Mainos

”Löytösi” elintarvikkeiden saralla

  • 638 107
  • 2 229

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Nyt kun tuo Burger Kingikin on ulkomailla matkailevista elämäntapaärsyyntyvää kirjoittajaa keljuttanut tänään ihan tarpeeksi, niin mainostetaan nyt vielä Ruotsiin silloin tällöin matkaileville leuhottajille ja muille spedeille, että sen Burger Kinginkin saa jättää rauhaan, kun suksii sen sijaan vuodesta 1988 toimineen ruotsalaisen Max-ketjun liikkeeseen aterioimaan bulkkihampurilaista.

Hampparit hakkaavat maussa minkä hyvänsä BK/McD/whatever-ketjun virityksen 200-0, viimeksi eilen tuli testattua kampanjatuote Triple Cheese. Ranskalaiset ovat kelvollisen suolaisia ja halutessaan niiden tilalle voi myös valita perustilpehöörit eli miniporkkanat, salaatin ja jotakin muutakin vaihtoehtoina oli.

Siispä Max > Burger King, McDonalds ymv.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt kun tuo Burger Kingikin on ulkomailla matkailevista elämäntapaärsyyntyvää kirjoittajaa keljuttanut tänään ihan tarpeeksi, niin mainostetaan nyt vielä Ruotsiin silloin tällöin matkaileville leuhottajille ja muille spedeille, että sen Burger Kinginkin saa jättää rauhaan, kun suksii sen sijaan vuodesta 1988 toimineen ruotsalaisen Max-ketjun liikkeeseen aterioimaan bulkkihampurilaista.

Hampparit hakkaavat maussa minkä hyvänsä BK/McD/whatever-ketjun virityksen 200-0, viimeksi eilen tuli testattua kampanjatuote Triple Cheese. Ranskalaiset ovat kelvollisen suolaisia ja halutessaan niiden tilalle voi myös valita perustilpehöörit eli miniporkkanat, salaatin ja jotakin muutakin vaihtoehtoina oli.

Siispä Max > Burger King, McDonalds ymv.
Tämä on muistaakseni myös hyvä kyllä. Viimeksi taisi darraan maistua Tukholmassa kausituotteena Guacamole-burger mikä oli aika erikoinen, mutta hyvin toimiva.
 
Lidlin Pataya Strawberry Ice Tea.
Aika parasta juomaa jääkaappikylmänä, ei niin makeaa, mutta ei liian laimeaakaan. Hintaakaan ei tainnut olla n.2e 2L:n purkilla.
Tätä ei vaan aina saa ainakaan paikallisesta Lidlistä ja se on harmi se. Parasta jääteetä, mitä olen koskaan maistanut.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
En tiedä kuinka vanha juttu on jo, mutta tuli vastaan paikallisessa K-Marketissa Atrian maustamattomat broilerin siivet. Erittäin tervetullut lisä valikoimiin, kun ei nuo valmiiksi maustetut liekkisiivet yms. oikein maistu.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Siispä Max > Burger King, McDonalds ymv.

Kiitokset tästä vinkistä. Tuli käytyä Tukholmassa eilen ja testattua Maxin Bacon burger, oli todella hyvä hamppari vaikken yleensä mikään purilaisten suurin ystävä ole edes. Tätä mestaa voi suositella aika varauksetta. Vinkkinä vaan että jos menee tämmöisellä peruskouluruotsin tasolla sinne tilaamaan, niin kannattaa ehkä käyttää suosiolla automaattia. (Eli ei se ite tilaaminen, mutta siinä kun teini-ikänen likka kysyy aika nopeella Skånen aksentilla vielä lisukkeista yms ni meikäläinen saatto näyttää jo aika idiootilta :D )
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Maksamakkaran ystäville suosittelen ehdottomasti kokeilemaan HK:n pekonilla ja sipulilla maustettua versiota. Täytyy kehua, että normaalit maksamakkarat jää kyllä kakkoseksi tälle, ainakin siis minun mielestäni.

Myös Lidl:n punaisessa paketissa olevalla pekonille täytyy nostaa hattua. Maku erinomainen ja yhdestäkään paketista ei ole löytynyt liikaa rasvaa vaan koostumukselle myös täydet pinnat.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sriraca HOT Chili Sauce! Varaukseton peukku tälle tavaralle. Ja on muuten oikeesti tulista. Sopivasti!

Pastella pinaattituorepasta! Jos diggaatte pastaa/spagettia/makaronia syödä, niin ostakaa tuorepastaa! Hyvää on, joskin muutaman lantin kalliimpaa.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Sriraca HOT Chili Sauce! Varaukseton peukku tälle tavaralle. Ja on muuten oikeesti tulista. Sopivasti!

Tähän vahva sama. Toimii hyvän tulisuuden ansiosta ketsupin sijaisena. Silä erotuksella, että tuo soosi toimii kaikessa, ketsuppi ei.

Ja nyt puhun siis tästä alkuperäisestä, loistavasta kamasta.

Linkki vie Poppamiehen sivuille.
 

MunkADunk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Penguins
Myös tätä kannattaa testata, jos on tuon originaalin "Cock-Saucen" ystävä. Muuten samaa tavaraa, mutta mukana reilusti valkosipulin makua. Löytyy ainakin Jyväskylän seudulta Seppälän Cittarissa olevasta etnisen ruoan liikkeestä.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaan makuuni paras näistä sriracha kastikkeista on "Uni -eagle", jossa pullon kyljessä komeilee kotka. Huomattavasti tulisempaa kuin se missä on se kukko.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tähän vahva sama. Toimii hyvän tulisuuden ansiosta ketsupin sijaisena. Silä erotuksella, että tuo soosi toimii kaikessa, ketsuppi ei.

Ja nyt puhun siis tästä alkuperäisestä, loistavasta kamasta.

Linkki vie Poppamiehen sivuille.

Tuli tilattua tuota Srirachaa n. viikko sitten Poppamiehestä. Onpahan muuten loistava tuote. Suosittelen varauksetta tulisen safkan ystäville.

-Tinke
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Vaikka juuri koskaan en osta mitään valmiiksi marinoituja tms lihoja niin jääkaappiin oli ilmestynyt Snellmanin viljaporsaan uunifilee.
Saakeli kun tuli hyvää ja mehukasta. Fileessa oli päällä reilu sentin silavakerros ja ehkä siksi oli melkoisen hyvää tavaraa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Vaikka juuri koskaan en osta mitään valmiiksi marinoituja tms lihoja niin jääkaappiin oli ilmestynyt Snellmanin viljaporsaan uunifilee.
Saakeli kun tuli hyvää ja mehukasta. Fileessa oli päällä reilu sentin silavakerros ja ehkä siksi oli melkoisen hyvää tavaraa.

Hassua, just pistin uuniin tuollaisen. Jokunen viikko sitten tarttui Prisman alennuksesta ensimmäinen mukaan, ja oli niin pirun hyvää että otettiin nyt toinen. Viimeksi oli kolmisen tuntia uunissa, nyt jos pitäisi vähän pidempään miedommalla lämmöllä. Silavahan sen tekee, mehukasta tavaraa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
120 asteisessa uunissa siten, että sisälämpötila on 68 astetta. Mehukasta. Ulkofileestä siis kyse, sitä kai tuo teidän Snellmannikin on.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
120 asteisessa uunissa siten, että sisälämpötila on 68 astetta. Mehukasta. Ulkofileestä siis kyse, sitä kai tuo teidän Snellmannikin on.

Jotain tommosta yritän, kaasu-uunilla kun pelaan, niin taitaa mennä lämpötila vähän yli, mutta uskoisin että ihan hyvä tulee. Joku sipulikastike varmaan kylkeen, kun pekoni unohtui ostaa.

Possun kylkeä olisi kiva joskus tehdä ylikypsänä, mutta pitäisi hallista hakea jos kunnollista hakea. Kaveri oli hakenut just joku aika sitten, luuttomana rasvoineen (olikohan nahkaakin) joku kahdeksan euroa kilo. Oli kuulemma pirun hyvää. Prisman lihatiskillä oli kaikki possu täysin rasvattomaksi putsattua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänää tuli tehtyä kolme uutta löytöä kun ajelin jälleen Lohjan ohi ja poikkesin AaBeeCeen Deli Bakersin herkkukauppaan. Mukaan jäi uutuustuote Wotkinsilta sekä pari Öljypuun tuotetta eli Pepperonisalsa ja Valkosipulimajoneesi.

Varsovan valkosipuliset raakanakit Wotkinsilta olivat hinnalla -50% ja tänään vimonen käyttöpäivä. Sopi siis meitsille vallan mainiosti kun ajattelin tehdä nyt iltasella hieman suolaista purtavaa. Öljypuun Pepperonisalsa kiinnosti...koska yleensäkin uudet chilituotteet tarttuvat aivan vitun mieluisasti messiin. Valkosipulimajo taas oli ehkäpä hetken mielijohde. Ei kande mennä nälkäisenä herkkukauppoihin:)

Varsovan valkosipuliset nakit

Paahdoin erittäin hitaalla "liekillä" pannussa ilman rasvaa noin puoli tuntia. Valmistumisen jälkeen maistoin kuumana ja oli kyllä ihan takuuvarmaa täyslihamakkaraa mutta pettymykseksi valkosipulin makua sai noutaa koirien kanssa. Pirun hyviä peruspötkylöitä kuitenkin mutta säästän tosimätön iltaan.

Öljypuun Pepperonisalsa

Chilipäänä nämä kiinnostavat. Nyt tuli haukattua kuitenkin shaibaa sillä makukokemus oli luokkaa "jotain eri väristä silppua makeahkossa soosissa". Ei tuo pahaa todelakaan ollut mutta vaikkapa Poppamiehen Paholaisen hillo lyö luun kurkkuun 6-0 tällä tuotesaralla. Vitonen meni siis totaalisen hukkaan tämän tuotteen rinnalla. Paholaisen hilloakin kun jääkaapista löytyy. Tosin Öljypuu valmistaa varmasti tuotteen suurempaa yleisöä varten koska valmistaahan Öljypuu myös Poppamiehen Pahoilaisen hillon:)

Öljypuun Valkosipulimajoneesi

Pettymys, pettymys ja taas pettymys. Teen koska tahansa parempaa valkkarimajoa ja tämän voi puolueeton raati vieläpä tarpeen tullen (onko vapaaehtoisia) todistaa. Ei tästä tämän enempää.

Aluperäisenä tarkoituksenani oli siis paahtaa makkarat rapsakoiksi ja kylmänä pilkkoa ne dipattavaksi valkosipulimajoon. Pepperonisalsaa laittaisin tomaatti/kurkku-ruukkuun, johon lisäisin vielä raakaa sipulia. Hiilarina toimisi paahdetut rieskat edamjuustolla. No, eiköhän tuo tässä vielä toteudu. Makkarat valmistettu:)

Hintaa koko setille tuli noin 13 egeä. Ja kyllähän ne syötyä tulee.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lidlistä löytyvä Petri - Savusilli. Uskomattoman hyvää tavaraa. Harmi, kun ostin vain kaksi purkkia, enää toinen jäljellä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Vanha Len: Paahdetut nakit/makkarat kylminä? Ei silloin ainakaan maut tule esiin. Vai?

Raakalihamakkaran maku kuumana ja "uutena" on suht neutraali ja mielestäni vasta kylmänä...tai seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä antavat se oikean maun. Lihamassassa kun usein on mukana tuoreita yrttejä kuten korianteria jne. Heti uutena kypsennettynä maut eivät ole vielä niin "imeytyneet" toisiinsa. Tämä juttu korostuu samoin myös seuraavan päivän keitoissa, laatikoissa ja vaikkapa salaatinkastikkeissa.

Usein syön ruokaa kylmänä ja jos se on maistuvaa niin sitä se todellakin on myös kuumana. Venäläiset ovat tässä asiassa meitä edellä erittäin paljon.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Minäpä heitän pari vinkkiä kehiin. Jos olet poikamies ja ruoan laitto on välillä välttämätön paha, niin näillä vedetään pitkälle.

1. Knorr Italian Chunky Tomato Soup

Valmis tomaattikeitto johon on lisätty mascarponea sekä aurinkokuivattuja tomskuja. On ihan tautisen hyvää sellaisenaankin. Myös saman lafkan tavallinen tomaattikeitto on loistava tuote.

Mutta, kun meillä on vähän mahdollisuus tuunata, niin tuunataan. Ilmiselvät ovat tietenkin lisätä tuoretta basilikaa ja jopa tuoreita tomaatteja kehiin. Sitten kun halutaan oikein maittava ateria usealle päivälle, niin haetaanpa vaikutteita Hollannista, tuosta aikamme tomaattimekasta (anteeksi Närpio).

Eli siis, tomaattikeiton sekaan isketään lihapullia. Taikinaan laitan itse yhden kananmunan, vähän korppujauhoja, yhden habaneron, valkosipulitahnaa (on muuten myöskin loistava tuote), ruusu- tai merisuolaa, parmesaania, jauhettua mustapippuria ja hyvää etikkaa. Tehdään pallerot ja jujuna on tässä se, että ne keitetään suolalla ja etikalla maustetussa vedessä. Valmiit pullat keiton sekaan ja syödään itku kurkussa, koska on niin tanan hyvää.

HUOM. Jos tykkää vähän tulisemmasta niin nakkaapa taikinaan vähän Naga Jolokiaa (Poppamies) tai Naga Morichia.

2. Poppamiehen savuchilisinappi

Jokainenhan tietää, että chili on hyvää. Sen sijaan jokainen ei taida tietää, että tämä sinappi on puhdasta kultaa. Hanki kaupasta hyvää makkaraa, ei siis mitään HK-blöötä tai Wilhelmiä, vaan esimerkiksi Bratwurstia. Iske makkarat uuniin tai grilliin, ja vetele huiviin tämän sinapin kanssa. Alkaa jäämään ne turkulaiset sinne kaupan hyllylle. Ihan mielettömän hyvää sinappia jota joudun itse laittamaan oikeastaan joka paikkaan nykyään. Prkl:n Poppamies.

3. Dr.Oetker pakastepizza

Kanuunapäivän pelastaja ja ensimmäinen oikeasti hyvänmakuinen pakastelätty. Näitähän ei sitten syödä kuin kerran kuukaudessa mutta on oikeasti maittava lätty. Pepperonipizzaan kun heittää kehiin vielä purkin tonnikalaa, niin jopa vain maistuu.

4. Findus Simply Green Traditional Falafel

Unohdapa hetkeksi ne ainaiset ranut siitä "pellillisestä". Falafel on siis pyörykkä joka on tehty muistaakseni herneistä ja tämä firma tekee ne ihan vitun hyvin. Vahva valkosipulin maku sieltä puskee mutta itseäni ei haittaa edes vähää alusta.

Osta kaupasta hyvää luomulenkkiä (lihaa n. 88%), purkki hapankaalia ja Dijonia tai tuota Poppamiehen sinappia ja pyöräytä kastike. Sillä aikaa nämä kaverit ovat uunissa sen 20 minuuttia ja aijai kun yksineläjä hymyilee.

Ja jos siinä kanuunassa ei kiinnosta tehdä muuta kuin se pellillinen, niin heittää nämä ranskalaisten asemasta kehiin, niin tulee vaihtelua ja saa vähän terveellisempää safkaa. Luonnollisesti tarjoillaan hyvän makkaran kanssa.

5. Creme Bonjour tuorejuustot

Nämä ovat ilmiselviä hommia. Savuporo ja aurinkokuivattu tomaatti toimivat hienosti. Ne saman firman cousine-jutut ovat myös kovia. Purkki tai kaksi tonnaria, sekaan pussi herneitä ja yksi cousine. Tarjoillaan riisinuudelin kanssa. On saatanan hyvää. Toki taas ne mustapippurit ja kaverit sinne kyytiin, eikä parane unohtaa sitruunaa! Ja kunnon mieshän laittaa sinne vielä katkarapuja, tässä käyvät ne pakastealtaan kumipalatkin hyvin.

6. Polenta

En muista valmistajaa mutta kyseessä on siis maissijauho, josta tehdään maissipuuro. Valmistus kestää muistaakseni kaksi minuuttia ja on muuten hyvää. Kova sälli raastaa sekaan paljon parmesaania, grana padanoa tms. kovaa juustoa ja tietenkin voita. Tarjoillaan esim. itse tehdyn lihamurekkeen kanssa ja voi tarjota tytöillekin.

7. Aallon leipomon maalaisruisleipä ja Raijan perinteinen hapatettu ruisleipä

Kyllä meillä tamperelaisilla menee hyvin. Kaksi lähituottajaa tekemässä ihan sairaan hyvää ruisleipää. Kummassakaan ei ole hiivaa mikä on aina plussa näissä hommissa. Joten jättäkää nyt herranjumala ne muovipussileivät sinne kaupan hyllylle ja siirtykää oikeaan tavaraan. Voi pojat, kun pistää päälle vähän hyvää lihaa, Turunmaata, Närpiön tomaattia (tai hollantilaisia terttutomaatteja), Lollo Rossoa ja kurkkua, niin johan lähtee päivä käyntiin. Ja meillähän on hyllyt täynnä hyvää kalaa, niin sitäkin voi käyttää.

Huomiona on, että ensimmäistä myy Prisma ja jälkimmäistä Turtolan Citymarket.

8. Pakastekala

Hei, tehkää keittoja. Tulee aina hyvää, maku paranee vanhetessa ja kattilasta syö nyt ainakin sen neljä päivää töissä ja kotona. Ostakaa lohikuutioita ja seitiä, mukaan pottuja, porkkanaa ja sipulia. Voi käyttää myös kukkakaalia ja parsakaalia, jos peruna pelottaa. Ostetaan samalla reissulla myös paketti Koskenlaskijaa ja kas, meillähän on huikea liemi jo kasassa.

Sitä paitsi, Koskenlaskija toimii myös jauhelihakeitossa.

Kyllä on perhana, jos ei näillä nälkä lähde. Sitten suosittelen metsästelemään halpoja lihoja, ostamaan kerralla kilon, vaikka sisäpaistia ja touhuaa sen pataan. Ja taas on syöty viikko hyvin ja hymyilty muiden eineskokkauksille ylimielisesti.

EDIT. Älkääkä unohtako vuohenjuustobrietä, voisin tarjota mimmeillekin jos sellaisia joskus tänne eksyisi :)
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
En Pringlesseistä muuten juuri yhtään perusta, mutta se Hot&Spicy on kyllä ihan yliveto purkki. Maistakaa, varmaan kyllä jo olette, ollut kaupoissa kuitenkin jo aika pitkään.

Hirveän monta purkkia mä noita aina tyhjennän, pakko niitten on kai hyviä olla.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Osta kaupasta hyvää luomulenkkiä (lihaa n. 88%), purkki hapankaalia ja Dijonia tai tuota Poppamiehen sinappia ja pyöräytä kastike.

Pakko nyt tarttua tähän. Kaikki huippukokit aina puhuvat tuosta Dijon sinapista, joten minäkin päätin kerran ostaa purkin. Jos tuote ei ollut pilaantunutta, niin hyi helvetti mitä teurasjätettä. Ei sovi mihinkään ja on pahaa kuin saatana. Epäilen kyllä oikeasti, että tuote oli jotenkin vituillaan, vaikka päiväys olikin kunnossa. Niin helvetin pahaa se oli.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Pakko nyt tarttua tähän. Kaikki huippukokit aina puhuvat tuosta Dijon sinapista, joten minäkin päätin kerran ostaa purkin. Jos tuote ei ollut pilaantunutta, niin hyi helvetti mitä teurasjätettä. Ei sovi mihinkään ja on pahaa kuin saatana. Epäilen kyllä oikeasti, että tuote oli jotenkin vituillaan, vaikka päiväys olikin kunnossa. Niin helvetin pahaa se oli.

Dijon-sinappi on pirun hyvää kyllä. Tulee oikein mukava polte nenään, samantapainen kuin wasabista. Ja sopii kaikkeen. Ruisleipää, dijonia reilusti, maksamakkaraa ja rucolaa. Enempää ei tarvita. Taivaallista.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Pakko nyt tarttua tähän. Kaikki huippukokit aina puhuvat tuosta Dijon sinapista, joten minäkin päätin kerran ostaa purkin. Jos tuote ei ollut pilaantunutta, niin hyi helvetti mitä teurasjätettä. Ei sovi mihinkään ja on pahaa kuin saatana. Epäilen kyllä oikeasti, että tuote oli jotenkin vituillaan, vaikka päiväys olikin kunnossa. Niin helvetin pahaa se oli.

Dijonsinappeja on erilaisia, on normaali, kokonaisilla sinapinsiemenillä, hunajalla "terästettyä" ja vielä rakuunalla maustettua. Normi dijon "vaatii" pikkasen hunajaa tai ainakin vähän maukeutta. Possun kanssa aivan loistavaa.
Itse kokeilin kerran valmista hunajadijonia mutta se oli aivan kamalaa. Sekoitan mielummin hunajan itse siihen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös