2000-luvun parhaat liigapelaajat, UL

  • 28 872
  • 78

Phåål

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Nurmijärven Kurra, HC Boners
Oma listaus menee kyllä näin.

1. Jari Viuhkola, tästä ei oo puhettakaan, tää on ja pysyy ykkösenä. Pleijareissa huikeat 105 ottelua, 80 pistettä.

5. Niklas Bäckström, ilman Nikkeä Kärpät ei olisi aloittanut dynastiaansa. Torjuntaprosentit, 92,9 ; 93,6 ; 92,7 ; 94.

3. Ville Leino, jos olisi jatkanut SM-Liigassa, olisi Euroopan paras pelaaja. 77pst viimesellä kaudella runkosarjassa, vei tosiaan HPK:n mestaruuteen, Jokereissa ei riittänyt yksi ketju mestaruuteen, niinkuin ei koskaan. Puolustaakin mainettaan paremmin.

4. Janne Ojanen, kyllä pappa jaksaa, tämän kauden jälkeen luistimet narikkaan? 456 ott. 112+231=343 pistettä runkosarjassa.

5. Tim Thomas, Nollapelien ennätystä ei tule melko varmasti kukaan rikkomaan, Timppa pelasi välillä yksinkin noita nolliansa.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
3. Ville Leino, jos olisi jatkanut SM-Liigassa, olisi Euroopan paras pelaaja. 77pst viimesellä kaudella runkosarjassa, vei tosiaan HPK:n mestaruuteen, Jokereissa ei riittänyt yksi ketju mestaruuteen, niinkuin ei koskaan. Puolustaakin mainettaan paremmin.

Parempi kuin M.Koivu, Lindström, Ovechkin, Datsyuk, Sedinit, Miikka Kiprusoff?
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja nämä kaverit ovat edelleen euroopassa?

Joo, näin tosiaan "paras Eurooppalainen" muodossa tuon. Mutta jos yhtään lohduttaa, niin kaaduin äsken myös tuolin kanssa. Eli teen ja näen tänään kaiken oikein.

Ei Leino silti olisi paras tällä mantereella pelaavakaan. Varmasti kärkikastia tai lähellä sitä, mutta kaukana parhaasta.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kaikki yli viisi nimeä sisältävät listat, joilta ei löydy Marko Tuulolaa, ovat täysin turhaa palstan täytettä ja niiden kirjoittajat tulee bannata internetistä.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olihan Eaves erityisesti viime kevään pudotuspeleissä varsin ilmiömäinen jätkä, eikä taitoja sinänsä voi väheksyä, mutta vuosikymmenen pelaajaksi en silti valitsisi fyysisesti kiekkoilijaksi sopimatonta kaveria. Taito oli parhaimmillaan Caloun-luokkaa ja asenne oli kova, mutta pelattuja otteluita tuli lopulta aivan liian vähän. Harmi, vähän fysiikaltaan vahvempana jannuna se sälli olisi ollut parhaillaan kelvollinen NHL-pelaaja, josta ei edes puhuttaisi SM-liigapalstalla.

No kaikilla ei juniori ikäisillä pelaajilla jotka pelaavat Sm-liigassa on jotain puutteita, koska muutenhan he pelaisivat NHL:ssä. Eavesilla se oli fysiikka ja loukkaantumisherkkyys, Immosella luistelunopeus, Viuhkolalla loukkaantumiset ja se ettei mikään ominaisuus ollut paras vaikka kaikki todella huipputasoa, Calounilla asenne ja fyysisyys kun ei kuitenkaan lyönyt itseään läpi NHL:ssä, kuten ei myöskään Machulda. Kaikki nämä ovat kuitenkin ehdottomasti top5 tai top10 kamaa Sm-liigassa! Eavesin pudotuspeliennätykset ovat suorastaan huikeat joten jo sen takia se mahtuu mun top5 listalle ennen Immosta tai Calounia (kun siis puhutaan 2000-luvusta).

edit:Niin ja tosiaan mitään "30-40pisteen kausia monta ja välillä ylimääräinen hyökkääjä" Antti Virtasta mä en laittais todellakaan tolle listalle Vihkolan, Leinon, Eavesin, Zidlickyn, Backströmin, Immosen, Machuldan ja kumppanien seuraan, en todellakaan. Ei kai ton nyt kuitenkaan ollut tarkoitus olla mikään seurauskollisuuslista vaan vuosikymmenen parhaat pelaajat!
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Eavesin pudotuspeliennätykset ovat suorastaan huikeat joten jo sen takia se mahtuu mun top5 listalle ennen Immosta tai Calounia (kun siis puhutaan 2000-luvusta).

Ben Eavesin omien sanojen mukaan: "vain voittajat muistetaan".

Järkyttävän vaikea on listata TOP10 2000-luvuin parhaista ja varmasti jokainen lista aiheuttaa jonkulaista närää jonkun silmissä. Ainoa mistä olen samaa mieltä on tosiaan kaksi kärkeä mitkä ei voi olla muuta kuin:

1. Jari Viuhkola
2. Niklas Bäckström

Oli JYP-fani tai ei, tuota ei voi olla myötämättä. Sitten tulee hieno ja pitkä lista loistavista kiekkoilijoista ja tuskin saa edes mahtumaan kaikki TOP30:neen. Jarkko Immonen, Janne Pesonen, Glen Metropolit, Michael Bros, Brett Lievers, Petr Ton, Mikko Lehtonen, Tim Thomas, Vallu Machulda, Marek Zidlicky, Cory Murphy, Janne Ojanen, Ville Leino, Tomas Chlubna, Ilkka Mikkola, Marko Kivenmäki.. Listaa saisi jatkettua vaikka kuinka pitkälle ja kaikki nimet ansaitsevat paikkansa tuolla listalla. Väitän tämän listan noiden TOP2:n jälkeen olevan lähes täysin mielipidelista. Noin monesta loistava kiekkoiliasta on käytännössä mahdoton tehdä absoluuttinen paremmuusjärjestys.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Väitän tämän listan noiden TOP2:n jälkeen olevan lähes täysin mielipidelista. Noin monesta loistava kiekkoiliasta on käytännössä mahdoton tehdä absoluuttinen paremmuusjärjestys.

Väitän, että myös top2 on mahdotonta luokitella absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen. Caloun, Thomas, Zidlicky tulevat ainakin heti mieleen ihan terävimmän kärjen osalta.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Väitän, että myös top2 on mahdotonta luokitella absoluuttiseen paremmuusjärjestykseen.

Mainitsit juuri ehkä kolme parasta ulkomaalaispelaajaa 2000-luvulla, mutta silti väitän, että Viuhkolan ja Bäckströmin teot SM-liigassa on kovempia. Molemmat on Kärppien dynastian kulmakiviä ja saavutukset ovat valtavat myös muualla kuin henkilökohtaisella tasolla. Tim Thomas loistavasta Jokerit-visiitistä huolimatta ja nollapeli-ennätyksestä ei vedä millään vertoja Niken tilastoille. Ei millään. Mitä tulee taas Jari Viuhkolaan, niin hän on mahtavan pelaajan lisäksi fantastinen voittaja.

Jari Viuhkolan tilastot tältä vuosituhannelta on seuraavat seurajoukkueessa:
401 ottelua 103+209=312 pistettä 4 mestaruutta ja 2 hopeeta. Voiko paremmin pelata, että ansaitsisi paikan tämän listan ykkösenä? Ja tämä ei ole mitään pois vaikkapa Jan Calounilta tai Marek Zidlickyltä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Olen saanut niin paljon paskaa muilta Jokeri-faneilta, kun olen mennyt julkisesti sanomaan, että Metropolit on parempi kuin Janecky, mitenkään Ottoa aliarvioimatta. Ja sanon silti edelleeen. Joten eipä haittaa, jos lisää tulee paskaa tämän kirjoitusten jälkeen, joten kommentoidaanpa uskaliaasti UL:n listaa.

Eli itseäni miellyttää, että Metropolit on tällä listalla ihan kärkipäässä ja mielestäni ehdottomasti kuuluu sinne. Vaikka mestaruutta ei tullutkaan ja pelasi "vain" kaksi kautta, silti todella maaginen pelaaja, jota arvostettiin muidenkin fanien toimesta.

Listalle olisin itse laittanut ehdottomasti Ben Eavesin, vaikka hänkään ei mestaruutta voittanut ja oli erittäin paljon "klesana" kahden kauden aikana.

Perriniä en olisi listalle ottanut, vaikka erittäin hyvä pelaaja olikin parhaimmillaan. Vaikka olen nyt hieman subjektiivinen, niin lisäisin listalle myös Tim Thomasin, erinomainen Jokereissa kaudella 2004-05 eikä ollut huono Kärpissäkään kaudella 2001-2002.

No, vaikeitahan nämä listat ovat. Esimerkiksi miten korkealle voidaan nostaa vähemmän SM-liigassa pelanneet ja silti erinomaiset kuten Patrik Stefan. Vai painotetaanko pelaajia, jotka ovat tehneet pitkän ja hyvän uran liigassa tyyliin Antti Virtanen, Marko Kivenmäki, Marko Jantunen yms.

Tässä oma TOP10-listani ja tämä EI OLE VÄLTTÄMÄTTÄ PAREMMUSJÄRJESTYKSESSÄ.
  • Glen Metropolit
  • Jan Caloun
  • Marek Zidlicky
  • Jari Viuhkola
  • Ben Eaves
  • Tim Thomas
  • Niklas Bäckström
  • Janne Pesonen
  • Ville Leino
  • Mikko Lehtonen (siis Kärppäpakki, ei Bluesin hyökkääjä...)
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
No onhan se nyt selvä että jos koko 2000 luvan parasta liigapelaajaa haetaan, niin Ojanen Ja Viuhkola ovat selkeimmät kärkimiehet. Perusteluja on tullut laajasti molemmista kavereista, eikä mielestäni kyllä kukaan heita (varsinkaan Ojasta) ohita. Taidollisesti parempia pelureita olemme toki liigassa kauden tai parin ajan nähneet, mutta kokonaisvaltaista panosta tietylle joukkueelle antaneena ei heitä voida ohittaa.

Yksi varteenotettava hieman vähemmän palstatilaa saanut kaveri jonka myös nostaisin varsin listalle on muuan Aleksander Barkov. Taitava iso loistavan pelisilmän omannut kaveri joka kahta viimeistä kauttaan lukuunottamatta teki väh. 40 pist. / kausi ja oli todella merkittävässä roolissa Tapparan mitalliputkessa. Tosin lopetti uransa jo keväällä -04, joka hieman karsii sijoitusta kun ajatellaan koko 2000-lukua.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Jos jotain top-20 listaa ruvetaan vääntämään, niin itse lisäisin mukaan sokeasti ja täysin keltavihreiden lasien läpi katsoen Raimo Helmisen.

Ja mitä tuohon UL:n listaan tulee, niin herätti ihan hyviä naurun pyrähdyksiä. Ihan hyvää täytettä, kun ei muutakaan ollut lehteen viitsinyt iskeä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Michal Bros ei monen listalle mahdu, silti 2 mestaruutta ja pronssi.
Teki elintärkeitä maaleja pudotuspeleissä. Loistava pelimies. Sai ketjukaverit näyttämään hyviltä. Todella kokonaisvaltainen paketti.

150 ottelua sm-liigassa ja pisteet 61 + 70 = 131 ja +/- tilasto + 54
Pudotuspeleissä tahti oli myös kova, 34 ottelua tehoin 14 + 15 = 29 +/- + 15

Mielestäni yksi parhaista keskushyökkääjistä sm-liigassa 2000 luvulla.

Petr Ton oli myös pitkään kova. 273 matsia tehoin 106 + 115 = 221
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Michal Bros ei monen listalle mahdu, silti 2 mestaruutta ja pronssi.
Brosia kyllä pohdin myös omalle listalleni, samoin Petr Tenkrat on nimi, joka on ehdottomasti lähellä TOP10-listaa, no joka tapauksessa nämäkin osoittavat, että kymmenen parasta tälläiselle listalle on absoluuttisen mahdoton tehtävä nimetä.

Omasta seurasta vielä yksi nimi, joka voisi olla lähellä listaa, nimittäin Kari Lehtonen. Aivan huikea keväällä 2002 ja vasta 18-vuotiaana molarina, seuraava kausi ei ollut yhtä maaginen, mutta hyvä. Jos olisi pystynyt pelaamaan sen kauden yhtä huikeasti, niin olisi kyllä mennyt ainakin hyvin lähelle listaa.

Ja vielä yksi nimi, joka ei aivan mielestäni listalle pääse, Jarkko Immonen. Hyytyi keväällä 2008 pudotuspeleissä, mutta viime kaudella pääsi kuittamaan takaisin, ei kuitenkaan aivan TOP10-aineistoa, vaikka mestaruus onkin monesta sinne päässeestä poiketen.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Onko joku maininnut Hannes Hyvösen? Menee kyllä (niukasti) Brosien ja Tonien edelle.

Runkosarja 196. 90+105=195

Playoff 37. 16+18=34
 
Viimeksi muokattu:

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos jotain top-20 listaa ruvetaan vääntämään, niin itse lisäisin mukaan sokeasti ja täysin keltavihreiden lasien läpi katsoen Raimo Helmisen.

Ja mitä tuohon UL:n listaan tulee, niin herätti ihan hyviä naurun pyrähdyksiä. Ihan hyvää täytettä, kun ei muutakaan ollut lehteen viitsinyt iskeä.

Samankaltaisia reaktioita kyseinen lista myös meikäläisessä aiheutti.

Helmisen osalta pakko näin alkuun sanoa että arvostan kyseisen herran todella korkealle, ja jos äänestyksessä olisi kaikkien aikojen Maajoukkuemies niin nostaisin Helmisen mahdollisesti jopa ykköseksi. Ja varmasti kyseisen herran kokonaispanos Ilveksessä on ollut varsin merkittävä, mutta jos puhutaan puhtaasti sm-liigan parhaista pelaajista 2000 luvulla niin en pysty Raipea kärkikahinoihin millään nostamaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
3. Ville Leino, jos olisi jatkanut SM-Liigassa, olisi Euroopan paras pelaaja.
Luetko KHL:n eurooppalaiseksi sarjaksi? Nimittäin KHL:ssä pelaa monia Leinoa parempia pelaajia, kuten Aleksandr Radulov, Aleksei Morozov, Danis Zaripov, Ilja Nikulin, Nikolai Zherdev, Sergei Zubov, Aleksei Jashin ja Jaromir Jagr.
 

pleimeiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Kimmo Rintanen, Mikko Koivu, Tomi Kallio, Kai Nurminen, Peter Schaefer, Ville Vahalahti, Esa Keskinen, Kent McDonell, Tony Virta, Kalle Sahlstedt, Mika Alatalo, Niko Kapanen

Craig Rivet, Henrik Tallinder, Marko Kiprusoff, Aki Berg

Miikka Kiprusoff, Antero Niittymäki, Alexsander Salak, Fredrik Norrena

Urheilulehden listasta pysytyisi syrjäyttämään ainakin viisi peluria jo Tepsin kalustolla. Muista joukkueista puhumattakaan.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikko Koivu,Peter Schaefer,Kent McDonell,Mika Alatalo

Urheilulehden listasta pysytyisi syrjäyttämään ainakin viisi peluria jo Tepsin kalustolla. Muista joukkueista puhumattakaan.

Vaatii kyllä aikamoisia taikalaseja saada joku näistä tuolle listalle. Mikä helvetti esim tekee Mikko Koivusta top10 liigapelaajan ?
151 peliä 17+31 ja 28 playoff peliä joissa 3+12, eivät ole LÄHELLÄKÄÄN top10 pelaajan statteja vaan esim. Ville Leino rikkoi nuo kaikki pelkästään tuolla Jokerikaudellaan.
 

Johnnie

Jäsen
Vaatii kyllä aikamoisia taikalaseja saada joku näistä tuolle listalle. Mikä helvetti esim tekee Mikko Koivusta top10 liigapelaajan ?
151 peliä 17+31 ja 28 playoff peliä joissa 3+12, eivät ole LÄHELLÄKÄÄN top10 pelaajan statteja vaan esim. Ville Leino rikkoi nuo kaikki pelkästään tuolla Jokerikaudellaan.

Uuh, kyllähän se kaikkien tiedossa on, että Leino pelasi huikean kauden Jokereissa 07-08, ja sekin tiedetään että Ville todellakin rakastaa tätä peliä, mutta kyllähän jätkällä uskomaton palo pitää lätkään olla jos puolitoistasataa matsia urakoi kaudessa. On tainnut mennä yötöiksikin intohimoaan tyydyttäessä (meinaan edelleen jääkiekkoa).
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uuh, kyllähän se kaikkien tiedossa on, että Leino pelasi huikean kauden Jokereissa 07-08, ja sekin tiedetään että Ville todellakin rakastaa tätä peliä, mutta kyllähän jätkällä uskomaton palo pitää lätkään olla jos puolitoistasataa matsia urakoi kaudessa. On tainnut mennä yötöiksikin intohimoaan tyydyttäessä (meinaan edelleen jääkiekkoa).

En nyt ehkä tarkoittanut tuota pelimäärää. Enkä nyt koittanut Leinoa nostaa jotenkin jalustalle sillä kyllähän tuon 48 pistettä on 2000-luvulla ylittänyt varmasti kymmeniä pelaajia yhden kauden aikana(80 kertaa se on ylitetty, jossa on varmasti aika paljon samoja pelaajia mutta silti tod. näk. kymmeniä eri pelaajia).
Se mitä nyt tosiaan hain oli ettei Mikko Koivua välttämättä näkyisi edes top50 liigapelaajissa.
 
Viimeksi muokattu:

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Pisteet eivät minusta niinkään ratkaise, vaan konteksti. Kriteerinä tälle listalle voisivat olla vaikka seuraavat:

top 10 -sijoitukset liigan pistepörssissä
top 5 -sijoitukset puolustajien pistepörssissä
henkilökohtaiset palkinnot (jälkikäteen arvioituna, jos on mennyt suosiokisaksi)
I ja II All Stars -valinnat (katso yllä)
mitalit
tason nosto pudotuspeleissä

Jos ei mitään noista saavutuksista löydy, niin uran pituudella ei ole tässä seurassa mitään merkitystä.
 

pleimeiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Vaatii kyllä aikamoisia taikalaseja saada joku näistä tuolle listalle. Mikä helvetti esim tekee Mikko Koivusta top10 liigapelaajan ?
151 peliä 17+31 ja 28 playoff peliä joissa 3+12, eivät ole LÄHELLÄKÄÄN top10 pelaajan statteja vaan esim. Ville Leino rikkoi nuo kaikki pelkästään tuolla Jokerikaudellaan.

Käsittääkseni kriteereitä ei julkaistu, eikä missään mainittu että perustuiko listaus sm-liiga ajan saavutuksiin vai nostaako listasijoitusta myös myöhemmät saavutukset? Leino nyt on aika kaukana Mikon saavutuksista eikä yksi superkausi sm-liigassa tee kyllä Villestä mitenkään maagista. Samalla kun Leino voitti sm-liigan pistepörssin Koivu nakutti NHL:ssä melkein piste per peli kunnes Öhlund sikaili kauden piloille. http://www.youtube.com/watch?v=D--Ia1V78KE

Eiköhän Ville olisi päässyt olympialaisiinkin jos olisi pystynyt edes haastamaan Immosta, Peltosta tai Filppulaa. Ja Koivu taasen on Suomen ykkössentteri.

Ja pienenä knobbina Koivu oli sm-liigassa vuoden ennen Leinoa, NHL:ssä 4 kautta ennen ja lisäksi Koivu oli Minnesotan kapteeni kun Leino tahkosi AHL:lää ja ajeli Griffinsien kanssa bussilla pitkin Amerikkaa.

Sen verran veti vihaksi että laitapa linkki Koivun vastaavista tempuista. Ainiin Leino muistetaan näistä, Koivu siitä että hän on jääkiekkoilija.

http://www.youtube.com/watch?v=YKvYWj2-65E
http://www.youtube.com/watch?v=KUVI3xGBFME

Kiitos ja Anteeksi
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leino nyt on aika kaukana Mikon saavutuksista eikä yksi superkausi sm-liigassa tee kyllä Villestä mitenkään maagista.

Paitsi että tässä puhuttiin SM-LIIGAN parhaista pelaajista ja siinä sarjassa Ville Leinon meriitit ja saavutukset ovat vähän eri luokkaa kun Mikko Koivulla. Jos puhuttaisiin 2000-luvun parhaista Suomalaisista jääkiekkoilijoista olisi Koivu mukana top10 listalla, mutta tässä puhuttiin liigapelaajista.
TPS:n sentteri Mikko Koivu ei ollut 2000-luvun parhaita SM-LIIGASSA.

edit. Ja jos kerran noi NHL meriitit painaa niin paljon niin miksi et tarjoa Saku Koivua, John Maddenia, Michael Nylanderia, Olli Jokista, Toni Lydmania, Tomas Vokounia, Brian Cambelia tai vaikka Jarkko Ruutua tuohon listalle? Myökään Filppula, Sami Kapanen, Joni Pitkänen, Kari Lehtonen, Tuukka Rask ja Antti Niemi eivät olisi ihan huteja!
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Luetko KHL:n eurooppalaiseksi sarjaksi? Nimittäin KHL:ssä pelaa monia Leinoa parempia pelaajia, kuten Aleksandr Radulov, Aleksei Morozov, Danis Zaripov, Ilja Nikulin, Nikolai Zherdev, Sergei Zubov, Aleksei Jashin ja Jaromir Jagr.
Niin ja Darcy Verot! Sä se aina unohdat mein Darcyn.

Ymmärrän toki Waven kannan siitä, että Koivu on liigavuosien jälkeen pelannut näyttävän NHL-uran ja noussut aina kapteeniksi asti, mutta kun nyt haettiin 2000-luvun parasta LIIGAPELURIA niin enpä itse saisi Koivua sinne ängettyä.

Metropolitin kohdalla listalle pääsyyn riitti kaksi kautta liigaa, mutta sitten taas ennätyksen jota kukaan tuskin tulee rikkomaan tehnyt Tim Thomas ei mahtunut listoille. 15 nollapeliä ei kuitenkaan ole ihan sellainen mihin jokainen AtteEngren tai JuusoRiksman pystyisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös