ÄTPPOMK Online 24h – raportoi tänne tönimisistä!

  • 326 503
  • 2 488

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuka tää jätkä yleensäkään on ja miks sillä ois rooli Sir Penan elämäkertaleffassa?

Se on se kaveri kohtauksesta kun Kale sanoo jotain typerää ja Pena sanoo "LÄHE MENEE VIELÄ KU EHDIT". Kalervo ei asiaan reagoi, joten Penan on reagoitava hidastuskuvassa Pentti tavoittelee povitaskustaan ei Magnumia vaan FÖÖNIÄ, jonka hän nostaa kohti Kalervoa. Tässä vaiheessa Kale ottaa taka-askelia ja taustalta kuuluu ihmeellistä piipitystä. Kalen ottaessa taka-askelia hän saapuu faxin vierelle, josta juuri ilmestyy paperi missä lukee "noh, sitähän minäkin".
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kuka tää jätkä yleensäkään on ja miks sillä ois rooli Sir Penan elämäkertaleffassa?

Todellakin! Ainoa missä Kalea voitaisiin käyttää on, että Disney päättäisi tehdä Mikki Hiirestä elokuvan oikeilla näyttelijöillä. Ei liene kenellekään yllätys kuka saisi osan Poliisimestari Sisuna...?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kalervo Kummolaa taas vaikkapa Oiva Lohtander. Eikö?

Oiva Lohtanderhan esittää tietenkin Jan Kobezdaa, The Sirin 2v diilillä palkkaamaa pakkia, joka ei pelannut otteluakaan HIFK:ssa. Yhdennäköisyys on lähes täydellinen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oiva Lohtanderhan esittää tietenkin Jan Kobezdaa, The Sirin 2v diilillä palkkaamaa pakkia, joka ei pelannut otteluakaan HIFK:ssa. Yhdennäköisyys on lähes täydellinen.

Käyhän tuokin. Tälle elokuvan käsikirjoitukselle ja roolijaolle pitäisi melkeinpä laatia oma ketjunsa - sen verran huikeaa materiaalia voisi olla odotettavissa. Elokuva voisi alkaa James Bond -teeman hengessä. Alussa vasemmalta oikealle nykien etenevä valospotti peilaa Helsingin jäähallin jäätä dramaattisen musiikin soidessa. Sen jälkeen spotti siirtyy seuraamaan jäällä reippaasti astelevaan Penaan. Sitten Pena viheltää pilliin ja tekee samanlaisen agenttihypähdyksen kuin mitä Sean Connery, osoittaen samalla terävällä kädenliikkeellä kohti kameraa ja todeten: "Sä koulutat niitä". Tämän jälkeen dramaattinen teemamusiikki alkaa hetkeksi soida. Sen jälkeen alkaa itse elokuva.

Sylvester Stallone voisi esittää Pauli Levokaria ja hänen tilalleen hankittua Niklas Hedbergiä taas esittäisi Leonardo DiCaprio. Roger Moore voisi esittää Pentin faksia - vai onko siihen jo varattu joku muu näyttelijä? Kysehän on kuitenkin elokuvan toisesta pääosasta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Roger Moore voisi esittää Pentin faksia - vai onko siihen jo varattu joku muu näyttelijä? Kysehän on kuitenkin elokuvan toisesta pääosasta.

Ehkä hänet pitäisi päivittää Daniel Craigiin? Pidin tuosta elokuvan alusta! Sen pitäisi jatkua Bond-tyyliin takaa-ajolla. Pena voisi ajaa takaa tuomaritarkkailijaa pitkin Nordiksen käytäviä: -Vittu sä koulutat niitä! Tuomaritarkkailija pomppii rakenteissa, yrittää roikkua kattoputkissa, mutta The Sir tulee perässä kuin juna. Lopulta hän saa tämän rääpäleen kiinni, käärii hänet faxipaperiin ja lähtee toimistolleen. Tässä vaiheessa nähdään ensimmäinen Pena-tyttö eli Suzki, joka näyttelee toimistosihteeriä. The Sirillä on aina pientä kevyttä flirttiä hänen kanssaan: -Huomenta Sir! -Huomenta Suzki, annatko pillua? -No nyt on vähän kiirettä, toteaa Suzki kevyesti punastuen ja The Sir astelee työpöydän ääreen avaten faxin. Sieltä tulee aanelonen ja Pena vilkaisee sitä: -Jumalauta, kiekkoileva maailma on vaarassa!! Joku latvialainen joukkue on palkannut valmentajaksi siviilipalvelusmiehen!! Tästä alkaa huikea ralli halki Euroopan. Elokuva tapahtuu pääasiassa Itä-Euroopassa ja eniten Prahassa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
James Bondin mielijuomahan on vodka martini, mutta mikäs on Penan ykkösjuoma jonka se ottaa aina raskaan kouluttamispäivän jälkeen baarissa?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
James Bondin mielijuomahan on vodka martini, mutta mikäs on Penan ykkösjuoma jonka se ottaa aina raskaan kouluttamispäivän jälkeen baarissa?

Tietenkin Brändi a.k.a brandy. Brandy pokaaleilla on sitten juhlajuoma.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Elokuvaan on myös otettava pätkä Calgarystä -88. Tämän voisi ehkä tehdä takautumana kun Pentti seisoo faksin edessä ja odottaa tulossa olevaa sopparia. Penan lähikuvan kautta siirrytään Calgaryyn. Kamera näyttää kentällä pyörivää peliä. Siitä sitten kamera-ajo Penan takatukan kautta kasvoihin. Hieman peruspurkanjauhantaa ja Leonemainen zoomaus Penan silmiin. Taustalla pyörii tietysti Sibeliuksen Finlandia.

Neuvostoliitto painaa. Sir astuu Suden ja Lehtosen eteen ja sanoo ainoat sanansa ottelun aikana jäätävän rauhallisella äänellä: 'Vittu te koulutatte niitä'. Musiikki voimistuu, taustalle leikataan Antero Karapalon ääni. Susi ja Lehtonen menevät kentälle. Suden laukaus, Lehtosen ripari. Yleisö huutaa, ruotsalaiset itkevät.

Faksi pärähtää ja kuva siirtyy HIFKin toimistoon. Pentiltä nähdään aavistuksenomainen hymy, ainoa koko elokuvassa. Pentti vilkaisee sopparia ja kävelee toimistohuoneeseensa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietenkin Brändi a.k.a brandy. Brandy pokaaleilla on sitten juhlajuoma.

Brandy pokaalissa, sekoitettu - ei keitetty.

Mutta mikä on sitten elokuvan nimi? Mennäänkö Bond-hengessä edelleen?

"Valmenna ja anna toisten valmentaa?"
"Kultainen faksi?"
"Purkkapallosalama?"

Elokuvassahan Pentti ajelee tietenkin SAAB:lla. Siis samalla, jota hän mainiosti televisiossa 1990-luvulla. Ajomukavuutta ja sporttisuutta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Saako tänne listata omia kalliita Pentti-muistoja, jos niistä vaikka tulisi kohtauksia elokuvaan? Erityisesti niiltä ajanjaksoilta jotka eivät ole välttämättä kaikille palstalaisille niitä tutuimpia.

HPK-vuodelta jäi mieleen elävästi tämä episodi Radio Jannesta kuultuna. Kerholla oli ollut muistaakseni vieraspeli Lahdessa. Vastustajan nobody-valmentaja usutti vaihtopenkin päästä jonkun tupenpurijan tappelemaan Kerhon ykköspakki Janne Laukkasen kanssa. Molemmat tietenkin suihkuun kuten tarkoitus oli. Ottelun jälkeisessä valmentajahaastattelussa Sir antoi tulla kunnolla. En muista mitä hän tilitti alkuun, mutta lähtemättömän vaikutuksen nuoreen morningstariin teki suoraan vastavalkulle osoitettu "Kyllä on köyhää toimintaa. KYLLÄ ON SAATANAN KÖYHÄÄ TOIMINTAA!" Ja tuo isoilla kirjoitettu tuli sellaisella kunnollisella suomalaisen miehen huudolla.

Voi sanokaa joku että teillä on tuo audiomateriaali jossain tallella.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Noh noh, se ilmiselvin vaihtoehtohan on:

"Elä ja anna toisten faksata".
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Faksaat vain kahdesti
Lupa faksata
Seitinohuella Vyöhykkeellä
Koulutus saa odottaa

No näistähän saadaan jo elokuvasarja aikaan. Olisikohan sitten jokaisen elokuvan tunnuskappale Einin "Sulle tuli faksi"? Ainakin siinä on samanlaista menevää etnohenkeä kuin mitä Bond-elokuvien tunnussävelmissä usein on. Vai pitääkö jokaiseen elokuvaan kuitenkin tehdä uusi kappale?

Osaan näistä elokuvista sopii melkeinpä tuo alkuperäinenkin nimi. Elokuvassa "Pentti ja Tohtori No" IFK:n lääkäriksi tulee omituinen kiinalaismies, jolla on erikoiset keinot pienten urheiluvammojen parantamisessa. Elokuvassa "From Russia with Love" Pentti saa tietää venäläisillä pelaaja-agenteilla olevasta faksiin lisättävästä salakirjoituslaitteesta, jonka käsiinsä saamalla hän voisi tarkkailla paremmin pelaajamarkkinoiden tilannetta. Pentti lähteekin Itä-Helsinkiin etsimään tätä kapistusta.

Olikos se tuo 007 vaaran vyöhykkeellä, jossa Bond muilutti venäläisen loikkarikenraalin kaasuputkea pitkin rautaesiripun tälle puolen? Tuossa "Pentti seitinohuella vyöhykkeellä"-elokuvassa voitaisiin käydä vastaava kohtaus, jossa Billy Tibbets muilutetaan junalla Hämeenlinnasta Helsinkiin. Junasta nousee hölmistynyt Tibbetts, jota vastassa ovat Pentti ja M (Moberg).
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
James Bondin tapaan Pentilläkin on oma arkkivihollisensa "Jaws" eli Leuat, Sir Penan leffoissa kansainvälisesti nimetty Hjaws Harkimo. Vajaaälyinen Hjaws yrittää rahasäkeillään musertaa Sir Penan kerta toisensa jälkeen, mutta Pena väistää iskut mulletti viuhuen.

Elokuvassa "Kuufaksi" Sir Pena ja Hjaws matkustavat avaruuteen tarkoituksenaan selvittää kumpi saa Maan kiertoradalle pykättyä isoimman avaruusareenan. Tuon mittelön aikana Sir Pena ja Hjaws toteavat olevansa pohjimmiltaan samanlaisia, ja elokuvan loppukohtauksessa Sir Penan ja Hjawsin Areenat törmäävät räjähtäen yhteen miesten kätellessä toisiaan hyväksyvästi. Hjaws karkaa purjeveneen muotoisella pelastuskapselilla aurinkoon yhdessä Leenan, Helenan ja Marian kanssa.

Sir Pena taas juoksee seinän läpi avaruuteen, klooraa tyhjiössä ilmakehään, murtautuu yhtenä liekkipallona ilmakehän läpi, ärisee ilmatilaan päästyään tuleen syttyneet viiksensä sammuksiin, ja huomaa allaan leijuvan itävaltalaisen Red Bull-miehen. Sir Pena syöksyy aerodynaamisesti erinomaisten viiksien ja takatukan yhdistelmänsä ansiosta tämän äänennopeudella alaspäin tippuvan mainospojun kiinni, vie siltä laskuvarjon ja jyrähtää hätääntyneelle wannabe-Hitlerille vielä perään "LÄHE MENEE VIELÄ KU EHDIT!" ennen kuin avaa varjonsa pitämällä yhdellä kädellä repun hihnoista kiinni ja toisella nykäisee varjon auki. Pena laskeutuu yhdellä kädellä varjosta pitäen suoraan Tsekkejä kohti lentävän matkustajakoneen tuulilasista sisään, murskaa pilotin takatukallaan ja laskeutuu samantien suoraan Lubomir Hurtajn kotioven eteen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Aijai miten upeaa kamaa!! Varsinkin FASlapsen loppukohtaus on täydellistä kulttikamaa. Siinä, missä Bondin laskuvarjo on Union Jack, Pentillä on tietenkin punainen Koff-laskuvarjo.

Mustekala-Bondista tulee tietenkin Pena-versiona Mustepula. Tässä tarinassa joku puupää on mennyt pöllimään The Sirin faxista erittäin harvinaisen mustepatruunan. Jäljet johtavat Hjaws Harkimon päämajaan. Hänellä on vuoren sisään rakennettu tukikohta, jonka ytimessä on huone täynnä faxeja. Kaikki raksuttavat dataa ympäri maailmaa ja Hjawsin työntekijät analysoivat niitä. Seinällä ei ole maailmankarttaa. Sen sijaan siinä on 1:2 -kokoinen Nordiksen hallin pohjapiirros, jonka punainen piste edustaa The Sirin oletettua sijaintia. Hjaws hykertelee: -Pian faxisi tuuttaa vain pelkkää valkoista, mitäs siihen sanot Pena? Yhtäkkiä eräs faxipahiksista huudahtaa: -Hei, meillä taitaa olla ongelma.....Hjaws laukkaa hänen luokseen ja koneenkäyttäjä ojentaa hänelle vapisevin sormin aanelosen. Siinä lukee: LÄHE MENEE KUN VIELÄ EHDIT. AIKAA 5 SEKUNTIA. Samassa taustamusa vaihtuu HIFK:n maalilauluksi: maa-maa-maa.....ja ovi rävähtää auki. Kynnyksellä seisoo The Sir pleksilasit päässään ja sanoo: -Täältä saa kuulemma faxin mustepatruunoita....
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Bond-leffoissa se pahisjärjestö oli SPECTRE, niin olisiko The Sirin vastustajat esim PELLET?

Ja mites kun toi pomomies oli Bondeissa Blofield, niin tollehan pitäis tietty keksii kans joku sopiva hahmo (SM-liiga in English -ketjun Kale Weirdola vois käydä siihen).
 

Jonte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves ja Detroit Red Wings
Olisiko saagan lopetus nimikkeellä "Hänen majesteettinsa salaisessa koulutuksessa", kun jo harmaantuva Sir kouluttaa itselleen oppipoikaa? Tai vastaavasti aloitusosa, mistä Penan historia on saanut alkunsa?
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Penan syntytarinaan pitäisi myös lisätä nuori rakkaus, joka kuitenkin osoittautuu petolliseksi (Hjalliksen kaksoisagentti?) saaden Penan kullanvärisen mulletin kulahtamaan sekä Penan purkamaan turhautumisensa neljääntoista jenkkipalaan.

E: Nimihän tulevalle leffalle on mikäs muukaan kuin Faksit ovat ikuisia.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusimmassa Faxfall leffassa Penalla menee alussa todella huonosti. Uskollisesti palveltuaan pitkäaikaista työnantajaansa Pena ulostetaan kylmästi ja mies ratkeaa ryypylle.

Sankari tekee paluun kun kotikunta huutaa kovaa tekijää ja The Sir rientää apuun. Pokaalit kainalossa, pumppu seitsemästi ohileikattu, Pena "Faksattu Kouluttamaan" ryntää paikalla mylvien fööni kainalossa. 'Nyt on annettu viimeinen varotus'- tagilla leffan uskotaan olevan oscar-kamaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuon "007 - Rakastettuni" -elokuvan Pentti-versio on vähän hankalampi. Pentillä on siinä ymmärtääkseni joku salainen yhteistyökuvio Jokereiden toimitusjohtajan kanssa, koska paha ja tuntematon NHL yrittää tuhota koko SM-liigan. Elokuvan nimeä en vielä tiedä, mutta se on ainakin selvää, että Pentillä on Saab, jolla voi ajaa Kolera-altaaseen.

Elokuvassa "Pena ja Multasormi" Penan kesäloma on alkanut. Golf-kentällä hän tutustuu outoon mieheen nimeltään Multasormi, sekä tämän apuriin, korealaiseen jääkiekkoilijaan, nimeltään Oh-Hoh. Oh-Hoh kykenee tarvittaessa heittämään luistimellaan vaikkapa Pentin faksin piuhan poikki, joten on selvää, että miestä ei kannata suututtaa. Pentti pohtii tämän miehen palkkaamista, koska kyseessä on selkeästi brandin näköinen pelaaja. Tämä kuitenkin jää, koska Pena saa selville, että Multasormi, Oh-Hoh ja heidän naispuolinen apurinsa Pussi-Kalori suunnittelevat ryöstävänsä yön pimeinä tunteina Penan lähikaupan kaikki Lapin kulta -pullot. Pentin kesä menee tätä kieroa juonta selvitellessä, minkä vuoksi pelaajahankinnat jäävät vähiin. Mutta lopputulos on onnellinen. Kaljavarkaat jäävät kiinni ja joutuvat linnaan. Pentillä koittaa taas pian uusi kesä, jolloin hän saa taas laittaa faksin laulamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mihin ovat jääneet Sir Penan kansainväliset seikkailut Leijonien kanssa?

Elokuvassa "Salainen päävalmentaja Sir Pena Calgaryssa" seuraa Sir Penan vakoilumatkaa eksoottiseen Calgaryyn. Penalle on kerrottu, että neuvostoliittolainen huippujääkiekkojoukkue haluaa hävitä nimenomaan hänen valmentamalleen joukkueelle. Tämä kuulostaa erikoiselta, mutta Sir Pena tarttuu haasteeseen.

Pena seuraa paikan päällä sikäläisten hampaattomien kanukkien kaksintaistelua mustalaisleirillä ja niittaa faksilla yhden bulgarialaisen olympiakomitean jäsenen, jonka jälkeen Sir Penan joukko kouluttaa jäällä neuvostoliittolaisia. Sir Pena heittää jäälle Timo Suden ja käskee neukkuja lähtemään.

Lopuksi Sir Pena päättää lähteä junalla kotiinsa himoittu hopeamitali kaulassaan. Junaan tunkee katkerien ruotsalaisten salainen asiamies, mutta Sir Penalle ihkaensimmäinen suomalainen arvokisamitali on kuin oma kulta, ja Sir Pena nukkuukin mitalin kanssa. Ruotsalaisten asiamies yrittää vaihtoehtoisseksuaalisena asiamiehenä tunkea samaan petiin, mutta onneksi Sir Pena on hereillä, koska purkanhimo yllätti. Sir Pena föönaa asiamiehen junan ikkunasta ulos ja palaa kotimaahansa takatukka voitokkaana hulmuten.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
"Nimeni on Pena. The Sir Pena."

Tuon sankarimme muistaa mainita aina saapuessaan faksiliuskat kainalossa strategiamiittiin, jossa brandykin kirkastuu. Elokuvassa "Pena: Kuoleman Faksi" pahat tsekkiläiset ovat ujuttaneet soluttautujan purukumilaaksoon, jossa maailman lähes kaikki laatupurukumit valmistetaan. Soluttautuja on kuitenkin päästä vialla ja yrittää upottaa koko mestan valtamereen. The Sir pelastaa tilanteen viime hetkellä, välillä joudutaan seikkailemaan Nordiksen tunneleissa ja jopa ulkojäillä tosin.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Huikeita leffoja olisi kyllä tiedossa.

Mikäli Pena ei itse näihin projekteihin lähde muuta kuin kouluttamaan, niin mielestäni itseoikeutettu pääosanesittäjä on Kenny Powers sarjasta Eastbound & down. Hänellä on tärkeimmät ominaisuudet jo valmiina, eli pakki, takatukka ja pleksit. Asennekin on penamainen.

Linkki vie googlen Eastbound & down kuvahakuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös