2000-luvun parhaat liigapelaajat, UL

  • 28 872
  • 78

Kerberos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Teppo Numminen
Pärssinen, Perrin ja Zidlicky eivät kyllä kuulu listalle ihan senkin takia etteivät ole voittaneet mitään. Hyviä yksilöitä parhaimmillaan toki. Caloun ja Murphy samoin perustein ulos.

Tilalle Leino, Pesonen, Ojanen ja "villinä" korttina Antti Virtanen. Eikä Ilkka Mikkolankaan valinta vääryys olisi..

Antti Virtanen!?!??!! :D:D:D:D:D:D:D Ethän sä voi tietysti olla tosissas, mutta Virtasen ja Calounin vertaaminen toisiinsa on lähinnä oksettavaa.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
ja..

Antti Virtanen!?!??!! :D:D:D:D:D:D:D Ethän sä voi tietysti olla tosissas, mutta Virtasen ja Calounin vertaaminen toisiinsa on lähinnä oksettavaa.

No jaa, oksentele ihan rauhassa. Siitä kuuluko Antti Virtanen 2000 luvun SM-Liiga eliittiin voidaan olla montaa mieltä, mutta listahan on taas tätä tuttua "mun mielestä meidän äiti.." sarjan tavaraa.

Jaksaiskohan joku tutkia asioita vaikka 2000 luvun tilastojen valossa?
Onko voittanut mestaruuden vai kaksi, ei ole oleellisinta vaan se mikä on kyseisen pelajaan panos seuralleen/seuroilleen.
Periaatteessa joukkueelle/ liigalle voi olla huipputason pelaaja myös sellainen kaveri joka ei pisteillä mällää? Maalivahti tai huippupakki jne.

Antti Virtanen on pelannut SM-Liigaa vain Jypissä, tehoin:
475ott 126+184= 310 joka ei ole ihan huonosti..
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaksaiskohan joku tutkia asioita vaikka 2000 luvun tilastojen valossa?
Onko voittanut mestaruuden vai kaksi, ei ole oleellisinta vaan se mikä on kyseisen pelajaan panos seuralleen/seuroilleen.

Esimerkiksi Virtanen on pisteiden valossa ihan hyvällä tasolla, mutta ei siltikään ehkä ihan lista tasoa...tämäkin riippuu millä perusteella noita ukkoja tunne listalle heittelee. Myös pelatut kaudet vaikuttaa aika paljon, koska joillain on reilusti enemmän kausia kuin muilla.
Ehkä Perrin olisi tehnyt liigaan jäädessään enemmän pisteitä kuin Viuhkola tai sitten ei. Onko mestaruus sitten sellainen asia joka nostaa pelaajan listalle...Turhaa edes puuhastella moista listaa, ei siitä kuitenkaan mitään tule värilasien kirvoittamassa jatkoajassa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Täältäkin puolustuspuhe Jypin Antti Virtaselle. En ole itsekään suuri fani, mutta jos kriteerinä on 2000-luku niin aika kova tekijä Antti Virtanen on ollut. 2000-luvun pistepörssissä top10 joukossa ja yksi mestaruuskin. Tehnyt aina hyviä tehoja riippumatta siitä, millainen Jyp on milloinkin ollut. En ymmärrä, miksi pitäisi nauraa. Siksi, että on ollut hyvä ja seurauskollinen?

Jos 2000-luku pitäisi huomioida kokonaisuutena niin ottaisin kyllä Virtasen listalle, mutta jos ei ole merkitystä onko pelannut yhden vai 10 kautta niin sitten tietenkin on monta parin kauden pelaaja, jotka menevät edelle.
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällaiset ketjut tahtoo mennä joka kerta niin typeräksi vänkäämiseksi. Onko Riksman parempi kuin Pesonen?

Itse jos tällaista listausta tekisin niin ehkä sitten muotoilisin listalle sellaisia kavereita jotka ovat olleet yksinkertaisesti kovimpia liigassa pelanneita, olkoonkin että pelit olisivat jääneet kauteen-tai muutamaan. Lisäksi on hirmu vaikea niputtaa eri pelipaikkojen pelaajia.. maalivahdit (Thomas, Bäckström, Vehanen etc) samaan listaan vaikka jonkun tehohyökkääjä Leinon kanssa? Tai entä joku 2000-luvun kultainen peruspuurtaja-Mikkola vs. nuorena NHL:n siirtynyt kaveri?

Toisaalta nämä on kivoja listauksia joihin jokaisella on oma mielipiteensä. Ei liene yhtä oikeaa versiota.
Jos 2000-luku pitäisi huomioida kokonaisuutena niin ottaisin kyllä Virtasen listalle, mutta jos ei ole merkitystä onko pelannut yhden vai 10 kautta niin sitten tietenkin on monta parin kauden pelaaja, jotka menevät edelle.
Juuri näin. "Spaddu" on ollut monta vuotta taattua ykkösketju-kamaa joten kyllä joku kaverin voi listoille laittaa, omalle listalle Virtanen ei kylläkään menisi. Ja monen edellisen tapaan pitää papukaijana toistaa että hassu lista kaikenkaikkiaan jos vielä ilman sen kummempia perusteluja..
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Virtanen ei ole ollut yhtenäkään kautena varsinaista tähtikamaa, mutta kun on tahkonnut niin monta vuotta "vähä niinku"-tähtenä, on Antti paikkansa koko vuosikymmenen perspektiivissä listaan ansainnut.

Tietysti jos listassa arvioidaan vain, miten kirkkaana tähtenä on liigassa jossain vaiheessa vuosikymmentä tuikkinut, ei Virtanen listaan tällöin kuulu.

Tuo UL:n listaus on kyllä kummallinen, oli se kasattu sitten kummalla tyylillä hyvänsä.
 

krobbe

Jäsen
Mielenkiintoisia listoja joihin ei juurikaan lisättävää, järjestykset saattaisivat hieman elää. Sen verran, että parhaan kolmen joukkoon kuuluvat mielestäni Jan Caloun, Vladimir Machulda ja Marek Zidlicky, järjestys voi olla aivan kuinka tahansa, niin tasainen kolmikko minun silmissäni.
 

Iiro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liperin Taimi
Puoustajien arvostus?

6. Marek Zidlicky
11. Ilkka Mikkola
21. Mikko Lehtonen
22. Jere Karalahti[/B]
...Murphy nyt jäi kokonaan listalta. Tuonne 10-15 kieppeille menisi.

Alkuperäisellä listalla on kaksi puolustajaa ja tässä laajemmalla Mustan Kyyn listalla 4+1. Missä on siis puolustajien arvostus? On sitten kyse tästä foorumista, Jääkiekkolehdestä tai Hockey Newsistä, peräpään luutijat saavat arvoa vain, jos sattuvat kolkuttelemaan viisi vuotta peräkkäin pakkien piste-ennätyksen tuntumaan. Jos edes tästä kriteeristä pidetään kiinni, niin olisiko vaikka seuraaville pelaajille paikkaansa tällaisilla listoilla?

Teemu Aalto, Marko Tuulola, Jukka Laamanen, Marko Kiprusoff, Mikko Mäenpää, Lasse Kukkonen, Ari Vallin, Pasi Puistola, Jari Korhonen, Janne Niskala, Toni Söderholm, Jiri Vykoukal, Jan Latvala...
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse jos tällaista listausta tekisin niin ehkä sitten muotoilisin listalle sellaisia kavereita jotka ovat olleet yksinkertaisesti kovimpia liigassa pelanneita, olkoonkin että pelit olisivat jääneet kauteen-tai muutamaan. Lisäksi on hirmu vaikea niputtaa eri pelipaikkojen pelaajia..
Naulan kantaan! Tosin pidän mielelläni kuitenkin minimin kahdessa kaudessa.

En jaksa mitään TOPx-listauksia tehdä, koska niitä on niin vaikea luoda, varsinkin kun aikavälinä on vaatimattomat 10 vuotta, mutta parhaista parhaimmat yritän silti luetella. Aloitetaan maalivahdeista! Mielestäni sinne maagisimpaan kastiin tulee laskea Niklas Bäckström, Kari Lehtonen ja Tim Thomas. Kaikki johdattivat joukkueensa menestykseen ja vaikka Thomasilta se mestaruus puuttuukin, niin saldo on silti vakuuttava ja ottipahan mies haltuunsa suvereenisti nollapeliennätyksenkin.

Hyökkääjistä ne kirkkaimmat helmet on vaikeampi poimia. Leino ja Pesonen mielettömine pistemäärineen toissakaudella on pakko nostaa sinne ylös. Myös pitkään mahtavalla tasolla pelannut Viuhkola ja JYPin kulmakivi Immonen kuuluvat taatusti listaan. Vaikea on myöskään sivuuttaa Tommi Santalaa, joka nimim. Musta_Kyyn sanoin "piiskasi tähtitaivaalle kapellimestarina kaksi kiistatta ainakin vuosikymmenen viiden parhaan kentän joukkoon kuulunutta ketjua". Ulkomaalaisista on mainittavat maagiset Metropolit, Machulda ja Caloun siitä huolimatta, että miehen parhaat vuodet sijoittuivat 90-luvulle.

Puolustajistakin huippujen huiput on vaikea erotella. Ehkä kotimaisista muita ylemmäs on nostettava Ilkka Mikkola ja Mikko Lehtonen sekä ulkomaalaisista tietysti Zidlicky.

Paljon loistavia pelaajia jää listan ulkopuolelle, kun yrittää listata ne aivan eliittipelaajat, huippujen huiput. Bubbling under-kategoriassa on niin monta pelaajaa, että pienikin riman laskeminen lisäisi pelaajien määrää listauksessani niin paljon, että on helpompi yrittää löytää vain ne parhaista parhaat. Täten joku 2000-luvun SM-liigan valovoimaisin allstar-kentällinen voisi näyttää silmissäni tältä (sentterin tontti on ongelmallisin, kun keskellä voisi olla yhtä hyvin Viuhkola, Santala tai Immonen - ratkaistaan homma kuitenkin näyttävyydellä ;):

Pesonen - Metropolit - Leino
Mikkola - Zidlicky
Bäckström


Huh huh! On sitä varsinkin Kärpissä, mutta myös Jokereissa saatu nauttia huippuosaamisesta menneellä vuosikymmenellä, kun ottaa huomioon, että mainittujen pelaajien ulkopuoleltakin voisi mainita heti useita näissä jengeissä pelanneita staroja.
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmettelen kyllä sitäkin, miksi Cory Murphy ei ole puolustajien listalla. Takoi kuitenkin parina SM-liigakautenaan aivan huimaavat tehot puolustajaksi. Itse asiassa suurin osa hyökkääjistä olisi kateellinen vastaaville tehoille, mitä Cory lappoi Ilveksessä ja sitten HIFKissä.

Edit. Näkyy kyllä tuolla UL:n tilastoissa olevan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jos Antti Virtanen ei maittanut kenellekään, miten olisi Petr Ton? Oli varsin jäätävä 3 kautta JYPissä ja yhden Kärpissä.
Tomas Chlubna pelasi myös 2 kovaa kautta tehden 59 häkkiä, harva tuohon on pystynyt.
Entäs Bednar? HIFK:ssa myös kova. Pelasi tosin luvattoman paljon omaan pussiin..

Mutta vuosikymmenen viisikko olisi..

Leino-Immonen-Pesonen
Mikkola-Korhonen
Bäckström

No joo..
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Haluaisin nostaa esille sellaisen nimen kuin Jussi Jokinen. Kärppien ensimmäisinä mestaruusvuosina se oli nimenomaan Jokinen joka loisti ja Pesonen tuli vähän niinkuin oppipoikana perässä. Jussi vain oli liian hyvä SM-liigaan ja lähti sitten pian NHL:ään, mutta ehti kyllä tehdä kovaa jälkeä ennen sitä. Joku voi kaivaa tilastot halutessaan esiin.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
On kyllä huvittavaa kun jotkut ehdottelee jotain Virtastasia listalle :D Ehkä top 50 listalle menisi... Kukaan ei tiennyt hänestä mitään ennen viime kautta ja sillonkin Immonen ja Pihlman hinasi häntä perässään.

Mutta vuosikymmenen viisikko olisi..

Leino-Immonen-Pesonen
Mikkola-Korhonen
Bäckström

Kuka helvetin Korhonen!? Ja Jarkko Immonen hehhe :D Tuossa kuuluisi olla Jari Viuhkola ei kahta sanaa. Ja muutenkin hyökkääjien osalta tuijotat liikaa paria viime kautta.
 

TML

Jäsen
On kyllä huvittavaa kun jotkut ehdottelee jotain Virtastasia listalle :D Ehkä top 50 listalle menisi... Kukaan ei tiennyt hänestä mitään ennen viime kautta ja sillonkin Immonen ja Pihlman hinasi häntä perässään.
On kyllä mahtavan puusilmäistä luolassa elämistä nähtävillä tuossa kirjoituksessasi. Tai sitten olet vain sokeentunut Ilveksen menestyksestä.

2000-2001 teki 24 pistettä, sen jälkeen jokaisella sm-liigassa pelaamallaan kaudella vähintään 30 pistettä. Oli sitten kavereina Immonen ja Pihlman tai ei. Mielestäni takuuvarma suorittaja ja riippuen tietenkin mitä tuolla 2000-luvun parhaimmalla pelaajalla tarkoitetaan, niin kyllä Virtanen paikkansa ansaitsee puhuttaessa 2000-luvun parhaimmista. Ei TOP10 kamaa mutta ei nyt hirveän kaukana.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse listaisin 2000-luvun parhaat pelaajat sm-liigassa esitettyjen otteiden perusteella, enkä muissa liigoissa esitetyillä otteilla. Olkoon se sitten NHL, Elitserien ja KHL, sm-liigan parhaat pelaajat ovat suoriutuneet sm-liigassa parhaiten, ei muissa liigoissa. Itse en osaa listata pelaajia paremmuus järjestykseen, eikä osaa kukaan muukaan, joten jätän sen puuhan kokonaan pois. Tämän sijasta laitankin mielestäni parhaan ketjun koottuna 2000-luvun parhaista pelaajista:

W: Ville Leino: oli aivan suvereeni viimeisellä sm-liiga kaudellaan ja aiempina kausina oli Kerhon yksi mestaruuteen johdattaneista pelaajista.
W: Janne Pesonen: kaksi viimeistä kauttaan sm-liigassa Pesonen oli lähes täysin pidättelemätön ja sm-liiga uraltaan häneltä löytyy 4(?, en ole pysynyt edes laskuissa mukana) mestaruutta vyöltään.
C: Jari Viuhkola : sanoisin Viuhkolan olevan 2000-luvun paras pelaaja sm-liigassa kokonaisvaltaisesti, loukkaantumiset ovat hidastaneet nousua NHL-pelaajaksi. Pelikäsitykseltään Jari on yksi parhaimpia pelaajia Euroopan liigoissa, ne lätyt.
D: Marek Zidlicky: Marek on mielestäni yksi parhaista puolustajista, jota sm-liigassa on koskaan nähty. Tähän voi varmaan moni yhtyä ilman värilasejakin.
D: Cory Murphy: Cory pelasi 3 huippukautta sm-liigassa ja itselläni oli kunnia seurata miehen otteita lähes, joka kotiottelussa hänen parhaalta kaudeltaan. Oli aivan käsittämättömän kova pelaaja viimeisenä kautenaan ja yksi dominoivimmista pelaajista 2000-luvulla.
G: Niklas Bäckström: Oli neljänä kautena peräkkäin sm-liigan paras maalivahti(Tim Thomas toki mielestäni lähes yhtä hyvä 2004-2005(?) kaudella). Johdatti Kärpät moneen mestaruuteen, huhhuh.

Hurjan näköinen kuusikko muuten.
 

Lare1

Jäsen
Itse listaisin 2000-luvun parhaat pelaajat sm-liigassa esitettyjen otteiden perusteella, enkä muissa liigoissa esitetyillä otteilla. Olkoon se sitten NHL, Elitserien ja KHL, sm-liigan parhaat pelaajat ovat suoriutuneet sm-liigassa parhaiten, ei muissa liigoissa. Itse en osaa listata pelaajia paremmuus järjestykseen, eikä osaa kukaan muukaan, joten jätän sen puuhan kokonaan pois. Tämän sijasta laitankin mielestäni parhaan ketjun koottuna 2000-luvun parhaista pelaajista:

W: Ville Leino: oli aivan suvereeni viimeisellä sm-liiga kaudellaan ja aiempina kausina oli Kerhon yksi mestaruuteen johdattaneista pelaajista.
W: Janne Pesonen: kaksi viimeistä kauttaan sm-liigassa Pesonen oli lähes täysin pidättelemätön ja sm-liiga uraltaan häneltä löytyy 4(?, en ole pysynyt edes laskuissa mukana) mestaruutta vyöltään.
C: Jari Viuhkola : sanoisin Viuhkolan olevan 2000-luvun paras pelaaja sm-liigassa kokonaisvaltaisesti, loukkaantumiset ovat hidastaneet nousua NHL-pelaajaksi. Pelikäsitykseltään Jari on yksi parhaimpia pelaajia Euroopan liigoissa, ne lätyt.
D: Marek Zidlicky: Marek on mielestäni yksi parhaista puolustajista, jota sm-liigassa on koskaan nähty. Tähän voi varmaan moni yhtyä ilman värilasejakin.
D: Cory Murphy: Cory pelasi 3 huippukautta sm-liigassa ja itselläni oli kunnia seurata miehen otteita lähes, joka kotiottelussa hänen parhaalta kaudeltaan. Oli aivan käsittämättömän kova pelaaja viimeisenä kautenaan ja yksi dominoivimmista pelaajista 2000-luvulla.
G: Niklas Bäckström: Oli neljänä kautena peräkkäin sm-liigan paras maalivahti(Tim Thomas toki mielestäni lähes yhtä hyvä 2004-2005(?) kaudella). Johdatti Kärpät moneen mestaruuteen, huhhuh.

Hurjan näköinen kuusikko muuten.

Valitsisin itse lähes saman kuusikon, mutta rikon sen verran mainitsemaasi ketju-ajattelua nostamalla osin kotiinpäin vedettynä Leinon paikalle Janne Ojasen. Koko vuosikymmen isossa roolissa saman seuran kapteenina, ehdittiin jo jälleen kerran tuomita menetetyksi tapaukseksi vuosikymmenen puolessa välissä, mutta niin vaan paukutteli senkin jälkeen pari aivan huikeaa kautta (pronssikaudella 07-08 40v täyttävänä 56 pelissä 17+35=52). Pelannut liigaa kärkisentterinä ei ainoastaan yhdellä vaan kolmella(!) eri vuosikymmenellä. Kaikkien aikojen piste-ennätys ei suoranaisesti tässä listauksessa ole se kaikkein olennaisin, mutta onhan niistä pisteistä iso osa tullut 2000-luvullakin.

Janne on aina ollut aliarvostettu, ja toisaalta häneen liittyen olisi hyvinkin tavallista jättää hänet pois tällaisilta listauksilta. Nyt on kuitenkin pakko nostaa huikea pelaaja ansaitsemaansa arvostukseen ja laittaa mies pelaamaan Viuhkolan kanssa yhdessä sentteripeliä. Eiköhän tuo Pesonen tarvittaessa hoitaisi molemmatkin laidat.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Antti Virtanen on pelannut SM-Liigaa vain Jypissä, tehoin:
475ott 126+184= 310 joka ei ole ihan huonosti..
No eihän se ihan huonosti ole, mutta surkeaa kun sitä vertaa noihin oikeisiin supertähtiin jotka ovat tehneet piste per peli tahtia. Vai tahdotko sanoa, että rööki-ana pystyy fyysisyydellään ja puolustuspelaamisellaan kääntämään vertailun edukseen esim suhteessa Metropolitiin?

Minun mielestäni tuo seuramenestys ei ole mikään kriteeri pelaajaa arvioitaessa. Ilkka Mikkola ei pärjää Marek Zidlickylle missään parhaus-vertailiussa ikinä eikä sitä mitkään mestaruudet miksikään muuta, paitsi ehkä maailmanmestaruus, sillä kertoo että Marek on kelvannut pelaamaan niihin geimeihin huippujoukkueeseen (valittu vielä kisojen tähtikentälliseen). Sama pätee toki Stanley Cupeihin ja Olympiamitaleihin niiden kohdalla jolla sellaiset löytyy (Zetalla olympiapronssi löytyy).
 

MikkoP

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minun mielestäni tuo seuramenestys ei ole mikään kriteeri pelaajaa arvioitaessa.

Näin juuri. Näissä pitäisi myös muistaa, että kyseessä on joukkuelaji. Jos roikut nelosketjun halpana laiturina 5min/peli mestarijoukkueessa 15 vuotta putkeen et liene välttämättä ole sateentekijä? Seuraikoniksi noilla meriiteillä voi toki päästä ;)
 
Niin, jälleen tällainen turha listaus jonka ainoa tavoite on herättää ärsytystä listalla puuttuvien pelaajien kannattajilta. Ja todellakin ongelmaksi tulee että mitataanko tulosta kumulatiivisesti vuosikymmenen ajalta, vai hetkellistä huipputasoa. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa tulee esiin mm. NHL-työsulkupelaajia ja muita onnistuneita yhden kauden visiittejä. Perinteisesti puolustajien osalta on suosittu pistelinkoja ja unohdetaan puolustuspelin erikoismiehet.

Ja mille listalle voisi yrittää sijoitella vaikkapa Alexandr Barkovia, joka vaikutti suomessa tarkalleen 90-luvun puolivälistä 2000-luvun puoliväliin. Erinomainen kahden suunnan keskushyökkääjä, kova pistetahti koko uran ajan, löytyy MM-edustuksia, suomen mestaruus. Kannatteli Tapparaa synkällä 90-luvulla ja nousi esiin 2000-luvun alun orastaneessa dynastiassa nimenomaan erittäin vahvoilla playoff-peleillä, joissa Ojasella oli pientä taipumusta hyytyä tiukan vartioinnin alle. Oli mielestäni kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja kuin Ojanen, jonka moni onkin ansaitusti (vuosikymmenen pörssikärki) tälle listalle jo nostanut.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
No eihän se ihan huonosti ole, mutta surkeaa kun sitä vertaa noihin oikeisiin supertähtiin jotka ovat tehneet piste per peli tahtia. Vai tahdotko sanoa, että rööki-ana pystyy fyysisyydellään ja puolustuspelaamisellaan kääntämään vertailun edukseen esim suhteessa Metropolitiin?

Aika harvassa on ne kaverit, jotka ovat pelanneet liigassa 2000-luvulla 8 kautta kohtuullisen kovilla tehoilla. Metropolit pelasi kaksi kautta liigassa, eikä kummallakaan niistä tehnyt edes yhtä pistettä ottelua kohden. Käsittääkseni mies ei ollut voittamassa mestaruuttakaan. Toki pelasi hyvin, muttei todellakaan vuosikymmenen top-10 arvoisesti. Näistä kahdesta valitsisin ehdottomasti Virtasen.

Aika höpönlöpön-lista on tuo "johtavien analyytikkojen" tekemä tuotos noin yleensäkin. Lista on täynnä pari kautta liigassa pelanneita pelaajia, joista osa on tehnyt korkeintaan keskinkertaista tulosta tilastojen valossa. Kriteereitä ei toki julkaistu, mutta kyllähän esimerkiksi Janne Ojasen olisi voinut listalle ottaa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Makuasia valitseeko parhaaksi pakiksi Zetan vai Murphyn. Itse valitsen Marekin, haastajia toki löytyy. Anssi Salmela oli viimeisellä Tappara-kaudellaan huikea, samoin Markus Seikola viime kaudella.

Hyökkääjistä Pesonen jää paitsioon siitä syystä että on täysin neiti. Ville Leino oli huikea mutta Sheddenin pelityylin takia sai liikaa huomioo, silti kärkikolmikossa. Ykköstilan vienee kuitenkin rampa Blues-taituri Ben Eaves, ilman selittelyjä. Maalivahdeista sitten onkin pulmallisempaa. Juuso Riksman pelasti Ässät konkurssilta joten siinä aika vankka näyttö, Bäckström on myös hyvä valinta mutta kuitenkin ehkä Tim Thomas vie voiton.

M: Tim Thomas
P: Marek Zidlicky
H: Ben Eaves
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ykköstilan vienee kuitenkin rampa Blues-taituri Ben Eaves, ilman selittelyjä.

Olihan Eaves erityisesti viime kevään pudotuspeleissä varsin ilmiömäinen jätkä, eikä taitoja sinänsä voi väheksyä, mutta vuosikymmenen pelaajaksi en silti valitsisi fyysisesti kiekkoilijaksi sopimatonta kaveria. Taito oli parhaimmillaan Caloun-luokkaa ja asenne oli kova, mutta pelattuja otteluita tuli lopulta aivan liian vähän. Harmi, vähän fysiikaltaan vahvempana jannuna se sälli olisi ollut parhaillaan kelvollinen NHL-pelaaja, josta ei edes puhuttaisi SM-liigapalstalla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olihan Eaves erityisesti viime kevään pudotuspeleissä varsin ilmiömäinen jätkä, eikä taitoja sinänsä voi väheksyä, mutta vuosikymmenen pelaajaksi en silti valitsisi fyysisesti kiekkoilijaksi sopimatonta kaveria. Taito oli parhaimmillaan Caloun-luokkaa ja asenne oli kova, mutta pelattuja otteluita tuli lopulta aivan liian vähän. Harmi, vähän fysiikaltaan vahvempana jannuna se sälli olisi ollut parhaillaan kelvollinen NHL-pelaaja, josta ei edes puhuttaisi SM-liigapalstalla.

No joo, siinä tapauksessa kyllä jos pitää katsoa pidemmällä jaksolla niin silloin täytyy vaihtaa mutta taitojen puolesta paras ukko joka on liigassa pelannut tähän jaksoon vaikka hajalla oleva onkin. Mutta ei siinä listassa sitten ole Pesosta eikä Leinookaan.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No joo, siinä tapauksessa kyllä jos pitää katsoa pidemmällä jaksolla niin silloin täytyy vaihtaa mutta taitojen puolesta paras ukko joka on liigassa pelannut tähän jaksoon vaikka hajalla oleva onkin. Mutta ei siinä listassa sitten ole Pesosta eikä Leinookaan.

Joo, tämä on vähän tämmöistä hedelmätöntä keskustelua, kun ei ole mitään varsinaisia kriteerejä listauksille. Eaves oli selkeästi yksi taitavimmista, mutta ehkä näinkin pitkällä ajanjaksolla pitäisi ottaa myös pidempiaikainen pelaaminen liigassa huomioon. No joo, en suoraan sanottuna jaksa pohtia nyt tälle sen tarkempia kriteerejä, etenkin kun homma lähti jostain UL:n pelleilystä liikkeelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös