Minäpä heitän pari vinkkiä kehiin. Jos olet poikamies ja ruoan laitto on välillä välttämätön paha, niin näillä vedetään pitkälle.
1. Knorr Italian Chunky Tomato Soup
Valmis tomaattikeitto johon on lisätty mascarponea sekä aurinkokuivattuja tomskuja. On ihan tautisen hyvää sellaisenaankin. Myös saman lafkan tavallinen tomaattikeitto on loistava tuote.
Mutta, kun meillä on vähän mahdollisuus tuunata, niin tuunataan. Ilmiselvät ovat tietenkin lisätä tuoretta basilikaa ja jopa tuoreita tomaatteja kehiin. Sitten kun halutaan oikein maittava ateria usealle päivälle, niin haetaanpa vaikutteita Hollannista, tuosta aikamme tomaattimekasta (anteeksi Närpio).
Eli siis, tomaattikeiton sekaan isketään lihapullia. Taikinaan laitan itse yhden kananmunan, vähän korppujauhoja, yhden habaneron, valkosipulitahnaa (on muuten myöskin loistava tuote), ruusu- tai merisuolaa, parmesaania, jauhettua mustapippuria ja hyvää etikkaa. Tehdään pallerot ja jujuna on tässä se, että ne keitetään suolalla ja etikalla maustetussa vedessä. Valmiit pullat keiton sekaan ja syödään itku kurkussa, koska on niin tanan hyvää.
HUOM. Jos tykkää vähän tulisemmasta niin nakkaapa taikinaan vähän Naga Jolokiaa (Poppamies) tai Naga Morichia.
2. Poppamiehen savuchilisinappi
Jokainenhan tietää, että chili on hyvää. Sen sijaan jokainen ei taida tietää, että tämä sinappi on puhdasta kultaa. Hanki kaupasta hyvää makkaraa, ei siis mitään HK-blöötä tai Wilhelmiä, vaan esimerkiksi Bratwurstia. Iske makkarat uuniin tai grilliin, ja vetele huiviin tämän sinapin kanssa. Alkaa jäämään ne turkulaiset sinne kaupan hyllylle. Ihan mielettömän hyvää sinappia jota joudun itse laittamaan oikeastaan joka paikkaan nykyään. Prkl:n Poppamies.
3. Dr.Oetker pakastepizza
Kanuunapäivän pelastaja ja ensimmäinen oikeasti hyvänmakuinen pakastelätty. Näitähän ei sitten syödä kuin kerran kuukaudessa mutta on oikeasti maittava lätty. Pepperonipizzaan kun heittää kehiin vielä purkin tonnikalaa, niin jopa vain maistuu.
4. Findus Simply Green Traditional Falafel
Unohdapa hetkeksi ne ainaiset ranut siitä "pellillisestä". Falafel on siis pyörykkä joka on tehty muistaakseni herneistä ja tämä firma tekee ne ihan vitun hyvin. Vahva valkosipulin maku sieltä puskee mutta itseäni ei haittaa edes vähää alusta.
Osta kaupasta hyvää luomulenkkiä (lihaa n. 88%), purkki hapankaalia ja Dijonia tai tuota Poppamiehen sinappia ja pyöräytä kastike. Sillä aikaa nämä kaverit ovat uunissa sen 20 minuuttia ja aijai kun yksineläjä hymyilee.
Ja jos siinä kanuunassa ei kiinnosta tehdä muuta kuin se pellillinen, niin heittää nämä ranskalaisten asemasta kehiin, niin tulee vaihtelua ja saa vähän terveellisempää safkaa. Luonnollisesti tarjoillaan hyvän makkaran kanssa.
5. Creme Bonjour tuorejuustot
Nämä ovat ilmiselviä hommia. Savuporo ja aurinkokuivattu tomaatti toimivat hienosti. Ne saman firman cousine-jutut ovat myös kovia. Purkki tai kaksi tonnaria, sekaan pussi herneitä ja yksi cousine. Tarjoillaan riisinuudelin kanssa. On saatanan hyvää. Toki taas ne mustapippurit ja kaverit sinne kyytiin, eikä parane unohtaa sitruunaa! Ja kunnon mieshän laittaa sinne vielä katkarapuja, tässä käyvät ne pakastealtaan kumipalatkin hyvin.
6. Polenta
En muista valmistajaa mutta kyseessä on siis maissijauho, josta tehdään maissipuuro. Valmistus kestää muistaakseni kaksi minuuttia ja on muuten hyvää. Kova sälli raastaa sekaan paljon parmesaania, grana padanoa tms. kovaa juustoa ja tietenkin voita. Tarjoillaan esim. itse tehdyn lihamurekkeen kanssa ja voi tarjota tytöillekin.
7. Aallon leipomon maalaisruisleipä ja Raijan perinteinen hapatettu ruisleipä
Kyllä meillä tamperelaisilla menee hyvin. Kaksi lähituottajaa tekemässä ihan sairaan hyvää ruisleipää. Kummassakaan ei ole hiivaa mikä on aina plussa näissä hommissa. Joten jättäkää nyt herranjumala ne muovipussileivät sinne kaupan hyllylle ja siirtykää oikeaan tavaraan. Voi pojat, kun pistää päälle vähän hyvää lihaa, Turunmaata, Närpiön tomaattia (tai hollantilaisia terttutomaatteja), Lollo Rossoa ja kurkkua, niin johan lähtee päivä käyntiin. Ja meillähän on hyllyt täynnä hyvää kalaa, niin sitäkin voi käyttää.
Huomiona on, että ensimmäistä myy Prisma ja jälkimmäistä Turtolan Citymarket.
8. Pakastekala
Hei, tehkää keittoja. Tulee aina hyvää, maku paranee vanhetessa ja kattilasta syö nyt ainakin sen neljä päivää töissä ja kotona. Ostakaa lohikuutioita ja seitiä, mukaan pottuja, porkkanaa ja sipulia. Voi käyttää myös kukkakaalia ja parsakaalia, jos peruna pelottaa. Ostetaan samalla reissulla myös paketti Koskenlaskijaa ja kas, meillähän on huikea liemi jo kasassa.
Sitä paitsi, Koskenlaskija toimii myös jauhelihakeitossa.
Kyllä on perhana, jos ei näillä nälkä lähde. Sitten suosittelen metsästelemään halpoja lihoja, ostamaan kerralla kilon, vaikka sisäpaistia ja touhuaa sen pataan. Ja taas on syöty viikko hyvin ja hymyilty muiden eineskokkauksille ylimielisesti.
EDIT. Älkääkä unohtako vuohenjuustobrietä, voisin tarjota mimmeillekin jos sellaisia joskus tänne eksyisi :)