”Ei lajill' väliä” – mitä HIFK merkitsee sinulle seurana?

  • 373 275
  • 1 779

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
42 vuoden odotus päättyi. Jumalauta jätkät. Suuret onnittelut futisjengille.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK nousi veikkausliigaan ensi kaudeksi! Aika huikeata!
En olisi tätä hetkeä vielä muutamaan vuoteen uskonut todistavani, mutta KTP:n käsittämätön pupellus teki sitten tämänkin mahdolliseksi. Taitaa aika monella lätkä-IFK/futis-HJK -kannattajalla olla valinnan paikat edessä, kun enää ei riitä divaripotkiksen tasolla hassuttelu, vaan pitää oikeasti päättää kumman joukkueen takana seisoo ensi kaudella. ;)
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Jokerit pelasivat Liigassa, niin minulle ei olisi tullut mieleenkään lähteä Bollikselle katsomaan HIFK:n matsia, mutta nyt tilanne on se, että käyn varmaan gloryhuntermaisesti katsomassa HIFK:n jalkapallomatseja.

Onnea futis-HIFK:lle!
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Veikkausliiga haistakaa v***u! Eikun oikeasti mahtavaa. Todella hieno suoritus. Itse en kotimaista jalkapalloa yleensä jaksa, mutta aion kyllä käydä aistimassa atmosfääriä HIFK:n futismatseissa. En gloryhuntaamisen takia, vaan silkan historiallisuuden takia, pitäähän se omin silmin nähdä HIFK Veikkausliigassa.

Koripalloliigan matsiakaan en ole livenä nähnyt, täytyy varmaan mennä Seagullsin matsiin, kun ei HIFK:lta ole sitä lajia varmaan ihan lähiaikoina tulossa.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Onnittelut futispuolelle. Hienoa juttu, varmasti menen ensi kaudella vähintään yhden pelin paikan päälle katsomaan. Varmasti tulee talouden kannalta vaikea kausi. Missä IFK pelaa kotiottelunsa ensi kaudella? Bolliksella? Paljonko sinne mahtuu jengiä?
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä IFK pelaa kotiottelunsa ensi kaudella? Bolliksella? Paljonko sinne mahtuu jengiä?
Noin 3000 mahtuu Bollikselle, tosin fasiliteetit eivät ole lähelläkään Veikkausliiga-tasoa. Realistisin vaihtoehto on varmastikin HJK:n vuokralaisena Soneralla ja tämän kauden tapaan jokunen peli Stadikalla. Sponsori yms. tulot varmasti nousevat aivan uusiin sfääreihin, mutta omaa stadionia tuskin on ihan lähivuosina tulossa ja Bolliksen/Bragun/Väiskin uudistamisessa on rahallisten esteiden lisäksi kaiken maailman museovirastoa yms änkyröimässä vastaan.

Aika paljon on kyllä duunia edessä noin muutenkin, tämän kauden joukkueen budjetti oli yksi Ykkösen pienimpiä ja futis-IFK:n toimistolla taitaa olla jotakuinkin yksi kokopäiväinen työntekijä tällä hetkellä.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Nyt löytyy aivan uutta mielenkiintoa potkipallon seuraamiseen. Uskoisin että talven aikana alkaa rahamiehiä löytyä kun Veikkausliiga HIFK:sta puhutaan. Brändi on ihan eri luokkaa kun aikaisempina vuosina nousseilla seuroilla.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole futis-HIFK:n otteita juurikaan seurannut, mutta vilpittömät onnittelut täältäkin.
Avoimien nousumahdollisuuksien kautta tehty upea nousua nelosesta Veikkausliigaan on huikea suoritus. Mikäli Suomen futismaajoukkue aikoo joskus pärjätä, niin tämä maa tarvitsee vahvan kansallisen sarjan. Ja sen toteuttamiseen vaaditaan kiinnostusta, joka syntyy aidosta faniudesta. HIFK:n futisfaniksi minua ei saa (en ole minkään muunkaan futisseuran fani), mutta vahvat sympatiat ensi kaudelle. Toivon mukaan pääsen jonkun matsin katsomaankin,
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Menee nyt ehkä väärän keskustelun alle, mutta anyway:

Loistojuttu tämä IFK:n nousu Veikkausliigaan! Arvostan IFK:ta ja sen arvokkuutta seurana ihan helvetisti, joten mahtavaa että nämä värit saadaan myös futiksen puolella pääsarjatasolle. Kyllähän futis-IFK:ssakin on jotain myyttisyyttä ja legendaarisuutta, joten tosi kova juttu.

Toivottavasti tulee menestystä Veikkausliigassakin, mielenkiinnolla kyllä seuraan teidän polkua siellä. Tsemppiä!
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Aiheuttaa niitä kuuluisia, ja inflaatioon asti mainittuja, kylmiä väreitä nähdä meininkejä Bollikselta Urheiluruudussa, sama vaikutus oli illan kiekkopelissä Micken "IFK on noussut Veikkausliigaan"-kuulutuksella.

Vaikka olen paatunut kiekkoerkki niin kyllä tämä hienolta tuntuu, koska IFK on lajista riippumatta rakas. Eipä olisi uskonut kun silloin joskus pikkukundina kaivoi Hesarin tulospörssistä kakkosdivarin sarjataulukkoa nähdäkseen miten IFK:lla menee saatika kaikkien sitä seuranneiden ylä- ja alamäkien jälkeen.

Grattis!
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä järjettömän nastaa nähdä futis-IFK Veikkausliigassa, ihan vain siksi, että nyt varmasti sitä sarjaa tulee seurattua ihan tosissaan.

Olen aina tasaisin väliajoin yrittänyt tosissani oppia fanittamaan HJK:ta, mutta ei se tunne vain väkisin tule. Helsinki on kuitenkin kymmenien futisseurojen kaupunki eikä yksi Klubi ole mikään koko kaupungin joukkue - kun itse junnuna potkin palloa, HJK oli aina vastustaja eikä mikään fanitettava jengi. IFK:hon on sentään aidot tunnesiteet vuosikymmenten ajalta lätkän puolelta, niin aivan varmasti voi täydellä sydämellä seurata futisjenginkin liigataivalta.

Olisi kyllä hienoa, jos "ei lajill' väliä" -ajattelu heräisi tästä vielä enemmänkin näiden isoimpien lajien osalta. Molemmilla olisi paljon voitettavaa siitä, että fanikunta yhtenäistyisi enemmän: Nordikselle kaivattaisiin enemmän äänekästä osastoa Suomen parhaalta faniryhmältä, ja futispeleihin kaivattaisiin enemmän ihan sitä perusyleisöä tuomaan lipputuloja ja tunnelmaa ihan vain läsnäolollaan.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aiheuttaa niitä kuuluisia, ja inflaatioon asti mainittuja, kylmiä väreitä nähdä meininkejä Bollikselta Urheiluruudussa, sama vaikutus oli illan kiekkopelissä Micken "IFK on noussut Veikkausliigaan"-kuulutuksella.

Oli positiivinen yllätys, että jopa lyhyemmässä Urheiluruudussa oli kattava paketti Ykkösen päätöskierroksesta ja IFK:n nousujuhlista. Katsoin varmuuden vuoksi pidemmän ruudun Areenasta, mutta taisi olla juuri sama pätkä.

KalPa-matsi on boksilla, niin täytyy vielä tuo hetki fiilistellä tallenteelta. Lätkä-HIFK:n ainoan maalin ehdin parahiksi näkemään hallille, oli sen verran komea että voisi siitä antaa bonuspisteen sarjataulukkoon.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Laitetaanpa tämä myös tänne, koska koskee tätä keskustelua täällä.

Hieno homma, että IFK veti sitten sen nousukortin Kotkalaisten perseillessä "varman nousun". Toivottavasti suomifutis saa tästä uudenlaista sähköä vaikka vielä seuraavalle liigakaudelle tuskin Ifkiltä suuria urotekoja voikaan odottaa, mutta tulevaisuudessa derby IFK-HJK vetää katsojia toivottavasti paljon. Lisäksi toivon, että jalkapalloa ja hjk:ta seuraavat ifk:n jääkiekkokannattajat palaavat oman seuransa puoleen myös jalkapallossa. Tai sanotaanko kauniimmin, että ei tarvitse palata, mutta näistä kahdesta lienee ifk kuitenkin vie sen pidemmän korren. Tsemppiä Oulusta sinne Stadiin! Vielä mekin joskus noustaan!!

Vielä sen verran täytyy sanoa, että paikanpäällä olleena ACO vs KTP pelissä ja ottelun jälkeen Kotkalaiset pitivät nousua jo varmana. Itse mietin, että ei se kuitenkaan ihan varmaa ole ja jos joku saisi nousta(muu kuin Oulu) niin se olisi juuri IFK. Oletan, että tämä tuo hyvää suomifutikselle, mutta tämä onkin sitten jo toisen keskustelun aihe. Sen verran vielä otsikkoon vedoten, että toivon, että Hifkin kannattajat menette katsomoon kannattamaan suosikkianne myös jalkapallossa. Onnea ja tsemppiä liigaan!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt kun täällä on näitä jalkapallo-HIFKiä - johon en kyllä ainakaan itse osaa liittää mitään "brändiä", toisin kuin lätkään - seuraavia, on pakko kysyä realistista näkemystä: onko HIFKistä mielestänne pysyväksi pääsarjajoukkueeksi? Taloushan lienee se suurin ongelma olosuhteiden lisäksi, eikä HJK:n "tonteilla" ole helppo muiden toimia.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Nyt kun täällä on näitä jalkapallo-HIFKiä - johon en kyllä ainakaan itse osaa liittää mitään "brändiä", toisin kuin lätkään - seuraavia, on pakko kysyä realistista näkemystä: onko HIFKistä mielestänne pysyväksi pääsarjajoukkueeksi? Taloushan lienee se suurin ongelma olosuhteiden lisäksi, eikä HJK:n "tonteilla" ole helppo muiden toimia.
Jalkapallo HIFK ei ole se brändi, ainakaan vielä, vaan HIFK. Kuinka paljon uutisoitaisiin jos vaikka Kiffen nousisi Veikkausliigaan? Varmaan jotain kyllä, mutta verrattuna nyt nähtyyn ja tulevaan se on pientä koska nimenomaan HIFK nousi. HJK liidaa, se on tosi, mutta veikkaisin että talven aikana löytyy yllättävän paljon sponssirahaa ja ehkä jopa HIFK futikseen osakkuustarjouksia, se on se brändi nääs. Uskon että puhelimet soi maanantaina, yrityksiä, sijoittajia ja Suomenruotsalaista rahaa on valmis liikahtamaan ihan erilailla kuin jos vaikka Viikingit olisi noussut.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paha ennustaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta uskoisin HIFK:lla olevan kuitenkin paremmat mahdollisuudet vakiinnuttaa liigapaikkansa kuin näillä useilla muilla viimeisen 40 vuoden aikana HJK:n haastamista yrittäneillä helsinkiläisillä. Itse asiassa juuri HIFK taitaa olla viimeisin "vakavasti otettava" haastaja, vaikka yksittäisenä kautena jotkut muutkin ovat sijoittuneet HJK:ta korkeammalle. Selvää on, että HJK:n todellisesta haastamisesta ei voi haaveilla moneen vuoteen, mutta kunhan nyt IFK pystyisi edes 10 vuoden tähtäimellä vakiinnuttamaan paikkansa liigassa, vaikka se vaatisi välillä uutta vauhdin ottoa alempaa.

Korjatkoon joku, jos olen väärässä, mutta edellinen kerta, kun joku joukkue nousi kahdessa kaudessa Kakkosesta Veikkausliigaan oli tasan 10 vuotta sitten ja silloinkin sen teki joukkue, jonka nimessä on maaginen kirjainyhdistelmä IFK. Se joukkue on vakiinnuttanut paikkansa liigassa, toivottavasti on hyvä enne.

In to the great wide open. Voi olla, että vuoden päästä ollaan putoamassa heittopussina takaisin Ykköseen, mutta toisaalta oletin että tälläkin kaudella Ykkösessä säilyminen olisi jo ollut hyvä saavutus.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
jalkapallo-HIFKiä - johon en kyllä ainakaan itse osaa liittää mitään "brändiä",
Sivistyssanakirjan mukaan brändi: tunnettavuus, tavaramerkki, tuotemerkki, mielikuva, imago. Ykkösessä pelasivat päättyneellä kaudella, aakkosjärjestyksessä:AC Oulu, FC Jazz, FC Viikingit, Haka, HIFK, Ilves, Jippo, JJK, KTP, PK-35. Jokainen voi laittaa em. joukkueet järjestykseen millä on paras brändi eli tunnetuin nimi. Ilves, Haka ja ehkä Jazz voivat ehkä uhata Kontekstissa jalkapallo, mutta ilman viitekehystä on HIFK melko ylivoimainen tuotemerkki Suomessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sivistyssanakirjan mukaan brändi: tunnettavuus, tavaramerkki, tuotemerkki, mielikuva, imago. Ykkösessä pelasivat päättyneellä kaudella, aakkosjärjestyksessä:AC Oulu, FC Jazz, FC Viikingit, Haka, HIFK, Ilves, Jippo, JJK, KTP, PK-35. Jokainen voi laittaa em. joukkueet järjestykseen millä on paras brändi eli tunnetuin nimi. Ilves, Haka ja ehkä Jazz voivat ehkä uhata Kontekstissa jalkapallo, mutta ilman viitekehystä on HIFK melko ylivoimainen tuotemerkki Suomessa.

Ei brändi ole nimi vaan mielikuva, suhde tuotteen ja kuluttajan välillä. Vaikka HIFKin futisjaosto jakaa saman nimen tunnetumman lätkäosaston kanssa, ei tuo mielikuva, joka lätkällä on (fyysinen, kova, jne) liity millään tavalla futikseen. Tai näin ainakin itse asian koen. Vaikka HIFK-futis eittämättä saa vetoapua lätkä-HIFKistä, ei se ole se (leikkisästi) Brändi, joka lätkä-HIFK on. Ainakaan vielä.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Upeaa futisheebot! Vilpittömät onnittelut ihmiseltä, joka ei koskaan elämässään ole katsonut futista livenä.
Kun eilen kerroin puolisolle uutisen noususta Veikkausliigaan, ensimmäinen vastaus oli: "Ei, älä edes ajattele sitä. Me ei hankita kausareita Bollikselle!" Luki siis mun ajatukset heti :)
Joudutaan kyllä ensi keväänä raahaamaan takapuolet futiskentänkin laidalle.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Oli kyllä hieno nousu taas eilisessä matsissa fudis äijiltä. Voittajatyyppejä, joita ei Kotkassa ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös