Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

10 kierrosta = runkosarjan lopullinen järjestys?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Salama15, 07.10.2006 klo 21.27.

 1. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Viime viikolla tarrattiin tukevasti kymppisijaan kiinni, joten loppukausi edellyttää vain albatrossimaista vahvaa liitelyä. Feeniksit voidaan jättää muille tarvitseville.
   
 2. L4E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauma Luk
  Lainaus:
  Niin tuo vaatii jo toisten romahtamista. Pelkkä oma tekeminen ei välttämättä riitä kun antaa liikaa siimaa. THF:sä "tukkajukka" taisi vielä todeta tuossa, että pidempi vieraskiertue edessä(joku voi tarkastaa onko näin). Tuskin Jypin tekeminen pahemmin yskähtelee, joten aika moista pitäisi Tapparan liito olla runkkarin voittoon.

  Mainitsemiesi kolmen joukkueen nousua tuskin helpottaa sekään, että siellä 1-6 sijoilla majailee joukkueet joilla ihan hyvä rosteri ja valmennus.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2017 klo 14.40
 3. Lainaus:
  Ihme on, jos Tappara voittaisi runkosarjan. Nyt jo reilusti jäljessä, kärjessä ei mitään ”syksyn mestareita” vaan ennakkoon kovat joukkueet, ja lisäksi Tappara satsaa CHL:ään = harjoittelua tehdään liigan kustannuksella.

  Tappara taistelee parhaimmillaan kotiedusta.
   
 4. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Mihin tämä Kerhon yleisesti arvostaminen korkealle perustuu? Itselle tuo joukkue näytti jo ennen kauden alkua sellaiselta sijojen 8-12 joukkueelta. Mitä en tuossa joukkueessa näe, minkä muut näkevät?
   
 5. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Yksi vastaus: Mikko Lehtonen.

  No ei vaan tosissaan, eiköhän penkin takaa löydy vastaus.
   
 6. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Yllättävän hyvin ne sijoitukset vaan näkyvät pitävän läpi sysimustan talven. Muutokset 0, 1 ja 2 ovat vielä ihan normaalia liikehdintä, joten 11 joukkuetta 15:sta pysyi lähes paikoillaan koko pitkän talven 50 ottelukierroksen ajan.

  Kaksi joukkuetta tipahti ja ne olivat etukäteen alempaan kastiin lasketut. Siinäkin mentiin enemmän niin että kyllä kansa tiesi Jukurien ja Sportin kohtalon jo syksyllä. JYP ja Kärpät olivat taas kovempia nippuja, joten heidän nousunsa ei ollut myöskään mitenkään yllättävä ja ihmeellinen, ennemminkin odotettu.
   
 7. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  Lainaus:
  Tappara noussee takuuvarmasti tuolta vähintään neljän sakkiin, eikä tuo 10 pisteen takamatka kovin mahdoton edes ole ottaa kiinni myöhemminkin. Tässä on vaan tietty se, että TPS ja JYP kummatkaan eivät ole erityisiä yllättäjiä runkosarjan kärkisijoilla (TPS ehkä etukäteen uuden valmentajan vuoksi vähän yllättävämpi), joten kyllä sen Tapparankin pitäisi kohta alkaa heräillä pelaamaan.

  Esimerkiksi viime kaudella JYP nousi kyllä 7 sijaa (jos vertailukohtana pidetään tuota 10 pelistä kauden loppuun), mutta sanoisin sijoilta 10-13 olevan helpompaa nousta sijoille 3-5 kuin 7-10 sijoille 1-3. Pääsääntöisesti kun kaikki kärkipään joukkueet sattuneesta syystä pelaavat parempaa kiekkoa ja myös voittavat useammin.

  Mutta totta kai, onhan sieltä alkukauden jämäsijoilta noustu ennenkin runkosarjan voittoon, mutta ei se nyt ihan tavallista kuitenkaan taida olla. En ole tilastoja jaksanut selailla, mutta ainakin viimeisimmällä JYPin runkosarjan voittoon päättyneellä kaudella 2010-11 se tuli syksyn konttailujen jälkeen.

  Sen sijaan HPK:n suhteen en olisi ainakaan lauantaisen JYP-HPK -matsin jälkeen täysin varma - jos nyt yhden pelin perusteella kannattaa kovin suuria johtopäätöksiä tehdä. Ja tehdään: oliko sitten täysin ohipäivä kerholla vai mikä, mutta noin pahasti lättyyn HPK ei JYPiltä ole hetkeen pelillisesti ottanut.

  (Ja pahoittelut, että käytän aina JYPiä esimerkkinä, sattumoisin vain tulee vähän tarkemmin tuota jyväskyläläispoppoota seurattua.)
   
 8. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Se perustuu täysin absurdille ajatukselle Pennasen täydellisestä dominanssista valmentajien keskuudessa. Mihinkään realismiin se ei pohjaudu. Sieltä lähti EHT Manninen ja NHL Kapanen pois ja näitä ei ole millään korvattu ja tulijat olleet 20v junnuja. Mutta kun olet saanut jonkun "statuksen" niin helposti nousee se sijoitus. Niinhän se nousi SaiPallakin kun Tirkkonen oli saanut SaiPan pelaamaan edes kohtuullista kiekkoa, ei vaikuttaunt vaikka valmentaja vaihtui, niin johan oli arvailut ja veikkailut suorassa pleijaripaikassa, vaikka se ei realismiin perustunutkaan.
   
 9. puuha-pete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Minnesota, Hollanti
  Lainaus:
  Kyllähän Kerho on rankattu turhan korkealle, mitä tuossa omalla hiekkalaatikolla vähän ymmyrkäisenä ihmeteltiinkin kauden alla. Toki nyt alkukaudesta on ollut aika paljon poissaoloja ja edelleen pari sentteriä ja ykköspakki tuolta on sivussa, joka toivottavasti vähän helpottaa kun Lehtivuori saadaan mukaan.

  Suurimpana ongelmana tuossa on nyt pelitapa, joka on melko pahasti hukassa tällä hetkellä ja tähän lisänä ns.maalipyssyjen totaalinen tehottumuus (Vesalainen, Lehtonen, Leino, Porseland, Backman). Odotuksissa on parempaa, mutta kyllä suora pudotuspelipaikka on melko maksimi oletuksena tällä porukalla.
   
 10. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Ehkä se on luotto Pennaseen, mikä näkyy. Mielestäni hän onnistui hyvin pestinsä alkupuolella, jolloin odotetaan liian paljon silloinkin, kun käytössä oleva materiaali ei auta enää yhtään.
   
 11. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Ei kai kukaan nyt oikeasti tule väittämään, että tästä jotain nousua tulisi. Näillä sijoilla mennään loppukausi, vaikka tietenkin jotain yksittäisiä voittoja tulee. Tietenkin tulee, koska jääkiekko on luonteeltaan sellainen laji.

  Viisi peliä sitten oli tämä tilanne ja tämä tilanne tulee jatkumaan seuraavat 45 ottelua.
   
 12. Pori67s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ude&Parru
  Lainaus:
  Nyt on taas semmone luotto omaan porukkaan, että huhhuh. 45 ottelua jäljellä. Muuttuu ääni kellossa, kun HIFK voittaa seuraavat 7 peliä putkeen, tulee mestaruus ja kauden päätteeksi toteat, että "kyllä mä uskoin tähän joukkueeseen alusta alkaen."
   
 13. Lainaus:
  Sarjataulukkoa katsomalla kuitenkin huomaa, että Tapparalla on tuommoinen 3-4 voittoa otettavana verrattuna edellä oleviin. Silloin olisi kärjessä. Aivan kaikki on auki. Se ei lopulta tarvitse paljoakaan, sillä pelejä on vielä 45 jäljellä jokaisella.
   
 14. Lainaus:
  Kuitenkin esim. Tepsillä on vain yksi suora tappio, joten muutamankin voiton eron kurominen on hankalaa, kun muut pelaavat niin hyvin ja Tapparalla on vielä paljon tekemistä oman pelinsä kanssa.
   
 15. Lainaus:
  Eiköhän niillekin vielä jokunen tappio tilille kalahda. Jokaisella joukkueella tulee yleensä kauden mittaan suvantovaiheita ja ei olisi mikään ihme, vaikka tepsillekin jossain vaiheessa niitä tulisi. Loukkaantumiset ovat vähän jo kiusanneet ja jossain vaiheessa se saattaa näkyä.

  Oli miten oli, käytännössä kaikki on vielä jokaisen omissa käsissä. Moni voi nyt nousta vielä kärkeen kunnon voittoputkella, ja niin voi myös Tapparakin. Muut häviävät kyllä pelejä sieltä täältä.
   
 16. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Lainaus:
  Kärpillä, HPK:lla ja Sportilla taitaa olla 44 matsia ja muilla 45. Kolme pistettä on aika paljon varsinkin jos tuota kärkeä katsoo.
   
 17. Lainaus:
  Joka vuosi aletaan ihmettelemään jossain vaiheessa, että jokin joukkue on joko karussa tai pudonnut kelkasta. Sitten pitkässä juoksussa hommat muuttuu ja se jolla kulkee, nousee sinne minne kuuluu. Tässä vaiheessa kautta 10 pistettä ei ole vielä mitään. Totta tietysti se, että jos Kärpillä, JYP:llä tai vaikkapa TPS:llä kulkee loppuun asti, niin nehän runkosarjan vie. Mikään ei ole kuitenkaan sanottu, että Tappara ei vielä voisi löytää virettään ja vetää kaikille luuta kurkkuun. Etenkään tuo 10 pistettä sitä ei estä.

  Mitä tulee TPS:n tilanteeseen, niin urheilusarjoissa ylivoimaisin suoritus minkä muistan on 1.divarista Kärpiltä. Hävisivät tyyliin 5 peliä koko kaudella. Kärpät oli aivan sairaan ylivoimainen tuolloin ja en usko heti näkeväni missään moista suoritusta uusiksi. En usko TPS:n pysyvän noin alhaisilla tappiolla vaan se tulee häviämään vielä pelejä enemmän kuin tämä neljäsosa kausi antaa suoraan ymmärtää.

  EDIT: Hittojako tästä kiistelemään. Minusta ei ole ihme vaikka Tappara vielä nousisi taistelemaan runkosarjan voitosta. Vielä vähemmän se on suuri ihme. Minusta on pettymys, jos Tappara EI nouse taistelemaan runkosarjan kärjestä. Silloin heidän pelinsä ei ole lähtenyt kulkemaan.
   
 18. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  KalPallakin meni kausi 2004-2005 ihan ok. 44 runkosarja pelistä 36 voittoa ja playoffit ilman tappioita Mestaruuteen.

  Mutta tosiaan Kärpillä tuo recordi 48peliä 42 voittoa 3 tasuria 3 tappiota. Poffeissa/nousussa vain yksi tappio Pelicansille. Murskaavaa on ollut jälki tuosta ja sitä esellisestä kaudesta lähtien.
   
 19. Lainaus:
  Hyvä toinen esimerkki. En noita pelejä nähnyt, mutta arvaan olleen koko ajan fiilis "paljonko tänään voitetaan ja saataisko kymppi rikki?". Ja tarkoitan tuota nyt silleen positiivisena puolivitsinä. Sellainen pöhinä nyt ei kuitenkaan ole TPS:n ympärillä, vaikka heillä hyvin menee. Tämän vuoksi olen taipuvainen uskomaan, että edes jonkun kerran häviävät tällä kaudella nollallakin pisteellä, joten jopa Tapparalla on mahdollisuus kuroa ero kiinni.
   
 20. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Kyllähän nuo TPS:n keskikaistan loukkaantumiset (Filppula, Perrin) on pelissä auttamatta näkynyt mutta silti nuori joukkue on pelannut hienosti. Molemmat herrat pitäisi nähdä parin viikon sisällä jälleen rosterissa ja tuskin Tepsin peli ainakaan heikentyy tämän vuoksi. Toki niitä tappioita kauden mittaan tulee mutta mihinkään notkahdukseen en usko. Niin vahvasti tuo nuorisokaarti on ottanut vastuuta.
   
 21. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Jos mennään historiassa kasarin loppuun ja ysärin alkuun, löytyy Ässien historiasta aikamoinen divarikausi. Linkki kuljettaa patahistory.com-sivustolle.

  Arvelisin, että Kärppien, KalPan ja Ässien divaritilastot ovat top 3, kukin saa laittaa haluamaansa järjestykseen. Jos KalPa tai Kärpät rikkoivat jotain ennätyksiä, ne olivat kaikki tuolta kaudelta 1989-90.
   
 22. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Ja eikös KalPa vielä kairannut tuon mestismestaruuden voitoin 3-0 ja vastustaja (Sport?) ei tehnyt maaliakaan koko finaalisarjassa? Toki materiaaliero KalPan hyväksi oli Kapasen, Timosen ja Hallin johdolla sellainen jäätävähkö, mutta ei se silti poista sitä että tuossa on silti kyllä kova suoritus.

  Hyviä nostoja myös tuo Kärppien kausi 1999-00 ja toki myös @peruspata :n mainitsema Ässien divarikausi 1989-90. Ja hieman kaiholla tuota perinteisen I-divarin ja Mestiksen eroa tässä katselee, kun aikanaan ykkösdivarissa pelasi kuitenkin paljon sellaisia jätkiä jotka oli myös liigatasolla huippupelaajia. Perkele kun saisi ajan missä divari oli oikeasti kunnon divari ja siellä pelasi laatujätkiä jotka pystyi siirtymään helposti Liigaan, ei nykyisistä mestisjätkistä juuri kukaan tuohon pysty. Jos siis puhutaan näistä paljon pisteitä tekevistä pelaajista.
   
 23. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Hiukan OT mutta ei nyt äkikseltään tule mieleen kyllä viimeaikoina mestiksestä liigaan nousseista huippupelaajista kun Lindsten, Palve ja Tanus. Siis tarkoitan että kyseisillä pelaajilla olisi joukkueelle jotain annettavaa.

  Onhan tuolla yrittäjiä ja semmosia kiikun kaakun pelaajia aika montakin mutta viimeinen potku ei ihan riitä liigaan.

  Varmasti jokunen unohtui mutta lisätkää toki listaan.

  Edit lisäys
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2017 klo 11.06
 24. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kyllä Jürgens voidaan tuohon listaan lisätä. Vakuuttava alku liigauralle.
   
 25. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Lainaus:
  Ei nyt huippupelaaja sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta Miska Humaloja kuuluu tuolle listalle. Erittäin tärkeä palanen Kärppien joukkuetta. Toki riippuen mitä tuo "viimeaikoina" tarkoittaa, Humaloja vakiinnutti paikkansa Kärpissä kaudella 15-16, kun sai tilaisuuden loukkaantumisten johdosta.