2. peli, Ilves-HIFK, 15.3. klo 18.30

  • 27 428
  • 194

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sarja saatiin avattua aika odotetuissa merkeissä lauantaina Nordiksella. HIFK johtaa voitoin 1-0 ottelusarjaa. Tämä peli on Ilveksen mahdollisuus tulla mukaan taistelemaan jatkopaikasta. Jos HIFK voittaa, niin Ilveksen kesäloma alkaa olla aika lähellä.

Mitä taktisia kuvioita Sykora keksii HIFK:n voittamiseksi onkin mielenkiintoista. En jaksa uskoa, että HIFK oikeasti yritetään kaataa fyysisyyttä lisäämällä. Ei kai sentään niin epätoivoisia olla, vaikka Toporowski ja Astashenko palaavat kaukaloon tässä pelissä.

HIFK:lle riittää, kun pelataan omaa peliä omalla tasolla. Vastustajan päänsärky on se, kuinka HIFK:n peli saataisiin hajoamaan.

Kova taisteluottelu on varmaan tiedossa. Harmi, ettei pääse ottelua paikanpäälle seuraamaan.
 

Salomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomiseen matsin lähdetään mielenkiintoisesta asetelmasta. Osa Ipan kannattajista huutaa jo varmaa voittoa, niinkuin tietysti pitääkin. Uskoisin, että Ilves lähtee pelaamaan Harkinseja pimentoon. Sykoraa pidän sen verran hyvänä valmentajana, että hän hyödyntää ilman muuta vaihtoedun. Näin ollen meidän kakkosen ja kolmosen täytyy vielä nostaa tasoaan ensimäisestä matsista. Stathos pelasi ensimmäisen matsin mielestäni jopa yllättävän hyvin, vaikka mokasikin sen ekan osuman. Stathos ohjasi peliä hyvin, ja mikä tärkeintä, pyrki jatkuvasti avaamaan peliä nopeasti. Tuskinpa tästä ominaisuudesta saadaan kuitenkaan kiittää Sakkea!
Mikäli Stathos pitää pään kylmänä, ja torjuu ensimmäisessä erässä hyvin, niin suorituspaineet kotijoukkueen kohdalla kasvavat. HIFK:lla ei ole paineita tehdä sitä pelin avausmaalia.
Hyvä juttu, että Ilves saa lisää miehiä lihaosastolle mukaan. Paukkukoon laidat oikein urakalla. Eiköhän HIFK:n leiristä pystytä näihin taklauksiin vastaamaan. Yksi pyyntö kuitenkin olisi: pidetään ne kädet ja mailat alhaalla sitten. Toive koskee molempia osapuolia.

HIFK:lle ei ole mikään katastrofi, vaikka se häviäisikin tämän ottelun. Sarja on pitkä, ja uskon sen kääntyvän pitkässä juoksussa punaisten hyväksi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Kuka taklaa kenet? Keneltä jäi hermolääkkeet ottamatta? Kuka on pillin väärällä puolella? Kenen housut peittävät maalia paremmin? Kuka on heikoin lenkki?

Toinen ottelu on siis huomenna, korkea aika aloittaa jo spekulointi. Ilvekselle äärimmäisen tärkeä peli. Voitolla pysytään tiukasti kamppailussa mukana, mutta jos tulee turkkiin, niin alkaa menemään jo tiukille.

Arvioni on, että suurin kamppailu ottelun voitosta käydään maalivahtien kesken. Molemmat pelasivat ilmeisesti suht hyvän pelin eilen, joskin Pitkämäelle sattui se ratkaiseva virhe. Nyt on kuitenkin uusi peli. Kumpii pystyy paremmin pitämään päänsä kylmänä?

Intensiteettiä pelistä ei tule puuttumaan. Niinkuin Karalahti totesi: sota on kesken. Molemmilla on eväitä hyvinkin fyysiseen peliin. Nähdäänkö huomenna ylilyöntejä?

Kenet Vasek pistää Harkinseja vastaan? Mikäli Eki on kunnossa, voisi ajatella että Rajamäki - Vorel - Peltomaa saattaisi pystyä tähän vaativaan hommaan. Mutta suosiolla jätän tämän asian valmennusjohdolle, oikeat ihmiset siellä on hääräämässä.

Joka tapauksessa äärimmäisen mielenkiintoinen peli, joka voi päättyä miten vain. Heitetään nyt kuitenkin veikkausta kehiin: 4 - 2 kotijoukkueelle.
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taklauksia nähdään...

Edellisen kohtaamisen hävinnyt Ilves saa nyt vuoron isännöidä ottelua Helsingin IFK:ta vastaan. Kiihkeäksi muodostunut ensimmäinen kohtaaminen saa takuulla jatko-osan heti huomenna eikä painimisilta varmasti vältytä. Toisaalta kumman pää pysyy paremmin kylmänä, saattaa olla avain voittoon. Taka-askelia ei kuitenkaan saa ottaa ja kovaan on vastattava kovalla.

Ihmiset seuratkaa heitä:

Jere Karalahti HIFK: Hyvän avaus ottelun pelannut puolustaja näytti, että taklauspeli onnistuu. Todellinen pelote helsinkiläisten takalinjoilla. Vastustajan kannattaa pitää se pää ylhäällä!

Roman Vopat HIFK: Ensimmäisen pudotuspeli maalin tehnyt voimalaituri saattaa ottaa ison roolin kentällä ja yrittää peloitella vastustajia. Kovan miehen mainetta laskee neitimäiset sukeltelut. Räpsähtääkö Tampereella moisesta kymppi?

Timo Peltomaa Ilves: Söderholmin PUHTAASTI taklannut Peltsi on jälleen osoittanut suuruutensa. Timo ei kentällä turhaan väistele.

Shayne Toporowski Ilves: Pelikiellosta vapautuva järkäle tuo voimaa entisestään vahvaan hyökkäykseen, mutta mihin kenttään Topperi asetetaan, vai peluutetaanko miestä Vopatin kanssa samaan aikaan kentällä. IFK faneille tiedoksi, että Toporowski on myös tapellut Heleniusta vastaan, mutta Vopatia vastaan ei...

Halli täyteen ja tervetuloa myös kaikki IFK:laiset!
 

Fiesto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Kuka niistää ensimmäisenä Tinken räpätintä? Missä vaiheessa Helmisen pinna palaa Hirson hiilostamiseen? Kuka taklaa puhtaasti taikka epäpuhtaasti? Kumpi puoli on lahjonut tuomarin? jne.

Lauantainen peli lupailee tunnerikasta peliä maanantaiksi Hakametsän halliin.

IFK:n ei tarvitse nostaa paljonkaan tasoaan voittaakseen, riittää kun Pärssinen ja Kuhta nousevat omalle yksinäiselle tasolleen Harkinsin seuraksi.
On Ilvekselle sitten kuinka ihmeellinen lihamestarin osasto vastassa meidän ykköstä, menee Kuhta ja kumppanit oikealta, vasemmalta, ylhäältä ja alhaalta ohi Peltomaista ja muista puujaloista.

5 nopeaa vihjettä Aralle:

1. Kaikkonen ja Petrell ylös A:sta. Saadaan nämä Ilvesfanien jumaloimat "niittikoneet" Asthasenkot ja Toporowskit ( Ketä ne ees on?) kuriin.

2. Hirso paimentamaan Helmistä. Näin saataisiin vanhaherrakin tulistumaan.

3. Peltomaalle velkojen maksua. Oli taklaus puhdas, tai ei pitää osoittaa, että oman joukkueen tähtipelaajiin ei kajota.

4. Saarinen ja Kultanen 2 pakkipariksi.

5. Muista sitten lehdistötilaisuudessa mainita ihan Kempesin kiusaksi, kuinka loistavasti Dave pelasi.


Maanantaina IFK-fanit voisivat lahjoittaa Ilveksen pelaajille sekä kannattajille IFKn maalibiisin cd:lle poltettuna. Voisivat sitten Ipalaiset kotiläksynä opetella sen ulkoa.
Sitten seuraavassa IFKn kotipelissä verkkojen pöllytessä Ilves päädyssä, tanssisivat meidän tsiiliidereiden ja musiikin kanssa samaan tahtiin, pelaajat kentällä heiluttelevat vielä isoa, punaista IFK-lippua ja Ilves-fanit katsomossa.

Muutenhan niille tulee ihan tylsä ottelu, kun vain meidän porukat saavat tuuletella maaleilla. Olisi samalla Ipalaisista pelaajistakin jotain hyötyä kentällä ja pitäisivät itsensä lämpimänä. Nykyäänhän ne on vain pujottelukeppejä IFKn pelaajille.

Jaettu ilo on paras ilo.
-Fiesto-
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Pelit jatkuvat niin ripeällä tahdilla, että itse jätän jo vastaamatta toiseen ketjuun, siirtyen tänne.

Paljon on puhetta Ilveksen fyysisyydestä ja IFK:n vastaavasta. Arvioita on heitelty, huomenna nähdään mikä on asian laita todellisuudessa. Hanskaamisia ei kuitenkaan nähdä, näin uskon.

Tiukka matsi varmastikin taas tulossa, mitään muuta ei tältä sarjalta odotetakaan. Ilves pelasi eilen Sykoran mukaan parhaan pelinsä IFK:ia vastaan, IFK vastaavasti pelasi vielä hieman alavireisesti. Nostaako Ilves huomenna tasoaan, ja mitä tekee IFK.

Toivottavasti loukkaantumisilta säästytään, puolin ja toisin. Palataan asiaan huomenna, jahka kokoonpanot julkistetaan.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti Fiesto

3. Peltomaalle velkojen maksua. Oli taklaus puhdas, tai ei pitää osoittaa, että oman joukkueen tähtipelaajiin ei kajota.

No, sittenhän et varmasti pistäisi pahaksesi, vaikka Karalahtea hieman koulutettaisiinkin porukalla, kun Viitakoski sai eilen kärsiä teidän #10:n otteista ?

Pitkämäki on aiemminkin osoittanut pystyvänsä huippusuorituksiin pleijareissa, ja nyt olisi aika paikata eilinen haparointi muutamalla huippupelastuksella.
Vähämaalinen, fyysinen (ja toivottavasti edes suht puhdas) ottelu tiedossa, joka näyttää vahvasti suunnan tuleville peleille.
Kotitappiolla homma näyttäisi kieltämättä jo aika vaikealta, mutta onhan sitä ennenkin noustu ...
Pikkuisen haiskahtaisi tasapeliltä varsinaisen peliajan jälkeen, lopputuloksesta en kyllä uskalla sanoa mitään.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noin ja NHL 2004-pelillä katsoin ottelun lopputuloksen ennakkoon,niin ei tarvitse huomenna jännittää.

Ottelu on erittäin tarkkaa pelaamista ja keskialuetta sumputetaan puolin ja toisin. Peli ei tarjoa katsojille kovinkaan paljoa. Ainut kenttä joka saa jotain aikaan on IFK:n ykkönen. Muuten peli on aivan puurona. Ilves pitää kuitenkin ykkösen hyvin kurissa. 14.07 halli hiljenee maalintekijänä (rotta)Hurtaj, hienon syötön antoi Joonas Vihko, joka jatkoi Turusen syötön suoraan takatolpalle. IFK saa maalista lisää virtaa, mutta painostuksesta huolimatta maaleja ei nähdä Ilveksen pitäessä puolustuksen tiiviisti kasassa. 2. erään Ilves tulee aivan eri sykkeellä ja puolentoista minuutin pelin jälkeen Toni Dahlman hyödyntää IFK:n pakkien nukkumisen ryntäämällä omaan paluukiekkoonsa ja laittaa kiekon verkkoon. Maalin jälkeen peli menee tylsäksi. Kumpikin joukkue välttelee virheitä, eikä kumpikaan ole kovin innokas rakentamaan peliä. Ottelu menee jatkoajalle ja ottelun sankariksi nousee Lubomir Hurtaj ajassa 63.40. Pitkämäki ja puolustus sohlaa kiekon Hurtajille joka pääsee siten nostamaan kiekon maalin edestä verkkoon, ei syöttäjiä. IFK ottaa toisen voittonsa siis lukemin 2-1. IS-tähtiä saa Hurtaj(3), Stathos(2), Pitkämäki(1).

Juu, eli tiukka peli on tulossa, mutta uskon että IFK klaaraa pelin. Veikkaanpa, että Ilves ei saa pidettyä koko ottelua Harkinseja kurissa ja ykkönenkin pääsee maalin makuun. Ottelu päättyy 2-3 tai 1-3. IFK ottanee toisen voittonsa, ainakin odotan niin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rakas joulupukki,

Toivoisin näkeväni Rajamäki-Toporowski-Peltomaa -ketjun pelaamassa IFK:n ykköstä vastaan. Tulisi samalla nähtyä pystyykö reilut 300 kiloa puujalkoja pysäyttämään valtakunnan tehokkaimman kolmikon. Tämä veto pakottaisi Vopatinkin jo jonkinlaiseen kannanottoon - pelkät aikiljuut taka-askelin eivät enää riitä, jos oman joukkueen tähdet ovat vaihdosta toiseen kovien taklausten kohteina.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti Fiesto
Kaikkonen ylös A:sta. Saadaan nämä Ilvesfanien jumaloimat "niittikoneet" Asthasenkot ja Toporowskit ( Ketä ne ees on?) kuriin.
Tän on pakko olla vitsi ? Oletko nähnyt Kaikkosta kentällä ? Mies muistuttaa lähinnä puujaloilla kikkailevaa bambia, jolle joku on sitonut luistimet jalkaan. Fyysisessä pelissä, edes liigassa, Kaikkoselle ei ole mitään käyttöä.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti Fiesto

3. Peltomaalle velkojen maksua. Oli taklaus puhdas, tai ei pitää osoittaa, että oman joukkueen tähtipelaajiin ei kajota.


Tuskimpa H(omppeleiden) I(lman) F(yysistä) K(untoa) ns joukkueesta kukaan uskaltaa Tinkelle alkaa kuittailemaan noin niinkun reilusti mies miestä vastaan. Kyynärpäätaklauksia ja mailalla huitomista tältä vierailevalta ämmälaumalta tullaan takuulla näkemään, koska eihän siellä yhtään kovaa ukkoa tunnu olevan. Vopat ja Pärssinen ovat molemmat räksyttäviä mongoloideja, joista varsinkin jälkimmäinen näyttää joskus lasketelleen puuta päin ja kovaa. Jere ja Vihko ovat molemmat rikollisia pikkusikoja jotka pitäisi SM-liigasta potkia mahdollisimman kauas, ennenkuin joku heidän sikailujensa takia loukkaantuu vakavasti. On todella sääli lajille nimeltä jääkiekko, että ns joukkue nimeltään HIFK saa SM-liigassa pelata.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Re: Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti puuntakaa
Tuskimpa H(omppeleiden) I(lman) F(yysistä) K(untoa) ns joukkueesta kukaan uskaltaa Tinkelle alkaa kuittailemaan noin niinkun reilusti mies miestä vastaan. Kyynärpäätaklauksia ja mailalla huitomista tältä vierailevalta ämmälaumalta tullaan takuulla näkemään, koska eihän siellä yhtään kovaa ukkoa tunnu olevan. Vopat ja Pärssinen ovat molemmat räksyttäviä mongoloideja, joista varsinkin jälkimmäinen näyttää joskus lasketelleen puuta päin ja kovaa. Jere ja Vihko ovat molemmat rikollisia pikkusikoja jotka pitäisi SM-liigasta potkia mahdollisimman kauas, ennenkuin joku heidän sikailujensa takia loukkaantuu vakavasti. On todella sääli lajille nimeltä jääkiekko, että ns joukkue nimeltään HIFK saa SM-liigassa pelata.

Siis ei helvetti. Tämän pitäisi olla asiallinen keskustelupalsta eikä mikään provosoinnin kehto (jota Jatkoaika tosin nykyään on), joten yritetään edes jättää sanomatta ne pahimmat tunteiden purkaukset ja säälittävät henkilökohtaisuuksiin menemiset, vaikka kuinka oman suosikkijoukkueen tappio kirveleekin.
Tuollaiset kommentit vaan lisäävät turhanpäiväistä väittelyä ja saavat aikaan vitutuksen, vaikka tällaisten palstojen tarkoituksena se ei varmastikaan liene.
 

Ramses

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti puuntakaa
Tuskimpa H(omppeleiden) I(lman) F(yysistä) K(untoa) ns joukkueesta kukaan uskaltaa Tinkelle alkaa kuittailemaan noin niinkun reilusti mies miestä vastaan.


-KANTOR- kerkesi jo , mutta ihan pakko kysyä vielä keksitkö tuon yllä olevan uskomattoman hauskan jutun ihan itse vai kuulitko sen kaveriltasi.
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Tinke Rocks!!

Saapa nähdä jos tässä pelissä tulisi Peltsin kauden ensimmäinen mylly. Voisi vaikka hanskata Vopatin kanssa. Uskaltaisin sanoa, että Tinke tyrmäisi Vopatin pellen 100-0. Itse pelissä uskon Ilveksen hallitsevan ja iskevän tarvittavat maalit. Raipe voisi näyttää mallia ja niitata Kalarahti laitoihin.

Veikkaus 4-2 Ilvekselle.
 

Fiesto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Tinke Rocks!!

Viestin lähetti Mintsu
Raipe voisi näyttää mallia ja niitata Kalarahti laitoihin.

Arvostan toivettasi, mutta fakta on se ettei Pappa-Helminen saa millään konstilla Jorea kiinni kentällä. Ei, vaikka Jere luistelisi pelkällä yhdellä jalalla ja silmät kiinni, sen verran se Raipen rollaattori vie vauhtia jaloista pois.
Ja jos nyt jostain kumman syystä Raipe saisi Joren kiinni ja vielä onnistusi taklaamaan Jeren seinälle olisi siinä Papan luut koville, eikä ilman paria luunmurtumaa Raipen puolelta selvittäisi.
Joten kannattaisi sen Helmisen vain siirtyä vapaaehtoisesti syrjään, vaikka sinne Hakametsän lauteille ja perustaa uudestaan sen Tamperelaisissa suuren suosion saaneen Raipen-cornersin.

Ja jottei nyt kukaan käsittäisi väärin; kyllä minä Raipen uraa arvostan, mutta yksinkertaisesti aika on ajanut kaverista ohitse.

Palataan asiaan, kun kokoonpanot ovat selvillä.

-Fiesto-
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Re: Re: Tinke Rocks!!

Viestin lähetti Fiesto
Arvostan toivettasi, mutta fakta on se ettei Pappa-Helminen saa millään konstilla Jorea kiinni kentällä. Ei, vaikka Jere luistelisi pelkällä yhdellä jalalla ja silmät kiinni, sen verran se Raipen rollaattori vie vauhtia jaloista pois.
Ja jos nyt jostain kumman syystä Raipe saisi Joren kiinni ja vielä onnistusi taklaamaan Jeren seinälle olisi siinä Papan luut koville, eikä ilman paria luunmurtumaa Raipen puolelta selvittäisi.
Joten kannattaisi sen Helmisen vain siirtyä vapaaehtoisesti syrjään, vaikka sinne Hakametsän lauteille ja perustaa uudestaan sen Tamperelaisissa suuren suosion saaneen Raipen-cornersin.

Ja jottei nyt kukaan käsittäisi väärin; kyllä minä Raipen uraa arvostan, mutta yksinkertaisesti aika on ajanut kaverista ohitse.

Palataan asiaan, kun kokoonpanot ovat selvillä.

-Fiesto-

Omapahan mielepiteesi. Ei 43 pistettä runkosarjassa huono ole. Kaivetaanpa ne Jere "juoppo" Karalahden tilastot esiin: 7+16=23. Kumpi on parempi?
 

Ramses

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Tinke Rocks!!

Viestin lähetti Mintsu
Omapahan mielepiteesi. Ei 43 pistettä runkosarjassa huono ole. Kaivetaanpa ne Jere "juoppo" Karalahden tilastot esiin: 7+16=23. Kumpi on parempi?

Voiko joku olla noin tukossa ? näköjään. Joo Raipe teki enemmän pisteitä , mutta kaikessa muussa Jere onkin parempi. Olisit vaan jättänyt tuon hienosti keksimäsi Jeren nimen pois, olisi edes jollain lailla pystynyt ymmärtämään sinua.
Ei sen tarvitse iso vika olla jos se on päässä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Re: Sirkus saapuu Mustanmakkaran luvattuun maahan, Part.1

Viestin lähetti puuntakaa
Tuskimpa H(omppeleiden) I(lman) F(yysistä) K(untoa) ns joukkueesta kukaan uskaltaa Tinkelle alkaa kuittailemaan noin niinkun reilusti mies miestä vastaan. Kyynärpäätaklauksia ja mailalla huitomista tältä vierailevalta ämmälaumalta tullaan takuulla näkemään, koska eihän siellä yhtään kovaa ukkoa tunnu olevan. Vopat ja Pärssinen ovat molemmat räksyttäviä mongoloideja, joista varsinkin jälkimmäinen näyttää joskus lasketelleen puuta päin ja kovaa.

Aivan uskomatonta, repesin totaalisesti. Sinä taidatkin olla yksi siitä Ilves-teinien joukosta, joka eilen huuteli 'haistavittua' mm. minulle. Loistavaa. Tinke Peltomaa on vanha seniili, joka lentää kuin rätti siinä kohtaa, kun isot pojat suuttuu tosissaan.

PS. Joko se Raipe maksaa veroja nykyään?

PPS: Toi HIFK-väännös oli oivaltava, miksei kukaan oo koskaan aiemmin keksiny moista!

edit: Kun on tälle linjalle lähdetty, niin Mintsulle pienenä muistutuksena, että Raipen kollega IFK:ssa elikkäs Harkins naputti runkosarjassa 10+49=59. Se, että suureen ääneen julistat Ipan ykkössentterin runkosarjapisteiden olevan korkeammat kuin IFK:n puolustajan, kertonee jotain sekin. Näihin kuviin ja tunnelmiin..
 
Viimeksi muokattu:

Kyle

Jäsen
Viestin lähetti Raymond Pearl
Rakas joulupukki,

Toivoisin näkeväni Rajamäki-Toporowski-Peltomaa -ketjun pelaamassa IFK:n ykköstä vastaan.

Kannatan.

Muutenkin mielenkiintoista millaiset on ilveksen kokoonpanot huomenna, kakkonen oli helsingissä paras ja aamulehdessä Luomala halusi Snelmanin jatkavan siinä.

Huomenna tasaisen kamppailun jälkeen Ilves voittaa 4-3 jatkoajalla Koistisen maalilla ajassa 75,42.
 

Fiesto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Tinke Rocks!!

Viestin lähetti Mintsu
Omapahan mielepiteesi. Ei 43 pistettä runkosarjassa huono ole. Kaivetaanpa ne Jere "juoppo" Karalahden tilastot esiin: 7+16=23. Kumpi on parempi?

Ajattelin ensin olla vastaamatta surkean tuntuiseen Jere"Juoppo"-provoon, mutta hieman funtsittuani tulin toisiin ajatuksiin. Kohdistithan kysymyksen minulle.

Ensinnäkin on aivan perusteetonta mennä vertaaman puolustajan ja hyökkääjän pistemääriä keskenään. Kuten Pärde jo tuossa aikaisemmin mainitsikin kannattaisi Pappa-Helmistä verrata meidän omaan maestroon Harkinssiin. Ja aivan, Harkinshan vie voiton pistemäärässä, joten sinun perusteluiden mukaan (pistepörssi) on Harkins maestrojen maestro.

Jos taas haluat verrata Jereä johonkin kannattaa ottaa seuraavat seikat huomioon;

1. Jere ei pelannut pelin peliä viime kaudella, sattuneesta syystä.
2. Ykkösseikasta johtuen oli hänen pelituntumansa alkukaudesta täysin kadoksissa.

Itse vertailisin Jorea teidän Koistiseen taikka Laamaseen, en Murphyyn. Koistisen pisteet olivat samat kuin Karalahdella (tosin Jere pelasi reilut 10 peliä vähemmän) ja Laamasen tehot olivat 10+11. Eli ei se Jore todellakaan ole huonosti pelannut runkosarjassa.

Mutta kuten sanoit jokaisella on omat mielipiteensä, ja jos niitä ei olisi ei keskustelukaan olisi kovin värikästä luettavaa.

-Fiesto-
 

Mintsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Penguins, Ilves
Täytyy myöntää, että Karalahti pelasi kohtuu hyvän kauden. Mutta lähes kuka tahansa saisi tollaisin ketjun takana hyvät pisteet. Pointtini on se, että ei Jere mikään ihemeellinen pelaaja ole. Hyvä laukas ja fyysinen, muita avuja ei ole.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Väittäkää mistä väittelette, mutta Ilves menee nurin myös
huomenna. Yksinkertaisesti materiaalin laajuus puree ja pisteet
tekeekin pääasiassa muut kuin 1. ketju.
Vanhat parrut Helminen, Peltomaa & co. ovat pelistä ulkona kuin
lumiukot.

Tulos 0-4 tai 1-4. Niin se vain on että voitto kotiin.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä kerran HIFK

Tämä ei vielä ole IPAn ottelu. HIFK voittaa 2-4 (viimeinen tyhjiin) ja otteluvoitot ovat sen jälkeen 2-0, sitten on edessä vielä voitto Nordiksessa jonka jälkeen ottelut ovat 3-0. Vasta seuraava on IPA.n kun ovat selkä seinää vastaan Mansessa ja voittavat niukasti 3-2. Viimeinen Nordiksessa on sitten 5-2 HIFK:lle ja rantapallot IPA:lle.

Olen katsonut monta kertaa tuota Peltomaan taklausta nauhalta, ja on todettava, että se on periaatteessa ok, mutta jos Muukkonen haluaa, niin voi kyllä antaa rapsut Peltomaalle, päähänkohdistuneseen taklaukseen ja taklaajan vastuuseen vedoten. Olisi nimittäin ollut mahdollisuus olla viemättä taklaus loppuun asti. En kuitenkaan usko, että Muukkonen mitään tee, ellei hän halua ilmaista jotain filosofista linjausta tulevia koitoksia varten.

Tuomarilinja on hitusen tarkempi kaikissa maanantain otteluissa.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ensimmäinen peli on ohi ja sarja pääsee toden teolla vauhtiin huomenna, kun ensimmäiset paineet ovat purkautuneet. Ilves - HIFK on varmasti tulinen ottelu enkä usko, että valitamme tapahtumien puutteesta. Tilanteista tullaan kistelemään, mutta tuloksesta ei. HIFK voittaa ottelun selkeästi.

Mielestäni Hockey Night:n otteluraportin osa kiteyttää ennakkoarvailuni. Näin sanoo Hockey Night:

"HIFK:lla on nyt mahtava putki, kun mukaan lasketaan runkosarjasta sen 10 tuoreinta kamppailua. Helsinkiläisjoukkue on voittanut satsista 8 ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt vain kaksi kertaa. Maaliero on 47-25, ja viimeisestä kotitappiosta on aikaa ikuisuus, sillä Lukko löi HIFK:n Helsingissä 11. joulukuuta.

Ilveksen lähimenneisyys taas ei lupaa ilman tahdin muuttumista liikoja. Yhdeksästä viimeisimmästä mittelöstä tamperelaisyhdistelmä on vienyt nimiinsä vain kaksi, kun tappioita on peräti seitsemän. Maaliero 15-34 kertoo kiteyttäen sysisynkästä ajanjaksosta."

Matsit pelataan kaukalossa (latteus), mutta pitää tunnustaa myös historia. Tosiasiallisesti HIFK on pelannut viime aikoina selkeästi paremmin kuin virkaveljensä Ilves. Edellisessä matsissa lämmiteltiin ja tunnetusti HIFK syttyy hitaasti. Ilves pelasi tämän kauden parhaan ottelunsa HIFK:ta vastaan, kun eilinen kotijoukkue ei onnistunut aivan täydellisesti.

Itse uskon siis HIFK:n vievän selvästi huomenna, mutta onneksi muista kaukalon tapahtumista pääsemme spekuloimaan.
 

chico

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä kovin korkealla tasolla keskustelu liiku, mutta ehkä tämä sitten kuuluu tähän playoff aikaan.

Ihmettelen miksi monella Ilvesläisellä on niin suuri tarve itkeä ja provoilla Vopatista. Tässäkin ketjussa päästiin jopa toiseen Ilvesläisen viestiin ennen kuin itkeminen jostain filmaamisesta alkoi. Samalla hehkutetaan kuinka kova Toporowski on, joka nytkin oli poissa pelistä jonkun mailalla huitomisen takia. Koviahan ne molemmat ovat, pelkät tilastothan sen jo näyttää. Ihme että jaksetaan hehkuttaa toista ja itkeä toisesta.

Pelin jälkeen tänne ilmestyneekin taas pari sivua kommentteja Vopatin neiteilystä kun ei taaskaan haastanut ketään tappeluun.

Söde on pois matsista. Tampereella IFK pelaa varmaan aika varovaisesti, joten Söden kiekollisia apuja tarvitaan ehkä kuitenkin enemmän taas keskiviikon kotipelissä. Paha menetys silti, mutta IFK:lla on leveyttä puolustuksessa varsin hyvin.

Uskon IFK:n puolustavan tiukasti ja ottavan niukan 1-2 voiton. Hirson kenttä tekee voittomaalin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös