kahden suunnan sentteri
Jäsen
Runsaudensarvesta tuoretta (säilytys viileässä) kotimaista kuorittua kokonaista hampunsiementä 27e/kg. Eipä tarvitse enää mistään muualta hakea sitä kiinalaista rouhetta josta siitäkin saa pulittaa lähes saman hinnan.
Ostan silloin tällöin kananugetteja, oivaa roskaruokaa. Viimeksi ostin vahingossa samannäköisessä paketissa olleita kypsiä sisäfileitä. Tämä on aivan käsittämätön tuote. Uskomattoman kuivaa ja täysin mautonta, ehkä olisi kylmänä ollut syötävissä.
Onhan tuo mättösuklaana ihan paikkaansa puolustava. Sanoisin, että joskus teininä olisin hommannut tuolla naaman kukkivaksi. Vaan pakko silti sen verran päteä, että muutaman euron markettisuklaa on sitä juuri. Eli kitalaki limaisena saa viettää elämäänsä, kun pari palaa halpaa suklaata einehtii. Laadukas (tumma)suklaa sulaa suuhun. Halpa, vaikka hyvää periaatteessa olisikin, jää koikkelehtimaan kitalakeen minuuttikaupalla.Milkan "Luflee" suklaa on mahdottoman hyvää!
Halvat nakit ovat yleensä aika yksitotista mössöä, lastenruokaa. Nyt kuitenkin kävi niin, että kun päivällä piti nopeasti jotain muksuille uppoavaa taikoa, nappasin kaupasta mukaani Rainbow'n a-nakit. Halvimmat, mutta yllättävää kyllä, aika jämäkät ja maukkaat slaikat. Paistoin puolikkaina pannulla kera yrttien, suolan ja pippurin. Ei paskempaa, tosin jotain romanialaista hevosta kai noissakin on.
Ok, tuohan tekee asiasta vain helpompaa. Eli tarttuu mukaan toistekin ilman pelkoa siitä, että syön jotain peltotöillä kuoliaaksi kidutettua valentinia suoleen sullottuna.Lueppa missä ne on tehty. Lukee siinä paketis. Tääläpäi ainaki sielä lukee Kivikylän kotipalvaamo, eli taattua laatukamaa. Ja puolet halvempia kuin kivikylän kääreissä.
Muistaakseni kuitenkaan eivät ole aivan identtisiä niiden Kivikylän paketissa olevien kanssa, mutta hyviä nakkeja kuitenkin, ja siis halvempia.Lueppa missä ne on tehty. Lukee siinä paketis. Tääläpäi ainaki sielä lukee Kivikylän kotipalvaamo, eli taattua laatukamaa. Ja puolet halvempia kuin kivikylän kääreissä.
No nyt löytyi lyömätön "pikaruoka"!
Findus Wok Vegetarian Oriental Couscous.
Pannulle tilkka öljyä, pussi pannulle ja pari tölkkiä Rainbown sitruunapippuri-tonnikalaa perään. Alle 10 minuutissa valmista. Hyvää ja terveellistä.
linkki findus.fi
Ihan hyvälle kuulostaa. Tosin tuossa viikolla couscous-tonnikalasalaattia tehneenä täytyy todeta, ettei tuollaisen ruoan tekemiseen ihan alusta asti mene kuin se reilu kymmenen minuuttia. Tietenkin pitää vähän katsoa, mitä kasviksia mukaan paistaa, mutta pikaruokaa kuitenkin.
Lihapitoisuudessa oli n. 10 prosenttiyksikön ero Wanhan ajan nakkien hyväksi, joten aivan samaa tavaraa eivät ole. Siksi Rainbow jäi kaupan hyllylle, alle euron säästön takia en ota huonojen nakkien riskiä.Muistaakseni kuitenkaan eivät ole aivan identtisiä niiden Kivikylän paketissa olevien kanssa, mutta hyviä nakkeja kuitenkin, ja siis halvempia.
Lueppa missä ne on tehty. Lukee siinä paketis. Tääläpäi ainaki sielä lukee Kivikylän kotipalvaamo, eli taattua laatukamaa. Ja puolet halvempia kuin kivikylän kääreissä.
Lukeeko vielä? Kivikylähän oli vain HK:n alabrändi tossa välillä. Nyt vissiin työntekijät ostivat lakkautuksen pelossa firman itselleen. Vaan ne reseptit jäivät HK:n omaisuudeksi.
Käsittääkseni ainoa tuote jota tehtiin vain Huittisissa Kivikylällä HK aikaan oli ryynimakkara, kaikki muut saattoivat olla kotoisin Vantaalta, Forssasta tai Venäjältä Huittisten lisäksi, ne nakit erityisesti eivät tietääkseni olleet Kivikylältä, edes Reinbow-leimatut.
t. hanu
hanu on nyt vähän kujalla. HK omistaa Kivikylästä 49%, mutta Kivikylä toimii edelleen ihan samalla kaavalla kuin ennenkin. HK:n tuotteita ei ole koskaan pakattu Kivikylän kääreisiin. Ainoastaan osa raaka-aineesta saattaa olla ruuhkahuippujen aikaan peräisin HK:lta.
HK ei ole koskaan ollut enemmistöomistaja ja kyllä Laihonen siellä edelleen vallassa on.
Ei nyt mikään ravintoketjun ykköselintarvike, mutta säväytti ja tuli nuoruus mieleen kun äsken lähikaupassa eli K-kaupassa hyppäsi suorastaan silmille laatikkokaupalla Estrellan Kickers-sipsejä. Plakaattikin huusi "Klassikko palasi!" tai jotain sellaista.
Sipsejä tulee ostettua ehkä kerran kahdessa vuodessa jos sitäkään, mutta kai noita joskus on vanhojen aikojen muistoksi ostettava ja maistettava.
Kyllä se pussi tuossa viikonlopun aikana tyhjeni, ei siinä mitään mutta jotenkin oli mielikuva paremmasta tuotteesta.
Sipseistä tuli mieleen, että Taffelin sipseissä on nykyään aika paljon laadunvaihtelua. Ne tavalliset poimuperunalastut ovat välillä kovempia kuin toisinaan. Varmaan valmistusprosessissa on jokin selitys tuohon, mutta mä en enää oikein tykkää noita ostella kun ei tiedä millaisia sattuu. Ja juustonaksujenkin pinnalla on välillä enemmän ja välillä vähemmän sitä juustojauhetta. Vituttaa jos sattuu sellainen lähes juustoton pussi.Itse en ole varma onko makuaisti turtunut sipsien suhteen, mutta olivathan nuo nyt reilusti parempaa kamaa joskus aikoinaan.
Tuntuu että nykyään lähes jokainen suomalainen sipsi on samaa massapaskaa ja joka toisessa pussissa on jotain vitun hapankermaa ja/tai sipulia ainakin osamakuna.