivisesti sitoakseen vastustajien mailoja. Sopiva pelaajavertaus lienee Samuel Girard.

#18 C S. Salminen
- Salminen oli jopa hieman hujoppimainen leftin sentteri. Avauserässä en tehnyt hänestä ollenkaan muistiinpanoja. Ylivoimalla hän operoi oikeassa siivessä pelintekijänä ja sai kakkossyötön 1-3 osumaan. Hän oli kuitenkin esillä lähinnä puolustussuuntaan alivoimavastuun johdosta. Hän peitti mainiosti laukaisulinjoja 189-senttisellä varrellaan ja kamppaili kohtalaisesti laitojen lähellä. Raamit ovat siis loistavat 17-vuotiaaksi. Pitkien jalkojen ja tietyn bambimaisuuden vuoksi hänestä tuli hieman mieleen A. Barkov. Vastuuta tuli yli 20 minuuttia ja aloitussaldo oli erinomainen 19-9. Syötöt olivat napakoita. Peliasennon, pelinrakentelun sekä luotettavan puolustussuunnan suorittamisen vuoksi hän olkoot köyhän miehen Barkov.

#12 RW M. Matikka
- Matikka erottui tosiaan jo lämmittelyssä pituudellaan vierasjoukkueesta. Toisella minuutilla hän riisti puolustussiniviivalla kiekon puolustajalta ja loi sillä 2v1-vastaiskun. Hän päätti hyökkäyksen oikeasta laidasta terävään rannelaukaukseen, joka kilahti tolpan kautta sisään. Kliininen viimeistely kerrassaan. Toisessa erässä mieleen jäi tosiaan jo ylempänä läpikäyty tilanne Sedoffia vastaan, jossa Matikka jyräsi massallaan väkisin laitaa pitkin hyökkäysalueelle asti yli keskialueen. Ylivoimalla Matikka oli vasemmassa siivessä Ovechkinin toimistossa, muttei pahemmin luonut uhkaa sieltä. Jääaikaa tuli vain 10:59, koska alivoimaa Matikka ei tainnut pelata ja sitä Jokerit joutui pelaamaan paljon.

#39 C O. Latvala
- Latvala tuntui olevan alussa hyvin ytimessä ja Salmiseen nähden enemmän esillä avauserässä. Hän uskalsi ajaa keskikaistalla ahtaisiinkin rakoihin 178-senttisestä varresta huolimatta ja peliasento oli tasapainoinen. Pää pysyi ylhäällä ja Latvala vaikutti melko valmiilta paketilta, mutta sitten parissa viimeisessa erässä hän tuntui jotenkin jäävän pimentoon ja jääaikakin jäi kymmeneen minuuttiin. Luistelu oli melko pehmeännäköistä kuitenkin enkä siitä löytänyt moitittavaa. Samoin kosketus kiekkoon lavassa läpäisi silmätestin. Pelaajatyyppinä vertaisin Latvalaa Chicagon lupausaltaaseen kuuluvaan Tim Söderlundiin. Hänessä on myös jotain samaa peli- ja käsien asennoltaan kuin Philipp Kurashevissa.

*****

Kallionkieli pelasi lauantain tapaan ykkösketjun vasemmassa laidassa pienikokoisen sentterin Jesse Seppälän #29 ja rightin puolen Jaani Holopaisen #20 vierellä. Tein lyhyitä muistiinpanoja Kallionkielen jokaisesta vaihdosta. Lämmittelyssä hän naputti muutamaan otteeseen tarkasti yläkulmiin 2v1-harjoitteissa. Hän oli loppuun asti jäällä ja harjoitteli paljon silmieni edessä poikittaissyöttöjä laukoen välissä toistuvasti vasemmasta siivestä yläriman alle. Syöttötoverina oli puolustaja #2 Robert von Gerdten. Ensivaikutelma oli positiivinen. Käytän välillä tekstissä lyhennettä MK tilan ja ajan säästämiseksi.


Kallionkieli silmieni edessä alkulämmittelyssä.


3v1+3v2-harjoite alkulämmittelystä. Jälkimmäisellä kierrolla Kallionkieli nostaa kevyesti kiekon oikeaan yläkulmaan keskeltä. Tällaisia rentoja viimeistelyjä olisi kaivattu myös itse ottelussa.

Poikittaissyöttelyä lämmittelyssä. Välissä aina muutama laukaus kohti maalia, mutta niitä ei ole tässä klipissä.


1. erä
- Avausvaihto oli hyökkäyspään aloitus. Kallionkieli ryntäsi päätyyn karvaamaan aloituksen jälkeen, mutta puolustaja Luoto pyörähti hänestä ohi ja seuranneesta suorahyökkäyksestä Jokerit meni johtoon. Puolustaminen alkaa jo hyökkäysalueelta, joten sikäli Kallionkieli oli osasyyllinen takaiskuun.


Avausvaihto piti ottaa nauhallekin. Kallionkieli tosiaan rynni ohi Luodosta maalin takana ja suorahyökkäyksestä Jokereiden Tenhovuori vei vieraat johtoon päättäväisellä ajolla maalille.

- Toisessa vaihdossa Kallionkieli karvasi vahvalla mailalla (!) hyökkäyssinisellä kiekon vastustajan nelosen laiturilta J. Virtaselta. Seuranneesta käännöstä Holopainen pääsi ampumaan slotista ranteella, mutta Risikko torjui. Rebound kimposi vasemmalle puolelle. Kallionkieli ehti siihen laukoen pienestä kulmasta syliin. Ketju jatkoi jäällä aloituksen jälkeen. Jokerit siirsi pelin toiseen päähän, mutta Marcus sai sinisen kulmasta jatkettua siirtokiekon keskialueelle. Jokerit käänsi kuitenkin pelin takaisin nopeasti pystyyn saaden puolittaisen 2v1-tilanteen. Kallionkieli ehti kuitenkin katkomaan syötön takaviistoon luoden tilanteesta tasavoimaisen. Vastustajan passi jäi toki sopivasti vielä taakse, mutta kaksi hyvää puolustusnäytettä kuitenkin Kallionkieleltä.

- Kolmannessa vaihdossa Kallionkieli kuljetti oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja leikkasi keskelle ampuakseen, mutta Österman katkaisi. Peli palautui isäntien päähän, mutta sieltä kiekko pelattiin nopeasti pystyyn. Kallionkieli otti ilmasta syötön haltuun kädellään hyökkäyssiniviivalla, käytti laidassa Seppälällä, sai passin takaisin ja ampui sitten slotista rystyllä niukasti vasemmalta ohi. Rystyssä oli kuitenkin voimaa ja painavuutta, mikä oli hyvä nähdä livenä.

- Seuraava vaihto oli ohivaihto. Hän vain kyttäsi siniviivan kulmassa, kun Holopainen kuskasi itse sinisen yli ja laukoi mailoista päätyverkkoon.

- Viidennessä vaihdossa Marcus toimitti syvyydestä rystyllä viivaan, mutta Tanskanen vuoti viivassa ja Jokerit sai vetopaikan laidasta vastaiskusta. HIFK käänsi nopeasti pystyyn saaden melkein 2v1-tilanteen, mutta biljardisyöttö meni vähän liian eteen, joten Suomi ehti siihen juuri ennen Kallionkieltä Jokereiden siniviivalla.

- Seuraavan vaihtonsa MK pelasi vasta kolme minuuttia ennen taukoa, kun ketjutoverit Seppälä ja Holopainen olivat yksi AV-pari pelaten sitä välissä. Tässä vaihdossa kuitenkin hyökkäyspään aloituksen jälkeen MK grindasi päädyssä muun ketjun tavoin. Vaihdon lopuksi hän niittasi hirveällä voimalla Luodon pakkiparin Tuhkasen jäihin. Tuloksena oli kahden minuutin jäähy polvitaklauksesta. Pelkäsin jo ulosajoa tuomareiden kokoonnuttua pohtimaan tuomiota. Sain sattumalta myös videolle tuon painavan taklauksen.


Kallionkieli niittaa vaihdon lopuksi Tuhkasen jäihin karmealla pommilla.

- Viimeinen vaihto oli 25 sekuntia ennen loppua ylivoimalla. MK kamppaili Tarkiaiselta kiekon irti laidassa ja syöksyi sen viivaan Seppälälle, joka ampui kuitenkin blokkiin. Summerin soitua MK meni vielä puolustamaan omia, kun joku kolattiin laidassa kumoon. Luonteeltaan hänestä tuli mieleen tulisieluinen Marchessault.

- Jääaikaa avauserässä tuli 4:20 ja vaihtoja kahdeksan. Jäähyn lisäksi tilastoihin merkittiin yksi laukaus, joka oli siis rystyltä slotista maskitta. Myös yksi laukaus blokattiin. Teholukema oli -1 avausvaihdon vuoksi.

2. erä
- Avausminuutilla MK sai AV-vastuuta ensi kerran, kun Ruusunen oli jäähyllä. Parina oli Kaskimäki. Kallionkieli luisteli kertaalleen kiekon väkisin ulos alueelta ja loi itselleen vetopaikan vasemmasta laidasta 1v1-tilanteessa, mutta kuti meni yli mailan kautta. Aloituksen jälkeen hän kaapi irtopalan siniviivaan, mutta sieltä lähti ponneton veto.

- Toisessa vaihdossaan MK karvasi kiekon päädyssä omille. Sitten hän suojasi vahvasti, mutta syöttö oikeasta kulmasta ristiin siniviivalle ei mennyt perille toisin kuin monesti lauantaina, vaan se katkottiin keskellä. Jokerit löi pitkän kiekon ja MK:n ketju jäi jäälle. Kulmarallin aikana MK otti oman paikkansa maalin edestä, mutta ei saanut ohjurikiekkoja, vaan Jokerit purki. Vaihdon lopussa Marcuksen luistellessa omiin päin hän sai taklauksen puolustussiniviivalla ja keräili hetken itseään jäästä ennen liukumistaan vaihtoon.

- Kahdeksan minuutin kohdalla MK sai ristipiston keskialueella vasempaan laitaan. Hän vastaanotti syötön ja jatkoi sen eteenpäin Holopaiselle, joka ampui Risikon syliin jaloista. Aloituksen jälkeen MK karvasi kulmassa kiekon yhdeltä illan taistelupariltaan Manniselta ja suojasi sitä taas kropallaan vaivatta, mutta syöttö ei löytänyt omia, kun oikeassa laidassa oli niin ahdasta.

- Heti perään Luoto hölmöili itselleen keihästyksestä viiden minuutin alivoiman, joten MK:n ja Sandvikin kärkiketjut saivat peliaikaa. Ylivoiman alussa Kallionkieli toi kahdesti kiekon hyökkäysalueelle keskeltä. Hän haki aina vauhtia vasenta laitaa pitkin ja sai sitten jätön keskialueella vauhtiin. Ensimmäinen alueelletuonti johti kuvion kuntoon saatiin. Kallionkieli oli tällä kertaa neliön keskellä Seppälän ollessa vasemmalla. Tämä ampui itse tuloksetta. Toinen alueelletuonti oli periaatteessa myös onnistunut, mutta Tarkiainen vastataklasi heti siniviivan jälkeen. MK ehti syöttämään laitaan, mutta siellä ei ollut vielä ketään, joten Jokerit purki heti. Oli kuitenkin ilo huomata, että Kallionkieleen luotettiin kiekon ylöstuojana.

- Samassa YV-viisikossa olivat rightin Puhakka viivassa, Holopainen oikealla ja Kaskimäki päädyssä. Seppälä ja MK vuorottelivat vasemmalla ja keskellä. Seuraavassa YV-vaihdossaan MK oli vasemmalla, joten siksi hän harjoitteli alkulämmittelyssä niin paljon ampumaan vasemmasta siivestä. Nyt hän sai Kaskimäeltä lätyn päädystä, mutta suti ohi, kun piti tällätä vastakiekkoon. Tällä ylivoimalla HIFK yritti tulla oikean kautta alueelle, mutta molemmilla kerroilla yritykset olivat tökätä siniviivan kulman seisoville jaloille. Outo valinta, kun MK oli kuitenkin taas auki vasemmalla liikkeessä.

- Ison jäähyn päätösminuutilla otin nauhalle Kallionkielen operointia vasemmalla. Hän sai Puhakalta levityksen, mutta ampui takakulmasta ohi, pirskatti. Lopussa hän pakotti uudelleen laukauksen seitsemän sekuntia ennen jäähyn loppua samasta paikasta, mutta Salminen oli edessä.


Kallionkielen rannelaukaus vasemmasta laidasta niukasti ohi takakulman.

- HIFK sai uuden ylivoiman 35. minuutilla, kun vierailla oli liikaa pelaajia jäällä. MK ja Puhakka eivät kommunikoineet riittävän hyvin päätydumppauksen noudossa. MK yritti siirtää kulmasta laitaa pitkin eteenpäin, mutta Puhakka liikkuikin maalin taakse. Jokerit pääsi väliin kuluttamaan kelloa. Lopulta Puhakka kuskasi itse keskialueen yli ja syötti Holopaiselle, joka ampui oikealta mailoista verkkoon, vaikka olisi voinut hakea neliön halkikin takakulmalta Kallionkieltä.

- 17. minuutilla oli hyökkäyspään aloitus. MK oli muuten aina oikealla puolta kaarta ampuakseen suoraan. Hän ryntäsi aloituksen jälkeen päätyyn, mutta Manninen ehti siirtää kiekon ränniin. Kolmosparin pakki Tanskanen tuli kuitenkin viivasta vastaan pitäen paineen alueella. MK liikkui päädystä maskiin, mutta Jokerit peitti viivavedot ennen kuin ne olisivat menneet maalinedusruuhkaan. HIFK haki vauhtia omista. MK sai syötön hyökkäyssiniviivalle. Hän nosti Mannisen mailaa ja siirsi kiekon vasempaan laitakaistaan, josta tuli lopulta laukaus Risikon syliin. Tuossa oli kuitenkin taas osoitus MK:n vahvasta mailasta.

- Kallionkieli pääsi jäälle vielä viimeisiksi 15 sekunniksi. Hän ajoi kertaalleen keskeltä maalille, mutta rebound kimposi kulmaan. Kahden erän jälkeen jääaikaa oli 12:40, vaihtoja 16 ja laukauksia yhteensä viisi. Viiden minuutin ylivoiman ansiosta Kallionkieli pelasi siis yli kahdeksan minuuttia toisessa erässä, kun hänen ja Sandvikin ketjut urakoivat kaukalossa.

3. erä
- Avausvaihdossa Kallionkieli ei karvannutkaan ylimpänä, vaan osoitti hyvää puolustusvalmiutta 1-2-2 karvauksessa keskimmäisessä tasossa. Hän puolitti kentän seuraten vastustajan sentteriä ja voitti tämän vielä laidan vieressä 1v1-kamppailussa täyttäessään puolustajan jättämän tilan. Hetkeä myöhemmin Kallionkieli siirsi hyökkäysalueen kulmasta kiekon rystyllä nopeasti viivaan ja liikkui itse maskiin puoleksi minuutiksi muiden kierrättäessä kiekkoa ympäri hyökkäysaluetta. Lopussa hän sai itsensä auki ja syötön takakulmalle, mutta painottomalta puolelta noussut puolustaja tuli samaan kiekkoon, joten Kallionkieli ei saanut kunnon laukausta aikaan, vaan ampui jäänuoliaisen patjaan.

- Seuraava vaihto tapahtui myös hyökkäyspäässä. Kallionkieli putosi viivaan varmistamaan pari kertaa puolustajan noustessa syvyyteen. Hän myös piti viivan kiinni pari kertaa. Viimeinen syöttö löysi kulmasta Seppälän, joka palautti kohti viivaa. Kallionkieli käveli lähelle slottia ja viritti rannelaukauksen, mutta se meni yli mailoista. Lataus kesti liiaksi, joten hänen on vain opittava ampumaan lyhyemmällä virityksellä, koska NHL:ssä tilaa on vielä vähemmän!

- 47. minuutin ylivoimalla MK oli vuorostaan neliön keskellä. Kaskimäeltä tuli päädystä passi maalin eteen, mutta Marcus suti patjaan, plaah. Vihellykseen saakka hän jatkoi silti survomista eikä tosiaan epäröi hämmentää maalin edessä, vaan viihtyy siellä.
- Avauskympin lopussa hän pelasi taas alivoimaa Kaskimäen kanssa. Puolustajat olivat Sedoff ja von Gerdten. Salminen laukoi oikeasta siivestä. Kallionkieli yritti olla laukauslinjalla, mutta päästi vedon ohitseen, josta annan pienen miinuksen. Reboundin Sedoff purki toiseen päähän. HIFK ryhmittyi 1-3 muotoon ottamaan vastaan YV-viisikkoa. Kallionkieli puolusti vasenta laitaa. DeBoer on tuonut saman alivoimasysteemin Golden Knightsiin, joten hyvä, että Kallionkieli sai jo nyt harjoitella sitä, heh.

- Ajassa 50:30 oman pään aloituksesta syntyi 2v1-hyökkäys, kun Holopainen rynni väkisin kahden pelaajan välistä keskialueelle. Fantastinen alustus päättyi syöttöön Kallionkielelle. Tämä pääsi läpiajoon puolustajan selustaan. MK siirsi kämmeneltä rystylle ja yritti nostaa oikeaan yläkulmaan, mutta Risikko ryösti hanskallaan hänet, vaikka Kallionkieli ajoi hänet vielä maalin sisään samalla, kun siirsi maalin pois paikoiltaan. Viimeistely oli silti VGK-pelaajalle tutun tylppä, heh. Joskus myös vertasin Kallionkieltä R. Smithiin ja tuossa ratkaisussa oli todella paljon samaa Smithinkin usein yrittäessä nostaa rystyltä oikeaan yläkulmaan avopaikoista. Yhtä kaikki, MK:n ketju jäi vielä jäälle. Aloituksen jälkeen Marcus paini hetken päädyssä Mannista vastaan, kunnes Jokerit purki. Seuraavasta hyökkäyksestä HIFK kavensi onnekkaasti, kun Lentämäen viivaveto meni kimmokkeen kautta alakulmaan. Kallionkieli sai syöttöpisteen, koska sinisen ylitettyään hän chippasi päin Latvalaa yrittäessään syöttää viereen ja limppu ajautui siitä viivaan Viitasalon heikon purun myötä. Periaatteessa syöttöpisteen olisi voinut jättää antamattakin, mutta toisaalta Kallionkieli sahasi Holopaisen kanssa keskialueen niin mallikkaasti, että suorahyökkäyksestä syöttöpiste ei ollut vääryys. Tehopiste oli sitä paitsi ensimmäinen, jonka näin livenä Golden Knightsin organisaatioon kuuluvalta pelaajalta!

- Viisi minuuttia ennen loppua Kallionkieli blokkasi siniviivan tuntumassa Viitasalon laukauksen ja punnersi kiekon väkisin keskialueelle ennen vaihtoon lipumista.

- Vajaan minuutin päästä HIFK otti maalivahdin pois saatuaan ylivoiman ja haki kavennusta 6v4-ylivoimalla. Kallionkieli operoi vasemmalla ja laukoi kerran ohi etualakulman hivutettuaan itsensä ensin melko keskelle laidasta. Loppuvaihdon hän kamppaili neliön keskellä tilasta kuusikon haettua uutta vauhtia omasta päästä, mutta tulosta ei tullut, kun Risikko koppasi one-timerin vasemmasta laidasta.

Laukaus ylivoimalla vasemmalta ohi etualakulman.

- Viimeinen vaihto. Kaksi minuuttia ennen loppua hän antoi keskialueella ristipiston Holopaiselle, joka vei kiekon hyökkäysalueelle. Sitten MK auttoi vasemmassa laidassa Seppälää, mutta kiekon saatuaan siirsi sen päätyyn vähän hätäisesti, kun siellä ei ollutkaan ketään painottomalta puolelta. Puolustaja piti kuitenkin rännin kiinni ja HIFK sai kuvion kuntoon. Kallionkieli siirtyi maskiin ja vietti siellä loppuvaihdon. Hän oli osua yhteen ohjurikiekkoon, mutta se oli vähän turhan korkea mennen päätypleksiin.

- Lopulliset tilastot olivat 0+1=1, +0. Jääaikaa tuli 21:09, vaihtoja 24 ja laukauksia kahdeksan, joten päätöserässäkin hän pelasi reilut kahdeksan minuuttia toisen erän tapaan, kun HIFK yritti tulla tasoihin johtavien pelaajien avulla. Laukauskartta paljastaa, että vedoista kaikki lähtivät oikean b-pisteen vasemmalta puolelta. Vedoista kolme lähti vasemmalta yläkaarelta ja yksi hieman kauempaa vasemmalta. Yksi kuti lähti yläkaarten välistä slotista ja loput kolme viiksien ja maalin välistä vasemmalta puolelta maalin edestä.
 
U20 SM-sarjan tilastot U18-pelaajilta syyskuun osalta. Nollanelosten nimet kursivoitu.


#NimiOMSP+-+/-LAJoukkue
1.Ville Koivunen88513132113316:23Kärpät
2.Kalle Väisänen7210127434117:09TPS
3.Samu Salminen7471111383217:25Jokerit
4.Topi Rönni816711561418:41Tappara
5.Joakim Kemell8426911-23917:06JYP
6.Niko Huuhtanen83367613919:07Tappara
7.Jere Virolainen82466512618:05Tappara
8.Sami Päivärinta71562112719:51Lukko
9.Oliver Kapanen8325612-64017:51KalPa
10.Feetu Knihti52354041014:53Ässät
11.Miko Matikka73144132913:52Jokerit
12.Juraj Slafkovsky62245411715:28TPS
13.Samu Tuomaala622435-24017:48Kärpät
14.Jesse Helander8224810-21416:02JYP
15.Jimi Suomi61348082518:37Jokerit
16.Bogdans Hodass813479-22317:30Sport
17.Otto Hokkanen6044523514:17SaiPa
18.Tomas Hamara80446422319:43Tappara
19.Valtteri Savolainen621335-21913:59HPK
20.Tomi Leppänen721334-12618:43Lukko
21.Sisu Yliniemi7123523714:17Kärpät
22.Jakub Kos812323-11715:22Ilves
23.Viljam Sandvik50333301817:55HIFK
24.Joona Korhonen420212-11415:38Ilves
25.Otto Salin511235-21518:07HIFK
26.Nikolai Hakala711225-31714:24Ilves
27.Aleksi Heimosalmi71126153021:43Ässät
28.Jani Nyman811227-52615:08Ilves
29.Otto Heinonen80227522820:06Ilves
30.Atte Lehikoinen802268-22320:04KalPa
31.Verner Miettinen210106-6518:06K-Espoo
32.Tuomas Hynninen410102-21111:15KalPa
33.Janne Välimaa410148-4317:53HPK
34.Jaanus Pajala410145-1410:34KalPa
35.Konsta Kapanen510146-21014:54KalPa
36.Viljami Juusola71016241714:11Kärpät
37.Joni Virolainen201112-1313:27Tappara
38.Sisu-Petteri Lehtonen3011101408:50TPS
39.Santeri Haakana3011202208:44Jokerit
40.Joonas Lohisalo30111101014:59Kärpät
41.Oskar Komarov501113-2909:57HIFK
42.Kalle Ervasti50115051217:06Lukko
43.Rasmus Ruusunen70115412718:04HIFK
44.Ondrej Cubo7011220716:32Lukko
45.Aleksanteri Kaskimäki701125-31316:28HIFK
46.Juho Hintikka801146-22013:15KalPa
47.Jere Lassila8011413-91315:02JYP
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kolmena vuotena varattu 4 suomalaista maalivahtia. Kahtena 2000- luvun alussa ja tässä tuoreimmassa draftissa. Onkohan 2000- luvulla syntyneissä nähtävissä pientä toivonkipinää maalivahtirintamalle pienen suvantovaiheen jälkeen.

2001: Nissinen, Kaltiainen, Markkanen, Nurminen
2002: Lehtinen, Toivonen, Vuorio, Norrena
2020: Blomqvist, Meriläinen, Markkanen, Tikkanen
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
U18-maajoukkue 5.-7.11. Vierumäellä pelattaviin Ruotsi-otteluihin:

Maalivahdit:
Kohonen Paavo, Tappara Tampere
Koskenvuo Aku, HIFK Helsinki

Puolustajat:
Ervasti Kalle, Lukko Rauma
Heimosalmi Aleksi, Ässät Pori
Juusola Viljami, Kärpät Oulu
Kulonummi Kasper, Jokerit Helsinki
Leppänen Tomi, Lukko Rauma
Saari Eemeli, TPS Turku
Salin Otto, HIFK Helsinki
Sarell Aapo, SaiPa Lappeenranta
Suomi Jimi, Jokerit Helsinki
Vilén Topias, Pelicans Lahti

Hyökkääjät:
Huuhtanen Niko, Tappara Tampere
Kapanen Oliver, KalPa Kuopio
Koivunen Ville, Kärpät Oulu
Miettinen Verner, Kiekko-Espoo
Matikka Miko, Jokerit Helsinki
Päivärinta Sami, Lukko Rauma
Ruusunen Rasmus, HIFK Helsinki
Rönni Topi, Tappara Tampere
Salminen Samu, Jokerit Helsinki
Sandvik Viljam, HIFK Helsinki
Tammela Jeremi, Lukko Rauma
Tuomaala Samu, Kärpät Oulu
Virolainen Jere, Tappara Tampere
Väisänen Kalle, TPS Turku
Yliniemi Sisu, Kärpät Oulu

-04 syntyneistä mukaan ovat päässeet Kasper Kulonummi, Otto Salin ja Topi Rönni.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bobin ensimmäinen top-20 2021 draft-listaus (tsn.ca).

Suomalaisista löytyi yksi surkimus, joka ei mahtunut edes u20-majuun. Ruotsalaisia oli joku 100.

Onko suomalainen junioriputki taas palannut paskan pukkaamis -linjalle?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Bobin ensimmäinen top-20 2021 draft-listaus (tsn.ca).

Suomalaisista löytyi yksi surkimus, joka ei mahtunut edes u20-majuun. Ruotsalaisia oli joku 100.

Onko suomalainen junioriputki taas palannut paskan pukkaamis -linjalle?

Ehkei kannata yhdestä listauksesta tehdä kovin kummoisia päätelmiä. Tänäkin vuonna ruotsalaisia piti mennä ensimmäisellä kierroksella ties kuinka monta ja meni lopulta kaksi. Ja loppujen lopuksi ei niillä varausvuoroillakaan ole väliä vaan sillä miten kehittyy.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuossa 90-luvun lopussa etenkin nuo -98 ja -99 syntyneiden ikäluokat oli hyvin poikkeuksellisia. Se ehkä vähän hämäsi, ja jos samanlaista tähtiloistoa odottaa, niin ei sitä kyllä ole näköpiirissä.

Mutta ei nämä 2021 ja 2022 varattavat ikäluokat ainakaan sellaista osoita, että jonnekin paskanpukkaamislinjalle oltaisiin taantumassa.
 

Pardus

Jäsen
Hahmotelmaa U18-kisojen kokoonpanosta:

Viljami Marjala - Brad Lambert - Samu Tuomaala
Oliver Kapanen - Samu Salminen - Joakim Kemell
Ville Koivunen - Niko Huuhtanen - Kalle Väisänen
Oskar Komarov - Verner Miettinen - Joona Korhonen

Jeremi Tammela, Viljam Sandvik, Jere Virolainen...

Atte Lehikoinen - Viljami Juusola
Jimi Suomi - Topias Vilén
Aleksi Malinen - Kalle Ervasti
Otto Salin

Aku Koskenvuo (Paavo Kohonen)
 

Pardus

Jäsen
Aikani kuluksi tein myös ensi vuoden U20 MM-kisojen hyökkäysketjut. Osa voi hyvinkin olla tuolloin NHL-joukkueiden käytössä ja ainahan sitä nousee sellaisiakin nimiä, joista ei tällä hetkellä ole suurempaa tietoa.

Roby Järventie - Brad Lambert - Kasper Simontaival
Roni Hirvonen - Aatu Räty - Oliver Suni
Eetu Liukas - Samuel Helenius - Samu Tuomaala
Oskari Luoto - Samu Salminen - Aatu Jämsen
 

Kepakko

Jäsen
Aikani kuluksi tein myös ensi vuoden U20 MM-kisojen hyökkäysketjut. Osa voi hyvinkin olla tuolloin NHL-joukkueiden käytössä ja ainahan sitä nousee sellaisiakin nimiä, joista ei tällä hetkellä ole suurempaa tietoa.

Roby Järventie - Brad Lambert - Kasper Simontaival
Roni Hirvonen - Aatu Räty - Oliver Suni
Eetu Liukas - Samuel Helenius - Samu Tuomaala
Oskari Luoto - Samu Salminen - Aatu Jämsen
On muuten mielenkiintoinen nippu. Herkullista ajatella, millä tasolla nuo nyt jo säväyttäneet (Lambert, Järventie, Helenius jne.) pelaavat ensi kaudella. Tuohon kun lyö tosiaan Aatu Rädyn paluun tasolleen sekä muutaman yllättävän läpimurron, niin erittäin hyvä hyökkäysnippu saadaan kokoon.
Mitä vähän katselin, niin ei myöskään puolustus kuitenkaan heikkene merkittävästi tämän kauden kisoista sitä seuraaviin kisoihin. Toki Heinolan kaltaista johtotähteä ei näillä näkymin olisi tulossa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
On muuten mielenkiintoinen nippu. Herkullista ajatella, millä tasolla nuo nyt jo säväyttäneet (Lambert, Järventie, Helenius jne.) pelaavat ensi kaudella. Tuohon kun lyö tosiaan Aatu Rädyn paluun tasolleen sekä muutaman yllättävän läpimurron, niin erittäin hyvä hyökkäysnippu saadaan kokoon.
Mitä vähän katselin, niin ei myöskään puolustus kuitenkaan heikkene merkittävästi tämän kauden kisoista sitä seuraaviin kisoihin. Toki Heinolan kaltaista johtotähteä ei näillä näkymin olisi tulossa.

Puolustus lienee kokonaisuudessaan erittäin vahva kun peräti viisi -02 ikäluokan pelaajaa pelaa jo näissäkin kisoissa. Siihen päälle vielä nytkin ehdolla olleet Jurmo ja Määttä ja jo liigassakin pelannut -03 ikäluokan Vilen niin puolustus voisi näyttää tältä:

Viro - Niemelä
Rajaniemi - Puutio
Vilen - Rafkin
Määttä - Jurmo
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Vertailun vuoksi kärkipään varauksiksi povattujen loppuvuodesta syntyneiden tilastot U20-kisoissa alle 18-vuotiaina:

Brad Lambert 7. 1+3 = 4
Anton Lundell 7. 1+3 = 4
Aatu Räty 7. 2+1 = 3
 

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Aikani kuluksi tein myös ensi vuoden U20 MM-kisojen hyökkäysketjut. Osa voi hyvinkin olla tuolloin NHL-joukkueiden käytössä ja ainahan sitä nousee sellaisiakin nimiä, joista ei tällä hetkellä ole suurempaa tietoa.

Roby Järventie - Brad Lambert - Kasper Simontaival
Roni Hirvonen - Aatu Räty - Oliver Suni
Eetu Liukas - Samuel Helenius - Samu Tuomaala
Oskari Luoto - Samu Salminen - Aatu Jämsen
Hahmotelmaa U18-kisojen kokoonpanosta:

Viljami Marjala - Brad Lambert - Samu Tuomaala
Oliver Kapanen - Samu Salminen - Joakim Kemell
Ville Koivunen - Niko Huuhtanen - Kalle Väisänen
Oskar Komarov - Verner Miettinen - Joona Korhonen

Jeremi Tammela, Viljam Sandvik, Jere Virolainen...

Atte Lehikoinen - Viljami Juusola
Jimi Suomi - Topias Vilén
Aleksi Malinen - Kalle Ervasti
Otto Salin

Aku Koskenvuo (Paavo Kohonen)

Molemmissa joukkueissa olisi mukavasti molemmille ylivoimille oikealta ampuva hyökkääjä "patrik laineen paikalle" b kaarille.

U20 joukkueessa laittaisin ykkösylivoimaan Kasper Simontaipaleen ja kakkosylivoimaan Samu Tuomaalan sille paikalle. Oliver Suni voisi olla sitten jommassakummassa yv:ssä maalilla huseeraamassa.

U18 kisoissa Samu Tuomaala voisi olla 1. yv:ssä ja Joakim Kemell 2. yv:ssä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Mikähän tässäkin olisi järki?

Kuitenkin nuo ulkomaalaispelaajat nostaa Suomenkin juniorien tasoa, koska lisäävät kilpailua.

Nimenomaan se kova kilpailu tekee Suomen kärkiosaajista parempia. Mitä kovempi juniorisarjojen taso, sitä kovempia huippuyksilöitä sieltä tulee. Kehnompien pelaajien pyörittäminen ei auta ketään.

Lisäksi NHL-kasvattirahan takia noita tänne haalitaan. Sekin nostaa suomalaisen jääkiekkoilun tasoa, kun seurat pystyy maksamaan parempia Liiga-palkkioita.

Miksi ihmeessä pitäisi ampua itseään jalkaan? Eihän tuossa ole mitään positiivista koko ideassa. Pelkkä lose-lose -skenaario.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
En kyllä itsekkään näe tuossa mitään järkeä. Ulkomaalaisten huippujen määrä on kuitenkin melko minimaalinen. Ei kai tuossa nyt Suomi ole yhtäkään nhl-tähteä menettänyt, jos muutama hassu Koblizek on käynyt junioripolkunsa täällä? Onko tiedettävästi montakin lahjakasta junioria lopettanut jääkiekon ulkomaalaisen takia?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Aika kammiossa saa elää että tuollaisia juttuja lähtee heittämään julkisuuteen. Jotenkin ymmärtäisin tuon pelon ympäröivää maailmaa kohtaan jos nyt olisi 1970-luku ja Pentti Lund olisi ainoa NHL:ssä pelannut suomalainen. Mutta kun vuosi on 2021 ja Suomi tuli jopa liittyneeksi EU:hun vähän aikaa sitten, niin ihan mielenkiinnolla haluaisin nähdä miten joku lajiliitto alkaisi määräilemään ketkä EU-kansalaiset tänne saavat tulla millä asialla ja missä alaikäinen jolla on oikeus olla maassa saisi harrastaa liikuntaa.

Ja vaikka elettäisiinkin 70-lukua, niin edelleenkään en ymmärtäisi.
 
Lisäksi NHL-kasvattirahan takia noita tänne haalitaan. Sekin nostaa suomalaisen jääkiekkoilun tasoa, kun seurat pystyy maksamaan parempia Liiga-palkkioita.

En ole missään nimessä eri mieltä kanssasi tästä asiasta. Ihan uteliaisuudesta tuli mieleen kysyä, että moniko ulkomailta Suomen junnusarjoihin tullut on lopulta poikinut NHL-kasvattajarahaa suomalaisseuroille? Minulle ei tule mieleen ainuttakaan, mutta pakkohan niitä on olla.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
En ole missään nimessä eri mieltä kanssasi tästä asiasta. Ihan uteliaisuudesta tuli mieleen kysyä, että moniko ulkomailta Suomen junnusarjoihin tullut on lopulta poikinut NHL-kasvattajarahaa suomalaisseuroille? Minulle ei tule mieleen ainuttakaan, mutta pakkohan niitä on olla.

Tämäpä. Ainakin noista ulkomaalaisista mitä Jokereihinkin on raahattu junnuihin niin eivät näe kuin päiväunia NHL:sta nuo pelaajat. En sitten jaksa muistella, että onko esim. Kärpät saanut pohjoiseen ihan oikeita kovan luokan lupauksia hankittua ulkomailta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös