Ässien talous

  • 1 540 586
  • 6 870

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Ässät on seilannut tuurilla turvallisuusasioissa vuosikausia, toivottava tämä tuuri jatkuu. Jos ilmoittauduy järjestysmieheksi, sinulla on tietyt tehtävät, olkoon palkkasi mikä tahansa. Minusta ajatus siitä, että makkarapalkka vähentää järjestysmiehen vastuuta on pelottava.

Älä nyt, hei. Mulle tarjottiin 2 makkaraa/peli ja "mahdollisuus nauttia ottelutapahtumista" (jäisi aika laihaksi tuo etu, jos töitä pitäisi tehdä). Jos olisin 2 vuotta tehnyt töitä, olisin saanut hienon Ässät-tuulipuvunkin. Kyllä tuolla jo heittäydytään luotienkin eteen, jos tarve sellaista vaatii.
Tämä tosin pari vuotta sitten tämä tarjous. Ei ole sen jälkeen napannut työskennellä ko. Organisaatiolle.

Vaikuttaisi olevan vallalla Ässissä sellainen mentaliteetti, että "miksi korjata, kun se ei ole rikki?" Ei riitä. Itsellä ainakin alkaa tuo nostalgia Ässien peleistä vähän kadota, kun pitää valita se olut, tai röökillä käynti. Jos siis haluaa nähdä erän loppuun asti.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
katsomo | irto | kausi irtolippuina | kausikortti
==========================================================
VIP (A2-A6) | 25€ | 25€*29+12€ = 737€ | 725€
B-katsomot | 18€ | 18€*29+12€ = 534€ | 525€
Muut (A,C,D) | 16€ | 16€*29+12€ = 476€ | 475€
Seisoma (E) | 12€ | 12€*29+12€ = 360€ | 275€

Kuten näkyy, ei yksikään irtolippuskenaario tule halvemmaksi kuin kausikortti. Tosin erot eivät todellakaan isoja ole. Ainoastaan Seisomakatsomon tapauksessa ero on jo huomattava.

Et ottanut huomioon sitä, että jos hakee S-etukortilla jokaiseen otteluun lipun ennakkoon, niin noista irtolipuista voi vähentää 0,5€ jokaisesta pelistä. Joten kaikki istumapaikat irtolippuina tulee tätä kautta halvemmaksi kuin kausikortti.

Noh, onhan kausarissakin omat puolensa, mutta silti en sen hankkimisessa näe mitään järkeä, koska minulle se ei ainakaan ole mikään vaiva että haen aina lipun ennakkoon. Varsinkin kun matsiseura aika usein vaihtuu. Näenkin kausarit lähinnä yrityksille hyvänä juttuna, sekä seisomaan meneville. Yritykset noita kausareita nyt kuitenkin eniten taitaa hankkiakin, eikä niitä kiinnosta maksaako kausikortti 425€ vai 475€.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Cupori Ässien uusi pääyhteistyökumppani:

Patarinki kirjoitti:
To 18.6.2009
Cupori Ässien uusin pääyhteistyökumppani

Ässät on tehnyt uuden pääyhteistyötason sopimuksen Cupori Oy:n kanssa. Cupori on johtava kuparisten LV-asennusputkien toimittaja Pohjoismaissa ja yksi suurimmista teollisuusputkien toimittajista Euroopassa.

- Ässät on paikallisesti tärkeä instituutio ja meille on uutena yrityksenä tärkeä saada tunnettuutta sidosryhmiemme parissa ja yhteistyö Ässien kanssa mahdollistaa meille suuren näkyvyyden.

- Lisäksi henkilöstömme seuraa aktiivisesti Ässien suorituksia ja haluamme olla mukana auttamassa Ässiä kohti menestystä, Cupori Group Oy:n toimitusjohtaja Lauri Rantala kertoi.

- On erittäin hienoa, että Cupori näkee Ässät hyvänä markkinointikanavana ja uskomme, että pystymme tuomaan Cuporia näyttävästi esille kauden aikana, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

Lisää rahoitusta siis tulossa ja hyvä niin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuleekohan Matti Kuparinen kenties esiintymään Cuporin mainonnassa juottamassa kuparisia vesijohtoputkia Ässien pelipaita päällä ?
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Tuleekohan Matti Kuparinen kenties esiintymään Cuporin mainonnassa juottamassa kuparisia vesijohtoputkia Ässien pelipaita päällä ?

Tiesin että osaat kyllä alittaa tuon riman, mutta että oikein kaivaa maata sen alapuolelta..jestas sentään.

Musta toi on helvetin hyvä asia. Saa se uus johtokin jotain sentään aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Musta toi on helvetin hyvä asia. Saa se uus johtokin jotain sentään aikaan.

Väitinkö toisin? IMO tuo firma istuu Ässien yhteistyökumppaniksi oikein hyvin ja mikäli vastaisin ko. firman markkinnoinnin suunnittelusta, niin Kuparinen olisi ilman muuta SE pelaaja, jota mainonnassa hyödynnettäisiin. Oli Matti sitten hitsari tai ei :)
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Loistava juttu, hienoja juhannusuutisia! Uutta rahoitusta tarvitaan ja taisi tulla enemmän kuin tarpeeseen, tämä sopimus. Ja onneksi Katasrofi-Pena ei kerinnyt munaamaan tätäkin sopimusta....
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Hmm.. Pudotuspelit edelleen tavoitteena. Nekö, jotka tämän tuloksen toivat vai ne "oikeat" pudotuspelit...
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Hmm.. Pudotuspelit edelleen tavoitteena. Nekö, jotka tämän tuloksen toivat vai ne "oikeat" pudotuspelit...

Kyllä mä ymmärrän, että siellä POOOOHJOOOOISESSA saattaa olla tavallista pitemmät piuhat, mutta oikein kunnolla kun mietit niin eiköhän se siitä aukene. Tai sitten huumori on siellä vielä huonompaa kuin turengissa.

Itse aiheesta, hienoa huomata että ollaan edelleen taloudellisesti hyvissä asemissa, samaa ei voi sanoa kaikista joukkueista. Tällä hetkellä ei ole mitään järkeä lähteä riskillä räiskimään yli budjetin, sen verran hyvin on muistissa ne muutaman vuoden takaiset taloudelliset kurimukset.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tulosta näyttää tulevan vaikka tosifanit jättävät lippunsa maksamatta. Ässillä sentään on joku realismi näissä taloustouhuissa, tosin se nihilismi on ainakin aiempina kausina näkynyt myös rosterin "nimekkyydessä".
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Päivän sk kertoilee seuraavaa:

" Pejaajakordinaattori Pentti Matikainen on käyttänyt nykyisen ryhmän kokoamiseen jo noin 1,6 miljoonaa euroa. Onko rahat siis käytetty ja joukkue kasassa? Ei niinkään voi sanoa. Nyt pitää seurata taloustilanteen kehittymistä, mutta olemme edelleen aktiivisesti pelaajamarkkinoilla mukana, Hirsimäki kertoi."

-Uuden kauden liikevaihtotavoitetta pudotettu 3,9 miljoonaan.

- Mainostuottoihin laskettu 10 % vähennys tällä hetkellä näyttää ihan hyvätä että 3,9 miljoonaa toteutuisi ja mahdollista on että pääsee viime kauden lukuihin.

- katsojatavoite 4200

- Perkele, kai niitä kausareita sitten voisi pari hakeavaikka ei siinä mitään järkeä olekaan taloudellisesti vs normi istumapaikkaan. Jotenkin tuntuu että nämä meitin pojat lyö lopullisesti itsensä läpi oikein rytäkällä Kiven Karrin johdatuksella.

Eli omiin nuoriin ja Pirosiin tuli laitettua vielä enemmän paalua kuin ketään osasi arvatakaan. Siltä haetaan lisävahvistuksia, Hirsi epäili ettei mitään tapahdu ennen elokuuta.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Haukkukaa itkuporuksi tai miksi vaan, mutta itse en näe Ässien talouden kehitystä järin positiivisena. Talous on toki perustaltaan tällä hetkellä kunnossa, mikä on toimialaan nähden keskimääräistä parempi tilanne - mutta vastapainona seuran urheilullinen kilpailukyky on ollut likimain surkea. Ei tuosta mielestäni mitään kiitettävää tai edes hyvää arvosanaa voi toimivalle johdolle antaa.

Kausi 07-08 meni miinukselle ja kausi 08-09 meni 150 k€ miinukselle ilman liigakarsintojen mukanaan tuomia satunnaisia tuloja. Ässien kaltaisessa tilanteessa ei missään nimessä tule ennen kautta laskea tulo- ja menoarvioon mukaan runkosarjan jälkeisiä pelejä, koska niiden todennäköisyys on olematon. Jollain karkeasti pallokerhon tai raumalaisten kaltaisella joukkueella voi laskea, kun ilman täydellistä urheilullista romahdusta pudotuspelit ovat selviö - mutta todellisuudessa näidenkin joukkueiden kohdalla vain 1-2 ottelun osalta. Näiden parin pudotuspelikarsintaottelun (ns. playoff-karsinta) vaikutus noin 3.000 hengen yleisömäärineen ei järin kummoinen edes ole.

Jos vielä otetaan huomioon, että edelliset kaudet sekä kausi 08-09 rakentuivat käytännössä kokonaan vahvasti eteenpäin puskevan yhteiskunnan talouden varaan näyttää tilanne entistä huolestuttavammalta. Ässien budjetoima 3,9 miljoonan liikevaihto vaikuttaa epäuskottavalta. Sehän on käytännössä tismalleen sama kuin kuluneen kauden toteuma runkosarjan päättyessä. On melkoista harhauskoa ja ohuella jäällä juoksemista uskotella itselleen ettei talouden taantuma tule vaikuttamaan toiminnan volyymiin mitenkään. Näin Ässät ainakin SK:ta lähdettä käyttäen näköjään tekee.

Huolestuttavaa on myös arviot tulevan kauden henkilöstökuluista. Alan rakenteessa noiden osuus koko liikevaihdosta on yli puolet. Ässät ei koe tarvetta säästää tuossa osuudessa näemmä lainkaan ja pidän aika kohtuuttomana tavoitteena kompensoida tuon säästötarpeen muista kuluista. Pitää muistaa että alan yleiset alustavat arviot ovat olleet 15-20 % lasku myyntiin, jolloin muiden kulujen tulisi pudota vielä paljon dramaattisemmin. Ja kaiken tämän jälkeen mennään vielä tahdilla, joka pelkän runkosarjan jälkeen tuo 150 k€ takkiin.

En halua maalailla piruja seinälle, mutta aika riskillä meidänkin seurassa näemmä uskalletaan edelleen vetää. Ei siinä etteikö muualla ilmeisesti vedetä vieläkin korkeammilla panoksilla. Jos en olisi näin tylsä, lupaisin melkeinpä syödä hatullisen paskaa jos kaikki 14 sm-liigajoukkuetta vievät tulevan kauden kunnialla päätökseen saakka.

No, ei muuta kuin uskoa täynnä päin ensi talven haasteita. Sen verran näillä tiedoin kuitenkin toppuuttelen innokkaimpia, että tuskin kannattaa enää suuremmin odottaa sitä "tähtisen korvaajaa" ja "puolustuksen kiekollista liideriä". Joukkue on tässä ja elokuussa tulemme kuulemaan sen kuuluisan lauseen, että "Nyt pitää kannattajien ensin näyttää tukevansa joukkuetta, niin katsotaan sitten onko vielä rahkeita vahvistaa joukkuetta lisää...". Kyllä Heikkinen on se kiekollinen puolustaja ensi kaudeksi.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika paljon luotetaan nuoriin tulevaisuuden kykyihin, jos tämä nyt kasassa oleva joukkue maksaa 1.6 Miljoonaa. Pikkaisen säikäytti tuo summa kun kuitenkin kokeneita pelaajia on joukossa vain kourallinen. Potentiaalia toki on, mutta mielestäni kannukset ovat kovin heppoiset jos näillä nimillä voitettiin nippa nappa mestiksen mestari. Joukosta ovat sitten vielä pois varmasti viime kauden kovapalkkaisimpia (Tähtinen, Damon, Rasmussen, Peltonen) ja silti ollaan upotettu jo yli viimekauden pelaajabudjetti. No, toivotaan että odotukset nuorten lopullisesta murtautumisesta maan eliittiin toteutuu. Se on hyvä asia, että annetaan nuorille kunnon mahdollisuus ja uskotaan pitkäjänteisen työn tuottavan tulosta.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Aika paljon luotetaan nuoriin tulevaisuuden kykyihin, jos tämä nyt kasassa oleva joukkue maksaa 1.6 Miljoonaa. Pikkaisen säikäytti tuo summa kun kuitenkin kokeneita pelaajia on joukossa vain kourallinen. Potentiaalia toki on, mutta mielestäni kannukset ovat kovin heppoiset jos näillä nimillä voitettiin nippa nappa mestiksen mestari. Joukosta ovat sitten vielä pois varmasti viime kauden kovapalkkaisimpia (Tähtinen, Damon, Rasmussen, Peltonen) ja silti ollaan upotettu jo yli viimekauden pelaajabudjetti. No, toivotaan että odotukset nuorten lopullisesta murtautumisesta maan eliittiin toteutuu. Se on hyvä asia, että annetaan nuorille kunnon mahdollisuus ja uskotaan pitkäjänteisen työn tuottavan tulosta.

Eikös viime kauden budjetti ollut kaikkiaan lopulta 1,7milj. eli Rasmussenin voi ottaa tuosta heti pois. Piros maksaa saman verran varmasti kuin Tähtinen ja Damon. Heikkinen menee todennäköisesti lähelle Peltosen hintaa ja Keinästen, Korkeavuorien, Dubien ja kumppanien palkat ovat jatkosopimukset syöneet. Minusta menee aika loogisesti nyt nämä raha-asiat.

Joo, tämä joukkue jonka Sport onnistui yllättämään tasollaan housut nilkoissa, kasaantui myös Joulun jälkeen hyvin yhteen ja pelasi todella hyvää kiekkoa aina runkosarjan loppuun asti. Miksi ei voi siis odottaa juurin sen pelin jatkuvan? Eli mielestäni tuo on paperilla paras joukkue moneen vuoteen. Viime kaudella moni pelaaja teki kuitenkin läpimurtonsa liigaan. Nyt voi ainakin Salmiselta, Kilpeläiseltä ja miksei Huhtalaltakin odottaa jo sitä lopullista läpimurtoa liigan, jos ei nyt ihan huippujen, mutta kuitenkin hyvien pelaajien joukkoon..? Eiköhän Savinaisenen ja Kuprukin pysty pelaamaan jälleen hyvän kauden?

Meikäläinen ei ainakaan ole yhtään huolissaan tämän joukkueen kyvyistä. Katsotaan sitten kauden alkaessa mikä tilanne sitten on, mutta juuri tällä hetkellä tilanne näyttää varsin hyvältä. Vaikkakin joukkueesta puuttuu puolustuksen liideri ja selkeä maalintekijä. Mutta koska viimeksi Ässillä on ollut kaikki palaset paikallaan? Ei ihan heti tule mieleen kauden alkua joilloin paperilta olisi löytynyt kaikki menestyvän joukkueen palaset...

Viime kauteen lähdettäestä meiltä löytyi "Suomen paskin valmennus, liigan paskimat molarit, ykkösketjusta Kivenmäkeä lukuunottamatta meiltä puuttui kaikki ja kakkosketjussa meillä oli pelkästään Tähtinen. Ei ollut yhtään puolustajaa, muuta kuin Pele ja varauksin Määttä, sekä kasa muiden paskoja. Lisäksi joukkue oli täynnä liigan 5.ketjun pelaajia ja Mestiksen runkopelaajia."

Yhteenvetona, kaikki osa-alueet näyttävät aivan vitusti paremmalta kuin vuosi sitten. Monesta pojasta on kuitenkin vuodessa kasvanut liigapelaaja ja muutamasta vielä varsin hyväkin sellainen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Heikkinen menee todennäköisesti lähelle Peltosen hintaa

Eiköhän Pele Peltonen vetänyt vielä viime kaudellakin tuollaista 70-80te liksaa, joten en usko Heikkisen (vaikka saisikin varsinaisen sopparin) saavan kuin noin puolet "Papan" liksasta. Try-outin kautta tulevat kaverit eivät yleensä luonnollisestikaan ole yhtä kalliita kuin kokeneet liigajyrät.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Muutosta tähän kauteen sen verran, että Pele on poistunut, muuten mennään kuten viime kaudellakin.

Muutosta sen verran, että mukaan tullut Kuusisto ja Heikkinen. Määttä osoitti olevansa liigapuolustaja ja Uusitalo on myös kohtuu hyvä liigapuolusaja hyökkäyspäähän. 1,5 puolustajaa vaihtunut 4 puolustajaan viime kesästä.

Kyllä se Heikkinen ihan kohtuullista palkkaa tulee nostamaan jos sopimus jatkuu elokuun jälkeen.. Tarkkaa hintaa en siis tiedä. Mutta kuulemma osa syy try outtiin oli juuri hintapyyntö. Oma veikkaus on n.60-70t..?
 
Muutosta sen verran, että mukaan tullut Kuusisto ja Heikkinen. Määttä osoitti olevansa liigapuolustaja ja Uusitalo on myös kohtuu hyvä liigapuolusaja hyökkäyspäähän. 1,5 puolustajaa vaihtunut 4 puolustajaan viime kesästä.

Kyllä se Heikkinen ihan kohtuullista palkkaa tulee nostamaan jos sopimus jatkuu elokuun jälkeen.. Tarkkaa hintaa en siis tiedä. Mutta kuulemma osa syy try outtiin oli juuri hintapyyntö. Oma veikkaus on n.60-70t..?

Joo...Määttä ja Uusitalo osoittautuivat olevansa jokseenkin liigakelpoisia, Kuusisto täyttää lähteneen Korkeavuoren, mutta edelleen on Pelen jättämä aukko ja sitä paikkaa tuskin mikään alasarjajyrä-Heikkinen.

Pahasti pelkään, että arviosi Heikkisen palkasta on aika lähellä. Kenties jopa enemmänkin.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Joo...Määttä ja Uusitalo osoittautuivat olevansa jokseenkin liigakelpoisia, Kuusisto täyttää lähteneen Korkeavuoren, mutta edelleen on Pelen jättämä aukko ja sitä paikkaa tuskin mikään alasarjajyrä-Heikkinen.

Pahasti pelkään, että arviosi Heikkisen palkasta on aika lähellä. Kenties jopa enemmänkin.

Laitetaan tähän toiseenkin kun sinäkin molemmissa ketjuissa messuat.

Eli miten määritellään pelaajan profiili joukkuetta vahvistavaksi ennen kuin joukkuetta heikenteväksi pelaajaksi?

Peltonen oli viime kaudella joukkueen huonoimpia pelaajia ja tämä johtuu täysin häen uskomattomasta hitaudesta, eli Peltosen liike ei ollut likikään sitä mitä korkeimman sarjatason joukkueen pelaajalta tulisi vaaatia. Liikkeen totaalista puutetta ei auta edes hyvä sijoittuminen.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelen jättämä aukko ja sitä paikkaa tuskin mikään alasarjajyrä-Heikkinen.

Minkä aukon Pele jätti? Viimeisinä kausinaan mies ei todellakaan ollut SM-liigatason peluri, saati yksi joukkueen parhaiten palkatuista. Kyllä miehen paikka on helppo täyttää ja palkkakin jää onneksi täyttämättä.

Anteeksi, että huutelen vieraisiin pöytiin, mutta kun Ässien tekemiset kuitenkin kiinnostavat, sillä sympatiseeraan seuraa kovasti.
 
Minkä aukon Pele jätti? Viimeisinä kausinaan mies ei todellakaan ollut SM-liigatason peluri, saati yksi joukkueen parhaiten palkatuista. Kyllä miehen paikka on helppo täyttää ja palkkakin jää onneksi täyttämättä.

Anteeksi, että huutelen vieraisiin pöytiin, mutta kun Ässien tekemiset kuitenkin kiinnostavat, sillä sympatiseeraan seuraa kovasti.

Menee pikkasen kahdessa ketjussa samaa asiaa, joten jatkan mieluummin tuolla joukkueen rakennus- ketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös