1. Bundesliga

  • 112 778
  • 681
Ei tee kyllä oikeutta Roy Makaaylle, mutta saanen kuitenkin huomauttaa erään seikan, jonka varmasti kyllä Ikerkin tiedostaa.

Veikkausliigan maalimääristä puhuttaessa on syyä muistaa vähäinen ottelumäärä verrattuna useimpiin Euroopan sarjoihin. Ja kuku puhui ettei meiltä löydy luontaisia maalintekijöitä. Paatelainen tänään tais osua "pari" kertaa, heh.

Palatakseni Makaay'yn, on helppo yhtyä Ikerin näkemykseen miehen kyvyistä. Itsekin olen aina digannut miehen pelityylistä ja ennenkaikkea siitä, miten hienolla prosentilla mies maaleja tekee. Nykyään olen vähemmän miehen otteita seurannut, mutta onhan se jälki yhä vakuuttavaa, ellei jopa vakuuttavampaa kuin Deporin aikoina. Bundesliiga vaan ei kiinnosta pätkääkään, joten jää tämänkin loistavan pelaajan näkeminen melko vähälle. No ehkä sitten Suomea vastaan räjähtää :)

Ja tosiaan, oli tämäkin niin tyhjänpäiväinen juttu, että on parempi mennä heti nukkumaan.
 

Vincent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern München,Ottawa Senators, HIFK
Joopa joo...

Kyllä FCB:n meno näyttää vakuuttavalta... kolme peliä, kolme voittoa, maalisuhde 11-2. Ja kannattaa vilkaista ainakin tuo FCB:n linkki tuosta edeltä, Makaay näyttää jälleen suuruutensa.
 

scholl

Jäsen
Mängimies kirjoitti:
Ei tee kyllä oikeutta Roy Makaaylle, mutta saanen kuitenkin huomauttaa erään seikan, jonka varmasti kyllä Ikerkin tiedostaa.

Veikkausliigan maalimääristä puhuttaessa on syyä muistaa vähäinen ottelumäärä verrattuna useimpiin Euroopan sarjoihin.

Bundesligassa harvoin yksi pelaaja maaleilla mässäilee. Siellä ei ylletä sellaisiin Gerd Müllerin 40 maalin kausiin, vaan nykyään viime kautinen 24 maalia, mikä tekee (24/34) n. 0,7 maalikeskiarvoksi per peli on ihan hyvä lukema. Hieman heikompitasoisissa liigoissa kuten Portugali tai Skotlanti siis, joissa tasoerot ovat valtavia ja tennislukemat yleisiä voi tulla paljon korkeampia keskiarvoja, mutta kultainen kenkä mittauksissa juuri liigan tason vuoksi tuleekin alhaisempi kerroin. Kaikenlisäksi loukkaantumiset vaikuttavat sen verran, että harvoin kukaan pelaa kaikkia pelejä, kun on lisäksi Europelit, maaottelut ja cup-ottelut.

(EDIT: Makaayn 6 maalia 3:ssa ottelussa on nyt toki erittäin hurja tahti, mutta pieni loukkaantuminen voi jossain vaiheessa hidastaa tahtia. )

Veikkausliigassa joukkueet ovat heikentyneet. Kärkijoukkueet ovat suhteessa huonompia kuin ennen ja tämän vuoksi häntäpään kanssa nyhjätään tyyliin 1-0. Toisaalta jos tällaisessa heikompitasoisessa liigassa olisi joku todella pätevä hyökkääjä niin hän dominoisi ja takoisi aika rumia maalimääriä kauden aikana. Nykyinen maalipörssin kärki 11 maalia 19 ottelussa on todella surkea esitys.
 

scholl

Jäsen
Hämmästyttävää on myöskin se, että jos otetaan DFB-Pokalkin mukaan niin Mehmet Schollilla on tällä kaudella 55 peliminuuttia ja 3 maalia. Ei kovin heikosti alkanut, vaikka parhaimmat vahvuudet onkin muualla kuin maalinteossa.
 

scholl

Jäsen
Jobinpostia maaottelutauolta. Sekä Makaay että Santa Cruz loukkaantuivat, joten terveitä hyökkääjiä ei nyt pahemmin ole ensi lauantaiksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahdollisuuksien mukaan kannattaa ja pitää seurata Tanskan maajoukkueen uusimman maalitykin, Schalke 04:n 24-vuotiaan Sören Larsenin otteita kuluvalla kaudella.

Djurgårdenista kesällä vain vuoden seuraa edustettuaan Saksaan siirtynyt Larsen on iskenyt kolmessa liigaottelussa kerran, ja yhdessä cup-ottelussa kahdesti.

Suomea vastaan kesäkuussa maajoukkuedebyytinsä tehnyt Larsen on viidessä pelaamassaan maaottelussa iskenyt komeasti jo kuusi maalia. Kolmessa MM-karsinnassa tämän lopukesän aikana on osunut jo neljästi. Suorastaan nättiä, että Tanskan maajoukkueessa on 1. Bundesligassa epäilemättä hiljalleen hallitsijan elkeisiin ryhtyvän Jon Dahl Tomassonin vierelle uutta verta hyökkäyspäätä tehostamassa. Ja hyvä, että kaveri näyttänee malalinteon mallia myös Saksan kentillä.

Saa nähdä, miten käy tänä viikonloppuna kärkimiestensä loukkaantumisista kärsivälle FC Bayernille. Eiköhän voiton rutista Nürnbergistä ilman tehomiestäänkin, mutta harmi sinänsä, että Makaayn piti heti kärkeen loukkaantua huikean alkukauden jälkeen. Eipä hollantilainen sentään kovin kauan joudu ilmeisesti lepäämiseen keskittymään.
 

scholl

Jäsen
Iker kirjoitti:
Saa nähdä, miten käy tänä viikonloppuna kärkimiestensä loukkaantumisista kärsivälle FC Bayernille. Eiköhän voiton rutista Nürnbergistä ilman tehomiestäänkin.

Joo uskonpuute ei saa tulla vastoinkäymisessä.
Veikkaan 1-3, maalit Mintal - Ballack, Karimi, Scholl
 

scholl

Jäsen
Tobias kirjoitti:
Jep Larsen maalasi taas Schalke 04:lle 1-1 tasurissa.

Loukkaantumisten vaivaama Bayern voitti Nürnbergin 2-1, Ballack maalasi toisen.

En ollut tarkkana. Mintal joutui jäämään pois maaottelussa tulleen loukkaantumisen takia, mikä oli tietysti FCB:n kannalta onni. 02 tulee muuten 3Satilta Sport Studio. Me Bundesrepublikin ulkopuolella hengailevatkin voimme siis seurata kierroksen tapahtumat.
 
Bayern jatkaa voittokulkua, Nurnberg kukistui 1-2. Kuitenkin mikä eniten itseäni ilahduttaa pelissä, on maalien määrä. Jalkapallo oli joskus maalintekopeli ennen kuin jynkkypuolustuksella taisteltiin mitaleille ja jopa voittoihin. 26 maalia viimeisessä 7 liigapelissä ja viime vuonna 2 maalia per ottelu mestareiden liigassa huolimatta Juven nollajynkyistä on mukavaa katseltavaa nykypallossa. Karimista ollaan näköjään tekemässä pelimiestä tosissaan. Keskiviikkona alkaa mestareiden liiga, josta odotan jopa voittoa, jos avainpelaajat pysyvät kunnossa. Scweinsteigerin vähäinen peliaika ihmetyttää. Onhan Roy keskiviikkona kunnossa?

Edit: Mahdolliset virheet viskin piikkiin.
 

scholl

Jäsen
Aikamoinen rähmäys Kahnilta. No toisaalta ei hän nähnyt pallon tuloa.

Se, mikä ottelussa oli olennaista on se, että Bayern on voittanut nyt 13 ottelua putkeen Bundesligassa, mikä sivuaa heidän tekoaan 34 vuoden takaa.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Loistava fiilis tällä hetkellä!

Kotiuduin noin tunti sitten Bundesliga-ottelusta Hertha-Wolkkaripojat ja olihan tunnelmaa. Paikalla oli vain n. 40500 katsojaa (kapasiteetti yli 70) ja muutama vihreä vastaustajan kannattaja, mutta silti meteli oli Arvausliigaan tottuneelle jotain sanoin kuvaamatonta. Itse pelipaikka, Olympiastadion Berliinissä, on tietysti jo itsessään sellainen pyhättö, että sitä katsellessa käy selässä kylmät väreet. Ja sisältä upea areena nyt kun se on kunnostettu. Samalla areenalla muuan "Aatu" tuijotteli sitä erästä pitkäsääristä tummaa kaveria kummeksuen, historia ei kerro tapahtuiko tämä ihastuksesta vai vihastuksesta.

No takaisin asiaan sitten.. Koko viikon Berliinin paikallislehdet ovat rummuttaneet Herthan uuden hankinnan, Pantelicin debyyttiä. Noooh, mies itse sanoi haastattelussa, että maali heti avauksessa tekisi hänelle hyvää ja vähentäisi huomattavasti häneen kohdistuvia paineita. Upean maalin mies sitten viimeisteli, 2-0 tuli vastahyökkäyksestä kuljetuksen ja hienon nopean harhautuksen päätteeksi. Muuten Herthan peli oli erittäin väkinäistä ja surkeaa ennen peliä selvästi vapauttanutta avausmaalia. Tämän jälkeen paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä ja lopun 3-0 oli silkkaa kosmetiikkaa, hieno sijoitus alanurkkaan, vaikka manattiinkin naapuripaikan sakemannin kanssa, että miksi se ei jo vedä.

Pantelic oli maaliinsa saakka hieman näkymätön, mutta maali selvästi vapautti hänen peliään. Ihan ok debyytti, jatkossa odotan (ja ehkä muutama muukin henkilö täällä) mieheltä maaleja. Taitoja ja kykyjä näyttää kyllä maalaamiseen riittävän. Marcelinho pelasi myös ihan kelpo pelin, pari loistavaa syöttöä ja älynväläyksiä hyökkäyspäässä. Liekö miestä piristänyt uutinen Brassien mahdollisesta majapaikasta Berliinissä kisojen ajan.

No joka tapauksessa, tärkeät pisteet Herthalle ja henkisesti joukkue elää varmasti hieman vapaantuneemmin tämän voiton myötä. Miltäköhän stadionilla mahtaa tuntua, kun vastaan tulee Bayer München tai Werder Bremen, tänäänkin oli vaikeuksia ajoittain kuulla omaa ääntänsä. Pakko mennä katsastamaan paikan päälle.

Pakko vielä mainita, että kyllä oli sellainen kokemus, ettei varmasti unohda ihan piakkoin.
 

Gunners

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Washington
Analyytikko_ kirjoitti:
Loistava fiilis tällä hetkellä!
Kotiuduin noin tunti sitten Bundesliga-ottelusta Hertha-Wolkkaripojat.

Hieno raportti, näitä on aina mukava lukea. Tulee mieleen ne ottelut joissa itse on ollut paikan päällä. Itsellä olisi tarkoitus lähteä vielä tänä kautena katsomaan futista ulkomaille. Tietenkin Englanti olisi se mieluisin vaihtoehto, mutta Bundesliga on vielä paikan päällä kokematta, joten sekin on yksi vaihtoehto.
 

scholl

Jäsen
Gunners kirjoitti:
Hieno raportti, näitä on aina mukava lukea. Tulee mieleen ne ottelut joissa itse on ollut paikan päällä. Itsellä olisi tarkoitus lähteä vielä tänä kautena katsomaan futista ulkomaille. Tietenkin Englanti olisi se mieluisin vaihtoehto, mutta Bundesliga on vielä paikan päällä kokematta, joten sekin on yksi vaihtoehto.

Nyt olen tässä mielessä täysin väärässä ketjussa, mutta kun on su-iltana luppoaikaa ennen ma-aamun lentoa niin mietin, että onkohan AS Monacon kotimatsit miten loppuunmyytyjä ja mistähän lippuja saisi ostaa.
 

Sorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Jokerit, LepRa (R.I.P.)
scholl kirjoitti:
Nyt olen tässä mielessä täysin väärässä ketjussa, mutta kun on su-iltana luppoaikaa ennen ma-aamun lentoa niin mietin, että onkohan AS Monacon kotimatsit miten loppuunmyytyjä ja mistähän lippuja saisi ostaa.

Eikös Monacon matseissa ole lähes poikkeuksetta vapaita paikkoja? Nopeasti viime kauden katsojalukuja katseltuani en huomannut yhtään liigamatsia, jossa olisi ollut täysi tupa. Eli sekaan vaan! Sitä en kyllä tiedä, mistä niitä lippuja saisi ostaa, ehkäpä siitä on tietoa virallisilla kotisivuilla.
 

scholl

Jäsen
Sorppa kirjoitti:
Eikös Monacon matseissa ole lähes poikkeuksetta vapaita paikkoja? Nopeasti viime kauden katsojalukuja katseltuani en huomannut yhtään liigamatsia, jossa olisi ollut täysi tupa. Eli sekaan vaan! Sitä en kyllä tiedä, mistä niitä lippuja saisi ostaa, ehkäpä siitä on tietoa virallisilla kotisivuilla.

francebillet.com ei ilmeisesti myy Monacon peliin lippuja, vaan mitä noilta sivuilta käy nyt ilmi niin liput pitänee käydä stadionilta raapaisemassa. Stadikka sinänsä on idyllisen pieni (18500) tosin juoksuratojen haittaama urheilunäyttämö. Täytyy nyt tosiaan harkita, jos tosiaan sunnuntaina menisi katsomaan, onko lippuja saatavilla vai ei.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
scholl kirjoitti:
Täytyy nyt tosiaan harkita, jos tosiaan sunnuntaina menisi katsomaan, onko lippuja saatavilla vai ei.
Veikkaan, että jos liput pitää tosiaan ostaa luukulta ennen ottelua, niin Monacon kotiottelu on juuri siihen hommaan otollinen tapahtuma. Harvoin olen nimittäin itsekään huomannut kyseisen stadionin olevan täynnä liigaotteluissa, poikkeksina luultavasti Monacon mestaruustaistelukausina hegemoniaottelut muita kärkijengejä vastaan.

Monacon edellinen kotiottelu näytti vetävän vajaa 12 000 katsojaa, ja tätä ensi viikonlopun Monaco-Rennes- peliä vastaava matsi kaudella 2004-05 veti viime vuoden joulukuussa alle 9 000 katsojaa.

Eli melkein uskaltaisin luvata omien tv-katsojakokemusteni kautta, että kunhan paikalle menet, niin matsiin pääset.
 

SnT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, Ilves, Pittsburgh, Venäjä.
10.9 & 11.9 Highlights

Vähän myöhässä tulee, mutta toivottavasti parempi myöhään kun ei koskaan :)

10.9.2005

VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld 1 - 1 (0 - 0)
1. Puoliaika http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=1WGCCOPTI8RDP3CWH3OAKEYWRV 3.08 Min
2. Puoliaika http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=03OPRAQWAZ1WG1OV4RB3PB444K 3.06 Min

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2 - 0 (1 - 0)
1. Puoliaika http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=0QHEN8APW49GN3TQ98WJW14UNH 3.18 Min
2. Puoliaika http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=146R830FAWRRH3ON9PF1OROIG8 2.36 Min

Borussia Mönchengladbach - MSV Duisburg 2 - 1 (1 - 1)
1. Puoliaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=0R9QQ8HUNZDBR0IBJG8ZAQVCZ8 4.19 Min
2. Puoliaika http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=0JYAUG5UT8VLH0SEJDTVWPV8AM 1.58 Min

FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1 - 3 (0 - 1)
1. Puolaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=34TXX61P7EKWH207PH7GY0B9IG 4.05 Min
2. Puoliaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=1E281TYYA0DX10H2JKE4YUSVWT 2.58 Min

FC Kaiserslautern - Werder Bremen 1 - 5 (0 - 3)
1. Puoliaika http://s22.yousendit.com/d.aspx?id=03MO3SO1YSECS1292S0HFOY3LL 5.28 Min
2. Puoliaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=2J4JJ911POREL0X64LRCJYW1BK 2.01 Min

Bayer 04 Leverkusen - FC Schalke 04 1 - 1 (0 - 0)
1. Puoliaika http://s26.yousendit.com/d.aspx?id=1U4JIMO02UGNB0B94RFYZLSJFH 4.42 Min
2. Puoliaika http://s26.yousendit.com/d.aspx?id=3SQUF80HC3Z9H1DWZR64FHR35B 3.33 Min

11.9.2005

Borussia Dortmund - FC Köln 2 - 1 (1 - 0)
1. Puoliaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=23CFQR3BBL4YU2R8VG72Q5NVWC 6.49 Min
2. Puoliaika http://s49.yousendit.com/d.aspx?id=07YYQSBDZCBL1328GGHL0XU866 9.06 Min

Hertha BSC Berlin - VfL Wolfsburg 3 - 0 (0 - 0)
1. Puoliaika http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=3TM1RVU1Z5VHK07P9U049INP0H 6.08 Min
2. Puoliaika http://s8.yousendit.com/d.aspx?id=3RNHI2HQJK7463RNG1ZA4PMY9K 9.24 Min

Pahoittelen Bayernin pelin puuttumista. Yritän saada sen tänne, jos mahdollista.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
FCH

Ei ole enää 1. Bundesliga-asiaa, mutta tarpeeksi lähellä.

2.liigaan pudonnut 'ruotsalaisseura' FC Hansa Rostock on aloittanut urakkansa masentavasti ottamalla tililleen pelkkiä tappioita. 2 tappioista jopa juuri 2.liigaan nousseita joukkueita vastaan. Molemmat kotiottelut hävitty huolimatta 1-0 johdosta puoliajalla.

Eilen sitten pääsi oikein tv:stä ihailemaan kuinka Bochum otti 1-0 voiton 2:30 yliajalla. Maalivahti Mathias Schober piti lähes uskomattomilla torjuinnoilla Hansan pitkään pisteessä kiinni, mutta ei sitten kuitenkaan loppuun asti. Ei oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.

Rostock, saksalaisen jalkapalloilun Suomi. Henkinen lukko taitaa olla päällä. No, 4 ottelua vasta pelattu mutta kyllä niistä joku piste saisi olla jos tosissaan aikoo palata 1.liigaan. Olisi mukava saada Hansa takaisin 1.liigaan koska Rostock on 'lähellä' ja siten siellä pääsisi taas katsomaan Bundesliigaa paikanpäällä. Ja onhan tuota porukkaa tullut seurattua Suomestakin käsin vaikka en kai varsinainen fani olekaan.
 

scholl

Jäsen
Twite kirjoitti:
Eilen sitten pääsi oikein tv:stä ihailemaan kuinka Bochum otti 1-0 voiton 2:30 yliajalla. Maalivahti Mathias Schober piti lähes uskomattomilla torjuinnoilla Hansan pitkään pisteessä kiinni, mutta ei sitten kuitenkaan loppuun asti. Ei oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa.

No pitää sanoa se, että Bochum on jossain määrin vähän liian hyvä kakkoseen. Se on perinteinen hissijoukkue, mutta toissa vuonna todella hyvä, joten viime vuoden putoaminen oli jossain määrin yllätys. Rostock kuuluu Duisburgin kanssa vitutusjengeihin, joten voisi pudota oikeastaan Regionalligaan. Varsinkin kun ovat osseja.

Jos pitää kakkosesta nimetä suosikkeja niin haluan todella TSV 1860 Münchenin nousevan. Joukkue kuuluu ykköseen ja Münchenin derbyt kuuluvat asiaan. Samoin Bochum ja miksikäs ei viime kaudet rypenyt KSC kuuluisivat ykköseen. Olisi myös hauskaa, jos joku pieni seura tyyliin Greuther Fürth yllättäisi ja nousisi - viime kaudellahan oli lähellä.

Minne sitten on helppo mennä Suomesta matseja katsomaan. Rostockiin on melkein mahdoton matka miltään lentokentältä. Superfast taas on melko hintava ja hidas. Eli siis hyviä lentodiilejä on yleensä Hampuriin, Düsseldorfiin (Köln, Schalke, Mönchengladbach, Leverkusen...), Frankfurtiin ja miksei Müncheniin ja jos haluaa todella halvalla niin Tallinnan kautta easyJetillä seuraamaan Herthan peliä.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
scholl kirjoitti:
Varsinkin kun ovat osseja.
Kuten vaikkapa Ballack.

On se nyt kumma että jonkun joukkueen paikka on Regionalligassa siksi että sinua ärsyttää ja olet nuorena joutunut näkemään pätkän piikkilanka-aitaa isin kainalossa. 10 vuotta 1.Bundesligassa, ei se vahingossa onnistu. Toisaalta taas ei ykköseen kukaan 'kuulu' jollei siellä ole.
 

scholl

Jäsen
Twite kirjoitti:
On se nyt kumma että jonkun joukkueen paikka on Regionalligassa siksi että sinua ärsyttää

Jokaisella on oikeus muodostaa käsitys siitä, mitkä seurat kuuluisivat liigaan. Jos ykkösliigassa pelaa 18 joukkuetta niin ei ole kivaa, jos siellä on fullinhokkijoukkueita. Ja kymmenen vuotta ei ole mitään, jos vertaa Borussia Mönchengladbachin tai Kölnin merkitykseen saksalaisessa futiksessa. 18 joukkuetta on siis itse asiassa aika vähän. Kun tilalle on noussut Wolfsburgin ja Mainzin tyylisiä uusia tulokkaita niin noista muista on sitten pakko karsia. Itse ainakin näkisin mielelläni perinteiset seurat ykkösliigassa. Samalla tavalla vituttaisi, jos Valioliigassa ei olisikaan Everton ja kumppanit ja Espanjassakin oli aika orpo tunne, kun Atlético de Madrid oli kakkosessa, vaikkei se suosikkijoukkueeni olekaan.

Niin Ballack ja Jeremies ovat todellakin osseja.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
scholl kirjoitti:
Jokaisella on oikeus muodostaa käsitys siitä, mitkä seurat kuuluisivat liigaan. Jos ykkösliigassa pelaa 18 joukkuetta niin ei ole kivaa, jos siellä on fullinhokkijoukkueita. Ja kymmenen vuotta ei ole mitään, jos vertaa Borussia Mönchengladbachin tai Kölnin merkitykseen saksalaisessa futiksessa. 18 joukkuetta on siis itse asiassa aika vähän. Kun tilalle on noussut Wolfsburgin ja Mainzin tyylisiä uusia tulokkaita niin noista muista on sitten pakko karsia. Itse ainakin näkisin mielelläni perinteiset seurat ykkösliigassa. Samalla tavalla vituttaisi, jos Valioliigassa ei olisikaan Everton ja kumppanit ja Espanjassakin oli aika orpo tunne, kun Atlético de Madrid oli kakkosessa, vaikkei se suosikkijoukkueeni olekaan.
Minun mielestäni vaihtuvuus on osa urheilullisin perustein toimivaa avointa sarjaa. Toki toisten joukkueiden putoamisesta/nousemisesta on helpompi iloita kuin toisen, ihan vaan mielikuvien ja mielipiteiden vuoksi. En toki väheksy kenenkään perinteitä, sitä en tarkoittanut. Enkä kiistä kenekään oikeutta mielipiteisiinsä mutta sen sijaan kiistän oikeuden esittää mielipiteensä absoluuttisina totuuksina ilman vähäistäkään kunnioitusta toisten mielipiteitä kohtaan. Toki en itsekään tuossa asiassa syytön ole.

10 vuotta ei ollut tarkoitettu esittämään perinteiden pituutta, vaan osoittamaan että ei Hansa Ligassa roikkunut millään Pelicans/Ostligamandaatilla vaan kyvyillä.
 

scholl

Jäsen
Toisaalta mitkä ne Hansan satsaukset ovat, jotka "oikeuttaisivat" heidän asemansa ykkösliigassa? 90-luvulla oli hyviäkin kausia, mutta viime vuosina se on tuntunut olevan pelkkää rimpuilua. Saa olla aika hc fani, että jaksaa katsoa sellaista toimintaa. Näin ollen se mainitsemasi urheiluun kuuluva vaihtuvuus taisi tulla tarpeeseen.

Mielestäni ammattiurheiluun sekä kaikkeen muuhunkin yritystoimintaan kuuluu myöskin toimintaan satsaaminen. On veemäistä jos käy niin kuin Herthalle muutama vuosi sitten, että satsattiin kunnolla ja kaikki menikin sitten päin peetä ja lähes putosivat. Hansan kohdalla kyse ei ole mistään epäonnesta, vaan siellä ei kertakaikkiaan mielestäni satsata toimintaan riittävällä tasolla.

Kumpi on kannattajille parempi: se että pelataan ykkösessä ja hävitään joka matsi vai että pelataan sarjatasoa alempana ja pärjätään kohtalaisesti? Monelle hissijengin kannattajalle on varmaankin mukavampaa se, että menestytään välillä kakkostasolla ja iloitaan noususta kuin se, että kuonoon tulee joka ilta. Jos olisin Pelicansin kannattaja niin olisin mieluusti Mestis-katsomossa saamassa hyvää fiilistä joukkueen menestymisestä ja noususta liigaan kuin ottamassa turpaan joka ikisessä matsissa vähintään viidellä maalilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös